Tékozló Homár

Járástechnikai hiba miatt nyúvadt ki a DC mindössze 2 hónap alatt

2016.10.12. 10:13 | Homár Hilda | 82 komment

garage-store.jpeg

A DC márka eredetileg deszkás cipőkre szakosodott, és bár ma már szélesebb termékskálával dolgozik, azért alapvetően továbbra is sport(os)vonalon mozog. Ezt csak azért mondom, mert egy alapvetően aktív életformát célzó márka lábbelijétől 2 hónapnál többet vár az ember, akármilyen is a tulaj járástechnikája. Reméljük, azt minden olvasónk tudja, hogy ilyenkor lehet független szakértőtúl másik szakvéleményt kérni. A Garage Store meg nézzen magába a fb-kozmetikázás miatt.

Hello Homár,

Januárban vettem egy DC Trase TX cipőt a Garage Store Árkádban. Erről azt kell tudni, hogy nyári cipő, ezért valójában csak április körül kezdtem el hordani. Júniusban viszont azt vettem észre, hogy mindkét orránál elkezdett kopni, a jobbos majdnem ki is lyukadt. Mindez ugye 2 hónap hordás után történt, de a vásárlás is fél éven belül van, úgyhogy gondoltam ez nem normális egy DC cipőnél. Fél éven belül az eladónak kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerű használatból adódik a gond. Be is küldték a cipőt kivizsgálásra, majd két hét múlva megkaptam az eredményt...

screenshot_2016-10-12_09_54_14.png

Csatolom a „szakvéleményt”, el lehet olvasni, de a lényege: tuti nem anyaghiba, mert csak! (tehát az tök normális, hogy 2 hónap után kilyukad a cipő, úgy látszik egy DC ennyit bír) Viszont én vagyok a hibás, kitalálnak mindent, hogy mit csinálhattam rosszul (nem tudok rendesen járni, nem megfelelő a méret, stb...)

Szóval ahhoz képest, hogy bizonyítani kéne azt, hogy az én hibámból ment szét, a „szakértő” annyit tesz, hogy kijelenti, ez márpedig nem anyaghiba és tippelget, mivel ronthattam el. Ajánlom mindenki figyelmében a Circa GS Sport Center Kft-t, akik a bevizsgálást végezték: rájuk keresve található több elmarasztaló végzés a Fogyvédelemtől és a Békéltető testülettől is.

A tanulság röviden:

- Ha valaki DC cipőt szeretne, nyugodtan rendeljen inkább az eBay/Vatera/Aliexpress oldalakról, ugyan tuti hamisítvány lesz, de talán többet bírnak, mint 2 hónap, ha pedig nem, akkor is egy eredeti DC cipő árának töredékébe kerülnek

- Ha más márka mellett döntötök, kerüljétek a Garage Store-t, mert kb. egy noname kínai webshop szintjét hozzák a garanciális ügyintézés során.

Részemről a sztorinak még lesz folytatása, ha lesz fejlemény az ügyben, küldök update-et!

Még egy kis érdekesség: az eset után posztoltam facebook-on a fentieket és adtam egy 1 csillagos értékelést a Garage Store Árkád oldalnak. Nem nagyon bírják a kritikát, mert nem sokkal később nem csak törölték a bejegyzést, de az egész értékelő rendszert leszedték az oldalukról :)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Crazy One 3om 2016.10.12. 10:21:00

csámpáslábű hipszter. Vótmá? Egyszer sem :D

homar-fan 2016.10.12. 10:21:38

A bevizsgáló cég akkreditált? Mindenféle GARÁZS bevizsgálóknak nem kell adni a szakvéleményére. Régen volt lista a fogyvéd oldalán a hiteles bevizsgáló cégekről.

Terézágyú 2016.10.12. 10:24:37

"Erről azt kell tudni, hogy nyári cipő, ezért valójában csak április körül kezdtem el hordani."

Április még tavasz!!!! Te vagy a hibás pószter!!!! Nyári cipőt áprilisban???? Hogy merészelted?

enrico palazzo 2016.10.12. 10:47:50

Deszkás cipővel már én is szívtam. Az eladó azt mondta, tuti, hogy nem sok értelme van bevizsgáltatni, de ha nagyon akarom elküldi. Nagyon akartam, és ki is cserélték. Viszont azt még hozzátette, hogy amióta eladó még nem látott olyan deszkás cipőt, ami túlélte volna a hat hónapot. Erre annyit tudtam csak mondani, hogy nem nekem szar, ha fél évente kapok egy új cipőt...

Dikusz 2016.10.12. 10:50:53

@The Crazy One 3om: most olvasom, már vóóót:), de az még nem, hogy csak a jobbik kopik.

A bevezető szövegben az vagyon írva, hogy "deszkás cipő". Azmiaz, fából van?
Igazából sejtem mi lehet, de akkor nem biztos, hogy utcai viseletre tervezték, hanem az adott sportra. Konditermi sportra tervezett cipő sem alkalmas hegymászásra.

Terézágyú 2016.10.12. 10:52:57

@Dikusz:
"Konditermi sportra tervezett cipő sem alkalmas hegymászásra. "
De az a baj, hogy manapság már a hegymászócípők sem alkalmasak a konditeremre - sőt a sima sétálásra sem - a gyártók szerint.

Manyecska. 2016.10.12. 11:13:18

@Terézágyú: ez a pááárom: OFF
www.kepfeltoltes.hu/view/151006/nyuszomusz__m_szik_xd_xd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
:d on felfelé még ment de lefelé..minazonáltal egy deszkás cipőnek sem kéne két hónapig kitartania..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.12. 11:13:57

@onlajnok: Nekem az se jön le, csak a cíbeli logót, és a "szakvéleményt" látom.

Nem kívűlről koptatta le a cipő orrát?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.10.12. 11:15:56

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: na a szakvélemény az egyetlen kép :). Egyébként belülről kopott meg a cipő.

Terézágyú 2016.10.12. 11:16:56

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Nekem az se jön le, csak a cíbeli logót, és a "szakvéleményt" látom. "

a szakvélemény a kép.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.12. 11:19:13

@onlajnok: @Terézágyú: Inkább a cipőről lenne kép, a szakvéleményt begépelheti.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.10.12. 11:20:26

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: akkor valami érelme is lenne a bejegyzésnek, így csak a szokásos "messziről jött ember azt mond, amit akar".

Manyecska. 2016.10.12. 11:22:18

@Terézágyú: nem a mókus...@Dikusz: na jó de egyik sportnak sem az a lényege hogy a cipőmet koptatom én agyhúgykövet kapok ezektől a szakértőktől amúgy. Mi lenne a rendeltetése hogy rajta marad a lábán :DD ? Lehet egy nyuszis mamusz többet bírna?:P

ideális hangyászsün 2016.10.12. 11:23:52

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: én is azt hittem, hogy kívülről lyukadt ki majdnem, amíg el nem olvastam a szakvéleményt. Hogy őszinte legyek, nem szeretem a cipőboltokat és a szakértőket (bár csak hírből ismerem a garanciális ügyintézésüket), de egy lábujjal (-körömmel???) belülről majdnem kilyukasztott cipőt én se cserélnék, se nem fizetném vissza.

Ezt a mondatot viszont nem értem: "Mindkét lábbeli esetében a cipőfűző bekötött, rögzített állapotban van, ami a nem megfelelő cipőfűzőhasználatra utal." Megmagyarázná valaki, hogy ez mi a fenét jelent?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.10.12. 11:25:26

@Terézágyú: nem, akkor az már nem lenne hiteles, akkor meg abba kötnél bele. :P

Terézágyú 2016.10.12. 11:28:11

@kekecke:
nem, én abba kötöttem bele, hogy fel merészelt venni egy nyári cipőt áprilisban.
hát mit érdemel az ilyen?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.12. 11:29:23

@ideális hangyászsün: Soha nem fúzte ki a cipőt, befűzve erőltette a lábára. Én is így csinálnám, de reklamáció előtt kibontanám.

Terézágyú 2016.10.12. 11:29:42

@ideális hangyászsün:
"Hogy őszinte legyek, nem szeretem a cipőboltokat és a szakértőket "

számomra ez eleve gáz... hogy szakértők... cipővizsgálat...

The Crazy One 3om 2016.10.12. 11:37:45

@Dikusz: deszkás cipő? tényleg, ezzel kellene érvelni, hogy nincs benne deszka. Nem vagy köteles tudni, hogy ez gördeszkás cipő, hanem te a leírásnak megfelelőt deszkából....

@Homár Hilda: te meg rendelkezünkkre bocsátanád a többi képet is, hogy vizuális szemrevételezés által megtekinthessük a lábbelit?

Terézágyú 2016.10.12. 11:45:18

@The Crazy One 3om:
"te meg rendelkezünkkre bocsátanád a többi képet is, hogy vizuális szemrevételezés által megtekinthessük a lábbelit? "

szerintem teljesen mindegy :)

A lényeg, hogy a híres, márkás cipő két hónap alatt elkopik, és a híres, márkás cég (amely elvileg garanciát vállal) minden hülyeséget kitalál, csak hogy ne kelljen cserélnie...

The Crazy One 3om 2016.10.12. 11:58:19

@Terézágyú: híres? márkás? ja, igen, alekosz hordotta, meg a béci :D

látok, megint nem értek veled egyet, de mégis bólintok, mert elfogadom, amit írsz...

Fausto(tm) 2016.10.12. 12:00:24

Én küldtem be a posztot, egy pár dologgal kiegészíteném.

- Idén áprilisban már nyár volt, ezért mertem hordani :)
- „eladó még nem látott olyan deszkás cipőt, ami túlélte volna a hat hónapot” nekem szerencsére eddig csak jó tapasztalataim voltak, igaz, más márkákkal. Pl. az Etnies cipőm lassan másfél éves és még nincs semmi baja
- nem hiszem, hogy csámpás vagyok, egyrészt mindkét orr megadta magát, másrészt más márkákkal nem szokott gond lenni (egyébként szerintem ha a lábammal lenne baj, akkor a sarok kopna, de nem vagyok szakértő)
- azt hiszem, a használati utasítás szerint, ezt a típust nem is deszkázásra, hanem utcai használatra tervezték
- csak a szakvéleményt mellékeltem, hogy hiteles legyen a történet. a cipőről nem csináltam képet, mert nem igazán látszik rendesen mi a baja. kívülről halvány folt volt az orránál, belülről volt tapintható, hogy el van vékonyodva az anyag, fényképen úgy sem lehetne megállapítani semmit
- befűzött cipőfűző rejtélye: bekötve hordtam (azaz nem mozgott benne a lábam), időnként bekötve húztam le a lábamról, de felvenni mindig kifűzve vettem fel. amúgy ha kikötött cipőfűzővel jártam volna, akkor általában vagy a cipő belseje kopik el hátul, vagy a sarka.
- „Reméljük, azt minden olvasónk tudja, hogy ilyenkor lehet független szakértőtúl másik szakvéleményt kérni” – gondolkoztam rajta, hogy kérek másik szakvéleményt, de az 6-7000,- Ft körül mozog és azt sem köteles elfogadni a bolt. Ha van másik szakvélemény, akkor lehet menni a Békéltetőkhöz, akik jó eséllyel a javamra döntenek, de azt sem köteles elfogadni a bolt. Utána már csak a polgári peres eljárás marad, de egyébként a cipő is 8000,- Ft volt, úgyhogy ezt a procedúrát kihagynám. Annyit tettem, hogy a fogyvédnek írtam, hogy a szakvélemény nem állja meg a helyét és a jegyzőkönyvben formai hibák voltak, reméljük legalább némi bírságot kapnak emiatt.

Terézágyú 2016.10.12. 12:06:07

@The Crazy One 3om:
"híres? márkás? ja, igen, alekosz hordotta, meg a béci :D

látok, megint nem értek veled egyet, de mégis bólintok, mert elfogadom, amit írsz... "

Nézed, én nem értek a cipőkhöz (sem)... Ha egy cipőnek márkája, meg külön "típusjelzése" van, akkor nyilván márkás - vagy annak akar látszani. Az árában feltétlenül...

Én egyetlenegy cipőmnek se tudom a "nevét"...

Manyecska. 2016.10.12. 12:07:00

@Fausto(tm): nade deszkáztál-e benne? a lényeget mondd.:D kicsifiam 45-ös lábát pedikűröztem reggel pont,.. jut eszembe:P hát mit csináltál a cipővel..a járástól nem lukad ki. hat hónap karcsú egy cipőnek..

Terézágyú 2016.10.12. 12:08:08

@Fausto(tm):
"- Idén áprilisban már nyár volt, ezért mertem hordani :)"

Na, erről hozzál meteorológiai szakvéleményt :)

Fausto(tm) 2016.10.12. 12:13:40

@Manyecs: "hat hónap karcsú egy cipőnek.." ebben egyetértünk.
nem deszkáztam, nem csináltam semmi extrát, egyszerűen csak járkáltam benne. nincsenek raptor körmeim, nincs eldeformálódva a lábam. ez egyszerűen ennyit bírt.

mad-man 2016.10.12. 12:13:57

Nehéz ügy, az ilyenek valahogy mindig user errorral végződnek. Az eladó csak a vásárlás idejét és a reklamáció idejét látja. Azt hogy te egy hónapot vagy ötöt hordtad, nem.

Véleményes az egész, lehet normálisan hordtad, lehet nem. Nekem ez a szakvélemény elég alaposnak tűnik, de nem értek hozzá.
Amúgy ez inkább surf cipő? Vagyis a ma divatos b*zishipszteres félcipős bokanadrágos köcsögség? Csak mert azokban nincs túl sok anyag.

Nekem volt pár normálisabb deszkás cipőm az évek alatt, és mind jól bírta, igaz én nem deszkázom bennük. Volt Vans, Airwalkok, Globe és még pár márka. A Vans és az Airwalkok különösen jól bírták, pár még megvan, kerti melóra, vagy dzsuvás fúráshoz faragáshoz tökéletesek. Csak a sarkuk van kikopva kicsit, illetve a bélés a sarokrésznél, nem használok cipőkanalat.
Pedig mindig megfogadom hogy fogok! :D

mad-man 2016.10.12. 12:15:51

Amúgy meg ilyen GayRage sztórokban vásárolni nem érdemes. Cipőt csak cipőboltbúl! :D

Manyecska. 2016.10.12. 12:16:30

@Fausto(tm): írd vissza hogy nem "hülyejárások szakértőt" szeretnél.:( .:P @mad-man: először én is surfcipőnek néztem lehet tényleg az Magyarországon viszonylag ritkán szörfölnek :P:DD

Manyecska. 2016.10.12. 12:18:04

@mad-man: sosem értettem ezt a surf-mizériát, egyszer álltam rá-abszolút sima vízen-egy szörfdeszkára de ha nem hátast dobtam rögtön akkor úgy álltam ott mint aki beszart /jó étvágyat az Indexnek is../-szerintem az a póz kilukassza az orrát? :P

mad-man 2016.10.12. 12:18:59

@Manyecs: Há' mer' nem tudják mi a jó! :D

Fausto(tm): Mondod te.

Madarat tolláról, embert lábkörméről! :D Amúgy tényleg. Nézzétek meg nyáron, mennyi igénytelen népség van. Vagy inkább ne, ha nem akartok rossz élményeket... Kiégek!

Fausto(tm) 2016.10.12. 12:23:00

@mad-man: "Azt hogy te egy hónapot vagy ötöt hordtad, nem" tudom, hogy a bolt szempontjából ez lényegtelen, de ha szigorúan a vásárlás dátumát nézem, nekem az sincs rendben, ha 5 hónap után lyukad ki. Pláne azért, amit te is írtál, hasonló márkákat szoktam venni és azok simán bírják másfél évig.
A szakvélemény meg inkább egy copy-paste valaminek tűnik, nem alaposnak. Keress rá a szakértő cégre, találni hasonló ügyeket - tök mindegy, mi történt a cipővel, egyből ezeket az opciókat dobják be. pl.: bekeltet.hu/ajanlasok-2016/bbt35942015-a-cliche-pro-kft-1139-budapest-hajdu-u-42-44-fsz-5a-vallalkozassal-szemben/

Terézágyú 2016.10.12. 12:24:25

@Fausto(tm):
"A szakvélemény meg inkább egy copy-paste valaminek tűnik, nem alaposnak."

Jó, hát a legtöbb meghibásodásnak ugyanaz az oka... tehát ezen ne csodálkozz.

Terézágyú 2016.10.12. 12:26:38

@Fausto(tm):
"Pláne azért, amit te is írtál, hasonló márkákat szoktam venni és azok simán bírják másfél évig."

Na most, ha belegondolsz, ez is marha gáz, hogy egy cipő másfél évig bírja... :)))))

Most mondjam, hogy régebben valaki hordott öt évig egy cipőt, aztán mondjuk meghalt, isten nyugosztalja, a gyereke meg eladta a cipőt a teleki téren, és az új gazdája még hordta évekig...???

mad-man 2016.10.12. 12:27:56

@Fausto(tm): Én elhiszem papa, én is Magyarországon élek. Itt ez a megy, te fizesd ki a termék USD-ről egy az egyben EUR-ra váltott árát +27% ÁFÁ-t, és ha valami gondod van, mehetsz a picsába.
Fogyvéd? Békéltető? Na "neszórakozzál", szart se érnek.
20 rugós cipőért, 100 rugós mosógépért pedig senki sem perel, ez van.

mad-man 2016.10.12. 12:30:13

@Terézágyú: És közben még lőttek is rá, mert háború volt.

A fogyasztói társadalomban is működnek manufaktúrák, lehet venni kézműves cipőt, csak megkérik az árát. Van egy kézzel készült bőr csizmám, na az évek óta ugyanúgy néz ki, pedig hordtam már nem keveset. A sarokrésze kicsit kopott, majd kap egy újat és kész!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.10.12. 12:32:46

@Terézágyú: ...is. Meg abba is, hogy mérnem gépelte be a szakvéleményt. Résen vagyok ám! :D

Terézágyú 2016.10.12. 12:34:05

@mad-man:
"A sarokrésze kicsit kopott, majd kap egy újat és kész! "

Ha egyáltalán léteznek még suszterek, akik foglalkoznak cipőjavítással...

Terézágyú 2016.10.12. 12:35:18

@kekecke:
"Meg abba is, hogy mérnem gépelte be a szakvéleményt. Résen vagyok ám! :D "

Ügyes vagy. De az csak indoklás volt atpi felé, aki kifogásolta, hogy miért nem gépelte be :)

mad-man 2016.10.12. 12:35:47

@Terézágyú: Mondjuk ez is gyanús, de megoldjuk okosba magyaroschba! :D

Az árkalkulációs kommentemben kimaradt az EUR-ról forintra váltás, és a kiskereskedői árrés. Entschuldigung!

Terézágyú 2016.10.12. 12:38:48

@mad-man:
én rengeteg cipőmet ragasztottam már meg pillanatragasztóval stb.

The Crazy One 3om 2016.10.12. 12:40:19

@Terézágyú: fogadjunk Teréz, hogy te nem viszed félévente a cipőidet cserére...

Terézágyú 2016.10.12. 12:42:04

@The Crazy One 3om:
"fogadjunk Teréz, hogy te nem viszed félévente a cipőidet cserére... "
én még életemben nem vittem vissza cipőt a boltba... :(
sőt, talán semmilyen más árucikket sem... :(

nem is való vagyok ide ... :(((((

Terézágyú 2016.10.12. 12:45:02

ja, de trallala, már vittem vissza könyvet a könyvesboltba, mert hiányzott belőle egy ív :)

de jóóó, akkor mégis beleférek ebben a blogbaaaaaaaaa.........

Manyecska. 2016.10.12. 12:46:47

@Terézágyú: én meg gyerekkoromban bekentem a kopott cipőmet lakkal. Fekete mozdonylakkal.. :DDD...vót egy kis üveggel otthon gondoltam kipróbálom! ON

lanAlaturB 2016.10.12. 12:47:07

A hasznalat helyebe csak az eladok,szakertok szokta belekotni,a gyarto sosem.
Ha minden cipot csak ott hordanak,ahova valo,akkor az dctol az adidason at a nikeig mindegyik elszenvedne egy laza 80-90%-os forgalomcsokkenest.

The Crazy One 3om 2016.10.12. 12:48:05

@Terézágyú: na ugye. persze, hogy sutyerák a cég(ek). Mert megteheti(k). Ugyanoda kötünk ki mindig. Le se basszák a békéltetőt, mert csak ajánlás. Nekik van egy (papíron) SZAGvéleményük. Nem értesz egyet? Tessék, vizsgáltasd be. Persze az nincs ingyen, ahogy az ügyvéd sem a bíróságon. Az a baj, hogy mindent ingyen akarunk. Ha annyira az elv a fontos és igazságod, akkor járd végig az utat.

Szar, gyenge a törvény, így nem csoda, hogy ezzel próbálják kompentzálni a szarrágó ügyfeleket. Ugye ismerjük azt a fajtát, aki mint a vetésforgó, félévente visszavisz minden ruhát, cipőt ilyesmit, hogy szavatosságba cseréld be, lehetőleg aktuális szezonárura.

jajmarnemoderalj 2016.10.12. 12:48:33

"Igazából sejtem mi lehet, de akkor nem biztos, hogy utcai viseletre tervezték, hanem az adott sportra. "

lol... csak akkor ér, ha a deszkán áll a cipővel? a másikra meg húzzon bakancsot és azzal hajtsa? deszkázásnál sose sétálnak egy métert se, csak abban a qrva csőben bohóckodnak...

biztos kellett az anyagból kispórolt pénz a valóvilágos marhákat öltöztetni...

Terézágyú 2016.10.12. 12:48:55

@Manyecs:
Kinek nincs otthon egy kis mozdonylakkja...? :)

De egyébként a cipőket ki szokták bokszolni is időnként... gondolom ma már ez sem divat: minek, ha a cipő úgyis csak pár hónapig bírja...

Manyecska. 2016.10.12. 12:53:08

@Terézágyú: dehonnem, a párom négy sör, egy jacuzzi :P és egy izzasztó menet izé mindegy :D után vasárnap éjjel elkezdett cipőt pucolni annak mindig rendben kell lennie!!-a hivatalbaaa'..-:)) nem győztem csodálkozni. Én meg néha hazamegyek és lehullanak rólam a szatyrok/táskák/cipőik mostanában ott is hagyom :D fiamtól tanultam, drága gyerek a lépcső tetejére dobja fel csak egyszer fogja kitörni a nyakát..

Terézágyú 2016.10.12. 12:53:56

@jajmarnemoderalj:
"lol... csak akkor ér, ha a deszkán áll a cipővel? a másikra meg húzzon bakancsot és azzal hajtsa?"

:)))
Jó meglátás... akkor léteznek külön balos, meg jobbos gördeszkás cipők??? :)
Aki a bal lábával hajtja magát, annak a bal cipője van megerősítve, és a jobbos meg gyenge, mert azzal csak áll a deszkán? :))))))

Manyecska. 2016.10.12. 13:20:04

@Terézágyú: a jobblábas rózsaszín nyuszifüles mamusz, a bal meg vasalt bakancs :P

Terézágyú 2016.10.12. 13:49:30

@Manyecs:
aki ilyen féloldalas sportot választ, az ne csodálkozzon.

Manyecska. 2016.10.12. 14:01:14

@Terézágyú: nekem most 39-es görkori kéne, ide a munkahelyemre,időnként tennék egy kört napközben!! :) OFF

Terézágyú 2016.10.12. 14:08:18

@Manyecs:
"nekem most 39-es görkori kéne"

Jobbos, vagy balos??

The Crazy One 3om 2016.10.12. 14:08:38

@Manyecs: te vagy a pincérnő a Ponyvaregényben?

Manyecska. 2016.10.12. 14:25:56

@The Crazy One 3om: lassan inkább a Szupernagyi, az görkorizott, te nem emlékezhetsz rá, az én gyerekkoromban volt sorozat, a csoroszlya görkorival járt, brrrr.:D ON

The Crazy One 3om 2016.10.12. 15:04:23

@Terézágyú: a te képeden a Szupernagyi van, az enyémen meg a Manyecska...

Terézágyú 2016.10.12. 15:10:51

@The Crazy One 3om:
a te képeden meg fog sértődni, az enyémet látva pedig elmosolyodik majd...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.12. 17:12:14

@Manyecs: Megfelelő cipőt a megfelelő célra, mi? :-) Erről az jut eszembe, amikor boldogult ifjú koromban egy hétvégi túra indulására egyenest a munkahelyemről érkeztem. Ing, nadrág, félcipő a hátizsákban, bakancs a lábon. Aztán első nap után (Mátrafüred - Kékes - Mátra-gerinc - Sirok) kicsit "viseletes" lett a lábam a bakancsban, ezért második napra felvettem a félcipőmet. A Sirok - Szarvaskő szakaszon nem is volt semmi baj, az kellemesen lankás, de mire estére felértünk a barlangszállásra (jó szokásunk szerint persze tökön-paszulyon át) a bükki sziklák teljesen gajra vágták a két hetes cipőm talpát. Otthon lemostam róla a másfél kiló sarat, kiszedtem a talpába beékelődött kavicsokat, szépen kipucoltam, és visszavittem, hogy "eeeromlott, hólyagos a talpa". Érdemes lett volna az eladó fejét megörökíteni, de amikor magához tért, sűrű fejcsóválgatások közepette ("Húsz éve dolgozom, de ilyet még életemben nem láttam") elnézést kért, és visszaadta a pénzt.

Manyecska. 2016.10.13. 08:17:19

@Csokis: :D de kis hamis vagyol Te..! ez a cipő is gallyra ment dehát megélt egy hídmászást /"szeretlek ...felirat az Árpád-híd oldalán..:D / valami pókembernek képzeli magát a páárom de a tízéves kislánya pont így mászik fel-biztosítókötéllel- 10 m-ig..:)
Na oda milyen cipő kéne a szakértők szerint??? Meg nyilván dupla Tena-lédit rakok a gatyámba mielőtt elindulok tíz méterre hátha összefosom magam..de MI alapján döntik el hogy rendeltetésszerű avagy sem? Ez tök jó kiskapu:(((

lanAlaturB 2016.10.13. 08:55:29

@Manyecs:
Sima menet volt,vagy beengedted popoba is?

Manyecska. 2016.10.13. 09:11:43

@lanAlaturB: komolyan sosem fogom megérteni a pasikat. Vagy nő vagy? Akkor pláne nem. :D ON Ilyen hülye kérdést. Nem akarsz írni egy homárposztot? ne értsd félre kissé melegnek tűnsz, amúgy..:)

lanAlaturB 2016.10.13. 09:21:26

@Manyecs:
Adj 10 percet,aztan meglatjuk,mennyire vok az.
Papirzacskot hozzal,mert elegge valogatos vok.

Manyecska. 2016.10.13. 09:22:09

@lanAlaturB: amúgy rohaggyá meg, tegnap rámesett a fregoli most úgy néz ki a hátam /mondjuk fejbe is vágott../ mintha korbácsoltak volna mi a f.szt mondok az üzemorvosnak???? :D Úgyse hinné el az nő.@Terézágyú: mindkettőtől sírva fakadtam amúgy, de köszönöm:) :D

Ja, itt azt mondják hogy ha nincs befűzve jobban kopik könyörgöm, ti láttatok már bekötetlen cipőjű kiscsírákat, ennyi életösztön nincs bennük..hánem? oviban megtaníccsák bekötni a cipőt most ez lenne a divat....??? Mert én is látok néha. Nóórmális? Hátnem. hátnem?

Manyecska. 2016.10.13. 09:26:02

@lanAlaturB: várjá rakok fel képet /úgyis törlik/ nesze bmeg itt még buta fejem is van:
www.kepfeltoltes.hu/view/161013/_nk_p_megint_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
:D ON bocsánat pardON OFF szerintem ne térjünk el a tárgytól!!

lanAlaturB 2016.10.13. 09:30:15

@Manyecs:
Vagok a zacskora ket lyukat a szemeidnel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 09:37:38

@Terézágyú: @Dikusz: Asszem valamelyikőtök kérdezte eccer, hogy néz ki Manyi. Hát így: @Manyecs:

lanAlaturB 2016.10.13. 09:37:57

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
:D

Egyebkent a muteromnak ugyanilyen seroja volt a 80as evekben.
Eleinte csak dauer, aztan mar melir is.
Gyarilag egyebkent nyilegyenes,sotetbarna a haja :D

Técsi Annamária 2016.11.03. 14:27:54

Csak annyit hogy ma kaptam én is meg a szakvéleményt szerintem a szöveg ugyan az mit az első.
süti beállítások módosítása