Tékozló Homár

Mint a mákony

2017.10.09. 11:04 | Homár Hilda | komment

otp-bank-logo.jpg

A szolgáltatóváltás hagyományosan nem a legflottabbul zajló ügymenet sehol sem, de olvasónknak az átlagos bosszúságadaghoz képest is alaposan sikerült belehúznia, amikor bankváltásra adta a fejét. A rossz helyre címzett értesítő még hagyján, de az mégis mi akar lenni, hogy egy bankfiókban csak egy ember tud számlazárást intézni, akihez hetekkel későbbi időpontra lehet csak odajárulni? Már amikor nincs például szabadságon.

Kedves Tékozló Homár,

Az idén május környékén döntöttem úgy, hogy megszüntetem az OTP számlámat és átmegyek egy másik bankhoz. Ekkor kezdtem el megszüntetni a számlámat, ami sajnos még a mai napig sem zárult le. Csak hogy mindenki tisztában legyen vele, a Kökiben található fiókról van szó.

Szóval bementem kora délután egy májusi napon, alig van ember a bankban, az ügyintézőnek elmondom a szándékomat, amire a válasz: sajnos nem tudom megszüntetni, mert az a kolléga aki ezzel foglalkozik, szabadságon van és természetesen SENKI nem kompetens egy számla megszüntetésében. Ekkor a lakcímem (május környéke!) átírásra került az OTP rendszerében mert a legutóbbi látogatásom óta ez megváltozott.

Következő felvonás: 2-3 héttel később ismét bementem, ugyanahhoz az ügyintézőhöz kerültem. Mondta, hogy sajnos nem jó, nem tudja megszüntetni a számlámat mert csak egy ember képes lebonyolítani ezt a folyamatot és időpontot kell foglalni hozzá. Ekkor már kezdtem idegbeteg lenni és felháborodottan mondtam, hogy mégis mit képzelnek, majd pont ezért vegyek ki szabadságot (mert természetesen nap közepén lehet csak időpontot foglalni, amikor más normális ember dolgozik). Ekkor odahívta a bankfiók csoportvezetőjét, aki ugyanezt megismételte hatalmas arccal. Ekkor már a fél bankfiók minket nézett, s úgy döntöttem inkább felállok és kimegyek a bankfiókból. 

Legközelebb július 17-én mentem be a fiókba és egy kedves hölgy kezdett el velem foglalkozni. Simán megszüntette a számlámat és teljesen elcsodálkozott azon, amit mondott még májusban két másik kollégája. Minden banki dolgozónak kötelessége lenne megszüntetni a számlát ha én azt kérem. Ekkor boldogan távoztam.

Augusztus~8-at írunk, jön egy e-mail! hogy az új OTP-s bankkártyám feladásra került. (Igen, számlamegszüntetés után egy hónappal!!)

Ekkor vártam kb 1 hónapot, de a kártyának se híre, se hamva. Ekkor gondoltam rá, hogy ezek az inkompetens delikvensek a régi címemre küldték, majd 300 kilométerre Pesttől. És igen, ott várt engem a boríték, benne a zaftos, új bankkártyával. Ezen felül más ajándékcsomagok is vártak: számlák az OTP banktól, miszerint tartozásom van a bank felé (a bankkártya díja + kamatok + értesítési díjak = kb 5 ezer forint).

Október 3-án volt időm bemenni a fiókba reklamálni az egész üggyel kapcsolatban. Mit ad Isten, egy "pénztároshoz" kerültem, aki totál inkompetens az egész banki rendszerhez, el sem tud számolni 10-ig. Ez az ember azonnal eltűnt, majd 10 perc múlva megjelent a csoportvezetővel együtt és engem hibáztattak, hogy miért 17-én szüntettem meg, ha 15 előtt szüntetem meg, akkor nem küldenek bankkártyát. Arra nem kaptam választ, hogy miért a régi címemre ment. Hátha nem kapok róla értesítést és 3 év múlva több 10 ezres adósságot realizálok majd, amint megnézem a postaládát (???).

Most, mivel tartozás van és egy bankkártya is a tulajdonomban van, meg kell újra szüntetni a bankszámlámat. Erre kaptam időpontot október 18-ra szerdára. (Majdnem olyan, mint egy orvosi vizsgálat - fél évre előre kapsz egy időpontot :D)

Kérdésem a kedves blog írójához: Mit lehetne tenni, amivel igazán visszavághatnék ennek a fióknak? Többször voltam náluk és megtagadták az ügyfelet, aki a szerződését akarta náluk megszüntetni. Miért vagyok belekényszerítve az OTP bank bankszámla szerződésébe? Milyen jogon küldenek az egy hónapja már megszüntetett számlához bankkártyát és aljas módon tartozást halmoznak fel nekem? Mit lehet ezzel a nagyképű korrupt bankkal/bankfiókkal kezdeni?

Üdv:
Egy kedves olvasó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2017.10.09. 11:13:22

olyan nincs bmeg, hogy én bemegyek a bankfiókba és más szabadságára várok, meg időpontra, meg mancika körmeszáradására stb stb. Jól palira vettek kedves posztoló. Ha kell addig verem az asztalt a bankfiókban amíg meg nem csinálják amit kérek, akkor amikor ott vagyok.

Darth Revan 2017.10.09. 11:26:01

Ehh, nem is az OTP idegesit fel, hanem a luzer, aki mindezt hagyja.

.Manyecska 2017.10.09. 11:36:28

Szombaton dolgozni?? mise tudtunk számlát nyitni.. de elintéztem azzal hogy "itt sabbath van" oszt bebsztam az ajtót. de ha egyszer tényleg..szombaton nem csinálnak semmit..

Dezsike 2017.10.09. 11:59:52

Be kell menni egy másik fiókba. Ma már mindegy, hogy hol nyitottad annak idején, mert központi rendszer van minden banknál, bármit tudnak intézni bárhol. Nálam ez úgy ment 4 éve (igaz nem OTP), hogy bementem a fiókba, sorszámot húztam számlaügyintézés címszóval, jeleztem a megszüntetési szándékot, nyomkodott egy kicsit a gépben, majd mondta, hogy hívni fognak a pénztrárhoz, mert maradt pár száz forint a számlán és kiadják (ingyen!!). Hívtak, kiadták, azóta nem is hallottam róluk. Jelenlegi bankommal egyelőre meg vagyok elégedve, de van egy olyan érzésem, hogy nem sokáig, mert van egy olyan apróbetűs pont a kondíciós listán, hogy 2018 március 2-ig biztosítják ezeket a feltételeket, utána áttesznek egy másik díjcsomagba ami lényegesen drágább és előnytelen a számomra. Nézegettem más bankokat de nem láttam olyan jó ajánlatokat, amik 2009-2010 körül voltak... Lehet visszatérek a kápéra.

Terézágyú 2017.10.09. 12:04:14

Akkor most már csak az a kérdés, hogy a pószter melyik ótépésre haragszik inkább: arra aki őszinte volt, és nem vállalta a számlamegszüntetést, mert akkora nagy munka (a szuper számítógépes rencerben :), vagy arra aki naggggyon kedvesssen bevállalta a megszüntetést - és jól el is b..cseszte...

Crazy 1zenkáttű 2017.10.09. 12:08:51

@stakeholder Manyecs: addig kell imádkozni a teremtő Istenükhöz, amig az egész bankfiókban csütörtök nem lesz.

.Manyecska 2017.10.09. 12:18:35

@Crazy 1zenkáttű: max. arra jó hogy pénzt vegyél ki-be, mást nem lehet, többször próbáltam!!! mondjuk nem értem akkor minek tartanak nyitva?? De lehet csak rögzítve voltak hátulról a halott dolgozók. Egy partvisnyéllel kitámasztva. kb annyira tudtam kommunikálni én is az egyik szöszi nénivel..

SZIGMA 2017.10.09. 12:37:33

Kedves poszter!

borso és Darth Revan véleményét kell osztanom ebben a történetben, ezt már nem írom le még egyszer. Mivel vidéki vagyok, a Köki-ből arra következtetek, hogy a fővárosban próbálkoztál. Ott pedig elég meglepő módon biztosan van még jó néhány OTP fiók,ahol hasonló jóképességű ügyintézőket találhatsz.
A rossz hír az, hogy a megszüntetés csak fél siker lesz. (Rutinos Homár olvasók már be is dobták a keresőbe az OTP szót...) Szóval mikor sikerül végre ez az összetett feladat, ne hagyd, hogy az örömmámor eszedet vegye. A papírokon a mostani címed legyen és kérj valamilyen papírt,hogy senki nem követel a továbbiakban rajtad semmit és a kártyát is leadtad. Ennek ellenére még így is előfordulhat, hogy évekkel később kapsz majd valami felszólítást tartozásról, mivel a számládat nem a számlanyitásnak megfelelő Holdálláskor szüntetted meg, így ők még vontak volna valamit,de azon nem volt semmi, tehát akkor átfordult tartozásba, amiről küldtek is neked levelet egy olyan címre, amin soha nem laktál és soha nem is volt rögzítve a rendszerben és mivel erre a felszólításra nem válaszoltál, átadták behajtásra.
Mindegy, szorítunk neked, hajrá!

Nouby 2017.10.09. 12:49:13

A poszter nem kapott a megszűnésről papírt?

Ha igen akkor tartozás nélkül megszűnt a számla, OTP majd leírja magának a tartozást.

Ha nem akkor egyértelmű mivan.

Az elhajtás: zárásig ott ülni vagy azon túl, vásárlók könyvébe beírni, bankfelügyeletet és OTP központot értesíteni. Amíg ott ülsz van is rá időd.

Terézágyú 2017.10.09. 12:57:35

ijenek ezek a magyar cégek, magyar dolgozók, magyar számítógépes rencerek...

.Manyecska 2017.10.09. 13:09:42

@SZIGMA: jaja!!! feldob vagy húszat, kapásból. Mindig hagyjunk rajta párezer huf-ot ha megszüntetjük különben meglepi érhet!! ilyen-olyan díj...

.Manyecska 2017.10.09. 13:18:47

@Terézágyú: de legalább a magyarok dolgoznak amíg mi itt kommentelünk...ugye...az a ciki :D

vizsla_barat 2017.10.09. 13:35:27

Ilyenkor nyitni kell náluk egy számlát. Aztán 3 napon belül megszüntetni. Majd meg kb 20x eljátszani. Utána bogozza ki valaki mi történt.

babbaba 2017.10.09. 14:46:45

Nekem is mondták tíz éve, mikor elmentem az OTP-től, , hogy az nem úgy van, hogy egyszerűen megszüntetem a számlát. Én meg azt mondtam, de az úgy lesz, mert én innen fel nem állok, mag nem teszik meg. Azzal ne foglalkozzon, hogy mi lesz a közüzemekkel, meg a rendszeres befizetéseimmel, számolja ki mennyit akarnak még ellopni tőlem, a többit adja ide és már itt se vagyok! Mindet azután, hogy a kivett egymilliómra felszámoltak valami horribilis összeget, mint költséget. Egy napi bére kijött volna belőlem az eszközök használatával együtt, nemhogy a költségeik. És mivel szinte semmit nem fizettek a lekötetlen pénzemre (azért nem kötöttem le, mert akármikor kellhet), hónapokon át (és azért ők tudnak egy átlagot számolni, hogy mennyi %-ot vesznek ki a lekötetlenből, a többin nagyot kaszálhatnak), de valamiért az nem volt elég, mondtam, hogy folytassa a meglopásom és utána zárja le a számla. Elment (gondolom a főnökéhez), aztán visszajött és nagy duzzogva elszámoltunk.

Az új bankba a tíz év alatt nem fizettem annyi költséget (sőt annak a felét sem) amit az OTP-nél egy év alatt, ugyanakkora (ma már jóval nagyobb) pénzforgalom után. Hülye aki másnak ajándékoz tízezreket évente, ha nem muszáj. Ráadásul évek óta nem voltam a bankfiókban a magánszámlám ügyében, mert mindent neten intézek.

babbaba 2017.10.09. 14:54:35

@Dezsike: Ha pesti vagy a Magnet jó. De csak solymáron van fiókja, a Pestieken kívül. Igaz, ha néha jársz Pesten akkor nem is lényeges. Mert sűrűn bejárni nem kell. A normál ügymenetre és havi 200 Ft- ot fizetek kártyadíjként időtlen idők óta. (De amikor átadják, kicserélik a kártyát semmit nem kell fizetnem.) Egy fillér számlavezetési vagy más díjat nem kell fizetnem. Annyit megér, hogy megnézd, hogy ez új kuncsaftokra is így van, vagy sem.

Nouby 2017.10.09. 14:56:38

@babbaba: Oszt ez melyik bank? Bankráció nekem nem tudott sokkal jobbat az OTPnél.

Treff Bubi 2017.10.09. 15:01:10

Totál offtopic, de tudtok az OTP-nél jobb bankot sima folyószámla kezelésére? Gyakorlatilag csak a fizetés megy rá, de mivel havi szinten 2-4 ezer forint megy el a költségekre és díjakra, szeretnék olyan bankhoz menni, ami kevésbé húz le.

Terézágyú 2017.10.09. 15:13:32

@babbaba: @Treff Bubi:
attól függ mennyi a fizu. mer ugye akkor ilyen ócó, ha havonta teszemazt 150e jóváírás érkezik...

Péter.70 2017.10.09. 15:17:56

@Treff Bubi: CIB online számla, Raiffeisen Díjnullázó 2.0, Erste Privileg L

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.10.09. 15:24:50

@Treff Bubi: OTP-nél is van olcsóbb és bankot se kell váltani, a Simple, vagy mi a neve most. 2-4 ezer pénz az nagyon sok.

SlyStalloneForPresidentReloaded 2017.10.09. 15:33:53

Nekem anno otp-s céges folyószámlám megszüntetésekor a hölgy közölte, hogy kell a számlán lennie 20-25e Forintnyi egyenlegnek, hogy a !felmerülő! költségeket abból fedezzék. (Gondolom veszélyességi pótlék, hátha az a 10 kattintás közben az asszony a kezét töri) Majd, hogy adjam meg az új bankszámla számot, amire a megszűnéskor fennmaradó összeget átutalhatják. Jelzem a 25e Ft-ból kb 7e Ft-ot utaltak vissza, a többi ment a levesbe..

Serivor 2017.10.09. 15:58:02

@babbaba: Hogy mi lesz a közüzemekkel?
Jópár éve, amikor apámék megszüntették az OTP számlát, az OTP megtette azt a szívességet, hogy lemondták a víz- gáz- és áramszolgáltatást! Meg az összes újságelőfizetést, meg mindent, amiről csak tudtak. Szerencsére pont otthon voltunk, amikor jöttek a villanyt kikapcsolni, így időben kiderült a disznóság, de kellett egy csomót szaladgálni...

Ezt sokakkal megcsinálhatták, mert utána lett egy számlaváltó szolgáltatás, az ember bement az új bankjába számlát nyitni, vitte a réginek a számlakivonatait, és az új bank lefocizta a régivel (meg a szolgáltatókkal) a csoportos átutalások áthelyezését, meg a régi számla megszüntetését.
Amikor én szüntettem meg a saját OTP számlámat, mámoros érzés volt, hogy az új bankban negyed kiló meghatalmazás és nyilatkozat aláírása után közölték, hogy soha többé nem lesz dolgom az OTP-vel! És tényleg, egyszer csak jött egy kis pénz a régi számláról az újra, és ezzel vége is lett.

Terézágyú 2017.10.09. 16:00:47

@Serivor:
"Jópár éve, amikor apámék megszüntették az OTP számlát, az OTP megtette azt a szívességet, hogy lemondták a víz- gáz- és áramszolgáltatást!"

Így jár az ember, ha ennyire függ egy banktól.

Tudod Te azt jól! 2017.10.09. 16:07:07

Az már volt, hogy az új logó mennyire őszintére sikeredett?
A bank copatja az ügyfelet felülről nézve. (két karjával tartva pozicióban a fejét)
Freudi elszólás?

telkoe 2017.10.09. 17:21:56

@Serivor: Az érdekes, hogy hogyan szüntethet meg egy bank egy olyan szerződést amiben nem szerződő fél.

Ha a bank nem akar valamit megcsinálni, segíteni szokott ha felvesztek egy jegyzőkönyvet az ügyintézővel amire általában támad egy ötlete hogy mégis meg lehet csinálni.... vagy hivatkozhatsz rá, hogy a bank mulasztása miatt nem szűnt meg a számla. Ha valami taknyos kis bankos arcoskodik nem elmész hanem szép öblösen (fenyegestés stb nélkül) helyreteszed.

Shanarey 2017.10.09. 18:36:22

OTP-ről jót vagy semmit.

szelidorzo 2017.10.09. 18:57:52

Érdekes a CSOB banknál nem szórakoztatnak idióta ügyintézők.
Igaz ott a leolvasó kezeli a magyar személyit is. Nem kell az adatokat bepötyögni, elég leolvasni az igazolványt.

miért nem lehet normál nevem 2017.10.10. 01:52:00

@Treff Bubi: Az OTP-től mentem át a Pannon Takarék Bank-hoz,azóta nyugodt és alacsony költségű a banki életem...

Terézágyú 2017.10.10. 07:52:11

@telkoe:
"Ha valami taknyos kis bankos arcoskodik"

és akkor mi van, ha a taknyos kis kliens arcoskodik???

Mákony Béla 2017.10.10. 10:48:28

Megszólítva érzem magam a cikk címe által, de valójában csak valami hosszú bankos poszt, úgyhogy TLDR

BéLóg 2017.10.10. 12:32:46

Iszonyúan palira vettek, szegénykém!
Először is BÁRMELYIK OTP-be bemehetsz és MINDENT megcsinálnak. Másodszor meg ugyanez.

2017.10.10. 13:28:04

"Ekkor már a fél bankfiók minket nézett, s úgy döntöttem inkább felállok és kimegyek a bankfiókból. "
Jó kis perpatvart csapott hősünk...
Nem lehet, hogy a takarítónénivel, vagy a biztonsági őrrel akarta megszüntettetni a számláját és azért nem foglalkoztak az ügyével?

GTi 2017.10.10. 13:52:56

Miért kell ragaszkodni ahhoz az egy fiókhoz? Bármelyikben meg lehetett volna szűntetni a számlát.

telkoe 2017.10.10. 14:06:09

@Terézágyú: A szamlamegszuntetes szolgaltatas, meg bankfioki pultos szinten is erosen hulyegyerek aki ezt "taknyos ugyfel arcoskodasnak" tartja.

Amig az ugyfel neki jaro szolgatatast ker es nem csinal buntetendo dolgot (fenyegetes, tores-zuzas stb) sokat nem tud csinalni. Elintezheti csondben, vagy beleallhat a dologba es ha nincs szerencseje keszul jopar ugyfelpanasz, PSZAF bejelentes stb. A kovetkezo fiokleepitesnel eszebe jut a fonokenek es megnyeri a 78. szeket az ejszakai callcenterben vagy kereshet masik bankot maganak.

Lengyelpiac Hu 2017.10.10. 18:11:04

Minden olyan pénzintézmény,amely nevében benne van hogy "Bank" már eleve gyanús!
Az OTP még suhanc koromban leírta magát előttem,de a mai napig bepróbálkoznak hébe-hóba nálam.
Hiába.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.10.11. 23:37:37

@Dr. Trejo: vagy a CIB-nél akarta megszüntetni az otp-s számláját. Végül csak rábeszélte a cibes ügyintézőt... ;)
süti beállítások módosítása