Tékozló Homár

Mikortól él a szerződés: a telefonos megrendeléstől vagy az aláírástól?

2016.05.19. 09:35 | Homár Hilda | komment

telekom-logo.jpg

Olvasónk meggondolta magát a T-home-mal való telefonos megbeszélést követően, és le is mondta az előző nap megrendelt szolgáltatást. A Telekom viszont ezt nem igazán akarja tudomásul benni. Megkérdezzük, mennyire jogos ez.   

Szia!

Leírom a sztorimat mert már nem tudom hová fordúljak vagy mit lépjek remélem tudsz mondani valami bíztatót.

Február végén leadtam egy megrendelést a T-homnak telefonon adsl internetre, Netmánia S csomag, 2 évre önmagában 5400 Ft/hó a weboldal szerint.

Másnap meggondoltam magam, mert lett usb-s internetem, ezért gondoltam azonnal felhívom őket és törlöm a megrendelést és a megkezdett szerződés stb. Felhívtam őket, és azt mondták, hogy törölték, további teendőm nem lesz.

Aztán teltek múltak a hetek és kaptam egy levelet amiben megküldték a szerződést, amin már nem is ez az ár szerepel, hanem: 6700ft/hó, illetve ugye maga a szerződés, amit alá kéne írnom, és egy egyedi érték számításos papír, amin írják, hogy 4 hónap múlva még 30%al megemelkedhet, erre is aláírást kérnek. Viszont azt nem írják, hogy ezt postázni is kéne vagy valami az aláírott szerződést, aztán ezen kaptam mt azonosítót, adsl jelszót, nevet, email címet, de ebből semmi sem műkődik. 

Gondoltam biztos tévedés, és a másnapi lemondásom telefonon késöbb történt, mint a levél feladása. Telt múlt az idő és kaptam 1 csekket, aminek a hátulján az volt, hogy hűség lejár 2018...  Szóval rámeröltetnek valamit, amit másnap lemondtam, és csak megrendelés volt. A szerződés itt van nálam, nem lett aláírva vagy visszaküldve.

Szerintetek az semmit nem számított, hogy másnap lemondtam a leadott megrendelést? És ők 1oldalúan mostmár rámerőltetik ?:/ Gondolom a telefonos megrendelés még nem jogosítja fel őket arra hogy 1 oldalúan létrehozzanak 1 szerződést 2 évre, pláne olyan, amit másnap lemondtam.. vagy tévedek? És az a legzavaróbb, hogy a szerződés, ami itt van, de nem írtam alá, azon semmi olyan nincs, hogy vissza kéne küldenem.  Akkor nem értem mivel hitelesítették a szerződést, ha egyszer semmit nem írtam alá???

Remélem tudtok valamit tanácsolni ezzel kapcsolatban, hogy mit lépjek és merre.

A választ előre is köszönöm:

Vivien

Íme a válasz a címbeli kérdésre:

Kedves Vivien!

Az irányadó jogszabályi rendelkezések és a szolgáltató általános szerződési feltételei alapján az előfizetői szerződés létrejöhet telefonon történő igénybejelentéssel is. Ebben az esetben a szolgáltatónak jogszabályban előírt, széles körű tájékoztatási kötelezettsége van még a szerződés megkötését megelőzően. A fogyasztót tájékoztatni kell pl. az indokolás nélküli elállási jog lehetőségéről, amelyre a szerződés megkötésének napjától számított 14 napon belül van lehetőség. Az elállási szándékot pedig szóban (telefonon), postai úton (célszerű tértivevényes levélben) vagy e-mailben jelzett egyértelmű nyilatkozattal, valamint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet mellékletében található nyilatkozat-minta útján lehet közölni.

A jogszabály tehát lehetőséget biztosít arra, hogy az elállási szándékot telefonon jelentsük be, azonban ennek megtörténtét az előfizetőnek kell bizonyítania. Erre esetedben egy hangfelvétel lenne alkalmas, azonban a hírközlésre vonatkozó speciális rendelkezések alapján a szolgáltató csupán a telefonos ügyfélszolgálatra érkező panaszról és hibabejelentésről köteles hangfelvételt készíteni. Ennek hiányában pedig a bizonyítás szinte lehetetlen. 

Egy lehetőség azonban mégis van arra, hogy utólag elállj a szerződéstől, abban az esetben ugyanis, ha a szolgáltató az elállási jog gyakorlásával kapcsolatos tájékoztatást elmulasztotta, az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő 12 hónappal meghosszabbodik. Ha a szolgáltató valóban nem tájékoztatott az elállási jogról javasoljuk, hogy írásban, tértivevényes levél útján közöld a szerződéssel kapcsolatos elállási nyilatkozatodat. Ha a szolgáltató az elállást nem fogadja el, lehetőséged van a szerződés megszüntetésére irányuló igényedet békéltető testület előtt érvényesíteni.

Bízunk benne, hogy ügyed mielőbb meg fog oldódni. A jövőre nézve azonban javasoljuk, hogy elállási szándékodat a bizonyíthatóság érdekében mindig írásban közöld a szolgáltatóval. 


Felhasznált jogszabályok:
- 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=167547.287742
- 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=75939.314700
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.19. 09:37:02

Csekken nekem nem az szokott lenni, hogy a hűségidő mikor jár le, hanem az, hogy nyócezer játékpénz.

Terézágyú 2016.05.19. 09:41:04

"És ők 1oldalúan mostmár rámerőltetik ?:/ Gondolom a telefonos megrendelés még nem jogosítja fel őket arra hogy 1 oldalúan"

Mijen 1szerű stílusú lány ez a pószter...

Egyébként igaza van, bár nem tudom hol élt eddig, már annyiszor elmondták, hogy a szerződéskötéshez elég egyetlen "igen" a telefonba - de a szerződésbontáshoz személyesen be kell menni, többször, x papír kell stb.

sáros_tehén 2016.05.19. 09:49:01

Kedves Vivien!

érdemes utána olvasnod:
távollévők közötti szerződés

És legközelebb majd jobban odafigyelsz, hogy mit rendelsz.

Antalbaba 2016.05.19. 10:03:07

Muszáj lesz beballagni /lehet, hogy többször is/ és addig verni SZEMÉLYESEN a pultot, míg írásba nem adják, hogy tudomásul vették a lemondást (is).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.19. 10:11:33

A szóban kötött szerződés érvényes, a lemondást (szerződéstől való díjtalan elállás) 15 napon belül írásban kellett volna megtenni. Arra nem elég egy telefon. Mivel nem írt a posztolo hasonlóan modoros levelet a szerződéstől való elállásról, a T a ráutaló magatartására jogosan küldte el a szerződést. Ez utóbbinak az az érdekessége, hogy nem kell visszaküldeni, a hangfelvétel megvan a szolgáltatás megrendeléséről. Az csak neked kell otthon, hogy tanulmányozd, mekkora kötbért fogsz fizetni, ha le akarod mondani.
A dolog érdekessége, hogy ha mégis visszaküldöd, ám módosítva, és azt nem veszik észre, akkor te nyertél (tapasztalat!), ezzel viszont már elkéstél.

The Crazy One 2016.05.19. 10:15:16

bizonyám, az elállást tartós adathordozón kell bejelenteni. Ennyi, szevasz :)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 10:19:52

@szőke vadász

"Gondolom a telefonos megrendelés még nem jogosítja fel őket arra hogy 1 oldalúan létrehozzanak 1 szerződést 2 évre, pláne olyan, amit másnap lemondtam.. vagy tévedek?"
Tévedsz. Ezt az esetet a PTK távollévők között köttetett szerződésnek hívja.

"És az a legzavaróbb, hogy a szerződés, ami itt van, de nem írtam alá, azon semmi olyan nincs, hogy vissza kéne küldenem. Akkor nem értem mivel hitelesítették a szerződést, ha egyszer semmit nem írtam alá?"
A hangfelvétellel.
Mondjuk a másnapi telefonnal le is mondtad. Ettől függetlenül valamennyi fizetnivalód keletkezhet, ugyanakkor sok nem (IMHO <= havi díj).
Sebaj, most megfizeted a tanulópénzt, és talán megjegyzed. Előbb gondolkozol, és utána cselekszel. Másrészt a drótosnet elvileg gyorsabb mint az usb-s (hacsak nem LTE), de az biztos, hogy korlátlan, míg az usb-s (vidéken mobil) korlátolt (maximálva van a forgalom, aztán megáll vagy jelentősen lassít). Szóval a drótossal jobban jársz (talán még olcsóbb is, hacsak nem más fizeti helyetted) illetve csak jártál volna. De ez már legyen a te problémád :D

FDToth 2016.05.19. 10:44:43

Hát... megrendelted, de mivel távollévők közötti, így elállhatsz 14 napon belül, úh a Telekom csak próbálkozik. A Telekom rögzíti a hívást, úh ha pl. kedden megrendelted és másnap hívod őket h visszamondd, akkor az elállás. Ki kell kérni mindkét hanganyagot.
Múlt héten pont egy ismerősöm csinálta ezt: felhívták a Telekomtól, elfogadta szóban az ajánlatot. Utána átnézte az ÁSZF-t, majd másnap visszahívta őket h mégsem. Ezt elfogadták, de mivel nagyon el akartak adni vmit, így hozzácsapott a T egy kis kedvezményt, így ismerősöm elfogadta. Mivle van ügyfélkapuja, így látja h megtörtént a kedvezményes csomagváltás

metal · http://electric.blog.hu 2016.05.19. 11:10:58

Vivien kicsit hátul állt abban a sorban, ami az értelmet osztja. Megrendeltél egy szolgáltatást telefonon, ami már magában egy szerződéskötés. Amit később lemondtál, amit jogosan meg is tehettél, mivel még nem kezdett el szolgáltatni a T, és nem telt le a 14 nap. De valamiért a T nem rögzítette a lemondást. Lehet, hogy finoman fel kellene hívni rá a figyelmét, még az előtt, mielőtt behajtó kopogtat!

Ádám 2016.05.19. 11:26:09

Ez tegnap ki lett villantva, majd vissza lett vonva! Akkor érdekelt, ma már NEM!:)

The Crazy One 2016.05.19. 11:57:25

@Ádám: pedig vártam. Annyira nem jó poszt. Ha előnyére válna a szerződéskötés, akkor tutira tudná a Vivien kedves, hogy mi is történt...

Ádám 2016.05.19. 12:02:01

@The Crazy One: SOHA NEM válik előnyére sem vivinek, sem nekünk ! Tegnap kaptunk smst, hogy a 20-as júniustól szerződést módosít, EGYOLDALÚAN ! ROHADJON meg! :)

The Crazy One 2016.05.19. 12:21:29

@Ádám: nem erre céloztam. Egyetértek, plusszozom: iganis rohadjak meg, hiszen mi csak felfelé módosíthatunk. Arra akartam kilyukadni, hogy ha Viven érdeke úgy kívánná, akkor biztosan fújná a távollevők közti szerződés jogszabályát. Felesleges játszani a naivát.

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 12:34:14

@The Crazy One: "plusszozom"

Pluszozod. Két esszel - eléggé el nem ítélhetően - egy pezsgőtabletta nevét írjuk.

Mamut. Két emmel a németek írják, meg egy pláza neve.

Nem neked, hanem a többieknek, hogy ne maradjon meg bennük rosszul.

The Crazy One 2016.05.19. 12:35:43

@atpijkamo96: köszönöm, jogos. Majmász még élhet, vajh?

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 12:37:24

@The Crazy One: +

naiv, naiva, naivan, naivitás, naiv művészet

Pedig sokszor láttam hosszú ível.

Manyecska. 2016.05.19. 12:37:29

@atpijkamo96: vásároltam mosómedvét azóta mos a köcsög. Hogy mondjam le????

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 12:43:04

@Manyecs: :)) Vidd vissza.

Egy ember bemegy az állatkereskedésbe, pórázon húz maga mögött egy bazinagy jegesmedvét.
- Hol az a szemét?!
Az eladónő megszeppenve:
- Milyen szemét?
- Akitől egy évvel ezelőtt ezt a ritka albínó tengerimalacot vettem!

Terézágyú 2016.05.19. 12:47:17

@atpijkamo96:
A tengerimalac is jó házőrző, de igazából egy jegesmedve jobban elriasztja a betörőket...

The Crazy One 2016.05.19. 12:53:39

@Terézágyú: nálunk a maffiózó hiúzt tartott házőrzőnek. Mesélt sztorikat, ha csak a fele igaz...

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 12:57:24

@The Crazy One: "Mesélt sztorikat"

Ha már elkezdted, ne fogd vissza magad!

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.19. 13:01:19

@Terézágyú: Ennél már csak az az adóalany volt viccesebb (most szándékosan nem írom le, hogy Tomcatról, vagyis Polgár Tamásról van szó), aki a kutyáját úgy nevezte el, hogy Omlás. Még a kis kutyus törzskönyvébe is be volt írva ez a név.

Amikor bemászott egy cigány a kertjükbe cigánymeggyet lopni, akkor a nyolcvankilós kaukázusi juhász lazán letépte két-három végtagját. A jogvédők persze bepanaszolták, mert szerintük nem volt kiírva figyelmeztetés, hogy itt veszélyes kutya van. Dehogynem, mondta erre a meg nem nevezetett Polgár Tamás. Ott a tábla, hogy OMLÁSVESZÉLY

The Crazy One 2016.05.19. 13:09:18

@atpijkamo96: most regélhetnék a széttépett áldozatokról, meg ilyenek, de nem, azért annyira mégsem.
Stopperrel mérte, hogy mennyi ideig tartott neki egy házinyúl elpusztítása. Néhány másodpercnél tovább sosem jutott az egyébként fürge állat a kifutón belül. A hiúz meg nem ette meg, hanem csak legyilkolta, simán passzióból, aztán kifektette az áldozatát, mint a vadászok, meghajolt a gazdi előtt és ment halászni :D
Meg, hogy vett neki tehenet a paraszttól. Azt se ette meg, csak játszott vele. Úgy mondta, akkora a karma, mint nekem a lankadt faszom…

Kellegyhiuznekemis.hu

enrico palazzo 2016.05.19. 13:13:41

@The Crazy One: Tényleg feldobná a posztot Gedeon. A köszönés utáni mondatban jó indulattal csak négy egyes alá hiba van. :)

Sajnos ez tényleg nagyon unalmas poszt. Lassan lehet nevet cserélni hulyevasarlo.blog.hu-ra.

Tehetséges ugandai buzi 2016.05.19. 13:20:14

@Terézágyú: Konkrétan? Őőő... Ha jobban belegondolok, akkor igen. Egy szóviccre épít és mégis átjön benne a jogos védelem nevű kérdéskör problematikája is.

Persze ha te állat, vagy cigányvédelem (Bááár, ha jobban belegondolok, a kettő majdnem ugyanaz...) miatt belém akarsz kötni, akkor persze nüöeeem! Akkor elhatárolódok a dologtól. Azt nem kockáztatnám meg. Pont azért nem írtam le Polgár Tamás nevét sem. Megvetésből.

Terézágyú 2016.05.19. 13:26:39

@Tehetséges ugandai buzi:
Egyik sem vagyok.
De embervédő igen.
És szabálykövető is.

The Crazy One 2016.05.19. 14:57:03

Semmi több? Nyista? Várjuk a délutánit? Eksztrém digitál lehetne...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 15:26:01

@atpijkamo96: küggyed szervÍzbe, ottan maj' LYól beálliccsák az i betülyét!

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 15:36:49

@Terézágyú: amíg a szabályokat hellyel-közzel jogot és nem igazságot osztanak, addig szerintem indokolt az omlásveszély. Akár teccik, akár nem.
miért? az uborkáját védő paraszt, a borát védő másik jóképességű, az autójából a táskát elrabló taplót a másvilágra segítő. Ezek csak a nagyobb nyilvánosságot kapott esetek a (közel)múltból. Amíg azt ítélik el, aki a tulajdonát védi, addig nincs miről beszélni.
A motorost fellökő nő ugye egy kicsit kakukktojás. Lehetne rajta vitázni, de ami kárt okozott, én ráterheltem volna a kötelezőjére, a közlekedés biztonsága elleni vétséget jutalmaztam volna egyedül, azt is felfüggesztettel (bár végül is ezt kapta, de nem csak ezért, na mind1).

Terézágyú 2016.05.19. 15:43:47

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Nem az a baj, hogy kutyát tartott, amellyel megvédte az értékeit, hanem az, hogy még ezt a kis szabályt(?) vagy szokást is ilyen tahó módon vicceskedve kijátszotta ezzel a baromsággal. Írja ki simán, hogy "a kutya harap" és kész. Ha elolvassa a tolvaj, ha nem - ő megtette, szólt.
Ezzel az erővel kiírhatta volna klingonul, vagy hottentottául is, utána meg verheti a mellét, vagy a murva anyja mellét, hogy ő "szólt előre".

A murva anyja persze nem sértés, mert a murva nem csúnya szó, az anyján meg a csavaranyját értem. Ugyebár.
Kb. mint ahogy ő "szólt előre"...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 15:55:18

@Terézágyú: látom nem értünk egyet.
Az alap probléma az, hogy ilyen (má' nem te, hanem a) pirézek/gyökerek/buzik/köcsögök/naplopók/tróger cigányok miatt ki kell írni, különben megb@sznak. És ha nem írod ki, aztán egy tetves cigányt megharap(nak) miközben épp kirámolja a lakásod, TÉGED b@sznak meg.

Terézágyú 2016.05.19. 16:00:23

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:

Nézd, ha nem írja ki SEHOGY, akkor is tisztességesebb lett volna, mint így, vicceskedve, vicces módon önmagát védve. Hogy ki is írja, de mégse írja ki egyértelműen, védve is legyen stb.
Persze nem tudom miért beszélünk tisztességről vele kapcsolatban...

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 16:04:21

@Terézágyú: Ez egy vicces történet, a fele se igaz, nem kell rajta felháborodni.

Ha egy betörő bejön a birtokomra, számolnia kell bizonyos veszélyekkel. Ha nagyon megijeszt, esetleg szétverem a fejét. Kiírjam?

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: A jóhiszemű behatolót nem kéne széjjeltépetni a kutyával. Vagy legalább figyelmeztetni kellene, hogy ami elsőre jó ötletnek tűnt, másodikra talán nem az. Mondjuk csak a létrát kérte volna kölcsön.

- Mondja gazduram! Ha ezen a mezőn átvágok, elérem még a három-negyvenes vonatot?
- Ha a bika meglátja, még a három-tízest is eléri.

Terézágyú 2016.05.19. 16:08:50

@atpijkamo96:
"Ez egy vicces történet, a fele se igaz, nem kell rajta felháborodni."
Szerintem nem vicces.

"Ha egy betörő bejön a birtokomra, számolnia kell bizonyos veszélyekkel."
A kutya harapósságát nemcsak egy betörő miatt érdemes kiírni, hanem pl. a postás, vagy a szomszéd kisgyerek miatt is.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 16:16:48

@atpijkamo96: "esetleg szétverem a fejét. Kiírjam?"
Mindegy mit csinálsz. Amikor hozzám betörtek (kertes ház), és kirámolták a lakást, megkérdeztem a helyszínelő rendőrt, ha épp ott érem a köcsögjét, és a hátába állítok valami eszközt? Akkor engem visznek el. Szóval kiírhatod, de nem számít. A törvény a tróger gecit védi. Jószándékú behatoló? Az olyan lehet, mint a vegetáriánus oroszlán, biztos van, de én még nem találkoztam egyikkel sem. Mellesleg aki nem hátsó szándékkal érkezik, az általában a kapun keresztül, a csengő megnyomása után, a házigazda tudtával és engedélyével hatol be. Ha nincs invitálás, nincs behatolás ;)
Ahova nem hívnak, oda nem megyek be. Szerintem nem bonyolult :P

@Terézágyú: mondom. Nem értjük egymást. Illetve elbeszélünk egymás mellett.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 16:20:29

@Terézágyú: A szomszéd kisgyerek miatt pont fölösleges, a postás meg nyomkodja csak a csengőt. Azért van (már a csengő).
Anno, amikor vidéken éltünk (voltam kb 12~14 éves kis porbafingó), a szomszéd amúgy harapós kutyájának semmi baja nem volt velem.
Mondjuk a postást nem bírta, azt állandóan megugatta. De én, ha be is mentem az udvarra, még csak rám se nézett :P

Terézágyú 2016.05.19. 16:27:35

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
"A szomszéd kisgyerek miatt pont fölösleges, a postás meg nyomkodja csak a csengőt. Azért van (már a csengő).
Anno, amikor vidéken éltünk (voltam kb 12~14 éves kis porbafingó), a szomszéd amúgy harapós kutyájának semmi baja nem volt velem."

Ez aztán az érv.

hvg.hu/itthon/20160205_Harom_gyerek_elleni_kutyatamadas_miatt_iteltek_el_egy_neszmelyi_not

"Négy év négy hónap börtönbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék pénteken egy neszmélyi nőt, aki 2014 nyarán beengedte telkére szomszédjának három gyerekét, akikre rátámadt az ott tartott két bullterrier kutya."

De mindegy, te elhatároztad, hogy neked ez a sztori tetszik, úgy ahogy van: nemcsak a jogos birtokvédelem (amivel nekem sincs semmi bajom), hanem a tahó vicceskedés is.

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 16:29:52

@Terézágyú: "beengedte telkére szomszédjának három gyerekét, akikre rátámadt az ott tartott két bullterrier"

Mert ha kiírja, hogy harapós a kutya, akkor nem támad rá.

Terézágyú 2016.05.19. 16:31:09

@atpijkamo96:
Nem, ezt csak arra írtam, hogy az volt az érv, hogy "a kutya amúgyse bántja a szomszéd gyerekeket"...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 16:51:35

@Terézágyú: jobb ha tudod, normális körülmények között így működik.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 16:55:15

@Terézágyú: ps.: pontosan. Az én házam az én váram. Elég nagy baj, hogy a sok tolvaj, betörő, f@szcibáló megélhetési g3ci miatt kell kisebbfajta (de inkább nagyobb) vagyont elkölteni, hogy ne bennük váljon szarrá amiért én dolgoztam.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 16:56:48

@Terézágyú: pps.: ha a te lakásod/házad is kirámolják egyszer, majd megérted :/

@blogmocibuzergálókisk3c1puttony: két komment között tedd anyáddal amire gondolok :@

Kenderice 2016.05.19. 17:10:58

@Andrass9:
"Felhívtam őket, és azt mondták, hogy törölték, további teendőm nem lesz."
Ennek a hívásnak is meg kell lennie abban a minősített rendszerben.
Ha a szolgáltató befogadta az elállást telefonon, az ugyanaz, mintha írásban tette volna meg a poszter.

gabors 2016.05.19. 17:45:37

@Terézágyú: "A tengerimalac is jó házőrző, de igazából egy jegesmedve jobban elriasztja a betörőket... "

csak sokba kerul az uszomedence hutese !!! es koszoni a halakat is :-)

gabors 2016.05.19. 17:52:59

@atpijkamo96: "A jóhiszemű behatolót nem kéne széjjeltépetni a kutyával."

kb mi az hogy "jóhiszemű behatoló" maganteruletre senki nem hatolhat be a terulet tulajdonosa engedelye nelkul ... bemegyek korulnezni valaki kertjebe ??? birtokara ??? f

a behatolas mar onmagaban azt "sugalja" hogy valamifele elhatarolas volt .. kerites/ajto/kapu barmi ...

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 17:56:26

@gabors: Mar írtam, pl. kölcsönveszem a szomszéd létráját. Ide szokta adni, csak most nincs éppen otthon.

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.19. 17:58:35

@gabors: Vagy mondjuk a csajt meg akarja erőszakolni 3 jókötésű úszógyerek, erre az átugrik a kerítésen.

Autó balesetet szenved, áttöri a kerítést, a rocsból kiszáll a vezető, és rögtön széttépi a bulldog. Persze, ha ki lett volna írva, hogy harapós kutya, akor nem ott szenved balesetet, hanem sázméterrel arrébb.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 18:06:40

@atpijkamo96: "sázméterrel arrébb"
egyrészt SZÁZméterrel, másrészt hüje :)

gabors 2016.05.19. 18:07:35

@atpijkamo96: "kölcsönveszem a szomszéd létráját. Ide szokta adni,"

De akkor alapbol tudod hogy van pitbull/bulldog/omlas a kerites masik oldalan ?? nemcsak letra ....

en nem kosher

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 18:08:52

@gabors: attól függ. Ha mondjuk egy oroszlányt, krokodilt plasztikáztattál át tengerimalaccá ... akkor nem hiszem :P

gabors 2016.05.19. 18:09:09

@atpijkamo96: "
Autó balesetet szenved, áttöri a kerítést, a rocsból kiszáll a vezető, és rögtön széttépi a bulldog. "

az csak mellekbuntetes a rongalas miatt foleg ha nincs rendes biztositasa... valoban jobban jart volna ha "nem ott szenved balesetet, hanem százméterrel arrébb. "

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.19. 18:10:42

@gabors: na meg az, megyek haza meló után. Eltervezem, levezetésnek, délutáni lazulásnak jó lenne pl. parabolavórt szerelni. Kéményt pucolni. Hazaérek, oszt nincs ott a létra?! Hát hogy mennyek úgy fel a tetőre?!

gabors 2016.05.19. 18:48:33

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:

"Hát hogy mennyek úgy fel a tetőre?! "

egy oroszlány, krokodil nagyon meggyozo tud lenni akar letra nelkul is !!!

gabors 2016.05.19. 18:50:08

amugy Viviennel mi van ??? ráeröltettek valamit vagy nem (koton volt?? mert az nagyon fontos)

Dikusz 2016.05.19. 23:41:52

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: átmész Atpihoz, és visszakéred a létrát, csak arra vigyázz, hogy meg ne ijeszd, mert az előbb írta, hogy akkor verekszik. Egyébként nem is tudtam, hogy szomszédok vagytok.

CID. 2016.05.19. 23:50:47

Mifasz van már, harapós kutyákról olvasok a T logós post alatt, bár nem lepne meg, ha a telekom, már k6tyát is árulna.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.20. 01:07:41

@CID.: volt néhány releváncs komment, de most őszintén. Mit lehet még leírni ebben a témában, amit az elmúlt sok év alatt nem vetettünk monitorra? :)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.20. 01:09:57

@Dikusz: jó, majd óvatosan veszem vissza, amikor épp a tetőjén mászkál, nehogy megijedjen, és leesés után össze meg vissza verje magát :D
Jól is néznénk ki, tokától bokáig gipszben nehezen kommentelne :D

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.20. 01:14:23

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: :)) Stephen Hawking egy ujjal is nagyobbat alkotott, mint pár szar komment. De azért köszi a törődést!

Dikusz 2016.05.20. 05:34:06

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: és még valami: vigyázni kell arra is, hogy ne kerüljön az utadba egy tutyuska pl. vak komondor, akin át lehet esni:D
Mintha mondta volna hogy a látszat ellenére ő tulajdonképpen nem is macska, hanem kutya.:)

pankaaa 2016.05.23. 21:34:11

Tehát ha valakinek tudom az összes adatát, és nagyon 'szeretem' az illetőt, rendelhetek egy szerződést a nevében, az adatait felhasználva, 2 év hűséggel, és ő mnem mondhatja le? Mert mondjuk 14 napon belül nem kapja meg a szerződést postán, nem is tudja, h neki ilyen van.... etc. etc. etc... hahh...

FDToth 2016.05.30. 17:49:50

a gvti megint... ha felhivod a telekom ügyfélszolgálatát, akkor minden esetben rögzítik a beszélgetést... itt lehet bizonyítani elég könnyen...
süti beállítások módosítása