Tékozló Homár

"A legfontosabb teendő ilyenkor, hogy soha többé nem fizetsz a weboldalon kártyával'

2019.01.04. 10:06 | Homár Hilda | 89 komment

shutterstock_105376130.jpg

Manapság, amikor egy fogyasztói sérelem akár órák alatt is körbefuthat a facebookon, az ügyfélszolgálatok szerepe alaposan megnőtt. A legnagyobb gondossággal üzemeltetett cégeknél is előfordulhatnak ugyanis hibás áruk, technikai gebaszok vagy nehéz időszakban lévő pincérek, de az igazi, tartós, sohatöbbet-típusú elégedetlenségek mögött általában nem is ezek állnak, hanem az, hogy mit kezd a cég és képviselője a befutó panasszal. Kétbalkezes ügyfélszolgálat sorozatunkban olyan eseteket teszünk közzé, ahol a reklamációnál ment valami félre, mint az alábbi posztban, ahol a H&M ügyfélszolgálatának sikerült

- a vásárló nyakába varrni a helyzet kialakulását 
- alaposan kioktatni őt olyan dolgokról, amiket nem tudhat, pl. hogy mikor leterhelt az oldal
- mindezt hányaveti stílusban és helyesírással elküldeni

miközben szegény csak szerette volna visszakapni a tévesen levont pénzét. 

Kedves Hilda!

A H&M weboldalán rendeltem, a fizetési tranzakció is sikeres volt, a bank terhelte a számlámat, de a H&M rendszere nem rögzítette a rendelést.

A H&M szerint ilyenkor a legfontosabb teendő, hogy "soha többé nem fizetsz a weboldalon kártyával".
Azt nem tudom, hogy ez mennyiben oldja meg ezt  problémát, ahogy azt sem, hogy ezt miért nem tüntetik fel, vagy inkább miért nem szűntetik meg ezt a fizetési módot. "Főleg" nem értem, honnan lehet tudni, éppen " ilyen leterhel idoszakban" van a weboldal.

Igazán jól esett volna egy elnézést kérés is. Akár legfontosabb teendőként, első mondatként.

Csatolom a levelezésünket. 

Üdvözlettel,
Eszter 

Olvasson tovább!

Tisztességtelen kereskedem vagy béna vásárló?

2019.01.03. 10:55 | Homár Hilda | 41 komment

shutterstock_387005494.jpg

"Csak én érzem magam átverve, vagy ez már a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat határát feszegeti."- teszi fel a költői kérdést Gábor, akibe erősen befészkelte magát a gyanú, hogy a weboldalon az általa kiszemelt termék ára csak mézesmadzag volt, nem ármegjelölés. A kérdés nem először és biztosan nem is utoljára kerül elő: mikortól követelhetjük  jogosan, hogy az online vásárolt terméket azon az áron szállítsák, amiért az oldalon hirdették?

Tisztelt Homár!

A napokban majdnem vásároltam indukciós főzőlapot, és sütőt a mosogatok.hu weboldalról. Jó, de nem irreálisan alacsony áron, így nem gondoltam semmi rosszra, szállítási költséggel együtt kifizettem online, hála a modern technikának azonnal le is vonták az összeget, a sikeres fizetésről értesítést kaptam. Röviddel ezután kaptam még egy levelet, amelyben a rendelésem "Jóváírás" állapotra változott.

Két nap (munkanap) szünet következett, mire felhívott egy hölgy, hogy a sütő helyett azonos áron, de csak másik terméket tudnának küldeni (hivatkozva beszállítójukra: kifutó modell, és nem kapnak belőle többet). Aztán a főzőlap esetében elhangzott "Nem tudom ennyiért adni..." mondatnál már erősen csalódott voltam. A 76900 Ft árú termékből 88 900 lett. Az indoklásban megint a beszállítójukra hivatkoztak, az emelt árat, és emiatt  ők nem adhatják oda a saját gazdasági kárukra. A választási lehetőségem, hogy ezt elfogadom, vagy elállok a vásárlástól.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása