Tékozló Homár

Túszul ejtett egy csomagot a Media Markt

2018.01.05. 12:29 | Homár Hilda | 26 komment

3282.jpgHogy mik vannak! A Media Markt gyakorlatilag zsarolja szegény Tamást a csomagjával! Csak akkor akarják neki kiszállítani, ha visszajuttat nekik egy laptopot. Ami nincs nála. Nem is volt. Csak ezt nem tudja bizonyítani. Mondjuk a Media Markt se az ellenkezőjét.

Sziasztok!

Legújabb ügyem a Media Markttal kapcsolatos kis incidens. Pont ma egy hónapja (11.02.) leadtam a rendelést 3 termékre, amit ajándékkártyával kifizettem. Egy hétre rá (11.09.) megkaptam az elektronikus számlát, még egy napra rá pedig tájékoztatást kaptam emailben arról hogy feladták a csomagot postán. A várható kiszállítást ekkor 1-3  napon belülre ígérték. A nyomkövető kód amit adtak a szokásos 13 karakter helyett 20 lett és így a posta oldalán nem is sikerült nyomonkövetni a helyzetét a csomagomnak, de ekkor még nem idegeskedtem emiatt. Egy héttel később (11.17.) emailben megköszönték hogy náluk vásároltam, és kértek hogy értékeljem a terméket. Itt már kezdett furcsa lenni az ügy, de arra gondoltam hogy esetleg a posta elkavarta egy kicsit és emiatt csúszni fog a kézbesítés.

Eltelt még egy hét (11.24.) mire úgy döntöttem hogy mostmár felhívom őket hogy mi a helyzet. Első körben nem tudták ők sem, egy későbbi visszahívás után közölték velem hogy véletlen két csomagot összecseréltek és hozzám egy laptopot küldtek el. Érdeklődtek hogy megkaptam-e, a nemleges válasz után azért biztosra mentek és még vagy kétszer megkérdezték. Tényleg nem tudtam semmit a laptopról. A csomagom viszont mint kiderült náluk volt megint és megígérték hogy eljuttatják hozzám. Emellett kértek ha megkapnám a laptopot, akkor vegyem át és küldjem el az ügyfélszolgálatra postán. Ebben maradtunk végül.

Ma az egy hónapos kapcsolatunk emlékére felhívtak délelőtt az ügyfélszolgálattól. Közölték hogy úgy tudják a laptop nálam van és kérdezték hogy mi a helyzet vele, visszaküldtem-e már. Én viszont azóta sem tudok a laptopról semmit, bár arra kíváncsi lennék hogy honnan veszik azt hogy nálam van. Még az első alkalomnál direkt megkérdeztem hogy nem-e kéne aláírni egy átvételi elismervényt amikor átveszem a laptopot. Természetesen igen, így még jobban furcsállom hogy honnan veszik hogy nálam van az elismervény hiányában. Aztán érdeklődtem én hogy mi a helyzet az én csomagommal. Közölték hogy addig nem küldik el, amíg nincs meg a laptop. Na itt lett elegem. Most kutatom hogy milyen lehetőségeim, szívesen vennék erre vonatkozóan ötleteket.

Köszönettel,
Tamás

 

Kedves Homár Olvasó!

Az adott termék interneten történő megrendelésével és annak elfogadásával a felek között adásvételi szerződés jött létre, amelynek során az eladó követelheti a vételárat, a vevő pedig a termék leszállítását.

Ha a fogyasztó a megrendelés során helyes szállítási, számlázási adatokat adott meg, akkor a csomag esetleges téves kézbesítése a vevőtől független körülmény. Az eladó ezt meghaladóan nem teheti függővé a termék leszállítását egy esetleges másik, tévesen kézbesített csomag megérkezésétől sem.

Fentiek alapján a vállalkozás részére javasolható egy írásbeli panasz és a megkötött szerződés teljesítésére vonatkozó felszólítás benyújtása megfelelő határidő tűzésével. E mellett a fogyasztó számára nyitva áll a szerződéstől indokolás nélkül történő elállás joga, amelynek alapján a már kifizetett vételár/ajándékkártya visszakövetelésére nyílik meg a lehetőség.

Természetesen, ha a laptop időközben valóban megérkezne, akkor a fogyasztó választhat, hogy téves kézbesítés miatt az átvételt megtagadja vagy ha már átvette, akkor azt az eladónak visszajuttatja.

Felhasznált jogszabály:

- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

UPDATE

Elképesztően csudás dolog történt! Jelentkezett nálunk egy olvasónk, méghozzá egy olyan levéllel, ami akár hirtelen helyre is pöccintheti a kizökkent világegyetemet. Mindenesetre Tamást és Sz-t összekötöttük, és izgatottan várjuk a folytatást!

Kedves Homár!

Ha van rá lehetőség, összekötnének Tamással akinek csomagját túszul ejtette a Media Markt? Gyanús az időpontok alapján hogy novemberben én kaptam meg az Ő csomagját és ezek szerint cserébe nem kapta meg a laptopomat amiért én egy hónapig harcoltam :) Hátha valahogy tudok segíteni neki. Az email címemet nyugodtan átküldhetik neki :)

Köszi előre is!

Sz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monsta 2018.01.05. 12:36:22

Mik a csomagrablók követelései? Bajusz menjen be gatyában a tóba?

Monsta 2018.01.05. 12:44:00

Csak telnek a hetek-hónapok, azért rohadt türelmes a kuncsaft, én már biztos rácsaptam volna az asztalra.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.01.05. 12:48:37

Van félmillió forintom a MediaMarktnál. Igaz, bizonyítani nem tudom, de küldjék már vissza, mert csak!

Darth Revan 2018.01.05. 12:50:53

ha a media markt tudja bizonyitani a csomag atvetelet a postai bizonylattal, akkor perelje be a posztolot, de torvenytelenseget nem lehet egy masik torventelenseggel jova tenni, ergo a kifizetett arut el kell kuldeniuk.

Nouby 2018.01.05. 14:09:38

Türelmes a poszter. Én emailben minden EUs ország MMnak elküldeném a panaszt. Égjenek a fasszopók...

Im just here for the comments 2018.01.05. 14:16:36

Azt hiszem a pofátlanság enyhe kifejezés erre.
Bekamuzta a kézbesítő, hogy leadta a laptopot Tamásnál, vagy hogy jött ez ki az MM-nél?
Mondjuk a levél megírása óta eltelt egy hónap, kíváncsi vagyok, mi történt azóta.

balage28 2018.01.05. 19:29:45

En kaptam egy laptopot - nem tudom ki kuldte, de remekul hasznalhato, koszonom.

incognito ergo sum 2018.01.05. 20:38:52

A laptopnál lett érdekes a dolog.

Duplaxiii 2018.01.05. 21:13:20

Jó látni, hogy az abszur témát egy normális ember azonnal megválaszolta.
Szerintem egyszerűen szarki kell az egészre és elvinni perre.
Gond nélkül ingyen kapod a rendelt terméket, hiszen a MM alapból jogsértően járt el, vagy nem éri meg neki a per vagy a megítált kártérítés bőven fedezi a rendel cucc árát.
Ugye a hozzáértő is írta, a szerződésen - ha arra külön pont nem utal - nem összecvonahtóak, azaz akkor sem tartahtó vissza a rendelt dolog, ha tényleg nála lenne a laptop.
És ahogy olvasom, ez egy előre fizetett szállítás, azaz már közelít a lopás és a zsarolás területéhez is, ami elég komoly büntetőtétel és 100% ban nyerhető.

kolompa lole 1111 2018.01.06. 03:15:18

Ezek után már megtartanám a laptopot ha megjön, nem hívogatnám őket, használnám ameddig lehet, aztán ha fontos nekik, akkor majd hívogatnak ők hogy hogy tudják kicserélni a 2 cuccost. A k. anyjukkal szórakozzanak, móresre kell tanítani az ilyeneket. Ha meg nem jön laptop, akkor fizetési meghagyás (ha már kifizetted a vételárat, de nem utalták vissza), amiből ha sokat baszakodnak, felszámolás lesz, erről nyugodtan érdeklődjenek a CHS-nél, hogy is működik ez. :D Ha meg nem fizettél semmit, akkor hagyni kell a picsába, aztán ha mégis előkerülnek 1 hónap múlva, akkor "most már nem kell" felkiáltással visszaküldeni a szarjukat. Én se veszem át a rendelt kaját, ha a szokásos 1 óra helyett 2 után ér ide a futár (anélkül hogy ELŐRE közölték volna hogy többet kell várni, mert ugye akkor a rendeléssel elfogadom azt).

sure_shot 2018.01.06. 10:08:08

Nem kell a műbalhé, tudjuk hogy már rég eladtad az ebül szerzett portékát...

Bobby Newmark 2018.01.06. 13:56:00

A posztolót lehet már..?

Csak mert a MediaMarkt az arra van, hogy felemeld a segged, odamenj, és azonnal hozzájuss a műszaki cikkhez. Ha már neten rendel az ember, nagyjából bárhol máshol 20%-kal olcsóbb minden, iszonyat felárral dolgozik a MM.

CCnick 2018.01.06. 18:48:25

@Bobby Newmark: Kivéve amikor ép az MM akciózik valamit és egy árban van vagy esetleg még olcsóbb is a termék mint máshol vagy esetleg a juzer fizet 200ft MM felárat azért, hogy ha el akar állni a vásárlástól akkor ne egy Záhonyba bejegyzett webshop postafiókjába kelljen visszajuttatni a terméket hanem a közeli MM ügyfélszolgálatára beviheti amikor épp arra jár.

Secnir 2018.01.06. 19:08:44

mi asszonnyal csak úgy, kaptunk egy-egy csekket, hogy fizessünk be rajta egy tetszőleges összeget. hát nem tudom, nem tartozunk senkinek, úgyhogy hanyagoljuk a dolgot...
;)

CCnick 2018.01.06. 20:04:06

@Secnir: Nekem nemrég egy 15millás csekket küldött egy adóságbehajtó mert az ügyintézőjük valamit benézett.

Bobby Newmark 2018.01.07. 00:56:57

@CCnick: Nemtom, én nem azért szoktam vásárolni, hogy aztán visszavigyem, meg nem is ez a szórakozásom, de hát nem vagyunk egyformák...

MMet egyébként arra használom, hogy végtelenítsem a fülhallgatómat. Veszek egyet, adnak rá két év garanciát, és szinte tuti, hogy max egy éven belül, de általában fél év alatt megtörik valahol a picsába. Akkor visszaviszem, és hozok helyette egy ugyanolyan újat. Tudom, hogy ez kibaszás a gyártóval, de nem vagyok Terézanya, hogy olyan kurvára foglalkozzak a cégek lelkivilágával meg profitjával.

CCnick 2018.01.07. 19:59:22

@Bobby Newmark: Én se azért vásárolok, de nem egyszer fordult már elő a történelem során, hogy a megvett termék nem pont azt és pont ugy tudta mint ahogy elvártam volna töle a leirások alapján így kialakult bennem az óvatosság és ha valami olyan azt inkább visszaadom 14 napon belül. Mert "nem vagyok Terézanya, hogy olyan kurvára foglalkozzak a cégek lelkivilágával meg profitjával. "

VisionX 2018.01.08. 08:56:04

@Bobby Newmark: Ahogy írtam is, ajándékkártyával vettem ezeket a cuccokat. Ezért az MM, máskülönben a közelébe nem megyek az ára miatt a boltnak.
Egyébként a sztori vége az lett hogy kb egy tucat telefonálás után (minden nap hívtam őket a végén) közölték hogy nem tudják hol a csomagom, így elküldik megint. Aztán kiderült hogy az egyik áru amit rendeltem az már nincs is raktáron. Itt közöltem vele hogy akkor inkább utalják vissza a pénzt, amit bár az ajándékkártyára nem lehetett, de a bankszámlára elutalták. Kb két héttel és pár telefonálással később. Aztán egy konkurens áruháznál olcsóbban megvettük ami kellett. :)

Jessybátsi 2018.01.08. 12:37:26

Btk. 367. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Jessybátsi 2018.01.08. 12:38:55

Mondjuk nem tudom, hogy a MediaMarkt-ra, mint jogi személyre hogyan alkalmazható, de érdekes dolog. Vannak itt jogászok?

Sluck Ödön 2018.01.09. 12:59:38

@Bobby Newmark: Nem, illetve nem mindig. Tájékozódni kell, és ne zárt ki őket eme előítélet miatt. Én pl. a kerámialapos tűzhelyemet vettem náluk, mert éppen akkor ott volt a legolcsóbb.

KaTe 2018.01.09. 14:02:09

@Jessybátsi: És hogy gondoltad azt az 1-5 évet? Az egész media markt összes alkalmazottjára, vagy csak arra, aki a válaszokat írta? Esetleg csak az igazgatóságra/cégvezető(k)re?

Ez így ebben a formában egyszerű hibás teljesítés. Írásban fel kell szólítani a céget, hogy elállsz a vásárlástól. Ezzel párhuzamosan a media markt felettes szervénél bejelenteni az esetet, hogy vizsgálják ki és büntessék meg a céget.

Csodálkozom amúgy, hogy a posztoló van annyira vajszívű, hogy képes 30 napig várni a media markt válaszára.

"Egy héttel később (11.17.) emailben megköszönték hogy náluk vásároltam, és kértek hogy értékeljem a terméket."
- én itt hívtam volna fel őket és amennyiben az ügyintéző ilyen moslékot ad elő nekem, felszólítom, hogy pontosan 3 munkanapot adok arra, hogy a rendelést teljesítsék vagy a vételárat visszautalják a számlámra. Ha 3 munkanapon belül nincs a termék nálam, vagy a pénz a számlámon, írásban elállok a vásárlástól. Amennyiben az elállást követő 14 napon belül nincs a pénz a számlámon, mehet a bejelentés a felettes szerveknél, illetve békéltető testület, bíróság, stb. Ezen mit kell 30 napokat várni?

Jessybátsi 2018.01.09. 14:15:04

@KaTe: A MediaMarkt jogi személy, ezért ilyen módon nem büntethető értelemszerűen. Ezért kérdeztem, hogy vannak-e jogászok? :D Viszont a zsarolás szvsz. megtörtént. @▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "A sima közlés, hogy nem küldjük, nem fenyegető." - de, az!

Bobby Newmark 2018.01.15. 22:16:05

@Sluck Ödön: Nem zárom ki őket egyáltalán, de a fent leírt módon használom. Kell valami olcsó szar, akkor bemegyek és megveszem. Általában fülhallgató, mert az fogyóeszköz. Meg billentyűzet.
Vagy a másik, ha kézbe akarok venni valamit, ami kell. Fényképezőgépet is megtapiztam MMben, aztán megvettem 20%kal olcsóbban márkaboltban, miután kiderült, hogy fizikailag is rendben lesz az igényeimhez, nem csak technikailag.
süti beállítások módosítása