Tékozló Homár

Pénzért bosszúságot

2016.11.21. 15:19 | Homár Hilda | 71 komment

magyar_posta_1_1_1.JPG

Szegény Panniék nem erre számítottak, amikor utánküldést rendeletek a Postánál. Ugyanis levél jön, préselődik a postaládába. Szomszédok értesítik Pannit. Panni panaszt tesz. Posta kompenzál. Jön a következő levél. Préselődik a postaládába. És így tovább.

Kedves Homár,

A Magyar Posta postai utánküldés nevű szolgáltatásával és a veresegyházi postahivatal kézbesítőivel szívunk fél éve folyamatosan. 4,5 éve külföldön élünk, az első 4 év gyakorlatilag probléma nélkül telt. Idén márciusban aztán valami félresiklott és azóta az utánküldés gyakorlatilag nem működik. (A veresegyházi postahivatal egyébként egy tüneményes és nagyon együttműködő intézmény; amikor 5 éve a Svájcból érkezett csomagból néhány tábla csokoládé eltűnt, a postahivatal azonnal fizetett, igaz, fontosnak tartották hozzátenni, hogy azok a csokik egyébként simán külföldön is kilopódhattak a csomagból.)

Szóval idén év elején, amikor a szomszédok először jelezték, hogy kaptunk egy levelet, felhívtam a veresegyházi postahivatalt és egy nagyon szimpatikus hölgy azonnal segített; elintézte, hogy a kézbesítő visszavigye a leveleket a postára és azok végül el is jutottak az utánküldési címre.

Áprilisban már nem volt ekkora szerencsénk. Akkor kéthavi levéltömeg lógott ki a postaládából. A postahivatalt felhívva egy nagyon flegma nővel találtam szembe magam, aki nem akarta megérteni, hogy mit akarok én a kézbesítőtől, és teljesen rugalmatlan volt. Sebaj, nekem a kártérítés is jó; megírtam a panaszt, május végén visszakaptuk a márciusi és áprilisi utánküldési díjat, és mindenki ment a dolgára.

Augusztusban ez megismétlődött. Akkor a posta valamiért jobbnak látta a jóváírást - kifejezett kérésünk ellenére - nem utalni, hanem készpénzutalványon küldeni. Az utánküldési címre, viszont az én nevemre.

Ezzel csak annyi a gond, hogy
1. az utánküldési címen nem mi élünk, így az illető nem veheti át a pénzt, mert nem stimmel a személyazonosság
2. mi külföldön élünk, ezért normális esetben esélyünk sem lenne átvenni a pénzt
3. úgy hozta a csoda, hogy abban az időszakban jártam otthon, csakhogy a lakcím, ahova küldték (utánküldési cím) nem stimmelt a lakcímkártyámon lévő címmel.

Végül nagy nehezen megkaptam a pénzt, de addigra jeleztek a lakók, hogy újra levelet kaptunk, így ott a postán személyesen meg is tettem az újabb panaszt, ezúttal már szeptemberre. Azt a pénzt még mindig várjuk, mert természetesen a 30 napot gondosan kivárva kértek hiánypótlást, most majd nyilván újból kivárják a 30 napot és november 15. körül fognak utalni.

Ma jeleztek a lakók, hogy újabb négy küldeményt kaptunk, kettőt októben és kettőt már novemberben. Nekem igazából megfelel, hogy a posta minden hónapban visszautalja az utánküldés díját, a panasz e-mailekre is létrehoztam már egy sablont, de azért érdekelne, hogy ezekről az esetekről megy-e visszajelzés a veresegyházi postahivatalnak, vagy egyszerűen ellenőrzés után automatikusan utalnak.

A posta válaszlevele amúgy minden esetben nagyon udvarias és semmitmondó: a kézbesítő munkatársak figyelmét minden esetben nyomatékosan felhívják arra, ami amúgy egyáltalán nem az ő dolguk lenne, és akik - saját elmondásuk szerint - esőben pl nem kézbesítenek. Ezek a magasan motivált emberek döntenek a levelek utánküldéséről. Lassan kezdem azt gondolni, hogy ez az ő bosszújuk része, amiért reklamálni merek, ha nem kapjuk meg, amiért fizettünk. Bár nem egészen értem, hogy gondolják, mert mi ezekben az esetekben kártérítést kapunk, tehát a saját munkáltatójukkal tolnak ki.

Van bármi lehetőségünk a jogaink hosszútávú érvényesítésére? Vagy jobban tesszük, ha a közműszolgáltatóknak új levelezési címet adunk meg? Jogunk van felmondani az utánküldést, sorozatos nemteljesítésre hivatkozva (2019 januárig van kifizetve)?

Köszönöm, ha segítetek.

Üdv,

Panni

Ez lehet tenni:
A Magyar Posta Zrt. általános szerződési feltételei pontosan rögzítik a postai utánküldés szolgáltatás és az ezzel kapcsolatos kártérítési igény érvényesítésének szabályait is. A leveledből úgy látjuk, hogy a szolgáltató a kártérítési felelősségével kapcsolatos rendelkezéseket megfelelően alkalmazza és a panaszokat a vonatkozó szabályok szerint kezeli.

Az általános szerződési feltételek lehetővé teszik a szerződés felmondását, ezekben az esetekben a posta köteles a felmondás napját követő hónaptól számított díjat a fogyasztónak visszafizetni.

Az ideális helyzet persze az lenne, ha a szolgáltató az utánküldés szolgáltatással kapcsolatos szerződéses kötelezettségeit is minden esetben megtartaná, mert akkor el lehetne kerülni az ezzel kapcsolatos visszatérő panaszok benyújtását vagy a szerződés felmondását. Ehhez javasoljuk, hogy az e-mailek helyett levélben tegyél panaszt, amelyben összefoglalva írd le az eddig észlelt szabálytalanságokat kérve a jövőbeni hasonló esetek elkerülését. A panaszt javasoljuk közvetlenül az érintett postahivatalnak és a cég központi ügyfélszolgálatára is megküldeni. A posta a panaszra 30 napon belül köteles indokolással ellátott írásbeli válaszát megküldeni.

Ha a jelzett hiányosságok ezt követően is jelentkeznek, akkor megfontolandó bejelentés megtétele a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósához, illetve a szolgáltatási szerződés felmondása és az ezzel kapcsolatos díj visszakövetelése. Megoldást jelenthet továbbá a szolgáltatók számára a levelezési cím megváltozásának bejelentése, így a postai utánküldési szolgáltatás igénybevétele szükségtelenné válna. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.11.21. 15:33:21

Mijaza postaiutánküldés????

Ha külföldön élnek mér kapnak annyi levelet???

Manyecska. 2016.11.21. 15:35:34

@Terézágyú: mert ősz van! Hullanak a levelek!

joska141 2016.11.21. 15:53:58

Tökéletesen ugyanezt szenvedtem végig ebben az évben én is Zuglóban. 15 azaz Tizenöt éve változatlan a lakcímem és a postafiók címem. Szerződésem van, hogy minden azaz minden a lakcímemre címzett küldeményt a postafiókomba küldenek. 14 évig ezzel semmi gond nem volt, idén gyakorlatilag minden hónap utánküldési díját visszakaptam. A sablonlevelek azonosak voltak mindkét fél - enyém és Posta - részéről. Amikor 2 hónappal ezelőtt név szerint a Posta vezérigazgatójának írtam tértivevényes levelet, akkor állt vissza a régi rend. Ezt a módszert javaslom Önnek is, Interneten megtalálja a név és cím adatokat. Sok szerencsét hozzá.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.21. 16:19:55

Az ebben a gáz, hogy az egész a kézbesítő postán múlik. Már onnan se lenne szabad a levélnek kikerülnie a postáshoz. Nálunk két ilyen átirányítás is van a családban. A II. kerület -II. teljesen jól működik, a III-II. elég rapszodikusan. Hol megjön, hol nem. Nem tudom, hogy mi a megoldás, de egy esetleges kár esetén (pl. tértivevényes levél elmulasztása miatt APEH, vagy más büntetés) tuti nem érném be azzal, hogy "Nem szolgáltattunk, mert lusták voltunk? Akkor reklamáljon, és 30 napon belül visszaadjuk a pénzt." Megaf...omat!

Rejtélyes 2016.11.21. 16:28:41

A postai utankuldes nem csak 6-12 honapig hasznalhato? Ennyi ido alatt nem tudnak ertesiteni mindenkit az uj cimrol? A poszt-tolot mar lehet?

Terézágyú 2016.11.21. 16:31:31

@joska141:
"Szerződésem van, hogy minden azaz minden a lakcímemre címzett küldeményt a postafiókomba küldenek."

De honnan jön ennyi leveled? Ha mindenkinek a postafiókodat adod meg levelezési címként, akkor miért jönnének a lakcímedre?...
#nemértimerkisbuta

Terézágyú 2016.11.21. 16:39:06

@The Crazy One 3om:
Inkább maradjak hesteg?

Valójában én azt akartam írni, a koromból kifolyólag, hogy
/me nem érti, mer kis buta

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.21. 16:42:30

@Rejtélyes: Amennyire befizeted. Az meg, hogy miért jó neki, hát nem mindegy? Kifizet egy szolgáltatást, akkor jár a teljesítés.

Terézágyú 2016.11.21. 16:56:45

Tehát most a pószter 4,5 éve külföldön él, és azóta ott a lakása üresen áll, ahová rendszeresen jönnek levelek (és a szomszédok rendszeresen tartják vele a kapcsolatot), s a leveleket ő továbbküldet(ne) egy másik magyarországi címre, ahol gondolom a szülei laknak???

The Crazy One 3om 2016.11.21. 17:08:29

@Terézágyú: szóval jól sejtettem a korod....

joska141 2016.11.21. 17:10:04

@Terézágyú: Vannak olyan cégek, intézmények amelyek magánszemély részére postafiókba nem kézbesítenek. Kénytelen vagyok ezért néhány helyen a lakáscímet adni, onnan lesz aztán továbbküldés a postafiókba. Sajnos.

Darth Revan 2016.11.21. 17:17:52

Mondjuk ha 4,5 eve nem elnek azon a cimen, akkor miert kapnak oda egy rakat levelet? Egyszerubb szolni a feladonak, hogy ne ide kuldd a hulye leveleidet, mint fizetni egy olyan szolgaltatasert, amit a posta nem vagy csak nyogvenyelosen tud teljesiteni.

vizsla_barat 2016.11.21. 17:54:28

a level tovabbitast a csilivili csucshyperszuper budaorsi logisztikai rendszernek kellene kezelnie.

1gazsagos1 2016.11.21. 19:15:24

@Terézágyú:

1. GÁZ
2. VILLANY (ÁRAM)
3. VÍZDÍJ

+ egyebek:
- Önkormányzati levelek (ha van kocsi, a kocsi után fizetendő negyedéves, féléves adók)
- Biztosítótól levelek (hiába van e-mail cím, lehetséges)
- BANKOKTÓL levelek (értesítők, egyebek, ha hiteles vagy ugye)
- Egészségügyi papírok (vizsgálatra hívás, etc,) fizeti a járulékot itthon kezelteti magát, fodrász, műköröm, fogorvos minden ócsóbb
- NAV (kiadja albérletbe idegennek, nem számol el vele) adócsaló mert adóköteles

Külföldön élőket is rendszeresen b.szatják, mert az ő nevükön van az ingatlan, ha más él ott, akkor meg pláne

1gazsagos1 2016.11.21. 19:17:28

@Darth Revan: mer kiadja albiba feketén mit gondolsz miért

ne legyetek már értetlenek na kell a pluszlóvé

aki ott lakik nem veheti át a leveleket mer hivatalosan nem lakik ott ugye meg nem az ő nevén van a kecó ő csak ott él egyéb címen

Azért vigyázzon a poszter miket plakátol ki mer a végén a NAV is utánanéz nem csak a Posta...

Ha kapott pénzt azzal ugyanis szintén el kell számolni... Adóbevallás...

1gazsagos1 2016.11.21. 19:22:40

Ha lopnak azt mindig a helyi kézbesítő csinálja. Ő nincs lekamerázva, akkor nyúl bele a csomagba, amikor akar, nála nem lesz megtalálva a szajré. A poszter viszont vádaskodik mert bizonyítéka erre nem lesz. Szoktak belenyúlni a postások a csomagba, főleg régen volt ez divat. Nekem például megnézték, mit nyertem a nyereményjátékon...

Mi a megoldás?

E-MAILES ÜGYINTÉZÉS
SZOLGÁLTATÁS FELMONDÁSA

DÖGÖLJÖN MEG A POSTA IS NAGY ÍVBE.

upho 2016.11.21. 19:26:32

Fasza lenne végre eljutni oda, hogy egy kifizetett, de nem végrehajtott szolgáltatás esetén a kurva szolgáltatót ekézné nagyérdemű, nem a posztert. Mégis mi a fasz köze van a kérdéshez, hogy miért kért utánküldést?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 19:33:26

"Vagy jobban tesszük, ha a közműszolgáltatóknak új levelezési címet adunk meg?"

Hm... Szerintem igen. Sőt, ezt már 4,5 éve is megtehetted volna.

1gazsagos1 2016.11.21. 20:30:42

@upho: a poszter közölte, ő is susmosol mint a posta

Az állás 1:1

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.11.21. 23:41:42

@Darth Revan: "Egyszerubb szolni a feladonak, hogy ne ide kuldd a hulye leveleidet, mint fizetni egy olyan szolgaltatasert, amit a posta nem vagy csak nyogvenyelosen tud teljesiteni."
Télleg megadhatom a főtávnak meg az elműnek (stb.) a börminhemi, szantakrúzi, mandaulai címemet? Oda-e fogják postázni a-e sárgacsekkemet? E?

@upho: ó, köszönöm. Úgyám.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.22. 01:53:16

@The Crazy One 3om: Eeegen. Abból a korből származik, amikor még volt rendes oktatás, és az emberek olvastak könyveket. Tömjük ki, és mutogassuk! :))

Terézágyú 2016.11.22. 07:43:48

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
"Télleg megadhatom a főtávnak meg az elműnek (stb.) a börminhemi, szantakrúzi, mandaulai címemet? Oda-e fogják postázni a-e sárgacsekkemet? E?"

Nem, de ha tényleg jön a sárgacsekk, akkor
1. az albérlő fizesse be.
2. ha üresen áll a lakás 4,5 éve akkor kapcsoltassák ki a közművet...

@1gazsagos1:
"aki ott lakik nem veheti át a leveleket mer hivatalosan nem lakik ott ugye meg nem az ő nevén van a kecó ő csak ott él egyéb címen "

Nem is kéne átvenni, éppen arról van szó, hogy egyszerűen csak tele van postaláda...

Terézágyú 2016.11.22. 07:44:59

@The Crazy One 3om:
"szóval jól sejtettem a korod.... "

Ezt nem kellett sejteni, sosem titkoltam, hogy nem vagyok mai csirke...

Terézágyú 2016.11.22. 07:50:36

@upho:
"Fasza lenne végre eljutni oda, hogy egy kifizetett, de nem végrehajtott szolgáltatás esetén a kurva szolgáltatót ekézné nagyérdemű, nem a posztert. "

Nem ekézzük, csak
1. próbáljuk megérteni, hogy mi történt
2. tanácsokat próbálunk adni a pószternek, hogy mit lehet tenni. Mármint azonkívül, hogy "kurvaanyádposta!"... Merthogy mi itt nem vagyunk semmilyen hatással a postára, de egy embertársunkra talán hatással lehetünk...

Hipóallergiás 2016.11.22. 08:17:19

@Terézágyú: "2. tanácsokat próbálunk adni a pószternek, hogy mit lehet tenni."

Tipikus homáros segítségek:
"Aki postával küld csomagot sikeres ember nem lehet"
"Csomagot küldeni postával ősi román szokás"

stb :)

Terézágyú 2016.11.22. 08:19:39

@Hipóallergiás:
Jó, akkor mindenki írja be, hogy "kurvaposta" és kész. Semmi többet.
Neked pedig végig kell olvasni minden egyes ilyen hozzászólást.

Ja, hogy te így is végigolvasod, bár nem tetszik... hát, mazochizmus ellen nincs orvosság.

Hipóallergiás 2016.11.22. 08:26:32

@Terézágyú: wtf? Hogy mi nem tetszik vagy mi van? Végigolvasni olyat ami nem tetszik tipikus ősi román szokás. Olyat én soha nem teszek!

Terézágyú 2016.11.22. 08:29:52

@Hipóallergiás:
nem írtad be, hogy "kurvaposta".

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.11.22. 08:58:04

@Terézágyú: Nem minden szolgáltatást lehet kikapcsoltatni, ugyanakkor szerencsére eljutott már oda a tudomány, hogy semmit nem kell csekken fizetni. 4,5 év alatt Panniék is rájöhettek volna, hogy nem a Postával kéne baszakodni, ami szar, ráadásul még pénzbe is kerül. De vannak emberek, akik szeretik saját maguk fejét a víz alá nyomkodni, csak hogy érezzék, hogy élnek.

Terézágyú 2016.11.22. 09:05:05

@onlajnok:
Egyébként a szolgáltatóknál be lehet állítani levelezési címet is (jó, biztosan nem mindegyiknél), és akkor mehetnének a csekkek egyenesen a mamához...

"Panniék is rájöhettek volna, hogy nem a Postával kéne baszakodni, ami szar"

Ezt értsük, úgy, hogy kurvaposta????

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.11.22. 09:08:05

@Terézágyú: be lehet, de külföldit nem biztos, bár igen, mehetne egyből minden oda, ahova a saját lakásukból továbbíttatnák. Eleve nem értem ezt az ide-oda küldözgetést, az ilyen bonyolítás a szopás melegágya.

Értsd ahogy akarod, nekem speciel semmi bajom velük, tény hogy nekem a kapcsolatom is 0-1 közötti egy 100-as skálán. Nem mondom, hogy az egész Posta kurva, de a veresegyházi kirendeltség szarul működik, mint a példa is mutatja.

2016.11.22. 09:21:37

Fent írták a megoldást. Nem az ügyfélszolgálatnak, hanem fejesnek kell írni panaszt. A hivatalos út nem működik. Szinte sehol. Az ügyfélszolgálatos nem érdekelt a probléma megoldásában.
Vagy adsz postaládakulcsot a szomszédoknak.

Hipóallergiás 2016.11.22. 09:24:19

@Terézágyú: ne értsd úgy! a posta jó! Isten is a postát teremtette meg először utána Ádámot és Évát az emberi történelem első postai dolgozóit.

EurósParaszt Lite 2016.11.22. 09:25:21

Lopnak.
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: vasarolj hajo helyett inkabb xelturbinat, 23 millioert mar van, tegnap lattam egy hirdetesben. Az is megy a vitorlascipohoz. Mi a top3 kedvencz otthoni tevekenyseged?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.22. 09:34:21

@EurósParaszt Lite: Télen síelés, nyáron vitorlázás. Lényeg, hogy valaki vigyen, ne én dolgozzak. :)) Bár mostanában kevés időm van rá.

EurósParaszt Lite 2016.11.22. 09:40:23

@Audrey80: ” hol. Az ügyfélszolgálatos nem érdekelt a probléma megoldásában.”
Mert?

EurósParaszt Lite 2016.11.22. 09:41:30

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: akkor hat tenger es hegy is van a nappaliban. irol is szol majd a mai poszt?

2016.11.22. 09:48:07

@EurósParaszt Lite: ld. hiába próbál intézkedni. Telefonon, személyesen, sablon panaszlevele van, lerázzák. Nem akarnak foglalkozni vele, macerás. Inkább visszautalják a pénzt, de nem szolgáltatnak.

Dikusz 2016.11.22. 09:59:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: ebben semmi pláne nincs. Nyáron kell síelni, és télen vitorlázni, kizárólag befagyott tavon (jégvitorlázás nem ér). Ha így teszel, akkor garantáltan nem kell dolgoznod.

EurósParaszt Lite 2016.11.22. 10:21:12

@Audrey80: Odrikam, csodalatos tulajdonsagja a noi letezoknek, hogy ha valamire nem tudjak a valaszfeleletet, a megvalaszolatlansag allapotat ujra-, s korbefogalmazzak megenst. S arrol azt hiszik, az a megfejtes. De meg a masiknak is akkent kellene felfognia. Erre a jatekra nem vagyok vevo. Telefonos czegeknel - dijakmunkaknal - az a jelemzo+n hogy minel tobb megoldott ugyed legyen. Ezert van az sokszor, hogy belemagyarazott fel- vagy nulladmegoldasokkal hajlamosak radcsapni a vonalat es lezarni a hibajegyet. Hol is lapul a Postan az erdek, miben is all? Mi lehet az erdektelenseg oka ahol nem cel a hatekonysag? Nem rugjak ki idovel aki kirivoan hasztalan? Az is lehet, hogy egyforman kifejezett-hatekonytalannak kell lennie mindenkinek es vegyulni. Es akkor allasmegtartas a legminimalisabb erofeszitessel (Popeyeknek ez nem kedvez). Am ez meg mindig nem valasz a munkamoral eme kiugroan tunemenyes permutaciojara.

Terézágyú 2016.11.22. 10:32:02

@EurósParaszt Lite:
Fordított kiválasztódás.
Eddig volt egy tapasztalt postás, aki 100 levélből csak egyet cseszett el. Most elcseszett kettőt, ráhúzták a büntetést, erre felmondott, elment nyugdíjba stb.
Most felvettek valakit, aki tapasztalatlan meg le is szarja az egészet: ő 100 levélből ötöt elcseszik...

Őt is kirúgják, felvesznek valakit, aki viszont tizet elcseszik stb...

2016.11.22. 10:32:53

@EurósParaszt Lite: Nem tudom, hogy van a postán, de valószínű nem fizetnek a megoldott ügyek után, hanem kitöltik a munkaidőt munkával az alkalmazottak. Megoldott vagy megoldatlan ügyekkel, ahogy sikerül. Ha motiválva lennének plusz pénzzel, igyekeznének megoldani az ügyeket. Nem, nem rúgják ki, felénk állandóan kint a hirdetés, hogy postai dolgozót keresnek.

Terézágyú 2016.11.22. 10:37:43

@Audrey80:
"Ha motiválva lennének plusz pénzzel, igyekeznének megoldani az ügyeket"

Nyilván az ügyfélszolgálatos csak annyit tehet ebben az esetben, hogy továbbítja a panaszt.

Darth Revan 2016.11.22. 10:42:34

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

legkozelebb olvass is es ne csak kommentelj.
"abban az időszakban jártam otthon, csakhogy a lakcím, ahova küldték (utánküldési cím)"
Magyarorszagi cimre tovabbitatja a leveleit, nem kulfoldire. Amugy nem hiszem, hogy megoldhatatlan feladat egy kulfoldi levelezesi cimet megadni, masreszt ha csak szamlalaveleket kap, azt tuti lehet online is intezni.

Audrey80 (törölt) 2016.11.22. 10:44:52

@Terézágyú: ettől még semmilyen ügy nem lesz megoldva, főleg folyamatos szolgáltatásnál.

Terézágyú 2016.11.22. 10:46:04

@Audrey80:
Hát nincs is megoldva, ahogy a pószter esetéből látjuk...

EurósParaszt Lite 2016.11.22. 10:48:28

Teny, hogy a haylandosag es a beigert penz osszefuggenek. Megis azt gondolom es tapasztalom, hogy nem lehet mindent (plusz)penzzel megoldani, sokszor ez kokemeny mentalitas, ami szamos esetben orszagvaltassal tuntetheto csak el a latomezobol.
@Darth Revan: kulfoldon elni meno, hat nem erted? Ezt a HUN-dolgok fikazasaval lehet erosbiteni priman. Mint erett, felnott moccertan.

Audrey80 (törölt) 2016.11.22. 10:50:11

@Terézágyú: Azért helyeseltem joska141 ötletét. Én a MÁK-kal játszottam el ugyanezt. Az ügyintézők csak ígérgettek hónapokig. Már egy mail után másnap ott volt a pénzem a számlán, a tértivevényes levelet meg sem kapták. Fejesnek kell írni. Vagy oldja meg máshogy, ne a postával a gondját, adjon egyik lakónak kulcsot a postaládájához, ha már ennyire lelkesen tartják vele a kapcsolatot, mennyire lenne problémás?

Terézágyú 2016.11.22. 10:52:01

@Audrey80:
"Az ügyintézők csak ígérgettek hónapokig"
Hát, én is ezt mondtam... :)

"Én a MÁK-kal játszottam el ugyanezt"
Mijaza mák?

Audrey80 (törölt) 2016.11.22. 10:52:43

@Terézágyú: Államkincstár.

fillérbaszó vadász 2016.11.22. 10:53:40

Engem csak az érdekel, hogy-hogy nincs black-friday-es poszt?

EurósParaszt Lite 2016.11.22. 11:10:40

Tavasz van es aranyszinu napfeny, ezzel tul nagy kontrasztban allana egy fekete paintech. Tavasz van - koszontjuk az eletvonaton zotykolodo-vergodo utasainkat. Mindenki menyen ki.
vajon nexpost, high int (mirol fog szolni, nagyon magas erdekessegi rataval fog birni)
enter (elkezdi futtatni a kivansagokat, jobb, mint a joslas)

joska61 2016.11.22. 11:19:14

Tényleg azon matekolunk, hogy miért mennek oda a levelei? Fizet a postának egy szolgáltatást, amit a posta leszar. Ez a téma...

Terézágyú 2016.11.22. 11:30:38

@joska61:
"Fizet a postának egy szolgáltatást, amit a posta leszar. Ez a téma..."

Akkor erről beszélj, és ne arról, hogy más mit ír!

Hipóallergiás 2016.11.22. 11:53:02

@Terézágyú: szóval... van egy kifizetett szolgáltatás amit a posta nem vêgez.
De MIÉÉÉRT???

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.22. 11:59:52

@Hipóallergiás: Én ezt egyszer megkérdeztem, egy tucat ismeretlen ember nevére, az én postaládámba ejtett levéllel a kezemben. (bankos, önkormis, etc. szóval nem offline spam. XVIII, kertesházas rész, annyi logika volt benne, hogy mind abba az utcába szólt)
ennyi volt a válasz : "Elnézést a kellemetlenségért"
arra pedig, hogy mivel ezek itt mások levelei, így felmerül a kérdés, hol vannak az ÉN leveleim, nem nyögtek még ennyi sem.
Valaki írta fentebb a helyettesítést, mint indokot. Csak megerősíteni tudom. Ezek mindig akkor fordultak elő, amikor más postás volt.

2016.11.22. 12:08:40

és ezért fizet(sz) is?

Facelessbook · www.dont.think.so 2016.11.22. 21:46:58

Huszar Geza levelet is rossz helyre kezbesitettek (illetve masik Huszar Gezaet dobtak be nem annak a Huszar Gezanak, akinek szolt). Lett is belole nagy katyvasz underground munkasorokkel meg foldrengessel fuszerezve.

joska61 2016.11.23. 09:56:51

@Terézágyú: Én feltettem egy kérdést. Te meg utasítgatni próbálsz? El vagy te tévedve a világban bogaram.

aranyláz 2016.11.23. 15:21:55

@EurósParaszt Lite: "Nem rugjak ki idovel aki kirivoan hasztalan?" nem feltétlenül, megmondom miért nem: mert lehet, hogy a helyére nem hogy "hasztalan"-t, hanem egyáltalán semmilyen embert nem találnak, s akkor még annyira sem fog működni a "rendszer"-ez az ábra ma

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.11.23. 18:10:47

@Darth Revan: Olvastam, felfogtam, de továbbolvastam és bizony, itt a hozzászólások között felmerült, hogy külföldi címre lenne az igazi. (Mert pl. mi van, ha nincs rokonom, vagy nem olyan, akire rábíznám a hivatalos ügyeimet.)
Szóval a kérdés emiatt merült fel, nem pedig azért, mert szövegértési nehézségeim lennének és nem fogtam fel a beküldő élethelyzetét... Elfogadja a választ, képviselő úr(hölgy)?
süti beállítások módosítása