Tékozló Homár

DIGI vs. UPC

2018.02.06. 11:03 | Homár Hilda | 198 komment

pexels-photo-356079.jpeg

Kedves olvasó! A poszt elolvasása előtt kérlek szavazz! Nálad, egy szolgáltatóvetélkedőben a DIGI vagy a UPC állna nyerőre?

 És most lássuk, az éles tesztet, amit Orsinak köszönhetünk. 

Kedves Homár!

Alább csatolom a Digi Távközlési Kft.-nél tett, több hónapos vesszőfutásom rövid történetét.

Október 26-án a Diginél megrendeltük a netet az új albérletbe, a visszaigazoló email azt írta, 15 napon belül felveszik velünk a kapcsolatot. Ez kissé érdekes volt, (UPCnél 4 nap), de mindegy, akkor két hét. A 12 nap környékén hívtuk, hogy mi a helyzet, azt mondták, látnak a rendszerben, kis csúszás, türelem. Okés, húsz nap után semmi, megint telefon. Akkor a válasz: hoppá, a rendszer véletlenül 30 napos határidőre állított be minket, és most ez alapján soroltak be, elnézést, nemsokára jönnek.

Újabb 10 nap, 30. nap is eltelik, megint telefon. Erre a válasz, hogy a szerelő azért nem hívott, mert nem látja a rendszerben a társasházi beleegyező nyilatkozatot. A micsodát, kérdezem, az mi? Az egy nyomtatvány, amit ki kell töltenie a közös képviselőnek és alá kell írnia, anélkül nem megy a bekötés. Remek, és ez most derült ki számukra is, vagy csak nekem nem szólt senki? Mondom, akkor küldjék át, jó, válaszolják, adjam meg a mailcímem (amire már egy visszaigazoló mail jött, valahol talán akkor megvan), de nem baj, megadom. Semmi. Felmegyek a honlapra, megkeresem, kinyomtatom, kitöltetem, aláíratom, visszaviszem az ügyfélszolira. Okés, nemsokára jönnek.

Újabb két hét, immáron december 18. van. Felhívom, hogy karácsonyig érjenek már ide, jó, szólnak a szerelőnek. Aznap este keres egy mobilszám, amin a szerelő jelentkezik. Mondja, hogy ők azok, akik kiépítik, a lakásba majd mások viszik be, de december 27-én kijönnek reggel. Mondom, ezen a számon akkor kereshetem? Válasz:

A francba, nem lett volna szabad ezen hívnom. Na mindegy, akkor igen.

Karácsony, jön és megy, december 27-e van. Reggel 9, még nincs senki, felhívom a szerelőt. Felveszi, mondom ki vagyok, és kérdezem, hogy mikorra számítsunk rájuk? Válasz, a kollegák már voltak kint.
- Mikor?
- Ma reggel.
- Uram, reggel óta itthon vagyok, nem volt itt senki.
- Akkor már korábban.
- Azt akarja mondani, hogy ma hajnalban itt voltak?
- Ja, nem, akkor korábbi napon voltak, és megbeszélték a közös képviselővel, hogy január 9-i héten mennek.
- És megmondaná, miért a közös képviselővel, és miért nem velem egyeztettek ilyen ügyben?
- Mert voltak kint és megbeszélték vele.
- Mikor?
- Valamikor novemberben.
- Uram, én magával beszéltem december 20-án, abban maradtunk, hogy ma itt lesznek.
- Igen, de a kollegák közben beszéltek a képviselővel.
- Novemberben.
- Igen.
- De én magával egy hónappal később, egy hete.
- Hát, most már januárban mennek.
- Árulja már el, hogy mégis miért nem a megbeszélt időpontban jönnek?
Erre leteszi a telefont. Visszahívom, nem veszi fel. Okés, kicsit elfogyott a türelmem, kikerestem a T-online tudakozóban a telefonszámot, és megírtam egy 3 oldalas panaszt, amit elküldtem a Diginek és a Fogyasztóvédelemnek is. A Digit emellé fel is hívtam, megtettem a bejelentést.

Eljön a január 9-i hét, 10-én ki is jönnek, kiépítik a házban a hálózatot. Itt azért megjegyzem, hogy a megrendelés 2017 október 26-án történt, jelen pillanatban 2018 január 10-ét írunk, és a lakásban még nincs net. Megcsinálják, majd csend, néma hallgatás, végül felhív minket egy kollega, hogy január 23-án jönnek bekötni a lakásba, de a szerelőnek oda kell adni a tulajdonos aláírt hozzájárulását.

Letöltjük, el sem olvasom, elküldjük a főbérlőnek, aki visszaküldi azzal, hogy ne haragudjunk, de ő ezt nem tudja aláírni. Tudniillik a DIGI nyomtatványában az van benne, hogy a főbérlő a személyes magánvagyonával kezességet vállal azért, hogy mi időre befizetjük a számlát, és amennyiben mégsem, akkor a DIGI bírósági úton rajta, mint tulajdonoson hajthatja be a tartozást. Ezt a tulajdon anyám sem írná alá nekem, nemhogy a főbérlőm, akivel semmi rokoni vagy személyes kapcsolatunk nincsen, üzleti szerződésben állunk. Elképesztő, nem utolsósorban szerintem jogsértő is.

Így 22-én este, mikor megkaptuk az üzenetet és elolvastuk a nyomtatvány, szépen bementünk és lemondtuk az egészet. Átmentünk a UPChez, ott 22-éről 29-ére ígérték a bekötést. Nem kell kezesség, nem kell közös képviselői nyilatkozat, minden átmegy 7 nap alatt… remélem.

Ha valaki véletlenül betévedne a DIGIbe az olcsó csomagjaik miatt, ne feledje: olcsó húsnak híg a leve, nem kicsit.

Üdv:

Orsolya

UPDATE jan. 30.

Pont tegnap este voltak kint, előző hét kedden mentünk be megrendelni, másnap még be kellett vinni a bérleti szerződés és a tulajdoni lap másolatát, hétfőn az általunk választott időben kijöttek, fél óra alatt bekötöttek mindent, azóta működik minden pompásan. És ami legszebb, ugyanannyit fizetünk csomagban a netért, amennyit a Diginél fizettünk volna.

Utoljára akartunk váltani, járt utat a járatlanért tipikus esete, UPC vagy semmi..

Üdv,

Orsi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2018.02.06. 11:09:03

"Elképesztő, nem utolsósorban szerintem jogsértő is."

Miért lenne az? Milyen jogszabályt sért?

CID 2018.02.06. 11:13:55

Ha a társaházba nincs még bevezetve a Digi, nyílván kell a közös képviselő hozzájárulása, sőt leginkább a társasházé.

KaTe 2018.02.06. 11:13:59

@Leadfoot: Hát ja. Ilyen erővel vállalhatna a közös képviselő is kezességet a posztoló számlájára, elvégre neki is köze van a lakáshoz, vagy legalábbis a házhoz. Tulajdonképpen a DIGI kivel is szerződött?

Nem is értem, hogy gondolták azt ott a DIGI-nél, hogy majd behúznak bármit is egy olyan társasházba, ahol már a UPC szolgáltat?! Főleg, hogy UGYANAZON az áron? Ez hol éri meg nekik? Persze, hogy nem törekednek, hogy legyen ott szolgáltatás.

Terézágyú 2018.02.06. 11:17:23

"a főbérlő a személyes magánvagyonával kezességet vállal azért, hogy mi időre befizetjük a számlát, és amennyiben mégsem, akkor a DIGI bírósági úton rajta, mint tulajdonoson hajthatja be a tartozást. Ezt a tulajdon anyám sem írná alá nekem, nemhogy a főbérlőm, akivel semmi rokoni vagy személyes kapcsolatunk nincsen, üzleti szerződésben állunk. Elképesztő, nem utolsósorban szerintem jogsértő is."

Erről már volt szó a homáron: nyilván arról volt szó, hogy egy csomó albérlő tartozást halmozott fel, aztán eltűnik...
Ezért kell aláírni a közös képviselőfánknak meg a tulajnak is.

Leadfoot 2018.02.06. 11:22:47

@KaTe: Ez tök független attól, hogy te vagy én mit gondolunk erről a kitételről. Miért lenne jogsértő ilyet megkövetelni? Egyszerűen csak nem szeretem, mikor valaki a hasára üt, és kijelenti, hogy valami JOGSÉRTŐ, ami nem tetszik neki.

Pórnhab 2018.02.06. 11:45:52

@Leadfoot: hát én sem tudom h jogsértő-e,de az hétszentség h ilyet akkor sem írnék alá ha két mankóval jönne könyörögni..

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.06. 11:55:20

Na hát igen eleve azzal kellett volna kezdeni, hogy körbenézni a házban, hogy melyik szolgáltató van bent. Akkor kiderült volna, hogy a Digi nincs is és lehetett volna egyből ejteni, megspórolva ezt a mérhetetlen szopást.

Valaki3 2018.02.06. 12:44:28

A Digi agyba-főbe reklámozza a szupergyors internetet. Nekem van már Digi internetem, csak szerettem volna egy gyorsabbat, ezért megrendeltem. Azt a választ kaptam, hogy kijönnek a házba a kollégák, és felmérik, hogy lehet-e a meglévő kábelhálózatnál a gyorsabb netet bevezetni. 1 hónapot vártam a válaszukra, majd ismét telefonáltam. Nem látták az ügyintézőik a rendszerben a kérésemet, ezért újra felvették az igényt. Megint vártam, telefonáltam, amikor is az ügyintéző azt válaszolta, hogy " ja, akkor nem lehet gyorsabb internetet telepíteni magukhoz". Ennyit a Digi korrekt ügyintézéséről. Amúgy a Digi telefon is elég gyakran nem működik. Egyszer írtam kritikát a Digi Facebook oldalára, normális hangnemben, válasz helyett tiltottak.

KaTe 2018.02.06. 12:51:17

A szavazás is nagyszerű, hiszen a DIGI leginkább társasházakban van jelen, az meg elég ritka, hogy egy társasházban legyen DIGI és UPC is egyszerre, tehát akinek DIGI előfizetése van, az nyilván a DIGI-t fogja kihozni jobbnak, akinek meg UPC, az azt. Mellesleg, a UPC facebook oldalán ha írok nekik privát üzenetet bármilyen technikai kérdéssel, max. fél napon belül válaszolnak. A DIGI vajon tud ilyet?

köszönöm a kommentált 2018.02.06. 12:56:50

@Valaki3: az ilyen agyhiányos tötymörgés a legfelbaszóbb. Ennél még a válaszra sem méltatunk témája is jobb. Vélhetően oroszlánrész tulajdonitható telefonos Manyika agyi funkcionális épességeinek.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.06. 13:11:07

@KaTe: nálunk pl mindkettő van és csak egy 60 lakásos társasház vagyunk. Mikor odaköltöztem vagy 6 éve, akkor csak UPC volt, értelemszerűen azt köttettem be. Nem sokkal utána lett Digi is. Akkor még olcsóbb volt a Digi, most már a UPC is egyre olcsóbb. Probléma volt párszor (nem a bekötéssel, vagy a nálam eszközökkel), de az évek alatt a Digivel is valószínű lett volna ennyi.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2018.02.06. 13:19:19

@KaTe: elég nagy társasházban lakunk, mindkét szolgáltató jelen van.
10 év UPC után váltottam Digire, mert szemtelenül elszálltak a upc árai.
Most ugyanazt, illetve netben jobbat majdnem harmadáron kapom.
A upc egyből megkeresett, miért hagyom ott őket, rögtön ajánlott a diginél is olcsóbb konstrukciót, persze beintettem nekik. Mocskok.

Darth Revan 2018.02.06. 13:19:25

Nalunk is UPC volt, azutan felvasarolta a Virgin Media.
Most januarban felemletek a dijat 46 eurora, mondom kicsit szetnezek a piacon
erre kiderult, hogy en a 30MBitert fizetek 46 eurot, az uj ugyfelek pedig 240 MBitet kapnak 46 euroert

mondom nekik, coki van, emeljetek csak meg a sebessegem. erre ok, lofaszt, mondom anyatok picsaja es felmondtam a szerzodest.

persze mas nem szolgaltat a kornyeken, ugyhogy most csak mobil internet van otthon.

köszönöm a kommentált 2018.02.06. 13:27:55

@Darth Revan: ez az, így kell érdekérvényesíteni.

CID 2018.02.06. 13:54:37

@Darth Revan: Jól kibasztál velük :D Azért nyugtass meg, az a 46 euró éves díj volt? :D

Xezs6 2018.02.06. 13:58:45

Khm, már rég nincs olyan, hogy főbérlő. Tulajdonos van, meg bérlő. A szoci időszakban volt utoljára olyan, hogy főbérlő.

Xezs6 2018.02.06. 14:00:18

@KaTe: én ezért nem szavaztam. Nem releváns, hiszen csak az egyiket használom.

Tomasz_a_gozmozdony 2018.02.06. 14:09:18

Légyszi Orsi muti meg hogy ugyanannyit fizetsz ugyanakkora netert meg tv-ert mint a diginel. Ez egy fizetett hirdetés vagy gerillamarketing ha úgy tetszik.

2018.02.06. 14:21:32

@Leadfoot: Már bocsi,de ennyi erővel a főbérlőt vegyék elő,ha elmegy a bérlő bankot rabolni?Nem ő köti a szerződést,csak beleegyezik,hogy fúrjanak a lakásban.

Xezs6 2018.02.06. 14:35:15

@Tomasz_a_gozmozdony: egyébként valszeg az. Már az elején lévő szavazás is gyanús.

Darth Revan 2018.02.06. 14:44:34

@köszönöm a kommentált: @CID:

A 46 euro az a havi dij.
Az a baj, hogy nem lehet ujrakotni azonnal uj ugyfelkent, ezert 3 honapot muszaj vagyok mobilnettel beerni.
amugy annyira nem veszes a mobilnet sem, 15 euro havonta, csak hat nem korlatlan: 30GB letoltesi korlat havonta.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.06. 15:01:32

@Tomasz_a_gozmozdony: hát ez így egy időpillanatban sem összehasonlítható, már csak azért sem, mert a tv csomagok, net sebesség nemigen egyeznek. Egyébként meg sokszor azért nem éri meg váltani, mert a legtöbb előfizető nem a listaárat fizeti egyik helyen sem. Én, mivel már évek óta ügyfél vagyok, és egyre több szolgáltatásom van náluk, bőven a listaár alatt vagyok. Ha most átmennék a digihez, összességében többet fizetnék ott (attól tekintsünk el, hogy 120Mbit helyett, mondjuk 300Mbit lenne a net mondjuk, mert ezen a szinten ez már csak parasztvakítás) és van olyan szolgáltatás, ami most a diginél nincs is

Terézágyú 2018.02.06. 15:05:37

@a lekvár neve puffin:
"Már bocsi,de ennyi erővel a főbérlőt vegyék elő,ha elmegy a bérlő bankot rabolni?"

Igen, előfizetni egy szolgáltatásra ugyanolyan, mint bankot rabolni.
Szép hasonlat.

The Good Boy 2018.02.06. 15:21:19

most vagyok egy (tányéros) digi lemondás közepén. szerintem homár pozitív lesz, látva az eddigi döcögés. kezdjük azzal, hogy a telefonos ügyifogyin akárhányszor abba az irányba választottam a menüben, ami a lemondás felé ment, mindig csak másodikra sikerült érvényesíteni a menüpontot, elsőre ment minden a maga kerékvágásában, azaz kezdte elölről a menüpontok felsorolását. De biztos nem a digivel volt baj, hanem a telefonommal...
Kb. 5 perc csak ezzel ment el, hogy a nyugizenéig elérjek.
Az már csak hab a tornán, hogy noha 20 km-re van a saját megyém székhelye, ott nincs digi ügyfélszoli, csak a szomszédos megyékben (80 és 100 km), így marad a telefonos, emailes (esetleg tértivevényes levelezős) ügyintézés. Most már eljutottam odáig, hogy email-ban megkaptam azon dolgok listáját (és listaárát), amit majd le kell adni, ha jön érte a szerelő. Persze, ha felhív (ezt nem én mondom, hanem az ügyfélszolgálatos!), mert ha nem, akkor marad (szerintük) a személyes átadás. Na a leadandók listája már előre vetíti, hogy nem fog menni, mert a két különböző eszközhöz rendelt szám és szerződésszám közül csak az egyiké stimmel... Ja, és mivel költözés miatt lett lemondva, a cuccért egy másik címre kell jönniük. Szóval lesz akna, de kíváncsi vagyok, és konok meg megalkuvást nem tűrően fogom a meccset lejátszani velük, ha megakad valahol a fogaskerék, olyan tudatos ügyfélféle módjára.

CID 2018.02.06. 15:27:07

@a lekvár neve puffin: A főbérlőt semmi nem akadályozza meg, hogy a saját nevére megkösse a szerződést, majd azt bevasalja a bérlőn ;)

@Darth Revan: Na, azért jó olvasni, hogy ott is szarháziak, de legalább drágák :D

@onlajnok: A Digi egy fostalicska, legalábbis nálam... 3 hónap alatt kétszer sikerült túllépniük a garantált letöltési sebességet, persze nem sokkal.

További magyar hang 2018.02.06. 15:51:51

Ezek a dolgok, amiket Orsolya ír, szerintem totál nem a szolgáltatótól függnek, hanem az alkalmazottaktól, szerződött szerelőktől. Amikor nálunk kiépítette a hálózatot a DIGI, a lépcsőházban kifüggesztették, hogy kész a munka, lehet menni szerződést kötni. UPC-hez befáradtam, TV szolgáltatást lemondtam, minden flottul ment. DIGI-hez is befáradtam, megkötöttem, a jelzett időben jöttek, a már kiépített koax kábelre rákötöttek, onnantól a TV szolgáltatás makulátlan, ötvenvalahány digitális csatorna, jó része HD, nincs set top box sem, koax kábel közvetlenül a TV-be dugva. DIGINET1000-es internet 8-900 Mbit/s sávszélességgel hasít, nem érdekli őket, hogy mennyit töltök le, s fel. Vezetékes telefon is hibátlan. Most akkor jelentsem ki, hogy a DIGI a legjobb?

köszönöm a kommentált 2018.02.06. 15:53:31

@CID: szerintem 15 oróért 30gébé nemrossz.

Terézágyú 2018.02.06. 15:54:36

@További magyar hang:
"Ezek a dolgok, amiket Orsolya ír, szerintem totál nem a szolgáltatótól függnek, hanem az alkalmazottaktól, szerződött szerelőktől"

Vagyis a szolgáltatótól :)

Pórnhab 2018.02.06. 15:59:35

@További magyar hang: én is befáradtam ettől a befáradtamozástól...

CID 2018.02.06. 16:01:26

@köszönöm a kommentált: a vezetékesre utaltam. A mobil tényleg nem rossz.

Tomasz_a_gozmozdony 2018.02.06. 16:02:57

@onlajnok: nekem még sosem tudtak hűséggel alaigerni a listaaras diginek. 500/200as netert, a tv-ert meg a telefonert fizetek 7600 körül havonta. Ha csinálnék hűséget, 5000 körül lenne.
A lépcsőházban amúgy van digi, UPC es tréhome is. :D a bőség zavara ha úgy tetszik.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.06. 16:06:36

@Tomasz_a_gozmozdony: hát én ennél jelenleg is kevesebbet fizetek pedig benne van egy még mobil telefon is (mobilnettel és egy óra lebeszélhető perccel). Igaz a net csak 120mbit, a tv meg digital bronze.

Tomasz_a_gozmozdony 2018.02.06. 16:18:46

@onlajnok: hát így nem rossz. :) Nekem fontos hogy ne legyen hűség, meg plusz kütyük a szolgáltatás használatához. Régen UPCs voltam, még anno amikor nem is volt digitális tv náluk, meg asszem 15 megabites netem volt :D

Ustim 2018.02.06. 16:22:50

Bújtatott UPC propaganda ;)

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.06. 16:23:25

@Tomasz_a_gozmozdony: na igen itt van egy év hűség, de a lakás a miénk, szóval úgyse mondanánk fel. Kütyü csak egy modem van, ami routerként is szolgál, szóval nem kezelhetetlen. Ja én is analóg tv-vel kezdtem és húztam is azt amíg lehetett, meg valami 30 mbit-es nettel, ami szépen felkúszott eddig magától.

Laredo 2018.02.06. 16:43:39

Nálunk is nagyonromán a net. De az 53 négyzetméterre elég,plusz mindenféle dekóderbiszbasz nélkül jön a HD adás.

UPC anyáméknál van,havonta 2-3 netszünet garantált.

Serivor 2018.02.06. 16:43:57

Kiderült valahonnan, melyik ország melyik városában esett meg a dolog?

köszönöm a kommentált 2018.02.06. 16:56:17

@CID: ne magyarázkodj, inkább csókolj meg!

Xezs6 2018.02.06. 16:58:46

Annyit azért hozzátennék, hogy egy mai tévében már benne van a dekóder így nem kell hozzá külön UPC-s dekóderkészülék.

ptspts 2018.02.06. 17:03:36

A UPC-ben a Wi-Free szolgáltatás a királyság, hogy nem csak otthon van wifim, hanem bárhol máshol, ahol van UPC-előfizető, aki szintén engedélyezte a Wi-Freet. Akinek olcsó és/vagy korlátlan mobilnetje van, annak ez nem előny, de nekem nincs, jól megvagyok a Wi-Free-vel.

halaloszto 2018.02.06. 17:14:28

1. a diginél a bekötés mindig legalább egy hónap, de van hogy három.
2. a szerződéses feltételek tényleg viccesek
3. majd meglátjuk, hogy az Upc fog-e működni.

streetpunk 2018.02.06. 17:24:14

Üdv! Nekem digi van 7 éve semmi probléma.6200ft/hó veuetékes telefon; internet; 100+ csatorna. Upc nél ez 15.000ft. No comment.

dr. vuvuzelafan 2018.02.06. 17:25:45

@onlajnok: Én sok-sok évvel ezelőtt menekültem el a UPC-től, amikor megérkezett a Digi a lakótelepre. A UPC-nél egy fostalicska, erősen aszimmetrikus, kábelmodemes netért meg a kábelTV-ért fizettem akkor valami 14e-t havonta, a Digi üzletkötőjét az elsők között hívtam telefonon, amikor kitették a lépcsőházban a plakátot. A Digi ajánlata az volt, hogy hűség nélkül havi 6-ért hoznak alapnetet, kábelTV-t és telefont, mindezt úgy, hogy _nem kell az ő szar kütyüiket a lakásomban üzemeltetni_, mert csak egy koax és egy UTP jön be a lakásba. Azonnal szerződtem velük, és azóta folyamatosan, megelégedéssel használom a szolgáltatásaikat. Ma is kb. ennyit fizetek havonta (meg még kevesebbet), csak ma az alapnet nem 2/1 (talán akkor annyival indult), hanem 100/50, vagy valami ilyesmi, lényegtelen is, mert bőven elég. Nálam fontos a hűség nélküliség, talán pont a UPC tetű hűségkezelése - lejáró hűséget ha nem hosszabbítottál, akkor az ÁSZF-ben lévő, irreális, kb. 3x-os havidíjon ment volna a szolgáltatás tovább - miatt fogadtam anno meg, hogy soha többet ilyenbe nem megyek egyetlen szolgáltatóval sem, valamint még éltek bennem erősen a matávos élmények az állandóan újabb hűségperiódusokat aláírató előfizetői csomagjaikról.
Én a mai napig nem bántam meg, hogy váltottam, és azóta már jópár éve nem csak analóg TV-ket használok a lakásban, hanem jelenleg két saját kütyüs digitális helyen, egy laposTV-s helyen és két analóg helyen tudok TV-zni - a szolgáltatói boxoktól is herótom van, az se jöjjön a lakásba hozzám, ha lehet.
Megjegyzem, nemrég volt egy eset, amikor minden szólás nélkül beraktak NAT-olt IP tartományba, emailes ügyintézésen keresztül egy fél(!) nap alatt megoldották és visszatettek publikusba. Szóval arról a sok-sok év alatt néhány ügyintézésről sem tudok semmi rosszat mondani velük kapcsolatban. Persze nyilván mindenhol vannak hibák, meg kókler alkalmazottak vagy alvállalkozók, de nekem egyáltalán nincs rossz tapasztalatom velük.

dr. vuvuzelafan 2018.02.06. 17:38:34

@Xezs6:
Azt általában úgy hívják, hogy DVB-C tuner (hacsak nem valami IP TV_ről van szó), és valóban benne van a mai TV-kben. Ugyan nem vagyok teljesen képben, mert nem használok UPC-t jó ideje, de azt használó ismerősöktől olyasmit hallottam, hogy kb. minden (lassan az összes, a királyin kívüli) értelmesebb TV csatorna nézéséhez kell az előfizetői dekóderkártya. Ehhez meg vehetsz TV-nként 20+ ezerért megfelelő kódolást ismerő CI modulokat, illetve az előfizetői kártyák száma is korlátozva van, és talán azokért is havi bérleti díjat kell fizetni. Egy olyan családban, ahol van 3-4 "vételi hely" a lakásban, azért ez már elég macerásnak tűnik. A Diginél jelenleg csak az extra csomagokért (pl. filmcsatornák vagy felnőttcsatornák) kellene előfizetői kártya a kábelTV-hez, nekem nincs is ilyenem, mégis tudok valami 120+ csatorna közül válogatni, amik között van elég szép számmal HD is.

G.Tibor 2018.02.06. 17:43:41

Nekem a UPC még három hónapig számlázta a szolgáltatásait, miután lemondtam őket, a mobilszolgáltatásukat vittem csak tovább. Első hónap után szóltam, hogy nem kéne számlázgatni mindent. Javasolták, hogy mégiscsak fizessem ki, majd jóváírják utólag. Nyilván olyanért nem fizettem, amit nem vettem igénybe. Aztán még két hónapig csak számlázták ugyanúgy a semmit. Így összesen három hónap után észrevették, hogy nem fizetem azt, ami nincs. Végre írtak egy mínuszos számlát, aztán három munkanap után korlátozták a mobilom az igénybe nem vett és be nem fizetett szolgáltatások miatt.
A UPC sem szent tehén.

ekat 2018.02.06. 17:57:24

@Xezs6: Végre egy rokonlélek. :) Iszonyúan zavar, hogy manapság mindenhol fő- és albérlőről, meg albérletről beszélnek tulajdonos / háziúr, bérlő és bérlakás helyett. Mert mondhatjuk ugyan azt, hogy mostanra azt jelenti, amit, csakhogy 1., nem jó a dolog logikailag*, 2., jogilag meg abszolút nem ül, mert ott a régi, jó meghatározások a használatosak, 3., bármilyen nyelvre szó szerint lefordítva nem arról lesz szó, amit az illető mondani akart.
*=Mit bérel a főbérlő? MInek az al-ja az albérlő? :D

G.Tibor 2018.02.06. 17:58:04

www.fogyasztovedelem.hu/Varia_x/levelek.htm

Lentebb görgetve a teljes sztori, érdemes végigolvasni.

Orsinak üzenem, hogy fölösleges köröket fut a fogyasztóvédelmi osztállyal. Magyarországon de facto nincs fogyasztóvédelem, a szolgáltató, kereskedő jóindulatán múlik minden.

FlybyWire 2018.02.06. 18:06:08

Digi, családi kertes ház, 1 Gbit (lemérve 800 mbit körül), havi bruttó 2250 forint.
Sose volt még vele gond :)

Telefont még köt valaki egyáltalán??? Nekem a fix adásos tévé is kezd lassan anakronizmusság válni, a havi 2000 forintos HBO GO mellett.
Most őszintén, minek ezek?

ekat 2018.02.06. 18:09:48

Szerintem a UPC vagy DIGI-kérdés annyi mindentől függ, hogy teljesen megválaszolhatatlan. Először is van, aki csak árat néz, annak DIGI. Van, aki minél sokrétűbb szolgáltatást akar, annak UPC. Van, aki csak az egyiket ismeri, van, aki csak a másikat, így csak az egyikről lehet mérvadó véleménye. És persze kinek milyen szerencséje van / hol lakik / milyen boxa van. Én évek óta teljesen elégedett vagyok a UPC-vel, és nem, nem megy el a net havonta többször, és nem, messze nem fizetek 14.000 forintot, pedig minden elképzelhető benne van a csomagárban a (nem használt) vezetékes és (nem használt) mobiltelefonig. A kolléganőm viszont akkorákat szenved velük a boxa miatt, (hol videótár nincs, hol felvenni nem tud, hol az HBO-ja tűnik el, ilyesmik,) hogy ott akarja hagyni őket, és teljesen megértem. (Állítólag régi boxot akkor sem szabad újra cserélni, ha erővel akarnák elvinni. :D)

ekat 2018.02.06. 18:14:23

@FlybyWire: Bennevan a csomagban. :) Részemről ha veszem a 120 megás netet, meg a legnagyobb HD-s csomagot a megállítható-visszatekerhető adással, meg az HBO MAX-csomagot, többre jön ki, mint amit vezetékes és mobilelőfizetéssel ajánlottak utoljára. (Előtte meg csak vezetékessel.) Attól még nem használom egyiket sem.

Pécsi Pál 2018.02.06. 18:26:59

Azt gondolom, Orsolya nem látta előre a lépéseket és a kockázatokat, és talán számos helyi gondba futott bele. Nekem nem volt rossz tapasztalatom.

Nálunk a UPC sok éve óta szolgáltat és akkor megkapta az engedélyt a Társasháztól hogy a kertben a járda alatt és a házban (közös tulajdoni területen) vezesse a vezetéket előre meghatározott módon.
Megjelent a Digi a környéken, és ellenállhatatlan ajánlattal kezdte átcsábítani az előfizetőket, köztük engem is.
Kijöttek, felmérték merre vezetnék az optikát, bekérték előre a közös képviselőtől a nyilatkozatot, hogy hozzájárul a közös területen elvezetéshez. Ezután percre pontosan megérkezett az üzletkötő, nem kért tulajdoni lapot, viszont személyiról és lakcímkártyáról (ami nem a saját tulajdonú lakásba szól) leírta az adatokat.
Még azt is megcsinálták, hogy előre ideadták az optikai káblet a lakáshoz, hogy behúzhassam a falba. Utána - előre szóltak, hogy elcsúsztak egy másik munkával - két nap késéssel jöttek a szerelők.
Egy dolgon bukott csak meg a dolog, egy nagyon nagy hangú tulajdonostárs üvölteni kezdett és visszavonatta az engedélyt a közös képvselővel, hogy az UPC is milyen csúnyán tette vissza a járdaköveket, itt ne szereljen senki :(
Szóval a szolgáltatás (elmaradt) megkezdéséig nálam minden rendben volt.
Nem tudom, mennyiben segít ehhez nálam, hogy mindig partnerként igyekszem kezelni a másik felet, és nem engem kiszolgálónak. Úgy állok hozzá, hogy ez kölcsönösen sikeres üzlet kell, hogy legyen.

Emellett az UPC-vel sem volt összességében gondom, csak egy ügyfélszolgálatossal az egyik irodájukban - aki nem mutatott semmilyen szándékot a köztünk lévő nézeteltérés megnyugtató rendezésére. Aztán egy másik helyen megoldották.

Albert Ejstejn 2018.02.06. 18:31:21

"DIGI vs. UPC "

A kerdes baromsag, mert nem igen van olyan hely magyaroszagon, ahol egynel tobb szolgakltato elerheto.
Az persze egy fasza dolog lenne, ha mindenhol akar 3-4 szolgaltot is ellehetne erni, mert akkor mar 20 evvel ezelott drasztikusan csokkentek volna az arak.

FlybyWire 2018.02.06. 18:33:25

@ekat: de nem csak csomagok léteznek, hanem sima net előfizetés is.... nem értem a kommented.

RHalacska 2018.02.06. 18:47:07

@Tomasz_a_gozmozdony: 1000/200 TV, telefon 5925Ft. Digi listaáron. :)

igazi hős 2018.02.06. 18:52:20

@Xezs6: Ez igaz, de felvevő nincs a tévékben, a heti műsorvisszanéző pedig nyilván csak a saját boxukkal megy.

SarahConnor 2018.02.06. 18:55:00

A társasházunkban én köttettem be először Digit, nem volt gond, papírozás 3 nap, újabb 3 nap múlva szerelés. Net soha nem megy el (telefon és tévé nincs mellé, arról nem tudok). Havi 2200 forintot fizetek érte. Mikor a kutya elrágta a zsinórt, két nap múlva jöttek szerelni. Annyit tud, amennyit fizetek, és még sose szívattak meg. Valamilyen helyspecifikus ügyfélszolgálati inkompetencia lehet a fenti sztori hátterében, nem hinném, hogy a gond rendszerszintű.

ekat 2018.02.06. 18:57:56

@FlybyWire: 'A telefont köt még valaki egyáltalán'-ra reagáltam. A tévéadókat szeretem, hogy vannak, de igaz, ami igaz, az utóbbi hónapokban filmet / sorozatot talán csak HBO GO-n / HBO on demand-on / Netflixen néztem. Mondjuk eleve nagyon válogatósan, tehát keveset nézek ilyesmit, ezért kell a hatalmas választék. :) Műholdvevő is van a német adók miatt. :)

FlybyWire 2018.02.06. 19:05:18

@ekat: Na, de akkor pont hogy azt igazolod, hogy nincs sok értelme a csomagos dolognak.
Nekünk 1000/500 net havi 2250 bruttó, HBO GO+Netflix 5000 ft, ez együtt is csak 7250.
Nem látom egyébnek szükségét.
Magyar tévé adós csomagokért fizetni? Neee :D

ekat 2018.02.06. 19:38:54

@FlybyWire: Szerintem ellennék az általad írtakkal, de nincs problémám azzal, hogy +3.850 forintért van - a telefonokon kívül - plusz 135 tévéadó, meg HBO-videótár, meg UPC Prime-videótár, meg felvételi lehetőség is. :)

ekat 2018.02.06. 19:41:02

@ekat: Bocsánat, a Netflix még hozzájön a 3.850-hez, de nekem akkor sincs az összeggel meg az ár-érték-aránnyal problémám. És a férjem nagyon szeret tévét nézni. (Míg nem ismerkedtem meg vele, nem is volt előfizetésem, elég volt a műholdvevő.)

VT Man 2018.02.06. 20:20:39

Jogos a panasz, én is találkoztam ezzel.

Azt kell aláírni (emlékeim szerint), hogy 200 000 Ft-ig kezességet vállalsz a bérlő net használatáért.

Én úgy oldottam meg, hogy a számla nem a bérlő nevére jött, hanem hozzám, és hozzászámoltam a bérleti díjhoz.

De akkor is gáz.

VT Man 2018.02.06. 20:22:04

@ekat:
"Először is van, aki csak árat néz, annak DIGI."

A DIGI nem csak árban jó, hanem sávszélességben, mert optikai kábelt kötnek be.
Olcsó is és jó is.

KaTe 2018.02.06. 20:34:59

@dr. vuvuzelafan: A boltokban kapható tévék nagyrészt rendelkeznek CI modullal, ezek közül a UPC mediacardot szinte mind támogatja. (még a szutyok Sencor tévém is)
Persze az se gond, ha nem támogatja, lehet igényelni mediaboxot is. A mediacard - ha jól emlékszem - havi 690, utóbbi 890 forint körül mozog. A csatornakiosztás az előfizetett csomag szerint történik minden esetben.

Szerintem teljes mértékben az adott környéktől függ, hogy melyik szolgáltató teljesít jobban. Nekem például évek óta semmi gondom a UPC-vel, pár utcával arrébb lakó ismerősöm meg a pokolba kívánja őket.

Alick 2018.02.06. 20:39:45

Digi bekaphatja, Bp. belvárosi kerületben se híre, se hamva.

Ijjas Fejvadász 2018.02.06. 20:48:03

Nekem van Digi és van Upc is. Digi hibátlan, rendelés után 2 nappal már bekötve, azóta minden rendben. Upc 3x annyiért állandó hiba és idegeskedés! Először mindig én vagyok a hülye szerintük, majd fél év fenyegetőzés után helyszíni kivizsgálás és lám, a hálózat szar, a szolgáltatás megbizhatatlan! 14 év alatt eddig háromszor fizettek egy havi kötbért, miután a fogyasztóvédelem birságját megkapták! Csak azért nem tudok szabadulni a Upc-től, mert a Digi ott nem szolgáltat. (ha nem volna esetleg világos, két lakásról van szó...)

Nick-son 2018.02.06. 20:52:01

@Albert Ejstejn: @ekat: Igazatok van, hozzá se lehet tenni semmit.

BenedekBP 2018.02.06. 21:01:02

Nekem jó lesz a Telekom is 7.500 Ft-ért.
50-es net, 106 Tv csatorna és Hoppá plusz 5000 perc vezetékes, minden mobil irányba.

chrisred 2018.02.06. 21:29:44

@Leadfoot: Mondjuk a Ptk. általános szerzôdési feltételekkel kapcsolatos rendelkezéseit.

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2018.02.06. 21:33:07

@ekat: Mit bérel a főbérlő? MInek az al-ja az albérlő? :D

A főbérlő lakást bérel a Tanácstól.

Az albérlő a főbérlő "al"-ja. A főbérlő által bérelt lakás egy részét ( egy szobát, közös wc és konyha használattal) bérli a főbérlőtől.

Praktikusan a II. vh-ban kiírtott, megölt családok nagypolgári lakásaiba költöztettek be főbérlőt és ő vagy előírás alapján vagy saját gazdasági érdek alapján a szobákat vagy leginkább a cselédszobát kiadta az albérlőnek.

Mai viszonyok között amit "albérlet"-nek hívnak, az nem más, mint "bérlemény". A "főbérlő", pedig "bérbeadó" vagy "tulajdonos".

cmx85s 2018.02.06. 22:02:47

@KaTe: A mi társasházunkban van mindkettő, sőt, a UPC volt előbb - olyan inkorrekt banda, hogy az elmondhatatlan. Amint lehetett (letelt a két év hűség, amibe rendkívül trükkösen belerángattak), kivágtam őket, és lett Digi - ők talán valamivel tényleg lassabbak, de legalább adják azt, amit megígérnek.

cmx85s 2018.02.06. 22:05:14

@onlajnok: nem hiszem, h nincs, hiszen egy ember kedvéért nem építik ki a rendszert. Nagybátyáméknál csak UPC van, volt valamikor egy közvéleménykutatás (mert ott demokrácia van), hogy ha lehetne DIGIre váltani, ki kérné. A ház tele van öregekkel, sejtelmük nem volt arról, h a Digi egy másik cég, csak azt tudták, h nekik már van digitális tévéadásuk, szóval nem kérték. Így nem is ment hozzájuk, pedig olcsóbb lett volna.

cmx85s 2018.02.06. 22:10:15

@Valaki3: ilyen nálunk is volt pár éve, h a telefon hol működött, hol nem, de jobbára nem. Egy ideig lejelentgettük, akkor pár nap múlva megcsörrent a telefon, h Akkor ugye, igazoljuk, hogy jó a vonal. Mondom, igen, most tényleg jó, köszönjük.
A harmadik alkalom után még félve megkérdeztem, h meddig lesz jó, de erre nem tudott válaszolni az ügyfélszolga.
Aztán, a sokadik után, amikor volt olyan, h kemény fél órán át volt jó a telefon, írtam nekik egy emilt, h amennyiben nem találnak végleges megoldást, akkor a szolgáltatás nem teljesítése miatt kénytelen leszek csökkentett előfizetési díjat utalni - valahogy rögtön meg tudták csinálni, azóta nincs gond vele.
Egyébként pont akkor dolgozott ismerős a Diginél, mondta, h úgy néz ki a javítás, h a rossz alkatrészt kiszedik, a helyére betesznek egy máshonnan kiszerelt darabot, hátha jó lesz azzal...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.02.06. 22:12:52

@cmx85s: "Mondja, hogy ők azok, akik kiépítik, a lakásba majd mások viszik be, de december 27-én kijönnek reggel." -ezt írta a posztoló. És ezt erősíti az is, hogy eddig húzódott. Ha be lett volna kötve a ház, akkor kiküldik Szerelő Józsit, aki behúzza a folyosóról a nappaliba, az megvan 1-2 héten belül. Na de megint csak találgatunk...

jajmarnemoderalj 2018.02.06. 22:47:42

ugyanannyiért nem ugyanazt a netet kapod, mivel más a technikai megvalósítás, a digi garantált sebessége annyi mint a upc igérgetése...

más a tv megoldás is, a boxos kínlódás a upc-nél szánalmas

a telefon sem lehet ugyanaz, hiszen olyan percdíjakért nem telefonálsz a upc-nél sehova mint a diginél

s jótanács: személyes ügyfélszolgálat... addig verni az asztalt amíg nincs bekötési időpont... hja, és ne felejsd el majd időben lemondani a rabigás upc hűségnyilatkozatot sem, mert csúnyán orálszex lehet a vége...

CCnick 2018.02.06. 23:09:25

@köszönöm a kommentált: "szerintem 15 oróért 30gébé nemrossz. " De nem is annyira jó. Én ennél kevesebbért (forintban) korlátlant használok.

CCnick 2018.02.06. 23:15:41

Digi vs UPC ügyben nem tudok nyilatkozni, nekünk 2 lakásban digi van, anno vagy 8 éve megredeltük-bekötötték ahogy kell, azóta nem volt dolgom velük, mi fizetjük a 8évvel ezelőtti díjat havonta, a net meg 20/10röl 100/50re nött.

Mindkét helyen van UPC is, nem tudom most mit adnának mennyiért de akkoriban kb közröhej volt a sebesség/ár ajánlatuk.

Sir Gombóc 2018.02.06. 23:32:59

@igazi hős: rá kell dugni egy külső winchestert és tud felvenni.

Sir Gombóc 2018.02.06. 23:34:35

@SarahConnor: Én költöztettem az előfizetésem egyik helyről másikra, 3 nap alatt megoldották azt is.

2018.02.07. 00:56:30

régi családi házban már 10 éve fizetem a UPC-t, most épp 12k/hó, 240mbit net.
Átköltöztem a város másik végére, ugyanúgy családi ház, 6k/hó(500mbit netre, hd tv-re, telefonra), de a régebbi házra nem enged kötni normálisabbat. Rákérdeztem, azt mondták adnak 200 forint kedvezményt, ha hűséget írok alá még 1 évre :) UPC is csak ott olcsó, ha újnak kötik be.

2018.02.07. 02:04:19

Egyforma szarrágó banda mindkettő, csak a digi olcsóbb. Ha lenne választék, egy harmadikhoz mennék. Sajnos nincs. Illetve ha van, akkor irreálisan drága.

babbaba 2018.02.07. 03:48:45

@hullajelölt88: A FLIP háromezer hétért ad gyorsabb netet mint a Digi, száz x tv-t és öt forint per perc telefont a mobilhálózatokba is. Ráadásul egy fél éve működik nálam nulla problémával. Betelefonáltam, kijöttek harmadnap, megcsinálták, azóta jó. Ja, a DIGI meg nem vetet el az addigi szolgáltatást, úgyhogy ingyen használhatnám, ha kéne, de még egyszer sem volt baj, a FLIP-pel.

Utó Pista 2018.02.07. 05:56:25

Micsoda kánaán. Tóalmáson van UPC..
ADSL....QRVA DRÁGÁN.

Utó Pista 2018.02.07. 06:00:59

@cmx85s: A régi lakásomban ( panel) a fűtés korszerűsítést fúrták meg a demens nyuggerek, pedig olyan megoldás lett volna, hogy egy fillérbe nem került volna nekik.

joshka 2018.02.07. 06:43:54

@KaTe: A mi házunkban előbb volt UPC és amikor a Digi bejött, csoprtosan léptünk át, amit egyáltalán nem bánt meg senki. Kevesebb mint fele pénzért sokkal jobb és jóval gyorsabb szolgáltatást kapunk. Sajnálom azokat, akiknek nem jött be!

midnightcoder2 2018.02.07. 07:09:37

Az előző helyen ahol laktam Digi volt, most UPC van mert akkor még nem volt Digi a ház előtt amikor ide költöztünk (most már van). Az tény, hogy a Diginél amikor egyszer megdöglött a router a házban, tényleg olyan szakembert küldtek ki, akit jó eséllyel a Moszkva téren toboroztak aznap reggel, a legolcsóbb ajánlatot elfogadva. De az is tény, hogy a Digi ettől az incidenstől eltekintve folyamatosan, kiváló minőségű netet biztosított, bármikor hozta a maximális sávszélességet amire előfizettem. A UPC-vel ez nem annyira fordult még elő, még a közelébe sem sikerült kerülni.

midnightcoder2 2018.02.07. 07:14:50

@hullajelölt88: Van harmadik, de az a legszarabb. Miután tele lett a tököm velük és lejárt a hűségszerződésem, átmentem a UPC-hez. Ok, de a modemet és a beltéri egységet vigyem nekik vissza. Ezen ne múljon, bár őszintén szólva nemigen tudtam hogy mihez kezdenek egy két éves modemmel, de hát az ő dolguk. Leadtam, kaptam kicsi papírt róla. Aztán úgy három hét múlva SMS hogy adjam le, de ha már megtettem akkor tekintsem tárgytalannak. Aztán felhívnak, hogy adjam le a modemet. Mondtam hogy már leadtam. Ok. Pár nap múlva ismét SMS. Aztán egy idő után megunták, vagy valaki megtalálta a hibát a nyilvántartó programjukban.

ze11 2018.02.07. 08:17:33

@CID: Ott a pont. Éa a lakásba csak utána tudnak bármit is kötni.

HjCRN+y7 2018.02.07. 08:27:18

Az IP cimbol ugy tunik a roman UPC-s fonok kiadta a sajtos gyereknek hogy tessek mar valami Digi-fikazo UPC-hozsannazo pr cikket irna, a Homar meg benyalta. Eddig bertollnokot joreszt csak a politikusok alkalmaztak - a roman fonoknek megtetszett modi es o is alkalmazza.

2018.02.07. 08:28:25

A upc engem már a bekötésnél is hintáztatott, "rendszerhiba" miatt nem jöttek a leegyeztetett időpontban amikorra szabadnapot kértem pedig azelőtt való nap még telefonon rákérdeztem, hogy akkor tuti? igen persze. oké...
Bújtatott reklám? a panaszban egy megbízható cég el van rejtve, a t tudakozós ami működött és kisegítette a júzert :D

dr. vuvuzelafan 2018.02.07. 08:30:05

@KaTe: Nem CI modullal, hanem modulfogadó hellyel. Legalábbis amit most néztem olyan 250k-ig bezárólag, az mind ilyen volt. Abba meg vagy a szolgáltató CAM modulját dugod, vagy sajátot. A szolgáltatói kártyát meg a (megfelelő kódolást ismerő) CAM modulba kell betolni.
Például itt vannak ilyen dekódermodulok, nem olcsók: bolt.sat.hu/televiziozas_tv_vetel_230/dekoder_modul_kartya_289

(Mondjuk ha nincs Conax kártyahely a készülékben, akkor a MindigTV fizetős csatornákhoz is kell venni egy CI helyre tolható modult, ami olyan 10k-nál kezdődik. A kábelTV szolgáltatók komolyabb titkostásokat szoktak használni, drágább modulok kellenek.)

ff48bp 2018.02.07. 08:55:10

@KaTe: Én családi házban lakom és UPC-ről váltottam Digire. Havonta kb. 10 ezer forintot spórolok így, de tény, hogy olcsó húsnak híg a leve, mert a Digi telefonos ügyfélszolgálata mindig mindenre azt mondja: ők csak a bekötési pontig felelnek, a többit oldjam meg én, legtöbbször saját eszközökkel. Mindig mindenben a védekező álláspont van náluk, soha nem a segítés. Amúgy a szolgáltatás jó, a net sebessége állandóan magas, a telefonnal sincs gond. A tévéadás elektromos műsorújságja katasztrófa, emiatt sokszor felvételt időzíteni sem lehet (a saját vincsimre természetesen, mert olyan beltérit nem adnak, amiben van). A csatornákat szinte hetente módosítják, amit csak újrahangolással lehet rendbe tenni, utána persze a kedvenceket újra kell rendezni. Ez az ára a 10 ezer forintnak. Ha kérdezik, hogy UPC vagy Digi, a korrekt válasz: Telekom. De sajnos az nálunk nincs.

Duplaxiii 2018.02.07. 08:57:09

Érdekes megközelítése a problémának ez a poszt.
Emlékeztet több korábbira, amikor a panaszos alapból tudatlan, de hatalmas önérzettel bír-
Előttem mások is utaltak arra, hazugság szolgáltatók közötti minőség között "szavazni", mert hazánkban szinte csak nagyobb lakótelepeken létezik több szolgáltató.
A legtöbb helyen ma is titkos megállapodások alapján szolgáltatnak, például a közelmúltban Angyalföldön az utcában volt UPC és a telekom, de utóbbi csak telefon kínált, netet nem. Aztán belengette a digi, hogy fejleszt, vegyünk nyugodtan tányérost (a beltérit ki kellett fizetni!!!), mert jön a kábel és áttérhetünk, a cuccot meg beszámítják.
Ma az utcában UPC és közben fejlesztett telekom van, a digi ma sem fejlesztett...
Szóval a döntés a Dunakanyarban hogyan lenne? Dunakeszi új lakóparkos részein? Ott a legprimitívebb invitel dolgozik, nem fejleszt és más sem megy oda. Dunakeszin még egy privát szolgáltató is kisajátította a szolgáltatást. Szar tévékínálat + 30-as net.
Tehát nem érdekes még, hogy hol kínálnak a szolgáltatók, csak az, hogy a házban vagy az utcában van-e adott cég!
Ha van, akkor lehet válogatni, ha csak ígérik, a bekötést, legyünk óvatosak!

CyberPunK 2018.02.07. 08:57:56

"a főbérlő a személyes magánvagyonával kezességet vállal azért, hogy mi időre befizetjük a számlát"

Rossz (faszt, jó) hír, hogy ez az összes közszolgáltatásra igaz, ha valaki valamit nem fizet, akkor simán mehet végrehajtás a lakásra.

dr. Karap Gergő 2018.02.07. 09:06:11

@Terézágyú:
Az nem megoldás, hogy a tulajdonos a saját nevére köti a szerződést?
Kifizeti a díjat, és bevasalja a bérlőkön utólag. Akkora plusszterhet nem jelent, a díjneten 30 másodperc egy számlafizetés.

Terézágyú 2018.02.07. 09:06:56

@ff48bp:
"Havonta kb. 10 ezer forintot spórolok így"
??? Hogy lehet ennyit spórolni egy olyan szolgáltatáson, ami tuti, hogy 10000 alatt van?
Még ők fizetnek?

CCnick 2018.02.07. 09:13:46

@babbaba: "A FLIP háromezer hétért ad gyorsabb netet mint a Digi, száz x tv-t és öt forint per perc telefont a mobilhálózatokba is"

Viszont kizárólag csak ott köthetsz ilyet ahol van digi, szóval köszönd meg a diginek, hogy csinált miatta neked olcsónetet a matáv

Xezs6 2018.02.07. 09:14:36

@dr. vuvuzelafan: Én a CI kártya olvasóra gondoltam. Az benne van egy mai tévében. Kinek mi az igénye, nekünk elég egy tévé is, így nem macera.

Duplaxiii 2018.02.07. 09:15:38

@ff48bp:
"Ha kérdezik, hogy UPC vagy Digi, a korrekt válasz: Telekom. "
Ez bájos...
Nálunk eddig volt UPC és a régi telekom. Utóbbik fejlesztették és jöttek a vigécek, hogy térjünk át.
Az UPC-n most egy alap tv csomag (az analóg minije) + egy 20 csatornás HD pakk 1000 forintért, így megvan 99% az általam nézett csatornakínálat HD-ben és nem kell a sok tucat primitív töltelékszemetet kerülgetnem. A 60-as (legkisebb) net stabil, a feltöltésem lassú csak. Az ügyfélszolgálat azonnal reagál, de Újpesten van olyan ügyfélszolgálatuk, ahol 10 perc alatt intézhetek vármit.
Erre kínált rá a telekom egy gyorsabb netet (semmi szükségem rá) és a szuper tévékínálatot, ami 30%-ban fedi az igényeimet és döntüen csak SD...
Az érvelésük: 1000 forinttal olcsóbb.
Szóval nem is érdekli a telekomot a elővizetők igényei!
Ha hozzávesszük, hogy mindkét céget alapból a hátam közepére kívánom, én meg mindenkit a telekomtól zavarok el!
A telekom ügyfélszolgálata a legprimitívebb! Egy újpesti idős házaspárt vertek át, mire a gyerekek léphettek volna, aláíratták velük a szerződést, a hűséget...
Most van egy primitív SD tévécsomagjuk, meg fizetős telefonjuk, net nincs.
Az utcába érkező digi ugyanazért a pénzért 500-as netet, közel száz tévécsatornát (HD-ket is) és telefont adna! De nem lehet lelépni a hűség miatt, közben a két idős közül az egyik már meghalt...
Az őszi feltöltőkártya ellenőrzéskor a T kötelezni akarta a két mozgáskorlátozott és beteg idős embert, hogy személyesen menjenek be hozzájuk, vagy egy netnélküli ingatlanból a fiatalok számára sem igazán kezelhető internetes felületen oldják meg a dolgot. Vagy telefonon...
Két hónap után én végeztem el, többszöri próbálkozás után végül 70 perc várakozást követően tudtam beszélni valakivel (a törvényben előírt pár perc helyett!!!) és intézhettem el egy vagy 20 éves kártya esetén, hogy ne kapcsolják le.
Na ez ma a telekom, jelzem a vodánál csak egy sms-t kaptam, hogy minden rendben, nincs teendőm. Az UPC-nél meg autóból kérek visszahívást, majd onnan elintézhetek pár perc alatt mindent! Max. 5 percen belül visszahívnak.
.
A csatornabaszogatás helyett meg minden szolgáltatónál nem beltéri, hanem a tévébe modul! (persze amelyiknél lehet) és onnantól nem kell foglalkozni a dologgal, és egyel kevesebb távirányító van az asztalon.

Xezs6 2018.02.07. 09:15:54

@dr. vuvuzelafan: Akkor fizetsz 14 ezret, ha egyből igent mondasz a következő ajánlatukra. Én mindig nyafogok, és mindig jó árat kapok :)

CCnick 2018.02.07. 09:17:39

@FlybyWire: "Telefont még köt valaki egyáltalán?"

Anyáméknál egy ötszázassal !drágább! a netonly mint a net+telefon így persze, hogy van drótos telefonjuk is.

Xezs6 2018.02.07. 09:17:40

@ekat: Úgy-úgy :) Én itt találtam egy jó összeszedését a dolognak: www.okosanlakj.hu/mi-a-kulonbseg-foberlo-es-tulajdonos-kozott/

Xezs6 2018.02.07. 09:21:19

@Pécsi Pál: Jaaaj, ez a szocialista tempó, hogy annak van igaza, amelyik a legjobban üvölt. Kultúrált társasházban ez úgy működik, hogy rendkívüli közgyűlést hívat össze az egyik lakó a közösképviselettel, ott meg egyszerű többségi döntés születik. Egy ilyen gyűlésre kb. a tulajdonosok 30%-a ha elmegy kb. és ész érvekkel szépen meg lehet győzni az ingadozókat. Aki ott üvöltözik, annak lőttek, mert csak magát égeti le és már csak azért se szavaz senki se az ő javára.

Xezs6 2018.02.07. 09:22:34

@igazi hős: Életemben nem volt még igényem arra, hogy bármit is felvegyek a fostalicska tévéből. Ha nem láttam egy film végét, akkor letöltöm.

CCnick 2018.02.07. 09:22:35

@ff48bp: "Ha kérdezik, hogy UPC vagy Digi, a korrekt válasz: Telekom"

Fogadjunk, hogy nem volt még telekomos előfizetésed soha semmi

blah 2018.02.07. 09:22:49

kb 10 éve vagyunk a diginél, upc-ről váltottunk (na oda soha vissza), nekem nem tűnt fel a híg lé. talán panasszal kellett volna kezdeni akkor nagyon segítőkészek tudnak lenni a szolgáltatók.

Xezs6 2018.02.07. 09:23:49

@KaTe: A UPC-nél a mediacard ingyenes. Ugyanúgy mint a doboz, amit a butatévékhez adnak.

Xezs6 2018.02.07. 09:26:33

@HjCRN+y7: Te hol látsz itt IP címet? Vagy csak vetítesz a nem létező tudásoddal?

CCnick 2018.02.07. 09:28:01

@Xezs6: "a tulajdonosok 30%-a ha elmegy kb. és ész érvekkel szépen meg lehet győzni az ingadozókat"

Vagy 10% megy el és az a 10% az a 60év feletti aki semmit nem szavaz meg mert jó az úgy ahogy van amig még él , és vagy te egyedül aki élni szeretne nem kivárni a halált minél olcóbban. És nem te fogsz győzni az észérveiddel.

Xezs6 2018.02.07. 09:31:08

@CCnick: De, hidd el, hogy lehet győzni. Nálunk is sok az idős, én nem egyszer szólaltam fel. Pl. sikerült azt is átverni rajtuk, hogy ne a legolcsóbb közösképviseletet bízzuk meg a közösképviseleti feladatokkal, hanem azt, amelyik mögött több mint 10 éves tapasztalat, kb. 50 kezelt ház és internetes betekintési lehetőség is van. Valahogy elfogadta a lakóközösség, ezért havonta szépen jön emailben az egyenlegértesítő meg minden ilyen bizbasz, és nem dobálnak szemetet a postaládába. De nem emiatt választottuk a drágábbat, hanem mert tényleg jók, profi szakembergárda. Nem ez a klasszikus egyszemélyes-alkoholistás közösképviselet, aki 5 év múlva sikkasztásért megy a börtönbe, a ház meg pénz nélkül marad. Mindent el lehet érni, csak akarni kell, meg türelmesen elmagyarázni a másiknak hogy miért jó amit gondolsz.

igazi hős 2018.02.07. 09:40:44

@Xezs6: Minek letölteni, ha be is lehet állítani, hogy vegye fel a sorozat összes részét magától? És ha nem pont ugyanolyan az ízlésem, mint a többiknek? És ha nem akarok várni 1-2 napot, mire felkerül a torrent? Sokkal egyszerűbb a box használata.
Ráadásul velem többször előfordul, hogy reklámszünetre becsukom a szemem és másfél óra múlva nyitom ki. Na ilyenkor jó, hogy vissza lehet tekerni.

Xezs6 2018.02.07. 09:45:29

@igazi hős: Ízlések és pofonok. Én nem vagyok hajlandó semmit sem tévéből rögzíteni, mert egyrészt fapadosnak érzem, másrészt vegye fel a fene reklámokkal együtt.

Jut eszembe, az én tévém tud rögzíteni, csak USB-n keresztül egy tárhelyet kell hozzá csatlakoztatni. Szóval ha nagyon akarnék, rögzíthetnék.

igazi hős 2018.02.07. 09:47:08

@HjCRN+y7: Nem a Digi a román? A UPC holland. "A többi stimmel."

igazi hős 2018.02.07. 09:54:38

@Xezs6: "egyrészt fapadosnak érzem" Bezzeg PC-n felmenni a torrent site-re, megkeresni a megfelelő torrentet, letölteni, megvárni, amíg a kliens letölti, átrakni pendrive-ra, átvinni a tévére, az nem fapados? Viccelsz, ugye?
"másrészt vegye fel a fene reklámokkal együtt" Van a boxon gyorsterekés, 10 mp alatt át lehet ugrani egy több perces reklámszünetet. Hely nem számít (még sose volt 10% felett a box diszkje), akkor nem tök mindegy, hogy van-e reklám?

2018.02.07. 09:54:47

@babbaba: flip, ami valójában t...

Terézágyú 2018.02.07. 09:56:20

@igazi hős:
"Ráadásul velem többször előfordul, hogy reklámszünetre becsukom a szemem és másfél óra múlva nyitom ki."

:))) Te is fiam, butus?
Örexünk...

CyberPunK 2018.02.07. 10:00:12

@igazi hős: Muhaha, 6 éve mondtam vissza a TV előfizetésemet, mikor gyorsabban jött le torrentről a film, mint az első reklám hossza. Egy HDMI kábel meg megoldott minden másolgatásos, kodekes, feliratos gondot.

Terézágyú 2018.02.07. 10:04:00

@CyberPunK:
én meg 10 éve mondtam le a tv előfizetésemet, amikor egyszerre tíz filmet töltöttem le egy perc alatt, és még nekem fizettek a letöltésért.

CID 2018.02.07. 10:05:07

@CCnick: Azért a Telekom TV szolgáltatása egy leheletnyivel profibb mint a Digié... Arról az apróságról meg nem is beszélek, ha a Telekomnál akadozott, lassú volt a net kijöttek, nem azzal traktáltak, hogy készítsek képernyő fotókat, meg ha kijönnek bemérik és az ő notijukon jó, akkor csengethetek 2500 ft-ot.

CyberPunK 2018.02.07. 10:06:37

@Terézágyú: Nekem bőven elég volt a személyes felhasználás megoldása. :)

Bambano 2018.02.07. 10:57:28

fogalmak tisztázása érdekében: azt a főbérlői nyilatkozatot miért nem írtad alá?
ugyanis te vagy a főbérlő (helyesebben: bérlő), akit te főbérlőnek nevezel, az a tulajdonos.

az upc-digi összehasonlítással meg egy probléma van: a digis net jobban működik, mint az upcos.

Bambano 2018.02.07. 11:00:16

@igazi hős: merugye műsorújságot böngészni, neadjisten PAPÍRON!!!, majd megoldani, hogy ráérj, ott legyél a tv előtt, stb. az nem fapados? oké, várni kell a torrentre pár percet. és az adásra mennyit vársz? a reklámszünet miatt mennyit vársz?

a komplett, programmingon alapuló tvzés fapados, múltszázadi hülyeség.

Bambano 2018.02.07. 11:07:06

@Duplaxiii: "A legtöbb helyen ma is titkos megállapodások alapján szolgáltatnak": ezt az ökörséget miért nem lehet kiirtani a köztudatból? mert annyira jó ostoba konteósnak lenni???

Semmiféle TITKOS megállapodás nem létezik, nem is létezett soha. publikusan, magyar közlönyben kihirdetett, hatályos törvény volt, nem titkos megállapodás. médiatörvénynek hívták. amit te titkos konteónak hiszel, az valójában egy állami korlátozása volt a szolgáltatóknak.

KaTe 2018.02.07. 11:13:03

@CID: Nálunk is lassú volt a net, sőt, a tévéadás is "szakadozott". Emlékszem, szombaton bejelentettem, vasárnap kijött a UPC, kicserélték az összes eszközt ami volt a társasház folyosóján, valamint újrahúzták a kábelt az utcai dobozból a folyosóig. Mindezt egy óra alatt.

Egy másik szolgáltatási helyen, egy családi házban pedig saját költségükön újrakábelezték az egész házat a modemig, valamint az oszlopról bontottak le és cseréltek minden eszközt. Kérdeztem is az alvállalkozót, miután már sokadjára láttam valakit az oszlopon hogy mégis mit csinálnak még itt, a net már egy ideje tökéletes, de a srác azt mondta, hogy addig őket nem fizetik ki a UPC míg a bejövő jel nem "nyílegyenes".

De a Telekomról sem tudok rosszat mondani, adtak 1000 megabites netet 4000 forint körül, meg ledobtak kb. 40 méter optikai kábelt, hogy húzzam be, ahogy nekem tetszik (a földmunkákat előzetesen ők elvégezték) Mondjuk aki végezte a modem telepítését az fogta a fejét, merthogy elég lett volna nagyjából a fele is a 40 méternek és némi pazarlásnak tartotta, hogy 15-20 méter megy a kukába. Mellesleg, adtak egy egész pofás routert, (TP-LINK Archer C1200 ha jól emlékszem) INGYEN.

Szóval ezek után mégis hogy kellene szavaznom egy ilyen DIGI vs UPC hülyeségre? Ahány szolgáltatási hely, illetve alkalmazott annyiféle vélemény lehet egy cégről.

ff48bp 2018.02.07. 11:17:11

@Terézágyú: A UPC-nél 14000 volt havonta összesen minden. 3 set-top box, felvevős is, meg a tévé, internet, telefon. Most 4000. Így jött ki. Ezek egy évvel ezelőtti árak, a mostanit nem ismerem. Tény, hogy mikor lemondtam, azonnal 6 vagy 8000-et ajánlottak volna a 14000 helyett. Már nem emlékszem pontosan, de nagyon sokat engedtek volna.

ff48bp 2018.02.07. 11:22:21

@CCnick: Nem volt, mert nálunk nincs Telekom, csak telefonvonalon lehetne beköttetni. És onnan tudom, milyen a Telekom, hogy a fiaméknál hogy reagálták le a problémákat és láttam, hogy milyen ott a szolgáltatás.

Duree 2018.02.07. 11:23:15

@További magyar hang: Én ugyan ezt tudom mondani, nálam is minden tökéletesen ment a digivel. Amokorra igérték megjöttek behúzták az optikai kábelt és azóta is minden jó, és ezért fizetek nem egész 6 ezer forintot.Ha esetleg gondom van valamivel még aznap kijön a szerelö és elhárítja a hibát.

Terézágyú 2018.02.07. 11:28:15

@ff48bp:
"A UPC-nél 14000 volt havonta összesen minden"

Jaaaaa...........

Bambano 2018.02.07. 11:49:25

@igazi hős: a mondata korrekt volt, a magyar upc-t egy román nő vezeti/vezette sokáig.
ő volt az a zseni, aki szerint core tevékenységet lehet outsourcolni.

Sir Gombóc 2018.02.07. 12:38:17

@Bambano: Annak a "főbérlői" nyilatkozatnak a rendes neve tulajdonosi hozzájárulás.

ratevka 2018.02.07. 13:00:23

@streetpunk: Nem tudom, hogy jött ez ki, én még úgy is 11500-at fizetek, hogy van egy felvevős mediabox is. Jó, a csatornaszám nem éri el a 100-at, kardomba is dőlök mindjárt :)

CID 2018.02.07. 13:22:06

@KaTe: Itt Szegeden nincs UPC (vezetékes), ha jól tudom, én választhatok a DIGi és a Telekom között, nem annyira volt jó döntés, hogy átpártoltam a Digi-hez :( . Persze az olcsó hús, meg a híg lé esete.

Xezs6 2018.02.07. 13:29:43

@igazi hős: Dehogy viszem át pendrive-on, az is fapad. Egy normális tévé csatlakozik a helyi hálózatra DLNA-n keresztül. Engem eleve nem érdekel egyik tévéműsor sem, így azért nem pálya bármit is felvenni. Nagy ritkán van olyan, hogy egy filmet elkezdek nézni, aztán megunom a reklámokat és letöltöm. De ezek filmek, nem tévéműsorok.

Ízlések és pofonok, mint mondtam, nem kell egyből hőbörögni.

Xezs6 2018.02.07. 13:31:03

@Bambano: Azon a papíron tuti hogy tulajdonos volt írva, csak a poszter megragadt a szoci érában aztán lefordította szoci nyelvre.

Xezs6 2018.02.07. 13:32:24

@Bambano: Itt jegyezném meg, hogy azt sem értem, hogy rádiót miért hallgatnak az emberek, mikor ott a stream meg az mp3.

Teréz Kiss 2018.02.07. 13:35:36

Ez valószínűleg egy véletlen probléma, ill. adódhat abból, hogy albérlet. Ha a tulajdonos adta volna be a kérelmet, hamarabb és minden nehézség ellenére oldódtak volna meg. A tulajdonos utánna már köthetett volna olyan szerződést a bérlővel (ha a bérlemény kiadása legális volt), hogy Ő ne fizessen rá. Amikor nálam probléma adódott valamivel, telefonáltam, s bár 72 órát mondanak a javításra, de általában fél-, egy órán belül megtörtént a javítás, sőt üzenetben is megkaptam, hogy a javítás megtörtént.
Tisztelettel.

ekat 2018.02.07. 13:40:11

@igazi hős: Egyetértek, én sem szeretem a torrentes felhajtást, különös tekintettel az elvárt seed-elésre.

cso zsi 2018.02.07. 13:40:41

@Albert Ejstejn: Igen sok helyen minimum kettő, esetenként három szolgáltató is van.
Láttam már olcsó Digiről drágább UPC-re váltást is, mert a Digi műsorkínálatában nem volt adott csatorna, valamint a “bárhol nézhetem netes belépéssel” az a Diginél üti a kamuzás szintjét. Ők az alapcsomag egyrészét tolják neten, hiába vagy előfizetve a csillagos égre is.

Terézágyú 2018.02.07. 13:41:32

@Xezs6:
"azt sem értem, hogy rádiót miért hallgatnak az emberek, mikor ott a stream meg az mp3."
mp3-at csak a fapados, botfülű, zenéhez nem értők hallgatnak, amikor van pl. flac is!!!!

(Valójában én is mp3-at hallgatok, csak nekem is kedvem támadt "lefapadozni" a többi embert...)

HjCRN+y7 2018.02.07. 13:43:54

@igazi hős: azt irdo hogy a tobbi stimmel. Nos: Nem, a UPC nem holland, hanem amerikai, a Liberty Global csoporthoz tartozik, aki a Nasdaq-on jegyzett ceg, fo tulajdonosa John Malone milliardos. Technikailag cegjegyzekben a UPC Magyarorszag tulajdonosa a Liberty Global BV (holland) ceg volt, de aztan atkerult a Cabelcom (svajci) ceg ala - mindegy, minedgyik a Liberty Global csoport tagja.

En szerintem eleg vilagosan a UPC roman vezetoirol beszeltem (jelenleg Radulescu, korabban Pascu) akik alatt sokat romlott a szolgaltatas szinvonala es megnovekedett a trukkok szama (trukkos aremelesek, promociok, muszaki hibak szama, gyengebb anyagokbol valo epitkezes stb) - hoztak magukkal a roman modit, mert ott igy megy. A valoban roman tulajdonosi hatteru Digivel szemben.

cso zsi 2018.02.07. 13:45:37

@igazi hős: Annyira nem stimmel, hogy Romániában csörög a 1221. Amikor volt a csepeli, és a szentendrei pánikolás az elmült hetekben, azok csak mondták a betanult szöveget, mert gőzûk nem volt, hogy mi is történt.

cso zsi 2018.02.07. 13:50:30

@CCnick: Igazából mindenki azt tudja szidni (joggal), amit használ.

ekat 2018.02.07. 13:52:57

@Bambano: :D
Biztos igazad van, de pl. nálam a torrentezés nekem sokkal jobban tetsző és kényelmesebb alternatívája az, hogy ha kedvem van valamit nézni, akkor nézelődöm az az HBO on demand-on, a UPC Prime-on, az HBO GO-n és a Netflixen, és aztán megnézek valamit. (Utóbbiak Chromecast-tal mennek a tévére.)
Néha este ránézek a neten a könyvjelzőzött HBO/CINEMAX-tévéműsorra, ez egy klikk.

A férjem viszont szeret tévét kapcsolgatva mindefélébe belenézni, meg nagyon sok ismeretterjesztő műsort néz.

Kinek mik az igényei, mi kényelmes neki, és mire van pénze.

cso zsi 2018.02.07. 13:57:57

@Duplaxiii: A beltéri a Telekomnál kötelező, mindegy, milyen felûleten van műsorvétel.
Teljességgel érthetetlen,amikor olyan tévét adnak ugyanabban a boltban, ami csak kávét nem főz, de a tuneres ellátottsága mindenre alkalmas.
Diginél csak akkor kell, ha HBO-t akarsz.
Upc-nél akkor kell, ha felvenni akarsz, videotárat akarsz, azaz szükségtelen. Adnak CI+ kártyát, havidíjért (nem 20ezerét, mint valaki fentebb írta). Akár kábeles, akár tányéros tv.

ekat 2018.02.07. 14:03:00

@cso zsi: Nálunk betette a lábát a UPC után a T-Home is, járt is nálunk a nevükben egy idióta ifjú titán. Ugyan olcsóbb csomagot ajánlott, mint amink a UPC-val volt, de mindkettőnknek hiányoztak a tévéadókból (ismeretterjesztő illetve zenei) kedvenceink. Úgyhogy fel sem merült bennünk a váltás.

ekat 2018.02.07. 14:05:49

@Terézágyú: Egyszer töltöttem le ilyen high-res zenét, semmi különbséget nem voltam képes kihallani. :)

ételizésítő 2018.02.07. 14:25:15

@ff48bp:
A Telekom a három közül a legszarabb és a legpofátlanabb.

petivagyok innen 2018.02.07. 14:34:10

Én is hasonló problémába ütköztem, amikor az albérletbe akartam a netet beköttetni. Amikor megláttam Digi feltételeit, különösen a tulajdonosi hozzájárulás szükségességét, feladtam a dolgot. Lehetlen lett volna elmagyarázni a 65 éves tulajdonos néninek, hogy mire való ez a papír, amin tényleg durva dolgokat vállal magára. Szerencsére jóban voltunk a szomszéddal, aki havonta némi apróért cserébe elárulta a wifijének a jelszavát.
Esetleg kulturált megoldás lehet, ha a tulaj fizet elő, az előfizetési díjat meg beépíti az albérlet díjába.

ételizésítő 2018.02.07. 14:38:11

Ja, és egy haveromnak az UPC úgy kötötte be 2 hét alatt a tévét-netet-telefont, hogy bent volt a lakásban a csatlakozó, csak az előző lakó lemondta a szerződést, mert elköltözött. Szóval csak a központban kellett volna újra ráengedni a delejt a drótra, meg kiküldeni egy embert, aki a csatlakozóra lakáson belül ráköt, meg a modemet és set top boxot kiviszi.

Bambano 2018.02.07. 14:46:18

@Xezs6: jééézus... múlt félévben többször vezettem hosszabb úton kocsival, kénytelen voltam rádiót hallgatni. hát ami a magyar éterben fogható rádiókban megy, az valami eszement módon kritikán aluli. a királyi rádiókban folyamatos agymosás megy, emellett az összes adón a magyar kvóta miatt szemét szól.

@Teréz Kiss, @petivagyok innen: : a tulajdonos szerződésével az a baj, hogy nem engedheted át másnak az internet szolgáltatásodat. tehát ha a tulaj megköti a szerződést és az albérlője elkövet valami disznóságot a neten, akkor a tulajt fogják elővenni. a legkisebb problémád lesz, hogy esetleg nem fizette a díjakat.

@ekat: semmi gondom azzal, hogy ki mit szeret, gondom a téves indoklással van. mert az nem igaz, hogy torrentezni bonyolultabb, mint papiros műsorújságot bogarászni és hasonlók.

ételizésítő 2018.02.07. 15:57:26

@Bambano:
Vannak azért vállalhatók, pl. Rock FM, Klasszik, Bartók, Jazzy. Mondjuk hírekben ők is az MTVA-s szart nyomják, de legalább a zene egész tűrhető (talán nem árulok el titkot, de vannak jó magyar zenék is). A Petőfi viszont nagyon hígfos lett 2010 óta.

Terézágyú 2018.02.07. 16:16:33

@Bambano:
" mert az nem igaz, hogy torrentezni bonyolultabb, mint papiros műsorújságot bogarászni"

ezt senki nem mondta, hogy még ezt bogarássza. Műsorújság (és txt) minden tévén van.

Xezs6 2018.02.07. 17:24:26

@Bambano: Részvétem, ismerős a helyzet. Évente kb. 10 percre megpróbálkozom én is a rádióval, aztán újabb 1 évre kikapcsolom.

Xezs6 2018.02.07. 17:25:54

@ételizésítő: Rock FM? Arról a Rock FM-ről beszélünk, amelyiken Roy és Ádámot adnak? Kösz, nem, nekem ezzel egy életre leírták magukat, pedig bíztam bennük.

Bambano 2018.02.07. 18:45:07

@ételizésítő: rockfm tudomásom szerint regionális rádió.
klasszikot, jazzy-t egyáltalán nem ismerem, de gondolom azok is regionálisak. vagyis itt nincsenek.

a petőfi egy ultrabrutál agymosás, bartókot meg nem választok, mert nem érdekel a komolyzene.

itt van a három királyi, meg a bestfm, meg ha kicsit délebbre megyek, egy csomó román karattyolás, ami szintén nem érdekel. szóval értelmes rádió nincs, úgyhogy záros határidőn belül kicserélem a kocsiban a rádiót és lesz usb-ről mp3.

ekat 2018.02.07. 19:10:40

@Bambano: Én sem hallgattam rádiót legalább tíz éve, nagyon szarok. Ha zenét akarok, akkor YouTube, vagy kapcsolgatok a tévén az MTV Hits / MTV Rocks / MTV Live HD / VH1 között.
Mondjuk a műholdvevőn is van kismillió rádióadó, de még nem próbáltam őket.

CCnick 2018.02.07. 19:17:14

@ff48bp: "És onnan tudom, milyen a Telekom, hogy a fiaméknál hogy reagálták le a problémákat és láttam, hogy milyen ott a szolgáltatás. "

Én meg onnan, hogy nálunk volt és tudom, hogy reagálták le a problémákat és, hogy milyen volt a szolgáltatás.

CCnick 2018.02.07. 19:20:18

@CCnick: Az volt a csúcs amikor új helyre költöztem ahol volt telekom telefondrót (mint egyetlen internetlehetőség) és a telekom rendszere szerint nem lehetett rajta netet szolgáltatni. Az Externetnek sikerült ugyanazon a dróton úgy, hogy a telekomos szerelők kötögették be a csatlakozókat.

CCnick 2018.02.07. 19:22:42

@Xezs6: Ebből kizárólag az következik, hogy te szerencsés vagy és nálatok a közgyűlésrejáró öregek nem akkora fafejek mint máshol.

CCnick 2018.02.07. 19:29:27

@CID: "Azért a Telekom TV szolgáltatása egy leheletnyivel profibb mint a Digié... Arról az apróságról meg nem is beszélek, "

A TVszolgáltatás 10+ éve nem érdekel, azért van az internet, hogy ne a tvkanálisok mondják meg mit fogok aznap nézni.

"ha a Telekomnál akadozott, lassú volt a net kijöttek, nem azzal traktáltak, hogy készítsek képernyő fotókat, meg ha kijönnek bemérik és az ő notijukon jó, akkor csengethetek 2500 ft-ot. "

Igaz, a telekomnál nem 2500al hanem 5ezerrel "fenyegettek" kiszállásibüntetésként amikor szakadozott a net és betelefonáltam, hogy csináljanak már valamit. A diginél nem tudom mennyivel fenyegetnének mert lassan 10 éve nem szakadozott a netjük így nem tudom milyen lenne a hibakezelésük.

daito 2018.02.07. 20:09:15

Az, hogy melyik szolgáltató a "jobb" az iszonyat helyzetfüggő.
A legfontosabb, hogy tervezték meg a hálózatot. Ha adott környéken elbaszták, alul tervezték, akkor teljesen mindegy, hogy olcsó/drága-e a szolgáltató és hogy a királydigi vagy a fosupc szolgáltat ott.
Nálunk "mindenki" a DIGI-t köti, mert az sokkal jobb, mint a Telekom. Ezzel pont az a baj, hogy ha mindenki a Digi-re köt, akkor nyilván, a Digi hálózata lesz jobban "tele", nem a Telekomé. Nagyon konyhanyelven írtam le, van egy céges előírás, hogy adott sávszélességet/teljesítményt mennyire lehet eladni, T-nél ez régebben úgy nézett ki, hogy ha adott hálózati elem tudott 100 megát, akkor 1:10-hez lehetett eladni, azaz 100db 10 megás csomagot lehetett róla eladni. A gond az, hogy amikor bemész az üzletbe, akkor az üzletben dolgozó emberkének lövése nincs arról, hogy nálatok mi a helyzet, azt majd helyszíni bekötő ember oldja meg. Ilyenkor jönnek az ilyen-olyan szabálytalan bekötések, amikor messzebbről hozzák a kábelt, amikor picit túlkötik a dobozt, és társaik.
Én személy szerint úgy jártam, hogy az üvegszálas Digi tök jó volt kb. 2 évig, aztán nagyon durván kezdett elhasalni. Az utolsó időben már napi szintű gond volt, hogy nem volt net. Pontosabban volt, de iszonyatos ping és dl/ul értékekkel, és sokszor órákig tartott; hétvégéken, ünnepnapokon egy sima oldalt sem tudott betölteni a böngésző, mindezt 200mb-os netnél. Volt hogy órákon át semmi, vígan zötyögött a net, aztán nagy halál.
Ilyenkor hiába próbálkozol az ügyfélszolgálattal, megy a játék. Látom/nem látom az eszközt, próbálta már újraindítani, routert újraindítani, stb-stb. Aztán többször kijött szerelő, 2x cserélték a digis eszközt, mindig újravágták a kábelt, utána jó volt rövid ideig, azt újrakezdődött. Meg nyilván, amikor jött a szerelő, akkor épp ezerrel volt net.
Mindegyik szerelőt meghallgattam, és az utolsónál derült ki/állt össze, a mi utcaszakaszunk is ilyen tervezési hibás - ugyanis nem szabályos helyre kötöttek minket - mert nem volt szabályos hely. Ahová meg kötöttek, az messze volt, és jól megpakolt digis szekrényke volt. Azt hozzáteszem, hogy amikor behalt a net, a TV akkor is működött. Ez legalább "jó" volt.
Tavaly szépen lemondtam az egészet, villámgyorsan ment. Lett helyette Telekom. Nem üvegszálas, hanem hagyományos "kábeles", set-top boxxal. Összességében még olcsóbb is, mint a Digi - mivel a mobilom T-s. Ami a gáz, ha szakad a net, akkor nincs tévé adás sem. És hát itt is van szakadás, néha 4-5x is egy óra alatt, de nem tart általában 2-3 percnél tovább; és amikor van net, akkor még saját routerrel is 100mega környékén megy a net, telekomos routerrel 200.
Csak a kibaszott szakadások, most is volt 2, az elmúlt 1 órában, nyilván lófaszt sem tudok vele mit kezdeni, de azért idegesítő, mert a család 0-24 órában idehaza van.

Egyébként rohadt kíváncsi lennék, hogy ez a sok hálózati panasz lenne-e akkor is, ha az összes buzi torrentezőt kilőnénk. Amíg digis voltam, az internet hétvégén, hosszú hétvégén, ünnepnapokon MINDIG sokkal rosszabb volt; olyan környéken lakunk, ahol a helyi lakosok jó része Ausztriában/Németországban dolgozik, és csak havonta 1-2 hétvégére, ünnepekre jönnek haza...

fingerbangs 2018.02.07. 20:21:01

annyira gázosak az ilyen ügyfelek, mindig van olyan lokáció ahova nem lehet egy szolgáltatást elvinni, vagy variálni kell, elosztót cserélni, kábelt, vagy valamit, de az ügyfél aki a legelb***ottabb szuterénben lakik a vasúti töltés mellett, a korábbi cccp gyártelep végén, az is elvárja, hogy rendelés után 10 perccel be legyen kötve a nappaliból az üvegszál a bix-re

nekem gigás digi van, 950-960 körül tud, stabil, egyszer ment el mert vihar miatt kidőlt valami fa, másnap délben jöttek és javították, én bírom őket

egy rossz dolog van, nincs spektrum HD-ban

Kepan 2018.02.07. 22:23:19

Pont 2 éve van Digi nálam - családi házas övezet. Gigás net + teljes tv csomag + digifilm + telefon = cca 4500. Egy hátulütője van a Fiber to the home típusnak, hogy a modem áramtalanításakor az egész ház megkukul. :) Amúgy hozzá se merek nyúlni az optikai kábelhez, mert egy rossz mozdulat, és nincs fény az alagút végén. Mindenesetre minőségileg patent minden szolgáltatás a Diginél itt.

Előtte T volt, de csak kábelnet+telefon valami 6000-ért (+ UPC direct havi 5000). Utóbbi kombót csak azért dobtam sutba, mert jöttek a Digisek, és azért így mégis sokkal olcsóbb. Minőségileg nagyon nem volt a T-vel se gond.

Amúgy ezt a kábeltévé csomagozást lehetne még fejleszteni. Például valami "custom" díjcsomag, aminél egy nagy listából kiválaszthatnám, mit akarok. Vagy mondjuk a teljes csomag (extrák nélkül), és választhatok még 10-et és kérjenek el ezért +1000 forintot. Legyen 1500, na.

CID 2018.02.07. 22:29:17

@CCnick: Volt szerencsém pár évig kapcsolatban lenni a Telekommal, de ilyet egyszer sem hallottam.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.07. 23:13:30

@daito: Ez véletlenül nem az "elátkozott" 29-es körzet..?

Hegyirablo 2018.02.07. 23:41:19

Komolyan úgy szavaztak az olvasók, hogy ez az ócska román cég megbízhatóbb, mint az amerikai UPC???

ételizésítő 2018.02.08. 00:10:57

@Xezs6:
Mi bajod a Roy és Ádámmal? Teljesen jó zene. És három kurva jó zenész.

@Bambano:
Ja, Budapest és kb. 30 km-es körzete. Állítólag Gyöngyösig, de már Aszódnál is szakadozik.
A Klasszik is komolyzene, de a kommerszebb része. A Bartók meg kimondottan jó.

Leooo 2018.02.08. 00:26:58

@CCnick: UPC koax Compal modem, 120-as net, vonalas tel, 1 HD-TV rögzítéssel + 1 nem HD TV, 9890 HUF

ételizésítő 2018.02.08. 00:41:44

@Hegyirablo:
Hát ez van. Mert tényleg jobb.

ételizésítő 2018.02.08. 00:44:42

@Bambano:
Ja, nekem az autóban a megvétele után 1 héttel lett kicserélve a rádió már 15 évvel ezelőtt is USB-sre. Csak akkor még olyat vettem, ami CD-t is játszik. Ma már hülyeség lenne, senki nem hallgat CD-t autóban, és CD nélkül 7 rugó alatt is adnak USB-s rádiót. 8 gigán elfér vagy 150-200 lemez 192 kb/s-sel. Autóba annál több nem kell.

ekat 2018.02.08. 07:52:18

@Hegyirablo: Ez engem is meglepett. Elhiszem én, hogy jó a DIGI, de akkor is, a UPC-nek jóval sokrétűbb a szolgáltatása, állandóan fejleszt, stb. (Meg nekünk pl. a tévécsatornákból is a UPC-éi jönnek be jobban, de ez ízlés kérdése.) Problêmák meg mindkettővel előfordulhatnak, meg lehet mindkettővel elégedettnek is lenni.
Úgyhogy továbbra is azt gondolom, hogy az ár a döntő. Az ilyesmi itthon előfordul. :)

ekat 2018.02.08. 07:57:44

@ételizésítő: A Te szempontjaid alapján. Ide hiába jönne DIGI, és akármilyen olcsón, nem cserélném !e. Mert ha tökéletesen adná is, amit ad, messze nem ad annyi funkciót / szolgáltatást. (Néztem, mert nem messze tőlünk a panelekben van.)

2018.02.08. 10:33:14

@Hegyirablo: amíg a román töredék áron sokkal jobb minőséget ad (net), miért ne? Egyébként a upc tévé... csak parasztvakítás az egész.
Évek óta nincs olyan csatorna, amit szívesen néznék. Ahonnan nem amcsi szenny árad, onnan a zs kategóriát kapod. Mindezt rengeteg reklámmal és fideSS propagandával. Kivéve a cinemax, ami mostanra szintén nulla értéket képvisel a szememben.

CCnick 2018.02.08. 12:34:01

@CID: én is csak akkor amikor ki kellett hívni őket

CCnick 2018.02.08. 12:37:39

@Hegyirablo: A francba a végén még az derül ki hogy a magyarok mégse olyan köcsög előítéletesek, hogy a románt automatikusan szarabbnak tartsák csak azért mert román.

"Drágám, nekem hiszel vagy a szemednek?"

CCnick 2018.02.08. 12:56:51

@ekat: "Mert ha tökéletesen adná is, amit ad, messze nem ad annyi funkciót / szolgáltatást."

Nekem egyetlen szolgáltatás kell minden egyéb körítés nélkül: stabil internet. És ami a digin kivül másoknak nem igazán megy: nagy FELtöltési sebesség. upc fiber 120as net mellé 10megás , 500as net mellé 20megás feltöltést ad. Ez vicc a digihez képest ami 100/100as és 500/200as netet ad egy marék üveggyöngyért.

Xezs6 2018.02.08. 13:04:27

@ételizésítő: Nem rock és még szar is. Valami óráról nyivákoltak, ami nem várja meg őket. Annyira semmitmondó hulladék szöveget ritkán hallani.

Juronicsné Gyula Gizella 2018.02.08. 13:15:49

@További magyar hang:
Az ilyen homar post leginkabb a vonatbalesethez hasonlit :
nem eleg hozza,hogy egy ember hibazzon, rengeteg tenyezo negativ egyuttallasa szukseges.
Ebben a levelben is tobb olyan pont van,ami kulon-kulon is durva,de egyutt mar vicc kategoria.
Barmelyik szolgaltatonal belefuthatsz abba,hogy 1 hettel kesobb rendelsz meg valamit,mint a haverod ,es ket harom hettel elobb megkapod.
Itt is volt 2-3 kommenten belul 1-1 arc akinel fix. 8-900 mbit/s,mig a masiknal alig van meg a minimum.

ételizésítő 2018.02.08. 14:25:33

@ekat:
Milyen funkciót vagy szolgáltatást nem ad a Digi, amit a UPC ad?
Hagyjuk már a kamuzást.

ételizésítő 2018.02.08. 14:27:26

@Xezs6:
Mondjuk ezek egyike sem igaz, hogy neked nem tetszik, az más kérdés.
Megdugta valamelyik tag a csajodat?

dr. Karap Gergő 2018.02.08. 15:29:02

@Terézágyú:
Az semmi, én mielőtt megszülettem, mondtam le a TV előfizetésemet, mert a kedvemért készítettek nekem egy sorozatot, és fizettek az alapötletemért.

ekat 2018.02.08. 15:39:57

@CCnick: Igen, azt már leszűrtem, hogy ha csak net kellene, akkor jobb lenne a DIGI. Azért mondom, kinek mik a szempontjai.

ekat 2018.02.08. 15:41:32

@ételizésítő: Én tényekről beszéltem, hogy te kamuzol-e, azt meg nem tudhatom.

Xezs6 2018.02.08. 16:57:41

@ételizésítő: Dehogy dugták. Szánalmas virnyíkolás az egész, semmi keresnivalója rock rádión. Neked meg tán haverjaid, hogy véded őket?

ételizésítő 2018.02.09. 01:37:40

@Xezs6:
Ja, hogy az a baj, hogy te nem tudod megdugni a csajodat, szeretted volna, ha ők megteszik, de nem tették?

Így még érthetőbb.

Annyi keresnivalója van a rockrádió, hogy rockzene.
Az, hogy te nem értesz a témához, más kérdés.

ételizésítő 2018.02.09. 02:05:22

@ekat:
Semmi tényt nem említettél, csak kamukat.

CCnick 2018.02.09. 09:05:09

@ételizésítő: Egész biztos vagy abban, hogy aki nem szereti a gagyirádiórokkot az nem tudja megdugni a nőjét? Én ezt a dolgot ugy képzelem inkább, hogy aki rajongva szereti a royésádámot az bármikor képes megdugni a fiuját.

CID 2018.02.09. 10:57:21

@CCnick: könnyen van Delikát, neki csak akkor van nőgondja, ha leereszt a babája :D

ételizésítő 2018.02.09. 12:53:15

@CCnick:
Rajongva szeretésről szó sem volt, csak arról, hogy rockzene-e vagy sem. És az.
Meg az utálatról.
De ahogy látom, a te nődet is megdugták Royék.
Szar ügy.

Péter 2 2018.02.10. 12:07:40

@ff48bp: Hát, látszik is, hogy nálad nincs Telekom, mert akkor nem vetemednél ilyen válaszra. :-) Megvan a baja a Diginek is, az UPC-nek is, de a Telekomhoz egyik sem mérhető.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2018.02.11. 03:11:28

@ff48bp: milyen 10 ezer forintnak? a legdrágább csomagjuk is 6000 alatt van.

Xezs6 2018.02.11. 20:21:36

@városjáró: Most. Tavaly még volt 12 ezres csomagjuk. Akkor azt nekem ideadták kb. 8 ezerért és még puncsoltak nekem hogy mekkora jó arcok hogy 4 ezerrel olcsóbban adják. Annyira nem voltam elragadtatva, mert a 8 ezret is sokallom, aztán meg kiderült, hogy idén már kb. ugyanannyi ennek a csomagnak a listaára, mint amennyiért én tavaly "kedvezményesen" kaptam. Ezért szoktam mondani mindenkinek, hogy a UPC-nél nyafogni kell, mert egyébként sunyin rádsózzák a csomagot másfélszer annyiért.

Xezs6 2018.02.11. 20:27:32

Egyébként nem tudom mit nézel, mert a UPC-nek most is van 12 ezres csomagja, a Happy Home Fiber Power 500.

A Happy Home Mix 3 van olyan 6000 Ft körül, amiben eléggé tűrhető szolgáltatások vannak (500-as net, 68+32 csatorna). Egyébként emiatt nem is értem, hogy a Happy Home Fiber Power 500 kinek éri meg, ha egyáltalán megéri valakinek.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2018.02.12. 12:10:14

@Xezs6: Félreértettem ff48bp kommentjét. A 10-est az elért megspórolásra értette, nem a DIGI előfizetési díjára.

lobster thermidor 2018.02.13. 12:03:36

TV - DIGI műholdas, internet - UPC.
Semmi csomag, semmi hűségidő.

InTheGajd 2018.02.18. 10:09:13

Az komoly. Van egy panasz. 1000-ből 1. Upcnél ez a szám kb. 1000-ből 100. Lapozzunk.
süti beállítások módosítása