A KFC legutóbb az új rizses csirkéjével került be hozzánk, akkor az derült ki, hogy azért teljesen más a képen a termék fotója, mert: "A termékfotók esetében szeretnénk jól megmutatni a terméket, hogy a menütáblánkról a sor végéről is jól látható legyen. Ezért emeljük ki a tartalmát." Tehát ők nem mondták, hogy a kupac alatt is van rizs meg csirke és úgy sejtjük, itt is valami hasonló lehet. A fenti képen a csirkehús csak ki van emelve, hogy Péter jobban lássa, de Péter ahelyett hogy megköszönné ezt, még is szomorú és éhes is.
Egy kifejezetten nem hosszú, és nem őrületesen nagy problémát taglaló posztnak valóval jelentkezem. A KFC Longer szendvicse az alany, már nem először tapasztalom, hogy olyan, amilyen, és ez nem egy étteremre korlátozódik, három különbözőben is ugyanezt tapasztaltam. Mégpedig azt, hogy a szendvicsben a hús nevetségesen kicsi.
Értem én, hogy nem egy first world problem, meg egyek rendes helyen, meg mit várok pár százasért, csak nekem ez akkor is olyan nagyonhülyéneknézlek mutatvány. Szószból se jutott sok, de azt már tényleg hagyjuk. Legyen akkor egy százassal több, de ne száraz kifli legyen a cucc fele. Vagy legyen feleakkora a szendvics (shorter, hahaha). Vagy ne legyen semmi. Alant egy kép, ragozni nem akarom, ennyi lett volna.
És akkor tessék, a kép:
És hát már az előző sztorinkhoz is járt volna ez a szakértés, ami a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szólt.
Kedves Olvasó!
A törvény tiltja a vállalkozások számára a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot.
A jogszabály tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak tekinti elsősorban azt,
- amelynek alkalmazása során a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója nem az ésszerűen elvárható szintű szakismerettel, illetve nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelvének megfelelően elvárható gondossággal jár el (a továbbiakban: szakmai gondosság követelménye), és
- amely érzékelhetően rontja azon fogyasztó lehetőségét az áruval kapcsolatos, a szükséges információk birtokában meghozott tájékozott döntésre, akivel kapcsolatban alkalmazzák, illetve akihez eljut, vagy aki a címzettje, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg (a továbbiakban: a fogyasztói magatartás torzítása), vagy erre alkalmas. A törvény e mellett tilalmazza a megtévesztő és az agresszív kereskedelmi gyakorlatot. Megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely valótlan információt tartalmaz, vagy valós tényt - figyelemmel megjelenésének valamennyi körülményére - olyan módon jelenít meg, hogy megtéveszti vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót pl. az adott áru mennyisége tekintetében, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg, vagy erre alkalmas. Így tehát felmerülhet a megtévesztő kereskedelmi gyakorlat megvalósulása.
Annak vizsgálatára, hogy az adott esetben megvalósult-e tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat az illetékes kormányhivatal járási hivatalának fogyasztóvédelmi osztálya jogosult erre irányuló bejelentés alapján. Abban az esetben pedig, ha a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat a gazdasági verseny érdemi befolyásolására is alkalmas, akkor az ügyben a Gazdasági Versenyhivatal rendelkezik hatáskörrel.
Felhasznált jogszabály:
- 2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról
Xezs7 2019.07.19. 10:02:33
olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2019.07.19. 10:05:20
Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.07.19. 10:17:16
Szarazkoro 2019.07.19. 10:24:22
rarabel 2019.07.19. 10:50:01
Röhejes amúgy, hogy a Zemberek a McD-be, Burger K-ba járnak zabálni, holott ugyanannyiért egy kellemes kis étteremben is ehetnének...
De kinek a pap, kinek a paplan.
temprasordog 2019.07.19. 10:51:13
HereGuru 2019.07.19. 10:56:24
ilab 2019.07.19. 11:12:28
Terézágyú 2019.07.19. 11:14:06
A rohattéletbemán, ez igaz???
ptspts 2019.07.19. 11:16:11
2019.07.19. 11:24:31
"Röhejes amúgy, hogy a Zemberek a McD-be, Burger K-ba járnak zabálni, holott ugyanannyiért egy kellemes kis étteremben is ehetnének..."
Azért a kellemes étterem az én olvasatomban nem a piaci sült kolbászos, hurkás, sőt ha már szemét, akkor inkább legyen kevésbé fosáseszélyes szemét.
Terézágyú 2019.07.19. 11:28:19
"Azért a kellemes étterem az én olvasatomban nem a piaci sült kolbászos, "
@rarabel: se írta, hogy piac: azt írta: az első hentes(bolt) :)
heidt 2019.07.19. 11:42:56
Az ételeikből kilopott anyagok stratégiája viszont jól működik, hiszen 2016-ban még csak 541 millió volt az adózott nyereségük, tavaly ez a nyereség már 12 milliárdra nőtt.
Mindezt egészen addig megtehetik, amíg nem hagyják el őket a vásárlók és ezért érezhetően nem csökken a forgalmuk. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy pont erre hajtanak. Most - ameddig lehet - mindent kilopnak a cégből (és az adagokból), majd a hanyatló, egyre jobban értéktelenedő céget "jutányosan" átjátsszák egy baráti vállalkozói csoportnak. Nem ez lenne az első:
A McDonald's 2017-ben még azt fontolgatta, hogy kivonul Magyarországról, hiszen nem hozta az elvárt eredményeket. Ekkor történt a csoda: jelentkezett egy magyar vállalkozó, aki hajlandó volt „megmenteni” a céget. Igaz, hogy mélyen ár alatt, de ez természetes is egy „haldokló” vállalkozás esetében. Így a magyarországi McDonald's Scheer Sándor tulajdonába került. Scheer Sándor a Garancsi István tulajdonában álló és számos állami megrendelést elnyerő Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója. A Fidesz-közeli Figyelő az év vállalatának választotta tavaly a Market Zrt-t és a díjat Orbán Viktor személyesen adta Scheer kezébe.
heidt 2019.07.19. 11:46:20
2019.07.19. 11:48:50
Nem a piacon volt a hangsúly. Semmivel nem jobb minőségben az ilyen átlagos "sarki hentes", mint a gyorsétterem láncok, zsíros szemetet árulnak, ráadásul sokkal kevésbé ellenőrzött helyek, így a fosás esélye is jóval magasabb. De nyilván egy héttel a balhé előtt is azt mondták az okosak, hogy ne a "műfagyit" egyed, hanem igazi, rendes fagyit a gödöllői bácsi "cukijában" (hú de utálom ezt a pesti szlenget...).
2019.07.19. 11:52:27
Jó hogy mondod, erről nem tudtam, eddig is évente jó ha egyszer voltam mekiben, de mostantól itthon feketelistára került.
enipeni 2019.07.19. 11:54:47
Terézágyú 2019.07.19. 12:03:39
Ha gondolod írd le még egyszer, harmadszorra is egy kommentben, hogy fosásesély :))))
Ha neked ez jut eszedbe a témáról :)
FDToth 2019.07.19. 12:07:04
Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.07.19. 12:10:52
heidt 2019.07.19. 12:37:28
Fénylő gyümölcsök: fotózás előtt dezodorral, vagy hajlakkal fújják le azokat.
Sütemény öntet: motorolaj
Hamburger hús: egy pillanatnyi sükés + cipőpaszta
Habos italok: mosogatószer felverve
Habos sör: borotvahab
Tejszínhab: szintén borotvahab
Jégkocka: műanyag
Szószok: színezett viasz
Párás pohár, gyümölcs: glicerin
Ragyogó paradicsom: apró LED izzó hátulról beledugva
További Magyar Hang 2019.07.19. 12:44:13
Leadfoot 2019.07.19. 13:01:52
Szarazkoro 2019.07.19. 13:09:29
vizsla_barat 2019.07.19. 13:19:24
ROTFL Manó 2019.07.19. 13:22:53
Egy, azaz 1 db szikkadt párizsit tuszkolt be kettéhajtva a vágatba, estleg némi fonnyadt salátalevelet még díszítésnek, "mert hát úgy jól néz ki és látszik", dehát ugyanaz volt az élményindex, mint amit fentebb már leírt valaki: mire a közepére értél, már semmi tőttelék nem volt a száraz zsömblében. Nem beszélve arról, hogy a pofádba se fért bele ilyen féloldalasan, ha egyenlően akarta volna érezni a töltelék ízét minden harapáskor.
ekat 2019.07.19. 13:32:54
ekat 2019.07.19. 13:38:13
Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2019.07.19. 13:40:12
Én ezen a sokon már jó 25 éve átestem, amikor a városunkban nyílt McDonaldsban első alkalommal rendeltem Big-Mack-ot.
Kondom Keselyű 2019.07.19. 13:49:12
erre valo a homar.
Kondom Keselyű 2019.07.19. 13:56:56
igen. ezt mindenki tudja.
amit nem tudunk,hogy miert engedik ?
longerbol kurva sokat eladnak,reallis lenne erre egy 2-500 millio forintos buntetes.
annak bizony van visszatarto ereje
Kondom Keselyű 2019.07.19. 14:00:59
vizsla_barat 2019.07.19. 14:03:12
CsakLajosAz 2019.07.19. 14:06:37
A hamburgeres jelenet...
Ide is elért a hanyatló nyugat...
CsakLajosAz 2019.07.19. 14:09:13
youtube.com/watch?v=V4xswLpUHqI
ekat 2019.07.19. 14:15:32
vizsla_barat 2019.07.19. 15:03:26
ekat 2019.07.19. 15:33:40
KaTe 2019.07.19. 15:39:59
2019.07.19. 16:03:51
ekat 2019.07.19. 16:36:42
Kondom Keselyű 2019.07.19. 16:51:53
senki nem tett fel ilyen kerdest.
egy kerdes van : korrekt volt -e a foto,vagy sem ?
az,hogy szerinted kinek hol kellene kajat vasarolni pont nem erdekel senkit.
2019.07.19. 16:55:04
havrilla 2019.07.19. 17:14:08
Ahány gyorsétkezdében jártam, a képeknek semmi köze a valósághoz. De ez így van nyugatabbra is.
Ha nem tetszik, akkor ne menj oda. Kész.
Kezd a fórum a hülye, béna emberek siratófalává válni.
KaTe 2019.07.19. 18:32:40
KaTe 2019.07.19. 18:34:40
- Pedig pont ez a lényege, ha nincs vásárló, akkor nincs moslék sem. De nyilván ezért is merik ezt a szemetet a vevő elé lökni, mert ez nem érdekel senkit.
Kondom Keselyű 2019.07.19. 19:18:49
nem,nem ezert,hanem azert, mert tudjak, hogy nincs kovetkezmenye.
erthetetlen a hatosagok toketlen hozzaallasa a kerdeshez.
egy komolyabb birsag meg a kotlsegvetesnek is jol jonne, hiszen Taktaharkanyban meg nincs 90 ezer fos curling stadionunk,es a felcsuti urallomas sem keszult meg el.
Kondom Keselyű 2019.07.19. 19:21:55
en havonta 1x veszek beole 2-3 darabot.
korrektebb fotoval is hirdethetnek,nem ertem minek atbaszni az embereket vele.
Head Honcho 2019.07.19. 19:44:23
ekat 2019.07.19. 20:00:18
lcsaszar 2019.07.19. 21:10:13
axolotl77 2019.07.20. 00:38:02
Tapasztalataim:
- A gyorsétterem véletlenül sem gyors. Bő 10 percet álltunk sorban. (Nekem többnek tűnt.)
- Miután sorra kerültünk, közölték, hogy az általam kért burger annyira extra, hogy vonuljak félre, majd később megkapom. Kb. újabb 10 perc után erre sor is került.
- A burger nevetségesen kicsi volt, ugyanakkor pofátlanul drága.
- Éhesen távoztam.
Kérdem én, hogy mi a faszt imádnak az emberek ezen annyira?!
axolotl77 2019.07.20. 00:42:35
www.youtube.com/watch?v=xL-hmol_v3I
acycloren 2019.07.20. 02:36:01
A magyar fizetésekhez szerintem túlárazottak a magyarországi gyorséttermek. Persze a paraszt megveszi, mert ami külföldi, az csak jó lehet.
Csóró anyád kajája meg nem menő.
Ide kívánkoznak Marosán György szavai kissé átfogalmazva:
Nem a hús kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!
Bár ő zsemlével mondta, pék volt eredetileg a vén geci.
Aki egyszer kap egy csoffadt húst, az minek megy oda vissza és rendeli ugyanazt a szart?
@lcsaszar: Igen, beszédes az étel neve. Longer. A buci longer than the hús. Csak a magyar nem tudja ezt dekódolni LOL
@KaTe: Az asszonyt tényleg gyakran kell cserélni. Kinyúlik, ellomposodik mind. Főzni mondjuk ma már nem sok nő szokott otthon.
@ROTFL Manó: Az általános iskolai büfés vénasszony nálunk eladta a kis dobozos gyümölcslevet, amiről leszedte a raragasztott szívószálat. Aztán megpróbálta eladni mellé a szívószálat külön.
acycloren 2019.07.20. 02:48:41
Nem panaszként írtam ide a homárra ;)
havrilla 2019.07.20. 07:04:13
A szart azt te eszed. Mire vagy ennyire beképzelt?
Nem húsról szól a fáma, hanem a zsömléről és tényleg nagy a pofád. Feleslegesen.
havrilla 2019.07.20. 07:05:20
Egyáltalán nem kellett volna leírnod. Vagy kérsz belöle egy falatot?
acycloren 2019.07.20. 07:45:35
"Nem húsról szól a fáma, hanem a zsömléről" - Mindkettőről szól. Ugyanis minden relatív, nem biztos, hogy a hús kicsi, lehet hogy csak a zselme nagy.
Ahogy az se biztos, hogy nálatok az asszony pinája van kinyúlva, lehet, hogy csak a te faszod töppedt. Ezért harangozol benne. Kis balfasz tinó.
havrilla 2019.07.20. 08:35:38
Mellébeszélsz. Általánosítottál, hogy a magyar ember szereti a szart. Lebnézed a honfitársaidat, a hazádat. Persze, mert nekünk találták ki a gyorséttermi kaját, nyugaton nincs is ilyen.
Nem csak a magyar családok járnak a Mekibe. Bizony jó néhány nyugati főváros "Mekije" van tele vasárnap ebédidőben.
A fáma zsömléről szól. Ne magyarázz bele húst, ahol nincs. A történet, miszerint Marosán azt mondta, hogy nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok , tehát ha hivatkozol valamire, akkor pontosan, mert különben saját butaságodat láttatod csupán.
Amúgy igen bunkó senkiházi lehetsz.é Maradj is Ázsiában, mert a szaros pofád csak rontja az összképet idehaza.
A magánéleted, a szexualitásod szomorú képet mutat, de nem érdekel senkit ezen a helyen. Fordulj orvoshoz. De állatorvoshoz, mert elég barom vagy .
acycloren 2019.07.20. 09:17:44
A magyar ember erején felül költ gyorsétteremben. Nyugaton és Kelet-Ázsiában ez a filléres kaja kategória, Magyarországon viszont drágának számít az átlagkeresethez képest, de épp ezért túl is értékelik a gyorséttermi étkezést. Ami drága és külföldi az tuti jó, trendi.
Mondjuk vannak más ilyen trendek is. A macaron volt egy időben a sláger Budapesten. Aztán a kézműves hamburger, kézműves sör, majd a hummusz, aztán a phô. Ezek aztán idővel ki is mennek a divatból. De a gyorsétternek népszerűsége töretlen. Nem lenne baj, ha gyorsétteremként kezelnék őket a magyarok, mert az azt jelentené, hogy már a fizetésükhöz képest nem drága ott enni. Amíg a magyar keveset keres, addig a gyorsétterem felül lesz értékelve.
Nyugaton azért van tele a Domino's pizza, a KFC és társai, mert a lusták a prolik főzni és a legolcsóbb szart veszik a gyerekeiknek.
Magyarországon meg ünnepnap a csóró prolinak a gyorsétterem, mert negyedét keresi mint a nyugati proli.
Ismétlem, eszem gyorsétteremben, mert itt a fizetéshez képest olcsónak számít és otthon nem főzök, mert nem éri meg, kicsi a konyha, az alapanyagok ázsiaiak, ami nekem kissé még furcsa. A barátnőm szülei éttermet vittek, náluk az ünnepeken még most is nagy zabálások vannak, friss alapanyagokból.
2019.07.20. 10:06:26
A gyorséttermek valóban drágák a magyar fizetésekhez képest, de éppen ezért nem is ismerek olyat, aki rendszeresen gyorsétteremben ebédelne, ellenben pl. az USA-ban tényleg a gyorséttermek a legolcsóbbak, így a lakosság jelentős része simán ott ebédel. Ezért tartom gáznak, mikor itthon is a gyorséttermeket helyezik középpontba, amikor az elhízásról van szó, holott a legtöbb magyar simán az otthon főzőtt kajájától hízik el.
acycloren 2019.07.20. 10:11:48
Persze az átlag magyar otthon szart eszik, de legalább olcsóbban.
A szar kaját drágán adó gyorséttermet annak kellene tekinteni, ami: gyorsan megenni valamit az úton, ha muszáj. De amíg a magyar fizetésekhez képest drága a gyorskaja, addig fetisizálva lesz.
user friendly 2019.07.20. 12:21:29
Ilyenkor nem a posztert kéne ekézgetni, hogy hülye, hanem észrevenni, hogy az a falat hús a buci közepén egyszerűen röhejes.
élhetetlen 2019.07.20. 12:37:08
vizsla_barat 2019.07.20. 14:13:57
élhetetlen 2019.07.20. 15:14:42
A kollégáid türelmesek lehetnek. Pl. 15 fős megbeszélés, öten feljönnek vidékről, mert fontos, te meg az épületből skype-olsz, és egyik főnököd sem küldött még el melegebb éghajlatra. Elmosogatni? Ki hallott még ilyet!. Gondolom, az üres dobozt is leragasztod szikszallaggal, hogy a mosatlan dobozodból jövő szag ne árassza el az irodát. “Nem vagy matyar mi?”. Ha te matyarabb vagy, akkor tanulj meg magyarul. Jég akku nincs, jégakku van. A szikszallag sincs, szigszalag van, g-vel, és egy l-lel. (Lánykori nevén szigetelő szalag, ezt rövidítették). De mindegy, a lényeg, hogy te aztán tudsz élni!
élhetetlen 2019.07.20. 15:52:01
Kicsi más. Főzelékes vagyok. Mitől is szar a kelkáposzta, a finomfőzelék, a karalábé főzelék, a spárga főzelék, tök/cukkini főzelék, vagy a natúr sült padlizsán? És, ha időnként becsúszik egy diós tészta? Vagy itt a lecsószezon (kolbász nélkül főzöm), mitől is szar?
vizsla_barat 2019.07.20. 16:39:13
acycloren 2019.07.20. 16:46:23
A lecsó kifejezetten egészséges a tojásos lecsó a kedvenceim közé tartozik. Most felsoroltál egy csomó olyan ételt, amit én is imádok. De a magyar ember ennél szarabbul étkezik sajnos. A krumplis tészta finom, de ha egyik nap krumplis tészta, a másik nap káposztás tészta, a harmadik nap mákos tészta van, az nem túl egészséges.
A technológiával is baj van a magyar konyhában.
Bár az utóbbi időben láttam jó irányba mutató változást, főzelékes blog, ahol kifejezetten friss korianderes, lime-os, curry-s ízeket csempész be a blogger a hagyományos alapanyagok mellé. És nem liszttel óccsítja a kaját.
Itt Ázsiában rengeteféle leveles zöldség van, ami Magyarországon ismeretlen. Csak kis olajon egy pár gerezd megcsapkodott fokhagymával megpirítják és egy kanál víz hozzáadásával párolják. Hihetetlenül finomak és egészségesek. Ma már jobb magyar éttermekben is ez a főzelék, spenót kis vajjal, fokhagymával párolva.
Mint írtam, mindennek van helye, a gyorsétteremnek is. Végülis aki lemozogja, az ehet akármit.
élhetetlen 2019.07.20. 17:14:58
vizsla_barat 2019.07.20. 17:29:51
molyos1 2019.07.20. 17:42:07
vizsla_barat 2019.07.20. 17:51:11
élhetetlen 2019.07.20. 18:02:19
“De a magyar ember ennél szarabbul étkezik sajnos”. Csak kérdezem, hány ezer magyar családot mértél fel? “friss korianderes, lime-os, curry-s ízeket csempész be a blogger a hagyományos alapanyagok mellé.”. Hát tudod (bocs ez durva, de a korindernek állott pina szaga van), miért ezt tegyem a kelkáposztába? (Ja, fokhagymát nem használok, negyven éve nem volt a konyhámban). A kelkáposztába jó a marék majoranna, ahogy a fasírtba is, a spenótba a fekete bors, a tejföllel behabart zöldségleveseket, vagy ragukat lestyánnak, zöldségzölddel tupírozom, esetleg szárított citromhéjjal, mert a citromot sem tudom megenni, és jöhet a szerecsendió virág is.
élhetetlen 2019.07.20. 18:23:13
vizsla_barat 2019.07.20. 18:29:47
élhetetlen 2019.07.20. 18:53:03
vizsla_barat 2019.07.20. 19:27:36
Jenny Wilson 2019.07.20. 19:57:46
Ma kimentem a Zéletbe, árnyékban volt 33 fok. És visszaemlékeztem pár nyárra, amikor még panelben laktunk, és ilyen klímában simán volt 40 a lakásban. Ilyen kellemes klímában állj oda a forró tűzhely mellé. Főzni. Feleennyiből. És utána beszéljünk újra.
kocsmagomba 2019.07.20. 20:57:41
@élhetetlen: még mindig idegesítő a stílusod, de ebből szerencsére nem fogsz fel semmit
élhetetlen 2019.07.20. 21:27:36
spulni 2019.07.21. 08:27:05
2019.07.21. 11:03:40
Én meg pont azt mondom, hogy a magyar nem vesztegeti ott a pénzét, sokkal kevesebben és kevesebbet esznek ezeken a helyeken a magyarok, mint akár az USA-ban, akár Nyugat-Európában.
Túl sok felhasználó 2019.07.21. 11:40:35
A gyorséttermeknél kicsit más a koncepció, de ott se csak az alapanyagot kell számolni, hanem az időt is, amit főzéssel mosogatassal töltesz. Persze ha hobbiból főzöl, akkor rendben van, de az emberek nagy részének a főzés egy szükséges rossz.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy azért nem veszel bérletet, mert gyalog egy fél óra alatt érsz be munkába. Ha neked van napi egy órád csak arra, hogy munkába járj, mikor az egész megoldható lenne 10 perc alatt, akkor irigyellek. (Persze itt is vannak speciális esetek: mondjuk annyira szar a tömegközlekedés, hogy három óránként megy egy busz, vagy ezt a napi egy órát tudatosan testmozgaskent kezeled...)
élhetetlen 2019.07.21. 11:49:57
A nyersanyagok, hát ez van. Ami nincs, az nincs. Úgy kerülöm meg a dolgokat, ahogy tudom. Paprikát csak a lecsóba, nyersen nem eszem. A paradicsomból sok fogy, de leszelem, kevés olíván picit sózva serpenyőben addig sütöm, míg elfogy a leve, és addigra egész ehető lesz. A fehér répa és a karalábé zsákbamacska. A fokhagyma számomra nem létezik. Szezonban spárgából bespájzolok pár kilót (darabolva, úgyis főzeléknek főzöm meg, nem számít, ha kicsit felpuhul a fagyóban), a tököt, cukkinit kapom, az is kitart télen. A fagyasztott borsót veszem, a kelkáposztával (másik kedvenc) nincs gondom. A karfiol, brokkoli szintén “áttekinthető”. A krumpli necces, mert vagy eláll két hónapig, vagy harmadnap rohadni kezd. A piaci áruban sem bízok jobban, ugyanúgy nem tudom, mivel trágyáznak, mivel permeteznek.
A húsok. Jobb volt, mikor a csirkét, kacsát Anyutól kaptam, de régen volt. A csirke, sertés elfogadható a Tescoba (házhoz szállíttatok), a bőrös császár sem zsugorodik felére sütés közben, és a fasírt sem pisil maga alá. Az igazi luxus nekem, hogy itt van szemben “a szír”. Saját farmja van, ő vágja az állatokat, minden nap friss áru, a szomszéd szobában bontják őket, látod, tehát nem valahonnét egy fagyasztóból jöttek. Igaz, a bárányhús nem olcsó, de 600-700 forintért egy egész báránymájat lehet kapni, és az egy rendes mennyiség. (szeletelve, őrölt rozmaringgal sütve).
Ma tojásos lecsó van, egy patiszonnal felütve, (krémesebb az egész), és két cukkini vár a főzelékké válásra. (és, ha eszembe jutna húst enni a főzelékhez, fasírt mindig van a fagyóban). Na, jó főzést, és jó étvágyat.
2019.07.21. 11:52:02
Pontosan. Én mindig azt mondom, hogy manapság két esetben érdemes főzni:
1. Nagyon szegény vagy, alacsony órabérrel, ezért az időd is olcsó, illetve máshogy nem is tudnál anyagilag kijönni.
2. Szeretsz főzni, ez az egyik hobbid.
De azt látom, hogy nagyon sok családban az asszony aklor is főz, ha ő és a férje is középvezető, és nem hobbiként, hanem kötelességnek fogja fel, ráadásul nem is valami kifőzdésnél egészségesebb kaját.
Túl sok felhasználó 2019.07.21. 12:39:54
A másik dolog meg az ízlés. Én pl. tényleg csak végszükség esetén eszek olyan dolgot, amit nem én készítettem, mert nagyon nem szeretem a sót. Tényleg extrém a dolog, mások azt nem szeretik, hogy én gyakorlatilag só nélkül főzök. Egy étteremben rendelhetek úgy, hogy a sült krumplit só nélkül kérem, de a rizzsel már nem ez a helyzet.
És akkor a komplexebb allergiákról még nem ejtettünk szót, durva lehet úgy élni.
body_andras 2019.07.22. 14:43:47
A reklámfotózás margójára: minden ételfotó külön stúdióban készül, és csak annyi eredeti alapanyag szerepel a beállításokon, amennyivel vizuálisan adni tudják a marketing által előírt esztétikumot. Magyarul a hús még talán hús, a péksüti és a zöldség gondosan válogatott, tökéletes formájú és színű; a frissességet szimbolizáló vízcsepp glicerinből van. A fagyi meg bármi lehet, csak igazi fagyi nem, hiszen a műtermi lámpáktól 1 perc alatt leolvadna. És minden további alapanyagnak van alternatívája, ami a fotózáson nem úgy viselkedne, ahogyan kell. Szóval senki se kívánja a fotón szereplő ételt megenni, a spórolós szenya sajnos ehetőbb.
Péter8713 2019.07.23. 14:09:02
Péter8713 2019.07.23. 14:11:31