Tékozló Homár

"Károly egy paraszt, aki rontja a bizniszt"

2016.09.07. 11:02 | Homár Hilda | 262 komment

screenshot_2016-09-07_10_59_16.png

A patinás hely a Léránt pince Badacsonyban, nagy kár, ha tényleg furkósbottal hadonászva kommunikálnak a vendéggel, az "Én nem fogok bocsánatot kérni egy nőtől" megközelítés meg nem bukolikus, hanem egyszerűen pronyó.

Természetesen megkérdezzük Lérántékat is az esetről.

Sziasztok,

Augusztus 27én párommal Badacsonyban töltöttük a napot. (én a pár férfi tagja vagyok) A nap második hosszúlépését a Léránt pince festői panorámájánál fogyasztottuk.

Hangulatunk addig volt csak jó, amíg a párom a mosdóból vissza nem jött, SÍRVA. Kiderült hogy egy látszólag ott dolgozó férfi gyakorlatilag követte őt egészen a WCig, és vállalhatatlan stílusban, ráförmedve utasította a WC ajtó becsukására. Ezt még, fasza csaj lévén, feldolgozta volna, de a mosdóból kifele, ugyanez az ember hasonlóan vállalhatatlan stílusban mint előtte, rámordult teljesen indokolatlanul “ugye a villanyt is képes lekapcsolni?!”

Én egy csöndes ember vagyok, hamarabb ‘nem megyek oda vissza soha’, de ezt kénytelen voltam szóvá tenni. Megpróbáltam elmagyarázni Károlynak hogy ez így nagyon nem oké, megsértette teljesen feleslegesen a páromat, és legyen szíves bocsánatot kérni. Károly:

Én nem fogok bocsánatot kérni egy nőtől

illetve “naponta húsz vendégre rá kell szólni hogy kapcsolják le a villanyt”. Majd háton forult és ott hagyott.

Jól nevelt kultúrált ember révén, és mivel emlékeztem hogy volt bent egy ott dolgozó Hölgy is, vissza vittem a használt poharainkat, azzal a céllal hogy felhívjam a Hölgy figyelmét arra a tényre hogy Károly egy paraszt, aki rontja a bizniszt.

Erre Károly felkapott egy furkósbotot, véreres szemekkel anyázott és fenyegetőzött. Azt gondolom ha az ott dolgozó Hölgy nincs jelen (aki amúgy azt gondolom Károly felesége) lenne néhány törött bordám. Ennek szemtanúja volt amúgy egy arra sétáló pár is, akik azonnal kifordultak a pincéből.

Írtam egy terjedelmesebb levelet a Léránt pincének is, bekopiztam alább, válasz még nem jött.

Tisztelt Léránt Pince,

Egészen egyszerűen nincsen rendben semmilyen formában, hogy nekem egy badacsonyi hétvégén egy borászatnál azon kelljen aggódnom hogy vajon elvernek-e egy bottal, ha a nem tetszésemet fejezem ki. Tettem ezt első nekifutásra teljesen kultúrált formában. Való igaz hogy második nekifutásra a szóhasználatom hagyott némi kívánni valót maga után, de nem hívtam volna Károly Úrat egy PARASZT-nak ha megfelelő úriemberséggel kezelte volna a teljesen felesleges megbántott menyasszonyomat. 

Minden körülmények között vállalom, hogy mi egy kultúrált egészséges értékrenddel bíró pár vagyunk. Ha az én párom egy kocsma/szórakozóhely/boros pince mellékhelységéből úgy jön vissza hogy megalázva, porba tiporva és lenézve érzi magát, akkor az úgy is történt. Márpedig ha ez így történt akkor én joggal várhatom el hogy miután mi a pénzünket és szabadidőnket töltjük ott, nem megfelelő bánásmód esetében tőlünk, és ebben az esetben a páromtól, BOCSÁNATOT kérjenek. 

Ezt kultúrált és visszafogott formában próbáltam Károllyal a teraszon négyszemközt megértetni. Hamar világossá vált Károly soviniszta megnyílvánulásából, hogy ő márpedig egy az Önök pincéjében a pénzét költő és megbántott NŐtől nem fog bocsánatot kérni. Ha ezt Károly jogosnak érezte akkor én továbbra is jogosnak érzem Károlyt egy PARASZTnak titulálni. 

Az egész ottani történésnek, és ennek a levélnek is elébe mehetett volna Károly, ha mosolyogva odalép a páromhoz, és közli vele, hogy nem azt feltételezi hogy nem kapott a párom megfelelő nevelést otthon, de sok vendég nem kapcsolja le a villanyt maga után vagy épp csukja be WC ajtót maga mögött.

Azt gondolom ez a legutóbbi mondat a probléma gyökere is egyben. Egyfelől, én mint kultúráltan szorakozó fiatal, elvárnám hogy feltételezzenek rólam és páromról alapvető készségeket, úgymint WC ajtó magunk mögött becsukását, villany lekapcsolását nem használatos helyiségekben, vagy épp a kézmosó használatát WC használat után. Azt is elvárom azonban egy badacsonyi pincében, ahol gondolom megfordul nem kevés 'jókedvű' társaság, hogyha a villany lekapcsolása ilyen heves dolgokat vált ki Károlyból, akkor szereltessenek fel mozgásrzékelős kapcsolót.

Azt gondolom, hogy az egész probléma olyan apróságokból épül fel Károly részéről, (ajtó becsukás, villany lekapcsolás) amiért egészen egyszerűen nem éri meg beletaposni egy Hölgy lelkébe. 

Továbbra is állítom, nekünk de leginkább a páromnak Károly tartozik egy bocsánat kéréssel.

Bár Károly saját magát nekem, mint a Léránt pince egy alkalmazottját mutatta be, de az a gyanúm hogy Ő igazából Léránt Károly maga, amitől ez a történet még szomorúbb.

És akkor Károly, megszólítanám így a végén magát is, de csak azért mert nekem ez az életemben egy nagyon fájó pont, valószínűleg fájóbb mint Önnek a WC lámpája, én NEM kurvaanyáztam ellentétben Önnel, habzó szájjal, egy furkósbottal a kezében, a hátam mögül... Továbbá tartom magam ahhoz is, hogy sem ott sem ebben a levélben nem próbáltam érvényesíteni az örök vendéglátós szakirodalmat miszerint "a vendégnek mindig igaza van".

Várjuk a bocsánat kérést.

Üdvözlettel
Pintér Dávid
(Ui.: természetesen a Tékozló Homár blogon a történet teljes egészében megtalálható lesz)

Ez egyszerűen nem jó. Ilyen nem történhet. Azt gondolom, elég szerények és önkritikusak vagyunk ahhoz hogy belássuk, ha mi voltunk a hülyék, de bárhogy forgatom, arra jutok hogy nem, nem mi voltunk hülyék. Ha nem éri meg kirakni nem gond, ha van olyan visszajelzés, ami szerint én nem viselkedtem helyesen meghallgatom, de hagyni hogy a földbe tiporják ilyen módon a páromat, nem fogom. (nem kétnapos szerelmesek vagyunk, ha ő sírva jön vissza valahonnan az igenis komoly sértés volt ránézve)

 üdv:

Dávid

UPDATE 21:01

A posztot elküldtük a Léránt Pincészetnek, ahonnan ezt a választ kaptuk.

Szeretnénk reagálni mi is, a másik fél az alaptalan gyanúsítgatásra, erre a teátrális, érzelmileg túlfűtött "fenyegetős" levélkére. 

Röviden, tömören szeretném leírni, hogy mi történt. 

Az Édesapám a hölgynek amikor bement a mosdóba, ami ugye a felső pulttal szemben van, szólt, hogy kívül van a villanykapcsoló, legyenszíves kapcsolja fel. Normális hangnemben. Egyébként az ajtó mellett van a villanykapcsoló, a kapcsoló felett van egy cetlire ráírva, hogy villanykapcsoló, mert tényleg sokan nyitott ajtónál végzik a dolgukat vagy sötétben, ami ugye nem túl szerencsés, mert a pultból látom, hogy mi történik...Cirka 2 méter van a pult és az illemhely között és egy kulturált ember bizony felkapcsolja a villanyt és becsukja maga mögött ajtót. Igen, meg lehetne oldani mozgásérzékelős rendszerrel, de nem ez a probléma forrása a levélben, nem is erről szeretnék írni. A mosdót én takarítom minden reggel, és naponta többször, mert én sem szeretek bemenni egy vendéglátóegységbe, ahol piszkos a mosdó. 

Az, hogy figyelmeztette Édesapám a Hölgyet, hogy ne sötétbe menjen be, azért kellene bocsánatot kérni? Hova megy ez a világ? Inkább Önnek kellene, hogy leparasztozta az Édesapámat. Legalább a korát nézte volna, a minimális tiszteletet megadhatta volna, de nem, parasztnak nevezte. A vendéglátónak köteles eltűrnie ezt a viselkedést? Én azt gondolom, hogy nem. Kicsit gondolkozzon el a levélíró, mert ezek után ne csodálkozzon, ha Édesapám megfogta a furkósbotot és kitessékelte őket a pincéből. Megalázás a mi oldalunkról történt... El van tévelyedve fiatalember! Ha Ön illedelmes, normális értékrenddel bíró, kulturált ember lenne, ahogy leírta magukat, akkor nem parasztozott volna a pincében, Én azt gondolom... Bejött a pincénkben eközben egy kismama a párjával és igen ők kifordultak a pincéből, mert épp a jelenetet látták. Édesapám is észrevette őket, és ennek hatására visszafogta az indulatait. Sajnálom, hogy látták ők is.

A vendéglátás sem egyszerű dolog, de én még mindig a szép oldalát domborítanám ki, nem véletlenül kel fel az ember nap mint nap, és nyitja ki a pincéjét a vendégek előtt. A féltve őrzött nedűit a nagyérdeműnek bemutatni... Ha ellátogatok valahova tisztelem a vendéglátókat. Tisztelem a szabályait, megköszönöm, hogy ott lehettem. És kulturáltan viselkedem, mert van rajtam kívül más vendég is aki ott szeretne kikapcsolódni, élvezni a borokat. Egyszerűen a levél stílusát és problémakörét nem értem, mert egy egyszerű villanykapcsolóra figyelemre felhívás történt. 

Nem tűrjük el a pincénkben a parasztozást, az efféle viselkedést. Paraszt az én vagyok, vagyis parasztlány, a szó jó értelmében, mert családi vállalkozásban működünk és bizony megyek is ki a szőlőbe, készülünk a szüretre. A továbbiakban nem szeretnénk többet foglalkozni ezzel a történettel.

Mindenkinek erőt, egészséget, jó szüretet kívánok!

Tisztelettel:

Léránt Kató-Léránt Pince

Szőlész-borász
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.07. 11:11:36

Láttam az OBI-ban mozgásérzékelős lámpát.

Problem solved, jöhet a következő post.

Amúgy a sonkatál kurva jó Lérántéknál. Tíz éve járok oda, soha nem tapasztaltam olyat, mint amit a postoló leírt. Hilda! Most is felvettétek a kapcsolatot az érintett borozóval, ahogy korábban mondtad, a halgattassék meg a másik fél is alapon?

ROTFL Manó 2016.09.07. 11:13:19

Hja, ha én lennék a konkurrens borzó, aki elől Léránték elviszik a fizetővendégeket, én is ilyen panaszokat küldözgetnék a homárnak.

Darth Revan 2016.09.07. 11:21:59

Mennyibe kerul egy mozgaserzekelo beszerelese?
3-5 ezer forint?
Egyszerubb azt beszerelni, mint a WC elott lesben allni :D

ghck 2016.09.07. 11:24:46

"párommal Badacsonyban töltöttük a napot. (én a pár férfi tagja vagyok)"
Ejjj... Akkor faszé' nem írod, hogy a csajoddal? Vagy ő is férfi? Buzievagy?

230e 2016.09.07. 11:25:58

Kicsit terjengős a poszt.

enrico palazzo 2016.09.07. 11:28:36

Majmász Gedeonnak ez a poszt egy hatalmas csemege!!! Amúgy meg, ha valóban bottal fenyeget és tényleg ilyen paraszt, akkor megéri kihívni egy rendőrt, még akkor is, ha várni kell rá. És akkor olyan sincs, hogy nem válaszol a téged ért sérelemre.

The Crazy One 3om 2016.09.07. 11:34:21

Hildám, te mégy a börtönbe :) Írtad, hogy ellenőrizetlen posztok nem kerülnek ki...

sarostehen 2016.09.07. 11:47:55

@Tehetséges ugandai buzi: Lehet felvették.. de nem várják meg a választ.
Így tudnak bemocskolni bárkit.
Aztán ha megjön a válasz, és kiderül, hogy a poszter hazudott akkor kibasznak oldalra egy frissült linket, ahol aki keresi megtalálja és elolvassa.

Amusing 2016.09.07. 11:56:00

"(Ui.: természetesen a Tékozló Homár blogon a történet teljes egészében megtalálható lesz)"

ez aztán a megfenyegetés legjava :DDD
és ha még akkor sem történik, akkor meg aztán megmondom anyukámnak és lesz itt hadd-el had :))

Manyecska. 2016.09.07. 11:56:50

Amikor a pms és a férfiklimax találkozik BEHHH szééép poszt :DD:DDD

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.07. 11:56:57

@sarostehen: es termeszetesen ugyanakkora hir- es faszverest kap az update jelensege is. Ahogy az lenni szokott.
@enrico palazzo: jo, hogy irod, igy nem rongalom magam. Ha mindig elorejelzel ez alapjan, fizetek is erte.
@ghck: tul jol sikerult a noje altali reform. Szerintem ulve pisal. Semmivel nem nahyobb melo a wc-uloket a csajoknak (csajok, sajat maguknak) hajtogatni, mint amit a ferfival probalnak elvegeztetni. Megis nagyon tudnak meltatlankodni, hogymarpedig es deigen. A nagy eres bivalyfaszt, azt.
@ROTFL Manó: a kurrens 2 err, a konkurens viszont 1. Ebbol latszik, hogy hulye vagy es csak malymolod a kornyezetedet. Jobban kellett volna figyelni kornyezetismeret-oran!
Mivel nem olvashatom el ezt a szart, probalom lamentalni a gondolati kepzeloagyammal, hogy mi lehetett. Muzsikok szuordtek ki a vendeglatoegysegbol, tovabb nem tudom.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 11:57:07

"a szóhasználatom hagyott némi kívánni valót maga után"

Ígen. Mín dent kű lőn ír és hószú éke zetel.

Tipikus, mindkettő hülye eset. Ménem lehet azt a kurva villanyt lekapcsolni, ménem lehet mozgásérzékelőt beszerelni, ha olyan drága arrafele a villany. Egy 10 W-os (=100 W) led körte ezer forint áfával, ha nyitvatartáskor állandóan ég, az 21 kWh évente (10*52*5*8), az olyan 1000 Ft/év.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.07. 12:06:48

@atpijkamo116: nem ismerik a png jelentoseget es hatalmassagat, ezert boldogtalan az eletuk.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.07. 12:09:36

Holgy nagyH-val. Te idiota modoros pincsi.

Manyecska. 2016.09.07. 12:10:18

a tölgy viszont kis té! Nem készült videó szeretnénk este röhögni egy jót..! ????
ON

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 12:14:29

Szóval az a baj az ilyen nemhelyesírással, hogy bizonyítja a poszter a saját primitívségét, és így nehéz elhinni, hogy a körvonalazott helyzetben nem éppen ő volt a primitív.

Zirowe 2016.09.07. 12:19:23

"Augusztus 27én párommal Badacsonyban töltöttük a napot. (én a pár férfi tagja vagyok)"

Ha mondjuk egyből azt írta, hogy barátnő...

"Ezt még, fasza csaj lévén, feldolgozta volna"
Ha annyira fasza (mondjuk még mindig biztos a posztoló a férfi a "párban"?), akkor mégis miért nem tudja bezárni a wc ajtót?!
Pároséknál már csak nyitott ajtóval szokás..

A levél meg túl hosszú, ezt max 3 mondatban meg lehetett volna fogalmazni, olvassa a halál.

"Én egy csöndes ember vagyok"
Értsd: nyuszi.

"Én nem fogok bocsánatot kérni egy nőtől"
Nem arról volt szó, hogy fasza a páros női neműje?!

“naponta húsz vendégre rá kell szólni hogy kapcsolják le a villanyt”
Mondjuk ha mozgásérzékelős lenne a villany, nem kellene anyázni.
Bár azt hiányolom a sztoriból, hogy vajon ki volt-e írja, hogy "kérem távozás után a villany leó", mert ha igen, akkor jogos az anyázás.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 12:20:42

Ha az alsó tagozatban mostanában már nem tanulják meg a helyesírást, akkor vajon mi minden kimarad még az általnos és gimnáziumi oktatásból? Bele se merek gondolni. A Ruhr vidék iparát tanulják? A déli félgömbről tanulnak? (Ausztrália, kenguruk, déli sark, jegesmedvék...:) Egyáltalán arról, hogy kerek a föld? Amerika és annak felfedezése? Reneszánsz? Sósav? Dihidrogénoxid? Nyúton és Kepler törvények? Szorzótábla? Egyenesek a végtelenben találkoznak?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 12:22:52

@Zirowe: ""kérem távozás után a villany leó", mert ha igen, akkor jogos az anyázás."

Azt is ki kell írni, hogy nem szarunk a WC mellé? Mert ha nem, nem jogos a panasz, ha összeszarja a falat.

Manyecska. 2016.09.07. 12:24:18

@atpijkamo116: Ötezeröccá' pontom volt 1700cázzal szembe most a Honfoglalón, a 3dikkat a másodikk kőrben Kinyírtam.:D :OFF Miért nem lehet hejesen írni? /sírni/

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.09.07. 12:26:52

A lényeg lemaradt: fogyasztás előtt vagy után volt a sírás? Ha utána: ugye fizetés nélkül távoztak néhány törékenyebb dolog fel- és leborogatásával? Ezt még tudnom kell, mielőtt véleményt mondok. :)

Manyecska. 2016.09.07. 12:26:57

@atpijkamo116: Szerintem a barinő már harmaccor ment ki - el nem tudom képzelni hogy egy vendéglátósos ilyet megengedjen magának. Ez annyira nonszensz..ha sírni akar azt a számot halgasa meg amit anyúl küldött utollyára nekem/ünk/:) más kérdés hogy később találkoztunk /volna/ ha nem felejti el azt a kurva jelszót!!! :D www.youtube.com/watch?v=JeztjKp6flE
ja, OFF

Manyecska. 2016.09.07. 12:34:08

@kekecke: jajjne:D ! ..mondta volna hogy GYereki a hegyoldalba..! :DDD /ott vagyok az ellső sorban!/ www.youtube.com/watch?v=DcUJCnVJ60w
az egyik furkósbottal, a másik tálcával, na nehogymár :D ...

Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit 2016.09.07. 13:00:11

Én voltam Badacsonyban, és sehonnan sem kergettek el furkósbottal. Igaz nálam a wc ajtó nem volt gond sem a villany, mert a falat hugyoztam le.

Tony Almeida 2016.09.07. 13:01:39

Kicsit hiányolom a terhes nős, a síró kisgyerekes és a kiskutyás szálat, de azért korrekt.

Pink Pancser 2016.09.07. 13:17:38

Dávid, kérlek ne sértegesd a parasztokat azzal, hogy holmi Karcsihoz hasonlítod Őket!

SzerződésSertés 2016.09.07. 13:25:15

Nem értem.

- Csukja be az ajtót!
(becsuk)
- Ugye a villanyt is képes lekapcsolni?!
- BRÜHÜHŰ...

Így volt?

The Crazy One 3om 2016.09.07. 13:26:17

@atpijkamo116: "Ha az alsó tagozatban" ... Köszönöm a megerősítést. Nap, mint nap szembesülök ezzel. Aki a nevét nem tudja leírni, az hova járt iskolába? Azt bezzeg az összes tudja, hogy fogyasztási védelmi rekszfelügyelőség

Terézágyú 2016.09.07. 13:27:30

"egy látszólag ott dolgozó férfi gyakorlatilag követte őt egészen a WCig, és vállalhatatlan stílusban, ráförmedve utasította a WC ajtó becsukására. Ezt még, fasza csaj lévén, feldolgozta volna, de a mosdóból kifele, ugyanez az ember hasonlóan vállalhatatlan stílusban mint előtte, rámordult teljesen indokolatlanul “ugye a villanyt is képes lekapcsolni?!”"

Most akkor egy külön ember van ott, hogy kisérgesse a vécére menőket? Vagy csak és kizárólag Dávid párját pécézte ki?

Ha a pár NEM kapcsolta le a villanyt, akkor az illető NEM indokolatlanul mondta ezt...

Egyébként amikor bement a pár, akkor sötét volt, nem égett a villany...?
Megannyi kínzó kvescsön.

Manyecska. 2016.09.07. 13:34:14

@Terézágyú: szerintem világos volt és benézett a ló az ablakon. Én mindig viszek egy Tiffany-lámpát és azt kapcsolgatom le-és fel. :D...

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 13:37:01

@Terézágyú: "Egyébként amikor bement a pár, akkor sötét volt, nem égett a villany...?"

Jogos. Ha átmegyek egy ajtón, és csukva volt, akkor becsukom, ha nyitva volt, nyitva hagyom. Villannyal nemtom. Én le szoktam kapcsolni mellékhelyiségben, akkor is, ha égett.

KaTe 2016.09.07. 13:38:24

Párod a 14. életévét betöltötte már? Nehogy már összesírja/hugyozza magát attól hogy valaki erélyesebben rászól. Álljon ki magáért. Aztán majd ketten megbeszélitek mi történt és mérlegeltek.

Ezek a szépen körbefogalmazott levelek meg pont arra jók mint a wc papír. Azt hiszed ezt bárki komolyan veszi? A faszit vajon mennyire fogja érdekelni? Elmondom: Semennyire. Ha nem akarod hagyni, hogy megalázzák a párodat, akkor ott helyben intézkedsz míg valakinek tényleg el nem törik pár bordája. Vagy fel nem kerül a seggébe a fúrkósbotja.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 13:40:10

@SzerződésSertés: Lehet, hogy liberális* nevelést kapott, és most volt először az életben, hogy rászóltak.

* Nem kapott nevelést.

egy buszon egy 7-8 éves kislány és anyukája utazott.a kislány folyamatosan rugdalta egy idős néni lábát,de anuyka nem szolt rá,egy darabig bírta a néni,majd megkérdezte az anyukáját,hogy miért nem szól rá a gyerekre,nem látja,hogy rugdos,mire az anyuka azt válaszolta,hogy én liberális elveken nevelem a gyerekem,majd ő eldönti mi a helyes,és a helytelen,én nem szolok rá,majd rá jö magától is.
A buszon utazott egy pánk fiú is,aki összevissza festve,tetoválva volt, halva ezt odalépett az anyukához,kivette a szájából a rágógumit,az anyuka homlokára ragasztotta majd így szolt,:igazad van engem is így neveltek.

Terézágyú 2016.09.07. 13:42:20

@atpijkamo116:
"kivette a szájából a rágógumit,az anyuka homlokára ragasztotta majd így szolt,:igazad van engem is így neveltek. "

nem a homlokára, hanem a hajába :)

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.07. 13:44:25

@atpijkamo116: Én egyszer repülőn nem találtam szarás után a lehúzókart. Már legalább negyed órája bent voltam, hatszor átnéztem a fülkét, néztem, hátha valami rejtett funkció, mondjuk az ülőke fel-le hajtása indítja a vizet, de nem. Tök ciki volt, izzadtam, mint kurva a templomban, hogy most mi lesz, egy ilyen helyen, mint egy repülőgép vécéje, itthagyom a termést lehúzatlanul, tiszta szégyen, de nem volt mit tenni, gondoltam kerítek egy sztyuárdesszt (magyarul: légiutas-kísérő) és megkérdezem tőle. Erre ahogy kinyitottam az ajtót, az indította a vizet! Fasza, bazdmeg! Tisztára megkönnyebbültem és nem csak a szarástól, de legalább kiírták volna, hogy automata vízöblítő, vagy a faszom. Vagy akármi. Szóval ezzel a dagályos szentbeszéddel csak azt akartam mondani, hogy igenis fontos az információk közzététele.

Drago Brutic1 2016.09.07. 13:53:40

"mi egy kultúrált egészséges értékrenddel bíró pár vagyunk"
"én mint kultúráltan szorakozó fiatal"

Itt kezdtem azt érezni, hogy a posztíró egy kisvárosi neoprotenstáns gyülekezet aktivistája, félműszálas ezüstszínű rövidujjas ingben, szandálban, barnás autóstáskával. Ötször hangzik el a kulturált szó, méghozzá nyomatékosan és következetesen kultúráltan, ennél már csak akkor hiszem el jobban, ha kúúltúráltak.

Terézágyú 2016.09.07. 13:58:39

@Drago Brutic1:

Nem tudom mit jelent a kultúúúrált kifejezés, de egyszer alkalmam nyílt megfigyelni, hogy egy középületbe belépő x db diplomás/középosztálybeli közül esős időben hányan törölik meg a lábukat a lábtörlőben...

LesuLYtó az eredmény...

Mellesleg: az én gyerekkoromban még rászóltak az emberre, amikor nem tette a szája elé a kezét ásításkor... manapság ez már nem szokás.

Drago Brutic1 2016.09.07. 14:11:35

@Terézágyú:
A kultúúúrált kérlek szépen Dávidnál egy klasszikus eposzi jelző. Ezzel szemben áll Károly, aki "vállalhatatlan", "habzó szájú", "furkósbotos", "paraszt", illetve "soviniszta" - lásd kontrasztozásra épülő stílus. Kiemelném a soviniszta jelző használatát, ami egy külön dimenziót Dávid, illetve barátnője identitásának, illetve a konfliktus vélhetően etnikai gyökereinek.

Terézágyú 2016.09.07. 14:13:27

@Drago Brutic1:

Bizonyára éppen ott volt kéznél egy bunkósbot. Jobb helyeken ez nem hiányozhat a vendéglátóipari egység felszereléséből.

Terézágyú 2016.09.07. 14:16:46

@Terézágyú:
Bocsánat: nem bunkós- , hanem furkósbot...
Mea culpa, mea maxima culpa, klasszikusokat csak szó szerint...

Manyecska. 2016.09.07. 14:23:38

Nekem ez a Károly egyre szín patikusabb.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.07. 14:26:12

@atpijkamo116: na ez jo. Ugy ertette, hogy majd idegen mamik kevernek le oltari nahy fraszokat a gyereknek? Mert akkor "oke". En egyszer egy gyereket alazo nore szoltam ra, kuss lett aztan, le is esett a levego homerseklete ott, abban a parnegyzetsugaru-meter korben. Nem kellett volna beleavatkoznom a profizmusba lehet.

:DeDe(x) mindenkinek' aki vicceset irt.

SKY 2016.09.07. 14:31:15

A poszter és 30 plusszosok figyelmébe, aktuális:

www.youtube.com/watch?v=dllWXn6Hfzo

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 14:34:58

@Terézágyú: "nem hiányozhat a vendéglátóipari egység felszereléséből."

Minek bármi más harci eszköz, mikor ott a tálca?

Death by tray.
www.youtube.com/watch?v=htmn82rAAkk

Nick-son 2016.09.07. 14:36:01

Egy 15W -os ledes égő egy budit azért igen csak szépen megvilágít, nem egészen 15 Ft a fogyasztása egy nap, ha 24 órát folyamatosan üzemel... na nehogy már ezért kelljen bunkózni, még ha netán ha valaki el is felejti lekapcsolni. De ha megfejelik egy mozgásérzékelővel akkor a 15 Ft is lecsökken az egy tizedére és el lehet rakni a bunkós botot, mert talán már a ruszkik se használják a wc -hez.

Drago Brutic1 2016.09.07. 14:44:42

@Terézágyú: Most már kíváncsivá tettél - van-e különbség a kettő közt. Van: a furkósbot is bunkósbotból készül, de azt "furú" módjára kirovátkolják. Vagy karikát fúrnak belé. Mondjuk, az tud fájni, ha egy vaskarikával felturbózzák.

Terézágyú 2016.09.07. 14:44:55

@Nick-son:
De megint az van, hogy a kiindulópont egy ilyen alapvető kis dolog, mint a villany lekapcsolása, illetve az ajtó becsukása (mint udvariassági szabály) volt - amit valaki nem tett meg, és fel van háborodva, amikor ennek következménye lett...

Terézágyú 2016.09.07. 14:48:09

@Drago Brutic1:
"Most már kíváncsivá tettél - van-e különbség a kettő közt."

Talán csak a szóhasználat. De nagyon kell vigyázni a szóhasználatra, tudod. Még a végén rám bizonyítják, hogy valótlant állítottam, amikor azt mondtam, hogy ő "bunkósbotot" említett...

Drago Brutic1 2016.09.07. 14:55:18

@Terézágyú: De az is lehet, hogy stresszes vagy sokkos állapotban rosszul emlékszik. Ki a franc néz ilyen szituációban egy karikát? Bár ki tudja. Dávid a támadás közben összerakta, hogy Károly és az őt csitító Hölgy házastársi viszonyban vannak "Apus, nyugoggyá már, visznek majd be, mint múltkor!". Szóval lehet, igazad van.

Terézágyú 2016.09.07. 14:58:28

@Drago Brutic1:
És ráadásul ez a Károly nem más, mint a tulaj! Ezek szerint a Hölgy meg a tulajnő. Még jó hogy nem jött elő a Kisasszony, meg az Úrfi.

Nick-son 2016.09.07. 15:05:32

@Terézágyú: hát én nem tudom. Valahogy el se tudom képzelni, hogy egy nő bemegy a wc -be és ott nyitott ajtónál nekiáll végezni a dolgát. Én még soha sehol nem láttam ilyet.

Manyecska. 2016.09.07. 15:06:07

@Terézágyú: az Atya. a Fiú, és a Szentlélek is ottvót!! :D csak az a köcsög Vak Komondor sose kapcsolja Lea villanyt!!:D

Terézágyú 2016.09.07. 15:08:42

@Nick-son:

Hát, szokás szerint, eléggé sántít ez a történet :)
Nem világos, hogy konkrétan mi történt, gyanús is az egész, hogy a tulajdonos bottal fenyegetőzik... tuti, hogy nem ennyi történt...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.09.07. 15:09:56

@Manyecs: A Tőgy viszont nagy T a mérete miatt.
Nem vagyok egy nyeltannáci, és a poszterek mindenáron való ekézésének sem vagyok híve, de csatlakozom Aptihoz abban, hogy a rettenet helyesírás és modorosság hiteltelenné teszi az írást. Különös tekintettel arra, ha közben valaki a saját erényeit próbálja benne kidomborítani. A legjobb az alábbi rész, hogyaszongya:
"Jól nevelt kultúrált ember révén," - azért egy ekkorka félmondatban három nyelvtani hiba az nem rossz. Mert ugye a jólnevelt ember kifejezésben a jólnevelt egy szó, mert határozó. A kulturált rövid u, és a poszternek halvány segéd fogalma sincs a révén és lévén szavak közti különbségről.
Félek, hogy a csóka is olyan, mint a Homár egyik szép, és méltatlanul törölt posztere, Tamás, aki azon volt felháborodva, hogy nem engedték be papucsban és rövid gatyában a Villa Medicibe, pedig:
"A papucsokról szólva :) nagyon igényes öltözködés jellemző a társaságunkra, így kizárólag Dolce Gabbana és hasonlóan kiemelt márkákat részesítjük előnyben..."

Drago Brutic1 2016.09.07. 15:12:27

@Terézágyú: De legalább ott volt Faszacsaj és az egészséges értékrendű kultúrált srác.

Drago Brutic1 2016.09.07. 15:20:56

@KaTe: "Ha nem akarod hagyni, hogy megalázzák a párodat, akkor ott helyben intézkedsz míg valakinek tényleg el nem törik pár bordája. " Mondjuk szerintem is macsósabb, de legalább is történet szempontjából szórakoztatóbb lett volna egy eksön. Pld: Károly furkósbotos ütését bal alkarral hárít, jobbal azonnal csapot arcba, Károly a borospoharak közé, majd nyakszorítással kirángatni a vécébe, a fejét belenyomni a szaros kagylóba a csaj szeme láttára, miközben sziszeg: "Mondd neki hogy bocs!" EZt úgy ötször megismétel, mire Károly fojtástól vékony sípoló, hörgő hangon "Bocs, bocs", aztán nyakat elereszt, és kisétál az imádott csajjal, persze fizetés nélkül. Tarantino vagy Rodriguez így csinálná.

Terézágyú 2016.09.07. 15:24:43

@Csokis:
"Félek, hogy a csóka is olyan, mint a Homár egyik szép, és méltatlanul törölt posztere, Tamás, aki azon volt felháborodva, hogy nem engedték be papucsban és rövid gatyában a Villa Medicibe, pedig:
"A papucsokról szólva :) nagyon igényes öltözködés jellemző a társaságunkra, így kizárólag Dolce Gabbana és hasonlóan kiemelt márkákat részesítjük előnyben..." "

Ez jó :)

- Bocsánat, papucsban nem szabad.
- De ez egy dolcsegabána!!! miazhogy nem lehet???

- Bocsánat, fürdőnadrágban nem lehet.
- De ez egy szpídó!!!! miazhogy nem lehet???

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.07. 15:26:26

En nyelvtannaci vagyok, DG-t pedig kapalashoz csak.

Terézágyú 2016.09.07. 15:29:05

@Drago Brutic1:
"a fejét belenyomni a szaros kagylóba"

??? Miért, szerinted a női pár még a vécét se húzta le maga után? ... :-O

Manyecska. 2016.09.07. 15:32:21

@Drago Brutic1: :D a párom amikor szemezett a tulaj barátnőjével a kocsmába, harmaccori felszólításra se hagyta abba.., akkorát kapott hogy felmosta a padlót arccal előre:D amúgy szelíd, kedves ember, kézenfogva alszunk, de a barátai óva intenek bizonyos szituktól, haveri körétől..a PajorTomit úccse múlják felült..:D :ON

Drago Brutic1 2016.09.07. 15:33:51

@Terézágyú: Ó istenem, nincs érzéked a filmes effektekhez, tisztára hipózott vécékagylóba fejet nem nyomunk!

Manyecska. 2016.09.07. 15:36:58

@Drago Brutic1: úgy is néz ki mármint egy kóbor macska a sebhelyektől. Nem értem miért kell Kötelező haladási irány-táblával verekedni:P Valaki itt kitett egyet egy fa mellé.:D

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.07. 15:43:41

@Csokis: Nyitok Egerben egy kuplerájt, az lesz a neve, hogy Szépasszonyok tőgye...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.09.07. 15:52:28

aki pontosan idézi nekem a csinibaba vonatkozó részét az kap egy semmitse.

Terézágyú 2016.09.07. 15:58:23

@FelhasználónévemailURL:
1. Nem mondtad, hogy MIRE vonatkozó idézet.
2. Te most nem a Csinibabából idéztél, hanem az Éretlenekből.
3. Éppen indulok, úgyhogy pont ide passzol.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.09.07. 15:58:28

@Tehetséges ugandai buzi: nem jó! tessen tovább gondóxani! annyit segítek, hogy a vége felé van.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.07. 15:58:29

(Akár jó, akár rossz a válaszom, nyalhatsz!)

:-D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.09.07. 15:59:49

@Terézágyú:
1. a poszthoz kapcsolódó, ún. "vonatkozó"
2. nem nekem kell a csinibabából idéznem hanem neked :D
3. fals :D

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.07. 16:10:32

@Tehetséges ugandai buzi: "Természetesen megkérdezzük Lérántékat is az esetről."
Majd, valamikor, a távoli jövőben MEGKÉRDEZZÜK. Ha úgy lenne, ahogy kérdezed, akkor azt írta volna, hogy megkérdezTük

FDToth 2016.09.07. 16:12:14

háááttt, sajnos a nők (vagyis inkább a fitala 18-25 évesek) nagy többséges téynleg nem csukja be maga utána wc ajtót, villan ymeg kb 10-ből 7 embernál úg ymarad... a poszter inkább kussoljon és nézzen magába plusz magyarázza el a nőjének h hoygan kellkultráltan elvágezni a 'dolgot'

KaTe 2016.09.07. 17:00:58

@Drago Brutic1: Azért remélem a kedves hölgynek nem kell élete végéig tartó pszichiátriai és gyógyszeres kezelésben részesülnie az őt ért lelki megrázkódtatások végett! De tényleg, ez legyen élete legnagyobb tragédiája (amiért el kellett sírnia magát) hogy valaki ráüvöltött, hogy kapcsolja le azt a **** villanyt! A hős lovag pedig jól megmondta homáron a magáét, mert egyrészt intelligens(!) ember csak homárra írja le a bánatát, másrészt tudjuk, hogy az ilyen esetekben ez bizony a leghatékonyabb csodafegyver! Persze lehet a másik véglet, hogy többszörös bordatöréssel "távozik" valamelyik fél a tett helyszínéről, de én már megszoktam hogy az itteni írásokat - általában - jelentős érzelmi túlfűtöttség jellemzi. Szóval számomra közelebb áll az igazsághoz az az elképzelés, hogy posztoló fülét farkát behúzva távozott amikor a sok okoskodás után az étterem vezetője elküldte őt a picsába miközben a mankóját a magasra emelte. Amúgy csak én nem értem, hogy miért nem készül ezekről az eseményekről soha 1 db kép, vagy hangfelvétel, vagy valami, ami igazolná a leírtakat?

gabors 2016.09.07. 17:22:59

"Ez egyszerűen nem jó. Ilyen nem történhet. "

Ez van !!! Orbanisztan jobban teljesit ... ezert van tobb magyar Londonban mint Miskolcon

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.09.07. 17:23:15

Ha valaki nem utcai harcos , ne menjen borozóba, bár egy hirtelen mozdulat meglepetést tud okozni néha
Bezzeg a miniszterelnöki kendós "nem tanácsadó", simán leverte a nuggereket zebránál, és botja sem volt

lcsaszar 2016.09.07. 17:23:39

"vissza vittem a használt poharainkat, azzal a céllal hogy felhívjam a Hölgy figyelmét arra a tényre..." - mi van? Mit álcázott a poharak visszavitelével? Úgy csinálok, mintha visszavinném a poharakat, pedig eszembe sem volt, de ezzel az ürüggyel jól befújom Károlyt a feleségénél, ha hallótávolságán kívül érek. Elterelő hadművelet, de Károly átlátott a szitán, vagy az asszony szólt neki, hogy jöjjön már, valami probléma van, nem akarják becsukni a WC ajtót.

Amúgy én mindig égve hagyom a villanyt, hogy a következő szerencsétlen ne botladozzon a sötétben. Az ilyen helyek rezsijébe általában belefér, pláne a mai LED-égős világban. A WC ajtó pedig magától be szokott csukódni rugó által, amúgy igaza van a posztolónak, tényleg egy paraszt aki nyitva hagyja.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.09.07. 17:25:43

@KaTe: Majd ha téged egy testnevelő fával fenyegetnek, kapd elő a fotómasinádat
Megnéznélek utána az intenziv osztályon

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.09.07. 17:28:38

@lcsaszar: Nyilvános wc meg a rugó ellenében kinyilik ha lejárt az idő, oszt ott ülsz világ csúfjára :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.09.07. 17:36:49

@Drago Brutic1:
Navégre egy helyes és a jövőre nézve oktató megoldás

KaTe 2016.09.07. 17:51:24

@horex: Ki mivel kit fenyegetett? Szerintem csak a felmosórongy nyelét kapta fel az öreg, mert szerette volna felitatni a posztoló párjának a könnyvizét a padlóról. Gondolod majd a posztoló feltakarítja a tulaj helyett?

Kicsit anyázott, persze (ki ne tenné, ha dolgozni kell más hülyesége miatt) azt nekiállt volna a munkának, ez a nagyokos meg azt hitte, hogy ott most az életére törnek! Hol a bizonyíték? Furkósbot, na persze!

Másrészt szerintem a posztoló nője nem a lelki megrázkódtatástól sírt, hanem a hagymától, ami a konyhából áradt egyenesen a szemébe!

Persze az is lehet, hogy a tulaj ment volna vissza a konyhába, a furkósbot meg tulajdonképpen 1 fakanál volt.

Hagyjuk már ezeket a túlzásokat!

The Crazy One 3om 2016.09.07. 18:10:07

tehát ebből a sztoriból sem lesz edekettő?

Józsi, a migráns köcsög 2016.09.07. 18:19:17

@API bőrtok kartszmentes eladó: tenkjú! néha én is örülök magamnak, bár mostanában kevés okom volt rá!

staropramen 2016.09.07. 20:10:55

A nap második hosszúlépését a Léránt pince festői panorámájánál fogyasztottuk.

No itt van a kutya elásva.
Borospincében hosszúlépést........?
Csoda,hogy botot ragad a tulaj??

Homár Hilda 2016.09.07. 21:21:48

@Tehetséges ugandai buzi: @Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Sajnálom, hogy csalódnotok kell, de az a helyzet, hogy ha azt írjuk, hogy megkérdezzük, akkor meg is kérdezzük. Sőt, igyekszünk akkor is, ha nem írjuk ki. Kisboltoknál, családi vállakozásoknál pedig különösen figyelünk arra, hogy megszólalási lehetőséget kapjanak ők is..

The Crazy One 3om 2016.09.07. 21:31:57

@Homár Hilda: Kegyed ilyenkor is dolgozik? tán rokonlelkek vagyunk?

megamen1 2016.09.07. 21:43:10

@Drago Brutic1: vagy megfenyegetni, hogy amennyiben nem lesz őszinte bocsizás, jönnek az embereid, akik: sztív ósztin, sztíven szegál és sztív kokóóó kavacccc. amikor a nagyágyúk belépnek, károly sliccénél egyre növekvő térkép jelenik meg, majd hisztérikus, artikulációt nélkülözö, sírástól lüktető könyörgés az életéért. a páros nőnemű fele egy az ajtóból, foghegyről odavetett "seggbekúrni" utasítással kilebeg a jelenetből.
a második évad alaptémája egy szívszorító szerelmi konfliktus, amiben a három sztív csak magának akarja károlyt, de ő már a fény gyermeke, ezért nem ébred benne többé testi vágy.

gabors 2016.09.07. 22:41:58

"hogy kívül van a villanykapcsoló, legyenszíves kapcsolja fel." ez igazan jo nagy baromsag ...!!! ez csak "paraszteknal" szokas igy valoban igaza lehetett Karolynak...

es mint a valaszbol is latszik ez gyakori problemanak tunik .. nem kene esetleg megoldanI ... de ez "paraszteknal" valszeg nem szokas ...

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.07. 23:01:47

@Homár Hilda: Hilda! Én nem _csalódtam_! Nem ez a jó ige!

Én csupán _rákérdeztem_, hogy megkerestétek a másik felet?

Belőlem ez nem vált ki _csalódást_. Hanem inkább megnyugodva hátradőlök a svéd szopó-nyaló-vibrátor automatával felszerelt gázdugattyús főnöki bőrszékemben, hogy tartod magad ahoz, amit korábban írtál nekünk.

Amúgy én ténlyeg járok abba a borozóba, minden évben két-három alkalommal. (Még a kérdéses toalettjüket is ismerem...)

The Crazy One 3om 2016.09.07. 23:50:29

Mondjuk az se mindegy, mikor ír a lelkem a panaszoltak. Olyan már nagyon rég volt, hogy eleve mindkét fél álláspontja benne van az eredeti posztban. Itt van ez is: este kilenckor frissíted?

thrstjjtrt 2016.09.08. 00:24:24

A Hölgyed idegösszeroppanást kapna 10 percnyi bkk élménytől.
Az ilyen morgós bácsik a borozó hátuljában kivesző félben lévő faj, nem támadni, hanem óvni és védeni kell őket.

Balhorog 2016.09.08. 01:20:17

Na ezt nem értitek de nagyon...ezért szar Magyarországra jönni.
Szóval ha a vendég "véletlenül" égve felejti a villanyt, akkor szépen csendben leoltja a pincér, lehetőleg feltűnés nélkül, hogy a vendégek -egyik sem - ebbél semmit ne vegyen észre.
Na most a talponállót nem számítjuk ebbe a kategóriába- de sajnos úgy látszik az igény az már csak a talponállókra van meg - legalábbis a hozzászólások alapján ez látszik.
aztán lehet sírni, és élesztgetni a balatoni turizmust, meg egyebek, csak hát tanulni kellene, -alapokat. Ahol ugyanis ilyen a"vendég" amilyenek a hozzászólók, ott ugye az igényhez igazodik a kiszolgálás.

Freddy a Krüger 2016.09.08. 02:24:16

Szentbékkálán csak tálcával fenyegetőznek. Csírák.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 02:24:28

"Az, hogy figyelmeztette Édesapám a Hölgyet, hogy ne sötétbe menjen be, azért kellene bocsánatot kérni?"

Nem, hanem azért, mert ráförmedt, hogy kapcsolja le a villanyt, és csukja be az ajtót.

"ne csodálkozzon, ha Édesapám megfogta a furkósbotot és kitessékelte őket a pincéből."

Szóval nem volt túlzás a furkósbot használata. Vicces.

"Édesapám is észrevette őket, és ennek hatására visszafogta az indulatait."

Talán alapból visszafoghatná az indulatait, nem csak akkor, ha tanúk is látják.

Továbbra is két külye egy pár esettel van dolgunk, de a kocsmáros kezdte.

Viktorrules 2016.09.08. 06:57:12

@The Crazy One 3om: Zsenikém, kommentel a posztoló is, nézz utána :D

Viktorrules 2016.09.08. 07:00:00

@atpijkamo116: Őszintén szólva szeretném azt hinni, hogy szóvá tehetem, ha valaki bunkó a feleségemmel, úgyhogy én a posztoló pártján vagyok. Magyarul szerintem itt nem a "két hülye egy pár"-al van dolgunk.

lcsaszar 2016.09.08. 07:04:38

Milyen panoráma van egy borospincéből?

The Crazy One 3om 2016.09.08. 07:18:59

@Viktorrules: zsenikém, örülök, hogy érted mire gondolok és mi a kínom. A blog háziasszonya írta, hogy ellenőrizetlen poszt nem kerül ki, mindig megkérdezi a másik felét is. Mikor, miután elesítette a posztot?

Prien-u47 2016.09.08. 07:26:19

Parasztok ezek mind kérem.

Terézágyú 2016.09.08. 07:28:04

@Balhorog:
"Na ezt nem értitek de nagyon...ezért szar Magyarországra jönni. "

Jönni???? Vazze, mi itt élünk!!!!!!!!!!!!!!!
Mi naponta tapasztaljuk, hogy tahómagyar fenyegetőzik - miután a tahómagyar nem csukja be az ajtót, nem kapcsolja le a villanyt, nem törli le a sáros cipőjét, tilos helyen bagózik stb.

"Ahol ugyanis ilyen a"vendég""

Örülök, hogy te is elismered, hogy a vendég "kezdte"...

Terézágyú 2016.09.08. 07:29:27

@Viktorrules:
"Őszintén szólva szeretném azt hinni, hogy szóvá tehetem, ha valaki bunkó a feleségemmel"

Azt, hogy a feleséged mit csinált, ami miatt "bunkók" voltak vele, az gondolom nem érdekel.

Viktorrules 2016.09.08. 07:32:14

@Terézágyú: Ezt azért csak jobban tudom, mint te :D
Pont úgy, ahogy a poszt írója is jobban tudja, mint te. Magyarán a posztoló és a válaszlevél szerint sem csinált semmit... Hülye :D

Viktorrules 2016.09.08. 07:33:18

@The Crazy One 3om: Mindig kitesznek minden posztot, ez nem azt jelenti, hogy nem ellenőrzött. A válasz nem az ellenőrzöttséget jelenti... Sok posztnál nem is válaszol a másik fél.

Terézágyú 2016.09.08. 07:36:21

@Viktorrules:
"Ezt azért csak jobban tudom, mint te :D"
Mit tudsz???? Hogy mit csinált a feleséged??? Ezt valóban nem tudom.

Viktorrules 2016.09.08. 07:37:36

@Terézágyú: Köszönöm, Zseni úr, végre...

Terézágyú 2016.09.08. 07:52:23

Én már kifejtettem ezt, de az a jó a netben, hogy többször is le lehet írni ugyanazt:

Az a lényeg, kedves magyar véreim, hogy BÁRMIT csinálhatsz (ami éppen tilos, vagy nem szabályos, vagy éppen illemszabályba ütköző), az a lényeg, hogy ÉRD EL, hogy a másik, aki szólt emiatt, az veszítse el a türelmét, és az mondjon "csúnya szavakat"... Innentől kezdve te vagy felül, ilyenkor már felháborodhatsz, hogy "Hogy beszélnek ezek velem?" !!!!

Példa (gyk)
Rágyújtasz olyan helyen, ahol tilos. Odamegy valaki, aki szól, hogy itt tilos, te nézzél rá undorral, és válaszold, hogy "Na és?" Ha még mindig udvariasan szól, hogy itt tilos, akkor válaszolj egy kicsivel keményebben: "Na és? ki nem szarja le?"
Ha erre otthagy, akkor persze veregesd meg a válladat, hogy nyertél - de ha továbbra is szól, hogy tilos ott dohányozni, akkor addig válaszolj neki a fentiek szerint, amíg ki nem csúszik a száján valami olyasmi, hogy "Nyomd el a cigit, te paraszt!" - innentől kezdve te ülsz a lovon, semmi mást ne mondj, csak azt, hogy "Hogy beszélnek itt velem???", "Hogy mernek leparasztozni?", és máris te vagy az ártatlan és jó ember, akit egy tahó inzultálni mert.

FONTOS: olyat, hogy "jaj, bocsánat, itt tényleg tilos, már megyek is arrébb, már nyomom is el a cigit" SOHA, de SOHA ne mondj!

Ha mindez a feleségeddel/fiaddal történik természetesen akkor is ugyanez a metódus.
Hangoztasd, hogy hogy merészelnek így beszélni valakiddel.
És természetesen a feleségednek/fiadnak se mondd soha, hogy "Gyere, menjünk arrébb... Az ég áldjon meg, figyelj már oda, hol gyújtasz rá!"

Magyarország.

Viktorrules 2016.09.08. 08:00:34

@Terézágyú: Hülyeeeeeeeeeeeee :D

Fejezd már be te sötét bunkó! Nem tilos sötétben wc-re menni, én pedig igenis ki fogok akadni és veszekedni fogok, ha valaki a gyerekemre, vagy a feleségemre durván rászól, hogy kapcsolja fel a villanyt, mert kinn van a kapcsoló. Felnőtt ember, rá fog jönni, hogy kinn van a kapcsoló.

Ha nincs kiírva, vagy valaki nem jött rá, hogy nem szabad valahol rágyújtani, akkor sem szólhatsz rá durván, bunkón, vagyis a te stílusodban, hanem max megkérheted. Érted már, te gyökér?

Terézágyú 2016.09.08. 08:04:35

@Viktorrules:
"Ha nincs kiírva"
Mindenhol ki van írva.

"akkor sem szólhatsz rá durván, bunkón, vagyis a te stílusodban, hanem max megkérheted."
Ezt írtam. Hogy megkér az illető, de te válaszold, hogy "na és?"........

"Érted már, te gyökér? "

Bunkózzál, gyökerezzél: magyar vagy.

Manyecska. 2016.09.08. 08:14:10

@Terézágyú: hát ja. mindkét oldalról van rálátásom.:D Hozok popcornt várjatok!! OFF izé ON
De szerintem itt most tényleg csak az egyik oldal Volt a hunyó.

Terézágyú 2016.09.08. 08:19:54

@Manyecs:
"De szerintem itt most tényleg csak az egyik oldal Volt a hunyó. "

De - szokás szerint - régen nem a konkrét esetről van szó (kiderült, hogy tényleg furkósbotoztak)

És nyilván erre a konkrét esetre is úgy reagál mindenki, amelyik oldalról áll az általam leírt példában.

Magentax 2016.09.08. 08:20:20

@KaTe: Nincs igazad! Mi is épp most készültünk oda egy nagyobb baráti társasággal - de az ilyen hírek hallatán inkább kihagyjuk.
Van ezer más hely is.
Nagyon rosszat tud ám tenni egy szállásnak/vendéglátóhelynek, ha a neten kezdik el ekézni.
Emlékszik még valaki a balatonfüredi Edére? Akkora port vert fel szállásadói "kultúrája", hogy rövid időn belül be is kellett zárnia.

Magentax 2016.09.08. 08:24:18

@Terézágyú:
"Örülök, hogy te is elismered, hogy a vendég "kezdte"... "
Öööööö....izé....
Sztem te funkcionális analfabéta vagy.
Mit kezdett a vendég? Ja, elment a WC-re és ott belekötöttek.

Manyecska. 2016.09.08. 08:24:21

" gracias, me emociono y ya le está brotando un dientesito" -valamelyik szó a" csírát" jelenti a fordító szerint!!! :D csaxólok!! .../ perui spanyol próbálok szót érteni a féléves anyukájával..:D/

Terézágyú 2016.09.08. 08:24:31

@Manyecs:
Ja, és, hogy végképp elkeserítő legyen a vázolt kép, ez áthatja az egész országot, a putriban élő cigányoktól egészen a parlamentben ülő politikusSokig: nem azt nézik, hogy ki mit csinált, az a lényeg, hogy a mi rokonunk, a mi brancsunk, a mi kutyánk kölyke - és akkor meg kell védeni MINDENáron...

Magentax 2016.09.08. 08:26:20

@staropramen: sört kellett volna kérniük? :D

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 08:32:13

@momori: teged viszont egyaltalan nem kell vedeni, sot, irtani.
@Balhorog: nem tudod miben szenvedsz, mint annyi elcseszett sorstarsad sem, igy segitek megvilagitani: nem ismertek hatarokat onnon kulfoldre szakadottsagotok nyomorusaganak megigazolgatasaban, igy most is szakad a plafon jelleggel irkalsz hulyesegeket. Ott sem voltal, tobbedkezbeli, hianyos infok, de objektivitas, kerdojelek meghagyasa nuku, magabiztos betonstabilvelemeny az persze megy. Kivanok neked agyhalottan agressziv parasztvendeglatost. Barmelyik orszagban (istenem, annyira hanytatoan gusztustalan, hogy MINDENBE bele tudjatok keverni ezt). Kusskuss.
@lcsaszar: ott a point.:D

Amugy mi a szar van?

The Crazy One 3om 2016.09.08. 08:32:41

@Magentax: nem kérlek, Ede megfingatta a Homárt, leszedette a posztot. Vett egy új jachtot és az öregannya nevén hirdetnek a seo miatt....

Manyecska. 2016.09.08. 08:57:12

@API bőrtok kartszmentes eladó: na, tipikus magyar hozzáállás..!
:DDDDDDD /XD/ LOL g@ci..

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 08:59:45

@The Crazy One 3om: milyen jolinformalt vagy.

A konyhapultbol sugarzo friss tormatol is sirhatott a Fasza CsajHolgy.

Mi lesz a mai napon? Ugy izgulok, eltolt a varakozas.

Udvozlettel: euros paraszt.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2016.09.08. 09:04:33

@horex: Kész, itt halok meg, ezt a "világ csúfjára" toposzt nem hallottam vagy ezer éve (: (: (:

okoska77 2016.09.08. 09:11:18

"Ha ellátogatok valahova tisztelem a vendéglátókat. Tisztelem a szabályait, megköszönöm, hogy ott lehettem."

Azt hiszem inkabb egy dohanyboltot kene nyitnia a pinceszet tulajdonosainak. Ott a vevo nem valogathat, ha kell a termek be kell mennie.
A vendeglatasban inkabb az a jellemzo, hogy a dolgozok vannak ott a vendegert es nem forditva. Egy valami regi szocialista berogzodes lehet, hogy a dolgozo tesz szivesseget a vendegnek ha kiszolgalja.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 09:19:55

@Manyecs: mindezt (nem is olyan rossz) fizetesert, tedd hozza. Fizetest kapnak mindezert. Mig mas szopja a faszt zajban-huzatban a gyarban. S tipikusan az ilyen varja el, hogy a semmire tiszteljek kiemelkedetten, csupan azert, mert nonek xulettek. A joisten (SZARisten) megtartotta oket gyereknek.:/ Az isten szar! ElEn a satan!:D Elo is veszem a csirkedaralomat, fell. BASSZ tammagam entroa.

Manyecska. 2016.09.08. 09:30:59

@API bőrtok kartszmentes eladó: ismertél ilyen nőket?? részvétem! :( amúgy pont az írtam tbk.hogy "ne b..ssza meg az ég" :DD épp leépítések vannak maguk alatt ásták a fát ahogy Igi mondaná jól ütemeztem.:P Látom eretnek platformt olvastál, jól teszed.:DDD

Manyecska. 2016.09.08. 09:49:39

Elolvastam az updét és behánytam......:((
Hihetetlen.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 10:14:24

Folyamatosan ismerek. Nem kell formot olvasnom, mely a plate-n (placcon) van, minden tudassal felvertezve xul-lettem. A szulettem xoo a szulo es a letezest kif-fejezo letige multideje, milyen erdekes entroa.
Ami az UBDATE-t illeti: annyira tudtam, hogy nem az oreg fog irni, hanem a PR managorja, a phia! A csaladtagi elnevezes kisbetu vagy hulyevagy. Ezesetben nyilvan hulyevagy. Paparol meg a normalis hanknemet a legegyszerubb elkepzelni ugye. Aki hordo koze keveredik megeszika borfalatok, borparlatok, gyakran kerul elo az a lopottokbol kiengedett nedu enszerintem, espedig evek ota, s alatt massziv jelleggel, ugyhogy. Furkos kultura.
Antikulturalt lehetek, mert nem mindig kaptscholom fel nappali beszurodes mellett a benti fenyt, van, hogy disszonans az, fontos a megfelelo szinhomerseklet a megfelelo keszultsegu onszaratas szempontjabol. Cel a 100-az %-lek elerse. Egyes nepek szerint ez csak guggolva erheto el.
Ertheto ha idegenek szarasat vagy pee-masztijat nem jo latni a pultbol dehat ko-nyorgom, onok-maguk epitkeztek ugy, ha tul sokat es tul nagyot karcol a vendeg es mindig es mindegyik, akkor talan nem bennuk van a hiba, kiveve ha a hiba itt most analog a belpasztaval.

Az oreg olyan allatfaj, mint a gyerek: tartott. Az embik egy tipikus jellemzoje, hogy min. 1 kiemeltet mindig tartanak, legyen akar szo kozossegrol, csaladrol vagy kettecsken, akinek modfelett pofatlan modon reszrehajlok es elnezok iranyukban. Meg akkor is, ha a vilag osszes tobbi resze jelzi kifele folyamatosan, hogy abnormalis a jelenseg/viselkedes.
En meg kiirom magamnak, hogy kulcslyuk, nemkilincs (a kilincsre), megis betornek, holott en kommunikaltam amit szerintem jelent az eseses hogy lehet ilyen ertetlen a vilag, mikor gyerekkent kiirtam anyamnak uzenetkent, hogy anyu, nem tudtam bezarni az ajtot, akkoris kiraboltak milyen vilag ez ikszde, cetlin volt kivul az ajton es teljesen jo volt szerintem, am a vilag szar.
Papus (old, wined version) meg ne utasitgasson mar, hogy mekkora fenymersekletben ohajtok latni vagy mennyire egyezik annak a mar emlitett xinhomerseklete a pisam arnyalataval satobbi enter, majd tudom en azt! Apuka mar erzi a vesztet, igy minden alkalmat megragad arra, hogy SZErepe LEGYen. Holott ha kussolt volna, tobb zseton kerult volna az asztalra (egyik kommenter es csapata eleve elpalyazott mar joelore). Nehez ezekkel az egyre okosabb oregekkel meg a szubjektivitas remevel megkuzdeni.

zserzsenne 2016.09.08. 10:15:56

Atyaúristen, ez a pince válasza? Tahóbb, mint a vendég, feljegyzem a listámra, hová ne menjek!

Manyecska. 2016.09.08. 10:20:04

Javaslom termékbemutatók tartását.@API bőrtok kartszmentes eladó: ..:D de féltve őrzöd már te is azt a sárga nedűt........ :ON

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 10:29:58

Elloanyadnak firkants ertekrendrol, miert is? Azon tul, hogy enter. Miert kellene elturni es meghunyaszkodva turni az adjonistent? Miert nem lehet a fogadjisten is hasonlo, ha masert nem, hogy tukrot tartson a lathatoan antiszocialis es besokallt Etsapanak? Belekalkulazom e velemenyembe a noi erzekenyseget is. Az ugy nem megy, hogy tartottunk szabadon orjong, aztan mindenki mas meg normalis. A dolgoknak, s Csodas Torteneseknek okuk van. Ha ugy tetszik elozmenyuk. Le kell tenni a lantot, s botot ha mar nem megy. Legfokepp be kell ismerni, ha mar nem megy. Vendeget latoi profizmusrol nem szolok, lathatoan mas kulturkorben letezik ez a kistschaladi vallalkozas.

Szerencsetlen hulye vagy, remelem tonkre mentek. Nem rosszindulatbol, hanem mint tanito jelleg. Bar ugye miert is tanulnatok barmibol is, remenytelennel hataros szokott lenni a konzekvenciak helyes leszurese. Mert ha nincs kismama (esphasszmeg csakbecsempeszodott a kotelezo elem), akkor milyen merteku es iranyu visszafogulatlan onelengedes (primitiv orjonges) lett volna meg legitim szerinted? 2x beleszurhatta volna a vashvillat, de 3-harr madiknal mar raszoltal volna azert, hogy ugyan, phapha?
Bocs, nem phia, hanem lanya, de ez tokmindegy.
Jo noi modszertanhoz melton lehet, hogy te nem foglalkozol vele a tovabbiakban, de a nepek igen. Ferditeni meg kar, en meg nem lattam olyat, hogy kifinomultsaggal es alazattal biro vendeglatoi felhivasra valaki felhordul/sir/bugyborekol/hidrol leugrik/panaszt tesz. A nyers paraszti kultura nem mindenhova valo!

Manyecska. 2016.09.08. 10:31:57

Erről csak az a vicc jut eszembe hogy mindig is néptáncos akartam lenni , de rá kellett jönnöm ahogy én táncolok, olyan nép nincs. "

2016.09.08. 10:32:26

@The Crazy One 3om: na de Sün kolléga felrakta és ez már ott marad a világ végéig:

ezfontos.uw.hu/Tekozlo_Homar_Bizzar_furedi_vendegszeretet.htm

Manyecska. 2016.09.08. 10:33:40

@API bőrtok kartszmentes eladó: ja, már neki is megvolt a fele 15 év alatt..:/ :D megalol xd

Manyecska. 2016.09.08. 10:43:59

@API bőrtok kartszmentes eladó: jahát, én is csodálkoztam a kézműves étcsokinyúl ágyas..izé..itteni kommentelőnkön hogy a fenébe tudott Marokkóban -ami egy muzulmán ország- kocsmát üzemeltetni..asszem öt évig.:) :D Képzeld ha ott előadja hogy kacccsojják lea -nem létező - villanyt simán beleáll egy dárda a szívébe. :D ...

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 10:46:45

Valszeg mar eleve fennallt/ben-ne volt a levegoben egy ellentet, lenezes talan a par reszerol es/vagy pokhendiseg, kimondatlan, kimutatlan, aztan a szaron bukott ki az egesz. Emez oldalrol meg mar az emlitettek. Mert ugye szart az illeto Holgy? Pisaval teljesen mas fajsulyu a tortenet. Meg: pinceben fajansz? Noormalis? Egyszer jurtaban lattam wc cseszet meg vezetekes vizet, de az is egy no volt.
Ulok a budin, a resnyire nyitott ajton meg egy attetszo muanyagcso kuszik befele, alhast nyomva a mind szenvedelyesebb szaratasert-erdekeben, szammal meg fogom a muanyagcsovet, mely lefejtesul szolgal a bor szamara az 1hektosbol. Igy kepzelem a mindennapokat.

The Crazy One 3om 2016.09.08. 10:49:17

@Kulics: igen, de már elmúltak azok az évek, amikor Homárral lehetett valakit fenyegetni...

Manyecska. 2016.09.08. 10:50:48

@API bőrtok kartszmentes eladó: ...sosem felejtem el azt a turista-párt /nem a felvágott../akik a mezőgizdasági múzelyumban rohangáltak a jurtáknál.aszitték hogy a Széchenyi-fürdőbe vettek jegyet!! :DD " spa?? spa??" felkiáltással.. :D Mégse küldték el őket a jópicsába.

PepeXVI 2016.09.08. 10:55:19

A Léránt pincével kapcsolatban már nekünk is volt rossz tapasztalatunk. (Meg jó is.)

Rendszeres badacsonyi bortúrázók vagyunk, kb. 5 évvel ezelőttig a Léránt még jó hely volt, minden évben meglátogattuk. Aztán egyik évben bementünk és a következő párbeszéd zajlott:

- Kérek 4 nagyfröccsöt
- Ez itt borozó uram, nem kocsma... Fröccsöt mi nem szolgálunk fel.
- ???
- Uram Önök most ki vannak melegedve, szomjasak, az egyetlen amit tehetek hogy viszek bort meg egy kancsó szódát aztán azt csinálnak vele amit akarnak...

Utána kiültünk a teraszra, és amikor kihozták az innivalót elbeszélgettünk az úrral, hogy nagy eretnekség-e fröccsöt kérni egy borozóban?! Utána már normálisra váltott, sőt, szépített és tök jót beszélgettünk teljesen normális hangnemben. De a Léránt pincébe már nem nagyon van kedvem bemenni azóta se.

Gondolom ugyanaz az ember volt, aki minket és a poszt-tolót is elküldte a picsába.

Szerintem ott cseszte el a poszt-toló is hogy hosszúlépést kért. Ez vörös posztó a Lérántban... :-) Ott csak tisztán szabad a bort.

A Léránt mentegetőzését meg nem értem. Sorra nyílnak a jobbnál jobb pincék Badacsonyban, fel kell zárkózni a színvonalhoz, aki utálja a "spicces" vendégeket az zárjon be és ne üzemeltessen borozót a hegyen. Elhiszem hogy néha hülyék a vendégek, de ilyen a popszakma...
Érdekes, a Hertelendy-ben, a Szegedy Róza házban, az Imre borozóban, a Thomay pincében (Rafi), és az új Friss Teraszon is baromi kedves, jó kiszolgálást kapunk mindig.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 11:05:22

@Viktorrules: "szóvá tehetem, ha valaki bunkó a feleségemmel"

Szóvá teheted. De nem ez történt. Nem vagyok bitos benne, hogy bunkó volt a feleségeddel, mindenesetre a leírás szerint a feleséged kezdte a bunkóságot, nyitva hagyta az ajtót, felkapcsolva a villanyt. Ezt tette szóvá a kocsmáros, kissé talán nyers módon. Erre te leparasztoztad. Ezért mondom, hogy mindkét oldal szította a feszkót.

1. ne hagd nyitva a budiajtót.
2. ne hagyd égve a villanyt magad után
3. vendéget ne piszkáld, ha nem pont úgy viselkedik, mint a gyerekedtől elvárnád
3. vendéget udvariasan figyelmeztesd, ha mindenképp szükség van rá
4. ne adj lehetőséget a hibázásra, tegyél automatikus zárót az ajtóra, automatikus lekapcsolót a villanyra
5. ha nyersen viselkedik a vendéglátó, a lábaddal szavazz, ne szájkaratézz, mert megverhetnek
6. ha leparasztoz a vendég, ne verd szét a fejét egy széklábbal

Látod, mindkét oldalnak lenne tanulni valója, ezért mondom, hogy mindkét fél hülye. Reagálhatsz negatívan a negatív dologra, de ha mindenki kétszer akkorát reagál, mint amekkora "sérelem" érte, exponenciálisan 2 hatványa szerint felrobbantok.

Melyiket tartod megfelelő reakciónak:

- Uram, Ön szükségtelenül inzultálta a feleségemet, ezért most távozunk. senkinek nem ajánljuk ezt a pokol bugyrát.

- Geci anyádat, te paraszt állat, hogy mersz szólni a nejemhez, letépem a fejedet, belehányok a tüdődbe és fakanállal megkeverem.

?

Manyecska. 2016.09.08. 11:07:30

@atpijkamo116: bha....sza meg egy pincében!! MIÉRT NEM LEHET FELKAPCSOLVA HAGYNI A VELLANYT..??? :d Márkicsitbocs:) ON

FlybyWire 2016.09.08. 11:11:10

"Ha ellátogatok valahova tisztelem a vendéglátókat. Tisztelem a szabályait, megköszönöm, hogy ott lehettem."

Hát te hülye vagy, első a vendég.
Nyilván van, amikor a vendég nem viselkedik elfogadhatóan, de MÉG EKKOR is udvarias maradsz vele, és úgy dobatod ki.
Parasztlánykám.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 11:12:19

@okoska77: "a dolgozo tesz szivesseget a vendegnek ha kiszolgalja."

Így van. És ezt a vendég pénz átadásával meghálálja. Nálatok hogy működik?

Ha a dolgozónak kötelessége étellel-itallal ellátnia a vendéget, akkor nincs szükség fizetésre.

El kéne felejteni azt a mentalitást, hogy ha csörög száz forint a zsebedben, mindenkinek alázatosan kell előtted hajbókolnia, mert te vagy a király. Én udvariasan viselkedek mindenkivel, függetlenül attól, hogy alá- vagy fölérendelt helyzetben vagyunk. Nem miatta, hanem magam miatt. Édesanyám erre tanított.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 11:15:30

@Manyecs: Mert a könyezetre káros széndioxid kibocsátással jár, és 0,0000000000001 másodperccel hamarabb lesz vége az emberiségnek.

Manyecska. 2016.09.08. 11:16:32

@atpijkamo116: persze, egy útszéli büfénél nem fognak jópofizni. Nade!!!
De ezt a "vendégnek mindig igaza van és nyaljon be mindenki csontig" mentalitást el kéne valóban felejteni egy életre. Egy csomó homárposzt született már erről. Oszt nem vót igaza a csókának. Yess.

Manyecska. 2016.09.08. 11:19:57

@atpijkamo116: akkor bazzeg gyújtson gyertyát!! legalább a sújtólég? vagy a mustgáz..melyik is??:P kimutatható lesz faszán.:D Nem én írtam a poszt ha én vagyok ott a Nő akkor Más rohan ki sírva :P

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 11:20:24

@PepeXVI: ma mar nem eretnekseg a froccs. Pedig en eleg ortodox vagyok a temaban. Kar, hogy emberunk nem koveti (le) a trendet. Elvileg olyan korokben forog. Akinek jo bora van az nem feltekeny a szodavizre. Sokadik eves korara meg igazan eljuthatott volna odaig, hogy az embiket, az atlagnepeket foleg, nem fogja tudni megvaltoztatni, akarhany furkoval sem. Inkabb a megboroltatassal, mint fofegyverrel operalva szerezni minel kellemesebb elmenyt, terlegetve ezzel az ahitott cel es tradicio fele a beterot. A neveles egy hosszu es bizonytalan folyamat, ezt felmerni persze intelligencia kell. Kulonben ha nem birja ki neveles/kiborulas nelkul, ne csinalja.

Viktorrules 2016.09.08. 11:23:07

@atpijkamo116: Úgy tűnik, nem érted a helyzetet. A posztoló és a válaszlevél szerint sem maradt nyitva a budiajtó, a villannyal sem volt semmi gond, egyszerűen csak megelőzés gyanánt jól rászólt a felnőtt nőre az öreg, hogy mit hogyan csináljon a wc-n. Ja, és geci anyázás sem volt, legalábbis én ilyet nem olvastam :D

Akármit írtok, ne fürdessétek már a vendéglátókat, hát nehogy már vendégként mindent el kelljen tűrnöm és még fizessek is :D

The Crazy One 3om 2016.09.08. 11:23:14

@atpijkamo116: "El kéne felejteni azt a mentalitást, hogy ha csörög száz forint a zsebedben, mindenkinek alázatosan kell előtted hajbókolnia, mert te vagy a király. Én udvariasan viselkedek mindenkivel, függetlenül attól, hogy alá- vagy fölérendelt helyzetben vagyunk. Nem miatta, hanem magam miatt. Édesanyám erre tanított."

Ha volna ennyi hely a hátamon, magamra tetováltatnám, mint krédó. Írta atpijkamo vers

Terézágyú 2016.09.08. 11:24:39

@The Crazy One 3om:
Atpi for prezident, én mindig mondtam :)

É2I 2016.09.08. 11:26:44

paraszt üt parasztot; sakk
kéremkaccsojjale

Terézágyú 2016.09.08. 11:27:18

@atpijkamo116:
"Elsőzzetek parasztok! "

Gondolod, hogy ez a boros Károly ráér erre????...

mechanikus körte 2016.09.08. 11:29:45

PepeXVI leírta a lényeget: ez egy borospince, és nem borozó. Nagy különbség...Ismertem olyan borászt (Szigligeten), aki csak válogatott embereknek volt hajlandó eladni az igazán jó boraiból, pláne, ha nagyobb mennyiséget akartak vinni tőle. Nekünk a harmadik vizit alkalmával adott 1 (!) litert a féltve őrzött, 5 éves vörösborából, és akkor hívott be először a pincébe, addig kint, az ajtó előtt állva kóstolhattunk. Soha, egy csepp se maradt a nyakán, a családjának jó előre félre kellett tennie a nekik szánt bort, mert arany keze volt az öregnek, Isten nyugosztalja...
Az lehet a gond (azon kívül, hogy Károly tényleg bunkó), hogy nem sikerült eldönteni Lérántéknak, hogy minden hülyének nyitott vendéglátóipari egységet akarnak üzemeltetni, vagy hagyományos borospincét. Olyat, ahol nem fordulhat elő az a szentségtörés, hogy a nemes borokat fröccs vagy (horribile dictu) hosszúlépés formájában óhajtja a betérő vendég (amúgy miért nem limonádét iszik az ilyen??!)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 11:33:29

@Viktorrules: "sem maradt nyitva a budiajtó, a villannyal sem volt semmi gond"

Szerintem fuss neki mégegyszer. A válaszlevél szerint volt egy előzetes udvarias figyelmeztetés, a poszter szerint volt több utólagos udvariatlan figyelmeztetés, mindenki a számára előnyösnek vélt momentumot hangsúlyozza ki, és a hátrányosnak gondoltat elhallgatja.

"nehogy már vendégként mindent el kelljen tűrnöm"

Senki nem mondta ezt. Azt mondom, ami a Bibliában van: szemet szemért, fogat fogért. És nem két szemet szemért, egész fogsort fogért. Ért-EDE?

És ha megbántva érzed magad, nem kell attól kutyába lemenni. Nem elegáns. Olvasd sziránót: Mondhatta volna szebben, kis lovag...

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 11:35:14

Két könyvnek jobb a magyar fordítása, mint az eredeti: micimackó és sziránó.

CYRANO

Lássa,

Ez szimplán hangzik... Így nincsen hatása!
Mondhatta volna szebben, kis lovag,
Más-más hangnemből... Így ni, hallja csak:
Kihívón: „Én nem járnék ám vele!
Sebészt hivatnék, hogy metélje le!”
Barátilag: „Hisz findzsájába ér!
Igyék vederből, abba belefér!”
Leírón: „Csúcs, mely veri az eget!
Hegyfok! Mit hegyfok? Roppant félsziget!”
Kíváncsian: „Mit rejt e hosszú tok?
Tollszár van benne, vagy gyaníthatok
Papírvágó kést, ollót is talán?”
Kecsteljesen: „Ön nagy barátja, lám,
A madaraknak! Póznát tart nekik,
Hol magukat jól kipihenhetik!”
Kötődve: „Kérem, ha pipázik ön,
S a füst orrán át gomolyogva jön,
Kéménytüzet szomszédja nem jelez?”
Intőn: „Vigyázzon túlsúlyára! Ez
Lehúzza önt s fejjel bukik előre!”
Gyöngéden: „Lássa, megfakul a bőre
Színét a napfény durván szívja ki
Egy kis napernyőt venne tán neki!”
Pedánsul: „Hallott az Arisztofánesz
Nagy állatjáról uraságod? Tán ez:
A Hippokampelefantokamelosz,
Hordott ilyen hús-díszt elől... e rossz
Hangzású lényen volt ily hosszu csont!”
Gavallér módon: „A manóba, mondd,
Ez a fogas jött most divatba? Ej,
Kalap számára pompás kicsi hely!”
Föllengzően: „Hatalmas, büszke orr,
Egy teljes náthát csak a bősz, komor
Mistráltól kapsz! Más szél ott meg sem érzik!”
Tragikusan: „Vörös tenger, ha vérzik!”
Bámulva: „Ó, eszembe jut, ha nézlek:
Micsoda cégér egy illatszerésznek!”
Lírailag: „Kagyló ez, s ön Triton?”
Naivul: „Mondja, mert én nem tudom,
Mikortájt nézik ezt a műemléket?”
Mély tisztelettel: „Gratulálunk néked
Tornyos házadhoz, nagyságos barátom!”
Parasztosan: „Hékás, a számat tátom!
Orr az? Fenét orr! Ördögadta dolga:
Kis dinnye jaz, vagy óriás iborka!”
Hadászilag: „Szuronyszegezve áll!
Lovas-roham ilyet készen talál!”
Üzletszerűn: „Tán lutrit rendez? Én
Sejtem, hogy ez lesz a főnyeremény!”
Végül, torzítva Pyramus kriáját:
„Ez dúlta szét az arc harmóniáját,
E szörnyeteg!... Pirul az áruló!”
Így ömlött volna szájából a szó,
Ha volna önben szellem és tudás.
De szellemet, boldogtalan dudás,
Ön sose látott s tán azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag!
De hogyha önben annyi lelemény
Lett volna mégis, hogy kivágja szépen
Mindazt, amit most összehordtam én
E díszes, úri hallgatók körében:
A kezdő mondat első negyedét
Éles kardommal vágtam volna szét!
Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 11:38:03

@É2I: :))

@Terézágyú: :)) Igyekszem alkalmazkodni a poszt stílusához!

Viktorrules 2016.09.08. 11:38:07

@atpijkamo116: Udvarias kéréstől sírta volna el magát a hölgy? Mindegy, akármit mondtok, ha valaki megsértené az én feleségem, aki minden bizonnyal tudja használni a mellékhelyiséget, én is szóvá fogom tenni. A levélíró sem üvöltözött, meg kikelt magából, még a válaszlevél írója szerint sem, csak leparasztozta. Már ezt sem szabad? Hát micsoda szólásszabadság van itten?

230e 2016.09.08. 11:40:18

@mechanikus körte: Ott a pont, ezzel a dilemmával sokan küzdenek ezeken a helyeken, hogy most kocsmát üzemeltessenek vagy pincét. Ők borozót írnak itt: https://www.google.hu/maps/place/L%C3%A9r%C3%A1nt+Pince-Sz%C3%A9pkil%C3%A1t%C3%B3+Boroz%C3%B3/@46.7929656,17.4975144,3a,32.9y,54.35h,90.15t/data=!3m6!1e1!3m4!1sraH5maFmRljcUn4iEJvhdg!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x476900a4ad69fc4b:0xf36d712b5d65266a!8m2!3d46.7933776!4d17.4978905!6m1!1e1

A nyári melegben ha nem vezetek, akkor én is fröccsözöm, viszont ha tudom az adott helyről hogy ott erre húzzák a szájukat, akkor nem megyek be.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.08. 11:40:50

@Viktorrules: figyelj te szardarab
"Ha nincs kiírva, vagy valaki nem jött rá, hogy nem szabad valahol rágyújtani, akkor sem szólhatsz rá durván, bunkón, vagyis a te stílusodban, hanem max megkérheted. Érted már, te gyökér?"

Ha te rágyujtasz valahol, ahol tilos, majd rád szólnak (érted te paraszt? RÁD KELL SZÓLJANAK, nem pedig megkérnek, MÉGPEDIG AZÉRT, MERT TILOS, MINDENKINEK, MÉG NEKED IS TE NÉPMŰVÉSZETI AGYAGEDÉNY-vidéken csak köcsög), hogy oltsd el, és te nem a megfelelő tempóban teszel eleget a felszólításnak, szerintem jogos, ha fordítva (parázzsal befelé) a seggedbe dugják az égő dekket. Mert a hozzád hasonló buzik miatt tilos rágyujtani lassan mindenhol.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 11:46:30

@Viktorrules: Utoljára írom le: m i n d a k e t t ő h ü l y e .

Viktorrules 2016.09.08. 11:51:55

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Nem dohányzom, amúgy meg elég sötét egy figura lehetsz :D

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.08. 11:57:23

Amúgy egy kicsit följebb, a boroshordós teraszon szintén gyönyörű a kilátás és nagyon finom a bodzás boruk.

élhetetlen 2016.09.08. 11:58:13

@API bőrtok kartszmentes eladó: Csak a wc ülőkéről, de azt komolyan. Egyetlen különbség van férfi és nő között ebben a kérdésben. A férfi tudja, hogy felhajtotta, tehát, ha végez, akkor még fel van hajtva, akár le is hajthatja. A nő meg azt tudja, hogy nem hajtotta fel, és vagy eszébe jut, vagy nem, hogy nincs lehajtva. Az meg normális, hogy a 180 fokos fordulatot megkezdi az ember már a wc felé tartva, (anélkül, hogy tanulmányozná az ülőke helyzetét), és nem éppen kellemes az ülőke nélküli fajanszra lehuppanni. Ilyen egyszerű.

Manyecska. 2016.09.08. 12:01:04

@élhetetlen: ..pláne ha épp ázik a likban a vécékefe na akkor nem érdemes huppanni :D

élhetetlen 2016.09.08. 12:07:08

@atpijkamo116: Ezt a helyesírás kérdést lassan elfelejthetjük. Anno nyertem helyesírási versenyeket, aztán persze felejt is az ember, de talán egy hete volt egy cikk az új szabályokról, és egy kvíz. Bukta. Az meg nem valószínű, hogy törlök mindent, és előről kezdem a tanulást.

Terézágyú 2016.09.08. 12:10:06

@élhetetlen:
Ugyan már.
Azok a helyesírási kérdések, amelyek pl. az itteni levelek alapján felmerülnek már nagyon-nagyon régen nem változtak. Az igekötő az igével való egybeírása, és hasonlók.

Van ebben a levélben olyan szó, amelyiknek a helyesírása éppen most megváltozott????? na ugye...

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 12:16:19

@élhetetlen: nesszemenoen nem ertek egyet. Megint a lustapicsassag van teriteken. A no is lat. Ilyen egyszeru. Az egyutteles kompromisszumok osszessege (is) es nem ovatlannak meg lustanak kell lenni, hanem korultekintonek. Ennyi erovel valoban wc kefebe is ulhetne, ahogy irta a Manyecs. Ka. Aztan lehet perelni nemkivant wc-gyermek es mikroba helyezett macska miatt. Vicc az ervelesed. Nem kezdem sorolni azokat, amik miatt a ferfinak kell pluszmunkat, pluszmozdulatokat tennie. Tul van lihegve ez a wc tema (is). A no imadja, ha ki van szolgalva, imadva van, visszafele persze mar nem, onimado allatok es mindenfele nyakatekert mondvacsinaltsagal igyekszik kieszkozolni mindezt maguknak. Par pasit meg sikerul is beoltaniuk ezekkel a baromsagokkal.

2016.09.08. 12:16:53

@atpijkamo116: háborúésbékén nem akarod kopipésztelni ?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 12:18:08

@élhetetlen: "felejt is az ember"

De az ért nem írsz minden ige kőtőt kűlőn, és mínden ékezetet hószan, nyúgtasál meg.

Nem kell a helyesírás ördögének lenni, csak egy icipici odafigyelést kérek. Nevezett tesztet én is buknám, túti. Mindig kettes voltam nyelvtanból, de ha nem vagyok biztos a dolgomban, a gúgli barátom segít.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 12:19:46

@Kulics: De. Zanzásítva: az egy könyv, oroszokról szól. /W.A./

Manyecska. 2016.09.08. 12:33:08

@Kulics: a párom pont azt /is/ olvassa egy rövidebb verziót nincs 100 oldal..!!:O :D ON

staropramen 2016.09.08. 12:40:02

@Magentax:
Egy fenét!
Badacsonyban bort iszunk de tisztán.(ha van rendes boruk)

2016.09.08. 12:42:55

@Manyecs: és még azt hazudják nem a méret a lényeg.. hát dehonnem !!!

élhetetlen 2016.09.08. 12:42:56

@Nick-son: Mert szegényes a fantáziád. Tisztázzuk, nem arról akarok beszélni, hogy kinek van igaza, csak egy helyzetelemzés. Sok nő van úgy, hogy elvileg kell, és mikor feláll, akkor már nagyon kell. Benyit a Wc-be, sötét van. A normális, hogy ajtó nyitódó oldala mellett vállmagasságban elkezd kapcsolót keresni. Ha ott van, meg is találja. Ha nincs, nagyobb rés hogy lásson, keresi, hogy lejjebb, feljebb, másik oldalon. Nem találja. Ha van ideje kisasszézik a folyosóra, megtalálja, de ha fennáll a veszély, hogy közbe becsurrant, akkor öt centire nyitva hagyja az ajtót, hogy, ha a szeme megszokja a sötétet, azért a wc papírt, és a lehúzót megtalálja. Arról már nem is beszélve, hogy olyan is előfordult már, hogy kiégett egy izzó, csak még nem vették észre. Ezt miért ne gondolhatná a vendég?

élhetetlen 2016.09.08. 12:51:11

@Manyecs: Ja, ha a férjed takarítja a wc-t, és rendszeresen benn felejti a wc kefét, akkor tényleg érdemes odafigyelni! Én a tartójában szoktam a tisztasági áztatást végezni, mert akkor egyúttal az is rendben. Aztán csak leöblítem egy lehúzással.

élhetetlen 2016.09.08. 12:54:32

@Terézágyú: Nem ezekről a levelekről írtam, egy általános megjegyzés volt. De mindegy.

Terézágyú 2016.09.08. 13:01:24

@élhetetlen:

Hát, atpi megjegyzése (amire reagáltál) ezekre a levelekre vonatkozott...

Sokan mondják, hogy "állandóan változik a helyesírás, én nem is követem, nem is érdekel a helyesírás", de ez nem igaz, az alapelvek évtizedek óta nem változnak...

élhetetlen 2016.09.08. 13:01:25

@atpijkamo116: A gugli. Régi sztori, lementettem, de nem tudom bevágni, leírom. Nem gugli, Word helyesírás ellenőrző. A szösszenet címe az egye meg a szoftver volt. A kakaspörkölt nem szerepelt a készletben, felajánlotta helyette a kakapörkölt vagy kakáspörkölt szavakat. És nem az igényesség ellen akartam beszélni.

élhetetlen 2016.09.08. 13:03:42

@élhetetlen: És, mielőtt valaki szólna, de-vel nem kezdünk mondatot.

Terézágyú 2016.09.08. 13:05:25

@élhetetlen:
De ez nem igaz :)
És ez már stilisztika, nem helyesírás :)

élhetetlen 2016.09.08. 13:09:44

@Terézágyú: Cseszd meg! Csak annyit írtam, hogy kijött az új szabályzat, és aszerint már nem tudok írni. Most mi bajod van?

élhetetlen 2016.09.08. 13:17:07

@Terézágyú: Tudom, csak ki akartam védeni a következő kekeckedőt. Jól kitoltam magammal.

élhetetlen 2016.09.08. 13:20:26

@Terézágyú: „te vagy ingerült”. Így van, te pedig nem is érted, hogy miért. Leírtam egy egyszerű dolgot az új szabályzatról és egy kvízről, és te azóta osztasz.

mechanikus körte 2016.09.08. 13:21:57

@élhetetlen: ez a poszt annyira gáz - helyesírási és stilisztikai szempontból egyaránt -, hogy kb. 10 percig röhögtem, miután elolvastam. Kár mentegetni azzal, hogy megváltoztak a szabályok, mert ennek semmi köze ahhoz, hogy az írásmű így sikeredett, egészen más okok vannak a háttérben. Nagyon jellegzetes.:-)

Terézágyú 2016.09.08. 13:29:29

@élhetetlen:
nem osztalak. és nem azóta :)

De akkor tisztázzuk: atpi arról írt, hogy a pószter levele csapnivaló helyesírású. Általános ötödikben megbukna egy gyerek, ha így írna.
Erre jöttél te, hogy te is megbuknál helyesírásból, mert változtak a szabályok.
Erre mondtam én, hogy a pószterre ez nem vonatkozik, ő nem azért írt helytelenül, mert megváltoztak a szabályok, hanem mert... mert figyelmetlen... :)
Másrészt vázoltam, hogy neked, aki valószínűleg jobb helyesírású vagy, mint a pószter, kár adnod alájuk a lovat azzal a (gyakran hallott) szöveggel, hogy "má megint változtak a helyesírási szabályok, kinek van kedve követni", mert a helyesírás alapjaiban egyáltalán nem változik...

élhetetlen 2016.09.08. 13:30:53

@mechanikus körte: Mentegette a fene. Aptijkamo egyik szövegére leírtam valamit, amivel a múlt héten találkoztam. Ennyi.

Terézágyú 2016.09.08. 13:35:54

@élhetetlen:
"Mentegette a fene."

Márpedig mentegetésnek érződött. Eszerint többünknek is :)

mechanikus körte 2016.09.08. 13:38:19

@élhetetlen: Oké.:-)
Az a baj, hogy amikor ilyen szövegeket olvasok, egyszerűen nem tudom komolyan venni a posztoló problémáját, még ha teljesen igaza van, akkor is nehéz. Itt pl. Károly szimpatikusabb volt egészen addig, amíg Kata válaszát el nem olvastam, pedig alapból harapok az ilyen szövegre, hogy "nőtől nem kérek bocsánatot."

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 13:48:41

Papucs egy faszkalap ez az @elhetetlen. Ennyi a hozzafuznivalo.
@mechanikus körte: gondolom buszkesegi megfontolasbol nem ker. Szanalmasan egyszeru az ilyen.

élhetetlen 2016.09.08. 13:48:56

@Terézágyú: Na, kezdjük itt. „és nem azóta :)”. Biztosan emlékszel pár szitura, én nem, amikor legyomtál, úgy logikában. Látom, ezt a szitut is így éled meg. „Márpedig mentegetésnek érződött”. Igen, magamat mentegettem, mert rosszul teljesítettem egy kvízt, ami a változásokra volt kihegyezve, de ez csak szerinted jelenti azt, hogy az írástudatlanokat mentegetem. Nem tudom, érted-e? Az, hogy nem vagy egyedül, aki ezt nem érti, az nem jelenti azt, hogy igazad van.

Terézágyú 2016.09.08. 13:51:38

@élhetetlen:
yay... :)

"Igen, magamat mentegettem, mert rosszul teljesítettem egy kvízt, ami a változásokra volt kihegyezve, de ez csak szerinted jelenti azt, hogy az írástudatlanokat mentegetem. "
Mivel abban a szövegben, amire reagáltál róluk volt szó, ezért...

"Az, hogy nem vagy egyedül, aki ezt nem érti, az nem jelenti azt, hogy igazad van. "
De azt igen, hogy pöttyet félreérthető volt a szöveged :)

élhetetlen 2016.09.08. 14:04:20

@API bőrtok kartszmentes eladó: Írhattam volna hosszabban is, de mit lehet mondani ilyen érvekre, „Nem kezdem sorolni azokat, amik miatt a ferfinak kell pluszmunkat, pluszmozdulatokat tennie.”. A nő tehet arról, hogy a férfi állva pisil, és vagy felhajtja az ülőkét, vagy nem, de akkor rácsöpögtet? És, ha a nő nem hajtja vissza helyette, vagy nem rohan letörölni, akkor lustapicsa? A nők „onimado allatok”, és te mi vagy? Arról már nem is beszélve, hogy nem címeztél meg ezzel a szöveggel, véletlenül láttam meg: „Papucs egy faszkalap ez az @elhetetlen”. Igen, és te vagy a Jani! Ja.

élhetetlen 2016.09.08. 14:18:30

@Terézágyú: Ha elolvasod, mit írtam Aptinak, csak annyi volt, hogy tudunk még helyesen írni, vagy már nem. Az, hogy te vagy más ezt egy pöttyet hogy érti félre, ahhoz közöm sincs. Ebben a közegben vannak durvább esetek is. Egy másik cikknél, mikor azt írtam, hogy a fejkendő és a burkini betiltása nem fogja megállítani az iszlámot, akkor azt kaptam, hogy, ha ennyire szeretem őket, hagyjam el a hazámat, költözzek egy arab államba. Itt is csak félreérthető voltam egy kicsit, biztosan.

Dikusz 2016.09.08. 14:28:16

@élhetetlen: azt a tesztet én is kitöltöttem, a fele volt megfelelő a válaszoknak. Nem voltam jó tanuló, de - nem az idő szépítette meg az emlékeimet - a helyesírásom majdnem mindig hibátlan volt.
Az Index oldalán van a teszt, érdemes megpróbálni másnak is. A helyesírás-ellenőrző sem mindig javít jól.

Manyecska. 2016.09.08. 14:29:59

@Dikusz: ááá, én itt olvasás után hibajavítóval átkenem a monitoron, francse fogja izgatni már magát.:D

neménvagyok 2016.09.08. 14:34:37

" nem véletlenül kel fel az ember nap mint nap, és nyitja ki a pincéjét a vendégek előtt. A féltve őrzött nedűit a nagyérdeműnek bemutatni... Ha ellátogatok valahova tisztelem a vendéglátókat. Tisztelem a szabályait, megköszönöm, hogy ott lehettem."

Kedves Kata lehet, hogy egyedül állok ezzel a véleményemmel, de önből a borászokból áradó gőg beszél. Valószínűleg a papa is ettől szenved. Ön ugyanis nem vendégül látja a betérőket, hanem gondolom mesebeli árréssel árulja a borát, ami bizonyára a borok királya, vagy legalábbis ön azt hiszi, mint minden borospince tulajdonos.

Ha ennyire probléma a budi villanykapcsolójának helytelen kezelése, ugyan miért nem oldották ezt meg már réges-régen? Egyszerűbb lebaszni a helyismerettel nem rendelkező "vendéget", ugye? Amúgy jó lenne tudni, hogy pontosan mi hangzott el és mikor? Előtte, vagy utána? Mert azt gondolom, egy még ha nem is udvarias, de normális hangvételű kérés miatt egy felnőtt nő nem elkeseredve megy vissza az asztalhoz. A parasztozás talán tényleg túlzás lehetett, de én is szóvá tettem volna, az biztos.

Terézágyú 2016.09.08. 14:34:40

@élhetetlen:
"Ha elolvasod, mit írtam Aptinak, csak annyi volt, hogy tudunk még helyesen írni, vagy már nem."

Jaj már. Ég és föld a különbség aközött, hogy valaki Margitsziget szót kötőjellel írja-e vagy egybe, merthogy a szabályzat is ingadozik* és aközött, hogy valaki azt írja "be mentem szeméjesen"

*Bocs, hogy nem tudok hozni egy konkrét példát a most változott helyesírású szavakról, nem néztem utána...

Manyecska. 2016.09.08. 14:37:03

@Terézágyú: Maaaóóórgiiiit!ccciget az!! ON

mechanikus körte 2016.09.08. 14:43:38

@élhetetlen: évtizedekig három pasival éltem együtt, energiapazarlás megpróbálni megtanítani őket a vécéülőke helyes használatára.:-)

mechanikus körte 2016.09.08. 14:50:00

@Dikusz: hasonlóképp. Azért az észszerűtől én is lehidaltam, meg az "1-i" alaktól.

élhetetlen 2016.09.08. 14:52:15

@Terézágyú: „Jaj már. Ég és föld a különbség aközött, hogy valaki Margitsziget szót kötőjellel írja-e vagy egybe, merthogy a szabályzat is ingadozik* és aközött, hogy valaki azt írja "be mentem szeméjesen". És ki mondta, hogy nem. Messze nem arról beszélsz, amiről én írtam, de nyomod. Ha nem tudsz értelmezni négy sort, amit írtam, akkor nem szekálj olyan dolgokkal, amit soha még csak nem is gondoltam. Nehogy már rám húzd, hogy én valaha is azt mondtam, hogy a „"be mentem szeméjesen" elfogadható! Hess!

Terézágyú 2016.09.08. 14:55:28

@élhetetlen:
Na jó, basszus, felejts el :((((

élhetetlen 2016.09.08. 14:57:32

@Dikusz: Ezt bevágom újra, másnak már írtam. Nagyon tetszett. Word helyesírás ellenőrző. A szösszenet címe az egye meg a szoftver volt. A kakaspörkölt nem szerepelt a készletben, felajánlotta helyette a kakapörkölt vagy kakáspörkölt szavakat.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 16:02:33

@élhetetlen: a sajat kis malmodban orolgetsz. Nem szoltam torlesrol es a masiknak szolgalasarol, nem emiatt lustapicsak akik azok. En sem tudom mit mondhatnek, epp eleg kedvezmenyeik es jo soruk van a pinaknak, nem kell meg itt eroltetett mondvacsinaltsagokkal kieszkozolt seggnyalast eszkozolni felejuk. Te sem torolgetesrol irtal, habnem heveny wc-re ulesrol. Heveny higfosas vagy szexualis onkivuletet is meghalado szenvedelyes fosas eseten talan, szokoeventr 1x elnezheto, ha baszik odanezni ahova ul. Kenyes a legtobbje, anatomiailag is jobban vigyazniuk kell magukra, meg hat egyebkent is, takaritasmania, miegyeb. Szoval tudnak figyelni, ha akarnak. Nehogy mar a nagy jolet es lezserseg miatt legyen terrorizalva a ferfinep. Pont ugyanannyi hajtogatni neki is, mint a pasinak. Hol van az megirva, hogy a ferfipapucs szamara kotelezo kiadni ukaszba? Nevetseges az egesz. Egyik sincs sem elorebb, sem hatrebb, nem tudom honnan veszi a jogot a no, hogy o ebben kiszolgalva legyen. Ja, hogy alanyi jogon jar, csak mert nonek szuletett? Kurvara nem.
Vagy mert ha nem nyalod a segget lepten-nyomon, hat nem lesz szex? Ezzel tartottak sakkban? Jol lementel kutyaba. Le kell nyomni a fejeteket a wc-be es lehuzni, akkor megszunnek ezek a booduletesen nagy, igazi problemak. Kivanok neked is igaziakat.

élhetetlen 2016.09.08. 16:29:09

@API bőrtok kartszmentes eladó: Nézd, nem tudok mit mondani egy olyan szuper férfinak, aki terrorizálva érzi magát, ha azt várják tőle, hogy, ha felhajtotta, akkor hajtsa is le. Ez az elvárás tényleg a terror, a férfiak megalázása, és nem tudom, mi még. Kíváncsi lennék, hogy ekkora macsóként élsz-e, vagy csak a szád jár, de ezt nem fogom megtudni. „Nézd, nem tudok mit mondani egy olyan szuper férfinak, aki terrorizálva érzi magát, ha azt várják tőle, hogy, ha felhajtotta, akkor hajtsa is le. Ez az elvárás tényleg a terror, a férfiak megalázása, és nem tudom, mi még. Kíváncsi lennék, hogy ekkora macsóként élsz-e, vagy csak a szád jár, de ezt nem fogom megtudni. „Jol lementel kutyaba”. Hülye. És, ha pl. nő vagyok, és csak nem megyek le kutyába egy ilyen alak előtt, mint te? Ezt a beszélgetést befejeztem, felejts el.

Dikusz 2016.09.08. 16:51:20

@Manyecs: aztán ha görgeted a szöveget, akkor húzod utána a hibajavítót is? Tiszta fehér lehet a monitorod, meg az okostelód:)))

ComLo 2016.09.08. 16:57:12

@Csokis: Ez teljesen OFF de erre a Villa Medici-s story-ra én is emlékszem, és utána akartam olvasni. A post nincs eltüntetve, viszont a kommentek mindenhonnan. Kis kutatás és ...

A srác körbehaknizta az összes blogot, hogy őt csak azért támadják mert Szientológus, és mivel vallásában érte támadás, mindenkit brutálisan be fog perelni ...

Pedig szerintem mindenki azt hitte annó, ez az ember, a postban írtaknál mélyebre nem süllyedhet. Hát mindig van az a szint, és ehhez már keszon kell ...

ptspts 2016.09.08. 17:09:14

Köszönjük a posztot és a választ, sokat megtudtunk belőle a Léránt Pincéről. (A posztolót és párját is megismertük, de az most számomra kevésbé fontos.)

Most olvastam Léránt Kató válaszát (a Léránt Pince képviseletében). A válasz nem tér ki az alábbi elemekre az eredeti posztból, nem kérdőjelezi meg őket, és nem kér bocsánatot miattuk:

* Károly követte a posztoló párját egészen a WC-ig, és vállalhatatlan stílusban, ráförmedve utasította a WC-ajtó becsukására.
* A mosdóból kifele Károly hasonlóan vállalhatatlan stílusban mint előtte, rámordult: ,,Ugye a villanyt is képes lekapcsolni''.
* Károly ezt mondta: ,,Én nem fogok bocsánatot kérni egy nőtől''
* Károly ezt mondta: ,,Naponta húsz vendégre rá kell szólni hogy kapcsolják le a villanyt''.
* Károly felkapott egy furkósbotot, véreres szemekkel anyázott és fenyegetőzött.

Úgy értelmezem, hogy a Léránt Pince képviselője szerint rendben van, ha a Léránt Pince személyzetének tagjai így viselkednek a vendégekkel, és a jövőben, hasonló helyzetben megtörténhet, hogy újra így viselkednek. Ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy be fog-e térni vendégként a Léránt Pincébe.

Lehet, hogy nem minden vendéggel viselkednek így. Képzeljünk el egy olyan vendéget, aki úgy végzi a dolgát, hogy nyitva hagyja a WC-ajtót, majd égve hagyja a villanyt, majd leparasztozza a személyzet tagjait, majd követeli, hogy kérjenek tőle bocsánatot. Képzeljük el, hogy a Léránt Pince személyzete csak az ilyen vendégekkel viselkedik így, és minden más vendéggel udvarias, visszafogott és segítőkész. Mindenki eldöntheti, hogy ezt előre tudva be fog-e térni vendégként a Léránt Pincébe.

Én a magam részéről, a posztot és a választ olvasva úgy döntöttem, hogy nem térek be, de megértem, hogy van olyan vendég, akit az ilyen viselkedés ellenére is szívesen költené a pénzét a Léránt Pincében.

Dikusz 2016.09.08. 17:25:57

@mechanikus körte: az újabb teszt 2016.szeptember 2-án jelent meg, érdemes azt is megnézni, ott is vannak érdekes dolgok a zölddel kiemelt részben.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 17:39:00

@élhetetlen: hu-ha, te tenyleg no vagy, a vitakulturadat nem tartom valami nagyra, ha nem baj. Tudod arra reagaltam, probaltam kiegyenesiteni a kommunikacio fonalat, amit ferditettel/elrugaszkodtal/elkanyarodtal/mellebeszeltel. Most ugyanezt tetted. Szerencsetlen vagy, csapongsz az erzelmiek miatt, igy soha nem jutunk sehova, remenytelen. Nem erzem magam terrorizalva, a noi elkepzelesek viszont sokhelyutt tudnak igen meredekek lenni, barmifele megokolas vagy balanszirozast nelkulozve (ha te adsz/engedsz, en is adok/engedek/megteszek/becsulom a nagylelkuseged, az empatiad). Ebbol mosz semmit nem ertettel, sebaj. Gyorsan felejtsd el ezt az egeszet, hiszen ugy biztos nem tanulsz semmit belole! Szemellenzos hulye.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 18:06:32

@élhetetlen: "@API bőrtok kartszmentes eladó: Nézd, nem tudok mit mondani egy olyan szuper férfinak, aki terrorizálva érzi magát, ha azt várják tőle, hogy, ha felhajtotta, akkor hajtsa is le."

Na, majd én eldöntöm a vitát. Ha tovább folytatjátok, akkor meg szét is ültetlek.

A WC fedelét - és ugye akkor a lyukas deszkát is - le kell hajtani, mert mikor lehúzod a WC-t, kifröcsög belőle a víz, és az első cseppek még elég szennyezettek.

APIbőrtok egyébként egy költő, türelemmel kell olvasni, jóidulatú pasi - 30-40-nek saccolom -, csak gyakran elgurul a gyógyszere, tegyük hozzá, hogy általában okkal. Vedd mosolyogva a kommentjeit, és minden rendben lesz.

Te lány vagy? Mennyi idős, mit dolgozol?

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.08. 19:03:47

@atpijkamo116: igaz. Annyiban vitalkoznek, hogy pisalashoz nem teljes lehuzas dukal; kevesebb viz, kevesebb froccs, nem mindegyik tartaly tudja ezt a szolgaltatast, hogy csak kicsit. Egy nagy adag szar eseten persze jar a teljes, 10 literes leoblites. Vegre valaki lat, szuper ferfi vagyok!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 19:38:08

@API bőrtok kartszmentes eladó: 4 féle WC-tartály van:

0. zuhanyozáskor pisálsz, nem kell lehúzni, víztakarékos.

1. nem tartály, csak egy nyomó csap, az aktuális víznyomásnak nagynak kell lennie.

2. légtartály, a víz levegőt nyom össze, lehúzáskor a tartalékolt levegőnyomás segít öblíteni

3. klasszikus tartály, ha lehúzod, az egész automatikusan ürül. Ha túl nagy a tartály, teszel bele egy téglát, annyival kevesebb vizet húzol le

4. Rugós, a magyar Dömötör tartály ilyen, amíg húzod, addig ürül a tartály

További magyar hang 2016.09.08. 19:57:26

Oly sok borozó van Badacsonyban, most legalább megkönnyítették a választást, hogy hova NE menjünk, köszi.

élhetetlen 2016.09.08. 20:15:30

@atpijkamo116: "@API bőrtok kartszmentes eladó: Teljesen mindegy, hogy hímnemű, vagy nőnemű vagyok. A „Jol lementel kutyaba” szövegre írtam, hogy és, ha nő vagyok? Nem kell szétültetni, én már jeleztem, hogy ebben a stílusban nem kívánom folytatni. Erre írt még a vitakultúrámmal kapcsolatban, ilyen nyomós érveket, mint „Szerencsetlen vagy” és „Szemellenzos hulye”. Nyilván ez a vitakultúra csúcsa. Sajnos, a jóindulatát sem sikerült érzékelnem, de én befejeztem. Egye meg az egóját.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.08. 22:21:09

@élhetetlen: Nincs nagy arca, csak néha rusztikusan fogalmaz. Be fogod később látni, hogy nem rossz ember. Addig kerüld.

mechanikus körte 2016.09.08. 22:52:47

@atpijkamo116: Basszus, most végig kellett olvasnom megint, hogy rájöjjek, hogy a túróba' jutottunk el Károly furkósbotjától a zuhanyzóba hugyozásig.

koprofágia 2016.09.09. 07:03:43

Szanalmas a valaszlevel.
Ahelyett ,hogy megoldanak hogya villany x ido utan lekapcsoljon,az ajtora is lehetne olyan kart szerelni,ami behuzza magatol.
Nem, ok furkosbottal kergetik a vendegeket.
En kerulok ilyen helyzetbe az asszonnyal,mar a csillagbol irkalnek a homarra.
Mit kepzel magarol a ven geci ?

A froccsos sztori meg csak a hab volt a tortara.
Ha arra jarunk,direkt be fogok menni trollkodni

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.09. 10:36:41

@atpijkamo116: koszi, hogy itt mentegetsz, de lehetek szar ember is. Bar nem, nagyon is jo vagyok. Elnezve az ego indokolatlan behozasat es a profinak hitt kicsusszanotechnikat sorozatba', biztos, hogy novel van dolgunk. A jellemtelenebbik fajtabol sajnos. Koszi a tartalyinfokazt, egye meg a szarat.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.09. 11:30:06

@API bőrtok kartszmentes eladó: Felesleges volt nekimenned @élhetetlen:-nek. Első kommented az "általános nőnek" címezted, már az is elég kevéssé volt cizellált, a másodikat közvetlenül neki: "Papucs egy faszkalap ez az @elhetetlen.", erre semmi szükség vagy ok nem volt. Akár fiú, akár lány, egy bocsit megérdemelne tőled. Most egy ideig hanyagoljátok egymást, nem lesz ebből bimbózó kapcsolat.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.09. 12:00:32

@atpijkamo116: jellemtelen hulye. Majd ha abbahagyja (keptelen, mert csak egyfajta vitakulturaja van, az is elbaszott es bemagoltsagon alapul, igy statikus), majd akkor lehet barmi ilyenrol szo. Felremagyarazasok. elkanyarodasok menten jellemezni a masikat, az eredeti kerdeskort megragcsalatlanul, csomomentesitve hagyva a tetejebe - ilyen sok van, viszont nem ertelmes, gondolkodo emberhez melto metodus. Ha nem tudja megvedeni az allaspontjat az meg nem jogositja fel arra, hogy mindenfele kiforgatot hulyesget adjon a szamba. Oszinten remelem, hogy atmegy rajta egy traktor, meg ma. Na ugorjunk.

koprofágia 2016.09.09. 12:03:58

Lehetne szervezni ide egy homar blogtalit, amin a froccsozes kozben egyesevel elmegy mindenki szarni egyet a nyitott ajtonal.
Az utolso pedig egve hagyja a lampat.

Manyecska. 2016.09.09. 14:02:50

@atpijkamo116: ne vitatkozz vele én már megtanultam!! :P ..ON

okoska77 2016.09.09. 14:12:57

@atpijkamo116: "@okoska77: "a dolgozo tesz szivesseget a vendegnek ha kiszolgalja."
Így van. És ezt a vendég pénz átadásával meghálálja. Nálatok hogy működik?"

Nalunk ugy mukodik, hogy ha valaki a munkajat vegzi, akkor nem szivesseget tesz. Dolgozik, amiert munkabert kap vagy ebben az esetben profitra tesz szert.

Ettol meg nem lesz senki senkinek a szolgaja, a kulturalt viselkedes mindket fel reszerol hasznos. Az a baj, hogy sokan csak vegletekben tudnak gondolkodni. Vagy lemegyek kutyaba a vendeg elott vagy atmegyek Karolyba ha nem kapcsolja le a villanyt.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.09. 14:34:08

@Manyecs: De én megtisztelem azzal, hogy elmondom a véleményem.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.09. 14:39:49

@okoska77: Azzal, hogy kifizetted a kapuccsínódat, nem vetted meg a pincér lelkét.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.09. 15:01:22

@okoska77: Nagyon elvagy te tévedve. Tudsz különbséget tenni aközött, hogy bemész a boltba, és 1. az eladó unottan válaszolgat a kérdéseidre, látszik, hogy már hazamenne, és a pokolba kíván téged. és aközött, hogy 2. igyekszik előhozni a raktárból a másik bizbaszt, hátha az jó lesz neked/rád, minden figyelme a tied, próbálja kitalálni a rejtett kívánságodat is?

Mondok másik példát. Az ügyfeleimmel nagyon jó a kapcsolatom, én megoldom az ő problémáját, azt akarom, hogy neki jobb legyen, és ezért hálás. Persze, pénz is gazdát cserél, mert amennyivel neki könnyebb az élette, abból valamennyit nekem ad. Tehát nem azért dolgozom, hogy pénzt kapjak, hanem azért, hogy neki könnyebb legyen az élete, és ő pénzt ad nekem a fáradságomért.

Tudom, hogy vannak olyanok, akik lélekölő robotmunkát végeznek órabérben, és vannak, akik lenézik azt, akitől bármiféle árut vagy szolgáltatást vesznek, de ez nem az én világom.

okoska77 2016.09.09. 16:13:26

@atpijkamo116: Ha az elado unottan valaszolgat, nem vegzi jol a munkajat. Ha segit akkor igen. Ettol meg nem tesz szivesseget. Ha a vegen azt mondja, ne fizess majd en kifizetem helyetted : na ekkor szivesseget tett.

En is oldok meg problemakat ugyfeleknek, megsem hiszem azt, hogy szivesseget teszek. Ahogy a ceg sem tesz nekem sziveseget akkor, amikor fizet. Persze, lehet ez Magyarorszagon mashogy mukodik.

"Azzal, hogy kifizetted a kapuccsínódat, nem vetted meg a pincér lelkét." Ezt arra a mondatomra irtad, hogy "a kulturalt viselkedes mindket fel reszerol hasznos." ? Mert ezt pont az ellenkezojet jelenti. Persze, lehet ez Magyarorszagon ez is mashogy mukodik...

homar-fan 2016.09.09. 21:13:36

A parasztlány nagyon fordítva ül a lovon. No nem baj, még egy hely amit kihúzhatok a listáról, ide se teszem be a lábam, nehogy Károly pofánverjen egy furkósbottal ha mellépislantok a sloziank.

KaTe 2016.09.09. 21:56:07

Hát, a "főnökasszony" levelét olvasva sajnos vissza kell hogy szívjam minden eddigi szösszenetemet :( Pedig azt hittem hogy a posztoló tényleg érzelmileg túlfűtött, de úgy tűnik hogy az étterem tulaja, de különösen a lánya sokszorosan túlszárnyalta a posztolót.
Ettől függetlenül továbbra se tartom szerencsésnek, ha a posztoló kedves barátnője / felesége / párja egy ilyen helyzetben "elbőgi" magát, viszont az étterem tulaja valóban nem állt a panaszkezelés magaslatán. Szóval összességében 2:1-re nyert a posztoló.

2016.09.11. 10:13:14

@Andrass9: jaja mármint a kommentek felére gondolsz... köszi.
most látom ehhez még én is hozzászóltam nyolc évvel ezelőtt :-)

Intelli 2016.09.15. 13:14:30

A furkósbotos egy tahó volt, de az ajtóbecsukás és villanylekapcsolás elhagyása is az.
Otthon nekem már 5 évesen megtanították, hogy kapcsold le a villanyt ha már nem jársz arra.

Egyik 19 a másik egy híján 20...

Manyecska. 2016.09.15. 14:48:52

@Intelli: nade egy pincében??? :O Érted.

otgorbebogre 2016.09.18. 04:48:42

na jo karoly apuka oreg es hisztis, csajnak pms-e volt ( en is no vagyok es olyankor elsirom magam ha ramorditanak) . de nem kergetunk vendegeket furkos bottal semmiert. megjegyzem azzal az erovel amivel apuka lesben allt, es raszolt a berugott varosi nore, akar le is kapcsolhatta volna a villanyt tapintatosan. az igazi vendeglato ezt vagy benyeli vagy mozgaserzekelos lampa kell.

otgorbebogre 2016.09.18. 04:53:22

ja es mert nobol vagyok: a notol nem kerek bocsnatot mondat utan ( plane ha rossz napon (pms)) kap el karoly apuka, en vertem volna meg a vendeglatot mint no. ha van a kezeben furkosbot ha nincs.

lordjim 2016.12.23. 08:13:55

@atpijkamo116: Mindhárom: te is csíra-ánó.:)

magyarparaszt 2018.08.11. 10:12:34

A magyar pincék borai amúgy is általában alig iható löttyök. A legtöbb korty kész kínszenvedés.
süti beállítások módosítása