Tékozló Homár

Mondjatok már egy megbízható webshopot!

2016.06.08. 11:07 | Homár Hilda | 72 komment

screenshot_2016-06-08_10_54_42.png

A Brands.hu jó régi és viszonylag jól futó, nagy webáruház, kifejezetten rendesen és igényesen kezelt social media felületekkel. Ehhez képest elég meglepő az a hányaveti ügyfélkezelés, ami az alábbi levélből kiderül. Lehet, hogy Tamás nem a barátjuk? 

Április 15-én rendeltem a brands.hu-n egy tornacipőt, életem párjának. Tavasz közepe, jönnek a jó idők… Előre ki is fizettem, hátha így gyorsabb.

Nem az.

Április 21-én megkérdeztem, hogy mikor küldik (az volt a cipőhöz írva, hogy 3-15 munkanap). 

Másnap megírták, hogy 15 munkanapra számítsak, ami igen, 3 hét. Pörög a biznisz…

Május 2-án óvatosan jeleztem, hogy hamarosan lejár a határidő, és érdeklődtem, hogy péntekig meg is kapom-e, vagy addig adják fel? (Nem találtam nyomát, hogy a honlapon jelzett időpont vajh’ mire vonatkozik.) A válasz másnap tömören: „hamarosan”. Nem erőszakoskodtam.

Május 9. Ugyan mondják már meg, hogy mi a helyzet, mégis csak kifizettem azt a nyűves cipőt. Udvarias válasz: „a megrendelés nem került át a csomagoló céghez”. Köszi, de ezt nem lehet felvenni nadrághoz...

Május 10. Megint írtam, hogy valakit csak meg lehet kérdezni, hogy mégis meddig kell várni, vagy esetleg beavatnának, hogy mi a gond, de érdemben nem válaszoltak. Gondoltam, besegítek. Kértem, hogy küldjék el a „csomagolócég” elérhetőségét, és a megrendelésem belső azonosítóját, aztán utánajárok.

Május 12. Korábban egy napon belül mindig válaszoltak, most semmi. Írtam nekik, hogy se cipő, se válasz, és mellékesen megjegyeztem, hogy olyan „homáros” a sztori. Egy órán belül jött a jelzés, hogy a megrendelést törölték.  A cipő árát visszaküldték. (Mi tartott ezen egy hétig? Vagy örüljek, hogy visszakaptam? Mindegy…) 

Na de. Közben ugyanaz a cipellő ismét felkerült az oldalra.

Május 16. Nem mondom, filóztam, hogy beleugorjak-e újra, de ismét megrendeltem. Rutinosan utólagos fizetést választottam. A szállítási határidő most 5 nap papíron (értsd: a honlapon).

Május 20-án érdeklődtem, hogy mizu? Mondták, hogy csak késve tudnak teljesíteni. Nahát!...

Május 27-én újabb levelemre azt válaszolták, hogy sajnálják (minden levélben sajnálják, kétségtelen, hogy van is mit…), és megsürgetik a partnerüket.

Június 7. Azóta nem írtam nekik, ők se nekem. A partner sürgetésének látható eredménye nincs: a vágyott, kétszer megrendelt cipőről semmi hír.

Vajon, ha a szállítás nem ment 15 munkanapra, akkor miből gondolták, hogy 5 napra menni fog? És úgy nem jön ám, hogy fel sincs adva. Angliából 10 nap alatt ért ide egy alkatrész a mosogatógéphez múlt héten. Kínából is ideérnek a cuccok egy-másfél hónap alatt úgy, hogy átszelik a fél világot - mondjuk azokat feladják 2-3 napon belül, ugyebár…

Nekem mindenesetre furcsa. Szerintetek én vagyok türelmetlen? Egyáltalán létezik ez a cipő?...

Tamás

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.06.08. 11:19:00

jászkaszafaszán minden bizonnyal nincsen cipőbót.
de ha lenne, akkor is biztosan nagyon drága is lehet a kínai tornacipő, akár 200 forinttal es.
tehát kijelenthetjük, hogy a pószter szerint 200 forintért érdemes a faszerdőben szaladgálni tátott szájjal.

É2I 2016.06.08. 11:20:25

Hát így az elsők között másodiknak? mondanám, hogy ilyen pedig nem létezik. Mindig be lehet kapni a nagytoszt bármelyiknél.

Carradine a gardróbszekrényben 2016.06.08. 11:21:17

Értem én, hogy fejlődés, meg internyet, meg hogy az USA-ban ott él a paraszt négyszáz mérföldnyire a legközelebbi emberlakta helytől a préri közepén egy rencsen és a dolgok beszerzésének egyetlen módja a netes rendelés, de könyörgöm, nyűves kis hazánkban miért nem képes a vadász az ötödik szopás után felhagyni a webshopok abajgatásával és beballagni a legközelebbi valós boltba?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.06.08. 11:22:47

@Carradine a gardróbszekrényben: 200 forinttal ócsóbb így. te sem hagynád ki ezt a kiváló lehetőséget, nemdebár?

Terézágyú 2016.06.08. 11:24:12

A pósztert lehet mán...? :D

Terézágyú 2016.06.08. 11:28:11

"Szerintetek én vagyok türelmetlen?"
Dehogyis!

"Egyáltalán létezik ez a cipő?..."

Nem.
Sőt, a többi cipő sem létezik. Ez valójában egy világösszeesküvés része, minden azt hiszi, hogy cipőben van, holott meztélláb tapicskál télen-nyáron... de hamarosan kiderül az igazság! A te leveled egy fontos láncszem a a valóság e szeletének megismerésében!

É2I 2016.06.08. 11:28:30

Elolvasva jöttem rá, hogy csak harmadickre értem be.
Summázva: előre nem fizetünk ki semmit, minden milyen a pedigréje a webbótnak. Másodikra meg nem állunk újra sorba a pofonér, kivéve, ha mazochisták vagyunk. Akkor viszont viszünk magunkkal szopóálarcot, mer úgy dukál.

Manyecska. 2016.06.08. 11:28:47

@Carradine a gardróbszekrényben: én nagyon utálom, múltkor sem a valós méretet adták meg a kutyakosárnál még jó hogy a gyártó leírását végigböngésztem, valami 10cm differencia volt! Még ha ráhajtom a kutyára a farkát vízszintesen akkor sem fért volna bele.

Thule 2016.06.08. 11:38:28

@É2I: Az, hogy te otthon b.szod a rezet egész nap, nem csinálsz semmit és ráérsz a futárt várni az aktuális csomaggal az egy dolog. Másnak meg tudod munkahelye van, ahol dolgozik, nem tud kimenni a csomagért és amennyiben ott a futár megjelenik az utánvétes vacakkal, akkor elzavarják a fenébe, mert nem nem fizetnek helyetted, ő meg nem vár 20 percet vagy akármennyit amíg oda tudsz menni. Otthonra meg nem kérheti, mert milyen érdekes, munkaidőben nem tartózkodik otthon, hiszen dolgozik... a futár pedig, nahát, munkaidőben szállítja a küldeményt.

Ilyen esetben az egyetlen kulturált megoldás a csomagpontokra való rendelés, nem pedig az 'előre nem fizetünk ki semmit' magas színvonalú megnyilvánulás beböfögése a poszt alá.

Magas szinten korlátoltak vagytok majdnem mindannyian, eszetekbe sem jut, hogy más ember másképp, máshogyan, más időbeosztással, más körülmények között éli az életét mint ti és valakinek csak a webshopos rendelés utánvét elkerüléssel az egyetlen értelmes és korrekt megoldás.

Egyébként pedig örülök, hogy ennyire ráértek, mindenki mindig boltban vásárol mindent (akkor is, ha a legközelebbi adott típusú bolt mondjuk 50km-re van), mégis itt trollkodtok a homáron azonnal, amint új poszt jelenik meg :)

Terézágyú 2016.06.08. 11:40:37

@Thule:
Végre valaki, aki megmondja a tutit!

Manyecska. 2016.06.08. 11:42:57

@Terézágyú: úgyis mingyá' nyit a kocsma..:D

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.08. 11:44:43

@pószter:
"Nekem mindenesetre furcsa. Szerintetek én vagyok türelmetlen?"
Számomra egyértelmű, hogy IGEN :)

"Egyáltalán létezik ez a cipő?"
Ez is egyértelmű, NEM

Az volt már, hogy cipőt a cipőboltból? Bemegyek, leveszem a polcról, felpróbálom, teccik megveszem, nemteccik otthagyom. Ennyi

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.06.08. 11:44:58

@Thule: én szoktam rendelni dolgokat az amazonról meg néha ámerikábul is is, sőt, volt már olyan, hogy porcelánt rendeltem webshopból mer nem volt kedvem 300 kilométert furikázni érte. de csakis olyan helyről rendelek ahol paypallal lehet fizetni.

Manyecska. 2016.06.08. 11:48:15

@Terézágyú: csak épp itt trollkodik mert tőle ugyan azon kívül hogy mindenki hülye kutyafaszát sem tudtunk meg...megbízható webszop témában pl. F.szér' kell itt trollkodni.

2016.06.08. 11:48:36

@Carradine a gardróbszekrényben:
Nekem eddig sokkal jobb tapasztalataim voltak a webshopokkal, mint a hagyományos boltokkal. De az élelmiszer boltokat leszámítva a hagyományos boltok amúgy sem léteznek számomra, amelyeknek nincsen valami netes megjelenése, jó esetben webshopja is.

mechanikus körte 2016.06.08. 11:50:11

Van, aki utál shoppingolni, mint pl. én is. Neten 30 boltot megnézek egységnyi idő alatt, amíg személyesen max kettőt-hármat, beírom, konkrétan mit keresek, leszűkítem a keresést a preferált paraméterek szerint, kiválasztom azt, ami a legelőnyösebb, és csá. Utánvétes rendeléssel meg semmit nem kockáztat a poszter, bár a helyében én már rég megrendeltem/megvettem volna máshol a cuccot, a fene se vár hónapokig egy topánkára.
Egyébként nemcsak az ár, hanem sok esetben a választék is a netes vásárlás mellett szól, nálunk ruházattól a háztartási nagygépekig, szórakoztató elektronikától, ékszertől a mindenféle kiegészítő kütyüig a cuccaink cca 80-90%-a így került a birtokunkba, elenyészően kevés volt a problémánk. Egyedül könyvet és élelmiszert szeretek személyesen vásárolni.

Bruszli 2016.06.08. 11:51:16

Cipőt a cipőboltból.

Ha van két lába, bemegy a boltba, és ha szája is van, elmondja mit akar, és legott nála lesz a cipő, nem 1 hónap múlva. Igen, lehet hogy 500 ft-al drágább lesz.

cmx85s 2016.06.08. 11:52:15

Tulajdonképp nekem is az jutott eszembe, h vajh nem lehet ezt a cipőt máshol is kapni? Mondjuk, árösszehasonlító oldalon meg lehetne nézni...
És igenis, nem fizetünk előre! Ha nem tudom otthon várni a csomagos postást, akkor bemegyek a kis csomagomért a postára másnap este.

Egysimaegyfordított 2016.06.08. 11:54:06

Amikor olvastam, hogy a 3 hét kiszállításra már húzza a szájacskáját , néztem egyet. Ott akadt ki nálam a baro(m)éter, h "nem erőszakodkodtam".....s akkor szépen sorban szinte naponta érdeklődik, h hol a cipője?. És még előre is fizet.....Mit is szoknak itt írni? "Vadász, vadász"........

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.06.08. 11:58:23

"Mondjatok mar egy megbizhato webshopot"
Amazon? Ha raer akkor ingyenes szallitassal 4-5 nap, ha surgos akkor jo penzert masnapra hozzak a cuccot. Szivesen.

Terézágyú 2016.06.08. 12:01:09

@Manyecs:
"tőle ugyan azon kívül hogy mindenki hülye kutyafaszát sem tudtunk meg"

azért ez fontos és hasznos információ, ismerd el :)

MrG0rsky 2016.06.08. 12:02:16

@mechanikus körte: Kb ezt akartam leírni a sok idióta mé' nem mész a bótba hülyének. Úgyhogy nem írom. Utálok vásárolni, amit lehet a neten veszek, de csak utánvét

Manyecska. 2016.06.08. 12:04:02

@Terézágyú: épp 10dikk-es fizikakönyvet keresek a neten, van némi fáziskésésünk..:P

Manyecska. 2016.06.08. 12:08:23

@MrG0rsky: akkó elég nagy hülye vagy fiam mert össz egy embert írt ilyet + 1 egy félmondatban. Hamár leidiótázol valakit legalább okkal tennéd...

Terézágyú 2016.06.08. 12:11:26

@mechanikus körte:
"Van, aki utál shoppingolni, mint pl. én is"

igen igen, aszperger-kór és hasonlók... megértem.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.08. 12:11:42

"Kínából is ideérnek a cuccok egy-másfél hónap alatt"

Ez a tornacipellő is Kínából jön. Csak szólok.

The Crazy One 3om 2016.06.08. 12:22:58

azt nem értem, hogy egy ekkora kretén hogy képes végigvinni egy banki utalást?
Én múltkor bementem a cipőboltba, kettőt felpróbáltam és az egyik párat hazavittem magammal. Előtte megmutattam a kislánynak, rátettem arra a faszságra a bankkártyámat és mehettem haza Isten hírével.

Baszki, egy készleten nem levő terméket előre megfizetni? Lenni fogyatékos?

CirMeerkat 2016.06.08. 12:27:29

Vadász, vadász... Másodjára is beleugrott...

Terézágyú 2016.06.08. 12:28:46

@CirMeerkat:
Szerintem a második eset az már a direkt kísérlet/ellenpróba esete vót...

É2I 2016.06.08. 12:32:02

@Thule: Őőő. Nna. Szóval; jómunkás ember vagymuk én is. Az rezet meg nembaszom.
De. Ellenbe. Nálunk nem tacho a portás és ha jelzem neki, hogy lesz ma küldeményem, szójjon má'n, akkor felcsörög én meg lecammogok. Persze székrénysort nem kérek a munkahelyre. De. Mindig berírom a futtárnak, hogyaszonygya: munkahely ez itt kérem, héttől-négyig vagyok, egyéb esetekben nem. Ha akkor hozza az un. ígyjárás esete forog fenn: nem volt még probléma.
Ha motyógépet, kerti kiüllőt, ágyat, szekrénysort rendelek, akkor azt otthonra teszem és! szombatra. Mindig beírom, hogy hattól-éjfélig gyühetnek, máskor sajnos csak a kutyám fogja megugatni őket: nem volt még probléma. Igaz volt hogy komolyan vettek és szombat este tizenegykor állítottak be a 6 személyes beton kertigrillel és még mentek két helyre, tőlem 100-km-re :O A boreszen kívül kaptak még 1-1 sört. Olyan hálás szempárokat nem látsz, csak az Ogrés filmben a csizmás kandúr által generálva.
Arról megmán ne én tehessek ha 7/24-ben dolgozol és nincs senkid akit megkérhetsz, hogy ugyan egy széles mosolyért vegye már át a cuccost helyetted, mer ez is egy megoldás. Ennél többet hozzátenni nemtok. Ha ez nem volt elégséges, akkor lehet előre fizetni, mit bánom én, a te pénzed.
Ja pick-pack ponton is vettem már át cuccost, de akkor azért ott, mer akcijjósan igyen csak oda hozták. Egy utcahosszra van, annyit megért.

Na ennyit, több eszet sajnos nem oszthatok. Ja és én is járok materiális bótba is. Általában ott nézem ki a cuccot és bezony ezután rendelem soxor neten, eddig bevált. Csak ajánlani tudom.
A 1-2 ezer forintos cuccost meg ritkán veszem netről. Max azokat, amiket nem lehet csak kínai websoppban kapni, itt meg seholsenem. Ilyet keress, hogy freetax. Persze itt előre kell perkászni, de 10-20 euró/dollárig mekkockáztatom. És onnan is ideér gyakran egy hét alatt. De, ha ki van írva, hogy három hónap, akkor nem idegeskedek, mondjuk 20 nap mulva, hogy még nincs a kezemben.

CirMeerkat 2016.06.08. 12:35:46

@Terézágyú: Azt értem. Én nem vágtam volna bele megint.

Darth Revan 2016.06.08. 12:47:25

Mar evek ota nem jartam cipo es ruhaboltban. Utalok vasarolni, a neten megrendelem. A cipo mindig jo volt, volt par ing meg nadrag amit vissza kellett kuldeni, mert vagy nem tetszett az anyaga vagy nem volt jo a meret. Ugyan a visszakuldes penzbe kerul, de boven megeri, hogy nem kell boltba jarnom.
Ja es amazonrol rendelek, a posztolonak is azt ajanlom

Nick-son 2016.06.08. 12:47:38

@Thule: Jogos.

Inkább zárnám be a webshopom mint hogy itt akár csak megemlítsem. Pedig mi általában raktárról másnapra szállítunk. De hogy ez a banda kiidegelné a legtürelmesebb embert is az tuti.

megamenn 2016.06.08. 13:03:38

szerintem az egyik legnagyszerűbb dolog a cipő. nem csak azért, mert a tarló nem szúrja a talpamat vagy nem lesz tehénszaros a lábam, de ha a cipő szóban kicserélünk KÉT betűt -mindössze- és ezek a megfelelő betűk, bizony azt olvashattyuk, hogy...........cápa.

Terézágyú 2016.06.08. 13:16:08

@megamen:
"de ha a cipő szóban kicserélünk KÉT betűt -mindössze- és ezek a megfelelő betűk"

izgi, ugye? :)

CirMeerkat 2016.06.08. 13:17:07

@megamen: ezt most komolyan kellett így kora délben?! :D

Manyecska. 2016.06.08. 13:22:06

@Terézágyú: hát ha szorítja, belilul..

Carradine a gardróbszekrényben 2016.06.08. 13:34:34

@Thule: Adtál egy ötletet. Rohadjak meg papírzsákban, csinálok egy olyan bevásárlóközpontot, ami 16 órától reggel nyolcig lesz nyitva! Még posta is lesz. Learatom a piacot!

Manyecska. 2016.06.08. 13:39:10

@Carradine a gardróbszekrényben: sejtettem hogy bótos...thule vonóhorgok kaphatók a neten..:D

Ádám 2016.06.08. 13:45:14

Ma helga névnapja van! Eddig nem értem rája, de most ITT felköszöntöm.....! ja s sunáznám!!!:):D

mechanikus körte 2016.06.08. 13:46:53

@Terézágyú: a diagnosztizálást nyugodtan rám bízhatod, köszönöm.:-) Értelmesebb időtöltés is van a világon a plázázásnál.

Terézágyú 2016.06.08. 13:48:41

@mechanikus körte:
"a diagnosztizálást nyugodtan rám bízhatod"

Nem mondhatom el a véleményem?????????????????????????????????????????????

Terézágyú 2016.06.08. 13:54:22

@mechanikus körte:
Te is. Éppen, hogy egyetértettem veled.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.08. 14:10:14

@Terézágyú: én jobbat tudok.
Ha a cipő szóból egyet elveszünk, és hármat kicserélünk, az jön ki, hogy SÖR!
Azé' ez csak izgibb, nem? :P

tejfölbiztosítás 2016.06.08. 15:16:18

@sugargiraffusplumps.: próbálnál magyarokkal paypalozni: 10-ből 8 nem használja, ebből 4 azt sem tudja mi az, viszont 6 teljesen hülyének néz, esetleg még fel is van háborodva. Ilyenkor érzem úgy, hogy én és az emberiség soha nem fogunk közös nevezőre jutni.
@Terézágyú: idefigyelj te véget nem érő répalé! Éntőlem pofázhatsz itt, minthogy valami csodás oknál fogva ezt én is meg tudom tenni, ám ezt a facebookon szocializálódott énedet, nevezetesen, hogy 1-nél több írásjelet merészelsz bevinni a komp puteredbe, nos, ezzel hagyjál fel, különben kénytelen leszek xűrni. Ami egy dedós megoldás, úgyhogy ne kelljen alkalmaznom. Felbasz és kizökkent és idétlen az egész és ne. Nem ezért vagyunk itt. Köszönöm, hogy figyelünk egymásra.
@mechanikus körte: sokan fejben még mindig a hiánygazdaság időszakjában élnek. Ha esetleg valaki dogmatikus kinyilatkoztatásnak venné soraid és követne, annak számára világossá tennéd kérlek, hogy miért kivétel a könyvvásárlás? De ha jobban belegondolok, az élelmiszerhez is csak azért ragaszkodunk személyesen, mert az van berögzülve.

Terézágyú 2016.06.08. 15:27:06

@tejfölbiztosítás:
"véget nem érő répalé"
?????????

Dikusz 2016.06.08. 15:30:18

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: én még jobbat tudok. Ha kettőt elveszünk, és ötöt hozzáteszünk, akkor meg az jön ki hogy pálinka:)
@Terézágyú: aztat (pálesz) szereted:)

tejfölbiztosítás 2016.06.08. 15:39:47

"Előre ki is fizettem, hátha így gyorsabb."
Nem mondom, hogy mindenkinek képben kell lennie, de ez... Kő-szatyor-olló. Vagy tízéves a poszter. Minek egy nőnek ajándék, mi? Szexet ad cserébe? Azigen.

Terézágyú 2016.06.08. 15:42:25

@Dikusz:
Hát, abból is csak a likőröket :)

tejfölbiztosítás 2016.06.08. 15:52:24

@É2I: ezt mondjuk sosem értettem, ókciós oldalakon is mindig fel van hívva a figyelem, hogy előre soha ne utalj. Akkor mégis hogy a jópéniszben bonyolódjon le az üzlet? Nem tud mindenki találkozni. Erről márT soha nem szól a fáma. Webbutikok sem preferálják az utánvétet, a túl sok szopás, átnemvevés miatt, ahogy a magánemberként árulók is. A bevett metódus, hogy előbb a pénz, aztán feladja. Amiben mondjuk van is ráció, mert ha nálam a termék és használhatom, ki a tök akar még pénzt is kiadni mellé, "feleslegesen".

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.08. 17:32:00

A boltban a méretemben 100 cipőből 10, ha feljön a lábamra, és abból 1, ami kényelmes is. Eeszembe nem jutna cipőt netről rendelni. Pedig NEKEM normális a lábam alakja.

A lányaim összevissza rendelnek, cipőt, ruhát, de csak olyan helyről, ahol a visszaküldés ingyenes.

Dikusz 2016.06.08. 19:30:25

@atpijkamo107: nekem több,mint 100. Már amennyiben a bébicipőket, vagy a férfitopánkákat, és a 39-es méretnél kisebb női cipőket próbálom fel.

bendeguz75 2016.06.08. 19:58:09

@Thule: biztosithatlak, ha a poszter boltban vasrolt volna, es jotalasos problema lenne, akkor meg azert basz.gatna a nyomorek tetves torzskozonseg, mert rossz boltban vette a cipit. A sok pocs akik itt minden esetben a posztert baszogatjak, csak a sajat kissebsegi komplexusukat elik ki farokrazas kozben.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.06.08. 20:08:24

Javítsatok ki ha nem jól értem:
1. Poszter élete párájának rendel cipőt előreutalással
2. Poszter egy hónap alatt sem kapja meg, majd a zaklatásra szó nélkül törlik a megrendelését
3. Poszter újra megrendeli a már köztudottan nem is létező terméket
4. Poszter a homáron rinyál

Ki a hüje?

reunalla 2016.06.08. 21:09:55

Tegnap este rendeltem vibrátort, ma reggel már kaptam csomagazonosítót...cipőt nem árulnak.

Dikusz 2016.06.08. 21:33:21

@reunalla: az nagy kár, hogy cipőt nem árulnak, mert akkor ráhúzhatták volna fogamzásgátlóként a vibrátorra. Talán a legalkalmasabb erre a kalucsni,oldalán egy kis gombbal.

Black Bride 2016.06.08. 21:37:25

@Thule: Ezzel most mélységesen egyetértek...

Taxomükke (UK) 2016.06.08. 21:57:33

@sugargiraffusplumps.: Sag schon, én meg elefántot rendeltem porcelánboltból.
Szegénynek apró kis vágások voltak a talpán.

reunalla 2016.06.08. 22:17:16

@Dikusz: miért, vibrátortól teherbe lehet esni?

amúgy csak célzás volt a posztolónak, hogy vannak egyszerűbb megoldások arra, ha hiányos a szexuális élete és szopni akar meg fenékbe k...ni magát...

Dikusz 2016.06.09. 07:18:37

@reunalla: még az is lehet. Pár napja egy hiteles(nem is az) újság írta, hogy le sem kell tolni a gatyót, mégis teherbe lehet esni. Akkor az sem lenne csoda, ha a vibrátortól is:))

Amúgy valaki árulja már el nekem miért érdemes cipőt rendelni webshopokból? Kérdeztem már, írták is (mert sokkal olcsóbb, helybe hozzák stb), mégsem értem.

tejfölbiztosítás 2016.06.09. 08:53:47

@Dikusz: mert a modern vilag lehetove teszi, az esemeny- es elmenyszamba meno, hosszutavra valo vasarlas elmenyetol meg meg kell fosztani magunkat, helyette mindenfele ertelmes potcselekvesekkel kell kitolteni a letet, melyektol mondhatjuk azt, hogy nincs ido, semmire nincs. Meg hosszutavra aligha tudsz vasarolni ma mar, max manufakturhabol cipellot mondjuk, igy azok is a valtozas fele tendalnak, akik amugy nem vagy kevesbe tennek.

A gatyas szex olyan, mint a vezeteknelkuli mobiltolto?

tejfölbiztosítás 2016.06.09. 08:54:50

@Dikusz: mert a modern vilag lehetove teszi, az esemeny- es elmenyszamba meno, hosszutavra valo vasarlas elmenyetol meg meg kell fosztani magunkat, helyette mindenfele ertelmes potcselekvesekkel kell kitolteni a letet, melyektol mondhatjuk azt, hogy nincs ido, semmire nincs. Meg hosszutavra aligha tudsz vasarolni ma mar, max manufakturhabol cipellot mondjuk, igy azok is a valtozas fele tendalnak, akik amugy nem vagy kevesbe tennek.

A gatyas szex olyan, mint a vezeteknelkuli mobiltolto?

ööö,izé 2016.06.11. 19:51:32

Életem legjobb két adidasz cipőjét a brencről rendeltem száz éve. Már ütöttek-kopottak, lehetne valami újat venni, de azóta nem volt ami tetszett volna. Viszonylag olcsó is volt. Szóval nem kellene zsigerből fikázni!
süti beállítások módosítása