Tékozló Homár

Megérkezett a Flip, és ezt a betörőkkel is egyből sikerül tudatni

2017.10.20. 16:27 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-10-20_15_32_51.png

Legalább is ez Rita félelme, aki késő este hazérve meglepődve tapasztalta, hogy a lépcsőházban kiszórt reklámanyag alapján elég klasszul ki tudja logikázni, hogy a panelszomszédok közül ki az, aki már hazaért, és ki az, aki nem, és ebben lát némi biztonsági kockázatot. A kérdése az, mit tehet, ha nem szeretne több ilyet típuső szóróanyagot kapni.  

Tisztelt Tékozló Homár!

Lehet, hogy első indulatból nem célszerű panaszt tenni, de én most mégse tudom visszatartani a kikívánkozót.

A történet rövid: csütörtöki napon este értem haza a lakásomba. Panelben lakom, a lakásajtó kilincsére kívülről ki volt akasztva egy reklámkiadvány (a formátuma olyan, mint amit a  szállodákban kiakasztanak "Ne zavarj" felirattal, tehát olyan ajtón lógó kampós tetejű keménypapír izé).

Mivel este értem haza, a legtöbb lakás ajtaján már nem láttam ezt az élénksárga reklámot, a Magyar Telekom Flip nevű szolgáltatáscsomagjáról szólt. Feltételezem, hogy a nap folyamán szórták meg a házat ilyenekkel. Ha én betörési szándékkal lennék, tuti, hogy igénybevenném a táblácskák segítségét, melyek megmutatják, hogy ki nincs otthon már egy ideje.

Ezen eléggé felháborodtam. Felhívtam a cédulán szereplő területi képviselő számát, hogy megkérjem, hogy mellőzze az eféle reklámot, de mondanivalóm negyedénél kinyomta a telefont (esetleg mentségére szolgálhat, hogy kb. este negyed 11-kor hívtam, de mit tegyek, ha ekkor észleltem a reklámot). 

Felhívtam az ügyfélszolgálatot is. A cég honlapján a telefonszám mellett ez áll:

Kérdésed van? Hívj minket bármikor!

Ezt is tettem, de tájékoztattak, hogy 10 után a szám a Magyar Telekomnál csörög ki, az érintett céggel csak reggel tudok beszélni. Ennyit a bármikorrról.

A kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni, lehet-e egyáltalán tenni az ilyenfajta reklámok ellen, tekintettel arra, hogy nem névre, címre szólóan érkezett és a céggel sem állok semmilyen kapcsolatban. Természetesen a probléma része az is, hogy hogyan jutott be a házba a terjesztő. A kapu zárva van, a lakók kóddal vagy kulccsal nyitják. Lehet, hogy valaki beengedte, vagy csak valaki után bejött. Erre a részére nem igazán van ráhatásom. 

Kicsit hosszúra sikerült, és vannak ennél nagyobb problémák is, de úgy gondoltam ez a bosszantó apróság megér egy-két gondolatot és kíváncsi lennék mások véleményére is a témában. 

Köszönettel

Rita

 

Tisztelt Kérdező!

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (1) bekezdése szerint: 

Ha külön törvény eltérően nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján - a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel - kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Ugyanezen szakasz (4) bekezdése szerint: 

Címzett reklámküldemény természetes személy mint a reklám címzettje részére közvetlen üzletszerzés útján a címzett előzetes és kifejezett hozzájárulásának hiányában is küldhető, a reklámozó és a reklámszolgáltató azonban köteles biztosítani, hogy a reklám címzettje a reklám küldését bármikor ingyenesen és korlátozás nélkül megtilthassa. Megtiltás esetén az érintett személy részére reklám közvetlen üzletszerzés útján a továbbiakban nem küldhető.

A fenti jogszabályi rendelkezésekre tekintettel Önnek lehetősége van a további ilyen vagy ehhez hasonló közvetlen megkereséseket megtiltani az adott vállalkozásnak írt  levelében. Amennyiben ezt követően az adott cégtől ilyen vagy ehhez hasonló megkeresést kap, úgy eljárást kezdeményezhet a Nemzeti- Média és Hírközlési Hatóságnál.

UPDATE

Jelentkezett nálunk a Flip:

Kedves Rita!

Sajnálom, hogy kellemetlenséget okoztunk, természetesen ez nem állt szándékunkban. Nagyon sok leendő ügyfelünket így tudunk elérni, és így tudjuk eljuttatni hozzájuk az ajánlatunkat, amit hál’ Istennek nagyon sokan szeretnek és meg is rendelnek. 

A közbiztonságon általában véve sajnos nem tudunk javítani, de engedd meg, hogy megajándékozzunk egy otthoni wifi kamerával, amelynek segítségével akkor is megbizonyosodhatsz, hogy minden rendben van, amikor nem vagy otthon.

Amennyiben részedről is rendben, kérlek, küldd el a címedet az info@flip.hu címre és a kamerát megküldjük számodra.

Ha mégis úgy alakul a dolog, bármikor szívesen várunk a flipesek egyre növekvő táborába.


Addig is minden jót,

Endersz Frigyes, a Flip vezetője

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila F 2017.10.20. 16:37:55

Valóban. Vannak ennél nagyobb problémák is.

Sluck Ödön 2017.10.20. 17:33:13

Engem inkább az érdekelne ki a fene engedte be a szórólapost a lépcsőházba?
Egyébként negyed 11-es hívással szerintem kvittek vagytok.

Crazy 1zenkáttű 2017.10.20. 17:40:19

Hilda, én esküsöm megjavulok. Ezt humorérzék nélkül kitenni nyilván nem lehetséges. Kalapom...

amindenes.blog.hu 2017.10.20. 17:59:33

Fizetnek a szórólapozásért..nem fogják visszavonni.

Im just here for the comments 2017.10.20. 18:17:02

Ha valaki negyed 11-kor zaklatna ilyen bődületes hülyeségekkel, elküldeném a KFC-be, hátha szájon vágják.

.Manyecska 2017.10.20. 18:51:29

@Crazy 1zenkáttű: amúgy jogos!! mostanában telenyomják ragcsival a zárakat- panel- páááárom is beleszaladt egy ilyenbe..aztán várják hogy elmész otthonról mondván csak nem pont...és bemennek.. nnnaa mögöttem meg nagyrabecsült aranykoszorús khmm tévében maszturbáló Benkő urunk állt most a kisbótba hát bammmeg nem mertem ám lehajolni a búzadaráért!! Esküszöm azóta sokkhatás alatt vagyok:DD

Crazy 1zenkáttű 2017.10.20. 19:01:22

@stakeholder Manyecs: én az újbudai nagybótban, alli vagy valami, na én ott láttam a Csocseszt. Igen kövér egy ember...

.Manyecska 2017.10.20. 19:40:34

@Crazy 1zenkáttű: ja az nemtom ki, szarul is hangzik, a KÖKI-ben van-e hentes??? :D cigánypecsenyét akarok csinálni /zene nem kell/..:) ON

Xezs6 2017.10.20. 19:44:37

Sőt Rita képzeld, olyan betörési módszer is létezik, hogy felcsengetnek hozzád a kaputelefonon keresztül, aztán ha nem válaszolsz, betörnek. Javaslom, hogy alkalmazz valakit, aki a nap 24 órájában válaszol a kapucsengőre.

Xezs6 2017.10.20. 19:45:50

@Sluck Ödön: Viccelsz? Az átlag társasházakban a lakók kb. 80%-a kérdezés nélkül már nyomja is a gombot, hogy beengedje azt, aki becsengetett hozzá. Csak én vagyok az a fasz, aki megkérdezi, hogy mit akar egyáltalán az illető, aztán ha hülyeség, megmondja neki, hogy nem engedi be. Tökmindegy mondjuk, mert nyom egy másikat, az meg be fogja engedni.

hbh31 2017.10.20. 19:48:13

Micccsoda kombinattórika :)

.Manyecska 2017.10.20. 19:55:20

@Crazy 1zenkáttű: múltkor pont a vevők voltak pááromnál addig Reactor-itteni kollégával:)- leültünk a lenti padra bagózni ő katonaruhában és a párom papucsában, a látvány mindörökké beégett a retinámba..:D mi még a másikat sem engedjük be, biztos ami biztos.:DDDD mondjuk ő tudja dobálni az én ablakom kővel mivel földszint:D de én nyolcadikig neeeeem:D Tök jogos a Bea/ Rita/ felháborodása. manapság még a másik is gyanús:D

SzerződésSertés 2017.10.20. 20:15:52

Esetleg a szomszédot kérd meg, hogy kúrja ki a tiédet is, ha legközelebb is jön ez a vacak. Az is valami.

Manus81 2017.10.20. 23:23:02

@Sluck Ödön: Ez jó. Tökéletesen igazad van. :)))

Tudod Te azt jól! 2017.10.21. 09:03:43

Dívik még a panelekben a 'költözéses' lakásrablás? Mikor mintha költözne a szomszéd, nagy hangon szitkozódva, mindent visznek a lakásból, mintha költözne a donor? És a szomszédok kevés esetben kérdeznek rá; 'a tulaj tud róla, hogy éppen költözik?'

KaTe 2017.10.21. 13:57:23

@Tudod Te azt jól!: Az miért jó ha a fél ház felfigyel a szitkozódó, hangosan költöző tulajra és az utolsó anyajegyig adnak majd a rendőröknek személyleírást??? Vagy maszkot húz a fejére és úgy csinálja?

@Xezs6: Ne adj már tippeket a betörőknek, mert szegény poszter többé ki se mer majd lépni a lakásából. Amúgy meg ha valaki ennyire paranoiás, szereljen fel valami mozgásérzékelőt vagy kamerát a bejárati ajtóra nézve, ami telefonos appon (vagy smsben) jelez, ha valami akciót érzékel. Persze ehhez nem árt jóban lenni pár szomszéddal is, mert mire hazaér a tulaj, már rég elvittek minden mozdíthatót.

Nouby 2017.10.21. 14:25:10

Véletlenül a panelház területe nem osztatlan közös tulajdon? Esetleg büntethető az oda behatolás engedély nélkül?

A területi képviselőt feltétlen hívogasd ha találsz szemetet. Minden szórólaposnak a kurva anyját.

vizsla_barat 2017.10.21. 15:15:15

Neked meg nincs automatikusan behúzódó kilincsed és ablaktörlőd?

Xezs6 2017.10.21. 20:11:47

@KaTe: Olyan hülyeség az, amikor olyat ír valaki, hogy ne adj tippeket a betörőknek. A betörők nem hülyék, ezekre ők maguk is rájönnek, hiszen mindenáron lopni akarnak. Aki nem jön rá, az pont az egységsugarú lakos, aki szerint teljesen rendben van az, hogy a bejárati ajtaja még mindig ugyanaz a szar, amit 40 éve gyárilag adtak a panelhez. Az a helyzet, hogy amíg a biztonságtudat a béka segge alatt van Magyarországon, addig a lakásbetörés egy viszonylag könnyű bevételi forrás lesz.

Xezs6 2017.10.21. 20:13:27

@Nouby: Minden szórólaposnak a kurva anyját, ebben egyetértünk. De az osztatlan közös tulajdon területére az egyik tulajdonos (lakó) engedi be a szórólapost, tehát jogosan tartózkodik ott. Akkor nem tartózkodna ott jogosan, ha mondjuk felfeszítené a lépcsőházajtót. Egyébként 2017-ben van még bárki is, aki elolvassa a szórólapokat? Csak mert nálunk olvasatlanul megy a (szelektív) kukába.

azbest 2017.10.21. 20:27:13

Itt is volt, hogy valami házaló üzletkötő öregasszony csengetett be, hogy szeretne feljönni és beszélni velem. Amikor mondtam, hogy köszi nem érdekel, akkor azt akarta, hogy akkor legalább a lépcsőházba engedjem be... ja, hogy majd a lakások ajtaján dörömböljön (szórólapnak van a kapunk külön bedobó nyílás, ami egy kukába könnyen üríthető kosárba megy).
Amikor mondtam, hogy sajnálom, de nem engedek be akárkit a házba, akkor teljesen fel volt háborodva, hogy ő nem akárki :D

Lady Scarlett 2017.10.22. 10:01:06

@stakeholder Manyecs: mennyire ultragyoker betoronek kell mar ahhoz lenni, hogy a szerencsetlen panelben lako proliktol akarjon lopni valaki?!

Tony Almeida 2017.10.22. 11:40:15

@Lady Scarlett: Nem tudom, te hol élsz, de a panellakások ára az eget veri... annyira azért nem szerencsétlenek és csórók a panelosok.
(legalábbis fehérváron)

Rugovicsvalagba 2017.10.22. 13:01:22

@Nouby: ne a szerencsétlen szórólapost szidd, hanem a 'gazdáját'.

Rugovicsvalagba 2017.10.22. 13:04:13

@Lady Scarlett: mííí van? Sok panelházban lakó olyan kocsikkal jár, amelyeknek értéke nagyobb, mint a lakásé.

Tudod Te azt jól! 2017.10.22. 13:24:29

@KaTe: Pont az volt a 'jó' benne, hogy a szomszédok lexarták a dolgot, és nem álltak ki anyajegyvizsgálati szintig memorizálni a melósokat. A melósok (is) bizonyos mértékig kishazánkban láthatatlanok, kiváltképp, ha némileg kellemetlennek hiszik a közelségüket. (Izzadtak, hangosak) Ilyenkor ezeket az egységsugarú kispolgár tudata kizárja az érzékeléséből hogy ne legyen kellemetlensége az egészből.
A nagy bulikat nem sutyiban kell elmismásolni , hanem mindenki szeme előtt, nagy felhajtással megcsinálni, mivel senki nem hiszi (el) hogy az egy átverés. (Ismerős a módszer valahonnan?)

Nouby 2017.10.22. 14:25:23

@Rugovicsvalagba: Asszem a területist mondtam hogy hívja, de a kis szórólaposnak is a kurva anyját.

Azt hogy szemetel engedjük el. De mind kibaszottul pofátlan. Egyszer szombaton valami nemzeti ünnepen csöngetett mint kézbesítő...

lobster thermidor 2017.10.22. 15:43:00

Ez most egy telekom reklám?

.Manyecska 2017.10.22. 17:32:19

@Lady Scarlett: há ja, a pááárom lakása másfél szobás és 26 millió most a lakáspiacon..
olyan panorámája, beépített bútorai, terasza, erkélye van...behalsz. Egyedi fűtésmérős..
Egyedül a kádja kicsi egyszer beültünk ketten ill. ő még elmerült de én keményre ültem amitől felpattanva bevertem a seggem a csapba aztán még beletapostam a szerveibe mert akkor már nagyon röhögtünk. Nade ez nem árcsökkentő! Közvetlen a Duna mellett, kilátás a Margitszigetre, előtte park, a telepen szökőkút, téééényleg proli ...amúgy mérnökszülők gyermeke....a szomszédos ház körpanorámás..

.Manyecska 2017.10.22. 17:43:37

@Lady Scarlett: ja, Duna harminc méterre folyik a háztól , reggelente kint az erkélyen lehet skubizni a hajókat, esténként Pilisig ellátni a budai hegyek mögött megy le a nap, mindezt a sokadikról és panorámaablakokkal. tök más úgy szeretkezni hogy nem egy buzi lakóparkra néz az ablakod hanem a hatalmas csillagos eget bámulod meg a kivilágított Víztornyot! Csodás!! Annyira prolinak érzem magam.:P

Lady Scarlett 2017.10.22. 17:49:27

@Tony Almeida: nem a lakast lopja el a betoro, hanem ingosagokat. Azert mert valakinek panellakasa van meg nem gazdag! Akkor se ha az ingatlanpiac jelenleg tularazza a paneleket! Azt a panelt 15 eve csak 7,8 miskara tartotta ugyanaz a piac. Azota eltelt 15 ev, most kernek erte 16-18 millat, a panel tarsashazakban alig vegeznek allagmegovasi munkalatokat -most a szigetelest hagyjuk, az csak egy resze annak, hogy a panelek amugy folyamatosan rohadnak. A liftek mennek tonkre, azokra senki nem kolt. A tulajok felujitanak igen, de maga a haz egesze, nem kerul renovalasra.
A 90 eves szomszed is panellako, most akkor o is ujgazdag? Nem hinnem. Jo ha a nyugdijabol kifizeti a rezsit.
Mellesleg en is panellako vagyok, de meg az overhype elott vettuk a lakast, 8 millaert. Akkor meg proli voltam. Most mar gazdagnak szamitok, mert panelben lakom? A fene se erti ezt.

Lady Scarlett 2017.10.22. 17:51:43

@Rugovicsvalagba: ja en is lattam, Bekason jelenleg a Porsche Cayenne a meno kocsi.

.Manyecska 2017.10.22. 17:53:22

@Lady Scarlett: nem rossz a p..ráma ugye? www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/22/108prolivagyok_tn.jpg

hozzánk törtek már be de a férjem otthon volt és összetalálkoztak, csúnya vége lett. a betörőre nézve. fennakadt a lambérián.:DDDD...ON

Lady Scarlett 2017.10.22. 17:54:10

@stakeholder Manyecs: ne lovald bele magad. A lakaspiac korrigalni fog es visszaall a panelek proli ara. Na jo a panelprogramosoke talan nem, de az is csak latszatfelujitas. Valodi felujitast ezek az epuletek nem kapnak.

.Manyecska 2017.10.22. 17:57:50

@Lady Scarlett: ahhoz képest most újították fel, a játszótereket is...
egyébként nem a vasvázat kell felújítani az kibír 50+ évet is simán, a képviselők elfelejtik a sarkalatos pontokat.. azalatt nem a két centi habszivacsot értem:DD pont a Mérnökújság mostani számában van.... hogy azon múlna..nem a festésen :DD
másrészt meg..:
epiteszforum.hu/panelepulet-felujitas-passzivhaz-technikakkal

a lakóparkok fos vékony falainál-falak vááááhááháá!- már a mi budaink is jobb bár ez meg süllyed!! be is jönnek a sünök áradáskor meg a halak..:DD

.Manyecska 2017.10.22. 17:59:42

@Lady Scarlett: néztem most egy ottani lakást 85 nm 115.000 Forint!!!
bár a csillaghegyit sem lehetett eladni annyiért féláron vették meg, pedig az 250 nm-es medencés vót /vótmá!/ + egy medence a tetőtéren! /sosem volt használva/... azt marhára kapkodtak utána..:(

.Manyecska 2017.10.22. 18:03:54

@Lady Scarlett: esetleg még figyelmedbe ajánlom a Faluházat Óbudán..saját napelemes a fűtési költség lópikula..! Hát ha ez visszaáll a kb 15 évvel ezelőtti állapotra amikor 8 millióért már lehetett kapni lepusztult panelt...neked legyen mondva! csak a fővárosban többszázezren laknak panellakásban azok mind prolik???? Anyám budai úrilány volt a Váci utcában nőtt fel, kesztyűben zongorázott stb:DDDD de főzni azt...pfff..hiába írja a vezetéknevét két ffy-nal mindkettőt!! ha "főz" hahha a kutya sírva eszi..kösz elég volt a lédikből :DD

.Manyecska 2017.10.22. 18:07:06

@Rugovicsvalagba: az a közös képviselő itt a vizafogó egyikénél...olyan A4-es /lappal/ jár behalsz!!! azt mekkora....na mindegy..na megyek bevasalok csak ideges lettem:DD

Rugovicsvalagba 2017.10.22. 19:55:06

@Lady Scarlett: Soha nem fognak annyit visszakorrigálni. Háború, szükségállapot esetén lehetne ilyen korrigálás, mint pl. Belgrádban annak idején.

Rugovicsvalagba 2017.10.22. 20:14:10

@stakeholder Manyecs: Most néztem neten : Kárpát utca, panel, 68 m2 33,6 millió. Pár hónapja 39-ért láttam egy másikat ugyanott, de az már elkelt.:-)

Tony Almeida 2017.10.22. 20:23:39

@Lady Scarlett: Senki nem mondta, hogy újgazdagok a panelesek. :)
Viszont az, hogy a panelesek csóringer prolik, az eléggé begyöpösödött gondolkodásmódra vall. Drágák a panellakások, csak a "középosztály" teheti meg, hogy megveszi, döntő többségük így is kölcsönre.

Tudod Te azt jól! 2017.10.22. 20:30:18

@stakeholder Manyecs: Félfamentes A4-es rajzlapomat hasonló tipusú Audira cserélném!

hbh31 2017.10.22. 20:36:11

@Rugovicsvalagba: Igen ,régi trükk,szoktak feladni ilyen horribilis áron hirdetéseket (többekközt bizonyítandó hogy a környéken milyen árak vannak ) aztán felhívja a vevőjelölt és hopp : már elkelt.

hellsing 2017.10.22. 20:45:02

Nem'tom volt-e már, de felhívnám a tanácsadó figyelmét egy apróságra, amit a panasztevő leírt: a reklámanyag nem névre szóló, ez egy sima szórólap, csak épp nem a postaládában landolt, hanem a kilincsekre aggatták. Ennek fényében a beidézett, névre szóló, címzett reklámokról szóló §-ok nem tűnnek hasznosnak.

Amúgy a panaszosnak sz'tem igaza van, ugyanakkor marketingesként nem biztos, hogy nekem leesett volna a tantusz, hogy fülest adok a betörőknek.

Xezs6 2017.10.22. 20:57:26

@Lady Scarlett: A panelban lakó átlagproli lakása tele van szép summát érő elektronikai kütyükkel. Az a helyzet, hogy jelenleg a legtöbb lakáson szar a bejárati ajtó, de viszonylag nagy érték van odabenn, így nagyon jó pénzeket lehet összeszedni lakásbetörésből.

Sasfióka 2017.10.23. 00:07:02

Csak én gondolom úgy, hogy ha betörő lennék, akkor nem a szórólapterjesztési útvonal határozná meg a célt? Meddig tart "szóróanyagot" gyártani akár egy száz lakásos társasházba is, reggel elhelyezni, délután visszamenni, hogy ki nincs otthon. Nem kell ehhez telekom... Szerintem :)

Lady Scarlett 2017.10.23. 06:57:55

@stakeholder Manyecs: alj mar le. Mondtam hogy a panelprogramosoke talan nem, ahol tenyleg csinaltak futeskorszerusitest. Budan lakom, ismerem a kornyeket. Mellesleg laktam en is a Faluhazban meg a felujitas elott.
De ez csak egy resze annak amit szukseges volna a panelekkel megcsinalni.
A jatszotereket hagyjuk, egy ev alatt leamortizalodik az allaga. Ne az ujsagokbol indulj ki legyszives. A legtobb maltait 2 evvel az atadas utan mar jobb elkerulni.
Majd rajossz te is amikor gyerekezni fogsz.

Lady Scarlett 2017.10.23. 07:01:03

@Xezs6: ezt csak egy rtl klubon szocializalodott hulyegyerek gondolhatja igy. A valosag nagyon mas. Ahol van ertek ott van vedelem. Inkabb a vedelem nelkuli lakast nyomja fel es Rozsi nene osszes havi nyugdijat kicincalja a parnacihabol? Megeri azert a 20 ezer forintert?!

.Manyecska 2017.10.23. 09:40:55

@Lady Scarlett: :DD Sárlik kisasszony, én már nagyi vagyok!:D én még annó amikor az elsőt megnyitották nyilatkoztam is az Óbuda TV-ben!! már a máltait..nagyon szépen működik azóta is a fát nemigen tudod leamortizálni mellesleg a Vizán nem máltai játszóterek vannak hanem nemtom. A párom nemrég beleb.szott egy kerítéselemet a Dunába mert megunta hogy el van kerítve.@Rugovicsvalagba: nekem mondod?? tudom..38 milla volt ott is háromszobás..:DD

.Manyecska 2017.10.23. 09:51:04

@Lady Scarlett: nálunk ötven rugó volt a biztizár és plusz a loggia felől is van ajtó plusz a szomszédasszony is figyel most volt egy próbálkozás februárban...mondjuk max. a tévét vinnék el de az meg nem fér be a liftbe:PPP

hbh31 2017.10.23. 11:13:56

"Lady Scarlett: Ahol van ertek ott van vedelem." Bizony,ha nincs riasztód annyit is érsz! :)) Biztonságtechnikai cégnél dolgozom amúgy

.Manyecska 2017.10.23. 11:51:33

jut eszembe nem hiányzik valakinek a 42 éves salgótarjáni rokonnya? t.i. itt héderelt a Dunaparton egész nyáron a kutyusával-már hét éve!- most mindenki őt hajkurássza mielőtt ronggyá fagynak:(Na EZ a tragédia. meg az OFF.

Xezs6 2017.10.23. 13:17:34

@Lady Scarlett: Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, de személyeskedni azt tudsz. Nem vagy tisztában azzal, hogy milyen alapelvek szerint törnek be a betörők egy lakásba. Ha egy kicsit is követnéd a témát, tudnád, hogy egy betörőnek alapvetően tökmindegy, hogy mi van odabent (ezt eleve nem is tudhatja), csupán azt nézi, melyik az a környezet, ahol viszonylag gyorsan, szinte nulla lebukási eséllyel ki tudja nyitni az ajtót. Azt hiszed, hogy én találom ki, hogy egyre több a vagyontárgy a háztartásokban, viszont ezt nem követi a biztonságtudatos szemlélet? Hogy csak úgy kiszopom az ujjamból? Egy rakás szakértő nyilatkozta ezt, nem én találom ki. Gondolkozz már kicsit: okostévé, laptop, tablet, okosteló, ezek lazán vannak egy panellakónál is. Biztonsági ajtó, na az nincs. Találtam neked egy ilyet: www.origo.hu/itthon/20131104-hova-mikor-miert-es-kik-tornek-be-magyarorszagon.html

Itt azt olvasd el főleg, ahol arról írnak, hogy esetek 3/4-ben a kár 500 ezer Ft alatti. Magyarul nem a gazdagokhoz törnek be, ahogy te azt hiszed.

.Manyecska 2017.10.23. 16:27:22

@Sasfióka: ide ki van írva hogy szórólapozni szigorúan tilos, itt már tudnak valamit...:D@hbh31: mi úgy csináltuk hogy Reactor kollégával-itten kommentelő- pááárt "alkottunk" és ráígértünk másfél millióval :DDDD:P amikor a vevők itt voltak. Még cigizni is lementünk a parkba az idegtő' ..!:DD..

MrZed001 2017.10.23. 19:02:22

Azért érdekes, hogy elektronikus SPAM mennyire körülírt és tiltott, addig a hardveres szórólap SPAM meg mennyire megtűrt (törvényhozóink által). Egy időben pont ilyen trükkökkel szemelték ki, hogy hova törnek be. 2 nap, 2 bigyó az ajtóra. Harmad nap akinél ott volt, már jött is a pajszer. Na ezért volt első dolgom nekem is valódi biztonsági ajtót betenni (100+ÁFA). Az ajtó maga 120+kg. Az a fajta, hogy érzed, ha valaki meglendíti, nem akarod hogy odacsukja az ujjad :D Az egyik vicces videó után rendeltem meg, amikor a rendőrök mentek házkutatni, 10+ percig verték a faltörőjükkel, és meg se kottyant az ajtónak.
Mert a lépcsőházba amúgy mindenkit beengednek az ostoba szomszédok. A szórólapos meg volt sértődve, hogy hogy merem nem beengedni (kint a gyűjtő a szórólap szemétnek). A Jehova tanúit is nekem kellett kizavarni a házból. Meg a rakott szoknyás durván rejtett párnaárus erőforrásokat is. És még csak párna se volt náluk ... de akkor mit árulhattak ugyan? Mások mesélik, hogy homeless-ek ugyanígy jutnak be, és beköltöznek a szemétledobókba meg pincékbe, tároló helyiségekbe. Szóval agyrém.
Tényleg, azt meg tudja magyarázni nekem valaki, hogy mentek fel a panelek árai 1 év alatt majd a duplájára? Csak ámulok és bámulok, hogy agglomerációs szép nagy ház áráért adják már a béna pesti 50nm paneleket is.

Répázó 2017.10.23. 21:06:52

Hiszti indul 3...2....1...

Xezs6 2017.10.23. 21:19:47

@MrZed001: Mert egyre több a közönyös ember, mert inkább nem akarnak belekeveredni. Ha rászólsz a csövesre, hogy ne költözzön be a lépcsőházba, akkor lesz olyan, aki rádszáll, hogy micsoda szívtelen egy tahó vagy, hogy nem hagyod, hogy a saját szarában fetrengjen. Nem kell az embereknek a feszkó, és inkább leszarják.

.Manyecska 2017.10.24. 08:15:56

@Répázó: ..jön mindjárt Terike. Nyugi.

Thou 2017.10.24. 08:59:22

Elképesztő mik történnek a világban....

Terézágyú 2017.10.24. 11:00:07

Pószter... igazad van - de nagy butaságot beszélsz.
Ezzel az erővel az, hogy a takarítónő felállítja a lábtörlőt az ajtófélfához, hogy feltörölhesse a folyosót, és a tolvaj látja, hogy még délután sincs megigazítva - ez ugyanolyan "jelzés", hogy "nincs itthon senki a házban!!!"...

Kivéve ha valaki egész nap otthon van, és ezért nem veszi le a kilincsről a szórólapot, illetve nem igazítja meg a lábtörlőt :))))

Szóval ha hallgattál volna pószter....

.Manyecska 2017.10.24. 11:16:53

@Répázó: 2222, 2223...és még mindig semmi!!:D

.Manyecska 2017.10.24. 11:27:21

@Terézágyú: a párom pl.rendszeresen egy emelettel lejjebb akart bemenni a lakásba bizonyos napokon /azokon a napokon :P/ mekkora mákja van a szomszédnak!!:D

MrZed001 2017.10.24. 18:13:32

@Xezs6:
Tévedsz. Ugyanis ha rendőrt hívnak rá (megteszik), az se tudja kidobni a csövest a lépcsőházból. Kőbányán igen sokat copnak ezzel a panellakók.

Xezs6 2017.10.24. 18:59:52

@MrZed001: Ez meglep. Mit mondanak, mi a jogalapja az ott tartózkodásának?

MrZed001 2017.10.24. 19:17:49

@Xezs6: Mivel a lépcsőház nem magánterület, hanem közös használati (meg amúgy is nem trafipax és nem hoz pénzt a konyhára, tehát kit izgat ?!?).
De ez semmi. Feltörnek egy lakást (melózol, nyaralsz), beköltöznek, új zár, és onnantól rendőr se tudja kidobni a saját lakásodból se, mert ingatlanon belül van.
Mutogat a mocska egy egyértelműen hamis bérleti szerződést, és kész.

Xezs6 2017.10.24. 19:19:57

@MrZed001: Nem közös használati helyiség, hanem osztatlan közös tulajdon. Nem tudom hogy a jog mit mond, de úgy gondolom, hogy ha a lakók nem járulnak hozzá a csöves beköltözéséhez az osztatlan közös tulajdon területére, akkor onnan spuri van. Egyébként egy értelmesebb lakóközösség megoldja rendőr nélkül is, csak ugye az nem lesz teljesen polkorrekt, de hát tahóságra hadd legyen már tahóság a válasz.

Xezs6 2017.10.24. 19:25:59

Most rákerestem a témára, mindenhol azt írják, hogy a rendőr kiteheti az osztatlan közös tulajdonból a csövit, vagyis a lépcsőházból is. Az persze lehetséges, hogy vannak rendőrök, akik nem akarnak maguknak papírmunkát, aztán inkább elkenegetik az ügyet, de ilyenkor meg a lakóknak kell keményen fellépniük a rendőrrel szemben.

Itt van pl. egy írás, azt írja, hogy illetéktelen tartózkodásnak minősül: www.hirado.hu/2015/11/09/mit-tenne-ha-bekoltozne-a-hazaba-egy-hajlektalan-es-mit-tehet/

MrZed001 2017.10.24. 19:45:54

@Xezs6:
A rendőr egy pillanatig ki tudja tessékelni. De amit elment, a lopott/lelesett kapu kóddal ismét bent van a csöves.
Majd a rendőrség már ki se megy leterheltségre hivatkozva.

Xezs6 2017.10.24. 21:09:28

@MrZed001: Ez érthető. Erre írtam fentebb, hogy vannak nem polkorrekt megoldások is. Néha sajnos muszáj az embernek bepiszkolnia a kezét az eredmény érdekében.

Kondom Keselyű 2017.10.24. 21:30:43

@MrZed001:
a valsag alatt nagyott estek az arak, 3 eve kezdtek magukra talalni.
kozben nottek a fizetesek, es megnott a nem hotelben megszallo turistak szama is, ami felporgette a lakaspiacot.

10-20 eves tavlatban nezve a kozlekedes,es a lakas-haz fenntartasi koltsegek kulonbsege miatt milliokkal tobbe kerul a haziko ,mint a panel.
Azt is vedd szamitasba, hogy a panelek rendezettek, mar csak 1-2 hirhedt lakotelep van, mig a 20 millio alatti hazak vagy omladoznak, vagy a kornyekkel van komoly gond (rossz szomszedok, foldut, nincs minden kozmu az utcaban stb ...)
Azt is erdemes beleszamolni,hogy nekem 5 perces korzetben van 5 nagykozert,20 kicsi ,8 dohanybolt, es ket 0-24.
En naponta 40 percet utazok munkaba (oda-vissza), az erdi kollegam 3 orat.

SarahConnor 2017.10.25. 06:55:01

Rita! Tudod, mi a legjobb módszer? Jóban lenni egy szomszéddal annyira, hogy megigazítja a dolgaidat. Az én szomszéd nénim visszateszi a lábtörlőt és kihajítja a szórólapokat, amiket az egyik nagyon szorgalmas terjesztő az ajtórésembe tömköd. Ő mindig otthon van, mindent észrevesz, nagyon aranyos és megbeszéltem vele, hogy sokáig dolgozom, így nem akarom az üres lakásra felhívni a figyelmet. Több se kellett neki, évek óta töretlenül csinálja (én meg egyéb kis szívességeket viszont).
Ez az "Aranyos Szomszéd Néni" 2.1-es modell, már nem gyártják, csak egyéni megrendelésre.

Terézágyú 2017.10.25. 07:47:21

@SarahConnor:

Csak ugyanezt a szomszédnénit rühellik olyankor, amikor azt IS figyeli, hogy ki mit csinál, meg szól, ha zajonganak stb.
evvan....

fákkje 2017.10.25. 17:07:29

@stakeholder Manyecs: Már bocs de nem azért ültél másodikként a kádba, hogy keményre üljél? :DD

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2017.10.25. 18:41:52

@Lady Scarlett:
"ne lovald bele magad. A lakaspiac korrigalni fog es visszaall a panelek proli ara"

Megkésve bár... alighanem tévedsz.
A lakótelepi lakások jelentős része az objektív paramétereket nézve (zaj, zöldterület, közművek, fenntartási költség, közlekedés, szolgáltatások elérhetősége stb.) a budapesti lakhatási lehetőségeknek a jobbik részébe esik. Leginkább a jellemző lakóközösség miatt volt sokáig alacsony a presztízse. Az árak általános emelkedésével egyre fontosabbak az objektív tényezők, ez szép lassan változtatja (már jó ideje) a lakóközösségeket, az árak kiegyenlítődésével párhuzamosan ez is változik. Nem mindenhol, de jellemzően.

Lady Scarlett 2017.10.25. 19:14:27

@Xezs6: okostelefon, laptop, laposteve, tablet csupa olyan holmi, ami nem megszokott egy panellakonal, mar bocs. A 4 kozul 1, azaz esetleg egy. Joindulattal 2. Nem gazdagok laknak panelbn, jo lenne beemelni. Nem tudom ti hol eltek, de ne altalanositsatok legyszives! Ti meg adjatok lovat a betorok ala, hogy menjenek panelba lopni, mert osszeszed egy lakasban felmillat. Sok eszed van, oregem.
Tobb idos lakot ismerek, segitek, egyiknel sincs meg csak 50 ezres ertek sem, de mar mindhez betortek egyszer. Ahol nincs vedelem, biztonsagi ajto, csak a konnyen felnyomhato hazgyari ajto, ott nincs 50 ezer sem elrejtve, mert nem gazdag lakik ott.
Az agyas meg megy es felnyomja a szerencsetlen oregek otthonat. A biztonsagi ajtotra ugy sincs ideje mielott valami lako ki ne szurna.
Sok eszetek van mondhatom. Nem latjatok a fatol az erdot. De azert bizonygassatok, hogy de a panelba koltozik a tehetos reteg. Napersze.
Csakhogy ok koltenek is arra hogy ne lehessen hozzajukcsak ugy betorni.

Lady Scarlett 2017.10.25. 19:16:10

@Comandante en Jefe: nos ezesetben meggondolom, hogy eladjam e a panellakasom.

Xezs6 2017.10.25. 21:11:44

@Lady Scarlett: Egy vicc vagy öregem. Fogadjunk, hogy el se olvastad azokat, amiket linkeltem. Így meg nincs miről beszélni.

Lady Scarlett 2017.10.26. 06:55:56

@Xezs6: nem olvastam, mert nem erdekel.

Az sem, hogy egy onmagat ingatlanosnak kikialto gyakornok ujsagirocska mikert klimpiroz ossze a neten. Fingjuk nincs a valosagrol, ahogy neked sem.

.Manyecska 2017.10.26. 11:17:36

@fákkje: ugyan már, királylány.....@Lady Scarlett: lényeg hogy te max. képben vagy, bár szerintem háttal ülsz .:P

Xezs6 2017.10.26. 18:28:09

@Lady Scarlett: Baszki, te nem csak hülye vagy, hanem végtelenül nagyképű is. Csak tudnám, hogy mire. A második linkem nem is újságíró tollából származik, hanem konkrétan egy biztosító honlapja :) De nyilván ők is tökhülyék a dologhoz, csak te vagy okos. Olyan jó, hogy ilyen polihisztorok is vannak ebben az országban, mint te, mert nagyon kellenek most a mindenhez értő emberek. Kérlek nehogy külföldre távozz.

Lady Scarlett 2017.10.27. 17:08:30

@Xezs6: EGY BIZTOSÍTÓ?! HAHAHA! Legalább ne tetézd már a hülyeséget, bszki! Ez már tényleg sok, neked tényleg hibádzik valami...legalább ne vedd már kpnak amit egy BIZTOSÍTÓ mond...jézusom, hol élsz te?!

Lady Scarlett 2017.10.27. 17:11:06

@stakeholder Manyecs: Mondja ezt egy nyugdíjas, erkélyen szeretkező, unokázós, egyedülálló, harmincas, fiatal, ötvenes, 30 éve dolgozó, panelban lakó stakeholder manyecs! Legalább vennéd a fáradtságot és következetesen hazudoznál összevissza. Attól még mert más posztban ne írok neked, attól még látom miket kommentelsz, nagyon hiteles vagy. Napersze.

Xezs6 2017.10.27. 23:10:48

@Lady Scarlett: Most már elárulhatnád, hogy mire ez a nagyképűség. De komolyan, honnan ez az önbizalom?

.Manyecska 2017.10.28. 19:28:25

@Lady Scarlett: ezeket hol olvastad?????:D Zagyvaság. Ellenben tegnap kiment két ujjam szerelmi baleset.. neked nem ajánlom..:

Lady Scarlett 2017.09.03 20:05:14
@Gekko: ebben egyetertunk. Egyszer voltam noi jogan, izzadas es liheges nelkul ugy elfaradtam aznap, hogy 12 orat aludtam utana

ideje dugót nyelni..!! tízből egy kommentedben!!...nem húzol le senkit,megnéztem. Szégyen vagy. azért nem hergelődöm..nem éri el azt a szintet..:( :D Ha nem tetszik lehet Szűrni!!

Ja és egy általad prolinak kikiáltott-fiatal pár- megvette 25 millióért a másfél szobást. IGEN.

.Manyecska 2017.10.28. 19:32:14

@Lady Scarlett: ..jaaa és a prolik fáradnak egy egy kib...jógaóra után úgy hogy 12 órát alszanak. Mellesleg a hospice-háznak futok drága Sárlott, én proletár! amíg te otthon köpködöd szanaszét hétvégén a mogyit addig más a félmaratont gyűri de sebaj, na megyek az erkélyre szívni egyet. :DD

Dark Declan 2017.11.06. 13:51:08

Legközelebb meg a Postát fogja hívogatni Rita? Egyébként a Flip válasza előtt le a kalappal, jó fejek voltak.
süti beállítások módosítása