Tékozló Homár

Rakd ki a közterületre a kukát, de fizesd ki, ha ellopják

2019.12.30. 10:00 | Homár Rezső | komment

fkf.jpg

Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az FKF szerint viszont ez az ő hibája.

Az FKF GYIK is így szól:

34. Mi történik akkor, ha ellopják a kukákat?

A hulladékgyűjtő tartályok épségéért és meglétéért az ingatlantulajdonosok felelősek, azok eltulajdonítása esetén az FKF-et értesíteni kell és a gyűjtőtartály értékét meg kell téríteni a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló tartályokhoz hasonlóan.

Járt már így valaki? Van erre megoldás? Segítsetek Bélának.

A történet ami engem nagyon kiakasztott a következő. A Fővárosi önkormányzat 2013-ban elrendelte a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Ez nagyon jó, de én nagyon megszívtam vele.

A szelektív hulladékgyűjtés kötelező, tehát az edényeket is kötelező átvenni. Ha nem teszem, büntethető vagyok. Az FKF az akkor kiadott tájékoztatóban azt írta hogy az  edényeket az elszállítás napján reggel 5-ig vagy előző nap este kell a közterületre kirakni. Én ennek eleget téve kiraktam az edényeket, melyekből egy darabot ismeretlen tettes eltulajdonított.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása