Tékozló Homár

"Elnézést, de tovább ezt nem tudom tétlenül nézni!"

2017.02.24. 11:34 | Homár Hilda | komment

shutterstock_360837692.jpgNem fogjátok elhinni, de az alábbi levél írója még mindig egy balul sikerült Black Friday-es vásárlása miatt szívja a fogát, no meg önti a pénzét kifele aktívan is az ablakon. A nagy kérdés az, hogy ezeket a járulékos költségeket ráverheti-e az ember a hibásan teljesítő cégre.

Kedves Homár,

Elnézést, de tovább ezt nem tudom tétlenül nézni!

A fekete pénteken vásárolt Playstation 4 konzolomat visszaküldtem az Emag-hoz mert hibás volt. Ezt szépen december 9-én el is szállították, majd csak December végén írtak, hogy a termék viszgálatát meg is kezdték. Ezt meg is tudom érteni, mert karácsonyi időszak volt. Január 3.-án a termék ki lett cserélve és azt az információt kaptam, hogy a termék 3-5 munkanapon belül ki lesz szállítva.

Sajnos a terméket még most sem kaptam meg, pedig már 6 hét telt el. Az elmúlt hetekben naponta hívtam az ügyfélszolgálatukat, hogy tájékoztatást kapjak a termék kiszállításáról. Mindig ugyan az a választ kaptam, hogy ráírnak a szervizre és logisztikára.

Általában türelmes ember vagyok, de ezt már nem bírom magamban tartani. Ha tudtam volna, hogy ilyen a szolgáltatást nyújtanak, akkor igénybe sem vettem volna a segítségüket. Megvettem a kedvenc játékomat 20.000 ft-ért amit ma már megvehetek 7.500 ft-ért is. Elő kellett fizetnem a PSN szolgáltatásra, ami 6000 ft-ba kerül 3 hónapra. Ez a 3 Hónap már le is járt és egyáltalán nem tudtam igénybe venni. Eddig összesen 18.500 ft-t buktam Miattuk, mert nem képesek 1 terméket elszállítani A pontból B-be.

Esetleg kaphatnék egy véleményt, hogy az elbukott összeget, milyen módon tudnám visszakapni? Már írtam a fogyasztóvédelemnek e-mailt, de még semmilyen választ nem kaptam tőlük.

Előre köszönöm válaszukat.

Üdvözlettel: István

Itt a vélemény:

Kedves István! 

A levélben megjelölt költség a hibás teljesítéssel összefüggésben felmerült és a jogosult vagyonában bekövetkezett kárként minősülhet. Ezeket az igényeket az általános öt éves határidőn belül lehet érvényesíteni az eladóval szemben. A kártérítési felelősség alól az eladónak lehetősége van kimentheti magát a törvényben meghatározott feltételek igazolása esetén.

A kártérítést az eladóhoz címzett, írásbeli igénybejelentéssel lehet érvényesíteni. Ha az eladó a bejelentésben foglaltakat nem ismeri el, vagy arra nem válaszol, abban az esetben az igény közjegyzői fizetési meghagyásos eljárás megindításával vagy az illetékes békéltető testület előtt követelhető.

A fizetési meghagyásos eljárás során az eladónak lehetősége van ellentmondással élni, amelynek következtében perré alakult eljárásban a vevőnek kell bizonyítania a kár bekövetkeztét, annak összegszerűségét, illetve a hibás teljesítés és a kár bekövetkezte közötti közvetlen összefüggést is. A játék vásárlással kapcsolatban érvényesíteni kívánt igény esetében ennek az összefüggésnek a fennállását kétségeknek látjuk.

A termék kicserélését a vállalkozásnak 15 napon belül kell teljesítenie. Ezzel kapcsolatban javasolunk egy felszólító levél megküldését, amelyben a teljesítésre egy véghatáridőt biztosít. Ha a cég ebben a határidőben sem teljesíti a jogos követelést, akkor a szerződéstől történő elállás és a konzol vételárának visszakövetelése is megalapozott lehet.

Felhasznált jogszabályok:
- a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény
- a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet

UPDATE

Kedves Homár,

Amint elküldtem Önöknek az e-mailt, másnapra  ez az e-mail várt az emagtól.

Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a termék (PS4Slim500) helyzete jelenleg ismeretlen a termék ezért a szervíz sztornózta.Kérem jelezzen vissza amennyiben a termékre továbbra is igényt tart milyen címre küldhetünk ki egy új terméket.
A vételár visszautalásához kérjük, hogy erre a levélre válaszolva küldje meg bankszámlaszámának IBAN formátumú változatát, illetve a bankszámla tulajdonos nevét, hogy a visszautalást mielőbb el tudjuk indítani.

3 hónapig tartott mire rájöttek, hogy a termék elveszett. Gratula nekik.

Persze a termékre továbbra is igényt tartottam, mert olyan áron sehol sem tudtam volna megvenni mint a fekete pénteken. Kérésemre, kárpótlásként 4000 Ft-os eMag utalványt tudtak biztosítani, amit elfogadtam mivel a sok telefonbeszélgetés és e-mailek után teljesen megutáltam őket és minden ügyet le akartam velük zárni.

Köszönöm.

Üdvözlettel:

István

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.24. 11:40:12

Ps4-et, amióta kijött,nem a vásárlónak küldjük vissza, hanem szólni a japánoknak és futár jön, hozza és viszi...

Leadfoot 2017.02.24. 11:41:04

"Megvettem a kedvenc játékomat 20.000 ft-ért amit ma már megvehetek 7.500 ft-ért is."
"Elő kellett fizetnem a PSN szolgáltatásra, ami 6000 ft-ba kerül 3 hónapra."

Jajj, ne vicceljünk már...
Ez megint egy olyan eset, mikor a panaszosnak totál igaza van (mert tényleg gáz, hogy ennyi idő alatt nem tudják kicserélni azt a szart) egészen eddig a pontig. De ott elkezd komédiába hajlani az egész, mikor ilyen tételeket próbál(na) leverni a cégen.

Fausto(tm) 2017.02.24. 11:48:02

@Leadfoot: A játék része tényleg faszság, de az hogy lejár az előfizetése, az miért lenne komédia?

sarostehen 2017.02.24. 11:48:48

GVTI.. egy román cégre mióta is érvényesek a magyar jogszabályok?

Szartranszplantáció 2017.02.24. 11:49:01

Értelmes czucczokat vevőknek valahogy sosincsenek ilyen fontos problémáik. Mindegy.

Hilda, nem épp áldom anyádat amiért világraszart. Te ostoba fos.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.24. 11:51:36

gvti ... FAF
"A termék kicserélését a vállalkozásnak 15 napon belül kell teljesítenie"
TÖREKEDNIE KELL b+.
Részvétem a vadásznak.
emagtól vásárolni ősi román szopás.
bit.do/britvotma

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 12:01:49

"a 3 Hónap már le is járt és egyáltalán nem tudtam igénybe venni."

Ha hibás a konzol, minek fizet elő?

Nagyon sajnálom a posztert, hogy román céggel kezdett üzletelni! A lovaira ennél jobban vigyázzon!

Manyecska. 2017.02.24. 12:06:59

@Szartranszplantáció: a szöveg érvénytelen karaktert tartalmaz.

rarabel 2017.02.24. 12:39:33

mÉn csakis és kizárólagosan az E-Digitálnál, az E-Magnál és a Pléjerszrűmnál sorolok vást, mert csupa jót olvasok róluk.
Feszt.

Cycmen 2017.02.24. 12:41:14

Megen a getzi románok? Mondjuk annak idején átjöttek és visszavásárolták az összes Daciát!

Cycmen 2017.02.24. 12:48:27

@rarabel:mÉn csakis és kizárólagosan az E-Digitálnál, az E-Magnál és a Pléjerszrűmnál sorolok vást, mert csupa jót olvasok róluk.

Akkor a shoppingot koronázzad meg palacsintázással mer úgy éred el a transzcendentális gyönyört!

KaTe 2017.02.24. 12:50:46

PS4 előfizetés gondolom csak PS4 géppel használható, ahogyan a megvásárolt játék is. Ez nem olyan, mint mondjuk a meghibásodott mobiltelefon, hogy beledugom a sim-kártyát egy másik eszközbe és használom tovább. A játék árát ugyan nem tudom hogyan, de az előfizetést én a Sonyn verném le, mivel az ő készülékük meghibásodása miatt nem tudta használni a szolgáltatást.

www.playstation.com/hu-hu/explore/ps4/ps4-support/

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.24. 12:56:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ezt én betudom költői túlzásnak. Ami a vadásznak egyáltalán nem, az a valóságban még bőven lehet 3-5 nap. Bár nincs ps4-em, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez nem úgy múkodik, hogy a kasszánál kifizeted, és onnantól ketyeg. Szerény véleményem szerint onlánynak kellett lennie, aktiválni/regisztrálni, tökömtuggya mit, de valahogy tudatnia kellett a rencerrel, hogy hajrá, mostantól ketyeghet a zidő.

rarabel 2017.02.24. 12:58:21

@Cycmen: De csakis a Nagymutter palcsizójábanb, Számsung szervizbe leadott Lenovos tableten fényképfelvételeket készítve a Nagy Zabbantásról.

KaTe 2017.02.24. 12:59:39

@Cycmen: Viccet félretéve, edigitallal még soha a büdös életbe nem volt olyan garanciális ügyem, amit előbb vagy utóbb, de nem tudtam volna megoldani velük. Hozzátartozik, hogy az utóbbi időben tapasztalt jelentősebb csúszás a szállítási határidőknél arra ösztönzött, hogy egy 40"-os led tévét ne tőlük, hanem az AQUA-tól vásároljam meg. Elmondom ez hogy nézett ki: Személyesen vettem át, kértem bonták ki, nézzük át. Az első darabnak valami festéshiba volt a talpán/oldalán, a másodiknak meg volt repedve az oldala/háta, mintha odacsapták volna valamihez. A harmadik ránézésre jó volt, hazahoztam. Miután lehúztam a fóliát a felső szegélyről, akkor láttam, hogy a szalaggal együtt egy egészen apró kis darab is lejött a műanyagból. Minőségi cucc! Végül nem vittem vissza, mert a kijelző viszont épp és jó volt, pixelhiba 1 darab se, az meg többet ér, mint egy kis esztétikai hiányosság. Persze ha a jövőben tévé fog kelleni, azt nem az Aquaban veszem meg. (pedig pc hardver tekintetében soha nem volt gondom velük)

Laredo 2017.02.24. 13:04:11

A PSN-tagság nem kötelező, igaz multizni csak azzal lehet. Két jótanács a poszternek:

- Előbb pörgesd ki a szinglitrófeákat,a multisok maradjanak a végére
- Románoktól japán konzolt venni ősi vadász-szokás, legközelebb ne tedd.

Nick-son 2017.02.24. 13:06:43

GVTI de elegánsan átsiklik azon, hogy az emag román... román cég VS magyar vásárló.

Szó sincs róla, hogy ez egy határokon átívelő ügylet. Az hogy a fogyasztó ezt észre se veszi egy dolog, de hogy a tanácsadó sem...?

Fizetési meghagyás, közjegyző, békéltető testület... persze, közben szó nem esik róla, hogy ezt határokon átnyúlóan nemzetközi szinten hogy lehetne érvényesíteni.

Ilyen tanácsokat ha akartok én is tudok adni, de a probléma megoldására ugyanígy nem lesz jó.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.24. 13:10:13

@Nick-son: viszont itt kártékonykodik. Ennek örömére vonatkoznak rá a törvények.

buksikutya 2017.02.24. 13:15:46

tanulopenz. maskor majd a sarki media marktban veszed meg, kicsit tobbert. olcso janos!

Nick-son 2017.02.24. 13:24:35

Hát ez érdekes kérdés. Nem vagyok biztos benne, hogy érvényesíteni lehet a magyar jogot.

Ha kint van bejegyezve akkor az hivatalosan ott is van. Miből gondolod, hogy az itteni törvények vonatkoznak rájuk? Sokan megtévednek, attól még hogy magyarul van az oldal az egy külföldi cég.

S.C. DANTE INTERNATIONAL S.A. (Bukarest, Soseaua Virtutii nr. 148, sector 6. ezzel kezdődik az ászf.

Ha rendelek egy japán, vagy amerikai cégtől valamit és gondom van akkor a japán és az amerikai cégre is a magyar törvények vonatkoznak? Nem hinném.

Akkor nem is érdekes, hogy ha egy magyar közjegyző küld fizetési meghagyást a jótanács alapján egy román cégnek és az ellentmond akkor mi van? Mért ne mondana ellen, hisz ha akarta volna már rendezte volna eddig is. Mert országon belül akkor bíróságra kerül az ügy. Mi van országok között? Bíróság? Melyik?

Az ászf fényében: bla, bla, bla.... a vitás ügyeket megoldás céljából a Bukarest Municípium illetékes hatósága elé kell terjeszteni. :)

Gondolom a posztoló meg a GVTI is ismerős arra fele.

Könnyű azt írni küldj fizetési meghagyást.

enrico palazzo 2017.02.24. 13:30:44

Kedves Hilda, mikor lesz elromlott szexuális segédeszközök panaszkezeléséről szóló poszt? Egyszerűen nem tudom komolyan venni az ilyen embereket.

KaTe 2017.02.24. 13:36:55

@Nick-son: Szerintem ez egy elegáns ctrl+c ctrl+v válasz volt részükről. :)

Majmász Gedeon 2017.02.24. 13:41:49

visszaküldtem az Emag-hoz mert hibás volt -> visszaküldtem az Emag-hoz, mert hibás volt
...majd csak December végén írtak, hogy a termék viszgálatát meg is kezdték. -> majd csak december végén írtak, hogy a termék vizsgálatát meg is kezdték.
Január 3.-án a termék ki lett cserélve és azt az információt kaptam, hogy a termék 3-5 munkanapon belül ki lesz szállítva. -> Január 3-án a termék ki lett cserélve, és azt az információt kaptam, hogy 3-5 munkanapon belül ki lesz szállítva.
Mindig ugyan az a választ kaptam,... -> Mindig ugyanazt a választ kaptam,...
ilyen a szolgáltatást nyújtanak -> ilyen szolgáltatást nyújtanak
20.000 ft-ért amit ma már megvehetek 7.500 ft-ért is -> 20 000 Ft-ért, amit ma már megvehetek 7500 Ft-ért is
6000 ft-ba -> 6000 Ft-ba
Ez a 3 Hónap már le is járt és egyáltalán nem tudtam igénybe venni. -> Ez a 3 hónap már le is járt, és egyáltalán nem tudtam igénybe venni.
18.500 ft-t buktam Miattuk -> 18 500 Ft-ot buktam miattuk
...hogy az elbukott összeget, milyen módon tudnám visszakapni? -> ...hogy az elbukott összeget milyen módon tudnám visszakapni?

...az eladónak lehetősége van kimentheti magát a törvényben meghatározott feltételek igazolása esetén. -> ...az eladónak lehetősége van kimenteni magát a törvényben meghatározott feltételek igazolása esetén.
A kártérítést az eladóhoz címzett, írásbeli igénybejelentéssel lehet érvényesíteni. -> A kártérítést az eladóhoz címzett írásbeli igénybejelentéssel lehet érvényesíteni.
kétségeknek látjuk -> kétségesnek látjuk
javasolunk egy felszólító levél megküldését -> javasoljuk egy felszólító levél megküldését

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.24. 13:42:19

@Nick-son: van telephelye, a magyar nyelvű webódal értelemszerűen nem a románoknak készült, itt folytat kereskedelmi tevékenységet.

Manyecska. 2017.02.24. 13:44:09

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: a volt Kőbányai Sörgyár területén meg holnap Föld alatti futás lesssssz...:D fontosch!! Jön valaki? Sört nem osztanak az hótfix!!

Manyecska. 2017.02.24. 13:49:12

@Majmász Gedeon: te is egész nap gyengeáramú tevékenységet folytattál? :) Jó sok energiád van. Én is offolok: www.youtube.com/watch?v=KSr1TboZSIQ
mennyetek /bocsánat/ futni hétvégén:) ! ON

Nick-son 2017.02.24. 13:54:32

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:

Hol van a telephelye? Kérlek írd meg konkrétan. Utca házszám.

Érdekes telephely lehet, ha az ászf. egyáltalán nem emlékezik meg róla...

Ha lenne telephelye akkor lennie kellene egy emag xy hungary Kft -nek, vagy bárminek, de hol van?

Mert akkor nem a dante international s.a. lenne az üzemeltető, hanem az xy kft, de nem így van.

Szerintem nincs telephelye, legfeljebb szerződött partnerei, akár még raktárakat is fenntarthat ezeken keresztül, de maga a cég nem itt van. Kerek perec le van írva az ászf -ben hol van. Romániában.

Mi van az illetékes romániai bírósággal? Amikor a vevő elfogadja az ászf -et akkor ez a pont ipi-apacs nem ér? Amúgy hogy lesz majd egy bírósági eljárás? A román bíróság le fogja tárgyalni a magyar törvények alapján? Gondolom kérnek majd egy pár magyar közlöny hiteles fordítást :))

A magyar nyelvű weboldal nem jelent semmit. Az ég világon semmit. Azt még senkinek meg nem tiltották, hogy magyar nyelvű weboldalt csináljon (arról nem beszélve, hogy élnek Romániában is magyar ajkúak...), ahogy a magyaroknak se az angolt.

Cycmen 2017.02.24. 14:05:40

@enrico palazzo: Kedves Hilda, mikor lesz elromlott szexuális segédeszközök panaszkezeléséről szóló poszt?

Ha ereszt a felfújható Pamela Andersonod, egyszerűen a második menetnél szólítsd Medveczky Ica néninek!

pocokgeci 2017.02.24. 14:08:32

úgylátszik gecinagy szerencsém volt eddig az emaggal, nekem minden megjött időben, mindent cseréltek szónélkül, futár jött érte (akár 2 ezres cuccot is)...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.24. 14:20:20

@Nick-son: ha igazad lenne, ez sem szerepelne az ászf-ben
www.emag.hu/info/altalanos-felhasznalasi-feltetelek
"A fogyasztónak minősülő Vásárlónak a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 14 napon belül lehetősége van a szerződéstől elállni az alábbiakban rögzítettek szerint:"

nem fogom kideríteni az általad firtatott adatokat. Ráadásul több feltett kérdésed is nettó marhaság.

ezt meg gondolom móriczka fizeti az emagnak: (1) 700 8880

Cycmen 2017.02.24. 14:25:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nebassz! Ráncosodik?

+ minden lökésnél nyög (fingik) !

Dikusz 2017.02.24. 14:51:15

@Cycmen: vigyázni kell vele, mert ha nagyobbat löknek rajta, akkor a fingás után kirepül az ablakon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 14:59:59

@Cycmen: Újra kell vulkanizálni.

@Dikusz: "kirepül az ablakon."

Én meg gumi-szupergörlre gyűjtök, mikor ilyen egyszerűen is megoldható!

Szittyamagyar 2017.02.24. 15:01:40

Teljesen nem ismerem a szabályozást, de ha minden igaz a nemzetközi maganjog szabalyozasaban megjelennek bizonyos fogyasztokat védő rendelkezések, mint pl. hogy a fogyasztó a hazai bíróság elott is indíthat pert ha a vállalkozás tevékenysége kiterjed az országra. És ezt semmilyen ászf nem írhatja felül.

Tehát az igy nem igaz, hogy attól hogy román cég nem lehet vele szemben semmit tenni.

Manyecska. 2017.02.24. 15:10:04

@Cycmen: a poszterek ihlették eme videót is /tuti/ www.youtube.com/watch?v=N8m9gk6FAPU valahogy előástuk . durva :DDD OFF/ON

Manyecska. 2017.02.24. 15:15:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: unokatesóm véletlen megmutatta az öt- és hétévesnek de még időben kapcsolta ki :DD átküldtem neki mert rendes vagyok! :D Fejlettebb országban unatkozik egész nap otthon:( :P..

Manyecska. 2017.02.24. 15:27:50

@Cycmen: jut eszembe, a RobbiWilliemszről megjelent a Bestben most egy cikk hogy mindenhol képes szeretkezni rohadt pletykás a homárblog melyikőtök árult be?? :P:DD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 15:31:09

@Manyecs: Az nemrég lett öngyilkos.

Jóóóóóóestét Vietnááááám!

Manyecska. 2017.02.24. 15:38:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: annak nem is volt személyi edzője ráadásul:) Azt is bírom de másképp:P óhhhh ha tudnád mi történt akkor hmmm :P örök élmény!!!!!! :D off

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 15:40:24

@Manyecs: Fasz tuggya megkülönböztetni ezeket a humoristákat. Egyik jön, másik megy. Nanu-nanu.

Manyecska. 2017.02.24. 15:44:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: de ez énekes vazze, miattam jár folyton Budapestre :P:DD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 15:48:38

@Manyecs: Azok méggyakrabban cserélődnek. Legutóbb itt volt a Queen, meg a Phil Collins. Az meg is halt écben.

emmersson 2017.02.24. 17:06:41

@Leadfoot: Miért is?! Tedd át a helyzetet autóvásárlásra! Na, most gondolkozz picit!

Nick-son 2017.02.24. 18:52:15

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: azt mondod van telephely. Azt kérdem hol? Semmi többet nem kérek. Ne az én kedvemért, segíts a posztolónak. Mi az emag magyar telephelyének a címe?

Bárki, GVTI, Hilda, kommentelő, bárki megírhatja. Segítsetek már a posztolónak! Mi a címe, hova menjen?

Egy vezetékes szám átirányítása nem telephely.

Ez így csak fröcsögés, nem segítség.

Nick-son 2017.02.24. 18:55:10

@Szittyamagyar: akkor nem arról kellett volna írni a GVTI -nek? Hogy ilyenkor mi van? Mert amit írtak egy magyar cégre lehetne ráhúzni.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.24. 19:28:44

@Nick-son: mivel webboltot üzemeltet, tv szerint léteznie kell, ahová a vadász elállás/jótállás esetén a szarjait küldheti.(pont)
A lőtéri kutyát sem érdekli, hogy ebben az esetben a kereskedő cég székhelye Mordorban van. Mivel itt kereskedik, a hatályos magyarországi törvények vonatkoznak rá. Az, hogy én nem tudom, hogy hol van, nem jelenti azt, hogy nincs. Nem vagyok/nem voltam kapcsolatban az emaggal soha, kutassa fel a címet az, akinek érdeke fűződik hozzá. Ha pedig a tv ellenére nincs, akkor jól fel kell őket jelenteni, hogy megbasszák a céget. Ennyi.

Hollandiában ugye valamennyire legalizálták a drogokat, menj ki, alapíts ott céget, és áruld Magyarországon a cuccot. Meglátjuk meddig űzheted majd az ipart. Aztán persze védekezz azzal, hogy Hollandiában nem tilos, és ha az orrodra koppintanak, hogy itt igen, akkor is legyen őszinte a mosolyod ;)

Hipóallergiás 2017.02.24. 19:58:44

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: az en ip cimem hollandiai ezek szerint arulhatok drogot legalisan emailen keresztul?

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.24. 20:07:05

Szerintem egy online vásárlásnál az eladás helye jogilag az eladó székhelye. Az, hogy az eMAG beteszi az Aszfbe, hogy a magyarországi kormányrendeletben jegyzett jogok illetik meg a magyar vásárlót, azzal kurvára nem a vevőnek kedvez. Nincs még egy ország az EU-ban, ahol nincs tényleges hatáskörrel rendelkező felügyeleti szerv. Nincs még egy olyan ország, ahol olyat mernének leírni, hogy törekedni kell a 15 napon belüli javításra. Törekedni kell, érted,az eszem megall! Az eMAG törekedett rá, mert gondolom azonnal küldött futárt. Mindenhol máshol,még csak nem is a jobb helyeken,30 napban állapítják meg egy reklamáció határidejét. A gyakorlatban ez azt jelenti,hogy a 31. napon a szerződés megszűnik. És nem kérvényezel semmit, csak beküldöd a szamlaszámod és nincs tovább mit mérlegelni.

72 órán belül jelzett hibánál cserélni kell apelláta nélkül, amennyiben használhatatlan a termék? Ez a jogszabály a vevő érdekeit védi? Egy nagy lófaszt! Ez annyit jelent, hogy a 4 napos áru mehet a szervizbe, ahol majd törekednek a 15 napon belüli javításra. Miközben a világon mindenütt fél éven belül vélelmezik a gyári hibát, hiszen a forgalmazó/gyártó is elfogja DOA-reklamációként és jóváírja a kereskedőnek.

Semmi előnye nem származik a vevőnek, ha az eleve erőtlen és még úgy is kiherélt jogszabályokba takarózik, miközben a teljes EU alapelve a jogharmonizáció.

Burgermeister 2017.02.24. 20:09:20

balek, eddig várni...mert megérdemli

Bendeguz 1001 2017.02.24. 20:09:44

Amugy az Emagnak van Ullon raktara. Most is keresnek oda raktarost :D

Bendeguz 1001 2017.02.24. 20:11:01

A beérkező kamionok, konténerek kirakodása, árumozgatás targoncával A beérkező áruk és a hozzá tartozó raklapok/göngyölegek azonosítása, mennyiségi és minőségi átvétele, regisztrálása a raktári nyilvántartó rendszerben A beérkező visszáruk átvétele, minőségi osztályozása Az áruátvételi okmányok és dokumentumok kezelése, naprakész vezetése Lokációk
ÜLLŐ
EMAG - 2017-01-30 - KÜLDÉS E-MAILBEN

szanalmas 2017.02.24. 20:14:23

Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.

balage28 2017.02.25. 00:44:10

@Bendeguz 1001: godolod, hogy jobban járna, ha jelentkezne a kedves poszter? ;)

Bendeguz 1001 2017.02.25. 07:31:32

@balage28: Szerintem kedvezmennyel kapna vissza sajat termeket (vagy maset) es lenyegesen hamarabb :)

Manyecska. 2017.02.25. 09:42:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: meg most jön a kutyákkal suttogó mi lesz itt?????..:P :D ON

MrZed001 2017.02.25. 12:14:15

Amúgy megnézném én azt, ahogy a velő román bíróságra vinné az ügyet, román bíróval, úgy hogy nem mellesleg a románok utálnak minket mint a sz.rt (úgy c!gány módra, félnek, hogy visszakérjük amit elloptak tőlünk, Erdélyt), és ott sz.patják a magyart ahol csak tudják.

Na erre mondják fociban, hogy 5 gólelőnnyel kezd az Emag (esélyed sincs).

Már csak ezért is lebeszélném minden ütődött sparéj honfitársamat arról, hogy román cégtől (pl Emag) vásároljon.
Pláne meg nagy értékűt !

Ellee 2017.02.25. 22:24:46

Mi volt a baja a konzolnak, az kiderült?

joska61 2017.02.27. 13:07:39

Azért az a kártérítési igény finoman szólva eltúlzott.
süti beállítások módosítása