Tékozló Homár

22-es csapdája a Telekomnál

2016.07.18. 14:43 | homar herold | 59 komment

telekom-logo.jpg

Ha van Digi, akkor olcsóbban kínálja a Telekom a szolgáltatását. Viszont, ha lenne Digi, akkor nyilván nem a Telekomnál próbálkoznának nethez jutni a világháló érdekességeire szomjazó ügyfelek. Feloldhatatlan ellentmondás, de egy telekommunikációs vállalatnak talán nem logikai fejtörőkkel kellene szórakoztatni a fogyasztókat. 

Kedves Homár!

Szeretném megosztani veled és az olvasókkal az alábbi történetet a Telekom legújabb praktikájáról. Tudom, ma is volt már egy telekomos poszt, de egyrészt nyilván nem véletlenül törzsvendég a Telekom a Homáron, másrészt a lenti átverés sok embert érinthet.

Édesanyám számára kerestünk tévé+internet+telefon csomagot. Itt Kaposváron UPC nincs, a Digi csak lakótelepeken építette ki a hálózatát, úgyhogy két szolgáltató maradt: Vidanet és Telekom.

A Vidanet honlapján ki lehet számolni, hogy a különböző csomagok mennyibe kerülnek, a Telekomnál ez azonban nem igazán működött. Sebaj, bementem a helyi képviselethez, és a pontos cím megadása után (ez később még fontos lesz) minden lehetséges kombináció árát megkérdeztem. A hölgy minden csomagról árajánlatot is nyomtatott, és külön a lelkemre kötötte, hogy ha döntöttünk, hozzam el a megfelelő papírt.

Mivel ismerőseink körében rengetegen panaszkodtak a Vidanet szolgáltatásának minősége miatt, édesanyám a Telekom mellett döntött. Kiválasztotta a neki szimpatikus csomagot, és együtt bementünk az üzletbe. Az árajánlatot nem vittük, mert a macskák megrágták. :-) Az ügyintéző (egy másik hölgy, nem az, aki az árajánlatokat nyomtatta) ennek ellenére megtalálta ugyanazt a csomagot, és felvette a rendelést. Azt mondta, hogy pár nap múlva hívnak a szerelők.

Ehelyett ő hívott kb. negyedóra múlva, hogy ilyen csomag nincs is. Bementünk, ahol közölte, hogy mivel édesanyám házában nincs Digi (!!!), nem adhatják ilyen olcsón, csak 2000 Ft-tal drágábban. Felvetettem, hogy a pontos cím megadása után kaptam az árajánlatokat, úgyhogy nem lehetett akkora meglepetés, hogy nincs a házban Digi. Vidanet amúgy van, de az nem számít (ennek magyarázatát lásd a poszt végén). Hozzátettem azt is, hogy ha lenne Digi, nem lennénk itt: az én lakásomban szerencsére van Digi, és a legolcsóbb telekomos csomagnál párszáz Ft-tal többért ötszörös sebességű netet, háromszor annyi tévécsatornát és ötöd- (mobil) illetve tizedakkora (vezetékes) percdíjú telefont kapok kapcsolási díj nélkül… Azt is mondtam, hogy a kolléganője kinyomtatta ezt a „nemlétező” csomagot, ő erre azt válaszolta, hogy hozzuk be a papírt. Oké, behozzuk.

Ja, mostanában mindenfelé azzal reklámozza magát a Telekom, hogy hálózatbővítést végez, és 2 millió emberhez viszi el a szélessávú netet optikai kábelen. Kérdeztem az ügyintézőt, hogy Kaposvárra mikor érnek. Azt válaszolta, hogy soha, csak a környező kisvárosokban és falvakban építik ki a hálózatot, nálunk a megyeszékhelyen marad az ADSL. Szuper, éljen a 21. század!

Frissítették a Telekom oldalát, és végre azon is ki lehet számolni a csomagárakat. A pontos cím megadása után ugyanazok a kedvezőbb csomagárak jöttek be, amelyeket az első ügyintéző mondott.

Édesanyám a korábban kinyomtatott árajánlattal bement a Telekomhoz. Ezúttal már nem a Digire hivatkoztak, hanem azt mondták neki, hogy Kaposváron ilyen csomagot egyáltalán nem is tudnak bekötni. Az árajánlatról meg annyit mondtak, hogy téves nyomtatás történt, úgyhogy érvénytelen. Gratulálok. Ennek ellenére édesanyám megkötötte a szerződést a magasabb havidíjjal. Igen, mondhatjátok, hogy vadász, de a fent említett okból a Vidanethez nem akart menni, más szolgáltató meg nincs. Sakk-matt.

Másnap már jött is a szerelő és bekötötte a szolgáltatást. A tévé képe szép, a net viszont csigalassú. A szerelő közölte, hogy ne nagyon számítsunk a garantált sávszélességnél (1 M) gyorsabbra…

Mondhatnátok, hogy minden szolgáltatónál így van ez, de pl. nálam a Diginél nem. Na persze ne várjunk csodát egy olyan rendszertől, ahol minden egy darab sima telefonkábelen jön… És hogy ne gondoljátok, hogy a Digi embere vagyok: a Digi által közvetített telenoros mobilnet botrányos, állandóan megszakad, és ha reklamálok, a Digi meg a Telenor szépen egymásra mutogat, hogy a másik sara. Ez is megérne egy Homár posztot…

Vissza a Telekomhoz. Szeretnék jóhiszemű lenni és azt hinni, hogy tényleg csak tévedés történt az árajánlatok kinyomtatásakor, és nem szándékosan palizza be a Telekom a leendő ügyfeleket egy kedvezőnek tűnő, majd hirtelen megdráguló árajánlattal. Azt azonban igen nehezen tudom elképzelni, hogy a kaposvári ügyfélszolgálat dolgozói ne lennének tökéletesen tisztában azzal, hogy Kaposváron milyen csomagokat lehet bekötni, és hogy azok mennyibe kerülnek. Szintén nehezen tudom elhinni, hogy a Telekom pár nappal azelőtt frissített vadiúj honlapján szintén véletlenül jelennek meg a valósnál 2000 Ft-tal kedvezőbb árak. Azt meg már önmagában is finoman szólva pofátlan dolognak tartom, hogy ha van Digi, akkor 2000 Ft-tal olcsóbb a csomag, hiszen nyilván még így is bőven megéri nekik, vagyis ahol nincs igazi konkurencia, ott szép kis extraprofitot zsebelnek be. Az meg már csak hab a tortán, hogy egyik esetben sem csúszott ki az ügyintézők száján egy elnézéskérés…

És még valami: mint említettem, Kaposvár ezen részén összesen két szolgáltató közül lehet választani: Telekom és Vidanet. Kitaláljátok, hogy ki a Vidanet Zrt. többségi tulajdonosa? Igen, jól tippeltetek: a Magyar Telekom! Gondolhatjátok, milyen őrületes árverseny lehet a két szolgáltató között…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska. 2016.07.18. 15:04:06

Asemmi! az én párom le akart mondani valamit aszonták Szombathelyre! menjen be :DDD
akkor begurult, kikereste az x. paragrafust /:D/.., és telefonon leüvöltötte a hajukat. Azt ennyi volt.. :D

enrico palazzo 2016.07.18. 15:10:55

Nekem ott vérzik el és már nem tudom kellő megértéssel olvasni, hogy "megrágták a macskák". Egy árajánlatról beszélünk, a papírról, amivel bizonyíthatnád, hogy ezt mondtad kedves szolgáltató. Ez megint egy elMESÉLT történetnek tűnik.

Antalbaba 2016.07.18. 15:18:51

Amikor neten bejött a megfelelő árajánlat, akkor nem lehetett volna online szerződést kötni? Azt már nehéz lenne kimagyarázni...

FDToth 2016.07.18. 15:19:23

Vagy telefono vagy mailben kérjünk ajánlatot. Ha me gkettőt adnak, akkor logikus h vhol az olcsóbbikat kell biztostaniiuk. A végén úgy is megadják, mivel egy megtévwesztésért kapott bünti röbbszöre ennek a pár ezer Ft-nak...
a net sebességéről: van most az Új HÉV kocsikban net. kemény 1 mbit/s... Most lehet azt mondani, hogy örüljünk ennek is, de maikor a mobilnet 40-50 mbit/s... vagy ez fér bele a jegyárba? vicc, de vhol tipikusan magyar dolgo :)

Magentax 2016.07.18. 15:27:32

@Antalbaba: De kimagyarázzák, nyugodj meg. Nekem is próbálták bemesélni, hogy az oldaluk biztosan nem frissült még és az a csomag, amit kinyomtattam, nem is létezik.

HereGuru 2016.07.18. 15:31:12

Poszter! Adj enni a macskáknak!

sáros_tehén 2016.07.18. 15:41:48

@FDToth: "van most az Új HÉV kocsikban net. kemény 1 mbit/s... Most lehet azt mondani, hogy örüljünk ennek is, de maikor a mobilnet 40-50 mbit/s... vagy ez fér bele a jegyárba?"

Gondolom direkt van korlátozva. ha egyszerre 100 ember használja, és mindenkinek adnak 1mbit sávszélt.. akkor is kell oda 100mbit. Szóval böngészésre, levelek olvasásához nem olyan kevés az.

The Crazy One 4égy 2016.07.18. 15:44:02

én sajnálom a macskákat, hogy papírral eteted őket...

napalm 2016.07.18. 15:52:59

Speciális Hiéna csomagnak mondják (amit először kaptál gondolom).
Menj be és borítsd rájuk az asztalt.
Néztem, nekem kedvezmény nélkül 9300 forint lenne a havidíjam (net+telefon(sosem használt)+tányéros tv, de kibuliztam a Hiénát így odaadták 6800-ért.
Tudom, így is drága, de még más alternatíva nincs csak egy helyi kis kábeles cég (drágábban), azt meg nem erőltetném..

FDToth 2016.07.18. 15:57:29

@sáros_tehén: nem tudom a technikai részét, de pl. nálunk 20 mbit/sec-es net van és kb. egyszerre 6-7 eszközről netezünk, és midnegyiken 20 a letöltés. .. bár lehet h így darabolják, de kb. értelme nincsen, akkor már a mobilnet...

sáros_tehén 2016.07.18. 16:02:47

@FDToth: Ha van egy 20 mbites csomagod, akkor kizárt hogy egyazon időben 6-7 eszközről kihasználod a 20 megás sávszélt. És most ne speedtest oldalra gondolj. Mind a 6-7 eszközön indíts el egy letöltést. Mondjuk egy linux iso-t. Mondom az eredményt.. a 6-7 eszköz osztozni fog a 20 megás sávszélességen.

tokapi 2016.07.18. 16:11:38

Te oistoba, dilettans korcs. Miert nincs ingerenciad valamivel valtozatosabb posztokat es foleg kepeket hozzajuk prezentalni? Kotottpalyas kocsog. Dolgoz, te szar. Marmint normalisan, igenyesen.

Tamás Paitz 2016.07.18. 16:14:42

Szerintem a fogyasztóvédelemnek már régen iszonyatos büntetéseket kellene az internet tv telefon szolgáltatókra kiszabni. Elsősorban a megtévesztő reklámok miatt DIGI, UPS, Telenor. A DIGI kábelt leszámítva nevetséges sebességet kínálnak méreg drágán és nagyon szelektíven.

tokapi 2016.07.18. 16:16:45

Ehhehehe. Azert van annak egy diszkret yomorusaga, hogy ugyintezo es rendeloember kozott semmi kimondatlansag nincs abban, hogy hat kerem en/mi csupan kenyszerbol vagyunk itt. De telezabaltam magamenter.

Dikusz 2016.07.18. 16:21:51

@FDToth: és ha nem lenne net az új HÉV kocsikban, akkor összedőlne a világ? :)

tokapi 2016.07.18. 16:22:51

Nyugodtan elhiheted pedig, hogy celemberek eseten is siman feluti fejet az inkopetencia. Az meg biztos ki lett akadva ukaszba, hogy ott, arra, a helyi viszonyoknak megfeleloen megengethetik maguknak, hogy tobbert adjak, csak annyi koherencia nincs a rendszerben, hogy Margitka ne feledjen el kovetkezetesen fullenteni mar a legelejetol. Ehelyett nyomtat. Hat kellemetlen. Hianyolom a macskak altal megragott papiros latvanyat. Teves nyomtatasra valaszul: hatbakuras pekek altal hasznalt, xiv alaku lapattal, teves lapathasznalat cimen.

tokapi 2016.07.18. 16:24:22

@Tamás Paitz: miben megteveszto a Digi? Miben all neked a szelektivitas?

Tamás Paitz 2016.07.18. 16:54:22

@tokapi: Úgy reklámozza magát, mintha országos lefedettsége lenne és te vagy a hülye, hogy még nem náluk vagy. Még Budapesten is elég hézagos. Nekem DIGI van mióta létezik mert a meglévő Tertv ez a VI. ker. , később még vagy 3-4 kerület csatlakozott és utánna jött a DIGI. Szóval itt nincsen gond, III. ker Pacsirtamező út nem épen ritkán lakott terület, a 46-48-ban van kábel a többi csak tányér. UPC nincs marad ott is a telenor. Én most fogom megszívni mivel költözöm. Csak még egy apróság a házunk előtt az UPC lefektette a kábelt, de nem vezette be sehova nem akart konkurálni a két cég.

Advanced Flight 2016.07.18. 16:54:53

@napalm: Speciális Hiéna csomagnak mondják

Túl sok az állat ebben a történetben.

The Crazy One 4égy 2016.07.18. 17:16:24

Akurva, majdnem letartóztatattak a teszkóban. Megirjam, Hilda?

Dikusz 2016.07.18. 17:21:48

@The Crazy One négypontnulla: légyszilégyszilégyszi:))
Mit csináltál, ott is csúnyákat mondtál? :D

CID. 2016.07.18. 17:23:26

@napalm: Már nem, spec.1-nek keresztelték át :D

Egyébként nem értem ezt a picsogást, ha abban a városrészben akkora biznisz lenne szarért húgyért szolgáltatni, már régen ott tolongana a Digi. Megjegyzem, azon a kinyomtatott ajánlaton, nincs telepítési cím.

The Crazy One 4égy 2016.07.18. 17:39:13

@Dikusz: besípoltam. Asszony kitalálta hogy kókuszolaj kell meg kenyér meg óvszer. A kókuszolajon meg volt ez a sípolós vonalkód. Ez oké is lenne, csak kurvára a fejemen volt fejhallgató és már üvöltött a Sex Pistols. Szegény biztiboj a lángososnál fogott meg. Kikerült és elémvágott, szigorúan ügyelve arra, hogy még csak véletlenül sem érjen hozzám. Életem legmegalazobb 25 métere volt. Visszaballagtunk és halisten nálam volt a számla. Baszki, ha kidobom, lehet estig kamerázunk :)

Advanced Flight 2016.07.18. 17:45:01

@tokapi: "teves lapathasznalat cimen. "

Ez tecc :-)

Advanced Flight 2016.07.18. 17:46:25

@The Crazy One négypontnulla: kókuszolaj kell meg kenyér meg óvszer.

Bele sem merek gondolni, hogy mi terveztek éjszakára, de az összetevőkből valami nagyon perverzre gondolok :-P

jajmarnemoderalj 2016.07.18. 18:22:23

@Tamás Paitz: mindegyik úgy reklámozza magát mintha országos lenne... mi ebben a megtévesztő? :)

Manyecska. 2016.07.18. 19:01:53

@Advanced Flight: miér mi is az ázsiai masszázsolajjal kenjük a bicikliláncot egy egész csapat darázs követ a hídon néha..:D de az másra is jó pl.masszázsra!:P aszt nem tudom hogy lehet e kártérítést kérni a békákától mer rácsuktam az ablakot a zujjamra és full lila a fél nagykörmöm és nem tudok pulykát vágni valami pószt kéne írni róla:(

Tamás Paitz 2016.07.18. 19:11:32

@jajmarnemoderalj: Semmi, igaz nem is szolgáltatók hanem lenyúlós szemét banda. A szolgáltatók keresik az ügyfeleket, ezek meg nagy kegyesen elfogadják a pénzed és lehetőleg monopol helyzetből diktálnak. De úgy látszik nekünk így is jó.

The Crazy One 4égy 2016.07.18. 19:22:14

@Advanced Flight: azt mondta, hogy a hajára akarja kenni. Egyelőre még elhiszem minden szavát :)))

lidi400 2016.07.18. 20:25:27

@Tamás Paitz: Ha ez vigasztal, édesanyám szintén Telekomos kálváriáját megírtuk az NMHH-nak, aki 9 millióra büntette a Telekomot, anyunak meg 200.000-es kötbért ítéltek meg. Úgy tűnik, nem fellebbeztek, mert azóta nullás számlák jönnek :-))))

2016.07.18. 20:36:30

@The Crazy One négypontnulla: Majd ha előveszi a felcsatolható műbránert, azért kezdj el gyanakodni, szerintem ;))).

Dezsike 2016.07.18. 20:53:02

Nálunk is a Telekom volt több mint egy évtizedik a monopol szolgáltató. Most megjelent a villanyoszlopon a Digi kábele, mégsem lett egy fillérrel sem olcsóbb a T. Tömegesen mondják le a T-s szolgáltatást, a helyi posta nem győzi átvenni a set-top-boxszokat, mégse lépnek semmit. Vagy majd árat emelnek ott ahol még mindig nincs más.

Dikusz 2016.07.18. 20:57:58

@The Crazy One négypontnulla: magas labdát adtál a kollégáknak :))
Mit akar a hajára kenni, a kenyeret, vagy a kókuszolajat?
Az óvszer(zokniban lábat mosni?) úgy tudom nem kenhető. ;)

@Pink Petsch: gondolod arra kell az óvszer? A fene se érti ezt a mai világot, már a műbrokira is kell óvszer? :)))

The Crazy One 4égy 2016.07.18. 21:44:23

@Pink Petsch: igyekszem arra vigyázni, hogy engem ne dugjanak meg, sőt, éppen ellenkezőleg. Apám mindig is arra tanított hogy az első a pina, a második az Újpest, a harmadik pedig dettó a pina. Nem olyan rossz az...

The Crazy One 4égy 2016.07.18. 21:46:03

@Dikusz: remek kérdés, reggel kiderül :)

Dikusz 2016.07.18. 22:21:41

@The Crazy One négypontnulla: Édesapád csak egyet tévesztett, nem az Újpest, hanem a Fradi ;)

Denton85 2016.07.18. 22:50:19

Érdemes itt is megnézni, nincs e más lehetőség:

www.internetet.hu/

mechanikus körte 2016.07.18. 23:46:16

Nagyjából kéthavonta írok a Diginek, mikor ér már ide hozzánk. Addig marad a UPC, nálunk még az is jobb, mint a Telekom.
Ha a neten még mindig a 2000 Ft-tal olcsóbb ajánlat látható a megadott címre, csinálnék egy screenshotot (amin látszik az összeg és a lakcím is), és a szerződés másolatával eljuttatnám a Telekomnak, hogy módosítsák a kiírtnak megfelelően az előfizetést, az eddig fizetett pluszt pedig vonják le a következő számlából, különben mentek tovább az illetékes szervekhez. Természetesen emailben és postai úton, tértivevénnyel kell küldeni.
@The Crazy One négypontnulla: jó az a kókuszolaj sok mindenre.:-)

ebella 2016.07.19. 03:41:50

A T-től aki csak teheti meneküljön!

Terézágyú 2016.07.19. 08:01:39

Hol van atpi, hogy beírja, hogy "mindegyik szolgáltató szolgáltat mindenhol" ?????

"Ja, mostanában mindenfelé azzal reklámozza magát a Telekom, hogy hálózatbővítést végez, és 2 millió emberhez viszi el a szélessávú netet optikai kábelen."

A reklámoknak hinni ősi vadász-szokás... bocs :(

"Az árajánlatot nem vittük, mert a macskák megrágták. :-)"

Édesanyád.

"Azt azonban igen nehezen tudom elképzelni, hogy a kaposvári ügyfélszolgálat dolgozói ne lennének tökéletesen tisztában azzal, hogy Kaposváron milyen csomagokat lehet bekötni, és hogy azok mennyibe kerülnek. "

Nem tudod elképzelni??? Minden második poszt arról szól itt, hogy fölveszik gizikét, akinek gőze nincs arról a dologról, amire neki szerződést kell kötnie, hirtelen kitanítják a rettentő gagyin megírt rendszerprogram kezelésére - és annak ez az eredménye...

Mellesleg ez az egész nem rosszindulat kérdése, hanem hülye üzletpolitika vagy mi.
Nekem egy könyvtáros ismerősöm mesélte, hogy egy kollégája állandóan beiratkoztat bárkit a könyvtárba, és csak utólag derül ki, hogy nincs is meg ott, amit olvasni akart... de ő az udvarias könyvtáros, aki kedvesen beiratkoztat bárkit stb. Az ismerősöm meg a "rossz könyvtáros", aki alaposan kikérdezi előtte az illetőt, hogy mit szeretne, és ha itt nincs meg, akkor elküldi.

Manyecska. 2016.07.19. 08:21:16

@mechanikus körte: mink lemondtuk a úpícít a free-re rá akartunk kapcsolódni :D se telefon, se internet, kell a francnak, legalábbis a másik lakásban..@Dikusz: Te szerintem ne várjátok hamar lehet nem tud még leülni .. :D

2016.07.19. 09:24:13

@Tamás Paitz: ups hozza csomagban a netet?

Bombaló 2016.07.19. 09:53:44

@Tamás Paitz: A Digi az egész országban biztosítja pl. a tányéros tévét. Akkor vajon országos szolgáltató? :)
@mechanikus körte: Ha aláírta/megkötötte nagyjából cseszheti.

Egy szolgáltatást annyiért adnak, amennyiért megveszik. Ha viszik 10 eFt-ért, miért adná olcsóbban?

Tamás Paitz 2016.07.19. 11:49:38

@lidi400: Annak örülök, hogy legalább ti egy kicsit jól jöttetek ki, de a telenor büntihez egy 1000 szorzót hozzá csaptam volna a 9 milliót nem érzi meg, röhögve kifizetik.

Tamás Paitz 2016.07.19. 12:16:12

@Bombaló: Engem elsősorban az internet és a telefon érdekel, a tányéros megoldáshoz csak egy jó műholdvevő szett kell és egy nem túl öreg tv. Az internet normál sebességű és áru elérésben vannak szerencsés helyen lakók és olyanok akik pont a konkurencia hiánya miatt elég hátrányos helyzetben vannak a betárcsázós modem szintjén.

szsuzsanna 2016.07.19. 12:19:41

-Ó Vidanet, -ha, csak, -pl. a Győr (nem paneles), -kertvárosi lakosainak átkai elérne, -már rég a pokolban lennél...
-egyszerűen nem értem, -én kis naiv, hogy hogyan lehetséges, hogy hosszú évek óta, szinte, kizárólag, csak ezzel a szemét MÉREGDRÁGA, ALJAS, ÓCSKA bandával lehet szerződni...
-82 éves Anyámnak, kizárólag TV, és vezetékes telefon kell...
-tavaly, és idén is, hosszabban, több hónapig, ott voltam, -sokszor, - több órán, fél-egész napon, -sőt több napig, -se TV, -se telefon, -"ezerszer" mobilon hívogatva....-egyszer, végre fölvették, és azt mondták, hogy az ÉMÁSZ hibája, -azok, viszont közölték, hogy l@faszt, semmi közük hozzá...
-tavaly is, - egyszer nyáron, egyszer ősszel-, - kétszer 5 napig semmi "szolgáltás" nem volt (hétvége közben volt!), -végül kijött egy rendkívül agresszív tetű, -aki, megpróbált totál hülyének nézni, - és, nagggyon rosszul esett neki, amikor rájött, hogy, -nem vagyok annyira az...
-Bocs., hogy kihasználtam az alkalmat, -de, már évek óta a "bögyömben" van, -ez a tetves, -gyakorlatilag, sajnos, -úgy látszik, sok helyen egyeduralkodó, méregdrága, "banda"...
-az, idén is, a másfél hónap alatt, többször is ugyanez volt..., -akkor is, az ÉMÁSZ-ra fogták...
-Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a hozzászólás megjelenhet-e???
-Nyilvánvaló, hogy sajnos "bírósági bizonyítékokkal" nem rendelkezem...

mechanikus körte 2016.07.19. 18:34:34

@Bombaló: "Ha aláírta/megkötötte nagyjából cseszheti." Nem vagyok szakértő, de ha olcsóbban hirdeti, mint amennyiért hajlandó adni a szolgáltatást, az a fogyasztó megtévesztése, nem? Mindenesetre egy próbát megér.
A Digi műholdas tévéje nem érdekel, jó, ha hetente egyszer nézném, a vezetékes telefon se, a net viszont igen. Ahogy kiépítik idáig a hálózatot, viszem a modemet a UPC-nek, hogy ültessenek bele muskátlit.

kozkozkoz 2016.07.19. 21:12:13

Nekem semmi bajom a Telekommal. Üvegszálas optikája van. 1 tv-m van Alap csomag kb. 30 csatorna, 30-as internet és telefon Hoppá plusz csomag amivel havi 5.000 perc minden vezetékes és mobilhivás benne van. 8.800/hó

Meridian74 2016.07.19. 21:28:17

nekem a Digi-nél csak HD-ból van 26... egyébként 104 további csatorna (ebben benne van a HD adások normál verziói is), továbbá van analóg adásuk is, ~50-60 csatorna (és mindez full optikán! - ez az MT-nél egy megoldhatatlan probléma.... ;) )))

Meridian74 2016.07.19. 21:29:59

A Diginél most jobb vezetékes szolgálató nincs. Nem is lesz amúgy.
Ugyanakkor számításba kell venni olcsó szolgáltatáshoz olcsó ügyfélszolgálat jár. Egy reklamációval kapcsolatos levélváltás az 29-30 nap! Több forduló esetén DARAB x 30 nap az ügyintézési idő... :D

Meridian74 2016.07.19. 21:45:59

@Terézágyú: "Nem tudod elképzelni??? Minden második poszt arról szól itt, hogy fölveszik gizikét, akinek gőze nincs arról a dologról, amire neki szerződést kell kötnie, hirtelen kitanítják a rettentő gagyin megírt rendszerprogram kezelésére - és annak ez az eredménye..."

Igen, sajnso ez nagyjából így van... ezzel meg lehet spórolni egy csomó pénzt.
Amúgy ma már műszaki területre sem műszaki tudással, hanem valamely nyelvtudással rendelkező, akár bölcsészszakost is felvesznek, aztán vagy beletanul vagy sem... természetesen feleannyi pénzért.

CID. 2016.07.20. 06:09:42

@Meridian74: Hogy a fenébe ad a Digi, analóg TV-adást optikán?

Meridian74 2016.07.20. 11:36:05

@CID.: Azt nem tudom, csak azt hogy működik és használom. Vagy frekvenciamodulációval, vagy digitalizálják, majd visszakonvertálják...

CID. 2016.07.20. 14:11:14

@Meridian74: Aham, mesélj még. Lefordítom, hülyeséget beszélsz :D

Meridian74 2016.07.21. 00:14:10

@CID.: Tényleg? Na, ne beszélsz! Amúgy mint mondom: HASZNÁLOM. Mit nem értesz ezen? Nekem van ilyen. A házba egy optikai vezeték érkezik. Végződik egy ZTE ONT-ben. Ezen van 4 ethernet csati, plusz egy koax csatlakozó. A koaxon lóg a házban 3, azaz három darab TV. Ebből 2 régi analóg CRT (tudod mi az a CRT? Neem? Na, akkor nézz utána!) és egy fullHD felbontással rendelkező LCD TV. Ez utóbbiban Digi SMARTCAM modul. Ez a TV is a koaxon keresztül kapja a jelet. Mint ahogyan a többi is. A LCD-s TV-n megy 106 csatorna (26 HD), a CRT-ken csak 56 csatorna. Mindkét esetben brutálisan jó képminőséggel.

CID. 2016.07.21. 06:39:24

@Meridian74: Ha analóg adás lenne, nem kellene hozzá az ONT, csak simán analóg jel jön ki az ONT-ból;)
Ha egy DVB-C tunert összekötsz scart csatlakozóval (analóg jel), a tévéddel, attól még te nem analóg adást nézel.

Meridian74 2016.07.21. 23:47:24

@CID.: NYilván valamit félreértesz. Nyilvánvaló az, hogy az optikán digitális jelek jönnek, a megfelelő szabvánnyal. De erre a (optikai - bár az is elektromágneses jel - csak nagyobb a ferkvenciája) jelhalmazra ültetik rá az analóg adást, majd konvertálják vissza úgy, hogy a hagyományos - régi analóg CRT - TV-k is "értsék"...

Mivel az eredeti analóg adás rádiófrekvenciás jel volt, azt könnyű ráültetni egy ennél több nagyságrenddel nagyobb frekvenciájú jelre.

De akár digitalizálhatják is (A/D konvertálás) és így küldhetik át, majd D/A konvertálással újból analóg jellé alakítják, az ONT-nél.

Ami viszont tény: működik, megy, használom, és nyilván (sokan) más is használja.
Míg ugyanezt az MT nem teszi meg nekünk. Holott megtehetné. Pedig ez (is) emeli(né) az ügyfélményt... (ez az aktuális szlogenjük).

CID. 2016.07.22. 09:11:49

@Meridian74: Azért a A/D D/A convertálás esélyesebb, pláne, hogy legtöbb csatorna már digitálisban rögzít :)
A Telekom védelmében azért Megemlíteném, nekem ED3-as IPTV-van. Koaxon jön pluszban analóg KTV és DVB-C, így, ha beszarik pl. a HGW, nézhetem a DVB-C-t, vagy csak az analóg tunerrel rendelkező TV-n( lényegtelen, hogy CRT vagy régi LCD/Plazma), az analóg KTV-t.
süti beállítások módosítása