Tékozló Homár

"A tejek árát szeretném visszakapni. Nem fillérbaszásból, elvből."

2017.07.24. 12:01 | Homár Hilda | 44 komment

tesco.jpg

A hónap Holló Színházon érlelődött panaszlevele, rögtön duó kiszerelésben. A Tesco az olvasónkra szabadított sok liter buggyant tejjel érdemelte ki többek közt a címben idézett mondatot. Keresetlen stílusú tartalom következik.

Sziasztok,

ezt leveleztem a Tescoval, némi házhoz szállított ihatatlan tej ügyében (kétszer). Legalább válaszolnak.  

Én (Június 28.):

Tisztelt Tesco!

Április 13-án a következő levelet írtam önöknek:

"2017. április 3-án házhozszállítást kértünk Önöktől 13233-12399 számon.

A termékek rendben meg is érkeztek, köztük 6 liter Tesco 3,5%-os ESL-tej. Ma még öt liter megvolt, amikor az asszony kibontotta az egyiket, és az savanyú volt. Aztán a másodikat, harmadikat, stb...mind az öt savanyú volt. A tejek lejárati ideje április 17., és mi a megérkezés óta folyamatosan hűtőben tartottuk őket. 

Ez így nekem nem tetszik, valamiféle kompenzációnak örülnénk."

Ma újra elkövettük azt a hibát, hogy házhozszállítást rendeltünk (rendelésszám 13234-45735), és ebben újra szerepelt 8 liter Tesco 3,5%-os ESL-tej. A tejek lejárata július 10-e volt. Ma este, amikor az asszony kibontotta az elsőt, nem tejet talált a dobozban, hanem aludttej és túró valamilyen keverékét, amiből a gyerek esti kakaója nem igazán volt elkészíthető, viszont nem is volt finom.

Kérem, ne mondják azt, hogy vigyem vissza a legközelebbi Tescoba, mivel ez lehetetlen: az asszony ugyanis, itt most nem idézhető cirkalmas szófordulatok közepette, melyek során áruházukat sajnos erőteljesen negatív szövegkörnyezetben volt kénytelen többször is említeni, a nyolc liter trutymót kiöntötte a wc-be. 

A következő kérdéseim és kéréseim vannak:
- Hogy lehet az, hogy ez kétszer egymás után ugyanazzal a termékkel megtörténik?
- Nézzenek utána az említett termék tárolási/szállítási körülményeinek, és az esetlegesen talált hibákról, valamint a megtett intézkedésekről tájékoztassanak (hogy eldönthessem, merhetek-e még valaha ilyet rendelni)
- A tejek árát (2152 Ft) szeretném visszakapni. Nem fillérbaszásból, elvből.

A sablonszövegek, hogy nagyon sajnálják (pedig aki ezt bemásolja a levélbe, azt rohadtul nem az én nyolc liter tejem érdekli) és hogy mindent megtesznek, azok pont nem érdekelnek, ezek helyett inkább a konkrét kérdésekre a konkrét válaszokat várom.

Eddig azért rendeltünk a Tesco-tól, mert amit kértünk, azt általában probléma nélkül kihozták, fel a negyedikre lift nélkül is (ezért tényleg minden kiszállítójuknak maximális respect!), de ha problémák rendszeresek lesznek, azt nagyon nem fogjuk szeretni.

Üdvözlettel:
M.
és felbőszült asszonya

Tesco (július 4.):

Tisztelt M.!

Köszönjük türelmét.

Kiszállító áruháza tájékoztatása szerint, a termékeket szállításig a megfelelő hűtés alatt tárolják, szállításkor a gépjármű hűtőjében vannak, a szavatossági ideje sem járt le, így hibát nem vétettek az áruházi kollégák, hiszen külsőleg nem állapítható meg a termék minősége. Az áruházi körülményekről szintén azt tudjuk elmondani, hogy az ilyen hűtést igénylő termékekre különösen odafigyelünk.

Előző bejelentésekor kompenzációt küldtünk Önnek, és felhívtuk figyelmét az ÁSZF ide vonatkozó részére.

Mivel szolgáltatásunk az ÁSZF elfogadásához kötött, Ön a regisztráció alkalmával kifejezte abbéli szándékát, hogy elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, ami működésünket szabályozza.
Ezzel összhangban, kérem engedje meg, hogy hivatkozzak a  vonatkozó passzusra:
Amennyiben a Kiszállító asszisztens távozása után, olyan problémával találkozik, hogy a kiszállított termék (bármilyen okból) nem megfelelő, lehetősége van 14 naptári napon belül a kifogásolt terméket,  jelen esetben az üres dobozt, a blokkal együtt bemutatni bármely Tesco Áruházban.  A bemutatáskor természetesen jogosult a terméket kicserélni vagy visszakérni annak vételárát. (Bővebb tájékoztatást talál: ÁSZF, XVII. A termékek átvételének megtagadása, a szerződéstől való elállás, azaz a termékek visszaadása)

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

Én (Július 4.):

Tisztelt TESCO!

Szívesen a türelmemet, és köszönöm a választ.

Azonban nem érzem magam nagyon kompenzálva. Egyrészt ha egy termékre különlegesen odafigyelnek, akkor egyszer sem szabadna annak megtörténnie, hogy jóval lejárati időn belül használhatatlan termék érkezik, nemhogy kétszer. Én a józan paraszti eszemmel úgy érzem, hogy itt valami hibának kell lennie.

A levél többi részét is furcsának tartom. Ha az előző bejelentésem után küldtek kompenzációt, akkor most már nem jár? Egy embernek egy kompenzáció jár, onnantól nyugodtan küldhetnek tej helyett megkövesedett tejet, norvégmintás pulóvert vagy holdkompot? Az első esetben a terméket kellett volna visszavinni, de a másodikban már az üres doboz is jó? Honnan kellett volna tudnom? Fénykép a dobozokról nem, vagy az már csak a harmadik ilyen eset után, az Üzletszabályzat apróbetűs, szürke alapon szürkével nyomott 47/A/12/c/ii pontja alapján?

Egyelőre több kérdésem nincs, mert az eddigiekre sem tudtak érdemben válaszolni. A fentiekre kivételesen nem is kell, ugyanis költőiek.

Egy ideig most hanyagoljuk tej és egyéb cikkek vásárlását Önöktől, ez a levelezés pedig megy a Tékozló Homárra. Tudom hogy mindkettőt leszarják, de akkor is.

Üdvözlettel:
M.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darth Revan 2017.07.24. 12:10:04

ha tej helyett, nevén nevezzuk a termeket: "tőgymirigy váladék"
akkor is rendeltel volna belole 8 litert?! :D

donatusx 2017.07.24. 12:25:57

Mi a f*szért öntötte ki mind a nyolc lityót a WC-be? Kb. több idő elmegy vele, mint hogy visszavigye legalább az egyiket a bótba. Meg mondjuk gondolhatott volna arra, hogy tárgyi bizonyíték nélkül nem kapja vissza a pénzt.

szmoker (Homo Trollicus) 2017.07.24. 13:14:27

M vadászni ment, de csak romlott tejet lőtt.

Terézágyú 2017.07.24. 13:19:47

Hát, salynálom a pósztert...

@stakeholder Manyecs:
"kiakaszt a pazarlás eme formája.. "

a szívemből szóltál!
Ha leszbikus leszel nekem szólj elsőként!!!

Terézágyú 2017.07.24. 13:23:43

"Előző bejelentésekor kompenzációt küldtünk Önnek"

De ezt persze nem propagálja a pószter...

The Good Boy 2017.07.24. 13:27:39

értem a poszter problémáját, de a stílus nagyon gáz. Még akkor is, ha feltűnik benne egy gyerek, aki kakaóra szomjazik, meg egy asszony, aki fel van bőszülve. lehet felháborodni, de egy panaszlevél azért maradjon már kulturált. Én egy ilyen stílusú levél után pont leszarnám a problémát.

Úgyhogy, ahogy szoktam volt mondani: a poszt tolót már szabad!

(amúgy @Rohadt genya: szösszenete a nap kommentje lesz/van/volt* itt a homáron) * megfelelő az aktuális törlési metódus alapján aláhúzandó!

Darth Revan 2017.07.24. 13:29:01

@nyúúlacska:

miert menne le a negyedikrol, ha fel is viszik neki extra fizetes nelkul?!

Darth Revan 2017.07.24. 13:42:25

Amugy miert kell mentegetozni, ha az embert atvagjak es keri vissza a penzet?!
ezer forint itt, masik ezer ott, a vegen milliokat veszitesz, hogy ne tunj fillerbaszonak?!

Dr. Archivum Pál 2017.07.24. 13:49:27

Ez a poszt tetszett! Jó volt a felbőszült asszony, meg a kakaós gyerkőc. Talán még lehetett volna benne cica is a tej miatt (egyébként azt óvastam valahol, hogy nem is feltétlenül jó a sziszának a tej). No de igen, tényleg nem irigyelem a pósztert és értem a dühét.

Terézágyú 2017.07.24. 13:49:46

@Darth Revan:
"Amugy miert kell mentegetozni, ha az embert atvagjak es keri vissza a penzet?! "

@The Good Boy:
"értem a poszter problémáját, de a stílus nagyon gáz. Még akkor is, ha feltűnik benne egy gyerek, aki kakaóra szomjazik, meg egy asszony, aki fel van bőszülve. lehet felháborodni, de egy panaszlevél azért maradjon már kulturált. Én egy ilyen stílusú levél után pont leszarnám a problémát."

nyúúlacska 2017.07.24. 14:05:15

@Darth Revan: ahha, a klotyóba meg azért öntötték ki, mert lusta volt visszacipelni a teszkóba. szerintem ezt a poszttolót nem csak szabad, hanem KELL.

Darth Revan 2017.07.24. 14:28:08

@nyúúlacska: miért kellene visszavinni?! A Tescoban is csak kiöntötték volna.

nyúúlacska 2017.07.24. 15:00:54

@Darth Revan: jajmán, hát pénzrt csak akkor kapott volna vissza, ha odaviszi a teszkóba a romlott tejet. bemondásra nem fizet a teszkó. akkor ezzel az erővel én is odamennék reklamálni, hogy romlott volt a tej, csak lehúztam a klotyón, bocs. pedig nem is vettem tejet. nah...!

Darth Revan 2017.07.24. 15:06:53

@nyúúlacska:

meg leszel lepodve, de nem mindenhol tetelezik fel az emberrol, hogy csalo. ha azt mondod, hogy rossz a tej, bemondasra elhiszik. es ez igy van jol.

Snagal 2017.07.24. 15:35:08

"Ma este, amikor az asszony kibontotta az elsőt, nem tejet talált a dobozban, hanem aludttej és túró valamilyen keverékét, amiből a gyerek esti kakaója nem igazán volt elkészíthető, viszont nem is volt finom."
B+... nem elég, hogy újra a szart rendeltétek, de még ittatok is belőle. Remélem legalább a gyerekkel kóstoltattátok meg.
Azt leszámítva, hogy a poszter a szememben rászolgált a szopásra, a Tesco-tól ilyen esetben én azt tartanám korrektnek, ha házhozszállítással megoldanák a cserét. A negyedikre 5-8 Liter folyadékot felcipelni kötélfülű tescós szatyorba emberes meló.

Viszont ismerve hazai vásárlói attitűdöt (pl. FociEB-re rendelek 800ezerért 4K HDR 160+cm tv-t neten és a 13. napon elállok a vásárlástól) szerintem a tesco részéről is elvárató, hogy a "szar" terméket viszont lássák. Nem életszerű, hogy "mútkór rendeltem 8liter tejet de mind szar vót, bizisten, csak mán megittuk, kérünk grátisz még 8 litert..."

Darth Revan 2017.07.24. 15:43:26

@Snagal: es mit csinalnak a romlott tejjel a tescoba?!

Im just here for the comments 2017.07.24. 15:44:50

"lehetősége van 14 naptári napon belül a kifogásolt terméket, jelen esetben az üres dobozt, a blokkal együtt bemutatni bármely Tesco Áruházban"

mit akarsz még? nem kell a kiöntött, romlott tejet bevinned, elég az üres dobozt, ha annyira kell az a kétezer forint azért a szarért, akkor kapd magad és vidd be nekik
mellesleg a fenti leveled után én sem akarnék jó fej lenni veled, faszparasztkodsz, aztán még azt várod, hogy neked ugráljanak? :D

Snagal 2017.07.24. 15:55:18

@Darth Revan: amit akarnak, nekem 8 :) de a fentiek alapján kiküldik a poszternek :)

de nem ez a lényeg. Ha mindenből lehetne bemondásra újat igényelni, akkor minimum 200%os árréssel kéne dolgozni, hogy a trükközés is beleférjen.
Értem én, hogy nem mindenki egy sunyi kis csaló, de az nem jelenti azt sem, hogy senki:)
Ennyi erővel minek a nyugta hozzá? Mit csinálnak vele? Azt sem keretezik be és teszik ki a falra. Ez a normális eljárás, aki nem trükközik annak nem probléma szerintem.

Peetee 2017.07.24. 16:09:12

Imádom az ilyeneket, 1 hétig otthon tárolja a tejet (természetesen professzionális maghőmérős hűtője van, mint mindenkinek) aztán ha megromlik a 21napos a 19.napon (fél napnyi pulton tárolás után, de ezt senki nem vallja be), akkor úristen. Sokat főzök sok tejet fogyasztok, de talán szökőévente 1x járok így, és akkor is sejthető, hogy az a fél óra a 35fokos autóban...az lehetett a ludas. A gyorsan romlandó áru esetenként megromlik. Ebben semmi újdonság nincs.

Darth Revan 2017.07.24. 16:14:45

@Snagal:

eleg sokat rendelek az amazonrol. egy dvdt megrendeltem, azuta sokaig nem neztem meg, majd amikor kb 2 honap mulva megneztem, kiderult, hogy hibas a lemez.
En lepodtem meg a legjobban, hogy szo nelkul kuldtek ujat, fel sem merult a hasznalhatatlan lemez visszakuldese. Egy masik esetben fel ev utan ment tonkre a gamer mouse gorgoje. Ezt nem csereltek, mert nem volt raktaron belole, vissza kuldtek az arat. megkerdeztem, hogy a rossz egeret visszakuldjem-e. a valasz: minek?!

Igy is lehet.

Snagal 2017.07.24. 16:33:45

@Darth Revan: nem mondtam, hogy nem lehet, de attól még nem gondolnám, hogy aki kicsit jobban kontroll alatt akarja tartani az ilyesmit az szar szolgáltató.

btw az amazonnál érdekelne ezek alapján, hogyan számolnak el selejttel, ha semmilyen igazolásuk nincs a hibás termékről azt leszámítva, hogy te küldtél nekik egy e-mailt.
Azért abban biztos vagyok, hogy ez csak így bemondásra nem megy mert kicsit könnyen lehetne "ingyen" cuccokhoz jutni és azt nem csak a balkáni országokban szeretik hanem bárhol a világon.

azbest 2017.07.24. 16:40:09

@Peetee: régebben falun is jártunk úgy, hogy az egyik boltban rendszeresen romlott volt a tej. Valószínűleg rosszul tárolták: a hűtőjük nem volt megfelelő vagy a raktárban hűtés nélkül volt. Szóval annyiból nem lenne rossz, hogy bejelenti, valami bibi van a cég folyamatában. Csak kb leszarják ezt bizonyos boltokban. Nem cégeket mondok, hanem konkrét boltokat, mert általában a helyi vezetés és munkaerő a ludas ilyenkor.

A másik, hogy kiszállításkor a régebbi árukat viszik, hogy ne rohadjon rájuk. Vicces is az, amikor több karton uht tejet berendel a cég előre a kávézáshoz és 1 hónapos lejáratúak vagy még annyi sem.

A posztolót annyiból érzem némileg furának, hogy a cserével / viszafizetéssel nem elégszik meg, hanem az üres dobozokért cserébe még díjat is szeretne kapni. Persze, ha cserélik, igazán cserélhetnék futárilag. Nameg, ha hatból 2 rossz, akkor nem fogom az összeset kibontogatni, hanem megy vissza mindegyik.

Darth Revan 2017.07.24. 16:47:47

@Snagal: a jelek szerint az amazon meg nem ment csodbe, ugy latszik anyagilag jobban jarnak igy, mintha a selejtes arut visszaszallittatnak es megsemmisitenek. Olcsobb nekik es a vevo sem erzi magat vegzalva, kolti tovabb naluk a penzet.

Snagal 2017.07.24. 17:05:25

@Darth Revan: Azért kiváncsi lennék ha a saját pénzedből üzemeltetnél egy webshopot vajon akkor is az Amazon módszerét használnád vagy akkor már jobban körmére néznél a visszárunak? :)

Darth Revan 2017.07.24. 17:23:41

ha-ha. pont ugyanezt csinaltam. mielott kijottem irorszagba, volt egy sajat vallalkozasom es bemondasra kartalanitottam az ugyfeleket. nem eltek vele vissza, en meg semmit nem tudtam volna kezdeni az egyedileg legyartott termekekkel, ha visszakuldik.

Hozzatartozik, hogy az anyagkoltseg minimalis volt, a haszon pedig meglehetosen nagy, igy gond nelkul kuldtem el ujra a legyartott arut. Egy alaklommal volt, hogy ujabb panasz erkezett, hogy az sem megfelelo, ezutan a penzet kuldtem vissza egy sajnalkozo level kisereteben, hogy csalodast okoztam neki.

Nyilvan, ha valami nagy erteku muszaki cikkel kereskedtem volna, akkor nem ezen metodus melett uzemelek, de kis erteku aruknal nem eri meg vacakolni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2017.07.24. 17:56:26

A malacom is vásárolt már ilyen savanyútejet. Ennek okán azt gondolom, hogy az említett termék esetében az unortodox ízvilág nem bug, hanem feature.
Nekem nem jön be.

Serivor 2017.07.24. 18:02:55

Egyszer mentem be a Tescoba, láttam, hogy zöldes a hús, de azért vettem egy literes jégkrémet. Otthon derült ki, hogy az meg olyan, mint a félrecsöppent borotvahab, hogyha egy napig áll a mosdókagyló szélén, biztos eltöltött legalább egy-két hetet a raktárban hűtés nélkül.

Azóta a tescoban csak csomagolt, hűtést nem igénylő cuccot veszek, pl. sót, ruhát vagy műszaki cikkeket. Nemrég egy ismerős odament pénztárosnak, ő is mondta, hogy ez a helyes hozzáállás.

De a tescos alsónadrágon nincs mellvarrás, úgyhogy még azt is megbántam. Ha néha nincs más tiszta, és fel kell vennem, akkor a tökönrúgáshoz hasonló érzés emlékeztet rá, hogy kerüljem a tescot...

Pyrrhus 2017.07.24. 18:05:55

@Darth Revan:
Hát amit először.
Újra eladják.

fabatka2 2017.07.24. 19:05:03

Vittem már vissza dobozos tejet Tescoéknak - meg mást is. Gond nélkül cserélték, vagy visszaadták a pénzt.
Persze nekem olyan becsületes képem van, biztosan azért... :)

antisocialnetwork 2017.07.24. 20:08:02

Napi 8 liter tejet inni, emberes. Ja meg asszonyos, és még gyerekes is, bár ő kakaózik. És még cila sincs aki segítene.

quisum 2017.07.24. 20:19:32

Érdemes lett volna abból a tejből eljuttatni a NÉBIH-nek. Sok esetben nem az áruház, hanem a termelő a ludas pl. némi gátlós tej vagy horror magas csíraszám, esetleg vmilyen technológiai hiányosság.

Beer Monster 2017.07.24. 21:53:02

Béééla! Nyóc kartón tejjet maj' vegyé kíja frígóbó induláskó a raktérbe, és parkój a napon. Azt a nyócat kee vinni mindig a neeegyedikreee, baszód! Mostan má remélem, többet nem kéérnek majd!

ebella 2017.07.25. 05:46:33

Nekem egyszer a Phillips úgy cserélte ki a vasalómat, hogy nem is látták. Rossz volt, javították, egy hét múlva ugyanaz a hiba. Írtam nekik, hogy nem annyira frankó, hogy hetente odavigyem a cuccot és utána két hétig ne tudjam használni. Küldtek egy másikat pár napra rá. Szerintem megérte nekik. Nem pazaroltak időt, jó vélemény alakult ki róluk a szar árú ellenére (amit csereként küldtek most is használjuk), emiatt azóta mást is vettem tőlük. Talán mindenkinek ezt kéne követni, főleg, ha multi és nem ezen fog tönkremenni! Azért hajlandó többet fizetni az ember, mert reméli többet is kap. Hát van akinél nem.

CID.. 2017.07.25. 07:25:35

@ebella: persze, lehet így is csinálni, de azért arra kíváncsi lennék, hol lehet olcsóbb tejet venni,mint a TESCO sajátmárkás teje. Csak a többet fizet miatt kérdezem ;)

Terézágyú 2017.07.25. 08:12:28

@Darth Revan:
" mielott kijottem irorszagba, volt egy sajat vallalkozasom es bemondasra kartalanitottam az ugyfeleket."

Akkor már tuggyuk, hogy miért mentél ki a zírországba...

Peggy Bundy 2017.07.25. 09:38:06

Nem kell Tescós tejet rendelni. Sajnos ez van, vagy romlott vagy hamarabb romlik meg. Fillérbaszás megvenni a tescós tejet, meg a legolcsóbb szlovák tejet is. Sajnos én is bele estem ezekbe a hibákba. A tejből érdemes hazai jó minőséget venni, nem sokkal drágább. Inkább nem veszek nasit, és a pénztárcám sem bánja, meg a fenekem sem nő. Hajrá magyar tej!!!!

Kondom Keselyű 2017.07.25. 12:05:56

Elvielg ezeket a tejeket csak felbontas utan kell hutve tarolni,igy inkabb gyartasi,mint tarolasi gond lesz.

CID.. 2017.07.25. 12:42:10

@Kondom Keselyű: Szerintem tévedsz, az amire gondolsz, UHT tej.

Beer Monster 2017.07.25. 16:36:00

@Peggy Bundy: Nem jó minőségű :S

A jó minőségű tejeken feltüntetik azt, hogy mivel takarmányoztak, milyenek a tartási körülmények, gyógyszerezés stb. Ilyen tejet itt nem látni, holott nagyon jól viszi az árat, ha rá van írva, hogy
"Legeltetett"
"Preventív terápiában nem részesült", netán
"Szabad tartású"

Tony Almeida 2017.08.03. 16:06:31

Az asszony nem kismama véletlenül? Az lett volna a legnyomósabb érv mindenre.
Nameg a kiskutya tejben áztatott esti papija.

Tony Almeida 2017.08.03. 16:10:37

egyébként meg a posztoló kicsit visszavehetne az arcából, nagyon nem szimpatikus. Én kimaxoltam volna teskó helyében a szivatást.

Beer Monster 2017.08.10. 17:52:12

Akkor most már tudjuk, milyen alakok baszakodnak az emberekkel.
süti beállítások módosítása