Tékozló Homár

Hibahatár vagy töpörödés ennek a Sport szeletnek a baja?

2019.06.20. 17:43 | Homár Hilda | komment

vonalkodok.jpg

Mérnökvégzettségű vagy minimum -lelkületű olvasónk nem futott el az őt feszítő kínzó kérdés elől: többszörös mintát vett, mérleget és tolómérőt ragadott, próbaméréseket végzett és dokumentált ezerrel, majd az eredményeit megosztotta velünk is. Mi meg rákérdeztünk a szabályozásra. Azt még megjegyezném, hogy Péter levelét a postaláda aljáról ástuk elő, úgyhogy a képen látható lejárati dátum nem problémás.

Kedves Hilda!

Belefutottam egy problémába:

Azt tapasztaltam, hogy a "minden 4. nyer" csomagolású 31g-os Sport szelet jóval kisebb a korábban megszokottnál. Már kézbe véve is érzékelhető a méret- és súlycsökkenés, a csoki "lötyög" a csomagolásban. Méréseket végezve kiderült, hogy a "nyerős" csoki méretben és súlyban egyaránt 30%-al kisebb, holott a csomagoláson ugyanaz a termékkód, és ugyanaz a 31g névleges súly szerepel. Véleményem szerint a gyártó ezáltal megtéveszti és megkárosítja a vásárlókat. Így aztán lehet, hogy "minden 4. nyer", az viszont bizonyos, hogy mindegy egyes vásárló veszít...

Olvasson tovább!

Bosszantó vagy tragikus, ha nem vagy hibásan kapjuk meg a jótállási jegyet?

2019.06.20. 13:55 | Homár Hilda | komment

hqdefault.jpg

Jótállás - valószínűleg barátainak: Garanciának és Szavatosságnak és a köztük lévő nem könnyen emészthető viszonynak köszönhetően is - az egyik örökvisszatérő kérdéskör itt a Homáron. Ezúttal nem a Nagy Megfejtésre gyúrunk, csak egy egyszerű kérdésre adunk választ: mennyire pánikoljunk, ha mondjuk a telóhoz nem passzoló jótállást kaptunk az eladótól, aki nem is különösebben igyekszik korrigálni a hibáját?

Kedves Homár!

Korábban már elküldtem ezt a levelet, de kértem, hogy még ne posztold ki, inkább megvárnám a történet végét. Nos vége. Vagyis már nem számítok áttörő sikerre. 

Tavaly vettem az Extreme Digitalnál egy 160000 Ft értékű okostelefont, amire 24 hónap jótállást vállaltak. Sajnos úgy néz ki a telefon okosabb, mint az új gazdája, ugyanis csak otthon néztem meg a kiállított garanciajegyet. Ezen teljesen más IMEI szám szerepel, mint a készüléken. De úgy vettem észre nem én vagyok az első, akin megpróbálják a kötelező és a vállalt jótállást is megspórolni: http://www. fogyvedok.hu/feketelista/2011/ majus1/241-2011.doc

Olvasson tovább!

Kitalálhatja egy cég, hogy nem fogad el panaszt telefonon és emailen?

2019.06.19. 15:04 | Homár Hilda | komment

via GIPHY

Két legyet ütünk egy csapásra, Egyszerű kérdések, egyszerű válaszok, és Általános okosságok rovatunk is gyarapszik a mai poszt tartalmával, melyben a nagy kérdés: mondhatja egy cég, hogy csak személyesen és hivatalos levélben fogad el panaszt, a 2019-ben legkézenfekvőbb telefonos és emailes jelzés teljes ignorálásával? Spoiler! Igen. Az más kérdés, hogy erre vevőként mit mondhatnék: amelyik cég úgy tesz, mintha egy másik században élne, annak egy idő után múltja lesz, de jövője nem biztos.

Hello

Még az elején vagyok, reméljük nem fog elhúzódni, úgyhogy egyelőre nem poszt még, inkább érdekesség:

Röviden a lényeg: RS bútortól vettem bútort, kihozták, de szar, gondoltam írok nekik  panaszt erre mit ír a honlap

Tájékoztatjuk, hogy a hatályos szabályozások értelmében telefonon valamint elektronikus úton reklamációt nem áll módunkban rögzíteni
Nomost, egyrészt ez vicc a XXI. században, másrészt meg egy ordas nagy hazugság szerintem. Éppen hogy kötelesek mindkettőt elfogadni az én jogértelmezésem szerint, hiszen a szóbeli panaszról azt írja a szabályozás, hogy:

Olvasson tovább!

A KFC őszintén nem adhat akkora adagot, mint amekkorát hirdetett

2019.06.17. 14:00 | Homár Rezső | komment

kfcbaszki.jpg

"Ezt a váci KFC-nem sikerült összehoznia" - kezdte üzenetét Marcell, aki szeretett volna egy jót enni, ám végül a 4 égtáj íze helyett valami keserűt érzett az ebéd végén. Mert hiába nem hagyta annyiban és reklamált az adag miatt, kiderült hogy nem az adag lett véletlenül éppen túl kicsi, hanem ez mindenhol ennyi lesz, a plakát az, ami hazudik.  

Visszavittem, azt mondták, hogy “grammra van megadva az adag” és ez így rendben van. Beírtam a vásárlók könyvébe. Igazából nem az zavar, hogy a “nagy adaggal” nem lehet jól lakni, hanem az, hogy a pénztár feletti kijelzőn az étel szinte alig fér a dobozba, a valóságban meg 1/3 és 1/2 között van töltve.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása