Tékozló Homár

Dupla szívás a betegség, ha Desszert.Neked-diák lennél

2017.01.12. 11:18 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-01-11_12_12_51.png

Na, mi van ilyenkor, amikor az ÁSZF 2 pontja ellentmond egymásnak? Nekem mondjuk a "betegen senki ne tegye be a lábát egy konyhába" elv erősebb kutyának tűnik, mint az időkorlátos lemondás, bár azt is értem, hogy a cég igyekszik elkerülni, hogy erre hivatkozva farolhassanak ki az esti programból egyesek az utolsó pillanatban, de a 10 napos limit egyszerűen nem életszerű megoldás. A kérdés az, hogy jogszerű-e, illetve, hogy a Desszert.Nekednek, ami egy jónevű cuki, miért éri meg ez az egész? Miért nem találnak ki más megoldást? Mondjuk csinálhatnának egy utolsó pillanatosok várólistáját.  Lehetne kicsit olcsóbban adni, és tuti olyanok is befizetnének rá, akik egyébként sokallják a 14 ezer forintot egy sütitanfolyamért.

Kedves Tékozló Homár!

Szeretném megosztani veled a történetem. 

Szeretek főzni és sütni, de mivel nincs végzettségem hozzá és nem is a szakmában dolgozom, így időnként részt szoktam venni rövid főző és sütő kurzusokon, melyeket nagyon szeretek. Ezek a kurzusok olyanok, hogy mikor jelentkezel, előre elutalod a pénzt és akkor lép hatályba a jelentkezésed.

A történet egy lányról és arról, hogy ma itthon mennyire használják ki a szolgáltatást vagy terméket vásárlókat. A tanfolyam ára 13 990 Ft volt és jelen esetben a Desszert.Neked cukrászdáról van szó (akik egyébként elég jó nevűek, bár a lent leírtak alapján nem a tulajdonos, hanem a cukrász érdeme ez). Eddig mindegyik tanfolyamra elmentem (az adott cukrászdában is többször volt és eddig semmi baj sem volt), azonban most életemben előfordult, hogy lebetegedtem. Sajnálom, ez szörnyű tragédia, hogy így január közepén beteg mertem lenni, tudom, ez az én hibám. 

Viszont azt is tudom, hogy egy cukrászda konyhájába nem illik elmenni betegen, ugyanis az számos ponton szabályt sért. Továbbá a cukrászda saját Általános Szerződési Feltételeiben is megtalálható, hogy nem lehet betegen a tanfolyamra menni. Én ezt jó Vásárló módjára be is tartottam, jeleztem a cukrászda felé, hogy nem tudok elmenni, azonban szeretnék az árából egy másik tanfolyamon részt venni.

Igen ám, de itt követtem el a hibát. Ugyanis az ÁSZF-ben az is szerepel, hogy díjmentesen akkor mondhatom le, ha előtte legalább 10 nappal jelzem. És innen indul a problémám. Tíz napja még makk egészséges voltam (mondjuk én ennek örülök), de az adott napra már sajnos nem voltam jól. A cukrászda saját Szerződési feltétele pedig kizár így a tanfolyam részvételéből, illetve azt is leírja, hogy sem másik tanfolyamon nem vehetek részt, sem a pénzt nem kapom vissza. Ezt hívják úgy, hogy a 22-es csapdája.

Ezek után hosszas levelezésbe kezdtem a cukrászda tulajdonosával arról, hogy nem tehetek róla, hogy beteg vagyok, önhibámon kívül történt, de mivel betegen nem tudok bemenni egy steril konyhára, így adjanak egy másik időpontot másik kurzusra (ebből a fajtából márciusban egyébként lesz még egy és még vannak szabad helyek). A tulajdonos sajnos azt írta, hogy az ÁSZF miatt nem fogok tudni helyet kapni (amit nem értek, mert vannak szabad helyek), de ha majd felszabadul egy hely - tehát csak lemondás esetén - kaphatok egy szabad helyet, melyet esetleg 1-2 nappal előtte tudnak nekem jelezni.

Szeretnék idézni a leveleiből pár sort:

ha fizikailag nem érzi magát rosszul, akkor akár egy száj elé helyezhető maszkkal (bármelyik gyógyszertárban beszerezhető) részt tud venni Ön is rajta.

Kérdésem: ha nem érzem magam rosszul, akkor miért tegyek maszkot a szám elé?

Természetesen nem hívunk beteg embert a konyhába, azonban azt írta, hogy csak nagyon náthás, ezért gondoltam, hogy ha egyébként fizikailag nincs rosszul, akkor ezt így tudjuk megoldani, hogy ne vesszen el a befizetés.

Most akkor beteg vagyok vagy sem? Vajon ez a levelezésen keresztül látszik?

Az ÁSZF-ünkben és a kurzus jelentkezés visszaigazolásában is szerepel, hogy a kurzust 10 nappal korábban lehet díjmentesen lemondani. Miután fél nap alatt nem tudunk mást szervezni a megüresedett helyre és ebben a téli időszakban elég gyakori a náthás megbetegedés, sajnos nem tudunk teret adni az utolsó pillanatos lemondásoknak – így nem érné meg nekünk kurzusokat tartani.

Vajon az ÁSZF alapján szoktam lebetegedni?

Nem tudok sajnos plusz alkalmat felajánlani, annyit tudok tenni, hogy ha bármelyik következő kurzuson marad fenn üres hely, akkor értesítem Önt és így részt tud venni. Ez a kurzus előtt 1-2 nappal várható csak és sajnos egyáltalán nem tudjuk garantálni, hogy lesz ilyen lehetőség.

Tehát nesze semmi...

higgye el, nem Ön az első, szinte minden kurzus előtt van olyan, aki valami miatt nem tud eljönni. Egyszerűen üzletileg nem engedhetjük meg magunknak, hogy minden ilyen alkalommal 1-2 jelentkezést elbukjunk, így nem érné meg a kurzusokat megtartani. Ezért az a cég policy (és nem az én személyes döntésem), hogy lemondást a kurzusok előtt 10 nappal lehet megtenni illetve akkor, ha tudunk a lemondó helyett valaki mást beszervezni. 

 Miért a Vevő értse meg a Szolgáltatót? Én értem, hogy a lemondások miatt ez a helyzet, de mi közöm hozzá? Én beteg vagyok, a saját szabályzatuk szerint nem mehetek be a konyhájukba. Tehát vessek magamra, hogy le mertem betegedni, sőt még inkább vessek magamra, hogy nem két hete egyfolytában vagyok beteg, ezért nem két hete szóltam. Vajon, ha ő a tulajdonos és nem ő dönt erről, akkor ki dönt erről?  

Még számos kérdés vetődött fel bennem, melyre a mai napon választ nem kaptam...de úgy látszik ez már így is marad. Se tanfolyamra nem megyek, se pénzt nem kapok vissza. És még beteg is vagyok. Így jártam. Aki ilyet fizet be előre, az gondoljon arra, hogy bármikor lebetegedhet, akkor pedig nem jár jól! Szóval tessék ezt alaposan átgondolni! Vagy tessék előtte legalább 10 nappal betegnek lenni!

További szép napot és jó gyógyulást mindenkinek!

UPDATE 13:20

A posztot elküldtük a cukinak, akiktúl az alábbi reagálást kaptuk:

Kedves Hilda!

Nagyon köszönjük a lehetőséget, annál is inkább, mert a hölgy beszámolója kissé egyoldalúra sikerült.

A háttér információ:

A Desszert.Neked egy francia stílusú cukrászda, tehát alapvetően nem főzőiskola, azonban kezdettől fogva nagy az igény az iránt, hogy az általunk használt különleges technikákat meg lehessen tanulni tőlünk. Ezért már 4 éve tartunk heti egy alkalommal, kb 3-4 óra időtartamban desszertkurzusokat a műhelyünkben. A kurzusokra a létszám a hely adottságai miatt limitált, általában telt házzal mennek és gyakran hónapokra előre betelnek a helyek, sőt bizonyos témákra várólista alakul ki.

A kurzusokon 2 oktató vesz részt, mert az a célunk, hogy mindenkire jusson kellő figyelem és innen valóban mindenki használható tudással távozzon. Üzletileg számunkra úgy éri meg a kurzusokat megtartani, ha telt házzal mennek. Mivel a múltban is gyakran előfordult, hogy ilyen-olyan okok miatt az utolsó pillanatban mondták le a részvételt és a megüresedett helyeket így már nem tudtuk betölteni illetve a pótlások miatt a következő kurzusokon más jelentkezőktől voltunk kénytelenek elvenni a helyet, bevezettük azt a – egyébként minden klasszikus főzőiskola által is alkalmazott – gyakorlatot, hogy van egy fix határidő, ameddig a részvételt még költségmentesen le lehet mondani. Ezt mind az ÁSZF-ünk, mind a kurzus jelentkezéskor küldött visszaigazoló e-mailünk tartalmazza.

Ettől függetlenül természetesen nem célunk, hogy bárki elveszítse a pénzét, ezért ha határidőn belül ugyan, de pár nappal a kurzus előtt jelzi valaki, hogy nem tud részt venni, akkor a megüresedett helyet megpróbáljuk értékesíteni vagy a várólistánkon szereplő jelentkezőkkel feltölteni. Ilyenkor természetesen a lemondó azonnal kap egy másik helyett egy következő kurzuson. És itt idéznék a panaszos hölgy saját leveléből:

„Szombat óta kezdtem rosszul érezni magam…”

Amennyiben szombaton, de akár csak vasárnap jelzi ezt nekünk, akkor adott lett volna számunkra a fenti lehetőség. Ő azonban a kurzus napján, kedden dél körül szólt csak a lemondásról.

Még ilyen esetben is próbálunk rugalmasan reagálni, így két megoldást szoktunk felajánlani (és ezt ez esetben is megtettük). Az egyik, hogy beszervezhet maga helyett bárki ismerőst, barátot, családtagot aki esetleg szívesen részt venne. A másik pedig, hogy feltesszük őt várólistára az adott kurzusra vagy bármelyik másik témára akár, ami érdekli és ha lesz üresedés vagy lemondás a kurzusok előtt, akkor értesítjük és ott plusz költség nélkül részt tud venni.

A levélben ez konkrétan így hangzott el részünkről: „várólistára tettem Önt és ha lesz glazúr kurzuson üresedés, értesíteni fogom és ott fel fogja tudni használni ezt az alkalmat. Ha esetleg bármilyen más téma is érdekli, azt kérem jelezze, így nagyobb eséllyel tudok helyet felajánlani.”

Ezt a gyakorlatot 2 éve alkalmazzuk, számtalanszor volt már példa hasonló esetre és eddig kivétel nélkül mindenki hálás volt a plusz lehetőségért és mindenki tudott is élni vele, vagyis még senkinek sem veszett el a befizetése.

A felháborodást azért sem értjük, mert egy színház- vagy koncertjegy esetén is hasonló a szituáció, a megvásárolt jegyet az utolsó pillanatban ott sem veszik vissza. Ez egy ugyanilyen – számunkra költségekkel járó – szolgáltatás. Sajnáljuk, hogy a hölgy nem szeretne élni a felajánlott lehetőséggel, amely természetesen továbbra is adott a számára.

Üdvözlettel:

Pálfi Zsuzsanna
tulajdonos
Desszert.Neked

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetséges ugandai buzi 2017.01.12. 11:22:31

Ezt egyszavas jelzővel is lehetett volna mondani: a cukrászda RUGALMATLAN volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 11:26:48

Valaki magyarázza el nekem, hol itt a 22-es csapdája!

Terézágyú 2017.01.12. 11:32:54

??? Ha jól értem, akkor csak a pószter ragaszkodik ahhoz, hogy nem tud elmenni a tanfolyásra, mert a cukrászda elfogadta volna azt a kis náthát, ha száj/orr-maszkot tesz fel a pószter. Valamiért a pószter ezt nem fogadta el, csak ködösít, és egyfolytában a szabályzatra hivatkozik, holott megmondták neki, hogy maszkkal rendben lett volna...

Leadfoot 2017.01.12. 11:33:04

Az ÁSzF két emlegetett pontja nem mond ellent egymásnak, hanem az következik belőlük, hogy ha lebetegedsz, nem mehetsz el, és a pénzt se kapod vissza.

Én mondjuk ilyenért biztos nem fizetnék előre, de az én vagyok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 11:35:06

James Clerk Maxwell könyvből tanult meg úszni. És sikeresen megtanult, ami nagyon jó, mert ha megfullad, nagy szarban lennénk most a Maxwell-egyenletek nélkül.

Főzni nem lehet megtanulni szakácskönyvből, vagy a netről? Komolyan kérdem, egy valódi anti-konyhatündér vagyok.

Terézágyú 2017.01.12. 11:35:10

"Én értem, hogy a lemondások miatt ez a helyzet, de mi közöm hozzá? Én beteg vagyok"

Nekem meg ehhez nincs közöm.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 11:36:28

@Terézágyú: "maszkkal rendben lett volna..."

Az jó, mert akkor a rondák is mehetnek főzőtanfolyamra, ha maszkot húznak.

enrico palazzo 2017.01.12. 11:45:54

@Terézágyú: "Én értem, hogy a lemondások miatt ez a helyzet, de mi közöm hozzá? Én beteg vagyok"

Nekem meg ehhez nincs közöm.

Igen, egy utazásnál sem opció ez, illetve van rá külön biztosítás. Valóban lehetne rugalmasabb a cuki, de ide valószínűleg midenki csak egyszer megy, tehát itt most nem törzsvendéget vesztenek el. Kellemetlen, de ezért harcoltak nagyszüleink.

cmx85s 2017.01.12. 11:46:17

Aki ilyen beteges, az ne jelentkezzen ilyen tanfolyamra.

CID.. 2017.01.12. 11:47:02

Azért ez beszarás, ha jól értem olyan konyhában sütnek/főznek ahonnan a vendégeket is kiszolgálják??? Egy élelmiszer boltban is kéri az üzemorvos a tüdőszűrést!

Terézágyú 2017.01.12. 11:49:48

@enrico palazzo:
"Valóban lehetne rugalmasabb a cuki"

Hát, éppen hogy felajánlották neki, hogy vegyen egy maszkot, és jöhet.

De úgy tűnik, akkor már annyira benne volt a pószter abban, hogy MOST akkor nem megy, mert a cuki nem engedi, hogy eleresztette a füle mellett azt, hogy engedte volna - ha vesz maszkot.

cmx85s 2017.01.12. 11:50:58

@CID..: igen, nekem is ez jutott eszembe, sőt, én továbbmentem a gondolattal: adott esetben lehet az is, hogy amit a tanfolyamosok kotyvasztanak, azt aztán megvehetik a kedves vevők a cukiban.

enrico palazzo 2017.01.12. 11:53:05

@Terézágyú: Na igen, kicsit magas a baszakodás-faktor a "betegnél". Ha fontos lenne, csak a hígfosás tartaná otthon.

É2I 2017.01.12. 11:55:16

Én azért felvennék egy (sí)maszkot és teleprüszkölném az előadást. Ha valaki reklamálna, megmutatnám a kedves tulaj emailjét.

sarostehen 2017.01.12. 11:56:07

Nem értem, mit nem ért a poszter azon hogy nem adnak vissza pénzt/nem lehet másik tanfolyamra beváltani.
Gondolom amikor befizette a tanfolyamot, akkor is elérhető volt ez az ÁSZF.

Manyecska. 2017.01.12. 11:57:43

@Terézágyú: fosó résztvevők balra, taknyosok jobbra, jóétvágyat ! :D:P@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: de meglehet, a páárom szakács /is/ többek közt, olyan fokhagymás combot csinált hétvégén behaltam!! /már nem az enyémből azt /is/ a világörökség részéve nyilvánította:D/ még néha előveszi a izé haccázoldalas könyvet ha keres valamit /vagy megkérdez engem:D/

Terézágyú 2017.01.12. 11:57:44

@É2I:
"Én azért felvennék egy (sí)maszkot és teleprüszkölném az előadást. Ha valaki reklamálna, megmutatnám a kedves tulaj emailjét. "

Igen, b*sszunk ki a másikkal...

CID.. 2017.01.12. 12:03:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Főzni nem lehet megtanulni szakácskönyvből, vagy a netről? Komolyan kérdem, egy valódi anti-konyhatündér vagyok."

Ezt neked kellene tudni, ezek szerint még nem is próbáltad saját magad megcsinálni a vacsidat? :D

@cmx85s: Dupla áron, merthogy kézműves, meg jó esetben megvan a tisztítókúra.

CID.. 2017.01.12. 12:05:59

@Manyecs: behaltál? Hígfosás két napig? :D

Cycmen 2017.01.12. 12:08:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
James Clerk Maxwell könyvből tanult meg úszni.

És ég él?

Terézágyú 2017.01.12. 12:10:57

@Cycmen:
"És ég él? "

Már meghalt.... látod látod, ennyit érnek a könyvek...

Cycmen 2017.01.12. 12:12:32

@CID..: "Főzni nem lehet megtanulni szakácskönyvből, vagy a netről? Komolyan kérdem, egy valódi anti-konyhatündér vagyok.

De, meg késtdobálni is, csak először másokon próbáld ki!

Manyecska. 2017.01.12. 12:14:39

@CID..: ne, de folyton etet- rohangál utánam a kajával !hálisten süti is mindig van:D -a juhtúróval töltött gombafejek azért kiverték a biztosítékot a gyerekeknél.:)

Terézágyú 2017.01.12. 12:20:38

@Cycmen:
Van egy scifi novella, amelyet állandóan kedvem támad idézni, amikor azt látjuk, hogy a pószter ragaszkodik az emailes ügyintézéshez, mert az milyen eccerű...
Sajnos nem tudom a címét, de arról szól, hogy valaki vesz egy könyvet "online", de helyette Stevenson: Emberrablók című regényét kapja meg. Próbálja visszaküldeni, elintézni, folyton csak levélben, de a bolt számítógépe küldözgeti a válaszleveleket, és a végén az jön ki, hogy az illető belekeveredett egy emberrablási ügybe, és mivel az elrablott, ez a bizonyos Stevenson meg is halt, ezért a vevőt elítélték (online) a hivatali számítógépek - és kivégezték.

__tom_ 2017.01.12. 12:33:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: olyan dolgokkal érdemes netről kísérletezni, amiket vagy ettél már előtte, vagy legalább ismered az alapanyagokat - így tudod, mire számíthatsz, vagy mi az, ami még egyáltalán friss (mittomén, pacallal először szembesülő ember azt sem tudja, mikor fő át teljesen).

Terézágyú 2017.01.12. 12:35:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Főzni nem lehet megtanulni szakácskönyvből, vagy a netről? Komolyan kérdem, egy valódi anti-konyhatündér vagyok. "

Kezd kicsiben.

Forró vizet tudsz csinálni?
Teát?
Főtt tojást?
Rántottát?.....
...............

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2017.01.12. 12:36:11

Én úgy értelmezem, hogy a tanfolyam hallgatója nem akar menni, holott a tulaj biztosította, hogy megfelelő megelőzési intézkedések (maszk a patikából) mellett részt vehet.

Hol itt a probléma? nem ismerem a helyet de olyan, mintha le akarnád járatni ahelyett, hogy aggódsz olyan dolgon amin nem kell. Ezért az árért elég jó lehet a tanfolyam, meg is nézem magamnak, kössz a tippet!

(amúgy nem mennék olyan cukrászdába vásárlóként ahol beteg a cukrász/ már ha tudom)

Darth Revan 2017.01.12. 12:47:16

nagyon jo lehet lazasan verni a habot, amibe lassan belecsepeg az orr valadekod...
Epeszeu ember betegen nem megy sehova, plane nem mas emberek koze.

Komolyan, tenyleg muszaj mindig a posztolot basztatni? Teljesen igaza volt, hogy betegen nem akart elmenni, a cukraszda jogosan nem engedi, hogy beteg ember fertozze ossze a konyhajukat, ezek utan a taho parasztsag legteteje nem adni egy uj idopontot.
Megha egy 20%-os admin dijat ratesznek ugy is jo lett volna.

Terézágyú 2017.01.12. 12:48:21

@Darth Revan:
te se olvastad el rendesen sem a posztot - se a hozzászólásokat... :)

szemétpasi 2017.01.12. 13:14:01

Azért nem irigylem azt a cukrászdát, ahol 14.000 Ft-ra akkora szükség van, hogy inkább ügyet csinálnak az egészből.

Cycmen 2017.01.12. 13:14:30

@Darth Revan: Epeszeu ember betegen nem megy sehova, plane nem mas emberek koze.

Én még egészségesen sem!

CID.. 2017.01.12. 13:14:39

@Cycmen: Ezt nem igazán nekem kellett volna címezned;)
Egyébként a késdobálást a bejárati ajtón kezdtem el próbálgatni, jóanyám nem annyira örült neki :D

@Manyecs: serényen dolgozik a szent ember a nagy kufferon :D Na de a töltött gombafejek, annyi türelmem sose vót, hogy pepecseljek, a panírozást is mindig az asszonyra hagyom, fertelmes egy munka :D

Manyecska. 2017.01.12. 13:22:00

@CID..: könnyűtestű sertés..... :D

KaTe 2017.01.12. 13:29:54

@Darth Revan: Meglehet, hogy a tulaj nem próbálta tükörfényesre nyalni a posztoló seggét, azonban mégis felajánlott egy lehetőséget amivel a posztoló nem élt. Tehát nem zárkózott el a megoldástól, sőt, minden kérdésre válaszolt, illetve döntését megindokolta.

Gondolod, hogy ha vásárolok pl. egy színházjegyet mondjuk jövő hónapra, és pont az előadás napján esem ágynak, akkor majd a színház visszaadja a jegy árát? Szerinted kinek a felelőssége az, hogy a posztoló pont akkor lett beteg? Szerinted a szolgáltatóé?! Ha én fél évre lefoglalok egy repülőjegyet, illetve szállást de pont 2 nappal az utazás előtt betegszem meg, akkor elvárhatom -e hogy visszakapom a befizetett összegeket?!

A posztoló esetleg méltányossági alapon kérheti vissza a pénzét, amit a szolgáltató alapos indoklással elutasított. A posztoló még annyit tehet, hogy a legközelebbi tanfolyamon ELŐRE érdeklődik, hogy milyen lehetőségei vannak, ha esetleg közvetlen a tanfolyam előtt lebetegedne.

Tudom, hogy meglehetősen csőlátású vagy, de nézd már a dolgokat a szolgáltató szemszögéből is. Adott egy tanfolyam mondjuk 10 férőhellyel, de tegyük fel 2-3 ember minden tanfolyam kezdete előtt valamilyen mondvacsinált okkal (pl betegség) le akarja mondani a részvételt, vagy szeretné áttenni magát egy későbbi időpontra. (mert tegyük fel épp nem ért rá, vagy meggondolta magát) Szerinted az a szolgáltató kötelessége, hogy szívjon?! Másrészt, FÉL! nappal a tanfolyam előtt jelezte a posztoló, hogy le kívánja mondani!

KaTe 2017.01.12. 13:41:02

@Darth Revan: Még csak most olvastam el az Update-t, így gondoltam megerősítelek benne, hogy mennyire nincs igazad, mert ebben a posztban kizárólag a posztoló viselkedett görény módon (csak egy példa: már szombaton rosszul volt, de neki ráért kedden szólni)

Manyecska. 2017.01.12. 14:03:07

...azt írja a "steril konyhába" engem azért érdekelne milyen cukrászda ahová a konyhába egészségügyi kiskönyv nélkül bárki bemehet....????? /roppant sok kérdőjel még../
Nyilván nem a saját steril konyhája volt nyilván nem árusításra szánták az elkészült terméket. Onnantól akkor kár is energiát pocsékolni ha az ÁSZF kimondja akkor sajnos futhatsz a pénzed után. Meg kéne próbálni más úton..

holdlányka 2017.01.12. 14:10:12

Azt hiszem, az update alapján a cukrászda korrekt ajánlatot tett. Nincs itt semmi látnivaló, poszter feleslegesen nyavalygott, kérem oszoljanak.
Más. Tudom, mem vagyok sikeres ember, de én az anyumtól és főként a nagymamámtól tanultam meg a sütés-főzés alapvető fortélyait ingyen...A többi meg csak recept és/vagy fantázia kérdése.

Manyecska. 2017.01.12. 14:15:49

nyuKtassatok meg nem enged be bármilyen cuki a saját konyhájába mindenféle embert csak úgy hobbiból, gázálarcban vagy szopóálarcban, teljesen mindegy....... ugye ez valami mellékhelyiség ? :D

Manyecska. 2017.01.12. 14:17:39

@holdlányka: :) szerintem poszter közben orvul megtanult sütni-lévén karácsony-:D
eszembejutott a konyhásnéni beszólása -sóderklubba' hangzott el- hogy kisgyerek félve visszavitte a levest hogy : "szőrszál van benne!" mire a néni, kihajolva annyit mond neki.....: "örüjjéééé' hogy nem pöndörödik!!" :DD OFF

Terézágyú 2017.01.12. 14:26:45

Akkor most, hogy kiderült, hogy teljes egészében a pószter a hibás, kijavítják a bejegyzés címét?
Pl. arra, hogy "Mégsem dupla szívás a betegség, ha Desszert.Neked-diák lennél"...

AtiSnatch 2017.01.12. 14:28:26

Na, ez se gyógyúl már meg teljesen... Agyilag.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 14:40:48

@Terézágyú: @__tom_: @Manyecs: @CID..: Tudok csinálni krumplipürét, porból maggilevest, rántottát, spenótot rántással (!), pirítottmorzsával karfiolt és palacsintát. Lekváros palacsintát, csokis palacsintát, sajtos palacsintát, kaviáros palacsintát, túrós palacsintát, cukros-citromos palacsintát, fahéjas palacsintát, diós palacsintát. Lehet, hogy tuok még másféle palacsintát is csinálni, csak még nem próbáltam.

Rejtélyes 2017.01.12. 14:42:24

Posztolo igy jart, kapott opciokat, nem akar elni veluk.

Egyebken azert erdekes lehet a koncepcio: van 2 chef, aki iranyit X fizeto ujoncot, es a vegen talan meg el is adjak, amit veluk fozettek... Mintha egy Hell's Kitchen lenne, ahova fizetned kellene hogy fozhess, es a hely meg penzt is kap azert, mert eladja, amit foztel :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 14:50:01

@Terézágyú: Ah, megjött az új nótbúkom, pont olyan, mint a régi, csak kicsit gyorsabb, és teljesen újszerű. Látod, milyen gyorsan tudok gépelni rajta? Csórikám, az eladó nem is tudja, hogy kétszer ennyit is szívesen adtam volna érte. Beletettem a régi USA billentyűzetet, mert valami némettel jött. És megolajoztam a propellert, mert zörgött. Most nem is hallani. Kurva boldog vagyok vele, eddig félkarú óriás voltam nélküle. És egyetlen csavar se maradt ki, mindnek megtaláltam a helyét összerakáskor. Tíz perz összeszerelés után szokott maradni egy-egy csavar, ami a legmélyéből hiányzik.

Terézágyú 2017.01.12. 14:50:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Mint a tök! Gyula! Iszen maga tud lőni…

akarom mondani főzni...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 15:06:09

@Terézágyú: Nem, de megengedem, szabadon kioszthatod.

Csak most vigyorgok, mint a tejbetök. :)))))

Terézágyú 2017.01.12. 15:07:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Csak most vigyorgok, mint a tejbetök. :))))) "

Egészségedre.
Csak az első hozzászólásom volt a viccesebb, a másik meg nem, szóval akkor nem értem, de sebaj.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 15:13:31

@Terézágyú: Rosszindulatú Vászka vágná azonnal, hogy melyik budspencer filmből idéztél, nekem nem mond semmit.

Ha csak annyit mondasz, papagáj, most akkor is vigyorgok.

Leone_510 2017.01.12. 15:15:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

dehogy lennénk szarban kb. 100%, hogy a Maxwell-egyenleteket máshogy hívnák :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 15:16:01

@Terézágyú: El nem tudod képzelni, mennyire megkeseríti az ember életét, ha áthelyezik a PgUp és PgDwn gombot a megszokott helyéről.

Hogy büntetsz meg egy vak gyereket? Átrendezed a szobáját.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 15:18:32

@Leone_510: Jóvanna, mit vágsz úgy fel azzal, hogy tudsz gondolkodni? Úgy könnyű. :))

ptspts 2017.01.12. 15:45:22

@Rejtélyes: Bár nincs leírva a posztban, úgy logikus számomra, hogy a főzőtanfolyam résztvevői a helyszínen megehetik és/vagy elvihetik az elkészült ételt. Több ismerősömmel így történt. (Olyan ismerősömről nem tudok, aki nem ehette meg.)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.01.12. 15:45:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ahogy kollégám mondta: A Maxwell-egyeneleteket háromszor tanultam meg (vizsga, szigorlat, államvizsga) és háromszor felejtettem el. Én rögtön a végével kezdtem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 15:48:34

@Csokis: Én nem tanultam fizikát, úgyhogy mindháromból kimaradtam. :(

Csak ilyen ismeretterjesztő kiadványokból tájékozódom.

Reactor 2017.01.12. 16:26:06

Az semmiképpen nem frankó, hogy nem vehet részt a tanfolyáson ÉS még a zsetonját se kapja vissza. Esetleg még az lenne plauzibilis, hogy oké, akkor egy későbbi tanfolyáson részt vehet, amikor már kutya baja, de változzak kolbásszá, ha erre a cukráZda [sic] lehetőséget fog adni.
Szerencsére nékem van tökéletes gázálarcom idehaza, a hozzá való membránokkal, úgyhogy fel vagyok készülve ilyen esetekre is :D Kicsit dártvéderesen fogok beszélni ugyan, de hát valamit valamiért...

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A felvetés jogos, én egyetlen ilyen tanfolyáson se vettem részt soha életemben, és például tiramisut jobbat csinálok, mint a legjobb cukráZda. Bármilyen fogadást állok. Konkrétan receptből a legegyszerűbb megtanulni főzni ezt-azt, még ha el is felejted, miből mennyit, csak fellapozod, oszt le van írva.

@É2I: :DDDDDDDD
Az is frappáns megoldás lehet, ha Trollface maszkban állítasz be :D

@szemétpasi: Új nevet is választhatna a cukráZda: Ezt.Neked, a logóján egy hatalmas középső ujjal, amint épp bemutat.

bounty112 2017.01.12. 17:04:07

@Terézágyú: kösz a tippet, A komputer nem tűr ellentmondás a novella Dicksontól, az internetnek hála este már olvasom is, a Galaktika 73-as kiadású 5. részében jelent meg.

lutria 2017.01.12. 19:57:32

Vagyis a cég policy arra alapul hogy-pénzt (semmilyen)körülmények között nem adunk vissza...

Liesz 2017.01.12. 20:11:52

Teljesen korrekt a cukrászda, posztíró meg kúrálja magát és tanuljon egy kis életet...

citroen bx 2017.01.12. 21:14:29

@Liesz: Akkor lenne korrekt,ha: vagy másik időpontot adna, vaaaagy (tádááám spanyol viasz) a kurzus közeledtével arányosan csökkenne max 50%-ig a visszafizetendő összeg.
Pl 10 nappal előtte az eredeti összeg 100%-a, napján viszont csak az 50%-a járna vissza... Pl 7000 pénzből már a pózer is tudna venni valami gyógyxart magának.

ptspts 2017.01.12. 21:53:35

A betegség kellemetlen, drága, időveszteséggel jár, és csökkenti a várható életkort. Saját egészségéért mindenki maga felel, a betegség kockázatát mindenki maga viseli. Ha saját betegsége miatt nem tud résztvenni egy eseményen, akkor természetes, hogy ezzel pénzt is veszít. Sokat fog csalódni az, aki másoktól várja a saját kára enyhítését és a saját kockázatának csökkentését.

A tulajdonos válasza alapján szerintem a cukrászda korrekt, és azon felül ügyfélbarát és rugalmas módon járt el, nekem szimpatikus. Már ennél kevesebb is korrekt lett volna: az is, ha előzetesen csak annyit írnak, hogy: ,,Ha Ön a kiválasztott időpontban nem tud eljönni, és 10 nappal korábbig nem mondja le, és nem is talál maga helyett mást, kártérítésre és időpontmódosításra nem jogosult. Az időpontmódosítást még ekkor is igyekszünk majd megoldani, de nem vállaljuk, és nem garantáljuk.''

Darth Revan 2017.01.13. 11:05:53

@KaTe:
a ceg van az ugyfelert es nem forditva.

"nézd már a dolgokat a szolgáltató szemszögéből is."

neztem, ezert tartottam volna korrektnek, hogy nemi koltseget az ugyfelre terheljen, de te csolatasu vagy, aki szerint az ugyfel csak felesleges nyug, miutan fizetett.

Matteo79 2017.01.14. 07:24:43

Idiota posztolo. Ha mondjuk van egy repulojegyed de te eltorod a labad visszakered a jegy àràt? Ugye nem?

kozkozkoz 2017.01.14. 23:10:36

Egy működő hely konyhájában gyakorolnak az utcáról beesett delikvensek? Mindenféle eü. papir nélkül?

Szubrina 2017.01.16. 11:41:54

Egyszerűen nem értem, nem értem azt a felvetést, hogy bemehet, csak vegyen fel egy maszkot, egy cukrászdába???
Oké tegyük fel, h náthás valaki és felvesz egy maszkot, ettől még folyik az orra azt kézzel zsebkendőbe kifújja, aztán kezet mos folyton, de hoppá lemaradt a többiektől, mert épp 50-edszerre mosta a kezét, ez mennyire életszerű?
És, ha baleset éri bukta a 14ezer forintot?
Én értem, hogy egy mozit és színházat se lehet lemondani az uccsó percben, de tegye a szívére a kezét, aki 14 rugóért jár moziba meg színházba egy alkalomra.
Azért ez egy kicsivel nagyobb összeg. Lehetne rugalmasabb a Desszert.Neked, mindenesetre jól megjegyzem a nevüket és oda nem megyek, ha nekik ez megér 14 rugót, hát rajta, csak előbb utóbb elfogy a vevőkör.

ergerberger 2017.01.21. 10:13:04

"Kérdésem: ha nem érzem magam rosszul, akkor miért tegyek maszkot a szám elé?"
Hogy ne fertőzzél, te paraszt, azért bmeg.
Mi a tökömet képzeltél, hogy mire való az a papír szájmaszk?!

Manyecska. 2017.02.03. 09:41:17

@ergerberger: konkrétan a segged kitörölni, másra nem jó!!! :D

hmes 2017.02.17. 22:52:52

Ebben az esetben a szolgáltatónak van igaza! Én színházban dolgozom és nálunk is van egy ilyen határidő. Egy héttel az előadás előttig minden jegyet cserélünk és nagyon örülnek is neki a nézők, hogy erre van lehetőség. De ha nem szól, csak az előadás napján, akkor sem küldjük el, felvesszük az adatokat és ha érdeklődnek plusz jegyért kiajánljuk. Ezt el kell fogadni, ha mindenkinek visszaadja egy szolgáltató a pénzt, hogy fizeti ki az előadókat, nálunk tenészt, táncost, színészt, műszakost, öltöztetőt, fodrászt? Ez egy ilyen biznisz és szerintem így is korrekt volt a hely, hogy máskori üresedés esetén felajánlotta hogy szólnak. Azért van az a pont amikor vissza lehet venni a folyamatos érdekérvényesítő hisztiből és tartalékolni valódi helyzetekre.
süti beállítások módosítása