Tékozló Homár

A szerelem nem ismeri a határokat, az Academic Single nem ismeri a leiratkozást

2018.08.16. 10:28 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-08-09_10_39_58.png

Szegény párkeresőket manapság nem csak a társtalanság szomorítja, hanem a kicsit simlis, kicsit nyerészkedő online társkereső oldalak tömkelege is. A Homáron az Elittársnak szép hosszú, immár évekre visszanyúló a bűnlajstroma, amihez képest a Be2  szinte kisiskolásnak tűnt legutóbb. Hozzájuk csaphatjuk most már a piacnak kifejezetten elitista névvel nekifutó Academic Singles-t is, ami úgy tűnik az ÁSZF-re, az apróbetűs részre, a bugosan működő honlapra és persze a szerencsétlen ügyfelekre optimalizálta startégiáját. Vigyázzunk vele.

Sziasztok, 

szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat egy remek társkeresővel, az Academic Singles-szel kapcsolatban (nem, nem remek).  

Az egész úgy kezdődött, hogy korábban nagyon sok online társkeresőt kipróbáltam, nem sok sikerrel, majd a Facebook állandóan megjelenítette azt a reklámot, amit biztosan rajtam kívül is láttak sokan: 3 társkereső, ami jobb, mint a Tinder. Az egyiket a háromból még pont nem próbáltam, gondoltam adok ennek is egy esélyt, ez volt az Academic Singles. 
Hosszas regisztráció, személyiségteszt stb. után elérkeztünk a fizetés részhez, ahol egy hónapra fizettem elő (július 3-án), az egy havi előfizetés 3990Ft volt. Mondanom sem kell, hogy nem váltotta be ez az oldal sem a hozzá fűzött reményeimet, így nem is terveztem meghosszabbítani a tagságot. Na itt kezdődtek a problémák, ugyanis az Elittárs-on egyszer már megszívtam, hogy ha nem törlöd/deaktiválod magad, akkor automatikusan levonják a következő havi előfizetési díjat, ha akarod, ha nem. Ez szerencsére időben eszembe jutott, így már július végén megpróbáltam törölni magam, ami egyszerűen lehetetlen volt.

image_1.png

- Az első linken a gyakori kérdések voltak.
- A Prémium előfizetéses linknél a következő szöveg: 

A tagság állapota: Prémium tag, 1 hónap tagság
Ön 2018. 07. 03. fizetett elő. Csak Prémium Tagként élvezheti teljes szolgáltatásunkat, és kaphat teljes támogatást partnere megtalálásához. Még nem férhet hozzá az előfizetési beállításokhoz. Ez a funkció akkor lesz elérhető, ha feldolgoztuk befizetését. Ez akár néhány napig is eltarthat.

(A mai napig ez a szöveg szerepel ott, miközben már több, mint egy hónapja befizettem az egy havi tagdíjat...)

- És itt jön a trükk, ugyanis ha a profil deaktiválásra kattintok, akkor:

 unnamed.png

Nagyon trükkös. Akárhogy akarod, nem tudod törölni/deaktiválni magad az oldalon. 

Eljött az augusztus 3., amikor is lejárt az egy havi tagságom. Ekkor éjjel 2-kor kaptam egy SMS-t, hogy 19 950 Ft-ot levontak a bankszámlámról, a vásálást Luxemburgban indították.

Írtam az Academic Singles ügyfélszolgálatnak egy mailt, hogy mégis mi ez, kinek az engedélyével vontak le ekkora összeget, illetve részletesen leírtam nekik a profil törléssel kapcsolatos tapasztalataimat is. 3 nappal később kaptam választ, hogy de hiszen:

Ön beleegyezett a Felhasználási Feltételekbe, amely leírja az automatikus meghosszabbítást is. Az Ön 1 hónap Prémium Tagságának a meghosszabbítása 1 hónapra szintén rögzítve lett, amikor Ön először döntött úgy, hogy feliratkozik a Prémium Tagságra.

Majd a levél végén apróbetűvel leírták, hogy egy aláírt nyilatkozatot kell küldeni nekik mailen, faxon vagy levélben, csak így lehetséges a törlés. 

Na most szerintem az automatikus meghosszabbítás az nem azt jelenti, hogy további 5 havi tagdíjnak megfelelő összeget vonnak le tőlem egyszerre. Tanulság: ne regisztráljatok ezekre a humbuk oldalakra, illetve ezentúl mindig el fogom olvasni elejétől a végéig a felhasználási feltételeket (még ha nem a valóságot tartalmazza, akkor is). 

Üdv,

Hanna

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick-son 2018.08.16. 10:51:35

Sokkal jobbakat találsz itt a kommentelők között mint akármelyik szemét átverős társkeresőoldalon.

Rejtélyes 2018.08.16. 10:56:12

Chargeback, es csatold a sztorit a banki levelezesbe.

Permetező 2018.08.16. 10:58:38

@Nick-son: én az összes társkeresős oldalt visszaküldeném az emagnak 3 napon belül

Dezsike 2018.08.16. 11:00:14

Virtuális kártya? Mindig annyi van rajta amennyit el akarsz költeni, így nem tudnak megcsapolni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.16. 11:17:54

Ezért is nem szabad próbáld ki ingyen, de add meg a kártyád számát típusú helyeken tagnak lenni.

killerkaller 2018.08.16. 11:30:02

Beleolvastam a társkereső ASZF-jébe, a magyar telefonszám luxemburgi fax elérhetőségnek megadva kissé gyanús. A telefonszámra rákeresve érdekes dolgokat lehet megtudni róluk.
Átverésre létrehozott oldal, már a média is foglalkozott vele, facebook csoport is alakult a károsultak segítésére.

"Be2 becsapottak":
www.facebook.com/groups/2033948126889853

Darth Revan 2018.08.16. 11:35:33

Ott kovette el az elso hibat, hogy regisztralt ezen az oldalon, a masodik hibat nem kovette el, idoben le akart iratkozni akiprobalas utan, viszont elkovetett egy harmadik hibat: nem irt azonnal emailt, amikor rajott, hogy nem tudja torolni a tagsagat.

KaTe 2018.08.16. 11:57:03

Kedves posztoló, ezt sajnos eléggé benézted. Idézet az ASZF-ből:

"Az ügyfélnek bármikor jogában áll a Academic Singles-vel fennálló díjmentes szerződéses jogviszonyt az okok megadása nélkül felmondani. Ennek a díjmentes tagságnak a felmondása a Academic Singles weboldalának/alkalmazásának „Beállítások” pontja alatt található „Profil deaktiválása” link aktiválásakor válik hatályossá."

"A díjköteles szerződéses jogviszony felmondása csak kifejezett, írásos nyilatkozat esetén hatályos."

"A díjköteles, weboldalon keresztül megvásárolt szolgáltatásra vonatkozó szerződés automatikusan meghosszabbodik a megrendeléskor egyeztetett futamidővel (pl. 3, 6 vagy 12 hónap), amennyiben az ügyfél a szerződését legalább 14 naptári nappal a mindenkori futamidő lejárta előtt – vagy, amennyiben a díjköteles hozzáférés megvásárlásakor más határidőben állapodtak meg, a megnevezett határidőn belül - teljes nevének, az országnak, amelynek Academic Singles-szolgáltatását használja, a Academic Singles-nél regisztrált e-mail címének, valamint felhasználónevének (alternatív lehetőségként: a számára kiadott kódnevének) megadásával írásban fel nem mondja"

KaTe 2018.08.16. 12:00:19

@maxval balcán bircaman: Jó napot kívánok. A posztoló nem ingyen próbálta ki, hanem előfizetett 1 havi prémium tagságra.

Kattintgatunk össze-vissza, elfogadunk minden szart aztán persze mindig a másik a hibás, mi? Hitelt is így szokott felvenni a posztoló?

temprasordog 2018.08.16. 12:03:00

@maxval balcán bircaman: nem bizony. Bár pl az HBO Go is így megy meg a Google Music és még számtalan szolgáltatás ahol nem basszák át az embert. De te fizesd csak ki a próbaidőszakot is.

Im just here for the comments 2018.08.16. 12:11:28

De aki egyszer beszopta már egy másik társkeresőn és számít is rá, hogy megint pórul jár, az miért hagyja annyiban és várja meg, míg újra megszívatják?

Mellesleg az összes társkeresőre ugyanazok az arcok regisztrálnak, nem lesz egyik sem jobb, mint a másik.

killerkaller 2018.08.16. 12:25:53

@KaTe: Igen, egyértelműnek tűnik, de az ASZF egésze bonyolult, nem felhasználóbarát.
Egyébként annak is lehet visszatartó ereje, hogy az oldalra való belépésnél és az oldalon kattintható linkeknél is ordít a vírusirtó: nem biztonságos oldal. Én már itt hagytam volna a fenébe az egészet. Visszaélnek a valóban társat keresők lelki állapotából adódó könnyelműséggel.

KaTe 2018.08.16. 12:45:23

@killerkaller: Bonyolult az ASZF? Fél percembe került megtalálni és kimásolni az általam idézett, a panasz szempontjából lényeges információkat. A posztoló a jelek szerint még csak meg se próbált utánajárni az ASZF-ben, hogy hogyan is lehetne megszüntetni az előfizetését. Pedig ott egyértelműen le van írva minden. Nincs ott semmilyen trükk, se apróbetű.

Nálam se az Eset Security, se a Windows Defender, se a Google Chrome nem jelzett be, akárhogy és akármire kattintgatok az oldalon. Pedig mindhárom előszeretettel próbálkozik, amikor tilosban járok.

Snagal 2018.08.16. 12:51:45

@maxval balcán bircaman:
(az előző válasz szövegét sikerült valahogy törölni küldés közben :)

Netflix, HBOGO, Playstation Plus... kismillió "nemlehúzós" szolgáltatás is ezt a rendszert alkalmazza, szóval nem feltétlen csak átbaszásra használják.

Az persze más kérdés mennyire etikus, hogy egyes helyeken azért nem tolják az arcodba nagy villogó banneren, hogy töröld az ingyenes próbaidőszakot, vagy az automatikus előfizetést.

Posztra reagálva:
" Facebook állandóan megjelenítette azt a reklámot, amit biztosan rajtam kívül is láttak sokan: 3 társkereső, ami jobb, mint a Tinder."
Nekem erről kb azok a hirdetések ugranak be, hogy "3 mód hogyan fogy le 2 hét alatt 20Kilót" vagy "az orvosok megtalálták xy betegségre a gyógymódot, kattints" és "elképesztő, nem fogod elhinni hogy ...."
Ezek szerint valaki ezekre rá is kattint :(
Sajnálom a posztert de az internet is olyan mint a való világ. Meg kell tanulni felismerni a cukrosbácsit és nem beszállni az autójába.

killerkaller 2018.08.16. 14:03:05

@KaTe:

A "biztonságos" oldal:

www.mcafee.com/SAE/WarnPromptPageGC.html?id=131788916566110000%3A6252&ProductCode=WC

www.mcafee.com/SAE/WarnPromptPageGC.html?id=131788920633650000%3A6252&ProductCode=WC

Az érvényes ASZF-ről: poszter július 03-án regisztrált 1 hónapra, azaz augusztus 03-ig.
A jelenleg elérhető (érvényes) feltételeket 07. 18-án az AS módosította. Kérdés, hogy a feltételek miben változtak, illetve erről tájékoztatták-e az ügyfeleket.

"Amennyiben technikailag adott az „Online felmondási folyamat” lehetősége, akkor a felmondás a weboldalon, a megfelelő linken keresztül is megtörténhet."
Ennek a részleteiről nem szól a fáma.

A különböző platformokon történő pénzmozgások definiálása felesleges, a folyamatot az applikáció kéne, hogy kezelje. Ennyi erővel az algoritmusok is az ASZF részei lehetnének.

Dervenkal 2018.08.16. 14:15:54

Egyrészt sajnálom, hogy a posztoló így benézte a dolgot. Másrészt... ő.... nekem tökéletes meglepetés volt, hogy ezekért a társkeresőkért fizetni kell. Az még méginkább, hogy van is aki fizet!

Rejtélyes 2018.08.16. 14:32:51

Szerintem kotelessege minden ilyen oldalnak ugyanolyan leiratkozast biztositani, mint amilyen a feliratkozas, ellenkezo esetben fogyved/birosag/szamlazarolas.

KaTe 2018.08.16. 14:36:16

@killerkaller: És technikailag adott volt? Nem. Tehát marad az írásos felmondás. De miért is beszélgetünk erről, amikor a posztoló valószínűeg életében egyszer nem olvasta el az ASZF idevágó részét. Ha én előfizetek egy szolgáltatásra, az az alap, hogy elolvasom mik a feltételek. Nem hiszem, hogy a korábbi ASZF-ben ezen információk rejtve maradtak volna, mint ahogy azt se, hogy még a fizetés előtt ne tájékoztatták volna a posztolót, hogy itt bizony egy 6 hónapos előfizetés él, ha azt 14 napon belül nem mondja le.
Korrekt a cég hozzállása? Szerintem biztosan nem az, ezért nem is venném igénybe a szolgáltatásukat. A posztoló fejéhez se tartottak pisztolyt, hogy rohanjon előfizetni, sőt, minden lehetősége megvolt hogy előzetesen tájékozódjon a szolgáltatás feltételeiről.

Az egész törvényességéről pedig csak az idevágó luxemburgi törvények alapján lehetne nyilatkozni.

killerkaller 2018.08.16. 15:12:33

@KaTe: "Korrekt a cég hozzállása? " Én inkább a tisztességtelen jelzőt aggatnám rájuk, számtalan jel mutat erre, de ezen nem akasztunk tengelyt :-)
Posztoló nem járt el kellő körültekintéssel, legközelebb jobban figyel.

Az automatikusan meghosszabbodó szerződésről jut eszembe, hogy pár éve a telekommunikációs szolgáltatóknál volt bevett eljárás az automatizmus, nem kis nemtetszést keltve.

Nick-son 2018.08.16. 15:52:56

@KaTe: értem, hogy próbálod védeni ezt a kompániát, a posztolót meg hülyének beállítani, hogy nem olvasta el, de azért ez teljesen nyilvánvaló hogy ezek ebből a fajta lehúzásból élnek, nem a boldog párjukat megtaláló elégedett ügyfelek befizetéseiből.

Persze, nyilván valaki kifizet egy valag pénzt, hogy leprogramozzanak egy ilyen oldalt, megadod minden adatod, milyen magas, hány éves, kit keres, van egy rakat dolog amit állíthatsz, de hogy hogy nem éppen a fizetős szolgáltatás lemondására nincs webes lehetőség. Technikailag ez a funkció nem működik :) Pedig azt is csak ugyanúgy egy adatbázisban tárolja, mint az összes többi megadott adatot. Hülyék is, hogy elfogadják email-ben a lemondást, mért nem csak személyesen Luxemburgban? Vagy egy szigeten, ahova nincs hajójárat? Elkönnyelműsködik.

Nick-son 2018.08.16. 15:55:59

@killerkaller: velem is megcsinálta ezt a Telekom. Lejárt a hűség, se szó se beszéd benyomott egy standard csomagba, aminek a 3x -os az ára. Mire rájöttem a számlából és lemondtam közel 40.000 Ft -om bánta. Soha nem is kötöttem több szerződést ott.

Most épp lejárt az új helyen is a hűség, direkt kérdezem mi van, ők is szeretnének-e lehúzni, mire a hölgy közölte, hogy ezt az eljárást most már törvény tiltja. Nem véletlen. Lehet tovább vinni a szerződést határozatlan idővel, de nem lehet drágább mint a határozott idejű volt. Korrekt. De nem maguktól, hanem mert most már törvény van rá.

killerkaller 2018.08.16. 16:17:42

@Nick-son: ...."hogy ezt az eljárást most már törvény tiltja."

Ez itt a lényeg. Szerintem a szóban forgó társkereső pengeélen táncol a "míg lószar van, veréb is van" elvét követve. Valószínű létezik valami kiskapu, vagy résecske a csukott kapun,
hogy megteheti. Az ASZF jogi nyelvezete, tartalma és szerkezete is azt sugallja számomra, nem a párkereső embereknek akarnak segíteni, inkább a lenyúlás a cél.

amindenes.blog.hu 2018.08.16. 16:28:30

Nem kell köntörfalazni, te voltál az az elites sznob paraszt, aki asziszi hogy csak olyat érdemes kifogni akinek van kocsija, lakása stb.. Egyetem áll ki a seggedből négy diplomával, vagy mi a faszt akarsz te? :D

herk 2018.08.16. 17:57:10

@KaTe: Az azért elég durva, hogy egy webes szolgáltatást csak faxon vagy levélben lehet _biztonságosan_ lemondani (ajánlott, tértivevényes) !!
Mert ugye simán mondhatják azt, hogy az email-t ők nem kapták meg, bizonyítsd, hogy elküldted. Meg ugye hiába bizonyítod, hogy te elküldted, azt kell bizonyitanod, hogy ők megkapták. Azt mondják, hogy ők nem kapták meg, pereld őket Luxemburgban.
Hisz a vak is láthassa, hogy minden más esetben azonnal válaszolnak, tehát aktiv az email.
Hogy vili legyen:
- mi újság? válasz: köszi minden ok.
- hogy smint? válasz: minden frankó
- szeretném lemondani az előfizetést! Semmi válasz, majd később: gratulálok, őn sikeresen meghosszabbitotta a szerződését

lobster thermidor 2018.08.16. 19:00:22

Ugyan már társkereső!
Van olyan stock photo oldal, ahol egyszer megadod a kártyaszámodat egy 1 hónapos képletöltési lehetőségért, de soha többet nem tudsz leiratkozni az oldalról, hiába veszed ki a pipát a boxban, ezért minden hónapban akkurátusan vonják a pénzt a számládról. Igaz nem nagy összeg, de a sok kicsi sokra megy, és sokan gondolkodnak úgy, hogy 2 - 3 dolcsiért nem érdemes a számlát, és a hozzá kapcsolódó kártyát megszüntetni, és újra kezdeni az egész banki tortúrát.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2018.08.16. 19:21:01

Netvásárlás limit 1 Ft-ra, és akkor nem tudják a következő havidíjat levonni, eredmény: megszüntetik az előfizetésedet.

KaTe 2018.08.16. 19:32:27

@Nick-son: Nézd. A tévében meg Tihanyi úr élőben megműti a gerinced. Mégis legálisan csinálja, pedig a vak is látja, hogy átverés. (legalábbis látnia kellene, ugye???)

@herk: Vannak ennél sokkal cifrább esetek is, ahol konkrétan semmit nem kapsz a pénzedért. Itt a posztoló legalább megkapta azt, amiért fizetett. Megjegyzem, a szerződési feltételek elfogadása nélkül fizetni sem lehet az oldalon.

Alternatív 2018.08.17. 04:22:49

@KaTe: Nagyon szép, hogy az ÁSZF-ből bemásolgatod a feltételeket.
Csakhogy, a szerződésben kikötött törvénytelen feltételek érvénytelenek, bíróságon sem érvényesíthetők.
Márpedig a GDPR szerint az on-line leíratkozást biztosítani köteles a cég. És ez egész európára vonatkozik.

fordulo_bogyo 2018.08.17. 05:07:36

A helyedben en a bankommal vennem fel a kapcsolatot, hogy ez jogosulatlan levonas volt.
Ha a bankod rendes, akkor semmi perc alatt visszairjak a penzt szamladra es blokkoljak a szelhamosokat.

KaTe 2018.08.17. 10:27:51

@Alternatív: Én eddig azt hittem, hogy a GDPR kifejezetten az adatkezelésre, adatvédelemre vonatkozik.

Megtennéd, hogy küldesz egy hivatkozást, amiben le van írva, hogy egy megkötött szerződés "online leiratkozásáról" köteles gondoskodni a cég?

Ha már adatvédelem:
www.academicsingles.hu/info/adatvedelmi-nyilatkozat

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.08.17. 10:34:18

@killerkaller: Ha jól értem, itt sem lett drágább, csak egyben levontak öt-, vagy hathavi díjat. Ami szívás, de benne volt az ÁSZF-ben, hogy így lesz.

herk 2018.08.17. 11:02:14

@KaTe: Csúsztatás detektor activated !!
"Megtennéd, hogy küldesz egy hivatkozást, amiben le van írva, hogy egy megkötött szerződés "online leiratkozásáról" köteles gondoskodni a cég?"

Nem _egy-megkötött_, hanem _online-megkötött_.

Tron65 2018.08.17. 11:06:40

Ügyfélpanaszok kezelése: minden páros hétfőn 12:00 - 12:30
Ebédszünet: 11:30 - 13:00

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2018.08.17. 11:54:04

Parncsolj, köszöntem:
www.academicsingles.hu/info/az-academicsingles-altalanos-szerzodesi-feltetelei-aszf

Írta hogy az elittars-at is benyalta, így nincs több kérdésem az iq szintjét illetően a hölgynek! Remélem banki hitelt is így veszel fel, hogy nem olvasod el a szerződést, amit aláírsz...

Sosem fogom megérteni ezt az online társkeresőért való fizetést! Tényleg ennyire kell egy balek, akivel randizhatsz!? Bazze menj ki az utcára vagy ilyen ronda vagy? :D

Balfredo Alfredo 2018.08.17. 15:02:26

@herk: "Meg ugye hiába bizonyítod, hogy te elküldted, azt kell bizonyitanod, hogy ők megkapták. Azt mondják, hogy ők nem kapták meg, pereld őket Luxemburgban."
Ha egészen vad dolgokat képzelek el, lehet olyan is, hogy tértis levelet küldesz, amit ők aláírással átvesznek. De azt állítják, hogy a levélben nem a szerződésed felmondása volt, hanem képeslapot küldtél a cégnek, egyéves születésnapja alkalmából.
Amúgy nem az egyetlen cég, ami hasonló lehúzásra játszik. Pár éve volt egy ingatlanos cég, aminek a honlapján nem lehetett leíratkozni. Később a pereket elvesztette.

killerkaller 2018.08.17. 18:22:49

@Csokis: "Ha jól értem, itt sem lett drágább, csak egyben levontak öt-, vagy hathavi díjat. Ami szívás, de benne volt az ÁSZF-ben, hogy így lesz."

Az egységnyi időtartamra kötött online szerződést lemondás hiányában hatszoros időre hosszabbítani aljasság.
Hiába írja az ÁFSZ a határidőre le nem mondott szerződés esetén az automatikus hosszabbodást, ma Magyarországon ez törvénytelen.

btprg 2018.08.17. 23:34:37

@JunkieeeBoy:
Ilyenkor mindenki tud pofázni össze-vissza, de ha eléd tesznek egy 500 oldalas ÁSZF-et, ne mondd már nekem hogy te elolvasod. Ez egy vicc, nem értem hogy képes valaki ezeket a lehúzós köcsögöket még itt védeni is... Tényleg azt kéne feltételeznem egy akármilyen weboldalról, ahol az előfizetést 2 kattintással megcsinálhatom, hogy lemondani esetleg csak külföldre küldött faxszal meg postai levéllel lehet a dolgot? Ha azt írja az ÁSZF-be, hogy csak 10 millió forint kötbér ellenében mondható le személyesen Bivalybasznádon a szerződés, akkor ez így jogos, és én vagyok a hülye? Hagyjuk már...

az igazi nano 2018.08.18. 00:33:04

Nemrég megnéztem az oldalt, nem emlékszek már pontosan a számokra, de nem is azokon van a lényeg, hanem a rendszeren. (Mellesleg egyértelműen kiderül, hogy automatikus hosszabbításos a rendszer, ezen ne is rugózzunk.) Van háromféle előfizetés:

1 hónap: 3000/hó
3 hónap: 6000/hó
6 hónap: 4000/hó

Ez alapján a hülye is az egy hónaposat választaná. De az egy hónaposnál írják, hogy ez az ár az első előfizetéskor, az első hónapra érvényes kedvezményes ár, a kedvezmény mértéke pedig ~80%. Így jön ki, hogy a második hónaptól az előfizetés már ~18000/hó. Szóval minden le van írva, csak olvasni is kell.

Ettől függetlenül persze egy az egész egy tetves kifosztókombinát, ami arra alapozta az üzleti modelljét,hogy
1. az online társkeresőkre van kereslet
2. az emberek nem szeretnek olvasni
3. az emberek nem szeretnek gondolkodni, pláne nem számolni.
4. bármiről is van szó, az emberek szeretik a legolcsóbb(nak tűnő) opciót választani
5. ha nem egyszerű a leiratkozás, akkor az emberek hajlamosak hagyni az egészet
6. a küldjél faxot/levelet megoldás meghaladja sokak képességeit.

Alternatív 2018.08.18. 03:00:57

Egyébként meg se kötötték rendesen a szerződést (pl. nem küldték ki papíron), ezért él a 12 hónapos elállási határidő, a posztoló simán elállhat a szerződéstől. És, persze, visszajár neki a befizetett összeg!

Permetező 2018.08.18. 10:19:59

@az igazi nano:
7. az emberek szeretnek általánosítani
8. mindenki azt gondolja neki van igaza

az igazi nano 2018.08.18. 10:31:50

@Permetező:

A pontokkal, amiket írtam, azokkal ugyan részben!!! egyetértek, de azok nem az én általános véleményeim az emberiségről, hanem a cég üzletmodelljének az alapjai. (Meg úgy általában egy csomó más cégé is. Meg nagyjából ezek a modern politika alapvető irányelvei is, de ez a gondolat már nagyon messzire vezetne.)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2018.08.24. 14:50:08

@btprg: Pedig de, ez most ha aláírsz egy szerződést... hogy tartozol 1millió forinttal, akkoris hepajkodsz!? Amikor regisztrált elfogadod az adott oldal ÁSZF-jét!

Balfredo Alfredo 2018.08.28. 15:53:11

@JunkieeeBoy: "Amikor regisztrált elfogadod az adott oldal ÁSZF-jét!"
Ez jogilag megállja a helyét. A gyakorlatban viszont a többség bele sem olvas az ÁSZF-be, hanem egyszerűen mindenre OK-t nyom. Van olyan, aki beleolvas, de a harmadik oldalnál ráun és elfogadja, holott a teljes dokumentum 100 oldalas.

Valahogy a fogyasztóvédők, jogászok és hasonlók nem foglalkoznak azzal, hogy mennyire életszerűtlen teljesíteni azt a feltételt, hogy online regisztrációnál csak úgy röptében elolvasol, sőt mi több értelmezel egy 100 nyomtatott oldalnyi dokumentumot (amely dokumentum rosszabb esetben további, hasonló terjedelmű dokumentumokra hivatkozik). Arról nem is beszélve, hogy regisztráció után is módosíthatják az ÁSZF-et, tehát kezdheted elölről az olvasgatást-értelmezést.
süti beállítások módosítása