Tékozló Homár

Lottózol? Tanulj ebből, hogy ne legyél te is a Szerencsétlenjátékos Bt. tagja!

2018.08.15. 10:29 | Homár Hilda | 37 komment

screenshot_2018-08-03_15_19_05.png

Sok okosat ebben az esetben nem lehet mondani, legfeljebb egy virtuális együttérző ölelést küldeni Attilának, aki egy nyereményautó boldog tulajdonosa volt 40 napig. De már elmúlt. 

Sziasztok!

Okulásként, vagy talán valami utolsó szalmaszál miatt, ami a csalódottságomon segíthetne leírom a sztorimat.

Fiatalabb korom ellenére több éve mankóval járok és április közepén, hogy idővel majd én is járóképes legyek, megtörtént az első műtétem. Amíg lábadoztam a kórházban, április végén kitöltöttem online egy akciós, öthetes lottószelvényt amivel egy VW csoportos autót lehetett nyerni. Gondoltam milyen jól jönne egy autó a családban, ha már ilyen helyzetben vagyok és máskülönben nem telne rá a fizetéseinkből.  Jött a műtét utáni rehabilitáció, aztán júniustól újra elkezdtem bejárni a két mankómmal dolgozni, szokás szerint tömegközlekedve.

Mint kiderült, időközben  kisorsoltak, május másodikán nyertem egy autót,  de én csak július végén vettem észre az online felületen a kicsi sárga ugráló ikont, ami nagynyereményt jelez ha rákattintunk. Ami pedig nagyon szomorú, hogy a játék feltételei között szerepel a kitétel, miszerint 40 napja van a nyertesnek, hogy tárgynyereményéért jelentkezzen. Ahogy az ügyintéző ma mondta: 
- Kedves uram! Az az autó már nincs meg. Sajnálom.

Hát még én..

A nyeremény óta kb. 2x léptem be, fel sem tünt a dolog a mindenféle ugráló, pörgő forgó bannerek között. E-mailen, telefonon nem értesíti ki a szerencsejáték zrt. az online fogadókat csak ha külön igénylik, annak ellenére, hogy a regisztrációkor kötelezően megadandó adatként szerepelnek.

Hát így alakult, hogy álmodtam egy nagyot, és mint a mesében, kaptam is meg nem is. 

Egyszóval tanuljatok ebből. 

Tisztelettel,
Attila

UPDATE

A Szerencsejáték Zrt.-hez írt méltányossági kérelmemet sajnos elutasították, arra hivatkozva, hogy a sorsolás óta többször is beléptem a fiókomba. A tájékoztatás hiányára pedig az volt a válaszuk, hogy nem igényeltem külön értesítést, illetve kicsi sárga zsákocska...

Egyrészt nagyon szomorú ez az én helyzetemben, másrészt dühítő, mert nem kevés részem volt a dolgok alakulásában.  Számomra teljesen nonszensz, hogy az online játékosokat nagynyeremény esetén sem hívják fel telefonon, de még e-mailt is csak akkor küldenek, ha külön bejelölik azt regisztrációnál. Ami ilyen esetben jelzi a nyereményt az csak egy sárga zsák az online felület fejlécében, amire eszembe sem jutott eddig kattintani. Én a munkahelyemen (szolgáltatás) egy 4000.- forintos tétel esetén is felhívom a vásárlókat, pedig azt személyesen adja le, nem webshopban, vagy online felületen, ahol az minimum elvárható. Nem pedig ülök a többmilliós nyereményen és "várom", hogy lejárjon az átvételére kiadott határidő, pláne nem egy olyan cégnél, ahol évente csak reklámra 16 milliárd forintot költenek. 

Ma írtam a Szerencsejáték felügyeletnek. Kíváncsi vagyok az ő állásfoglalásukra is ami a tájékoztatási kötelezettséget illeti.  

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.08.15. 10:39:52

Pech. Vígasztalásul nézze meg az át nem vett autó nyeremények listáját az OTP honlapján. Van olyan betétköny, amivel már kétszer nyertek, mégsem jelentkeztek az autóért.

Darth Revan 2018.08.15. 10:42:08

Hát most erre mit lehet mondani?
Be kellett volna állítani az értesítőt.
Nem kell lottózni, ha nem érdekel a végeredmény.
Mittomén.
Szar ügy

borso 2018.08.15. 10:58:42

a szerencsejáték nevében benne van, hogy szerencse játék. Ha pénzt adsz ki rá tessék ellenőrizni, hogy nyertél e és nem utólag határidő után sivalkodni. Ez volt neked a 6 millás tanulópénz.

Zirowe 2018.08.15. 11:05:21

Mondjuk ezt a sztorit le lehetett volna írni objektíven, minden személyes mizéria nélkül.
Annak csak az a szerepe, hogy megsajnáljuk az írót, de inkább csak ellenszenv kiváltására alkalmas.

Történt ami történt, ettől még nem mentesül az alól, hogy ha játszik, nézze meg a feltételeket és az eredményt időben.

A méltányosság meg ADHATÓ, de nem jár kötelezően.

Darth Revan 2018.08.15. 11:17:26

"csak ellenszenv kiváltására alkalmas."

valamit nagyon felre kotettek be nalad, ha valakinek a balsorsa ellenszenvet valt ki beloled

KaTe 2018.08.15. 11:28:13

@Darth Revan: Az a helyzet, hogy a posztoló nehéz élete maximum a méltányossági kérelemnél számíthat valamit, nekem viszont tök felesleges információ. Az már jobban érdekelne, hogy az a villogó banner vajon hogy volt elhelyezve az oldalon, illetve mekkora volt, hogy a posztoló figyelmét ennyire nem keltette fel a "a mindenféle ugráló, pörgő forgó bannerek között" illetve hogy a szolgáltatónak volt -e egyéb értesítési kötelezettsége a kapcsolódó játékszabályzat szerint.

Mellesleg, a szabályzatban lehetett volna 1 nap, 1 óra, sőt, akár 5 perces időtartam is megadva, ameddig a nyertes arra a villogo bannerre kattinthat.

Amúgy meg, a szerencsejáték része, hogy észreveszed -e, hogy nyertél, vagy sem.

Tron65 2018.08.15. 11:29:30

Itt a tökéletes megoldás a kifizetések minimalizálására!
Szuper ötlet!

Tron65 2018.08.15. 11:32:05

U.i.: a szerencsejatek.hu oldalon még mozgó animációt sem találok, nemhogy ugráló-pörgőset.

KaTe 2018.08.15. 11:34:04

@Tron65: Még véletlenül sem az történhetett, hogy ismét kisorsolták az autot, ugye?

Snagal 2018.08.15. 11:34:21

A felhasználási feltételeket elfogadta, külön értesítést nem kért.
A nyereményért nem jelentkezett.

Hol itt a fogyasztóvédelmi eset?
Én ha lottózom akkor kb másnap megnézem, hogy nyertem-e. Itt többször is belépett a poszter az online felületre (vajon mi célból ha az sem jutott eszébe, hogy megnézze nyert-e?).
A felháborodást pláne nem értem... mankó ide vagy oda.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.08.15. 11:36:08

Hát azt hiszem erre mondják, hogy könnyen jött, könnyen ment....

metal · http://electric.blog.hu 2018.08.15. 11:46:53

@KaTe: Valószínűleg már az első sorsoláskor húztak pótnyertest is, és az kapta meg az autót.

herk 2018.08.15. 11:55:55

Azt mondjuk én sem értem, hogy egy _AUTÓ_ nyerése esetén miért nem lehet egy telefont megereszteni. Bezzeg más cégek az 5 %-os kuponnal mindennap megtalálnak, meg a csak most csak neked ajánlatokkal.
A másik, hogy miért nem lehet mondjuk 180 napig őrizni az autót. Olyan sokba kerülne?

Darth Revan 2018.08.15. 11:58:20

@KaTe:

abban egyetertunk, hogy felesleges info, de amit irtal abbol arra lehetne kovetkeztetni, hogy azert erzel ellenszenvet, mert mankoval jar

SUNexecutive (törölt) · http://nezo.blog.hu 2018.08.15. 12:00:45

Benne van a leírásban! Az át nem vett nyereményeket értékesítik, majd az így befolyó pénzösszeget utalják TAO formában tovább, azonnali felhasználásra. Onnan meg elvesztette nyereményjáték-nyeremény jellegét... meg sem áll valaki magánszámlájáig... szorri poszter, személy szerint sajnálom, rohadt nagy peched volt, részben viszont magadnak köszönheted a történteket (amit nem is vitatsz). Úgy érzem, ezt most le kell nyelned. :(

Csakritkánkommentelek 2018.08.15. 12:46:30

Nem értem hogy ennek a postnak mi helye van itt.
Ennyire uborkaszezon van?
A tag elbaszta, lapozzunk.

killerkaller 2018.08.15. 13:36:04

Anélkül, hogy a Szerencsejáték ZRt. játékszabályzatát tanulmányoznám ezek jutottak eszembe.
A poszter online lottózott egy meghirdetett akció keretein belül. Lehet, hogy az akciós, online fogadásoknál eltér a szabályzat?
Mi van akkor, ha a játékos akadályoztatva van?
Tudomásom szerint a nyereményeket meg kell igényelni, senkit nem keresnek meg.

A Szerencsejáték ZRt-nél tett fogadások nem tévesztendőek össze a marketing jellegű, kereskedők által meghirdetett nyereményjátékokkal. Az Szerencsejáték ZRt-nél a fogadó érdeke, a nyereményjátékoknál a vásárlásra való ösztönzés, Pl. mostanában "pöttyös" túró rudi játéka.

Szalmaszálként: ha poszter hitelt érdemlően igazolni tudná az akadályoztatását, talán lehet esélye.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.08.15. 14:10:46

@killerkaller: hát itt maximum az lenne elfogadható akadályoztatásként, ha a poszter időközben megvakult, mert az online felületen jelezte, hogy nyert és a megadott időn belül belépett, többször is.

Patkááány 2018.08.15. 14:17:37

@Darth Revan: hát, ha a panaszt személyes emózással kezdi, az ellenszenvet válthat ki azokból, akiknek ennél több eszük van. Szüksége volt az autóra, mert beteg, oké. Másnak meg más miatt van rá szüksége. Ez nem méltányossági verseny, hanem szerencsejáték. Akkor is ugyanígy verte volna a palávert, ha öt Lambó meg Bugatti állna a garázsában.

herk 2018.08.15. 15:16:57

Szerintem azért van olyan is, hogy elvárható viselkedés. Meg olyan, hogy életszerű.
Pl: tudhatja a versenyző, hogy mikor lesz a sorsolás? Ha igen, mert mondjuk minden héten csütörtökön húznak, akkor elvárható viselkedés, hogy csütörtök után 1 hónapon belül nézze meg, hogy nyert-e.
NADE !! Ha nem volt kitűzve a sorsolás időpontja kristálytisztán, akkor a versenyző nem tudhatja, hogy mikor is kell megnéznie a postaládáját. Tehát ha az volt, hogy majd valamikor lesz sorsolás, akkor nem elvárható viselkedés, hogy rendszeresen nézegesse a felületet. A kis felugró bigyulára hivatkozás a Szerencsejátéktól egy vicc. Lehet, hogy az átlagember 20 éve még felkapta a fejét egy apró villogó valamire, de manapság az embernek már kialakult a csőlátása, hogy figyelmen kivül hagyja az ilyesmit.
Én azt csinálnám (saját vélemény), hogy beszélnék egy ügyvéddel és kockázat/nyereséget számolnék. Ha nyeremény*nyerési_esély > várható_perköltség, akkor perelnék.

Bombaló 2018.08.15. 16:20:15

Nem tudom mi volt a bigyó amit észre kellett venni, de manapság minden nagyobb bolt/bank stb. oldalán facebook jellegűen van egy boriték, egy pötty a hamburgerikonnál, egy bizbasz egy számmal, hogy üzenet érkezett. Az esetek nagy százalékában jobbra fenn.
Sajnálom a posztolót, de ha a regisztrációkor ott volt a kattintható rublika és még emlékszik is rá, hogy ő nem kérte, nincs mit tenni.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.08.15. 16:24:31

@herk: ez nem egy kisf*szom facebook oldal által szervezett lájkolós nyereményjáték. A sorsolás időpontja vagy április 23 vagy május 2 volt, attól függően, hogy mikor vásárolta az ember a szelvényt. Ezt most 2 perc alatt kigugliztam, még elérhető a kiírás a neten, benne minden szükséges információval.

Zuzer78 2018.08.15. 17:24:09

Nem kéne ész nélkül végignyomkodni a feltételek elfogadása részt gondolom. Kisgyerek nincs a mankón kívül? Úgy még meghatóbb lenne, bár a végeredmény szempontjából pont nem számít.

Dezsike 2018.08.15. 18:34:22

Életemben egyszer volt hármasom a hatos lottón. SMSt küldtek amiben kértek egy számlaszámot válaszban, elküldtem, másnap ott volt az ~1500 Ft a számlán. Bár ez mobilos játék volt, nem online. A papíros szelvénynél sincs értesítés, nézni kell, hogy nyertél-e.

Im just here for the comments 2018.08.15. 18:34:38

Ezt a szopást. Na pont ezért van nálam brállítva az értesítés, mert egyébként max kéthavonta egyszer lépek be, és tuti nem venném észre, bármit is nyerek.
Szarügy, sajnálom.
Bár megkapni nem fogja a kocsit.

Szerencsétlenjáték 2018.08.16. 08:06:50

Sajnálom a posztolót, de ez nem az a cég, akitől méltányosságot vagy erkölcsösséget várhat! Érdekes, hogy ilyen helyzetben betartják a legutolsó apróbetűs részt is, de ha a saját házuk táján kell rendet tenni, arra nem képesek. Összezárnak és röhögnek a markukban. A saját etikai kódexüket, kollektív szerződésükben leírtakat sem tartják, tartatják be a saját dolgozójukkal . Amikor a székházban a frissen házasodott kisfőnök jogtalan bónuszokkal fűzi be a saját (szintén friss házas) beosztottját és szűrik össze a levet a csapatépítő tréningnek csúfolt piálós bulikon vagy éppen a céges autóban. Tönkretéve ezzel két házasságot. Nem sok értékteremtő munkát végeznek, de cserébe viccesen magas összegeket visznek haza ettől a monopol helyzetben lévő cégtől. És igen, van olyan ember, akinek az eszét veszi ez az átkozott hely, ismeretlen számukra az erkölcs fogalma. Csak a pénz, csak a pénz. True story...

Darth100 2018.08.16. 08:55:38

@herk: majdhogynem órára pontosn kint volt, hogy mikor sorsolják és mikrotól lesz fent a nyertesek listája, mert én nem nyertem, de ellenőriztem :D
Direkt azért játszott a hülyéje (mert nem lehet máshogy hívni), mert autónyeremény volt és utána még csak nem is ellenőrzi, nevetséges az egész, méghogy ügyvéd :D

FéeVerte 2018.08.16. 09:23:24

@Tron65: jaja. Olyan nyertest kell választani, aki nem is igazán akarja átvenni a nyereményt.

LKerekes 2018.08.16. 09:24:47

@Szerencsétlenjáték:
És emiatt késett le a posztoló a nyereményről?

LKerekes 2018.08.16. 09:29:53

Sajnos ez van. Ügyvéd sem tud semmit tenni. Ha lekésed a mozielőadást, mert elnézted a napot, nem fogják emiatt levetíteni a filmet.
Ennek a történetnek semmi köze a fogyasztóvédelemhez. Senki nem verte át, senki nem teljesített rosszul, nem ügyeskedés vagy átverés van mögötte.
Ahogy mondtam, mintha lekéste volna a mozit, a vonatot, a csekkbefizetést saját figyelmetlenségéből.

herk 2018.08.16. 09:57:34

Abba nem lehet kapaszkodni, hogy te egy olyan böngészőt használsz, ami nem jeleníti meg a kis felugró ikonokat, ezért nem is láttad?

encir 2018.08.16. 18:11:00

Azért érdekes, általában 3 hónap van a nagynyeremények igénylésére.

Az OTP autónyeremények meg nem is évülnek el, legrosszabb esetben a sorsoláskori árát megkapja a betétkönyvtulajdonos. Ez korrekt.

Balfredo Alfredo 2018.08.17. 15:04:24

@encir: "Azért érdekes, általában 3 hónap van a nagynyeremények igénylésére."
Ez a 3 hónapos időtartam nyilván ésszerűbb, mint az eredeti levél 40 napja. Lehetsz a sorsolás idején akadályoztatva (külföldön vagy, kórházban vagy, vidéken vagy és nincsen net), tehát ha még tudatosítod is magadban a dátumot, nem biztos, hogy azonnal módodban áll egyrészt megnézni a sorsolás eredményét, másrészt visszajelezni, hogy igényt tartasz a nyereményre. Szerencsétlen esetben másfél hónapos lakatlan szigeti kiküldetésed kezdetére esik a sorsolás és visszaérkezésedkor pont kifutottál az időből. Az is igaz, hogy ha 40 helyett 90 nap van az igénybejelentésre, egy féléves kiküldetéssel megint ugyanott vagy.
De: a szabályzatban 40 nap szerepel és a posztoló ezt valamelyik kattintásával elfogadta, ha tetszik, ha nem.
A méltányossági kérelem nem járt sikerrel. Amit még tenni lehet, hogy javasolja a szerecsenjátékos cég felé a 40 nap meghosszabbítását. Ezt ha a cég el is fogadja, nem a posztbeli nyereményre vonatkozik, hanem a távolabbi jövőre.

OneBall · http://oneball.blog.hu/ 2018.08.17. 15:17:37

Hát ez valóban pech, de semmi több, itt a szolgáltató semmit nem hibázott. Nekem is volt nyertes szelvényem, amivel késve mentem be a lottózóba kiváltani. Így jártam, csak magamat okolhattam.

Kondom Keselyű 2018.08.17. 16:13:26

GDPR ide,vagy oda, annyit azert megtehettek volna,hogy kikuldenek egy adategyeztetos levelet,vagy hivast,es azonositas utan tajekoztatjak az efit.
Aki szerint itt fontosabb volt az ugyfel adatainak vedelme,mint az,hogy elbukott kb. 5 millio forintot,az szimplan elmebeteg.

Kondom Keselyű 2018.08.17. 16:16:06

de az is lehet,h a szerencsejatek zrt irta a levelet,es egy oktato-ingyenreklamot laTunk itt :D

FCUK29 2018.08.19. 00:39:18

Szóval az úgy van, hogy nem küldözgetnek faszságokat e-mailen, ha bepipálja az ember, viszont másnap hajnal 5 körül tudod, ha nyertél.

Az át nem vett nyereményeket meg vagy később kisorsolják, vagy ha pénz, akkor autó lesz belőle. Nem tao. Ugyanis törvény mondja meg, mennyit kell nyereményben kifizetni.
süti beállítások módosítása