Tékozló Homár

Nem lehet mackóban bemenni az Euronicsba

2017.06.06. 11:16 | Homár Hilda | 158 komment

via GIPHY

Teljesen érthetetlen, vajon mi játszódhatott le a biztonsági őr fejében az Euronicsban: edzőuccban nem lehet bemenni, miközben reneszánszát éli a sportcipő, a macskanadrág és top? A csapzottsággal volt gondja? Mi lesz nyáron, amikor a magyarokról ömlik a víz? Vagy esetleg a szatyor volt a problémás rész? De akkor miért engedte be olvasónkat délután 2 nagy táskával is? És, egyáltalán, ha azt várja el egy üzlet, hogy nagyobb csomag nélkül menjenek be a vásárlók, szereljen fel értékmegőrző boxokat, van erre példa máshol is. 

Kedves Homár!

Igen furcsa esetben volt részem ma reggel.

32 éves nő vagyok (főszerkesztő, aminek annyiban van jelentősége, hogy az eset történtekor, bár valóban nem utcai ruhában voltam és talán még csapzott és zilált benyomást is kelthettem, bűnözőnek azért talán így sem nézek ki).

A történet a következő: ma reggel pontban 10 órakor edzőtársammal és barátnőmmel beléptünk a Sugár Üzletház első emeletén található, jobb napokat megélt Euronics áruházba. Előtte reggel 8 és 10 között egy emelettel feljebb a Sugár Fitnessben edzettünk és mivel a közelben lakunk, így nem öltöztünk át, kifele menet gondoltunk gyorsan beugrani, körülnézni. Egyébként egy billentyűzetet szerettem volna vásárolni magamnak, de ez talán mindegy is.

Tehát fitnesz ruházatban indultunk az üzletbe, nálunk egy-egy edzőtáskával, benne a váltócipőnkkel és a személyes holminkkal (az enyém egy vállra vehető szatyor). A biztonsági őr az üzletbe történő belépésünk pillanatában feltartóztatott bennünket és felszólított, hogy csak akkor mehetünk be az áruházba, ha letesszük (valahol) a táskáinkat. Megrökönyödtem. Ahhoz már hozzászoktam, hogy betekintést kérnek a táskámba, de azt, hogy arra kötelezzenek egy üzletben, hogy a személyes tárgyaimat letegyem ahhoz, hogy vásárolhassak még soha nem láttam. Ezt jeleztem a biztonsági őrnek, ahogy azt is, hogy a táskában a személyes holmink van, annak biztonsága számomra nem garantált (hiszen nincs értékmegőrzőjük), de elmondtam azt is, hogy edzésből jövünk, sietve körül szeretnénk csak nézni. Nem hatotta meg. Jeleztem, hogy panaszkönyvet kérek. Erre kitérő választ adott, majd megismételte, hogy az üzletbe akkor mehetünk be, ha odaadjuk neki a táskáinkat.

Újra kértem a panaszkönyvet, amire az volt a válasz, hogy megkérdezi az üzletvezetőt, hogy akkor bevihetjük-e mégis magunkkal a táskáinkat. Ezt már nem vártam meg, felháborodva elköszöntem és közöltem, hogy panaszt teszek, ezt telefonon azonnal meg is tettem (az ügyintéző teljesen egyetértett velem és elnézésemet kérte.)

Az üzletben egyébként velünk együtt többen is tartózkodtak, természetesen táskával. Az üzletben illetve annak ajtaján sehol sem láttam feltüntetve olyan szabályt, hogy táska nélkül engedik csak be a vásárlókat, illetve pár hónappal korábban, amikor itt jártam, ilyesmi nem merült fel.

Sajnos az egyetlen dolog, amire következtetni tudok, hogy valamit előzetesen feltételeztek rólam, a megjelenésem alapján. Ezt megint csak nem értem, hiszen 32 éves, átlagos megjelenésű, középtermetű nő vagyok (de ha nem lennék az és sötét lenne a bőröm színe, vagy tele lennék tetoválással, esetleg padlizsán lila tarajom lenne, akkor is kikérném magamnak mindezt)!

Ezen kívül úgy gondolom, azért van biztonsági kamera, csipogó és biztonsági szolgálat, hogy kivédjék a lopást. Nem tudom, hogy ez üzletpolitikai döntés, vagy személyes túlbuzgóság volt-e. Ha az első, akkor jelezze az üzletlánc jól artikulált módon, hogy újabban így jár el. Ha egyéni akció, akkor pedig felelősségre kellene vonni azt, aki ilyen döntést hoz illetve így viselkedik.

Délután visszamentem az üzletbe, ahol elkértem a panaszkönyvet és egyeztettem a történtekről az üzletvezetővel. Egyébként a biztonsági őr ugyanúgy ott állt az ajtóban, de nem állított meg, és nem is ismert fel, pedig egy nagy hátizsák és egy vászonszatyor is volt nálam. Az üzletben ekkor is többen tartózkodtak bent rajtam kívül táskákkal.

Az üzletvezető elmondta, hogy a biztonsági szolgálat munkájáért nem ők felelnek, illetve a fellépést az indokolja, hogy nagykészletű mobiltelefon lopás történt korábban. Kérdeztem, hogy erről miért nincs a bejáratnál (legalább) vásárlói tájékoztatás. Azt mondta, hogy ezen változtatni fognak. Elmondta, hogy a táskákat a kamera látja, ha letesszük, de elismerte, hogy nincs értékmegőrzőjük. Arra nem tudott válaszolni, hogy ha ez a bevett eljárás, akkor ezúttal miért jöhettem be táskával illetve több vásárló miért tarthat magánál táskát abban a percben is. Ezzel tulajdonképpen elismerte, hogy a biztonsági őr szubjektív döntést hozott, amikor minket nem engedett be az üzletbe.

Várom a cég hivatalos válaszát.

Üdv,

Vera

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sáros Hilda 2017.06.06. 11:20:52

Tessék megszokni, hogy az euronics ilyen exclusive áruház..

belépés uraknak csak szmokingban, hölgyeknek koktélruha.

Tehetséges ugandai buzi 2017.06.06. 11:21:13

Pfh... Vegyél egy billentyűzetet a legközelebbi sufni pc bontóban. Melegítőben. (Vagy anélkül...)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 11:27:17

Jellemző a Homár lepusztulására, hogy nem csak a krémje, de már a köcsög elsőzők is leszakadtak. Tisztelet a pár utolsó mohikánnak!

.Manyecska 2017.06.06. 11:33:30

Mentem én is Jyskbe korcsolyával. nem a lábamon, táskával elég hülyén néztek de én nem fáradtam be hanem leadtam. nagyon kedvesek voltak még el is tették a pult mögé:) ja tőlem a biztiőr megkérdezte segíthet-e a futópályán továbbá mondta húzzak hátra mert érik a cseresznye, szedjek! :DDD pedig elég barnás vagyok ilyenkor már + rég szedtem szemöldököt ha nem lenne kék a szemem a fekete hajhoz hát nagy sz.rban lennék.. @8cadik crazy one a vannabí pank: én tegnap melltartóban sütöttem palacsintát nem szólt senki dehát délre néz a konyha..:D

CID.. 2017.06.06. 11:41:09

Főszerkesztő? Keress valami normálisan munkát! Egyébként vásárlók könyve, te nagyon önérzetes...
És nem, nem biztos, hogy edzőcuccban bemennék vásárolni.

Dikusz 2017.06.06. 11:46:45

@CID..: de ha egyszer olyan jó kijelenteni, hogy főszerkesztő, és csak úgy, edzés után beszalad az euronicsba vásárolni...

Most a posztoló szerint egyébként mitől ér többet, mint más, miért kellett -álszerényen- lefirkálnia azt, hogy ő főszerkesztő?

Tudod Te azt jól! 2017.06.06. 11:47:44

@stakeholder Manyecs: Meltartóban?! Én palacsintasütőben szoktam. ;)
Hogy ON is legyek: Azért eléggé gány dolog efzés után, tus előtt főszerkesuzői stílben osztani a penetrát. Az kevésbbé megrázó lett volna, ha a biztiőr hazaküldi fürödni?

Dikusz 2017.06.06. 11:47:48

@stakeholder Manyecs: és nem ment tönkre a melltartód attól, hogy abban sütötted a palacsintát? :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 11:47:53

A besztofhomár főszerkesztóje vagyok, igaz, nem 32 éves, nem nő, és nem olyan ronda, hogy egy boltba se engednek be, nehogy elijesszem a vásárlókat.

Kockás hasamat csak tíz centi háj fedi.

melaena 2017.06.06. 11:55:37

"Az üzletvezető elmondta, hogy a biztonsági szolgálat munkájáért nem ők felelnek, "
marpedig a te szemszogedbol igenis ok felelnek. ha az uzletvezeto nem felettese,akkor egyeztessen a sajat feletessevel. olyan nincs,h a biztor munkajaert senki nem felel.

Darth Revan 2017.06.06. 11:55:49

a foszerkeszto asszony nem szokott lezuhanyozni a "fitness" utan?
lehet a biztonsagi ort csak az eros "testszag" zavarta...

melaena 2017.06.06. 12:01:29

@melaena:
Egeszen pontosan ugy nez ez ki, hogy a ceg erdekeit a biztonsagi szolgalatnak akar az uzletvezetovel szemben is vedenie kell.
A kapcsolatuk specialis oda-vissza ala-fole rendelt.

Ilyen helyzetben viszont az uzletvezeto ha kozvetlenul nem is baszhatja le a biztonsagi ort,a biztonsagi vezeton keresztul viszont ugyanugy felelossegre vonhatja,mintha egy sima elado lenne,aki kozvetlenul alatta dolgozik.

Roviden : ilyen esetekben igenis az uzletvezo felel a biztonagi szolgalat munkajaert is.

Dikusz 2017.06.06. 12:02:20

@Darth Revan: ez egy előkelő euronics volt, ide csak főszerkesztők járhatnak nagyestélyiben.

CID.. 2017.06.06. 12:02:55

@Dikusz: Én nagyon nem lennék büszke arra, hogy főszerkesztő vagyok, itt Magyarországon 2017-ben;), de mint írtam, az edzőcuccucomban sem mennék vásárolni, edzés után. Sportruciban persze bármikor, de hát kinek a szilva, kinek a vegyes :D

.Manyecska 2017.06.06. 12:11:20

Hát honnan a rákból kéne tudnia hogy előtte fitnesszen voltatok? ..:D lehet kisétálnál egy magnóval a válladon...én megértem, mit tudhassa az őr hogy tík edzettetek.....lehet aszitte felöltöztetetek a hervisben pl. :DDD...vótmá' ilyen a történelemben. meg kellett volna lengetned a bepállott bugyidat.

FDToth 2017.06.06. 12:14:46

sztem alap-kultúra, hogy nem oda illő cuccba nem megyünk.

.Manyecska 2017.06.06. 12:15:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a kebelbarátomét, Robiét is:
www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/manchester-robbie-williams-konnyekben-tort-ki-a-koncert-kozben/40qjw4y
ez mekkora desznyó lett :DDDD régen a fele volt tuti nem a Sugárba jár edzeni szívem szottya. ON

borso 2017.06.06. 12:16:04

Tévedésben vagy kicsiszív! Nem, nem nézhet bele a táskádba főleg hozzá vagy bele sem nyúlhat, mert egyszerűen nincs joga hozzá. Megkérhet, hogy nyisd ki, de ha nem teszed meg akkor sem tehet semmit. Praktikerben kerestem valamit, de nem volt ezért kisétálltam a kasszáknál illedelmesen. Jön a troll, hogy nyissam ki a táskám. Mondom miért? Mert nem vettem semmit (mi a fasz van?). Mondtam neki nem nyitom ki a személyes és az üzleti dolgaim vannak benne amihez semmi köze, és elsétálltam. Azóta néz bambán szerintem, hogy most akkor mi van. :-)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 12:16:42

@CID..: "az edzőcuccucomban sem mennék vásárolni"

De kényes vagy! Amelyik bolt nem enged be nyáron izzadtan mackóban, az bekaphattya.

@stakeholder Manyecs: "meg kellett volna lengetned a bepállott bugyidat. "

:)) Felnyihogtam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 12:18:44

@borso: "Mondtam neki nem nyitom ki a személyes és az üzleti dolgaim vannak benne"

Én a használt óvszert nem abban tartom, semmi gondom bármilyen őrnek megmutatni.

Szívesebben megyek olyan boltba, ami tiltja a tolvajlást, mint amelyik velem fizetteti meg a tovajok okzta kárt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 12:20:08

@FDToth: "sztem alap-kultúra, hogy nem oda illő cuccba nem megyünk."

A fehér pólómra van nyomtatva egy fekete nyakkendő. A múltkor az angol királynővel is ebben vacsoráztam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 12:21:20

@Darth Revan: "lehet a biztonsagi ort csak az eros "testszag" zavarta... "

Lehet. Bár a saját szagukat nem érzik az emberek.

.Manyecska 2017.06.06. 12:26:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: vótmá hogy egy jobb futócipő annyi mint a biztiőr egyhavi fizuja :D ??...

Dikusz 2017.06.06. 12:40:47

@CID..: "de hát kinek a szilva, kinek a vegyes :D"
ez nagy igazság kéremszépen. Mintha magam mondtam volna :))))

melaena 2017.06.06. 12:46:06

@borso: ilyen szituban ha lebasz a foldre es raterdel a csigolyadra,tok szabalyosan jar el.
ha felmerul a gyanu ,h loptal,akkor eroszakkal is visszatarthat.

.Manyecska 2017.06.06. 12:54:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: azért van különbség aközött meg a másik szitu közt amikor már légyraj követi... te beengednél egy izzadt mackót???

Terézágyú 2017.06.06. 12:55:12

Tud valaki olyan módszert, amellyel a weboldalakon "darabokban" jövő videók is letölthetőek???

CID.. 2017.06.06. 12:55:40

@stakeholder Manyecs: Az vótmá, hogy akinek 150-200ezres futócipője van az nem a sugárba jár edzeni illetve a jurincsbe vásárolni? :D
@Dikusz: sejtettem, hogy érted ;)

Terézágyú 2017.06.06. 13:02:28

@borso:
"Mondtam neki nem nyitom ki a személyes és az üzleti dolgaim vannak benne amihez semmi köze, és elsétálltam. Azóta néz bambán szerintem, hogy most akkor mi van. :-) "

Azóta a barnabőrűek táskájába se mer belenézni...

Répázó 2017.06.06. 13:12:00

Menj anyáda a táskával együtt rinyapina. Nekem is szóltak a media marktban, beraktam a táskát és kész. Ebből látszik, nők agya mint a mókusé. Szüljél inkább azt konyha, ahhoz értesz.

melaena 2017.06.06. 13:21:48

@Rohadt genya:
"annak biztonsága számomra nem garantált (hiszen nincs értékmegőrzőjük),"

borso 2017.06.06. 13:40:27

@melaena: na ja, utána pedig 2-8 évig terjedően gondolkodik a szegedi csillagban miután vonják tőle a kártérítési járadékot. Basszus tényleg ennyire hülye vagy? Legalább jogilag lennél tisztában egy biztonsági őr jogaival és kötelezettségeivel!

borso 2017.06.06. 13:41:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mucika! Ha te önként mondasz le az alapjogaidról az a te bajod! :-)))

borso 2017.06.06. 13:43:24

@Terézágyú: tudos az a baj, hogy azokéba nem hogy belenézni nem mer, hanem mikor meglátja a népes tesóóók társaságát azonnal bokros teendői támadnak bárhol, ami onnan legalább 50 méterre van. Nem is értem. :-))))

ptspts 2017.06.06. 13:47:20

Én edzés után nagyon izzadt és büdös szoktam lenni, ezért kényelemből és tapintatból is közvetlenül zuhanyozni megyek, és zuhanyzás után már nem a büdös és összeizzadt edzőruhámat veszem vissza, így nem kerülhetek abba a helyzetbe, mint a posztoló: hogy egy üzletbe edzés után csapzottan, nem utcai ruhában megyek be. (Ha egyáltalán nem járnék edzeni, akkor se kerülhetnék.)

A bolt magánterület, a biztonsági őr azt küld ki, akit csak akar. A bolt vezetése és a biztonsági szolgálat közösen tud mérlegelni, melyik a nagyobb veszteség: az ellopott telefonok vagy a kiábrándult, az interneten is panaszt tevő vevők. Ilyen értelemben a biztonsági őr lehet, hogy hibázott, mert rosszul mérte fel a posztoló esetében a kockázatot. Akkor is hibázott volna, ha pl. kiabál a posztolóval.

Az üzeletvezető biztosan hibázott, amikor at mondta (valószínűleg hazudta), hogy a biztonsági szolgálat munkájáért nem ők felelnek. Mivel ő az üzeletvezető, mindenért, ami az üzeletben történik, ő felel.

Terézágyú 2017.06.06. 13:53:06

@borso:
hát persze. ezek után mit vársz tőlük???

melaena 2017.06.06. 13:54:42

@borso: szerinted ha ez igy mukodne,akkor mi ertelme lenne a bizt. ornek ?
ennyire nem lehetsz egyszeru.

melaena 2017.06.06. 14:01:25

személy- és vagyonőr jogosult a bűncselekmény és a szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt a cselekmény abbahagyására felszólítani, a cselekmény folytatását megakadályozni, az elkövetőt elfogni és a birtokában lévő, bűncselekményből vagy szabálysértésből származó vagy annak elkövetéséhez használt dolgot, illetve támadásra alkalmas eszközt elvenni.

Köteles azonban az elfogott személyt haladéktalanul az ügyben eljárni jogosult nyomozó hatóságnak átadni, ha erre nincs módja, e szervet nyomban értesíteni. Így kell eljárni a tetten ért személytől elvett dolgokat illetően is.

Serivor 2017.06.06. 14:03:34

"a fellépést az indokolja, hogy nagykészletű mobiltelefon lopás történt korábban"
Az esetek többségében az ilyet maga a biztonsági őr követi el, most meg látszatintézkedésekkel takarózik.

Jessybátsi 2017.06.06. 14:49:39

El kellene dönteni, hogy miért nem engedtek be: a táska miatt, vagy a mackónadrág miatt? Másfelől kidobtak, vagy te nem akartál bemenni? A szabály az szabály, még ha nem mindenkire alkalmazzák, akkor is. Olyan, mint a szúrópóbaszerű ellenőrzés a kijáratnál. Engem is ellenőriztek már, pedig nem nézek ki tolvajnak, mégsem b.tam itt a rezet, hogy "mér'éntúúúvajnaknézekkig.ci?!?". Lehet lapozni!

Terézágyú 2017.06.06. 14:52:55

@Jessybátsi:
ki kell írni, hogy "Tolvajoknak tilos a bemenet", és meg van oldva a kérdés.

Mint amikor odaírják a házassági hirdetésekben, hogy "Kalandorok kíméljenek".

-creeper- 2017.06.06. 15:43:16

@Jessybátsi: Szúrópróbaszerű ellenőrzésre a biztonsági őrnek nincs jogosultsága, semmilyen helyzetben.

melaena 2017.06.06. 15:47:31

@-creeper-:
arra a rendornek sincs,megis brutal mennyisegben igazoltatjak a fiatalokat felenk

-creeper- 2017.06.06. 15:58:00

@melaena: merre vagytok? csak mert még fiatal vagyok :)

melaena 2017.06.06. 16:04:51

eszak-pest.
zsebek tartalma a rendorkocsi motorhaztetore.
minel forgalmasabb helyen,hogy sokan lassak a "nagy fogast".

Bendeguz2017 2017.06.06. 16:51:19

@melaena: Miota tetten eres, ha valaki megtagadja a taska kinyitasat?
Legalabb magad tudnad ertelmezni amit irsz elsore meg a sajat valaszod ra.
Na, meg azon nagyin meglepodnek, ha azok a tescos, euronices st.. biztonsagi kukak barki hatara ratudnanak ugrani. Max. egy gyerekere olyan gebeket alkalmaznak. A baromallatok a bkk-nal szolgalnak es vedenek.

Bendeguz2017 2017.06.06. 16:57:51

@melaena: Te tenyleg ennyire hulye vagy? A rendor barkit igazoltathat, barmikor, mi az, hogy nincs joga szuroprobaszeru ellenorzesre?

Zirowe 2017.06.06. 17:02:06

És akkor a címnek nem sok köze van a tartalomhoz..

Nem a mackóval volt baj, hanem a lopós táskával! :P

melaena 2017.06.06. 17:51:29

@Bendeguz2017:
Most ezzel hova akarsz kilyukadni ?
Szerinted barki kisetalthat egy aruhazbol csak ugy?
Mert ha ez igy van,akkor holnaptol felcsapok aruhazi szarkanak.bepakolok a taskaba,ha szolnak,h nyissam ki,rohogve setalok tovabb,az or pedig semmit nem tehet.

KaTe 2017.06.06. 18:24:55

@melaena: Amennyiben bűncselekményt követsz el és tettenérésre kerül a sor, visszatarthatnak, ezt amúgy magánszemély is megteheti, ha például megpróbálod valakinek a táskáját ellopni. Persze sokszor jobb a békesség, inkább nem próbálod visszatartani a tolvajt, még félelmében hasba szúr. Na most erre vannak a vagyonőrök, biztonsági őrök, akik -elvileg- rendelkeznek olyan képességekkel, hogy az ilyen szituációban vissza tudjanak tartani. Persze előfordul, hogy nekik se sikerül, olyankor a biztonsági kamerák felvételei illetve a tanuk vallomása alapján a rendőrség beazonosít, felkutat, elkap. Ezután vádat emelnek, majd a bíró elítél.

Szerintem ha az üzlet bejáratánál jól látható helyen ki van függesztve, hogy a biztonsági őr szúrópróba szerűen átvizsgálhatja a táskád tartalmát, akkor erre jogosult is. Amennyiben nincs és tetten érés se történik, akkor szerintem nincs joga ehhez. Az, hogy te nem teszel eleget a kérésnek és nem intézkedik, szerintem azért lehet, mert nincs kedve ok nélkül erőszakoskodni veled, nem akar balhét csinálni.

Természetesen lehet, hogy rosszul gondolom, érdekelne, hogy mások hogy látják.

fákkje 2017.06.06. 18:26:15

@stakeholder Manyecs: " én tegnap melltartóban sütöttem palacsintát nem szólt senki dehát délre néz a konyha..:D"

Miért, serpenyőd nincs? :D

esszentiále parókiakomédia 2017.06.06. 19:21:01

Nem ciki, csak ha a sós izzaccságod, filozófiás fiziológiás oldatod rácseppen a magosfeszültségű transznemű formátorba bele a tévé hátuljábaenter ugye, akkor csípni fogja a hónaljadat, mire te mindennemű jólartikuláltságot nélkülözőn elkezdesz ordítani, ami nemelegáns. te=ki, aki itt belépsz az EuroNixbe.
@Zirowe: mit vársz egy módfelett ostoba nőtől, aki e blogot maszatolja?
@Serivor: tehát össznépi banzáj lesz, meg színpad, ha előtte mobilokat lopnak? Jó logika.
@ptspts: de a nők nem izzadnak, meg akkor is tapintatosak, amikor tahóprosztó tirpákpicsák, szóval pusztában kiáltott e szöveged tenéked, entroá.
@Rohadt genya: ha szaporodik, az nem jó. Devajon milyen újságnál fős szerkesztő? Nem tudtuk meg!
@FDToth: azé' teszkóba se öltözünk ki. Bizonyára létezik egy arany középút. Egyszer láttam narancs-fekete + Elvis szemüvegben öregurat a teszkóban, rendesen jelenség volt. Én örültem, hogy beengedték!
@Dikusz: ne szerepeltezzsd már a kisebbrendűségi érzésed. Ő is ezt tette: ellenpontozta a tolvajnak nézését. Nem tudott úgy visszanézni, hogy nenézzék annak. Jóhát sokat loptak előtte, na, az utánalévők meg beleesnek a szórásba. (cukorszórásba)

magánügy 2017.06.06. 19:21:31

@FDToth: Úgy mégis mit mond szerinted a dress code az Euonicsban? Black tie or white te?

magánügy 2017.06.06. 19:23:08

@magánügy: *or white tie, természetesen (bocs!)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.06.06. 19:52:48

@melaena:
"Szerinted barki kisetalthat egy aruhazbol csak ugy?" Igen, oda akar kilyukadni. És igaza is van. De véletlenül se olvasd el rendesen a vagyonőri törvényt! Hajtogasd a hülyeségedet!

"Mert ha ez igy van,akkor holnaptol felcsapok aruhazi szarkanak.bepakolok a taskaba,ha szolnak,h nyissam ki,rohogve setalok tovabb,az or pedig semmit nem tehet."
Maradjál már inkább csöndben! Mit nem értesz abból, amit te magad löktél ide? Tettenérés, te szerencsétlen. Látni fogja kamerán, vagy a saját szemével és hülye lenne nem visszatartani a rendőr kiérkezéséig. Mert az már igen alapos gyanú...

@KaTe: "Szerintem ha az üzlet bejáratánál jól látható helyen ki van függesztve, hogy a biztonsági őr szúrópróba szerűen átvizsgálhatja a táskád tartalmát, akkor erre jogosult is."
Szerintem meg a törvényben nincs szerintem.
Ha ez van kiírva, az törvénysértő. A biztonsági szolgálat csak akkor basztathat, ha alapos gyanú van arra, hogy valamit okosítottál. Az, hogy nem vásároltál, nem alapos gyanú. Az, hogy nagy táska van nálad, nem alapos gyanú. Alapos gyanú, ha a sarkon még nálad volt a szemceruza, de a sarkon túl már nincs nálad és nincs a környező polcokon letéve. Ez alapos. De a mindenféle prekoncepciók által kitalált kifogásokra rohadtul nem állítgathatnak meg és pont. De ne aggódj, mert ezt megvitatni sem fogod tudni vele, mert ilyen melaena szintű egyedek dolgoznak mindenhol. Nem taníthatsz meg minden tanulatlant a saját szakmájára.

Dikusz 2017.06.06. 20:11:00

@borso: te megtennéd a biztonsági őr helyében? Én biztosan nem.

Kértek már meg engem is többször, hogy megnézhessék a táskámat. Szépen, udvariasan. Nem tettem el semmit, az egész nem tartott fél percig, és nem törött le a kezem.

melaena 2017.06.06. 20:18:53

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: ezt diktaltak neked , vagy a sajat fejedbol jon ki ennyi a baromsag ? te megallitottkent hogy bizonyitod be,hogy nem latott semmi gyanusat a CCTV operator ? kinyitod a taskad, bele se nyul az or,max megker ra,h valamit rakj odebb benne. majd elnezest ker es tovabbenged. ha konkretan latjak,hogy elraktal valamit, akkor rogton visznek egy jol felkamerazott helyisegbe,es elalljak a menekulo utvonalaidat,a rendorseg pedig mar kihivva.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.06.06. 21:14:08

@melaena: Nekem nem kell bizonyítani semmit, te fogyatékkal élő! Neki kell bizonyítani. Mondtam már, hogy csukd már össze magad?

esszentiále parókiakomédia 2017.06.06. 21:52:14

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: :D Sajnos nem összecsukható telefon, hanem humáni perszonál (perszóna), ki ideszokott, bár minek. Ha kommunikálol vele, csak mégtöbb hülyeség gyártódik!

2017.06.06. 22:05:08

"Az üzletvezető elmondta, hogy a biztonsági szolgálat munkájáért nem ők felelnek"

Naháááááát, csak nem véletlenül jó magyar paraszt szokás szerint az alvállalkozóra mutogatunk és nem vállalunk semmiért felelősséget? Nem csalódtam.

Jemi 2017.06.06. 22:48:28

Egyszer egy ruhaboltban rámtapadt egy biztiőr..egyik kezembe táskák voltak másikban a telefon mert telefonáltam éppen..akivel beszéltem annak mondtam hogy jön a biztiőr utánam..szerinted melyik kezemmel lopnék?amelyikben a táska van vagy amelyikkel a telefont fogom a fülemhez? Biztiőr egyből lekoccolt..

2017.06.07. 08:54:07

Tipikus biztiőr mentalitás, hogy cicanadrágos csajokkal keménykednek, a böszme orkoktól meg futva menekülnek hátra nagy hirtelen papírmunkázni. Köpedelem társaság. Egyébként meg az Euronics nem éppen a verszáji kastély, hogy ki kelljen öltözni hozzá, kb a legcsótányabb műszaki cikkes nagybolt, full ótvar az egész.

_B_ 2017.06.07. 09:12:47

ZUHANY bazmeg! Nem az öltözeted volt a baj, hanem hogy izzadt és büdös voltál.
Van az a különleges helyiség a csillivilli edzőteremben, rögtön az öltözőből nyílik, és a falból folyik a víz! Szabad bevinni papulcsot, szappant/tusfürdőt, törölközőt is!
Egyszer lesd meg mások hogy használják!

esszentiále parókiakomédia 2017.06.07. 09:25:16

@_B_: ne oszd már az eszté (észt), ha a helységet a birkamód átvett helyiség szóval jelzed, egyébként meg a nők soha nem büdösek. Láácik, hogy nem ismered a nőktet!

_B_ 2017.06.07. 09:27:26

@esszentiále parókiakomédia: A helység az a település te gyökér! Tanulj meg magyarul!

Bobby Newmark 2017.06.07. 09:31:27

Amúgy is scientológus köcsög egy cég, ne vásárolj ott.

Bendeguz2017 2017.06.07. 09:32:05

@KaTe: Szerintem jol latod, talan az lehet kerdeses, ha ki van rakva az info, hogy ellenorizhet szuroprobaszeruen de ezt valaki megtagadja, valoszinuleg akkor sincs joga visszatartani.

Kicsit mas, de talan hasonlo. Egy idoben a blokkokat ellenorizgettek talan az apeh emberei a boltok elott, aztan hamar behalt a probaljozas, mert szinte senki nem allt meg nekik.

dr. mesterséges színezék 2017.06.07. 10:13:34

@Rohadt genya: " Ebből látszik, nők agya mint a mókusé. "

De tudnak olvasni.

Skywatcher 2017.06.07. 10:14:49

Érdekes cikk, valóban nehéz eldönteni, hogy a b.őrnek mivel volt baja: a ruházattal, a táskával, vagy csak pusztán be akart vágódni a hölgynél - hisz oviban is annak a lánynak a haját húztuk, amelyik a legjobban tetszett...

Engem a Metroban szoktak megállítani kifele menet (mármint az áruházban, nem a földalattiban :) ) - teli kosárral, hogy "elkérheti a számlát?" - ilyenkor komótosan átvizsgálja, néha laposakat pislog a telipakolt bevásárlókosárra, aminek a tartalma kb 80%-ban rejtve van belül, aztán megköszöni és elsétál. Már gondolkodtam, hogy legközelebb a fenti kérdésre azt válaszolom, hogy "nem!" - és kikerülöm. Nem tudom, ilyenkor mit tenne? Mihez van joga? Kit ellenőríz? Engem? A pénztárost? Nem-e összejátszunk? És biztosan így kell ezt?

dr. mesterséges színezék 2017.06.07. 10:17:45

@Jessybátsi: Mivel táskát sokaknál látott, azt ki lehetett zárni.

Tényleg mindent szájba kell már rágni a szmájli meg konzerv röhögés korában?

dr. mesterséges színezék 2017.06.07. 10:22:32

@melaena: "ilyen szituban ha lebasz a foldre es raterdel a csigolyadra,tok szabalyosan jar el.
ha felmerul a gyanu ,h loptal,akkor eroszakkal is visszatarthat."

Ha neki gyanúja van, megteheti, de a jelek szerint nem volt, csak unatkozott, hiszen hagyta menni. Unalomból csigolyát törni meg drága játék hosszú távon. A zsebhoki mint örökzöld alternatíva költségkímélőbb.

2017.06.07. 10:23:47

@melaena: nem. Csúúúnya per lehet belőle, ha a biztiőr kinyitja a táskádat. Megkérhet, ha megtagadod, rendőrt hívhat. Ha nem talál semmit, örülhet, ha nem nyomod föl...kamera veszi, az más kérdés . Van bizonyíték. Talán. Bár van olyan, hogy a bírò nem fogadja el.

2017.06.07. 10:36:08

@melaena: Úgy bizonyítom be, hogy rendőrt hívok. Ha a biztőr nem tudja bizonyítani hogy van felvétel, amin épp lopok, akkor bukott. Jó esetben csak az állását. Csak alapos gyanú esetén állíthat meg, tarthat vissza. Ilyen a kamera felvétele, az ellenőrző kapu jelzése.
Ha látni vélte, de nincs nálam lopott cucc, akkor bukott.
A próbaellenőrzésre sincs joga.

Szarazinda 2017.06.07. 10:39:49

Hú b-meg, azért van itt 32 éves főszerkesztő hipszter sportos aktív modern igényes tudatos de leginkább nagyon eredeti csaj öntudat, biztos jár még hozzá organikus bio paleo gluténmentes laktózmentes rostban gazdag levegő is. Gondolom, még valami to go moccaccionót is szorongattál közben a kezedben az elmaradhatatlan iphone-nal hadonászva a másik másikban, miközben természetesen a fehér bedugós headsetbe magyaráztál valami nagyon fontosat a pozitív pszichológiáról a szerkesztőségi munkatársnak a világlapnál, amelyet főszerkesztesz.

Nos, akkor nézzük, hogy mi is itt a baj, mindezeken kívül:

1) sport után egy bevásárlóközpont edzőtermében le lehet zuhanyozni, és át lehet öltözni, erre itt már többen rámutattak.
2) egy sportruhában szétizzadt ember igenis a valós szagától függetlenül is lehet gusztusralan a többi vásárlónak, főleg, ha ők is billentyűzetet akarnak venni, és vagy odaállnak melléd a polcon válogatni, vagy simán kimennek az üzleltből. Ennek semmi köze ahhoz, hogy nyáron az utcai ruhások is izzadhatnak. Ja bocs, biztos te is csak a sok mosdatlan proli miatt nem tömegközlekedsz, bár egyebekben nagyon is környezettudatos a főszerkesztő asszony. Mindenesetre teljesen megértem a boltot.
3) a táska kötelező zárható szekrényben való elhelyezése minden, csak nem új, akkor sem, ha te még nem találkoztál vele. nekem sem tetszik, de ez van. Ja, a művelt nyugaton is, csak ott neked nem tűnik fel
4) döntsd már el, hogy a táska átnézés, vagy a sportruházatban való beengedés megtagadása fáj, vagy a táskád kötelező elhelyezése (gondolom a gym után nem egy kicsi kézitáskával voltál, azt is megérteném, ha azt sem akarnák, hogy leverj ott valamit

Szóval lehet mindezen háborogni, a táska policy miatt akár egy picit jogosan is, de ezt a túlterjengő 32 éves öntudatot vágd meg egy kicsit, tegyél le valamit az asztalra a "főszerkesztésen", meg annak a lehető legkevésbé releváns helyzetben való felemlegetésén túl, mert különben nem leszünk jóban :-)

2017.06.07. 10:40:57

@melaena: Sőt, 2015 április 15. óta az 50 ezer forintnál kisebb összegű tárgyat eltulajdonító nem tartható vissza.

2017.06.07. 10:44:15

@Szarazinda: tévedésben vagy. Csak és kizárólag akkor tartható vissza az illető, ha bűncselekmény, vagy szabálysértés gyanúja merül fel. A testszag az érvényes jogszabályok szerint nem minősül támadó fegyvernek.

2017.06.07. 10:45:28

@Szarazinda: tehát nem a főszerkesztő asszony a nagyképű, hanem te .

dr. mesterséges színezék 2017.06.07. 10:46:42

@Szarazinda: "3) a táska kötelező zárható szekrényben való elhelyezése minden, csak nem új, akkor sem, ha te még nem találkoztál vele. nekem sem tetszik, de ez van. Ja, a művelt nyugaton is, csak ott neked nem tűnik fel"

Az új elem ebben az, hogy úgy kéne elhelyezni a szekrénybeb a táskát, hogy nincs. Márhogy szekrény.
A művelt nyugaton van. Feltűnően van. Legalábbis ott, ahol táskaletételi kényszer van.

2017.06.07. 10:48:32

@Szarazinda: @melaena: Complex Ügyvéd Jogtár.

2017.06.07. 10:53:27

@dr. mesterséges színezék: a kérdés amúgyis az, hogy egy alvállalkozó biztiőr ork hogyan korlátozhatja egy ker. egység forgalmát?
Legközelebb nem enged be, mert mobil van nálad, és mi van, ha kicseréled?

2017.06.07. 10:57:17

@dr. mesterséges színezék: A művelt nyugaton ez egy felkínált szolgáltatás, nem biztonsági kényszer. A művelt nyugaton képesek árut elhelyezni a bejáraton kívül. Feltételezve, hogy bemégy kifizetni. Érdekes mód a biztőr nem állít meg, hogy olyan termék van a birtokodban, amit nem fizettél ki.

Szarazinda 2017.06.07. 11:09:53

@dr. mesterséges színezék: hát pedig de, van szekrény, zárható, mindenhol, ahol én ilyesmit láttam.

2017.06.07. 11:18:06

@Szarazinda: a szekrény az értékeid megőrzésére szolgál. Szolgáltatás. Nem tehető kötelezôvé.

esszentiále parókiakomédia 2017.06.07. 11:21:45

@_B_: ezfájt!
@Könnyen elkaptuk, uram!: épptegnap néztem egy filmet, gettóban benzinkutas figurák plexiüveg mögött vótak basszákmeg. Egyszerre csak egy ajtó nyitódhatott. Kemény. Ott a feltételezés nem azon a szinten folyt, hogy valaki kifizet-e valamit.. Fejletlen Detroit.

Szarazinda 2017.06.07. 11:25:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: vagy nem, egy magántulajdonban lévő üzletnek szerintem joga van szabályokat hozni arra, hogy kit, milyen feltételekkel enged be, természetesen az egyenlő bánásmódra vonatkozó jogszabályokat be kell tartania.

eßemfaßom meg áll 2017.06.07. 11:28:49

@Könnyen elkaptuk, uram!:" A művelt nyugaton képesek árut elhelyezni a bejáraton kívül. "

Ezek szerint már itt van a müvelt nyugat mert nálunk a familycenterben a boltok előtt ott áll toronyban a sok megvásárolható szirszar

2017.06.07. 11:29:02

@esszentiále parókiakomédia: és fegyver volt a pult mögött. Nos, mi most Magyarországról beszélgettünk.

2017.06.07. 11:31:11

@Szarazinda: amennyiben bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja áll fenn.

dr. mesterséges színezék 2017.06.07. 11:35:45

@Szarazinda: " hát pedig de, van szekrény, zárható, mindenhol, ahol én ilyesmit láttam."

Mindenképpen írj a jelzett Euronics vezetőjének, mert ő meg a jelek szerint nem tudja, hogy nekik van ilyenjük. Ő is csak egy őrült a sztrádán.

halaloszto 2017.06.07. 11:57:10

mi a kérdés? túl sok volt a gyanús dolog. igenis egész sematikus hogy párban táskával középkorú nők bemennek lopni. a kockázatelemzés márcsak ilyen.

ha egyedül, nagyértékű autóval poggyász nélkül mennék át a szerb határon lázasan, akkor sem csodálkoznék ha kivennének spéci átvizsgálásra.

Arcade Macho 2017.06.07. 12:27:04

becsurtak volna valahova a taskat labhoz ahova valo

Szarazinda 2017.06.07. 13:14:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: miért nem mondhatja azt, hogy ilyen-olyan viseletben nem enged be valakit? Nekem ez nem túl életszerű, csomó étteremben, szórakozóhelyen, kaszinóban van dress-code. Övé a bolt, eldönti, kit enged be, és kit nem.

De ettől függetlenül, a főszerkesztő asszony posztja szerintem az az igazi kivagyi, nekem minden jár nagyképűsködés, még akkor is, ha szigorú értelemben véve esetleg jogszerűtlen a bolt eljárása. Mert őfőszerkesztősége edzés után óhajt beugrani. És ezt megtagadták tőle. Meg valami táskaügy is. Télkozló Homárt de izibe, jaj. Javasolnám a fogyasztóvédelmet is megkeresni ezzel. Megengedhetetlen.

Szarazinda 2017.06.07. 13:17:55

@dr. mesterséges színezék: nem állítottam, hogy mindenhol van, csak reflektáltam a posztszerző azon, kissé felháborodott állítására, hogy ilyet ő még nem látott sehol. Az euronicsban nyilván nincs, ez kiderül az írásból

Muad\\\'Dib 2017.06.07. 13:24:24

Erről az jutott eszembe, hogy pár éve mikor haverom hazaugrott, bementünk mégyiamárktba, hogy vegyen elemet a fényképezőgépéhez. Hozta magával a gépet is, de persze a boltban amikor ellenőrizte milyen elem is való bele rögtön ott termett a helyi seriff és azonnal hosszas litániába kezdett, hogy miképpen meri ő behozni a gépét, mer'aszonyga lehet, hogy ők is árulják és kétszáz matricát kellett volna ráragasztani belépéskor. Teljesen feldúlva érdeklődött (az addigra odacsapódott helyi bérrabszolgával karöltve), hogy mégis hol szokott hozzá haverom ehhez a viselkedéshez? Ő meg csendesen közölte, hogy Svájcban. Mire a bumburnyák rambo és a műjszaki'hozzánemértő eladó: őő,ááá,éééé. Gyorsan még tisztázta, mondván, hogy - félreértések elkerülése végett elmondja - ott is lopnak, csak valamiért ott nem érzi úgy a bolt, hogy ezt a vásárlók szünet nélküli egzecíroztatásával lehet csak kivédeni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 13:46:00

@Muad\\\'Dib: Ha bemegyek egy fényképezőgéppel egy fényképezőgép boltba, akkor a bejáratnál strázsáló biztiőrnek megmutatom. Nem azért, mintha attól félnék, hogy tolvajnak néz, azt leszarom, csak hogy könnyítsem a munkáját. Az önmegvalósításomat máshol végzem, nem a csóri biztiőrrel keménykedek.

Svejcban nem tétel egy százezer forintos gép, itthon sokaknak egy havi kereset, sokkal nagyobb a kísértés.

dr. mesterséges színezék 2017.06.07. 14:03:41

@Szarazinda: "csak akkor mehetünk be az áruházba, ha LEtesszük (valahol) a táskáinkat. Megrökönyödtem. Ahhoz már hozzászoktam, hogy betekintést kérnek a táskámba, de azt, hogy arra kötelezzenek egy üzletben, hogy a személyes tárgyaimat LEtegyem"

LE vagy EL - látszólag nem nagy különbség.
ELtenni, az igen, az megszokott, de LEtenni (úgyis látja a kamera), az más kategória.

Már csak a slusszpoén kedvéért: táskát LE lehet tenni és meg lehet nyugodni, mert úgyis látja a kamera, de az üzlet miatt nem lehet nyugodtnak lenni és bízni a kamerában.

kékmosoly 2017.06.07. 14:29:16

Feltétlenül kellett írni, hogy 32 éves , főszerkesztő, mert ha 56 eves könyvelő, vagy varrónő lenne, akkor a biztiőrnek joga lenne. Hianyolom még a súlyát, és a parfüm márkáját.
Ja, és azt ki is zarhattuk ezek szerint, hogy egy barnabőrű 47 eves, nem lehet főszerkesztő, vagy esetkeg nem járhat fittneszelni.

élhetetlen 2017.06.07. 15:30:08

@CID..: „de mint írtam, az edzőcuccucomban sem mennék vásárolni, edzés után”. Egy kicsit merev vagy. Egy emelettel felette voltak edzésen, menjen haza, zuhanyozzon le, öltözzön „vásárlás képes” szettbe, menjen vissza, miközben egy emelettel lejjebb útba esett a bolt. Mi az a fél óra, óra? (Ez kicsit olyan, mint, hogy a rendőr ales nem volt hajlandó fél kiló kenyeret venni hazafele a családnak, menjen le az asszony, mert hogy néz ki az egyenruha egy bevásárló kosárral). Tudod, amig itt volt a szomszéd lépcsőházban egy bolt, simán lementem itthoni cuccban, mezítlábas papucsban, mert az ember kiöltözik egy opera előadás kedvéért, de fél kiló kenyér kedvéért nem fontos. A kasszának meg mindegy.
„Az vótmá, hogy akinek 150-200ezres futócipője van az nem a sugárba jár edzeni illetve a jurincsbe vásárolni?”. Mert annak, akinek telik egy 200 ezres futócipőre, annak nem lehet annyi esze, hogy a legközelebbi helyre megy?

élhetetlen 2017.06.07. 15:47:03

@Dikusz: Arra biztosan jó, hogy ez legyen itt több ember legfőbb problémája, hogy miért írta. Megpróbálom megmagyarázni. Valószínű, hogy azt akarta érzékeltetni, hogy edzés után sem úgy néz ki, mint egy szakadt csöves. Ennyi. Egy hónapja volt, fodrászváltásra kényszerültem, az előző a város másik végén. Nyílt itt mellettünk egy új, kivágtak, hogy csak vágnak, de itt egy másik a sarkon túl, ők is csak vágnak, dauer nincs, de itt a Budafokin talán. Megyek tovább, fáj a járás, jön szembe egy negyvenöt körüli nő. Megkérdezném, hogy esetleg látott-e egy fodrászt, hogy ne menjek feleslegesen. Felemelte az orrát, elfordította, és szó nélkül továbbment. Ha ezt leírom, én is úgy érzem, hogy le kell írnom azt is, hogy nem szakadtan, remegő kezemet felé nyújtva szólítottam meg.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 15:51:37

@élhetetlen: "jön szembe egy negyvenöt körüli nő. Megkérdezném, hogy esetleg látott-e egy fodrászt ... Felemelte az orrát, elfordította, és szó nélkül továbbment."

Máskor ne cikizd a frizuráját, akkor talán segít. :))

Szarazinda 2017.06.07. 15:55:09

@kékmosoly: erről nem is beszélve, többek között nálam is kiverte ez a biztosítékot

élhetetlen 2017.06.07. 15:58:15

@Rohadt genya: Neked még annyi sincs, mint a mókusnak. Mi volt a táskádban? Egy használt papírzsepi? Mert a berakják a pult alá, az csak ezzel a tartalommal biztonságos. Ha otthon jössz rá, hogy mi hiányzik, mehetsz a csába, nem tudod bizonyítani, hogy benne volt. Ne osztd az észt, mert úgy tűnik, kevés van, és a végén semmi nem marad.

élhetetlen 2017.06.07. 16:39:06

@Szarazinda: Hát az első bekezdésed eléggé undorítóan lekezelőre sikerült. Lehet, hogy emberileg tényleg kiszáradtál már. Ami ezen kívül.
1, ha elég közel lakik, miért ne mehessen haza edzőcuccban, miért kell egy lábgombát összeszednie egy közös zuhanyozóban. Csak mert szerinted úgy illik?
2, Minden embernek van testszaga, amit vagy utálsz, vagy imádsz. Ha valaki edzés előtt nem büdös, az két óra izzadás után sem lesz az. Büdös akkor lesz az ember, ha a baktériumoknak van ideje elszaporodni a nedves részeken. Hogy értsd, ha reggel lezuhanyoztál, és megizzadsz a metrón, még nem leszel büdös, legfeljebb délutánra, mikor mész hazafelé.
3, Nincs értékmegőrzőjük. A tegyem le a táskámat, benne akármivel, aztán majd otthon rájövök, hogy mi hiányzik, az nem működő út, mert nem tudom bizonyítani, hogy mi volt benne.
4, Ha lever ott valamit, azt másképp kell rendezni.
„tegyél le valamit az asztalra a "főszerkesztésen", meg annak a lehető legkevésbé releváns helyzetben való felemlegetésén túl, mert különben nem leszünk jóban”. Hát, tudod, nem nekem szól a beszólásod, és nem tudom, hogy te mit tettél le az asztalra, de mindegy, mert én speciel egy ilyen HP-val (nem a nyomtató), mint te vagy, nem is szeretnék jóban lenni.

élhetetlen 2017.06.07. 16:59:53

@kékmosoly: @Zsarazinda: Ha nem vagy képes értelmezni valamit, akkor ne tedd. Azzal, amit leírt magáról, csak azt akarta érzékeltetni, hogy nem egy szakadt koldusként ment be, amit a csekély agyad összehozott az ötvenhat éves könyvelőről, az semmi, logika nulla. Amit írt, abból nem következik, amit kihoztál belőle. „nálam is kiverte ez a biztosítékot”. Milyen biztosítékot, mikor semmilyen közös hálózatba nem vagy bekapcsolva, csak keringsz a saját agyadban? Vagy az is kikapcsolt?

Répázó 2017.06.07. 17:54:32

@élhetetlen: Tudod mi volt a táskámban? Anyád lóháton. Ki akarná ellopni?

élhetetlen 2017.06.07. 18:11:02

@Rohadt genya: Szemétkedni lehet, de anyázni kultúrkörökben nem illik, de ezt neked hiába mondom. Bunkó!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 18:26:31

@Rohadt genya: @élhetetlen: "Tudod mi volt a táskámban? Anyád lóháton. Ki akarná ellopni?"

:)) Hülyék.

Ez nem volt anyázás, fogd fel könnyedén. Én sokkal durvábbakat kapok a fidesztrolloktól az atomcsapda.blog.hu -n.

Janossz 2017.06.07. 18:26:40

A lenézett Romániában rég van megoldás a dologra. A bejáratnál a biztonságos őr egy jó nagy méretű fóliazsákba teszi a holmid (akár három táskád lehet) és szépen lehegeszti. (Ottani Auchan szokás)
A pénztár után meg kibonthatod, vagy kiszabadítják ők neked az értékeid. Ilyen egyszerű.
De, mint tudjuk, az egy elmaradott ország.

Janossz 2017.06.07. 18:31:38

@Janossz: És persze a zsákba zárt holmid mindvégig veled van, a kosaradban/taligádban.

Répázó 2017.06.07. 19:01:49

@élhetetlen: Először is nem vagy olvasott, mert ha az lennél, te kis kuki, akkor tudnád, hogy ez nem anyázás. A másik,hogy a pina táskájában csak a retkes cuccai voltak amit szerintem ott lehetett volna hagyni, de az önérzete és a pofája nagyobbnak bizonyult a vásárlási kedvénél. A Media Marktban pedig szekrénybe lehetett tenni a szajrét szóval no problem. Amúgy sem volt a táskámban hatmillió forinton és a brit koronaékszereken kívül más, mert fitnesz terembe és vásárolni is csak így tudok elmenni. Zöld? Na kullogjál odébb baltaarc mert mérgezed a biteket itten.

Répázó 2017.06.07. 19:03:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: De cukor vagy hogy kiállsz értem! Megkönnyeztem picit....

élhetetlen 2017.06.07. 20:49:56

@Rohadt genya: @ MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Teszek a kifinomult stílusérzéketekre, anyámat akkor se emlegesse senki, ha nem tesz elé még minősíthetelen jelzőt is. Érthető?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 22:01:44

@farok: Na, mivan? Még mindig azon sírsz, hogy a gazdád vissza akarja bontani a kedvenc paneljeidet? Őt állítsd meg, ne Brüsszelt! :))

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2017.06.07. 22:06:46

@Rohadt genya: Na te kispöcsű marha, milyen szerencse, hogy a kisebbségi komplexusodat arctalanul ki tudtad élni, mert nő a posztoló. Bezzeg ha férfi lenne, akkor menne itt a hőbörgés, hogy milyen szemét ez a júrónics. Ugye, te kisfaszú gyík féreg? De kár, hogy anyád néha kijött a konyhából, jobb lett volna, ha a lefolyóba szül meg téged egyenesen!

Duplaxiii 2017.06.07. 22:07:01

Ez nem fogyasztóvédelmi kérdés, hanem illem, intelligencia!
A csaj 32 éves, tehát a mai trendi netnemzedék képviselője, a leveléből átjöb hogy büszke, önérzetes (gender alapú) és lenéző, lekezelő.
Gondolom a DŐSZERKESZTŐ jelző sokat elárul róla, hiszen ma csak az nem főszerkesztő, aki nem akar az lenni.
A csaj most akkor sportolt, lezuhanyzott és tiszta ruhába öltözött és úgy akart bemenni? Vagy edzett és átugrott vásárolni?
Ez a szőke valójában azért háborodott fel, mert tájékozott, intelligens bizt.ember elvégezte a feladatát és nem azt megszegve csúszott hason a nyálán a FŐSZERKESZTŐ úrhölgy előtt, aki a saját életterében ehhez van szokva.
Ez akategória cipeli az élelmiszerboltba kezében a nyalókutyáját (és szintén felháborodik, ha nem engedik be), ez pofázik hangosan bárhol, hogy felfigyeljenek rá.
Ez a nő ma jelkép! A középszerű, tanulatlan generáció mintája. Őt nem zavarja ha a starndon a kajáldába félmeztelenül megy be egy férfi, ez nem figyel templomok, műemlékek belépési szabályaira.
.
Inkább az a fogyasztóvédelmi kérdés, hogy hol kapni a régi, 1-2 ezer forintos alap 101/102-es FEHÉR és nem multimédiás billenytűzetet?
Igérem frakkban megyek vásárolni. Még az uszodába is!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 22:14:09

@Rohadt genya: Mind a kettőtöket szívesen olvaslak, vérzik a szívem, ha egymást tépitek.

Répázó 2017.06.07. 22:16:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ő kezdte, mert azt mondta nincs eszem. Tudod, igaza van de mien má a képembe vágni csak így....? És akkor ne anyázzak?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 22:17:58

@Duplaxiii: Bármelyik PC bontóban öccázé utánad dobják. Ha frakkban vagy, haccáz.

Arcade Macho 2017.06.07. 22:29:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: cicuka ne terelj
ezek is panelos suncik voltak, azert izgult ra a biztior

élhetetlen 2017.06.07. 23:04:41

@Rohadt genya: „2017.06.07. 20:59:47”. Írd le még százszor, hátha helyrebillen tőle az egód. Nem sajnálom tőled a sikerélményt.

Etniez 2017.06.07. 23:19:00

"Elmondta, hogy a táskákat a kamera látja, ha letesszük, de elismerte, hogy nincs értékmegőrzőjük. "
Legalább vissza fogod tudni nézni, hogy ki lopta el a cuccaid. Az nagyon fontos.
Well done Euronics.

élhetetlen 2017.06.07. 23:59:31

@Rohadt genya: Hogyne! Kussolok. Te meg ugass csak tovább az éjszakába! Már telik a hold!

Dikusz 2017.06.08. 01:03:11

@Janossz: itthon -ha bejelented, hogy van olyan áru nálad, ami itt is kapható, akkor ha az egy szelet csoki, ragaszt rá egy kis matricát. Ha több is van, akkor ad egy zacskót, leragasztja.
Írod, hogy minden cuccot lefóliáz a biztiőr. Ha a pénztár után lehet kibontani, akkor addig a vásárló a markában szorongatja a pénztárcáját?

Treff Bubi 2017.06.08. 11:09:51

Vicces hely a Sugár, az emeleti Gilda Max két külön helyiségben is üzemel. A kettő között folyamatosan jönnek-mennek a leizzadt, csatakos sportemberek, mindig megmosolygom őket.

.Manyecska 2017.06.08. 15:08:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nekem meg az agyam a sok tuskótól persze most a poszthoz szóltam..! Én, speciel edzés előtt is szoktam mosakodni nem azért mert más zavar hanem mert engem...nem mintha légyraj követne de jobb érzés, na.

.Manyecska 2017.06.08. 15:10:41

@Dikusz: jobb helyeken az embert fóliázzák le, kotonnal, elnézve pár hsz-t lenne is rá piac.:D

Répázó 2017.06.08. 17:36:07

@megélhetési SÜNöző (retro homározó): Kivonom a vízbű a zoxigént a kisebbségi komplexusommal. :-D Felhúztalak vinnyogó lotyó? Na húzzál főzni, mert jön az ütleg.

lobster thermidor 2017.06.09. 14:47:13

Az mindig jó kifogás, egyben szánalmas is, hogy a biztonsági cég külsős, ezért nem az üzletvezető hatáskörébe tartoznak.

Kentetsu 2017.06.19. 09:25:44

Edzőruhában volt bent? Akkor feltételezem, hogy nem fürdött edzés után. Hiszen nem valószínű, hogy visszaveszi a koszos, izzadt ruhát.
Na már most, 2 óra edzés után én csatakosra izzadok, gondolom a poszt írója is. Ha így volt és nem fürdött, akkor nem lehet az, hogy azért nem engedték be mert büdös, izzadt volt, csak nem akarták megbántani azt az érzékeny kis főszerkesztő lelkét?
Ha nem volt izzadt, akkor viszont nem edzeni jár, csak edzőterembe...

2017.12.27. 08:09:33

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: el van tévedve kedves posztoló.Ugyanis törvény kötelezi az üzleteket arra,hogy a bejáratnál,jól látható és hozzáférhető helyen KI KELL TENNI a boltban való tartózkodás szabályait.Az,hogy ez a nagy ön és én tudatos vásárlókat nem érdekli,nem a bolt hibája.A törvény nem csak a vásárlókat de az üzleteket is védi.Ha ilyen nincs kitéve basztatás.Ha ki van,akkor meg el lehet menni az önérzettel együtt a konkurrenciához (nem,nem vagyok euronics dolgozó) Ahol én melózok,pontosan le van írva minden.Ha tökig leizzadva,büdösen akar bemenni az általam őrzött üzletbe én sem engedem be.DE,előtte megkérem a k..... vevőt (mindenki azt gondol a k. után,amit akar),hogy legyen szíves elolvasni ami le van írva.Akiben van egy kis értelem megteszi,akiben nincs az meg kiköhög egy ilyen posztot.Gyanítom,ha a bolti alkalmazottak,biztonsági őrök is nekiállnak posztot írni a magyar vásárlói szokásokról,senki nem akar majd magára ismerni.Igen,a boltok a profitból élnek,de ez nem jelenti azt,hogy k.... vevő azt tesz amit akar,a kötelezettségekről meg senki nem akar tudomást venni de attól még vannak és vonatkoznak mindenkire.Igen,még a vásárlókra is...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.12.27. 17:20:10

@a lekvár neve puffin: Nem értem, mit akarsz tőlem. A hivatkozott hozzászólásomban nem esik szó öltözködésről és testszagról.

Reactor 2022.12.20. 20:25:40

Az hétszentség, hogy én sehol, sehová nem rakom le/hagyom ott a zsákomat, pláne ha azt látom, hogy a többi vevőnél is van táska, ridikül vagy akármi. Aki lopni akar, megoldja táska nélkül is simán, aki meg nem, azt meg fölöslegesen tartják fel. Az ilyen helyre be sem megyek, majd vásárolok másutt.
A szekuritis nyomoroncok pedig hozták itt is a szokott jó formájukat. Tipikus legalja emberi hulladékok, az a szint, akik már közmunkára is alkalmatlanok, mert ahhoz is túl hülyék, hogy a sörösdobozt összeszedjék a sztráda mellől. Jó lesz majd biztiőrnek...
Ideje volna már ezekre a korcsokra kiadni a kilövetési engedélyt. Szívesen irtanám őket nagy kaliberrel.
süti beállítások módosítása