Tékozló Homár

Na, ez egy igen aktív ügyintézős nap volt! Mérlege: elpazarolt idő 6 óra 30 perc, kidobott pénz 1930 Ft

2018.12.07. 15:18 | Homár Hilda | 39 komment

screenshot_2018-12-04_13_06_54.png

Itt kell lenned, hogy elhidd, de ha itt vagy, elhiszed. Simán. Mert neked is megvolt, ezerszer. Átlagos ügyintézős nap itthon.

T. Homár,

Egy kis szösszenet, a mai napomról. Lennének unalmas fényképek és emailek, de minek ezzel még hosszabbá tenni a mai napi teljesítményem. Álljon itt a nyers szöveg.  

Egy nap, öt ügy Magyarorszàgon. 

1. Elpazarolt idő: 1 óra 35 perc
Felkeltem. Ma csomó dolgot fogok elintézni. Vettem új műszaki eszközt a napokban, gondoltam lecsekkolom a kétbetűs bank & biztosítomnál, milyen csomagban vagyok. Telefonos ügyfélszolgàlat közölte menjek a bank&biztosító irodàba ott segítenek. Odamegyek. Sorszám megvan, vàrakozàs, sorra kerülés. Hölgy sóhajt. Ôk ezzel nem tudnak itt foglalkozni, hív majd telefonon egy üzletkötô. Azóta is hív. Jaj, ez mindenkivel előfordul. 

2. Elpazarolt idő: 50 perc
Ha màr a két&betûs bank & biztosítomnàl vagyok, írtak pár napja, h a bank csökkenti a hitelkàrtya visszatérítési szàzalékom. Kàr, de legyen elintézve. Szomorúan konstatàlom, fele lesz az eredetihez képest, egyoldalùlag módosíthatnak. Oké. Az ügyintézô felajànlja h kössek hitelkeretet egy màsik szàmlàmra is. Erre mondja a feleségem durcàsan, h ne kössem meg. Erre elmosolyodik az ügyintézô: “Gézukàm... ezzel nekem segítenél...” - kacsint. A feleségem mondja h Géza ne. Erre az ügyintézô: “Jól van Gézu, visszajössz egyedül, megkötjük, ha a kis durcis feleséged nem lesz itt...” nevet. Mi döbbenten ülünk, félmosollyal csitítom a feleségem. Nem kötöttük meg, eljöttünk. A fiókvezető jóbarátom. Kényes ügy. Csendesen sétálunk haza. Valamiért nem kaptam ebédet otthon aznap. 

3. Elpazarolt idő: 40 perc + 5 perc 
Napok óta akadozik a tv, net. Már jeleztem a “T”isztelt szolgáltatónak. Felhívtam. Beszèltem egy robottal. Vicces, robotok már ott is, nem is kell a 400 óra túlóra a robotok elveszik a munkánk. Várok. Kapcsolnak. Eredmény: új panaszt nem adhatok be, amíg nyitott a státusza az előzőnek.

Nem baj, van még 4G-m és nekik 72 órájuk javítgatni. Azért utána 10 percet szórakoztam a robottal, hogy mit reagálna arra, hogy "Faszállító kisiparos Bugyiban". Erre csak annyit kérdezett: "Géza. Visszahívást kér?" Ezt a 5 percet kivonom a végén mert ez csak saját szórakoztatásomra használtam fel. A végén a robot azért megköszönte, hogy hozzájárulok a tanításához. Szerencsétlen fejem, mit tettem az AI mindnyájunkat megöl. 

4. Elpazarolt idő: 2 óra 15 perc
Mivel a 2 hónapja rendelt kocsim nem érkezett meg időben, vonattal megyek külföldre pár napra. Elvira drága segített a jegyemet online megvenni: fizetés, email, siker. Ezzel tuti minden simán megy egy ilyen nap után. Jegy nyomtatás? Link az emailben. Katt. Kiválaszt a legközelebbi automata, Újpest-Rákospalota. Busz, gyaloglás, dugó. Odaérek. Beírom a kódot. Nem nyomtatható a jegy csak a listában szereplő állomásokon. Busz, séta, 1 óra múlva jegy a kezembe. Panaszlevèl a Mávnak. Válasz: azért nem mutatta a weblap h melyik automatánál lehet csak nemzetközi jegyet nyomtatni mert biztosan blokkolom a felugró ablakokat. Pedig én nem is. Csak egy ócska ios eszközt (szifon) használok, amiből 1 milliárd van a világban.

Sajnos a cég szerint nem lehet megoldani h ne egy felugróablak mutassa a jegyautomaták listáját. Érthető. Az butaság lenne link helyett emailben rögtön azt a nyolc helyszínt kiküldeni, ahol ma Magyarországon nemzetközi jegy nyomtatható. Ügyfélszolgálat sajnálkozik, de roppant megértő. 

5. Elpazarolt idő: 1 óra 10 perc
Sebaj, alig ment el eddig a szabadnapom fele. Ha nincs meg a kocsim megnézem tényleg ér-e ennyit az ára. Járműértékelés az egyik nagy “netes-rizikós” alkuszoldalon. Minden kitölt, kocsi adatai pontosak, fizetés 1930 Ft a hárombetűs bank oldalán. Sikeres. Végre valami megy ma. Email is megjön a nemzetközi ”európai-adó” értékelőcégtől. PDF megnyitás: méret 0 kbyte. Hiba. Sebaj. Van telefonszáma a magyar kft.-nek. Hívom, kicseng. Semmi. Van oldaluk, azon hat másik telefonszámmal. Hívom mindet, kicseng, senki nem veszi fel egyiket sem. Emailre nincs reakció. Pedig jól indult ez a nap is, hát értékelésem sem lett.

Email a rizikós oldalnak az alkusz sajnálkozik és telefonon közlik ez elő szokott fordulni. Pár nap és valami történhet.  Érthető mitől rizikós ez az oldal rögtön.

Elpazarolt idő: 6 óra 30 perc + 10 perc illemgyakorlat a AI robotnak 
Elveszett pénz: 1930 Ft 

Nos... vacsorát talán kapok, sikerült a feleségemnek elmagyaráznom h nincs köztem és a bankos Gizi közt semmi, amúgy is rusnya, te pedig az én virágszál feleségem. A biztosításom maradt a régi, nem vettem fel újabb hitelkeretet Giniznél, ma nem netezünk és tvzünk hisz van erre 72 órája a “T”isztelt szolgáltatónak, de lett vonatjegyem, igaz az egész várost bejártam miatta, de miez ha nem egy ingyen országimázs túra, azt meg minek megtudni mennyit érne a kocsim, hiszen úgysem jött meg időben. 

Most jól átölelem a virágszál feleségem és aztán éjszaka keresek az ágyból a 4G-n egy mosogatói melót Ausztriában.

Üdv, Géza 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laredo 2018.12.07. 15:59:09

Spec. én akkor nem kapok ebédet otthon, ha nincs kaja.

megtürt személy 2018.12.07. 16:14:09

Én akkor nem kapok ebédet, ha nincs kezem.
Ha a feleségem nem főz, akkor főzök én. Vagy rendelek.

mikimackó 2018.12.07. 16:50:01

azt nem írtad, hogy ebéd helyett mit kaptál !

Antalbaba 2018.12.07. 17:46:32

Különben is ilyenkor a helyes reakció: étvágyat máshol is kaphatsz, de zabálni otthon fogsz! VALAMIT csak kapott végül;-)

Bilok 2018.12.07. 18:26:57

Géza for president!

The Good Boy 2018.12.07. 18:27:21

Szerintem az egyik legjobb homár poszt!!!! Vak tyúk is talál szemet, ugye Hilda? ;)

És én, mint ex fő "Poszt-tolót már lehet" felkérdező ezennel megtiltom, hogy a poszt-tolót lehessen.

Oké, azért az az ebédmentes rész azért eléggé nem nadrághordós rész, de csak remélem a poszt toló leírásának izgalmasabbá tételét képezte!

Sluck Ödön 2018.12.07. 18:53:11

@The Good Boy: Miért ne lehetne a posztolót? Csak most éppen nincs miért :) Az elsÓ pontját nem értettem igazán, de sebaj. Minden elismerésem az övé, én már a felénél elővettem volna a shotgun-t és "Hastalavistababy".

Nick-son 2018.12.07. 20:16:20

Azt hiszem te szivatod magad ezzel a felfogással. Mindenkinek megvan a keresztje. A bankos macának meg valld be, hogy csak a teste érdekel és sose fogod elvenni.

Dezsike 2018.12.07. 20:31:27

Panaszt kell tenni a Tére, hogy nem veszik fel a panaszod. A jópicinél 50 jegyed is lehet nyitva. A máv meg ne a papíron spóroljon, tegyen szépen kockás papírt minden automatába. Kelenföldön is a 6 gépből egyetlen tud nemzetközit nyomtatni, ha pont az az egy szar mit csinálsz?

Quuuziii 2018.12.07. 22:19:25

Ez hülye. Eleve felesleges phaszságokra akarta pazarolni az időt, és lám, sikerült. Mit kell azon intézni, hogy a bank lefelezte a visszatérítést? Járműösszehasonlítás? Ki akarja rakni a screenshotot instára? Minek 2-szer rinyálni ugyanazért? Gondolja hogy elsőre nem értették?

Minek 2-szer rinyálni ugyanazért? Gondolja hogy elsőre nem értették? (Gyengébbek kedvéért ugye :)

Az, hogy egy vonatjegyet nem képes megvenni, az már tényleg a no comment kategória.

Navarone 2018.12.07. 22:48:58

Aztán kiköltözik külföldre és rájön, hogy ott is vannak hülyeségek :D És lógó orral jön haza, mert az összes pénze elment és aljamunkából ott sem lehet megélni...
Jajj istenem....

rammsteinfan 2018.12.08. 07:20:44

Blekk Frájdéjes poszt lesz vajon?

Etniez 2018.12.08. 07:52:31

Most nekem is volt egy kalandom a DPD-vel, gondolkozom hogy megírom, de csak félig magyar a sztori, lehet hogy nem releváns itt.

lenörd hofstadter 2018.12.08. 09:34:33

Ez elég szánalmasra sikeredett. Gazdagcsákó játssza az agyát és megpróbál jópofa lenni. Nem sikerült, maradj az elefántcsonttornyodban és ne zargasd a valódi embereket.

clemens 2018.12.08. 10:45:42

Ezeket az "ügyeket" magadnak generáltad.
Most néztem a nemzetközi jegyátvélelt jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/HU/jegyatvetelipontok.html, teljesen egyértelmű a lista, Rákospalota nem játszik.
A többi négyet nem is értem.
Most írjam le hogy hány értelmetlen percem telt el a poszt olvasása során?

ekat 2018.12.08. 11:35:06

@lenörd hofstadter:
Gazdagcsákó? Hol szólt ez arról?
Bár mondjuk igaz, itthon furamód a többség szerint a szegénységre kell büszkének lenni. (Mert aki nem az, az csak lophat / csalhat ugye, így csak a szegény a becsületes.)
Éljen a proletárrdiktatúra.

dr utcai arcos 2018.12.08. 11:50:04

@Quuuziii: Ennyi.De a lényeg, hogy menő iPhonja van, ami még 1 milliárd másik embernek. Ő már egyéniség.

Quuuziii 2018.12.08. 11:56:37

@ekat: iphone, előtendelt autó, utazás külföldre. Nyilván szegény, és hitelből csinálja. De jól kivesézted a hozzászólás első szavát. :)

unom_ma 2018.12.08. 12:10:00

Nem az az érdekes, hogy a leírt ügyek intézésének van e értelme, hanem az, hogy nem tudta elintézni, hogy mások döntik el mit tudsz megoldani. Itt csak a T szolgáltató meg a banki ügyintéző működik feudális módon és rámegy az időd, de holnap a Honvédkórház sürgősségijén bánnak ugyan így veled és rámegy az életed.

rpMaus 2018.12.08. 12:44:58

"Imádja a sok hülye!" - ez az első gondolatom. És a második is.
"Értem én a tréfát, de nem szeretem!" - ez a harmadik ami eszembe jut.
Könyörgöm, azért, mert valaki f*sz, de van : pénze, ideje, teje (*), akkor igenis szopjon, megérdemli.
Ad 1. ki az a hülye, aki olyan banknál ügyél (írjuk csak ki: K&H Bank Zrt.), amelyik úgy adott ki több milliót egy állig felöltözött, napszemüveges nőnek - aki persze nem a számlatulajdonos volt -,hogy az háromszor is előtte "elrontotta" az aláírást, és utána volt képük azt mondani (üzenni a Juszt műsorába, mert el nem mentek!), hogy szabályszerűen jártak el, amikor egy vadidegennek kiürítették az ügyfél számláját.... kamu!

Ad 2. Ha már haver a bankfiók vezetője, akkor miért tetszel' csodálkozni, ha jópofiznak' veled és letegeznek és legézukáznak . . nem először jársz ott... kamu!

Ad 3. Ki az a síkparaszt, aki nem írásba közli a hibabejelentéseket?! Írjuk csak le: a Magyar Telekom Nyrt.-nél, hiszen más T betűs nagy, országos elektronikus hírközlési szolgáltató nem lesz, szerintem, amelyik egyszerre nyújt (nemcsak mobilos) tévét és netet... kamu!

Ad 4. A kocsi az a ló előtt van (a végnél meg a lófasz Đ). Amiről a posztot toló személy írt volna, az az legjobb esetben is az autó, de szabályosan: személyjégjármű. És ki a f*szt érdekel, hogy megjött-e neki vagy nem? Még eggyel több elmebeteg az utakon.

Ad 5. Elvira: ez népbetegség. Hülye az, aki egy magyar (állami) közszolgáltatónál online ügyintézésre vetemedik: a Magyar Posta Zrt. "énkártya" rendelése nem működik, az oldalai lassúak etc... a MÁV (Start és társai) még az alapfeladatok ellátáséra sem képes, a félkatonai - már a főellenőrtől felfelé is a legbutább kontraszelektált pubikkal feltöltött - szervezet esetében a "jó szerencsét" nagyobb eséllyel működik mint régen a mecseki bányászoknál a köszöntés a légrobbanás ellen :/

Ad 6. "Járműértékelés" -aha, amikor már várod a kifizetett "autódat", ami meg sem jött.. na etessed ám a Mars-lakót (**) ezzel a sok f*szsággal 8-)

És EZ tetszik a Plebsnek!

Hurrá. Hurrá. Hurrá.

Na, akkor ennyit az ország általános értelmi színvonalról :)))

Szeretettel:
Maus Robi

(*) A Grün találkozik a Kohnnal:
- Szervusz, Öregem! Hallom, megszületett az unokád!
- Hogy mi van?
- Hát a Lányod szült...
- Hát már miért és hogyan szült volna az én lányom?!
- Na, ne szórakozz már . .
- ?!
- Ájvé! Egy hete láttam a parkban! Ült a padon és szoptatott egy gyereket!
- Nű?! És akkor mi van?!
- ?!
- Hát, teje van, ideje van, már miért is ne szoptathatna az a szerencsétlen?!
8-)

(**) A Marslakót kalauzolják a Földön:
- Ő ki?
- Ez egy farkaskutya.
- Az mit jelent?
- Egy farkas és egy kutya párosításából lesz.
- Hm.. értem . . .És ő itt micsoda?
- Ez egy öszvér.
- És ez mit jelent?!
- Egy lónak és egy szamárnak az utódja.
- Hm.. hmm.. igen, értelek!
És mennek tovább:
- És ő micsoda:? Ez a furcsa, nagy zizegő állat itt a fejem körül, ő ki?
- Ez egy lódarázs.
- ?! . . . Hogy micsoda?
- Egy lódarázs...
Erre a Marslakó még jobban elzöldül és kifakad:
- Na, hát ide figyeljetek, ti Emberek!
Azt elhittem, hogy egy kutya és egy farkas . . .
Még azt is elhittem, hogy egy ló és egy szamár . . .
Na, de most mentek el ám a picsába, Emberek!
Még hogy egy ló és egy darázs!
Azzal visszaült UFO-jába és úgy elhúzott, hogy többet nem hallottunk idegen lényekről.
/: forrás: a NASA és az 51-es körzet szakemberei : /
8-)

rpMaus 2018.12.08. 12:50:55

@rpMaus: .
A javítások:
"ki az a hülye, aki olyan banknál" => "Ki az a hülye, aki olyan banknál" ;
"írásba közli a hibabejelentéseket" => " írásban közli a hibabejelentéseket" ;
"az az legjobb esetben is az autó" => "az a legjobb esetben is az autó" ;
"alapfeladatok ellátáséra sem képes" => "alapfeladatok ellátására sem képes" ;

LKerekes 2018.12.08. 13:39:49

Kicsit értelmetlenek az esetek. Még aza panasz hiányzik, hogy az utcáb belelépett egy pocsolyába.

ekat 2018.12.08. 15:52:29

@Quuuziii: Hát ha ettől gazdag valaki...bár persze éppen lehet az is.

Quuuziii 2018.12.08. 15:58:13

@ekat: nem ettől gazdag, ez az eredmény, és nem az ok. Az tény, hogy ezeket szegények nem nagyon tudják összehozni.

Taxomükke (UK) 2018.12.08. 16:58:19

@Quuuziii: Minden gazdag dogoljon meg, kiveve, ha fideszes, mert akkor hazaarulo, aki csunyat mond ra.

Quuuziii 2018.12.08. 19:29:31

@Taxomükke (UK): Szóval sem mondtam, hogy dögöljenek meg, de lássuk a posztert, aki azért sír, hogy kikezd vele a Mancika, nem tud külföldi vonatjegyet venni az iPhoneján, akadozik az internet (nem a víz, nem az áramellátás, nem a fűtés), és nem tudja összemérni a phas... azaz az előrendelt autóját más autókkal. Látod a könnycseppet a szemem sarkában? Azt érte hullajtom. (és még humora sincs)

Secnir 2018.12.09. 10:28:43

nekem is volt szerencsém találkozni ezzel a robottal. megkérte, mondjam be, mi a panaszom. szépen érthetően elmondtam:

kapcsolni
ügyintéző
most

és lőn, kapcsolta. hackelni tudni kell...

Xezs7 2018.12.09. 10:41:50

Hinnye, mennyi irigy ember jár Homárra. Tessék dolgozni, nem a másikat fikázni.

Quuuziii 2018.12.09. 22:29:29

@Xezs7: egyébként egy másik poszt alatt valaki ezt írta:

"@illiana: De az hogy "valaki irigy rám" csak egy érzés. Honnan tudod, hogy jól érzed? Teszem azt, mondjuk ingerülten válaszol neked, mert aznapra már ledobta az agya az ékszíjat, te akkor azt automatikusan irigységnek veszed? Mondta bármelyik is szó szerint így neked, hogy "irigy vagyok rád"? Mert ha nem, akkor nem tudhatod, hogy tényleg irigyek-e. Szerintem csak így fordítod le magadnak a történteket."

Ezek szerint nem értesz vele egyet? :)

Terézágyú 2018.12.10. 09:33:26

Ezek nem fogyasztóvédelmi problémák.
Ezek szimplán a magyar társadalom problémái, a magyar társadalom állapotáról tanúskodnak.
És arról, hogy mindenki más (a 10 millió emberből) hülye, csak a pószter a helikopter.

Hogy konkrétan reagáljak valamire:
"Válasz: azért nem mutatta a weblap h melyik automatánál lehet csak nemzetközi jegyet nyomtatni mert biztosan blokkolom a felugró ablakokat. Pedig én nem is. Csak egy ócska ios eszközt (szifon) használok, amiből 1 milliárd van a világban."

Miért, azon nem lehet letiltani a felugró ablakokat???....

Mellesleg: nekem is volt már, hogy a céges levelezés akadozott, és ilyenkor nekem is mondták, hogy "bisztos le van tiltva a felugró ablak", amire én csak azt tudom mondani:
Igen, le van. De évek óta le van. Eddig miért nem volt probléma vele?
Másrészt: a mindenféle reklámoldalak akkor miért nyilnak meg folyton másik ablakban, ha le van tiltva???

Xezs7 2018.12.10. 09:42:16

@Quuuziii: jól érzed, pont rólad van szó. Semmi extra nincs a poszterben, te meg itt fikázod. Rosszindulatú egy foshalom vagy te.

kétszerkettes 2018.12.10. 12:46:31

Te egy idióta vagy Géza. Áldjon meg a jóisten tégedet...

vodicska úr 2018.12.10. 12:51:58

Ez hülye...mazochista hülye.

killerkaller 2018.12.10. 14:47:02

"Nos... vacsorát talán kapok, sikerült a feleségemnek elmagyaráznom h nincs köztem és a bankos Gizi közt semmi, amúgy is rusnya,........"

Remélem bankos Gizi nem jár a Homárra. Ha valami történik a számláddal, ne csodálkozz,
mert mehetsz az ügyfélszolgálathoz(ra).

vbn 2018.12.11. 15:13:16

Kedves Géza! Gratulálok, hogy kilenc hónap múlva gyarapodik a családotok! ;-) Sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

Lásd: 'ma nem netezünk és tvzünk' és 'Most jól átölelem a virágszál feleségem ÉS AZTÁN éjszaka keresek...'
süti beállítások módosítása