Tékozló Homár

Kiszámíthatatlan a BKV meg a csuklós busz

2016.08.24. 10:21 | Homár Hilda | 70 komment

165104_144747068917123_6622603_n11-630x350_1.jpg

"Elviekben egyszerűbb és gyorsabb, ha nem megyek el a Stadionokig, onnan metróval, majd még a villamossal, hanem elegendő az 5-ös buszra szállnom, majd átszállni a 105-ös buszra" - írja Edit, és szerintem itt téved egy nagyot. Éjszaka vagy hétvégén esetleg, de hogy a reggeli csúcsforgalomban a kötöttpályás megoldás a legkiszámíthatóbb és gyorsabb, ha át kell szelni a várost, az tuti. Ettől függetlenül az utasokat otthagyó sofőrök nézzenek magukba.

Kedves Tékozló Homár!

Évek óta szidom a budapesti közlekedést, mert lehetetlen eljutni A pontból a B pontba idővel. A mai történetem úgy döntöttem, megosztom veled, és az olvasóiddal, mert nálam elszakadt a cérna.
Az alábbi levelet küldtem az imént a BKK ügyfélszolgálatának, a válaszra még várok, de őszintén kétlem, hogy bármi érdemlegessel szolgálnának. Legalább a dühöm kiírtam magamból.

Tisztelt Ügyintéző!

Az oka, amiért a levelem írom Önöknek, az az, hogy az általam felvázolt probléma nem egyedi, hanem szinte minden napos. A fórumokat elnézve nem egy panasz érkezik Önökhöz a járatokkal kapcsolatban. Én eddig nem éltem a panasz lehetőségével, viszont hiába vásárolom meg borsos áron minden hónapban a havi bérletet, a maguk járataival egyszerűen képtelenség bejutni a munkahelyemre időben.

Kezdeném ott, hogy Zugló vasútállomástól kell eljutnom reggelente a Déli pályaudvartól 10 percre, ami az útvonal tervező alapján 45 perc alatt kivitelezhető. Na már most, mivel sosem lehet tudni, éppen hol és miért ütközik az ember forgalmi dugóba, én minden reggel a biztonság kedvéért inkább egy órát számolok az útra.

Így történt ez a mai nappal is, elindultam reggel 9-kor a Zugló vasútállomásnál található buszmegállóba. Mivel nem konkrétan a Déli pályaudvarhoz kell beérnem, így elviekben egyszerűbb és gyorsabb, ha nem megyek el a Stadionokig, onnan metróval, majd még a villamossal, hanem elegendő az 5-ös buszra szállnom, majd átszállni a 105-ös buszra, ami konkrétan az iroda előtt tesz le. A gyakorlatban viszont sehogy nem adnak arra lehetőséget, hogy még így, negyed óra rászámolásával, a dugó mentes útvonalon eljussak a célomhoz időben, ami őszintén felháborít, főleg ilyen magas bérlet ár mellet!

Ma reggel amikor megérkeztem a buszmegállóba, három csuklós busz állt egymás után benn, nyitott ajtóval. Mint azt gondolom, Önök is tudják, három csuklós busz egymás után nem állhat a megállóban úgy, hogy amint zöld lesz a lámpa, mind a három megy is tovább az útjára. Jelen esetben az 5-ös busz a harmadik volt a sorban, így gondoltam, mint az a szabályzatban fel is van tüntetve, hiába nyitotta ki az ajtót a sofőr, meg fog állni a busz elöl is, hogy felszedje az utasokat. Gondoltam én.. azzal a lendülettel ment tovább, mindenkit utazni akaró utast ott hagyva. Mérgelődtem, de gondoltam én, ott a táblán, hogy 8 perc múlva jön a következő, ha nincs dugó, így is beérek.

Telt az idő, a 8 perc lecsökkent 1 percre, majd elkezdett felszaladni 3, majd 5 percre. Itt már kezdtem nagyon ideges lenni, hiszen még mindig a kiindulási pontomnál ácsorogtam 9.20-kor. Végül 9.25 környékén végre megérkezett a busz, ismét három jármű került egy megállóba, és ismételten mind a három kinyitotta az ajtót. Itt már nem is reménykedtem, hogy a szabálynak megfelelően a harmadik járat elöl is megáll, inkább hátra futottam, és felszálltam, és milyen jól tettem, ugyanis ez a sofőr sem foglalkozott azzal, hogy az utasok nem fognak addig elmenni! Én nem maradtam le a járatról, de sokan mások igen.

Viszont cserébe olyan sebességgel haladt a busz, hogy gyalog lehagytam volna. Nem elég, hogy rengeteget késett, de mire elértünk az Alagút úti buszmegállóba, konkrétan a következő 5-ös busz utolért minket! Önök szerint ez így teljesen normális? Maguk szerint ezért fizetjük ki két - három napi munkabérünket a maguk szolgáltatására?

Na de itt még nem ért véget a történetem. 9.46-ra már a buszmegállóban voltam végre, a Krisztina téren, ahol a 105-ös busz megáll. A menetrend alapján 47-re kellett volna a megállóba érkeznie, ha hamarabb elment volna, amíg átérek egyik megállóból a másikba, azt láttam volna. Viszont nem így történt, úgyhogy vártam. És vártam.. és vártam. 9.53-kor elegem lett, és elindultam gyalog. Itt megjegyzem, már garantált volt a késésem, hiszen amíg busszal 3 perc alatt beérek a munkahelyemre, gyalog 10 perc alatt, dombnak folyamatosan felfelé. Ismételten maguk miatt. 9.55-re ért a 105-ös busz 9.47 helyett a megállóba, el is haladt természetesen mellettem, de ezen már meg sem lepődtem. Viszont rá két percre jött a következő 105-ös busz is, ami szintén elhaladt mellettem, a saját menetidejének megfelelően.

Újból megkérdezném: maguk szerint ez normális? Szinte minden egyes reggel ez a tortúra zajlik le, és biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki felháborodásának hangot ad! Nem lenne itt az ideje a változtatásnak? Esetleg a járművezetők munkavégzésének a szigorításának? Nem egy Izaura legújabb részéről lemaradástól aggódó vénasszony vagyok, hanem ahogy maguk is, a munkahelyemre szeretnék IDŐBEN bejutni! Ami a megélhetésemet biztosítja, de ha állandó jelleggel elkések maguk miatt, már nem fogja sokáig! Mégis mikor kéne elindulnom, másfél órával előbb, csak mert a sofőrök kényük - kedvük szerint indítják a járatokat, már ha egyáltalán elindítják? Miközben az útvonaltervező szerint is háromnegyed óra a menetidő?

Ideje lenne a vezetőségnek az évek óta tartó panaszhullám alapján elgondolkodni erről. Na meg arról sem ártana, hogy a szolgáltatás minősége minimálisan sem egyenlő a díjazásával. Maguk szerint ez megér havi 9.500 Ft-ot?

A levelem továbbítom a felügyeleti szerveknek is, ami maguknak már biztos, hogy nem újdonság.

Üdvözlettel:

Edit

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.24. 10:26:21

Nincs olyan, hogy "minden napos". Van egynapos tojás, két napos, tíz napos, száz napos... A minden napos talán jelenthetné, hogy végtelen napos, de olyan tojás nem lehet, mivel maga az Univerzum is még csak ötezer-milliárd napos.

comad 2016.08.24. 10:27:28

Ön, önök kisbetű. Nem vagyok nyelvtannáci, de ez van.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.24. 10:29:11

Persze az ötezer-milliárd napos tojás is nehezen értelmezhető, mivel a Föld csak négy és fél milliárd éve (ezerhatszáz-milliárd napja) forog, és kezdetben jóval rövidebbek voltak a napok.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.24. 10:36:13

@comad: Megszólítás, ezért nagybetű. Kisbetűvel is helyes lenne, csak udvariatlan.

Házi feladat a posztban lévő pontokat, vesszőket, felkiltójeleket törölni, beszúrni, cserélni.

The Crazy One 3om 2016.08.24. 10:41:41

vártam a drámát, hogy biztos elkésett a melóból és a sokadik alkalom után el is bocsátották, ezért kártérítést követel. Sovány lesz ez a poszt így ebben a formában.

Terézágyú 2016.08.24. 10:44:30

"Évek óta szidom a budapesti közlekedést, mert lehetetlen eljutni A pontból a B pontba idővel. "

Napi szinten békávézok évtizedek óta, és leszögezhetem: a fenti mondat nem igaz.

Terézágyú 2016.08.24. 10:45:26

Mellékesen: ez milyen magyarság, hogy "eljutni A pontból a B pontba idővel"...
idővel???

enrico palazzo 2016.08.24. 10:45:45

Már megint túlzásokba esik a poszter. Irodai munkával csak nem 3 nap alatt keresi meg a bérlet árát, vagy 4 órás? De nem ez a lényeg. Én eddig még nem dolgoztam olyan munkahelyen, ahol ne kellett volna fél órával munkakezdés előtt megjelenni, persze ezt pont a közlekedés miatt lazábban veszik. Igen, Budapesten okádék fos a tömegközeledés. Gyűlölöm én is a BKK-BKV párost (szopatják az egész várost...mesterrím), de érdekes módon Zuglóból Budafokra járok BKV-val és 7 év alatt egyszer sem késtem. Mindegy nőből vagyol, nem fogsz megjavulni. Késtek, mi meg így szeretjük. :)

Terézágyú 2016.08.24. 10:46:47

De az tet szik, hogy a pószt er minden össze tett szót külön ír.

Terézágyú 2016.08.24. 10:48:35

"Végül 9.25 környékén végre megérkezett a busz, ismét három jármű került egy megállóba, és ismételten mind a három kinyitotta az ajtót. "

A rohattannyukat!!! Mindhárom? Eccerre? Tarlósmongyonle!

Darth Revan 2016.08.24. 10:49:49

ott a busz, o meg nem szall fel ra es meg van sertodve, hogy ezutan elkesik.
az eszem megall, komolyan, mekkora hulyek vannak.

Terézágyú 2016.08.24. 10:50:31

"Maguk szerint ez megér havi 9.500 Ft-ot?"

Meg. Egy hónapig én mindenhova eljutok Budapesten, ahova csak akarok.
Persze lehetne olcsóbb, vagy lehetne akár ingyen is, ugyebár.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.08.24. 10:56:14

borzalmas. Erre leütéseket pazarolni...

Bruszli 2016.08.24. 11:01:12

Valószínű a metró meg a villamos gyorsabb. Mondjuk ott is lehet dugó, de akkor már baj van.

lakit 2016.08.24. 11:02:10

@Terézágyú: Ezt sajnos sokan nem értik. Ha én vidéken 30 km távra bérletet vennék, akkor 30 ezer forintba kerülne és választhatnék két reggeli busz közül. Az egyikkel másfél órával korábban érnék a munkahelyemre, a másik fél órával később indulna, mint a munkaidő kezdete.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.24. 11:06:17

@Terézágyú: "lehetetlen eljutni A pontból a B pontba idővel. "
Napi szinten békávézok évtizedek óta, és leszögezhetem: a fenti mondat nem igaz."

Lehet, hogy ő egy hatalmas idővel (lásd még "végtelen napos") utazik, és a vele utazó idő csak minden harmadik buszra fér fel.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.24. 11:08:43

@Terézágyú: "lehetne akár ingyen is"

Támó gatom, hogy íngyér legyen a búda pestí tőneg kőzle kedés. Mónd júk, ez a pószt se szűletett vól na meg, és ez egy erős érv.

Antalbaba 2016.08.24. 11:13:51

Az 5-ös buszokra tényleg felültethetnének pár belső ellenőrt, valóban furcsa húzásaik vannak:-( Pl. ugyanott vártuk, nem állt be ugyan harmadiknak, kicsit hátrébb kivárt, majd amikor az előtte lévő két csuklós zöldet kapott, akkor csatlakozva hozzájuk megállás nélkül továbbhajtott. Az egy dolog, hogy mi lemaradtunk, de leszállni sem tudtak jópáran...

FDToth 2016.08.24. 11:21:38

a bérlet olcsó, mondjuk az érte kapott szolgáltásthoz viszoníítva sajnos nem. a futár ócska, hiszen hibáa ír ki x percet, azt változtatj aa busz helyzetének függvényben (és pl a mobilalkalmazás is 15-20 másodperccel előbb muttaj a buszt).
budapest közlekedéstervezete nem a legjobb, sőt... tele van lámpákkal, kevés a buszsáv. és amíg ennyi vlmaost épíetenk, addig még rosszabb lesz a helyzet. villlamosok heylett bsuzsávokat kelle, pl. expressz buszsávokat

Terézágyú 2016.08.24. 11:22:47

@FDToth:
"és pl a mobilalkalmazás is 15-20 másodperccel előbb muttaj a buszt)."

Komolyan van olyan ember, aki másodpercekre kiszámítva megy ki a buszhoz? :)))

FDToth 2016.08.24. 11:31:16

@Terézágyú: dehogy, csak előfordul, hog ymegállóhoz közeledve gyorsan rápillantok az akalmazásra, látom h pl. jön majd kettő busz, ami nekem jó, de ezek már rég a megállóban vannak, az alkalmazás meg még jó pár mádposperccel hátrébb 'teszi'. ennyi :)

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.24. 11:31:51

@Darth Revan: Ez nem úgy van. Ha a táblán egy busz stilizált szimbóluma van, akkor egyszerre, egy időben egy busz állhat be a megállóba. Ha két busz, akkor kettő. Namármost olyan tábla nem létezik, hogy három busz. Vagyis a poszt toló ezt jogosan kifogásolja. Ezek a hatályos szabályok. A buszvezető nincs tisztában a saját cége szabályaival? A sofőrnek meg kellett volna várnia, amíg az első kettő kigurul, majd utána beállnia a megállóba.

Az viszont, hogy be volt sózva a segge és nem bírta kivárni a megállóban toporogva, hogy megérkezzen a késésben lévő busz, az az ő baja. Biztosan hiányzott neki a folyamatos haladás illúziója, azért indult el gyalog. Ez esetben viszont ne csodálkozzon, amikor félúton elmegy mellette az a busz, amit nem várt meg.

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.24. 11:36:25

@Darth Revan: Bocs, hazudtam! Nem stilizált busz, hanem bazi nagy M bötű. Vagy kettő. Az jelzi, hogy hány busz állhat be. Belinkelem neked oktatási célból:

www.sese.hu/typoblog/wp-content/uploads/2007/09/illu1.jpg

Darth Revan 2016.08.24. 11:37:12

@Tehetséges ugandai buzi:

Jo, ha a szabaly betartasanak hianyat kifogalsolja a BKV-nal, rendben, majd a bkv elintezi a soforjevel.
Dehogy valaki annyira elhetetlen legyen, hogy a megalloban allo buszra nem szall fel, azutan meg panaszkodik, hogy varnia kellett a kovetkezore, az ne szamitson az egyutterzesemre.

Darth Revan 2016.08.24. 11:39:09

Egyszer nagy árvíz volt egy faluban, mindenkinek sikerült elmenekülnie, csak a papnak nem. Felmászott a templomtorony tetejére, és ott így imádkozott:
- Kérlek Istenem, ments meg a vízbefulladástól !
Majd nagy hittel várta a választ. Nemsokára arra jött egy csónak, odament hozzá, és mondták neki, hogy szálljon be. Azt válaszolta, hogy nem megy, mert őt Isten fogja megmenteni. Hiába győzködték, hogy nemsokára elmerül a templomtorony is, nem volt hajlandó beszállni.
Nemsokára egy másik csónak vetődött arra, de ő ugyanúgy elküldte őket. Végül egy helikopterrel akarták kimenteni, de azt sem fogadta el, hogy őt majd Isten menti meg. Végül összedőlt a torony és megfulladt.
A mennyben Isten előtt állva megkérdezte:
- Uram, hát imádkoztam hozzád, hittem Benned, és mégis megfulladtam ?! Miért nem segítettél ?
- Fiam - szólt Isten - küldtem érted két csónakot, és az utolsó pillanatban még egy helikoptert is, de hát neked semmi sem volt elég jó

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.08.24. 11:45:16

@atpijkamo116: megszolitas a tisztelt ugyintezo, meg a homar az elejen volt. Engem is karcolt a mindenik napos. A bekavezas, bekakazas HANNGOS! Hat keerem, az faaj! Hat az nem joo! Ha' (nem)noormalis.
@kekecke: raadasul olyan hosszu, hogy el sem olvastam, pedig el szoktam.
@Antalbaba: szabadszellemu volt a volanfasz.

Hilda, dolgozz, te fos. DOL-GOZZ vegre! Nyomorult.

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.24. 11:45:18

@Darth Revan: De könyörgöm, értsd már meg, _lehet_, hogy a harmadik busz nem a megállóban állt, hanem mondjuk a megálló-öböl előtti járdaszakasznál és ott nyitott ajtót. Az viszont nem számít megállóban állásnak. Vagyis ilyen alapon az utazóközönség joggal várta, hogy a saját BKV szabályaik szerint majd beáll a harmadik busz is és majd a megállóban nyit ajtót.

Elképzelhető, hogy kinyitja a megálló előtt, de miután felszabadult a megálló, be kellett volna gurulnia és ajtót nyitnia a megállóban IS.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.08.24. 11:50:10

@Tehetséges ugandai buzi: ez nagyon igaz, hogy a spinek esz nelkul mindig fejlodni akarnak, sokuk van igy ezzel. Meg csupa okos dontest hoznak sebtiben a "nincs lehetetlen csak tehetetlen" felkialtassal. Aztan jonnek a homardauditoriumba szelesszajjal.
@Darth Revan: ez a vicc modernizalodott, az en fejem meg 3-romromrom csonakkal ismerte. A helikopter felkavarta a vizet alaposan, tajtekosra, elkepzelem, ahogy.

Terézágyú 2016.08.24. 11:51:28

@Tehetséges ugandai buzi:
elvileg a zuglói vasútállomásnál lévő megállóban ilyen nincs. egy járdaszigeten van a buszmegálló, tehát vagy befér oda három csuklós busz - vagy a harmadik busz sofőrje semmiképpen nem fogja kinyitni az ajtót, mert akkor a járdaszigeten kívülre, az úttestre tenné ki az utasokat, azt meg azért aligha fogja megtenni bármelyik sofőr...

Dezsike 2016.08.24. 11:52:45

Nem kívánom kommentálni hogy milyen az, aki buszra száll mikor van más alternatíva. A metrónál nem létezik gyorsabb, a 4-es metróval hamarabb jutsz el a Keletihez Kelenföldről mint az üres utakon kocsival (ha feltételezzük, hogy a metró másodperceken belül indul a felszállástól számítva és egyik megállóban se tartja fel senki). A villamos bár lassú (hiába reklámozzák, hogy gyors, ez sajnos ritkán igaz), még mindig lényegesen kiszámíthatóbb mint a busz, mert általában csak a megállókban kap pirosat ami bele van kombinálva a menetidőbe, így hacsak nem tartják fel (akár utas, akár egy szabálytalanul közlekedő autó) vagy lusta a járművezető időben beülni a vezetőfülkébe a végállomáson, a menetrendben megjelölt időben oda fogsz érni a célállomásra. A buszt még buszsáv megléte esetén is sok tényező zavarja, hacsak nem szinte üres utakon közlekedik kizárt, hogy időben odaérsz vele bárhova. Főleg ha elsőajtós a járat, mert az hajlamos fennakadni a szabályokat nem ismerő/szándékosan be nem tartó utasok miatt is, pont tegnap csukott oda egy utast a második ajtó, miközben megpróbált felsurranni.

Terézágyú 2016.08.24. 12:17:02

"Zugló vasútállomástól kell eljutnom reggelente a Déli pályaudvartól 10 percre ... így elviekben egyszerűbb és gyorsabb, ha nem megyek el a Stadionokig, onnan metróval ... hanem elegendő az 5-ös buszra szállnom"

?????

Hogy jönnek ide a Stadionok????? Ha a kettes metró kell neki, akkor egy rakás buszra felszállhat a zuglói vasútállomásnál, ami beviszi őt a Keletiig...

qwertzu 2016.08.24. 12:30:15

Járjál kocsival. Azzal mindig pontosan és kiszámíthatóan lehet közlekedni. Ja nem. Munkahelyhez rekord 25 perc másik rekord 160 perc.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.24. 12:43:43

"a maguk járataival egyszerűen képtelenség bejutni a munkahelyemre időben."
tehát a posztert kirúgták, mert soha nem ért be időben.
Aki nem jön rá magától, hogy ha nem ér be 20 perc alatt, akkor elindul 5-10-20 perccel korábban. Vagy alternatív módon (autóval, taxival, helikopterrel, tankkal, bringával, netán GYALOG) megközelíteni a munkahelyét, az inkább vesse le magát a 10. emeletről, mert a seggszőrömbe ragadt szarcsimbókba több ész szorult mint belé.
tovább nem is olvasom. gondolom megint egy élhetetlen terhes picsa nyígása amúgyis.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.24. 12:45:51

@Terézágyú: azzal 1 baj van. A metró bejáratánál ott állnak a droidok, akik érvényesített jegyet, vagy érvényes bérletet akarnak látni :P

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.24. 12:47:33

@Terézágyú: ps.: így hirtelen 3 jut eszembe: 7E, 8E, 133E (bár a többi is arra megy, én mégis ezekből választanék)

Terézágyú 2016.08.24. 12:52:24

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
ezzel arra célozol, hogy a pószternek nincs jeggye/bérlete...??

Terézágyú 2016.08.24. 12:53:59

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Hát nyilván pár busz megállás nélkül elviszi a Keletiig... de azok a buszok sem sokkal lassabbak, amelyek megállnak, mert csak három közbülső megálló van...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.24. 12:55:21

@atpijkamo116: .
Nyuszika megy az erdőben, egyszer csak talál egy előnyt. Felveszi, gondolja ez még jól jöhet később. Megy tovább, egyszer csak talál még egy előnyt. Ez már kicsit nagyobb mint az előző és megörül, hogy ez milyen jól jöhet majd a farkas ellen. Sétál tovább, talál ismét egy előnyt de ez már egy hatalmas nagy előny. Felveszi, nagyon örül ennek a sok előnynek. Gondolja, az életbe nem kapják el, annyi előnyt tud felhasználni. Alig fér el vele nyuszika a fák között. Hazaér. Hát próbálja bevinni a házba, de nem fér be az ajtón. Forgatja így, forgatja úgy, sehogy nem fér be, mikor megszólal:
-Behozhatatlan előnyre tettem szert

-creeper- 2016.08.24. 12:59:07

Zugló vasútállomás buszmegálló emlékeim szerint MM+M piktogrammal ellátott. Ez azt jelenti, hogy a megállóban egyszerre két jármű végezhet szabályosan utascserét. Amennyiben ezalatt egy harmadik jármű is a megállóba érkezik, ajtót nyithat ugyan, de amint erre lehetősége nyílik, előre kell gurulnia és ott ismételten ajtót kell nyitnia. Ha ezt az 5-ös busz vezetője elmulasztotta, egyértelműen szabálytalanul járt el és a panasz teljes mértékben megalapozott.
Velem ugyanez történt az Astoria villamos- és buszmegállóban: akkor egy terelőúton közlekedő 15-ös és egy 47-es villamos mögé érkezett a 9-es busz, amely harmadikként elkezdte az utascserét. Én a 15-ös mellett álltam, teljesen jogosan arra várva, hogy a 9-es előreguruljon. Sajnos hiába, a zöld lámpán ő is továbbgurult, ráadásul az Astoria megálló MM piktogramos, tehát a harmadik jármű egyáltalán nem nyithatott volna ajtót, még leszálló utasok számára sem.
Érdeklődésemre a BKK tájékoztatott, hogy a 9-es busz vezetője egyértelműen szabályt szegett, a mulasztásért pedig a szolgáltatóval szemben a lehető legmagasabb kötbér kiszabását kezdeményezik.
Ilyen esetben érdemes a jármű rendszámát (villamos vagy troli esetén pályaszámát), az időpontot és a haladási irányt feljegyezni, hogy az eset beazonosítható legyen.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.24. 12:59:42

@Terézágyú: igaz, azon a rövid távon nincs akkora előnye az 'E' busznak, de a 20E/*30* viszonylaton ... Nagyjából a vasúttörténeti parktól (futár u.) a keletiig ált. 7 percet ver a 20E a többire (30/30A/230).
Valószínűleg nincs neki, különben nem kerülné a metrót mint ateista macska a templom egerét. Miközben az a leggyorsabb Pestről Budára a reggeli csúcsforgalomban.

Manyecska. 2016.08.24. 12:59:52

Engem csak az érdekel hogy visszafelé is ilyen peches??:P :D Mer akkor lehet a hiba az Univerzumban keresendő. stb. @API bőrtok kartszmentes eladó: most jövök a kikötőből. Szép hajókat láttam. Mellesleg én hajóval járok. Hajó, ha nem jó... nincs valami közvetlen járat Zuglóból a Délibe..?

Manyecska. 2016.08.24. 13:03:10

@-creeper-: nekem most szólt a matróz-mára kikötőben hogy héló, mellettük beáll a északi hajójárat be akarnék-e csekkolni de nem akartam. Lehet poszternak is rózsaszín rövidgatyában kéne járnia tuti! megállnak!! Asse rossz hogy át kell szállnod egy másik hajóra hogy kiszállhass a mólóra, mindazonáltal rendesen legyalulta az egyik járat a másikat ahogy "odasimult" mellé. Mondom mia rák ez a zaj..?:P

-creeper- 2016.08.24. 13:03:33

Egyébként a járatok igazolhatóan és jól ellenőrizhetően alapesetben kivétel nélkül a menetrend szerint indulnak el. A késéseket, feltorlódásokat már a forgalmi dugók okozzák. Épp ezért érdemes a közlekedést a környezettudatosabb (kerékpár, közösségi közlekedés) irányba fejleszteni, hisz minél kevesebben próbálnak autóval célba érni (pláne 1 fő/jármű), annál gyorsabban és zökkenőmentesebben ér mindenki célba.

Terézágyú 2016.08.24. 13:05:55

@-creeper-:
"Zugló vasútállomás buszmegálló emlékeim szerint MM+M piktogrammal ellátott. Ez azt jelenti"

Én bevallom sose figyeltem ezt, sose hallottam erről a szabályról... viszont, az a vicc, hogy nekem sosem volt ilyen gondom, hogy megállt a busz, aztán nem vett fel, nem gurult előre stb...

Terézágyú 2016.08.24. 13:11:24

valaki megnézhetné a gugli mapson, hogy mm+m van-e - nekem lefagy tőle az új firefoxom.

The Crazy One 3om 2016.08.24. 13:23:52

@-creeper-: itt a gond. Nem az a lényeg, hogy eljussuk a munkahelyre, hanem követleni folyton a papírformát, számonkérni, bepanaszolni, elszámoltatni. A lényeg, hogy hulljanak a fejek.

Darth Revan 2016.08.24. 13:27:01

@Terézágyú:

kepfeltoltes.hu/160824/mm_www.kepfeltoltes.hu_.png

@API bőrtok kartszmentes eladó:
Ertettem mar elsore is: a buszvezeto szabalytalanul allt meg. Eddig rendben van. Feljelenti a BKV-nal es megbuntetik/kioktatjak a buszvezetot.
Ennek ellenere a posztolo egy oltari nagy balfek, ha ott volt a busz es nem szallt fel ra.
A busz tuti, hogy a jardasziget mellett allt, mert egyebkent az ut kozepere kellett volna engedni az utasokat, azt meg tuti megemlitette volna a posztolo.

Terézágyú 2016.08.24. 13:29:16

@Darth Revan:
köfi.
eszerint (bár ez régi kép) csak mm-es.

Terézágyú 2016.08.24. 13:32:46

@Darth Revan:
"Ennek ellenere a posztolo egy oltari nagy balfek, ha ott volt a busz es nem szallt fel ra."

Nekem is ez a véleményem. Fura, hogy ezt a hárombuszos szabályt tudja, ugyanakkor meg a Stadionokhoz akar menni, és ennyire el van veszve egy ilyen forgalmas helyen...

Dikusz 2016.08.24. 15:22:19

@atpijkamo116: itt nálunk minden napos, olyan jó idő van:)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.24. 15:32:38

@Dikusz: :)) Szívet melengető, hogy néhányan még tudunk magyarul. Na de úgyis kihalunk.

otgorbebogre 2016.08.24. 17:37:31

The struggle is real.

A posztolonak barhol nagyon kemeny elete lenne mert BP kb. a vilagon a legjobban tomegkozlekedessel ellatott varosa. Azert ahogy masok irtak videken se probalkozzon.

De most komolyan itt fentebb is a hozzaszolok, miert alldogal mindenki mint a birka a buszmegalloban ha mar a busz kinyitotta az ajtajat. vagy kinyitja megegyszer vagy nem. akkor inkabb fel kellene szallni ra nem?

Thomas Dantes 2016.08.24. 21:05:05

Nem igazán értem. Ha én akarnák a Zugló vasútállomástól a Déliig jutni, tehát vonnal érkeztem Zuglóra? Mert akkor a vonat tovább megy Nyugatiig. Ott leszállok.
Hármas metró. Deák tér.
Kettes metró
Déli.

Vagy ha nem vonattal érkezett Zuglóba, akkor meg, villamossal , és utána metró.
Miért szállt buszra ?
Ez a megoldás megbízhatóbb.

Thomas Dantes 2016.08.24. 21:06:25

@otgorbebogre: Igen. Legjobban. Azt tudtad, hogy Bécs vagy Prága, bár lakosságát tekintve kisebb, mégés sokkal több metro vonallal rendelkezik mint a legjobban ellátott Budapest?

otgorbebogre 2016.08.25. 04:03:24

@Thomas Dantes: na jo kb olyan szinten. de mondjuk sztem ejszaki jaratbol lehet hogy meg igy is Pest jonne ki gyoztesen. de komolyan ainek a pesti kozlekedes faj az a vilag 90% aban ( az osszes masik kontinenst ideertve) nagyon meg fogja szivni.
es igen aki videki az konnyezik az ilyen bejegyzesek lattan.

Manyecska. 2016.08.25. 08:51:51

@Thomas Dantes: hát ez az simán elmegy a nyugatiig../én a KÖKI-ig szoktam menni vonattal../ ..
Szeretném ha megírna visszafelé hogy jár..

hópelyhecske77 2016.08.25. 09:08:45

A posztoló valóban nem a legszerencsésebb útvonalat választotta. Az 5-ös busz útvonala nagyon hosszú, a Rákóczi úton pedig gyakorlatilag lehetetlen normálisan haladni bármelyik napszakban. A 105-ös ugyanez, ott 2 kritikus gócpont van: az egyik az Andrássy út, a másik a Lánchíd. Még soha nem sikerült úgy mennem, hogy ne fogjak ki dugót, pedig ha arra megyek, akkor a késő délelőtti-déli órákban járok arra. Általában a Gyöngyösi utca-Krisztina körút szakaszon közlekedem vele, de volt úgy, hogy nagyon kellett sietnem, és pontosan a dugók kikerülése végett szálltam inkább metróra, majd a Deákon át a 105-ösre. Sokkal hamarabb odaértem, mintha végigdöcögtem volna az Andrássyn. Posztolónak ajánlom a 2-es metrót a Puskás Ferenc stadiontól vagy a Keleti pályaudvartól. 10 perc gyaloglás neki sem fog megártani.

Manyecska. 2016.08.25. 11:30:24

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: a taxissztájk idején az Óbuda-Ajtósi távolságot gyalog tettem meg. Átvágva a legnagyobb blokádon, a hídon.. azt hiszem visszafelé is gyalogolni kellett...suliba mentem. Volna.

Barneby 2016.08.26. 10:49:50

@atpijkamo116: Végtelen időt csak végtelen mennyiségű busz tud elvinni. Valószínűleg ott történt a baki, hogy valaki felvetette, hogy ha megfeleznék a buszok számát, még akkor is végtelen lenne, így gyorsan költségcsökkentettek és kivettek minden második buszt. Tök logikus.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.26. 11:54:55

@Barneby: "Végtelen időt csak végtelen mennyiségű busz tud elvinni"

Megszámlálhatóan végtelen valamit k számú busz el tud vinni. Elviszi az elsőt az első, másodikat a második, a k-adikat az utolsó, a k+1-ediket megint az első, miután visszajött...

Tehát el tudja vinni k számú busz a természetes számokat, az egész számokat, a racionális törteket, stb. Nem tudja viszont elvinni az irracionális számokat.

"ha megfeleznék a buszok számát"

Ha megfelezik a buszok számát (feltéve, hogy páros a számuk, mert az utolsó buszt nagy munka lenne megfelezni), akkor is elvihetnek végtelen valamit, de akkor az kétszer annyi időbe kerül.

abcdedcba 2016.08.26. 15:41:22

a bolsevista hornkormány mongyon le!

Kelpo 2016.08.31. 13:03:20

Milyen irodai munkahely lehet ahol 10-re kell járni dolgozni? Egyébként meg dugóban kötött-pályást használni és megvan oldva a dolog. A reggel kimaradozó buszjáratokért viszont sün jár a bkv-nak

pécsiszál · https://docs.google.com/document/d/12jiHkRqUDkIYSLLGQyUpO-Sr46iY6biTRmdCFFbNi_g/edit 2016.09.02. 15:51:32

mondjuk ha már zugló vasútállomásnál van, nem értem annyira, hogy miért nem megy el a Lehel út/Róbert Károly körút megállóig 1essel (vagy mi a kikás megálló neve) (kötöttpályás nem lesz neki dugó), ahol egyből felpattanhat a 105ösre (tudom az meg beáll az Andrássyn)

Szűcs Viktor 2016.09.07. 07:55:12

El se olvastam akkora egy veréb vagy. Metró meg villamos helyett szopsz a buszon, aztán sírsz tátott szájjal a f.sz erdőben. Mit vársz a BKK-tól? oszlasson dugót a rüttyvedt havi tizesedért???

Szubrina 2017.03.01. 19:59:09

Nekem az nem fér a fejembe, ha megnézem a buszjáratot, amivel közlekedni szeretnék, alá vannak írva a percek, nos én A-ból B-be szeretnék eljutni, nincs dugó, megállók és piros lámpák keresztezik a busz útját a cél felé. Még is 55 perc alatt teszi meg a 35 percnek kiszámolt utat. Kurvára felbasz, hogy miért nem tudják kiírni ezt a menetidőt, szégyellik?
Múltkor ellenkező irányba haladtam, ugyan ezzel a busszal, amikor is különös dolog történt, minden megállóban álltunk hosszasan és közben a hangszóróból az a szöveg szólt, h a "menetidő beíratása érdekében várakozunk a megállóban"
WHAT THE FUCK?
süti beállítások módosítása