Tékozló Homár

Nagyi valami furcsával tölti a palacsintáját

2017.02.16. 11:11 | Homár Hilda | 164 komment

32903140702102027_nagyi_palacsintazoja.jpg

Öregmotoros a pesti nép etetésében a Nagyi palacsintázója, mely a Hattyú utcai korai bázisról kinőve mostanra hálózattá nőtte ki magát 6 helyszínnel. A netes vélemények alapján a fénykorán már rég túlvan, a terjeszkedés pedig rendesen odatett a minőségnek. (A képet az Ittjártam.hu-ról kölcsönöztük.)

Kedves Homár!

2017. 02 11-én este ellátogattunk a Szt. István krt-i újonnan nyílt Nagyi palacsintázójába. Az első benyomásunk a helyiségről, hideg, koszos, igénytelen, a bútorok, mind az asztal mind a pad mozog, az asztalon két tálca nem fér el egymással szemben, ez a legkisebb probléma. Az illemhely kritikán aluli. Az eladók nem tudnak semmit,pl. megkérdeztem a diós palacsinta igazi dióból van-e,vagy dejóból (diópótló magkeverék) nem tudták megmondani, mert  állítólag  készen jön a töltelék.

Mákos és a gesztenyés palacsinta hatalmas csalódás volt, a mákos egy meg nem állapítható sűrű zselé szerű massza amihez hozzá kevertek némi mákot, a gesztenyés  szó szerint egy folyós vizes állagú lé. Amikor rákérdeztem a mák töltelék állagára , első reakció az eladóktól, összenéztek értetlenül, majd közölték, hogy ez mák "krém", a krémhez semmi köze, a táblán sem krémként szerepel, ezek után a gesztenyést már meg sem kérdeztem. Cukrozott darált mákra számítottam.

Sem elnézést nem kértek, és a nem ajánlottak fel cserepalacsintát sem. Az üzletnek sem e-mail címe, sem telefon száma nincs feltüntetve a honlapon. A műszakban sem üzletvezető, sem megbízott kompetens alkalmazott nem tartózkodott,így a vásárlók könyvébe beírtuk észrevételeinket.

Várakozás közben vettük észre, hogy fogalmuk sincs melyik palacsinta milyen tölteléket tartalmaz, és amikor a vevő rákérdezett csupasz kézzel nyitogatta az eladó az összes tányéron lévő palacsintát. Ez igénytelenség és kimeríti  a vevők megtévesztését is. Nem ajánlom senkinek, a palacsinták minősége egyáltalán nincs arányban az árakkal. Várjuk az üzlet vezető válaszát.

Üdvözlettel:

Krisztina

UPDATE febr.18.

Viktor a posztot olvasása után döntött úgy, hogy beszámol a saját tapasztalatairól: 

Kedves Homár!

Egy 2017.02.16-án megjelent írásra szeretnék reagálni, amelyben Krisztina a Szent István körúton található Nagyi palacsintázójáról írta meg rossz tapasztalatát.

Sajnos két hete nekem is volt "szerencsém" a szóban forgó helyet kipróbálni másodmagammal. A hely hideg volt, a padlón egy lyuk tátong, az illemhelységben pedig leírhatatlan kosz volt, pedig vasárnap este volt, nem sok vendéggel.

A személyzet miután tudomásul vette, hogy megérkeztünk, tovább folytatták a beszélgetést, majd a fülünk hallatára megegyeztek abban, hogy kinek van kedve elkészíteni a palacsintánkat. A beszélgetést és vihorászást egész idő alatt folytatták, mintha egy házibuliban egymásnak készítenék a palacsintát. A pult mellett foglaltunk helyet, így annak is fül, - és szemtanúi voltunk, hogy egymás magánügyeit hangosan, a vendégekre ügyet sem vetve beszélik meg, már-már számunkra volt kellemetlen ez a szokatlan intimitás.

A marcipános palacsintában valamilyen fehér cukros folyadék volt, marcipánnak azonban semmiképpen sem nevezhető. Az előre lesütött hideg palacsintát a töltelékkel tűzforróra/ehetetlenre melegítve próbálják a palacsinta élményét nyújtani. A hat palacsintából csak egy volt élvezhető.

Ott tartózkodásunk alatt egy külföldi csapat is volt, akik próbáltak tájékozódni melyik palacsinta milyen. Nagy nehezen, hárman próbáltak kézzel-lábbal magyarázni, közben előkerült az üzletvezető/tulajdonos is, egy 50-es hölgy, aki az arcukba nevetve közölte magyarul, hogy nagyon fáradt és már nincs kedve ehhez... Ezután elkezdte leszámolni a bevételt és lezárta ideiglenesen a kasszát, amely körülbelül 20 percig volt zárva, miközben ált a sor, természetesen közben sokan távoztak a sorban állók közül.

Ár-értek arányban nevetségesek a termékek, a régi Nagyi palacsintázójának a színvonalát messze nem üti meg, a kiszolgálásról és a helységről nem is beszélve. 

Nagyon szomorú, hogy ilyen termékeket és szolgáltatást nyújtanak bárkinek is.

Üdvözlettel,

Viktor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.16. 18:56:26

@Terézágyú: mar nem NP zek jo regen meg szuzleany foiskolas eveimben hivtak oda meg randi/felszedès ( folytatása kovetkezett ) célzattal :)

reunalla 2017.02.16. 19:17:55

Ha első benyomásra koszos a hely, minek ettetek ott?o.O

Reactor 2017.02.16. 19:34:32

@reunalla: A látszat néha csalhat. A Damjanich utcán is leltem egy fingomnyi kis kifőzdét, koszos volt és tipikusan lerobbant - ennek ellenére amit ott főztek, az simán hazavágott sok éttermet, ráadásul rendes nagy adagot adtak, nem fél tányérnyit dupla annyiért. Ritka esemény, ezt elismerem, hogy a hely jellege és az étel nem szinonimái egymásnak, létezik a dolog, csak hát bődületes nagy szerencse - és gyomor - kell hozzá.

@Bellocska: Nem köszönted meg utólag, gondolom :D ha Pestről sikerült barátnőt szermányolnom, rendszerint a Stefániába vagy a Senátorba vittem őket. Be is váltak...ehe-ehe-ehe... ;)

@Manyecs: Lehet hogy a csirkétől került bele...az nem fér a fejembe egyébként, hogy a palacsintakészítés során ez nem tűnt fel az alkalmazottaknak.
Természetesen időben fogok ám szólni :) a meleg szellők hamarosan elhozzák a tavaszt, és akkor újra felmegyek Pestre szerintem! Jól fog esni a sok mászkálás után a palacsintád :)
Az udvarlóid megint megtaláltak? :DDD

2017.02.16. 21:16:18

@Reactor: az első randist választottam akitől már főiskolás koru gyerkoceink lehetnének ..... de mivel meg karriert epitett igy később de meglett a szöke kislany barna kisfiu negy kerék es idomitott ferj bermuda négyszög ... igaz Ö máshová hivott el :)

Reactor 2017.02.16. 22:18:17

@Tehetséges ugandai buzi: Nem az. Még neve sem volt, csak egy Coca-cola reklám, és "étkezde". Meg is lepett, hogy ilyen jellegtelen, és mégis mennyire jól főznek. Valami házi vállalkozás lehet, kicsit lakás-étterem fílingje is volt. Mindenesetre figyelemreméltó.

@Bellocska: Hjaj, ne is mondd, eszembe juttatod az én szívem választottját, akit mái napig sajnálok hogy elveszítettem, pedig még kerek perec meg is kérdezte tőlem, járnék-e vele. Ekkora ökör is csak én lehetek...

2017.02.16. 22:52:48

@Reactor: Bármi megtörténhet szerintem ne add fel ;) Én is kitartottam meghozza/ta gyümölcsét. Ő is anno megbànta( gyerekkori Kis Ő , aztan mondtam ha csuszva maszva jon akkor talan ..... aztan jott es azt mondta hogy "a legszebb puszi" volt en meg nő vagyok ... lehet jatszmazni de sokszor egy beszelgetes csodat tesz :() aztan megegy beszelgetes ....

Manyecska. 2017.02.17. 06:43:42

@Reactor: azt hittem "simán hazavágta fél Budapestet " :DD

Manyecska. 2017.02.17. 06:46:13

@Bellocska: jah, aztán jönnek úgyis a negyvenes évek /már nem az övé!/ amikor majd megelégszenek egy haverok által letöltött pornóval meg a jobb kezükkel.:P Bár ő nem tűnik ilyen hímsovinisztának :) bizony, bizony, jól mondtad addig kell ütni a meleget izé a vasat amíg meleg!! :)

Manyecska. 2017.02.17. 08:06:46

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: rossz hírem van:
"Kacsa és liba helyett nyulat fogyaszthatnak a különlegességre vágyó vásárlók. A szaktárca szerint a madárinfluenza okozta pia­ci rést érdemes lenne nyúlhússal kitölteni. ' :P:D Jó kis kézműves nyúlhús, igényeseknek ofkorz..!

Rongyosgárda 2017.02.17. 08:08:44

@Reactor: nekem egyszer szerelmes lett a f@szom, de kivertem belőle!!!!

Rongyosgárda 2017.02.17. 08:11:14

@Darth Revan: Ezúton szeretnék gratulálni, de tényleg!
Nekem 5-8kg-ot kéne leadni, de az már nagyon nehezen meg :(

joska61 2017.02.17. 08:21:55

Hazamegyek sütök palacsintát.

napinapinapi 2017.02.17. 08:25:53

@Darth Revan:
Igen.
A koltsegek elegge el tudnak szallni.
Veszel egy uveg nutellat,lekvart, turot,mazsolat, par liter tejet,aztan maris 3k felett vagy,de lehet,hogy az otost karcolja.
Persze a maradekbol lehet korozettet csinalni,meg a nutellat kieszed kanallal az uvegbol,de a penz attol meg 'el lett koltve'

2017.02.17. 08:37:10

@Tehetséges ugandai buzi: nem ugy ertette a meleget ... hanem h sose tudhatod mi tortenik ... ismerősom is akkor kapcsolt h kit is szeretne amikor az intenzivre toltak hogy akkor lehet kezdeni imadkozni tehat sajnos mai vilagban tenyleg addig üsd amig lehet ...... ( de happy end lett a pasi egoja osszetort darabokra aztan haziasitottak de mashogy nem megy ;)) @Manyecs: bezony bezony .... ennel mar csak a megkert/fizetett baratnok gazabbak ( en csak disznovenynek hivom oket) ;))

CID.. 2017.02.17. 09:05:07

@Manyecs: futóbérlet? Micsoda pösti huncuttság:D
Itt szegeden az egyik legjobb palacsintát az egyik talponállóban lehet kapni, anno szalmonellásnak hívtuk, pár éve sajnos kipofozták :( Ja, slozi az nem volt.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 09:09:38

@Bellocska: Ne is mondd, épp tegnap ugrott a pofámba egy cikk a velveten egy ilyen fizetett dísznövényről:

velvet.hu/randi/2017/02/16/nem_tisztelek_senkit_aki_fizet_azert_hogy_menjek_el_vele/

Azon kaptam agyfaszt, hogy az agyoniskolázott újságíró a velvet szerkesztőségében simán leírja, hogy New Yorkban egy randiért 100 fontot kap a bérnőstény. Csak randi. Csak egy találkozás. Villant egyet a kanokkal. Semmi szex, mert amúgy van pasija.

Érted, az amerikai New Yorkban - ahol dollár a fizetőeszköz - ott 100 angol fontot kap. Persze nem kizárt, hogy randi előtt a kanok gyorsan beugranak a pénzváltóba, csak kissé életszerűtlen.

Aztán persze láttam a hivatkozást, hogy "...írja a The Sun". Szóval átvett a velvetes észhangár egy cikket és lefordította szó szerint. Az angol újság a saját olvasóinak gondolom azért váltotta át, hogy könnyebb legyen meghatározni a pénzösszeg nagyságrendjét. Csak ezt a madzsar közönségnek elfelejtették megtenni. Jó lesz a szó szerinti fordítás a plepsznek, megvan a napi három új cikk, cikkenkét minimum ötszáz leütés. Hogy úgy faszság, ahogy van az összekevert országok és valuták? Ja, az nem számít!

Ez kábé ugyanaz, amikor repülős témáról írnak és leírják, hogy a gép harmincezer láb magasan repült. Értem én, hogy a szaknyelvben angolszász mértékegységet használnak, csak nálunk és a világ civilizált felén a metrikus dívik. Ezekben a cikkekben is szarnak mögéírni zárójelben, hogy 9000 méter.

Manyecska. 2017.02.17. 09:12:51

@CID..: :))) igen, imádom 2.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/sport-szabadido/panorama-sportkozpont
marha jó a levegő!!! tiszta a vécé, szokott lenni amerikai focimeccs IS meg utánpótlás-edzések, öregfiú meccsek, lehet napozni is a domboldalban futás után, vannak nordicwalkingosok a szélső pályán:(( meg iramfutók bazzeg marha idegesítőek ahogy pattognak ezerrel egymás mögött szorosan :D !! Na ezér járunk a barátnőmmel éjjel tízkor mert ő akkor ér rá ugyanis az itt sokat szidott egyik telefontársaság ügyfélkapcsolati igazgatója!! :DDD ...osztán úgy 10-12 óra meló után ágybadugja a csemetét azt lezötyög:)
Én igazolt sportoló voltam gyerekkoromtól nyolc évig!!

megamen1 2017.02.17. 09:13:29

na, emellye föl a kezit az, aki má evött nyákos palacsintát!

Digitális Dzsihád 2017.02.17. 09:31:42

@megamen: Az valami hasonló dolog, mint a nyákleves?

Manyecska. 2017.02.17. 09:32:13

@Bellocska: én ehhez nem vagyok szép ellenben gyönyörű @Reactor: ..ugye,??:P Nálatok valami kajafesztivál van most épp arról van szó!! Nem mész?

Manyecska. 2017.02.17. 09:41:36

@CID..: de most micsináljak ha biciklivel túl hamar beérek a melóhelyemre??? Most csatlakoztam a Vidéki növény- állattenyésztők klubjához, amúgy baszod! :D

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 09:45:21

@Manyecs: Na jó, de hol van Pesten belül vidék? (Illetve hogy kell növényt tenyészteni?)

Manyecska. 2017.02.17. 09:50:08

@Tehetséges ugandai buzi: azt majd keresek hozzá :D !! otthon fokföldi ibolyát és aloe verát termelek lassan ipari mennyiségben próbálom értékesíteni :D..
amúgy most megy a rádióba' a csokinyulak gyártása, napi 1000-1200 darabot gyártanak az Ülő nyúlból :D

Dikusz 2017.02.17. 09:51:31

@The Crazy One 5tös: holholhol érhető el? Az utóbbi idők legjobb posztja volt a vendégkönyvbe beírogatós poszttal együtt. :)))

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 09:51:57

@Manyecs: Látod, ha Ülő Bikát gyártanál csokiból, azt ezerszám vennék a rezervátumban és igen hamar csiliárdos lennél.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 09:53:35

@Dikusz: Ott van a cikk alatt, az ajánlott bejegyzések közt. Oda automatice kidob a rendszer náhány hasonló témájú, azonos címkéjű cikket.

2017.02.17. 10:04:48

@Manyecs: ha szep vagy lehetsz vmi celeb kiseroje :) keresnek :))) mindig fiukat is... ( 10 meterre megallnak egymastol --> tole akarok gyereket bla bla duma ( eloszor egy csokot talan v barmit) ha celeb disznovenynek mesz akkor nem kell agyalni a NP n ott minosegi kajaert bajologsz :))

CID.. 2017.02.17. 10:05:17

@Manyecs: Ja, ha 10-re jártok, akkor sokat nem kell futni, ha jól látom addig van nyitva :D Kocogjatok a Teréz körúton, na ott edződik a tüdőtök :D

Manyecska. 2017.02.17. 10:21:01

@CID..: most még igen, de szezonban éjfélig is!@Bellocska: én ehhez már öreg vagyok öt évig jártam egy milliomossal töpppször megkérte a kezem, egy baj volt csak: házas volt és a felesége megígérte hogy kinyírja ha feleznie kell..:D Mondtam akkor jóvan öljétek még egymást húsz évig hátnem???? :P ON

Manyecska. 2017.02.17. 12:40:19

@The Crazy One 5tös: jó a blogod használd egésséggel! :) @CID..: amúgy jelentkeztem a Konyhakiállításra ahol többek között mosogatók és csaptelepek is lesznek! :P..már alig várom! :DD ON

agyurika 2017.02.17. 15:11:35

Nem lehetne kibaszni innét az összes offoló trollt? Vagy itt nem a téma a lényeg hanem a kattintás? Mert akkor itt közölném, hogy olcsó krumpli eladó 100 ft/kiló TÉLÁLLÓ!

Reactor 2017.02.17. 15:28:34

@Bellocska: Aranyos vagy, köszönöm a bátorító szavakat, még ha túl sokat nem is érek velük :) A helyzet ennél sajnos sokkal bonyolultabb, de itt nemigen tudnék beszélni róla. Már 17 éve tart, úgyhogy az elfelejtés nem opció (azzal kezdtem!), és beszélgetésre sem hajlandó. De legalább az emléke megmaradt.
Ez a dísznövényezés, escortozás tényleg eléggé padló dolog, ezzel sem kívánok élni. Amúgyse érezném magam jól mással, egyedül csak Vele...akkor meg minek fizessek egy vadidegennek olyasmiért, amitől csak rosszabb lesz a kedvem. Há' tökre megéri... :DDD

@Manyecs: Jönni fognak azok :( idén már a 32-t töltöm, fiatalabb úgyse leszek, bár tényleg nem látszik rajtam, jólesett mikor találgattátok a koromat :DDD A pornót meg teljesen fölöslegesnek tartom, kb. mintha a csokoládénak a papírját ennéd meg.
Ám lassan jönnek a jó idők, elő lehet keresni a kerékpárt, és azzal száguldozni :) én már javában hajtom a Hajnali Szélt, és bár símaszkot nem árt felhúznom, tökéletes alternatíva a tömegközlekedésre.
A milliomosos sztorin hatalmasat röhögtem :DDD na mondom, igen, ez te vagy :D

Ja, és sütöttem palacsintát! Nagyon jól sikerült!

Advanced Flight 2017.02.17. 15:43:39

@Darth Revan: tehát, ha jól értem, az a fogyimódszered, hogy sok pénzt költesz élelmiszerre, amiből ehetetlen fost főzöl és ki is vágod a kukába. Vagyis dolgozol (égeted a kalóriát), a kaját nem eszed meg, pénzed meg nem marad normális kajára.
Profi. Sztem szabadalmaztasd XD

n3spr3ss0 2017.02.17. 15:53:30

Eleve milyen palacsinta az,amelyik halomba áll,órákkal előre lesütve,aztán irány a mikró.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 15:54:29

@n3spr3ss0: "milyen palacsinta az,amelyik halomba áll,órákkal előre lesütve,aztán irány a mikró."

Gumiszerű.

Reactor 2017.02.17. 16:49:03

@n3spr3ss0: Öööö...undorító? Kitaláltam? :D

@Advanced Flight: Fogyókúrás módszernek meg beválhat! Végülis jobb, mint a reklámcsíkokban nyomatott "A diétás orvosok TELJES SZÍVÜKBŐL GYŰLÖLIK" címkés lézeres-szónikus-akármicsodás helikopternadrág!

És egy örök klasszikus is idekívánkozik:
"Az almaszósz, az almaszósz
Ne hajíts bele galacsint!
Mert arra int a vén kalóz:
jöhet utána PALACSINT!"

amindenes.blog.hu 2017.02.17. 17:49:00

Gyere anyu csinál neked igazi házit more.

élhetetlen 2017.02.17. 17:49:31

@Reactor: „A nagymama kalácsot, tortát, fánkot "szok" sütni, palacsintát nem..” Selejt nagymama, cseréld le. Egy rendes nagymama nem csak normál palacsintát tud sütni, hanem kelt palacsintát is, ami egy élesztős változat, amiből egy vastagabb, és puhább palacsinta lesz, amit, ha megtöltesz túróval, az átmérője elérheti a 6-7 cm-t is.

élhetetlen 2017.02.17. 17:52:49

@Terézágyú: Na, ez az. Töltsék frissen, a mákosat is, diósat is, és ropogjon a kristálycukor.

élhetetlen 2017.02.17. 17:57:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na, itt kezdődik. Darált mák, darált dió, kristálycukorral keverve, hogy ropogjon a kristálycukor.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 18:09:23

@élhetetlen: Lekváros, az örök klasszikus.

Cukros-citromos, az nagyon egyszerű.

Sajtos. Egy réteg palacsinta, egy vastag réteg sajt, még egy palacsinta, még egy sajt, és harmadik palacsinta. megolvad a sajt, ropógós lesz a palacsinta, imádom.

Kaviáros palacsinta. csak hogy a kaviártól is hízzak.

Mákos, diós, kakaós, túrós, ...

Egész megéheztem...

élhetetlen 2017.02.17. 18:21:52

@szsuzsanna: Nem tudom, volt-e szerencséd ilyen hengeren sütött papírhoz, mint palacsintához. Régen volt, akkor vettem először, és utoljára palacsintát. A mélyhűtő a barátod. Ha olyanom van, sütök, aztán töltelék nélkül be a mélyhűtőbe, megfelelő darabszámon csomagolva. Ha kell, kiveszek egy adagot, és megtöltöm. Ezen kívül a kész réteseket szoktam hörcsögölni, mert, ha már összekenem a konyhát, akkor nem egy rudat sütök. És a harmadik örök darab a zsiradékban kisütött lapos krumplispogácsa (U Fleku-ból lopva az ötlet, csak én már szögletesre vágom, nem kerekre szaggatom, hogy ne legyen vágási maradék).

élhetetlen 2017.02.17. 18:29:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Elég maradi vagyok, a kaviárt vajas kenyéren, híg feketekávéval szeretem. Ha a lekvárost, és a túróst is szereted, akkor ajánlom a kedvencemet. Baracklekvárral megkened, és rá a túró, azaz lekváros, túrós. Nagyon jó kombi.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 18:34:41

@élhetetlen: Pirított kalácson, te élhetetlen! :))

Tejszínhabos kakaóval.

Ha csak rágondolok, hízok.

marczy 2017.02.17. 18:35:39

Én összesen 1x ettem ott néhány éve, a máktöltelék valami tejes trutyi volt, alig bírtam lenyomni. Ha palacsintázni szeretnék, ezért inkább megyek a Frici papába, ott stabilan tudják azt , ami kell. Ott a palacsinta nem túl zsíros, a töltelék pedig cukrozott darált mák. És akkor is szívesen eszem ott, ha már nem tudok a kamaszkori mohósági rekordomnak a közelébe jutni palacsintából. Ja és a Király utcában a mákos gubát is szívesen eszem, meg néha mást is, ami éppen van. Pörkölt, hal, must, miegyéb. A fél Zeneakadémia oda jár enni, meg rengeteg külföldi, de az ára mégis elviselhető.

élhetetlen 2017.02.17. 18:46:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem nyitok vitát. A kalács jó, csak nem mindig van itthon, a kakaót meg igyad te. Nekem híg feketekávé kell hozzá. Ízlések és pofonok. Nagyon szeretem a bécsi felvágottat is, vajazott, cukros brióson, de ezek sem mindig találkoznak itthon. Ez van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 18:49:24

@élhetetlen: :))

Nem találkozunk, én nem eszek felvágottat.

De nincs harag. :))

marczy 2017.02.17. 18:53:33

@élhetetlen: A kaviár nagyon finom dolog, de én máshogy eszem. Pástétommal, parizerrel kombinálva. Az igazi kaviár íze olyan intenzív, hogy tényleg elég egy pici darabka a kenyérre, ill. a kis orosz palacsintára. És mennyei, omlós. Ja és jó drága, összesen egyetlenegyszer vettek nekem a születésnapomra igazi kaviárt, az hosszú hetekig kitartott a már említett okból. A már igazi kaviárnak számító kecsegekaviár (mert a kecsege is tokhalféle) 9, a szibériai tokhal (ezt ettem én) kaviárja 15 ezer forint körül van (persze tégelyenként). A vágótokból (oroszul oszjotr) készült kaviár 25, a viza-szibériai tok hibridből készült kaviár 65 ezer forintba kerül a Culinarisban. A tiszta viza- (beluga-) kaviár tégelye 110-130 ezer forint körül van. Egy ilyen perzsa kaviárt majd az 50. születésnapomra próbálok beszerezni, remélhetőleg már nem itthoni fizetésből. De ezeket a kommersz halikrákat is néha eszegetem - most éppen ez sincs itthon, és nem is nagyon tervezem mostanában - eléggé le vagyok gatyásodva. Ha hal nincs, jó a spenót is, ma azt ettem ebédre - én ugyanis szeretem :).

élhetetlen 2017.02.17. 19:21:55

@marczy: Na, helyben vagyunk. Egy kicsivel öregebb vagyok nálad, az én húszéves koromban ez úgy nézett ki, hogy 4,6 ft volt a párizsi (10 dkg), és 24 ft egy 5 dekás orosz kaviár. Persze, hogy inkább a kaviárt osztottam be reggelire. És az még szétpattant a szádban, volt íze, nem ez a most olcsón kapható mák volt. Aztán volt 17 forintért ráktörmelék konzerv, felismerhető darabokkal, csak mondjuk, hámozás közben kettétört. Egy kanál tejföl, egy kis só, bors, mehetett a pirított kenyérre. Szintén 17 ft volt a sós lében tintahal. Kivetted, átforgattad egy serpenyőben egy kis vajon, kész a vacsora. Az öcsém rendszeresen jár Moszkvába. Mondtam, kaviár, mondta, megfizethetetlen. Néztem itthon az Arbat boltot, nincs ráktörmelék, csak surimi, azt meg egyék meg. A spenótot én is szeretem. Üdv.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 19:53:53

@élhetetlen: "Egy kicsivel öregebb vagyok nálad"

Az könnyű! Manyinál csak idősebb lehecc. :))

marczy 2017.02.17. 20:29:01

@élhetetlen: Hát igen, eléggé betett az orosz kaviáriparnak a nemzetközi helyzet. Régen nem csak a KGST miatt volt arányaiban olcsóbb, hanem a vadvízi halászás ma már nemzetközi tilalom alá esik, tenyészteni meg iszonyat drágák ezek a halak. (De nálunk is van már tenyésztelep, várom, mikor nőnek fel az első vizák... Ha van pár száz milkód befektetni, akkor visszahozhatja az árát egy ilyen telep, de csak nagyon hosszú távon.)

De visszatérve a palacsintára: a mák legyen mák, ne nyomják fel minden izével. A kakaós akkor a legjobb, ha cukrozott, főzős kakaóból van. A Vidocqban is ettem, csak drága és ezért nagyon nagy luxus lenne ott palacsintáznom. De más kajáik is igen finomak, és nagy a választék.

Én Moszkvában csak egyszer voltam, annyi nagyjából elég is volt belőle. De hoztam lazacot, vodkát és nagyon finom sört is. De imádom a halat. Ausztriában heteken át lazacon és finom osztrák kenyereken éltem. És kint arányaiban olcsóbb, mint itthon...

felső határ nincs 2017.02.17. 20:50:16

igazi first word problem

ha szar került a palacsintába nemenny oda

marczy 2017.02.17. 21:03:45

Nem kell itt "first world problem"-ezni, mert mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Tipikus magyar mentalitás, a "bezzeg az én időmben" testvére. Ha rossz minőségű terméket sóznak rád a pénzedért, teljesen jogosan háborodsz fel. Ha ehetetlen fost kapsz, az neked nullát ér, ami kevesebb, mint amit fizettél. És nyilván nem fogsz legközelebb odamenni.

Sok cég nincs tisztában azzal, hogy a legjobb reklám az elégedett vevő szava. Vagy ellenkezőleg, nagyon is tisztában vannak vele, látják, hogy van még hová húzni azt a prést: rájönnek, hogy mostantól elég a szart rásózni a vevőre, nagyobb lesz a profit. De ez hosszú távon nem vezet sehova, és ezt azért jobb helyeken kezdik belátni.

Usenka 2017.02.17. 21:06:53

Én kívülről láttam az "üzletet", de tényleg egy igénytelen, olcsójános benyomása az egész. Az meg végképp kritkán aluli, hogy a járdáról szemmagasságban végignézhetsz az egész "konyhán", megkoronázva az alkalmazottak klumpa, papucs, mamusz háromszögével. Sztem soha nem fogok bemenni.

Reactor 2017.02.17. 21:29:43

@élhetetlen: Szegény már átköltözött a túlvilágra, meg aztán, annyi idősen amennyi volt, ő már semmit nem sütött. 20 évvel korábban viszont kb. mindent a palacsintán kívül - beiglit, süteményt, mákos bobájkát, olyasmiket amiket még a Senátorban se kapsz meg, ha rúdarannyal fizetsz se. De palacsintát soha az életben nem csinált, arra emlékeznék. És mivel sehol nem láttam a palacsintát nagymamával reklámozni, úgy gondoltam, ez afféle egyetemes igazság - a nagyitól nem palacsintát kell kérni, hanem fánkot, süteményt, ilyesmiket.
Akinek meg olyan szupernagyija volt, hogy még azt is tudta, azt irigylem :P

Bizony-bizony, néha jobb nem firtatni a tűzhelyen rotyogó valaminek a hovatartozását, amíg az a valami jóízű...ehe-ehe :D

élhetetlen 2017.02.17. 22:34:18

@Reactor: Bocsáss meg, hülye poén volt a „Selejt nagymama, cseréld le”. Nagyon hülye poén. Tényleg bocs!

Eudocimus Ruber 2017.02.18. 04:00:13

Szervízelni kéne ezt a problémát. 10 dkg liszt, 1 tojás, viz ( nálunk Bácskában tej), csipetnyi só, zuckor, keverni még csomómentes lészen, aztán tepsibe vele. Legúárral kenyni, enni, s nem panaszkodni. Emlékszik-e még valaki ara a homára, akinek pötyös let a sege a djurástól?

she_wolf 2017.02.18. 05:49:26

@Köldökszösz (csodalampa):
Jól beszélsz!:)
Nálunk harácsonykor kiegészítő étek a mákos palacsinta, mert "véletlendirekt" módon mindig dupla adag máktölteléket csinálok, mint amennyi kellene:)
Gyakorlatilag ugyanolyan máktöltelék illenék a mákos palacsintába, mint a bejglibe. Igen, citromhéjjal, cukorszirupban, vagy cukrozott tejben megfőzve, mazsolával. A mazsola kihagyása nálunk válóok!:)

A ropogós cukros máktölteléket azok szeretik, akik agyrázkódásra bazíroznak:D

_B_ 2017.02.18. 07:17:51

Nem kell oda menni.
Már 2004-ben is szar volt...
Amikor koleszos fejjel kiköhögtem a sok pénzt, és rá kellett döbbennem, hogy én százszor jobb palacsintát sütök, kicsit sem voltam ideges.

szsuzsanna 2017.02.18. 09:17:08

@élhetetlen: U Fleku... -de rég voltunk, -gyanítom, már kisebb bankkölcsön kéne hozzá...
-ezt a fajta krumplis pogácsát, amit írtál mi (is) nagyon szeretjük, gyerekkorom óta. Anyósom, ebből a "tésztából" ujjnyi vastag, patkó alakú kiflicskéket sütött, és a zsiradékból kiszedve, azon forrón vaníliás porcukorba forgatta.
-palacsinta jav.: a tésztájába a legnagyobb lyukú reszelőn almát reszelni, lassan sütni!, fahéjas porcukorral megszórni, -de, jó máktöltelékkel se lehet rossz...

n3spr3ss0 2017.02.18. 09:50:08

@Bellocska: mi azt a húsos pali? A Pali az nem egy ffi név?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.02.18. 10:14:14

"Az üzletnek sem e-mail címe, sem telefon száma nincs feltüntetve a honlapon."

Hát én ezt el sem hittem, mármint hogy van aki olyan honlapot készít magának, ahol az elérhetőségek alatt nincs egyetlen telefonszám (és email-cím) se megadva, de tényleg így van.

Egészen el vagyok ámulva. A világ minden nap egy újabb meglepetést rejteget számunkra.

portable étek 2017.02.18. 12:57:03

@agyurika: ez a blog meg TROLLÁLLÓ! És van egy jó hírem is: itt te vagy a troll, ho-ho-hhoóóó! ÉnvagyokaMikulás.

blasiusii 2017.02.18. 13:18:06

dzsízösz, ahol ilyen betűtípust használnak, oda biztos nem megyek... ja és a palacsintázó is egyébként a parasztvakítás csimborasszója, ahol pár forint alapanyagból készülő ételt kapsz sok száz forintból - otthon mindig is családi élmény lesz a gyerekeknek, ahogy várják Anya friss palacsintáját, sosem értettem, minek enne az ember ilyesmit máshol, persze, attól még legális :)

élhetetlen 2017.02.18. 16:03:16

@szsuzsanna: Hát én sósan, édesben a palacsinta és a rétes játszik. És, ha palacsinta variáció. Megpárolt, pürésített spenótot raktam a tésztába, jó, egy kicsit sok lett a spenót, ettől kisebb darabokat tudtam csak sütni, mert szakadt, viszont nagyon jó köret volt sült halhoz. A lehetőséges tárháza végtelen….

2017.02.18. 17:16:18

@n3spr3ss0: képzeld nemcsak ferfi noi nev is van Pal Palika, noi nevkent Palina van ( orosz eredetu)

histar007 2017.02.18. 17:33:20

Gagyi Palacsintázója

Darth Revan 2017.02.18. 17:47:34

@Advanced Flight:

meg mindig jobb modszer, mintha meregdraga "fogyitabbletat" vennek, vagy valami kuruzslo csodatanfolyamat kezdtem volna el :)

Mercel 2017.02.18. 20:39:00

az a hely amiről szó van már durván 8 éve is gázos volt.
Hogy a francba lehet bemenni 2017-ben egy nagyi palacsintázójába bármilyen kellemes élményre számítva?
Vagy a csecsemőknek minden vicc új alapon él túl ez a csodás cég?

Szubrina 2017.02.20. 10:22:27

Én Budapesten még sosem ettem palacsintát, de a balatoni büfékben, olykor olykor megejtem és isteni finomak a palacsinták, a tésztája leheletfinom nutellásat vagy fahéjasat szoktam enni, kis porcukorral meghintve, langyosan valami elképesztő. Én szoktam itthon is palacsintát sütni, de valahogy az nem olyan, finom, finom, de lehet azért nem ízlik annyira, mert én pepecselek vele.

Manyecska. 2017.02.20. 10:31:34

@blasiusii: nekem van olyan ismerősöm aki éjjel fél kettőkor felveri az asszonyt- három gyerekük van- ha épp pörkölt akar enni. Vaslapáttal verném, a családi összetartozás jegyében!!! Mondjuk menetes az egész család.

Manyecska. 2017.02.20. 10:32:52

@Szubrina: nálunk már a töltés előtt elfogy- a gyerek osonva közlekedik csak árnyakat látni....lenyúlja..:DD azt már feladtam hogy megtöltsék helyettem :D

Homár Hilda 2017.02.20. 10:39:18

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: fb-on sem lehet írni nekik, egy emailcímet találtam hosszas szörcsölés után, de onann visszapattantant a levél. ill a google maps-en belefutottam egy telefonszámba, felhívtam az üzletet, kértem emailcímet, elküldtem a posztot. ennek 2 napja.

Szubrina 2017.02.20. 10:39:35

A kommenteket olvasgatva eszembe jutott, h a Rómain, a parton volt a sarkon egy kis büfé, kakasos nyalókát és csokipudingos palacsintát ettünk ott. Azóta sem ettem olyan finom csokipudingos palacsintát, pedig szerintem sima liszttel főzött krémje volt...régi szép idők...

Szubrina 2017.02.20. 10:43:19

@Manyecs: Na én ezzel úgy vagyok, hogy amíg le nem sütöm az összeset, addig nem nyúka-piszka, ugyan is előfordult régebben, hogy mire kész lettem az útólsóval már mind elfogyott. Nálunk egyébként a kakaós a leggyakoribb, aztán lekváros, néha túrós, ezerévente meg főzök pudingot bele, mert az rohadt finom...
Nutellásat és fahéjasat csak büféből veszek...
Különben három serpenyőben szoktam egyszerre sütni és imádom dobálva forgatni...

füvezőállat 2017.02.20. 14:20:00

@Szubrina: tegyél reszelt almát a vaníliásba:)

füvezőállat 2017.02.20. 14:24:19

@Homár Hilda: osztán ha szörcsölgetsz a saját blogodon jó lenne ha nem engem tiltanál ki hanem az engem gyalázó trollokat első körben..! Amikor már ötödszörre küldenek el nálam is elszakad valami- a bloggazda helyett!- nem olyan bonyolult ez. Észak-Korea kutyaf@sza ehhez képest. :D

Szubrina 2017.02.20. 18:48:26

@remélemjólesett: Abba nem illik, nem almáspite ez.

Homár Hilda 2017.02.20. 18:56:08

@remélemjólesett: gondoltam feltűnt h az is megvolt, de látom, nem.

agyurika 2017.02.21. 10:13:58

kérdezte itt pár vakerkirály, hogy ha valaki palacsintát akar enni, akkor az minek megy el érte egy kajáldába, és mért nem csinálja meg inkább maga? hát mert az utcán járva elég nehéz lenne saját kezüleg összedobni egyet. ráadásul attól mert a burkolás palacsintatésztából van, még nem jelenti azt, hogy a benne lévő tölteléket is könnyű és gyors összerántani. egy jó töltelék elkészítésére sok idő rámehet és jól megcsinálni sem egyszerű. ott van pl rögtön a húsos palacsinta, vagy a többi összetettebb, ritkább (nem lekváros-kakaós-nutellás) kombó. és ezeket pont azért (v)enné az ember kajáldában, mert maga nem tudná könnyen vagy éppen finoman megcsinálni.

innetől fogva tehát nem az a kérdés, hogy "mé' nem otthon eszed vazeg!", hanem hogy egy olyan cég, amelyik vendéglátásra adta a fejét, miért ilyen primkó minőségben és proli módón kínálja sok pénzért a brandjében is hirdetett specialitását?

Manyecska. 2017.02.21. 13:06:05

@Homár Hilda: dehogy tűnt fel, korábban kellett volna de köszi:) ! Ötévente veszítem el a türelmem de akkor nagyon:(

Reactor 2017.02.21. 14:55:54

@agyurika: Nem azzal van a gond, hogy miért nem otthon eszi, elvégre nem mindenki tud sütni-főzni, de olyan helyre akkor se menjen "evvan ezt köll szeretni" alapon, ahol szarul csinálják.
Írtam korábban, hogy az átlag éttermekben, ahol szerepel palacsinta a kínálatban, ott igen jól csinálják. A töltelék valóban az, ami az étlapon szerepel, a tészta se nem nyers, se nem szénné égett, és abszolút nem is drága (palacsintánként 200 forintot kérnek el, és jó nagyok). Szóval tudni kell a vendéglátó-helyek közül használni, a cikkíró nem gondolta szerintem, hogy az említett cég ilyen pocsék.
Most már tudja...

agyurika 2017.02.21. 16:25:10

@Reactor:
Hát igen. Jobb későn mint soha. (Csodálom, hogy a cég még nem reagált. Eléggé lealázta őket ez a poszt...)

Manyecska. 2017.02.27. 12:38:23

@agyurika: annyira nem sajnos, mert szombat este tele volt! A kétszintes helyiség..

Manyecska. 2017.02.27. 13:41:56

@Reactor: lássuk be szimpla palacsintára nem lehet bazírozni üdülőhelyet, izé..üzletet..
/már Rejtő is megaszonta, csak a szavak voltak tökmásak, de a lényeget jól megfogta..! /

Teréz_Pitykéz 2017.03.04. 20:37:20

Az a pár kretén aki minden poszthoz ír valami baromságot, csak éppen semmi haszna nincs, az mind munkanélküli? Vagy valami elmeintézetből szöktetek? Annyi értelmetlen faszságot hordtok itt össze, hogy rossz ránézni még véletlenségből is.. Órákig kell válogatni, mire 1 értelmes kommentet találni.. Nem lehetne a hülyeségeiteket megjelölni valamivel, amin jól látszik messziről, hogy hülyék írták?
Ez a sok erőltetett vicceskedés...Jézusom...

agyurika 2017.03.06. 01:56:55

@Manyecs: hát nemtom, de a honlapjukon arcátlanul hazudnak, az ziher!

Több mint húsz éve sütögetjük, hajtogatjuk finomabbnál finomabb palacsintáinkat azért, hogy ha megéhezel mindig eszedbe jussunk és tudd, mi várunk Rád pesten és budán a nap bármely szakában!
“Jelezném, rendkívül jó érzés ide belépni. A kiszolgáló személyzet nagyon kedvesen fogad és gyorsan szolgál ki. A helység nagyon kulturált és tiszta.”

“Nagyon szeretnénk, ha ebben az üzletben is lenne helyben készített tejszínhab, mert hétfő reggelente ez éltet minket! Válasz levelet nem szeretnénk, de tejszínhabot annál inkább!”

nagyipali.hu/

Manyecska. 2017.03.21. 10:20:25

@agyurika: helység????? :D talán helyiség..!!? Nincs is több kérdésem !!:D

agyurika 2017.03.22. 21:31:09

@Manyecs: ne is legyen te balfasz.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.04. 15:20:08

Újra kinyitott a tíz napja bezáratott Nagyi palacsintázója

Múlt pénteken záratta be azonnali hatállyal a Batthyányi téri Nagyi palacsintázóját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egészséget veszélyeztető élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságok miatt, a helyszínen talált 30 kilogramm nyomon követhetetlen készételt lefoglalták. A helyiségek és a berendezések erősen szennyezettek voltak, az ételkészítési technológia sem volt biztonságos. A Nébih korábbi közleménye szerint az étkezde csak akkor nyithat ki újra, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítást kidolgozták, az élelmiszerbiztonságra vonatkozó HACCP rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatását elvégezték és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a Nébih szakembereinek bemutatták.

A jelek szerint ez megtörtént, a hely ugyanis újra nyitva van - tapasztalta kollégánk. A palacsintázó Facebook-oldala alapján ráadásul ez pár napja így lehet, találtunk egy csütörtöki vendégbejegyzést is.

hvg.hu/kkv/20170702_Ujra_kinyitott_a_Nagyi_palacsintazoja

Reactor 2017.07.31. 03:26:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na akkor várhatóak a további fogyasztói panaszok egérkakás és tollas palacsintákról :D Sebaj, eddig is nagyon jól szórakoztam ezen a cikken, ha szar kedvem van, csak feljövök, és olvasgatok :D
A cikket utólag én is megleltem, és egy rövidke álomszép ideig azt reméltem, tényleg betettek a kis aranyosnak...but make no mistakes: this is Orbánisztán we're talkin' 'bout here...

A kérdés az lesz, meddig lesz a NÉBIH intézkedésének foganatja, és nem fognak-e pár hónap múlva visszatérni a jó régi bevált üzleti menethez.

Reactor 2018.01.03. 17:56:00

Újabb intézmény kerül a fehér-listára: A Kisharang Étkezde az Október 6. utcában.
A kiszolgálás elég gyors, az árak barátságosak, van vagy 12-féle menü, ami még pesti viszonylatban is ritkaság, a fűszerezés jó, a húsok finomak, tapadók, és egészében véve pozitív élményekkel, jóllakottan távoztam.

Az egyetlen hátrány, hogy a menükben igen pirinyes adagokat adnak, tehát aki menüt falna, az dupla adagot kérjen.

Reactor 2018.07.21. 05:02:48

@Tehetséges ugandai buzi: Na utánanéztem, tényleg nincs neve annak a jó étkezdének, egyszerűen csak "Mini Ételbár". Ott van az "amerikás bolt" mellett, érdemes betérni.

Tehetséges ugandai buzi 2018.07.23. 20:39:45

@Reactor: Őszintén örülök, hogy másfél évvel a levélváltás után sem feledkeztél meg a kérdésről!

:-D

Reactor 2018.07.23. 22:14:24

@Tehetséges ugandai buzi: Hogy felejthetném el? :D ez egy nagy favorit cikk volt, rég röhögtem ennyit, mint itt! :D
Pár napja jártam azon a környéken megint, kerestem az "amerikás bótot", gondoltam már, ha itt vagyok, megnézem, melyik volt az a pici de jó étkezde :)
süti beállítások módosítása