Tékozló Homár

Rendőrt hívtak a szállítók a molnárkocsijuk miatt, ahelyett, hogy felvitték volna a mosógépet

2016.07.06. 09:59 | Homár Hilda | 146 komment

via GIPHY

Reméljük, nem öltek meg, raboltak ki, veszett el vagy ütközött össze a hatóság potyakitérőjének ideje alatt senki és semmi a kerületben. Pff.

Kedves Homárosok! 

Történt, hogy a mosógép bemondta az unalmast, s a javítás várható 70 ezres költsége arra sarkallt, újat vegyünk. Inkább valamivel márkásabbat, megbízhatóbbat az előzőnél, ami 4 év átlagos használat után hagyott cserben. 

Némi informálódás után, profi tanácsadást követően az AEG Márkaboltra esett a választás, házhoz szállítással, a rossz gép elvitelével. Rákérdeztem, felhozzák-e az emeletre, illetve mi a teendő a régivel. A régit elég csak lekötni a vízről. Emelet? Hivatalosan nincs benne a megállapodásban, de segítőkészek a szállítók és ha nem egy lehetetlen szűk csigalépcsőről van szó, természetesen felviszik. Amennyiben így van, megrendelem, hiszen a kamasz lányommal ketten nehezen húznánk fel a gépet az emeletre. Persze, persze..

Na persze.

A szállítók beléptek a lakásba, 5 másodpercen belül közölték, hogy nem viszik fel a masinát és nem is hozzák le az újat. Ajánlottam, hogy fizetek plusszba. Szerintük meg van tiltva nekik a cipekedés. Mikor mondtam, hogy nem így rendeltem a szállítást, megvonták a vállukat, s kimentek az utcára, bent hagyva a taligán a csomagot.  Kint telefonálgatásba kezdtek, rendőrt hívtak, azt állítva, hogy elloptam a munkaeszközüket. :)

Egy segítőkész szomszéd segítségével felcipeltük az újat, lehoztuk a régi mosógépet, s kitoltuk az utcára. Vigyétek, húzzatok el, gratula a szervezésért, segítőkészségért! A lassan érkező rendőr villámgyorsan átlátta a helyzetet és fél percen belül ott sem volt. A szállítók  - akiknek még több vidéki cím is szerepelt a listáján - közel 3 órát rostokoltak a ház előtt, intézkedésre várva.

Beüzemeltem az új mosógépet, s levontam néhány következtetést:
- Ne higgyetek annak az eladónak, aki nem írja rá a számlára, hogy emeleti szállítás lesz, bármilyen széles mosollyal ígéri
- Ne engedjetek be büdös embert a lakásba, mert órákba telik, míg kiszellőzik a szaga
- Csak olyan cégtől rendeljetek, akik normális, kulturált szállítókkal állnak kapcsolatban: tiszta ruha, ápolt külső, 2-nél több fog/ fogsor ma már nem teljesíthetetlen elvárás.

E.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick-son 2016.07.06. 11:29:07

@Digitális Dzsihád: nem arra gondoltam, hogy nem az eladó a hibás, hanem arra, hogy nem az ott tartózkodó rakodók, vagy gk. vezető. Nem biztos, hogy arra kaptak megbízást a bolt részéről amit a poszter elvárt a helyszínen.

Aztán ahogy a történet sem teljesen kerek, lehet a boltban sem lettek ezek a dolgok a maguk teljes valóságában kibontva.... még az is lehet, hogy az eladó sem hibás. Ezért lenne jó megtudni mi az álláspontja.

Az a homályos részlet továbbra is érdekelne hogy állt elő az a helyzet, hogy mosógép, molnárkocsi már bent, munkások kint? Átvették? Aláírták? Mert akkor jogos, hogy átvételi elismervény nélkül nem hagynak ott egy nem olcsó árut. Mért nem tudtak bemenni a nyomorult molnárkocsiért? Mért mentek ki a molnárkocsijuk nélkül egyáltalán, akár rajt a régi mosógéppel, akár anélkül? Mért maradt ki ez a része a történetnek?

Terézágyú 2016.07.06. 11:30:29

@Tehetséges ugandai buzi:
Igazad van, rosszul fogalmaztam.
Szóval van olyan hivatásos szerelő, akinek nem sikerült megoldania ezt a dolgot.

"a dobrögzítő csavarok"

Na látod erről van szó, hogy, hogy ezt is meg kell csinálni. Érteni kell hozzá. Aztán meg nehogy az legyen, hogy pár nap múlva elromlik, és bukja a garanciát valaki, mert "rosszul üzemelték be"...

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 11:33:18

@Terézágyú: Amikor fiatal voltam és még csak márkabuzi voltam, akkor én Siemens mosógépet vettem és annak a csomagolásán ilyen kisebb, negyvencentis piros nyilacskák mutattak a dobrögzítő csavarokra, hogy nehogy elfelejtse eltávolítani azokat használat előtt az állampógár.

Terézágyú 2016.07.06. 11:36:02

@Tehetséges ugandai buzi:

Jó, és akkor most miről akarsz engem meggyőzni? :))))

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 11:45:15

@Terézágyú: Őőő, izé... Nem akarsz nagy mennyiségű német márkát venni? Jó árfolyamon adom!

Amúgy arról, hogy ezek általában nem vér-szaki dolgok. Nem kell szakinak lenni hozzá, elég, ha tud olvasni az adófizető. Nagy valószínűséggel rá lesz írva a csomagolásra, vagy lóbaszó felkiáltójelek, vagy Olvass.el, vagy akármi, de ha működik a szövegértés, akkor nem lesz gond. Le lesz írva, csak értelmezni kell. Ha nem bírod becsavarni a hollandi-anyát, mert törékeny, madárcsontú vagy, akkor kérd meg a gáláns, nagybajszú szomszéd urat, az biztos segít egy kávéért és egy kacér mosolyért és egy szempillarebegtetésért cserébe. Ha nincs csavarhúzód, kérj azt is, biztos van neki és áthozza azt is. Ha meg regisztrált szakember kell, mondjuk a gáztűzhely beszereléséhez, gondolom olyan is elérhető a szakmai telefonönyvben.

Arra próbálok rávilágítani az abszurd humorral megfogalmazott, lekicsinylő hasonlataimmal, hogy egy háztartási eszköz üzembehelyezéséhez nem feltétlenül kell műszaki egyetemi diploma.

GiaMarie 2016.07.06. 11:46:22

Kettőnél több fog nem egy nagy kérés, ugyanez fogsorból már elgondolkodtató. Mit szeretnél, cápákat?

Terézágyú 2016.07.06. 11:47:02

@Tehetséges ugandai buzi:
"egy háztartási eszköz üzembehelyezéséhez nem feltétlenül kell műszaki egyetemi diploma. "
A tű és cérna használatához sem... :)

Manyecska. 2016.07.06. 11:53:58

@Konyvtaroslany: nem, a falak is. Meg ő is viszonylag hamar leér a földig a hetedikről.:DD

Konyvtaroslany 2016.07.06. 11:56:04

@Manyecs: Olyan sűrűn szoktad kidobálni a pasit az ablakon?

:-D

Répázó 2016.07.06. 12:01:23

A személyeskedésen kívül a többi érthető. Ha megígérte a cég, cserélje is ki.

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 12:03:47

@Dávid András: Úgy látom, ma még a sokévi átlaghoz képest is különösen hülye vagy. Szó se volt a postban cseréről. Új mosógép emeletre cipeléséről szól a bejegyzés.

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 12:05:32

@Dávid András: Vagy keverted az előző, cipős posttal.

(A többi személyeskedés.)

Manyecska. 2016.07.06. 12:05:48

@Dávid András: Lyelenleg a másik fél válaszát várjuk de valszeg fogorvosnál vannak..:D@Konyvtaroslany: nem de múltkor kint voltunk mesztelen az ablakban meg is nézem a juhtubra felkerültünk-e, derékmagasságban van az ablak jóóóó volt nézni a panorámát :P ..

Répázó 2016.07.06. 12:07:13

@Tehetséges ugandai buzi: Olvasd el. Arról volt szó hogy régi le, új fel. Az a csere. Anyád jól van amúgy?

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 12:08:13

@Manyecs: Ha esztelenül és neszteleül kiállsz az ablakba mesztelenül, akkor abban az esetben pinarámáról beszélünk, nem panorámáról...

Manyecska. 2016.07.06. 12:11:20

@Tehetséges ugandai buzi: úgy tűnik ez esetben nem jött be a szempilla-rebegtetés sőt még rá is mosolyogtak :DDD....

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.07.06. 12:12:28

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: Lehet, hogy a fonok kiadja a melosoknak, hogy fel kell cipelni mindent ahova valo, csak a culagerek meg pont leszarjak mit mond a fonok, mert az ugye nincs ott az aktus pillanataban. A fonok kirugni nem fogja oket, mert egy ilyen melora azert nem allnak halomban az oneletrajzok, a melos meg ugy van vele, hogy havi hetvenert nem akar servet, meg ugy egyaltalan dolgozni se. Ki sziv? A poszter.

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 12:12:49

@Dávid András: Hogyne, bemegyek a cipőboltba és kérek a régi, kitaposott cipőm helyett egy újat. Ők adnak egyet ingyen. Az a csere.

Viszont ha veszel jó sok pénzért egy új háztartási eszközt és a bolt nagylelkűen felajánlja a régi, leselejtezett/meghibásodott/lecserélt eszköz egyidejű elszállítását környezetvédelmi megfontolásból, az kurvára nem csere.

Anyám meg jól van, kórházban dolgozik, épp most cserélte ki pelenkát a te anyád alól az infúzióra.

Répázó 2016.07.06. 12:14:05

@Tehetséges ugandai buzi: Jól van! Társalogj mással. Szervusz!

Zsidófalvi Zsidó 2016.07.06. 12:18:04

@Tehetséges ugandai buzi: Na, végre Dávid Andrástól is megszabadultunk. Köszi!

Ikszdé!!!NÉGY!!!

Manyecska. 2016.07.06. 12:23:59

@Zsidófalvi Zsidó: Ha azt veszed figyelembe hogy a bloggazdától, a posztíróktól, magától a blogtól is megszabadultunk már gyakorlatilag akkor szerintem -4 xd

2016.07.06. 12:25:52

Az teljesen normális dolog, hogy alapárért (pláne, ha mondjuk ingyen szállítják ki) nincs benne a lépcsőn felcigölés.
De.
De az sem normális, hogy a vevőnek otthagyják a kapuban a házszámra leszállított súlyos tárgyat: mosógépet, hűtőt, kanapét, és oldja meg, ahogy akarja onnan a bevitelt (jegyzem meg: egy emeletes családi házban is lehet fent a fürdő, ahol a mosógépet üzemeltetni szeretnék, vagy mint nálunk az eleve egy külön lakás, csak közös az előszobánk)
Szóval aki ilyen szállítást elad meg üzemeltet, legyen már olyan kedves erre megoldást kínálni. Már csak azért is, mert így szolgáltat, és még plusz bevételt is generálhat. Ha a kedves vevő nem óhajt pluszban fizetni, akkor valóban oldja meg maga a felvitelét, ahogy akarja. Lássák már meg benne az üzleti lehetőséget..... (egyébként a poszter azt írta, hogy kínált pénzt, de az sem kellett a szállítóknak, amin azért csodálkozok)

Egyébként a legjobb ilyen szállítós sztorim a Whirlpool hűtőnkkel esett: mivel a szállítónak sok munkája volt, megegyeztünk, hogy igen, semmi gond, ha reggel hozza a hűtőt. Gondoltuk hat-hét óra, nem gond, úgyis kelünk. Ja. HAJNAL fél ötkor érkezett vele EGYEDÜL az úriember. Az, hogy egyedül volt, nem feltétlen baj, a mosógépemet is így hozták, pontosabban hozta egy darab pasi és simán levette a kocsiról és behozta (ami három lépcsőfokot jelent a kertből a lakásba), de ez a szállító egy 55 kilós, nyiszlett srác volt és már a levevésnél megakadtunk. Szóval segítséget kért a behozatalhoz, illetve belengette, hogy ha nincs aki segítsen, akkor nem tudja elvinni a régi hűtőt (ami pedig rajta volt a munkalapján, ezért is vettük onnan, mert ez kérhető volt) Nos, én felkeltettem a férjem, de mi van, ahol nincs férfi a háznál vagy épp nincs otthon?

Zsidófalvi Zsidó 2016.07.06. 12:29:29

@Manyecs: Én úgy emlékszem, hogy ezt a blogot még Szily indította jó pár évvel ezelőtt, még a blog.hu előtt, index.hu/homár címen, de tőle nem a bloglakók áldásos tevékenysége miatt szabadultunk meg, hanem azért, mert átment a Gawker/Cinkhez, vagy a 444-hez.

apa80 2016.07.06. 12:34:28

@Dezsike: Elég nagy láma vagy, ha a munkahelyeden te rohangálsz le a csomagért, és ezt még természetesnek is veszed. Ha én megadok egy szállítási címet, és az tartalmaz házszámot, emeletet, ajtót, akkor a szállítási szolgáltatás nem a házszámig szól, hanem a kézbesítési címig. Persze, ha a szolgáltató általános szerződési feltételei között az szerepel, hogy a kézbesítési címet csak házszámig hajlandóak kezelni, majd felcsöngetnek, megvárják amíg a delikvens lemegy átvenni a csomagot (ad absurdum felöltözik utcai ruhába, biztonságba helyezi a gyereket (vagy felöltözteti és leviszi magával) stb.) és nem hisztiznek akár 10 perc üresjáratért sem, akkor más a helyzet. De ki az a rendkívül tudatos, mindig megfelelően tájékozódó Homár felhasználó, aki rendel valahonnan valamit, megnézi ki szállít az adott cégnek, felkeresi a logisztikai szolgáltató honlapját, végigbogarássza az ÁSZF-et, majd miután meggyőződött arról, hogy emeleti címek sincsenek kizárva a rendelésből visszamegy a webshopba, és véglegesíti a rendelését? A következő okosság az lesz, hogy a pizzafutár is csak a kapuig hozza a rendelést?

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 12:37:55

Másfál árán kárásztál ágyfájátábán nyátvá kállátt tártánám á számát. Már sásá tádám bácsákná.

Manyecska. 2016.07.06. 12:38:59

@Zsidófalvi Zsidó: ez így van, erről beszélek /is/@nyakira: én meg mellső, oké?

Manyecska. 2016.07.06. 12:40:28

@atpijkamo107: mi? ádám bácsi becsinált? vagy ez valami pornó volt? :DD

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 12:41:18

@Manyecs: "a másik fél válaszát várjuk de valszeg fogorvosnál vannak"

Nem, nincsenek, onnan jövök, munkásokat nem láttam.

Egyébként egy porcelán csapkorona 80 eFt, most ezt szorozd be 32-vel. Nem csoda, hogy inkább sörre költik a fizetésüket.

Minden fogorvos szadista?

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 12:44:38

@apa80: Az mekkora szemétség, amikor Minosz király a labarintusa közepébe rendeli a pizzát! Cegééény pizzafutár!

Terézágyú 2016.07.06. 12:45:00

@atpijkamo107:
"Minden fogorvos szadista? "

Nem. Csak én.
Viszont én nem vagyok fogorvos...

Manyecska. 2016.07.06. 12:45:05

@atpijkamo107: úgy kellett volna hogy csak minden második fogat. Lesz idén is vadászbál csaxólok :P

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 12:46:51

@ROTFL Manó: "elsőre csak megnézték, felmérték, hogy hova NEM fogják felvinni a mosógépet?"

Igen, én így értettem.

"a poszt szövege szerint BENThagyták a mosógépet"

Ne vedd szó szerint, tanulj meg olvasni a sorok között. Egy posztertől nem várhatod el, hogy értelmesen fogalmazzon, időrendi sorrendben mondja el a dolgokat, ilyenek.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 12:47:57

@Manyecs: "minden második fogat"

Csak az alsókat?

@Terézágyú: :)) Hülye.

apa80 2016.07.06. 12:50:45

@Tehetséges ugandai buzi: Ááááá... az már olyan, mintha a családi házban az emeletre kérnék a cuccot. Leteszi a futár a kapuban (vagy a kapun belülre), oszt' a Minotaurusz majd odafárad érte, ha éhes. Akkor persze annyi az egész labirintus koncepciónak, dehát mindent nem lehet... :)

nyakira 2016.07.06. 12:54:24

@Manyecs: igazan keszithetnel kepet magadrol, hatterben Ladaval, eloterben Traubival, persze fekete-feher legyen az egesz, koszi, na lassuk a posztot, enter!
@apa80: a minotauruszokkal az a baj, hogy szeretnek posztokat irni. Riini.

Terézágyú 2016.07.06. 12:56:43

@apa80:
Nyilván valahol meg akarták húzni a határt. Elviszik a lakásodig, de a lakásodon belül már emeletre/lépcsőn már nem fogják...
Tehát ezek szerint, ha hosszú lakásod van, akkor átviszik a másik végére is, de ha rögtön az ajtónál fel kell vinni egy lépcsőn, azt már nem...

Ugyanígy társasházban, akár a tizedikre is felviszik a lépcsőn (ugye?) a lakásig, de ha a utána még pár lépcsőfokot meg kell tenni a lakáson belül, azt már nem...

Így sikerült meghúzni a határt...

apa80 2016.07.06. 12:58:18

@nyakira: Annyi baj legyen, maximum lesz még egy poszt arról, hogy milyen szemét mindenki, aki csomagot kézbesít, mert a köcsög Góliát és Vágási Feri nem vitték fel a zongorát a padlásszobába a tűzlétrán.

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 13:02:11

@Terézágyú: Még jó, hogy nem a távcsöves puska lőtér túlsó végére rendeltek valamit, mert akkor a szegény szállítók bandukolhattak volna máfél kilométert. Ha csak egy nyomorult lépcsőfok jött volna a szembe, akkor ők nyertek volna és máris lebaszhatták volna valahol félúton a cuccot, hogy saaajnos nem tudják leküzdeni ezt a nyaktörő, tizenöt centis magassot, de nem. Tolniuk kellett, mert az egész lőtér egy szinten van.

nyakira 2016.07.06. 13:05:11

@FDToth: a kurva isten faszaert vagy ilyen szinten igenytelen retardalt faszkalap. Lettart, az. Siess bazmeg, bizonyara lekesel valamit.
@apa80: Feri mar regota az internetben van amugy is, nem szallit o mar semmit! Xinhazigazgatokent meg valahogy olyan lowcost hatast kelt. Csala Zsuzsa-Anettka szint. Egyelore nem ertem a posztot, de izgalmas a talany. Legalabb a fonevek kisbetusek ma. A vercukrom mindenesetre mar kezd beallni egy napkozepi szintre.

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 13:08:50

@nyakira: Én már ebédeltem az üzemi konyhán. Hagymás rostélyost. Kávét nem iszom, úgyhogy most a Csörcsil-féle délutáni sziesztát nyomom.

É2I 2016.07.06. 13:10:23

@apa80: Azért a _normálisabb_ web-boltok honlapján ott van; adott futár milyen feltételekkel, mennyiért, mit vállal. Nem kell a futári honlapot is átrágni. Ráadásul azt is le merik írni, hogy a 125. emeletre nem visznek fel elefántot, még lifttel se ;)

2016.07.06. 13:11:28

Szerintem, amennyire a posztból megértettem, a poszter lakása egy többemeletes társasházban van, nem pedig többszintes családi házról van szó. Ugyanis a poszter említette, hogy egy szomszéd segítségével került végül a mosógép a helyére. A helyre kerüléshez pedig valszeg igénybe vették a szállítók eszközét, nem tartom kizártnak az a-te-kurva-anyád-te-mocsok- stílusú szóváltás után, akik ezen felkapták a vizet, és rendőrt hívtak. Hát körülbelül így lehetett. Szerintem.
Mellesleg, ez a történet az AEG képviseletnek nagy égés, mert a szállító lehet ugyan akármilyen bunkó, legfeljebb éhen hal a piacon, de egy valamirevaló cég, nem szerződik tahókkal.

Manyecska. 2016.07.06. 13:14:08

@Pink Petsch: ha borsodi van ott több a szomszéd is mint kéne.:P szerintem.. @Terézágyú: áá, felhívom a szerető..szerelőmet mer asszony ki akarja nyírni /más okból/ már nem tudom kinek drukkoljak..:P És még csak ingyen se vót!!! :D

Terézágyú 2016.07.06. 13:14:19

@Pink Petsch:
"Szerintem, amennyire a posztból megértettem, a poszter lakása egy többemeletes társasházban van, nem pedig többszintes családi házról van szó. Ugyanis a poszter említette, hogy egy szomszéd segítségével került végül a mosógép a helyére."

Az elején én is így okoskodtam - de hát miért ne lehetne egy családi házas környéken is szomszéd???

Zsidófalvi Zsidó 2016.07.06. 13:15:46

@É2I: Elég, ha az elefántot betolatják a Burzs Kalifa teherliftjébe. Nekik nem kell feljönniük. A 125. emelet gombját majd megnyomja Jumbo az ormányával.

Tényleg, bakker! Mekkora Femili Gáj epizód lenne egy olyan, hogy Pítör Griffin a főportás a Burzs Kalifa szállodai recepcióján és bejönne Babar király, meg a kisz caládja és kérnék a királyi lakosztály. Viszont a födémnek vannak bizonyos eloszló terhelési előírásai, X tonnánál többel nem lehet terhelni. Viszont a lakosztály bérleti dijja nem két fillér, az jól jönne! Vajon most mit tegyünk? Milyen hülyén nézne Pítör!

Ikszdé!

Terézágyú 2016.07.06. 13:16:26

@Manyecs:
"@Terézágyú: áá, felhívom a szerető..szerelőmet mer asszony ki akarja nyírni /más okból/ már nem tudom kinek drukkoljak..:P És még csak ingyen se vót!!! :D"

Mindig annyira örülök, amikor megtisztelsz egy személyes kommenttel...
... de ezt az örömömet rontja az a tény, hogy egy szót sem értek abból, amit írsz... :(

Terézágyú 2016.07.06. 13:18:11

@Zsidófalvi Zsidó:
Majd jön Szten Szmifsz és Roddzsa, és megolgyák!

É2I 2016.07.06. 13:21:21

@atpijkamo107: Egyet alul, egyet felül. Oszt' jó lesz jegylyukasztásra . :D
Ejj, megboldogult apósom jutott eszembe. Nyugodjon békibe'.

@Manyecs: Erről az ablakbani meztelenkedésről az jutott eszembe, mikor egyszer mentem hazafele a melóból.
Az egyik T kereszteződésben a stop táblánál megállva feltekintettem a velem szembeni négyemeletsre; ponti jött ki az erkélyre egy menyecske. Nagyon meleg volt, így a ruhájával kezdte el legyezgetni magát. Mikor kajánul elvigyorodtam juthatott eszébe, hogy -a nagy melegre való tekintettel- nem vett fel bugyingót. Mit mondjak, szépen trimmelve vót. :D

2016.07.06. 13:23:25

@Manyecs: Elképzelhető, Borsodban nem vagyok ismerős.

@Terézágyú: Ez is lehetséges, de a társasház valószínűbb, szerintem. Családi házas környéken nehezebben akaszt le az ember nagyhirtelen egy segítőkész szomszédot.

É2I 2016.07.06. 13:24:07

@Zsidófalvi Zsidó: Á, túl sok gáj pornót nézel ;)

Terézágyú 2016.07.06. 13:29:13

@Pink Petsch:
"Ez is lehetséges, de a társasház valószínűbb, szerintem. Családi házas környéken nehezebben akaszt le az ember nagyhirtelen egy segítőkész szomszédot. "

Szerintem meg éppen ellenkezőleg: egy társasházas (=kisvárosias/falusias) részen, ahol jobban ismerik egymást, simán kiáll a szomszéd a kapu elé, hogy "nédda, egy teherautó állt meg a szomszéd háznál, megnézem má"...

De felesleges ezen filózni: jellemző a pószterek fogalmazásképtelenségére, hogy pont ezeket a fontos információkat kifelejtik...

Advanced Flight 2016.07.06. 13:38:13

@atpijkamo107: "Másfál árán kárásztál ágyfájátábán nyátvá kállátt tártánám á számát"

És ettől Győzikévé változtál? :-)

Manyecska. 2016.07.06. 13:41:53

@Advanced Flight: "mennyé evelinke, boncsáá bálááát' " /Őzike show/ www.youtube.com/watch?v=_9fQ1N87dIU
:D

The Crazy One 3om 2016.07.06. 13:43:18

a lényeg, az miért nincs leírva?

Terézágyú 2016.07.06. 13:45:05

@The Crazy One harmadik regisztrációja:
A Lényeg a szemnek láthatatlan... és leírhatatlan...

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 13:45:20

@Terézágyú: "áá, felhívom a szerető..szerelőmet mer asszony ki akarja nyírni /más okból/ már nem tudom kinek drukkoljak..:P És még csak ingyen se vót!!!"

Majd én fordítok, mert jobban hozzá vagyok szokva.

Van egy vízvezetékszerelője, aki nem a szeretője. (Lehetne, de nem.) Aki legutóbb is pénzért dolgozott neki. (Ami ingyen lenne ugye, ha a szeretője volna.) Na ez a vízvezetékszerelő nagyon össze van veszve a feleségével. (Nem azért, mert a Manyival megcsalta, mert ugye azt már tuggyuk, hogy nem a Manyi szeretője.) (Azért másé még lehet.) És a Manyi nem biztos, hogy a pasinak drukkol. (Lehet, hogy megysértődött rá, mert pénzt kért a munkájáért. Na, ezt a pasit hívja fel, hogy tudassa vele, hogy berágott rá az asszony.

Ért-EDE?

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 13:46:38

@Advanced Flight: "Győzikévé változtál"

Mér, ő állandóan fogorvoshoz jár?

Leadfoot 2016.07.06. 13:46:43

Ja, meg Edinbrough hercege cipelje be a mosógépet frakkban. Mi a lófasz nem kéne még?

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 13:48:59

@Leadfoot: "Edinbrough hercege cipelje"

Csak ha rendezett a fogsora.

Terézágyú 2016.07.06. 13:53:42

@atpijkamo107:
"Na, ezt a pasit hívja fel, hogy tudassa vele, hogy berágott rá az asszony."
Mé, a pasi eztet nem tudja??? És Manyi ezek szerint az asszonyal van jóban? (nem úgy)

Egyébként:
"Burns megragadta a torkát és egész közel az arcához sziszegte:
- Nyomorult! Micsoda nyomorult fráter! Most értek mindent...
Ez szörnyű, hogy az ő szavaiból mindenki rögtön mindent megért, és neki sejtelme sincs semmiről.
- Ide figyelj! Te megölted Paolót, eltetted az Adatot, magadra vállaltad a gyilkosságot, amelyben semmi részed, hogy Fillipont megvédd Prentin ellen, de hogy Prentint is tehetetlenné tedd, elcsavarogtál egy ideig, és most visszajöttél, hogy az általános felfordulásban egyik ellenfél a másikat pusztítsa, és végül te győztél! Most világos minden. Így volt!"

Manyecska. 2016.07.06. 13:55:03

@atpijkamo107: jelzem amikor nálunk járt én nem is voltam otthon csak félig.. /1./ 2. csipkebokor-vessző. :D 3 kapd be a ja szóval jó sok pénzt legombolt! 4: újposztot!!

Terézágyú 2016.07.06. 13:56:36

@atpijkamo107:
""Edinbrough hercege cipelje"
Csak ha rendezett a fogsora. "

Szóval akkor pár kezelés, és mehetsz szállítónak, Atpi.

Manyecska. 2016.07.06. 13:58:34

@Terézágyú: igen, a két pasi is utálja egymást mint a xart /már csak szerelő../ borzalmas ez a kavarodás elmegyek asszonnyal wellnessre asszem. :D ON

Répázó 2016.07.06. 13:59:42

@Zsidófalvi Zsidó: Nem én megyek el, hanem ezt az analfabétát küldtem el. Amúgy mi a gondod velem pontosan? 6 XD

Terézágyú 2016.07.06. 14:03:08

@Manyecs:
miféle két pasi???? ki a másik???

Manyecska. 2016.07.06. 14:06:20

@Terézágyú: nem figyelsz assszony!:) az etológus/teológus, aki repked éjjel ablakon:D

Terézágyú 2016.07.06. 14:09:58

@Manyecs:
Feladom. Kolostorba vonulok.

connector 2016.07.06. 14:16:09

@Dezsike: Nekem felhozták, de én fiatal vagyok, szőke és nagymellű:) Ha nyanya leszek, majd nekem is leteszik a ház elé.

Terézágyú 2016.07.06. 14:18:58

@connector:
"Nekem felhozták, de én fiatal vagyok, szőke és nagymellű:)"

Hát még ha nő lennél, és nem pasi...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.07.06. 14:32:48

@Firestarter.18: Képben vagyok, mert lakásfelújítás közepén vagyunk. Parketta, csempe, szaniter, padlólap, egykutya. Megrendeled, előre közlik, hogy a szállítás a kapuig tart, utána hívd a harripottert, hogy varázsolja fel neked a lakásba. Ha a szállító jó fej és a nap végére még nem lóg ki a bele, akkor meg lehet vele egyezni egy méltányos összegben, és felviszi, vagy ketten felviszitek. Ha nem akkor így jártál, hordhatod magad, és bízhatsz benne, hogy amíg az elejét felhordod, valaki nem viszi el a végét a kapualjból. És ez tök általános, én legalábbis nem találtam olyan webshopot (pedig volt egy pár), ahol a kaputól a lakásig való szállítást meg lehetett volna rendelni, ez az opció egyszerűen nem létezik.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.07.06. 14:34:12

@atpijkamo107: Akkor most augusztusig csak pépeset ehetsz? Mondjuk a tatárbifsztek nem rossz, bár egy hónap alatt lehet, hogy megunnám.

Terézágyú 2016.07.06. 14:39:11

@Csokis:
Én jó tejbegrízt tudok főzni :)

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.06. 14:40:13

@Terézágyú: Ez mi ez a Rejtő Jenőtől a Néma revolverek városa? Vagy vajon mégis az? Talán de.

ROTFL Manó 2016.07.06. 14:49:47

@Terézágyú: Egyszer a hugommal elmentünk egy CD-bolt előtt és mivel akkortájt jelent meg valami lemez, ami érdekelte (talán a Hangya Boyz új albuma) ezért bementünk. A húg feltette a nem kicsi melleit a pultra és rákérdezett a lemezre. Azon nyomban három srác rohant ki a pult mögül sovány malac vágtában, átesve mindenen, eltaposva, félrelökve mindent és mindenkit és úgy lapozták lefelé a polcon a cédéket, hogy csak úgy ropogott, mint egy géppuska. Oldalról néztem a jelenetet és halkan megjegyeztem, hogy amikor a múltkor én kerestem valamit és rákérdeztem az eladónál, akkor unott pofával a fejével intett, hogy ott van valahol a hetedik sorban valamelyik polcon, menjek, oszt keressem meg magamnak.

Terézágyú 2016.07.06. 14:53:10

@ROTFL Manó:
Igen, ezért akar minden pasi nő lenni :))

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 14:53:42

@Csokis: :)) Tejberizsen ki is bírnám. Nem, csak óvatosan kell rágni, meg inkább a másik oldalon, egy megymag eltörheti, és akkor ki kell húzni. Az idegölés miatt kell várni. Lesz így már mindenem, tömésem, koronám, csapkoronám, csapfogam. Illetve protkóm még sose volt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.07.06. 14:59:44

@atpijkamo107: Jaj, olyat nekem hat éve csináltak, az tényleg nem egy gyors dolog. Mármint amikor szétbasszák benned az ideget. Igazából a legszarabbak az ölések estéi, amíg el nem múlik a fájdalomcsillapító injekció hatása, és csak nyáladzol, mint a szélütött.

@Terézágyú: Jó, majd hozzád küldöm a kisebbik lányomat, ő szerintem bírná egy hónapig a tejbepapit. (Bár néha tuti sírna egy kis rántott csirkecombért.)

Advanced Flight 2016.07.06. 15:15:19

@ROTFL Manó: máskor olyan bótba mennyél, ahol női eladó van, és baszd ki a pultra a 30 centis farkadat (vagy a Ferrarid slusszkulcsát), így te is átélheted a szeretetet :-)

Advanced Flight 2016.07.06. 15:17:05

@atpijkamo107: ő fogorvos nélkül is tud így beszélni! XD

Manyecska. 2016.07.06. 15:19:54

@Advanced Flight: hát vagy nem, ..ugye..!!:DD @Csokis: a vésés is jó..

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 15:23:07

@Terézágyú: :)) Nem, nekem blogom van. Kissé halott, fel kéne éleszteni. deciki.blog.hu/ Segíthecc te is.

@Csokis: Legutóbb (úgy negyven éve) sokkal gyorsabban megvolt. Igaz, elbaszta a fogorvos, mert az egyik csatornát nyitva hagyta. Évekig fertőződött, míg teljesen széttört a fog, annak a helyén van az implantátum. Remélem a pokolban forgatják nyárson a "doktor" urat.)

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.06. 15:27:50

@Advanced Flight: Egy néma óvszert szeretne vásárolni. Bemegy a patikába, és mivel nem tud beszélni, csak kirakja a hatalmas farkát a pultra, és mellétesz egy ezrest. Erre a patikus kiteszi a mégnagyobb farkát, és elveszi az ezrest:
- Én nyertem!

Kivancsi 2016.07.06. 16:48:46

akik normális, kulturált szállítókkal állnak kapcsolatban: tiszta ruha, ápolt külső, 2-nél több fog/ fogsor ma már nem teljesíthetetlen elvárás....

nos akiket te latni szeretnel a szallitaskor nos azok mar elhuztak kulfoldre es tobbszoroseert szallitjak a mosogepeket.... orulj hogy legalabb a lakasba bevittek....

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.07.06. 16:57:11

@Manyecs: Ammég nem volt. Hál' Imhotepnek.
@atpijkamo107: Az nekem nehéz lett volna, mert 43 évesen ölték az elsőt. És most érzem, hogy esedékes lesz egy második is.

FDToth 2016.07.06. 17:43:34

@nyakira: :D "Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magunkat büntetni" - ezt legalább jól írtam és tök nyugodtan, lassan ;)

qwertzu 2016.07.06. 20:04:01

@Terézágyú: Láttam már olyat, hogy valaki megvett két lakást egymás fölött, és csináltatott bele lépcsőt. Lift nem volt tehát, az alsó ajtót használták, a fölső előszobából meg gardrób lett.

Treff Bubi 2016.07.06. 21:50:30

Kiegészítés: lehet büdös az ember, ha aznap már nem az első címe volt, és esetleg túl van néhány nagyobb gép le-felpakolásán, ennyire ne hasogassunk szőrszálat. Nyilván két fuvar között nem zúznak vissza a telephelyre letusolni.

Mikrobi 2016.07.06. 22:46:14

Amikor én hűtőt rendeltem és azt mondta a fickó, hogy nem hozza fel az emeletre, azt mondtam, hogy akkor nem veszem át, és telefonáltam a cégnek. Azt mondták, hogy rendben, du. kiküldik egy másik szállítóval, neki lesz molnárkocsija és az elnézésemet kérik. Igaz, az nem az AEG volt.

mechanikus körte 2016.07.06. 23:39:57

@apa80: Nekünk rendszeresen így hozza a pizzafutár. Nem olyan megoldhatatlan probléma, de azóta nem adok borravalót. Tudom, szarrágó vagyok, de ha nekem kell lemászni érte, akkor nem érzek késztetést plusz elismerésre...

joska61 2016.07.08. 10:33:03

"Csak olyan cégtől rendeljetek, akik normális, kulturált szállítókkal állnak kapcsolatban" Ez sajnos csak a szállításkor a ház előtt derül ki.

Leonine 2016.07.08. 12:20:30

Ha most megfogadod a saját okos tanácsaidat, legközelebb is cipelheted fel az emeletre a cuccodat, majd zárd is ki magad a lakásból, mert garantálom, neked sem lesz málnaillatod...
süti beállítások módosítása