Tékozló Homár

Rózsaszín horror a lecsukott WC ülőke alatt

2020.01.10. 10:00 | Homár Rezső | 116 komment

via GIPHY

Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története. Judit bizalma a márkában töretlen, egészen addig a pontig, amíg a legújabb öblítő golyó az előre nem látott rózsaszín pöttyeivel tönkre nem teszi a hófehér WC ülőkéjét.

Egy magyar háziasszony és egy gigavállalat csap össze, a történet egy pontján pedig ott lesz az adu ász, minden hasonló történet rákfenéje: az apróbetű.

A segítségetek szeretném kérni. Rendszeresen használunk Bref WC öblítő golyókat. Most találkozunk először egy rózsaszínű Color Aktív változattal. Az első használat után ugyan nem voltam elragadtatva, hogy ennyire rózsaszín lesz tőle a WC vize, de ha már beraktam, akkor gondoltam megvárom míg elfogy.bref.jpg

Nálunk az a szokás, hogy a WC lehúzása előtt lehajtjuk a WC ülőkét, hogy az esetleges felfröccsenő dolgok, ne landoljanak mindenhol a WC-ben. Ezen csodaszer használata során sem tettünk másképp. A fedő valószínűleg rendszeresen kap a pár cseppet WC vízéből, de eddig nem tűnt ez igazán fel, mert maximum pár pici vízfoltot törölgettem.

A felszerelés utáni hétvégén, kitakarítottam a WC-t. Észre vettem, hogy a szép fehér WC fedele belülről rózsaszín pöttyös. Gondoltam a fedőke tette a dolgát, hát akkor most tisztába teszem. 

Töröltem egyszer-kétszer-háromszor, de a pöttyök nem akartak eltünni. Gondoltam megpróbálom egy kis fehérítővel, de az sem hatotta meg a pöttyöket.  

Másnap billetyűzetett ragadtam és írtam a Henkel csapatának, hogy hát ez mégis mi? Hogyan tudom ezt eltávolítani? De ha nem lehet levakarni, akkor inkább dobjanak meg 2 új WC ülőkével (sajnos 2 WC-be is beraktuk)  és felejtsük el egymást örökre, mert úgysincs terve a továbbiakban a Bref használat az életemben.

Nos ekkor kaptam egy problémakezelés gyöngyszem válaszát, hogy itt nincs is probléma. Mert, ők nekem erről szóltak, abban a 15 nyelven szereplő 2 mm alatti betűméretű apró részbe leírták nekem, hogy ez a szuper termék ilyet tud okozni. Olvassam el:

"Az elszíneződött vízcseppet WC-ülőkével vagy egyéb érzékeny felülettel való érintkezés esetén azonnal távolítsa el vízzel." 

Tehát adva van egy WC, amiben az alap, hogy lezárom a fedőt a használat után. A Henkel pedig elvárja tőlem, hogy a használat után pár perc múlva menjek már vissza és nézzem meg, hogy felfröccsent-e a WC színes vizéből az ülőkére. Ha igen vigyek vizet és mossam le.

De igazából azt is írhatták volna, hogy minden használat után mossam át a WC ülőkét, mert persze, hogy felfröccsen a víz, különben minek lenne rajta fedő!

Azt szerentém megtudni, hogy rendben van-e, egy ilyen elvárás? Ha a többi Bref golyó ilyen problémát nem okoz, csak ez a csuda színes, akkor tényleg elég ilyen mértékű, méretű figyelmeztetés?

Fogyasztóvédelmi szempontból rendben van ez így?

Köszönöm szépen, ha segítetek a kérdések megfejtésében. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2020.01.10. 10:15:07

"Fogyasztóvédelmi szempontból rendben van ez így?" Ráírták? Rá. Amíg ilyen khm.... gyenge a fogyasztóvédelem, addig le vannak védve. (Nem ide tartozik, de láttam olyan édességet, valami 4-5 cm átmérőjű kis golyó volt, ami egyesével volt csomagolva, és ezüst papíron halványkék színnel voltak az összetevők. Ember nem olvasta el, de fogyasztóvédelmileg renden van.)

Leadfoot 2020.01.10. 10:17:24

Irigylem a problémáidat. Tényleg.

Terézágyú 2020.01.10. 10:52:17

Szóval a vécéöblítő megfesti a vécéülőkét (belülről)
Hát, szar ügy.

Most mi lesz??
Ki kell cserélni az ülőkét? De lehet hogy akkor már a vécékagylót is. De ha már a kagylót meg kell bontani, akkor az egész fürdőszobát újra kell csinálni, csempézni stb.
Rémes.

borso 2020.01.10. 10:53:28

@Leadfoot: a probléma lényege sajnos az, hogy nincs elvárt tájékoztató méret. Azaz bármit veszel nézd meg a használatit, az esetek 90%-ban kibaszott 1-2 mm-es betűkkel van írva és bár jó a szemem a nagyi nagyítójával is alig látom. Az én szakmámban a használati utasításra a kormányrendelet előírja a kötelező betűméretet. Igen valóban rá van írva ez tény, DE az hogy a Hubble távcsővel tudod csak kinagyítva elolvasni az már korántsem. legközelebb írják rá 0,0001 mm-es betűkkel oszt'jó'vanazúgy, mert a tájékoztatási kötelezettségnek eleget tett, hogy nem olvasható azt meg ki nem szarja le?

Terézágyú 2020.01.10. 10:56:00

Az vótmá, hogy menjen be a poszter a boltba, vegyen egy másik vécét, aztán lopja le róla az ülőkét, és a többit vigye vissza és kérje vissza a pénzt...???

Terézágyú 2020.01.10. 11:08:03

Egyébként jogos a pószter panasza az (túl) apró betű miatt - de azért jellemző, hogy miután tapasztalta ezt a (számára) nagyon kellemetlen dolgot, akkor is előbb írt egy levelet (e-mailt) a gyártónak, minthogy elővette vette volna a terméket, felrakta volna a szemüveget és elolvasta volna a használati utasítást...
Mer használatiutasítást nem olvasunk éskész!

-=Magic=- 2020.01.10. 11:16:19

:))))))))))))))))

Csatlakozom az előttem szólókhoz: Irigylem a poszter problémáit! de, tényleg

Jake Peralta 2020.01.10. 11:21:20

@borso: Gondolom szokásod szerint lopsz hozzá egy nagyítót hogy el tudd olvasni.

ekat 2020.01.10. 11:26:05

First world problem ide vagy oda, azért tényleg nonszensz, hogy egy vécéöblítő deklaráltan megfogja felfröccsenéskor a vécédeszkát. Szerintem igaza van a poszternek, ha ettől esze-f***a megáll.
Azért raknak bele direkt ilyen festéket, hogy jó megfogja a vécédeszkákat, vagy mi?

Persze nálunk nem állt volna elő a probléma, mert soha nem hajtjuk le a fedőt, nem is tudok / ismerek olyan helyet, ahol igen. Mondjuk attól még a férfivendégek meglepődnének, mikor felhajtják a deszkát, és rózsaszín pöttyös... :)

ekat 2020.01.10. 11:29:39

@Terézágyú: Te elolvasnád egy vécéöblítő 'használati utasítását'? Mert én határozottan használati utasítás és apróbetű olvasó vagyok, de itt biztos nem jutott volna eszembe, hogy szükség van rá.

Terézágyú 2020.01.10. 11:33:06

@ekat:
MIUTÁN megfesti a vécémet, és ez ennyire zavarna, akkor elolvasnám MIELŐTT a gyártócégnek írogatnék.

borso 2020.01.10. 11:36:55

@Jake Peralta: nem cimbi, nem én egy másik lakást lopok hozzá.

borso 2020.01.10. 11:40:09

@ekat: csak mondom hogy tudd. Kula után ha nem hajtod le a tetejét, milliónyi apró kakicsimbók kezd el keringeni a levegőben lehúzás után ergo ha a közelben van fogkefe, fésű, mosdószivacs stb stb akkor simán egy öblítés után este a saját kakáddal mosol fogat, fésülködsz i tak dalse i tak dalse.... :-)

Jake Peralta 2020.01.10. 11:48:21

@borso: Ez a te tolvaj stílusod. Tolvaj voltál, az is maradsz.. örökre.

a fekete krindusz 2020.01.10. 11:56:55

@borso: ha azt írták volna rá, hogy elszíneződött vécéülőke esetén szárezres kártérítés, akkor ugye megtalálnád nagyító nélkül is?

ekat 2020.01.10. 11:57:23

@Terézágyú: Semmiképpen nem olvasnám el, mert egyrészt nem lenne kedvem kiszedni a szemetesből :), másrészt nem feltételezném, hogy teljesen irreális dolog áll rajta. Mármint - értelmében - az, hogy én gyártó tudom, hogy az általam használt, a rendeltetésszerű használathoz felesleges színezőanyag megfogja a vécéeszkát, de én juszt is beleteszem. (Ennyire fontos rózsaszínben is árulni?)

borso 2020.01.10. 12:02:52

@Jake Peralta: erre hegyezed minden nap a cerkát? :-) folytasd még kérlek!

Terézágyú 2020.01.10. 12:05:08

@ekat:
"Semmiképpen nem olvasnám el, mert egyrészt nem lenne kedvem kiszedni a szemetesből"
Miért volna a szemetesben?... Még nem fogyott el, a pószter írja.

"másrészt nem feltételezném, hogy teljesen irreális dolog áll rajta."
Akár irreális, akár nem, megtörtént.

"Ennyire fontos rózsaszínben is árulni?"
Hát a pószter is megvette.
Most jön az, hogy fogalma sem volt róla, amikor megvette, hogy rószaszín...

Egyébként írja: "Az első használat után ugyan nem voltam elragadtatva, hogy ennyire rózsaszín lesz tőle a WC vize"

Kérdés, hogy a környezet miatt aggódott, vagy a szépérzékét bántotta, hogy rózsaszín víz van a vécéjében...

Kelpo 2020.01.10. 12:13:25

Komolyan létezik még ember aki 2020ban fehér wc ülőkét használ? Hát hol vagyunk még mindig a 80as években? Ha rózsaszínűt használt volna, most felse tünne neki. Ugorgyunk. Ja az kimaradt hogy "sajnos 2 WC-be is beraktuk" tehát kulák szagot érzek..

Vercsi V 2020.01.10. 12:13:50

Igazából mindegy, hogy egy 5ezer forintos WC ülőkéről van-e szó vagy más nagyobb értékről. Az elv...hogy igazából lehet h amit megveszel az szar de ha az apró betűs részben benne van, h szar akkor mossák kezüket, ők szóltak előre!
El tudom képzelni, hogy amikor még csak tesztfázisban voltak ezek a csodagolyók, amikor már megvolt minden: csomagolás legyártva arculat pipa stb. rájöhettek, hogy ez bizony megfest dolgokat nem az volt a megoldás, hogy akkor "na dolgozzunk még ezen srácok amíg nem tökéletes!" hanem "jóleszaz majd jól beleírjuk az apróbetűsbe így nem lehet belkeötni."

Laredo 2020.01.10. 12:37:46

Én speciel az ilyen problémákat lesz@rom.

ekat 2020.01.10. 12:48:11

@borso:
Nahát, ilyesmit még sosem hallottam. :) Amúgy külön vécénk van, de ez lényegtelen, mert mikor nem volt, akkor sem csuktuk le soha. A lakásunk is cipős lakás, az utcára sem veszek szájmaszkot, és adott esetben leülök az aszfaltra / lépcsőre is. Veszélyesen élünk, na. :)

a fekete krindusz 2020.01.10. 12:50:10

@Vercsi V:

"Az elv" vajon mi lehet az elv? Talán ha tényleg oda van írva, akkor nincs helye hápogásnak ? Mert ugye ellenkező esetben a posztoló érvelne a leghangosabban az apróbetűvel. Elből persze, nem az összeg miatt.

Egri2 2020.01.10. 12:53:54

Kelpo: "Ja az kimaradt hogy "sajnos 2 WC-be is beraktuk" tehát kulák szagot érzek.. "

Azt, akinek 2 WC-je van, nem kuláknak hívják, hanem családos embernek, aki tudja, mit jelent az, amikor egy iskolába/munkába indulós reggelen 4-en akarják egyszerre használni az 1 db budit...

Használati utasítás: aki amellett érvel, hogy a posztoló miért nem olvasta el a használati utasítást, megkérdezném az illetőt, hogy ő tényleg, minden vásárláskor, minden termék címkéjét végigböngészi? Azt is, amit már 15. alkalommal vásárol? Mert ugye a használati utasítás akár változhat is...kúvva sok ideje lehet az illetőnek.

Ettől függetlenül: úgy gondolom, hogy ez a WC-öblítő (mint annyi más ilyen termék) felületaktív (értsd = maró) anyagot tartalmaz. Nyilván a tesztelés során kipróbálták, hogy a leggyakrabban használt WC és WC ülőke gyártásához használt anyagokat ne marja meg. De szerintem nyilvánvaló, hogy mindenre kiterjedően nem tudnak ilyet tesztelni.

Tartok tőle, hogy a posztoló eddig használt Bref cuccai ugyanígy megmarták a WC-ülőkét, csak mivel nem volt bennük színezék, így a posztoló nem vette azt észre.

Oké, most a posztoló idegből nem használ többé Bref-et, hanem vásárol egy másik gyártmányt, amely vagy ugyanúgy megmarja az ülékét, vagy, ha szerencséje van, nem.

B-verzió: nem használ ilyen vackokat a jövőben egyáltalán. Azon kívül, hogy nagyon komolyan károsítják a környezetet, másra nem igazán jók.

ekat 2020.01.10. 12:54:08

@Terézágyú:
Nem tudom, ez milyen konkrétan, amiket mi használunk, azoknak a csomagolásán szokott lenni iromány.
És megtörténni megtörtént, de szerintem Monty Python-osan abszurd a dolog. :) Legközelebb majd a mosóporba rak festéket a Henkel, hogy szivárványszínű mosóport árulhasson és hirdethessen, és ráírja, hogy megfogja a ruhát. Mert akkor ez máris oké.

Reactor 2020.01.10. 13:12:27

Sose értettem ezeknek a vécébe rakhatós vackoknak az értelmét. Lehet, hogy csak én vagyok nagyon igénytelen (sőt), de nem várom el a vécékagylótól, hogy tüchtig legyen, és illatozzon, mint egy virágos zöld mező. Azonkívül az igazán emberes, vastag szagú csokisvirslikkel szemben még ezek a csodagolyók is tehetetlenek.

Majmász Gedeon 2020.01.10. 13:20:58

A segítségetek szeretném kérni. -> A segítségeteket szeretném kérni.
...gondoltam megvárom míg elfogy. -> ...gondoltam, megvárom, míg elfogy.
...az esetleges felfröccsenő dolgok, ne landoljanak mindenhol a WC-ben. -> ...az esetleges felfröccsenő dolgok ne landoljanak mindenhol a WC-ben.
vízéből -> vizéből
A felszerelés utáni hétvégén, kitakarítottam a WC-t. -> A felszerelés utáni hétvégén kitakarítottam a WC-t.
Észre vettem,... -> Észrevettem,...
Gondoltam a fedőke tette a dolgát,... -> Gondoltam, a fedőke tette a dolgát,...
eltünni -> eltűnni
Gondoltam megpróbálom egy kis fehérítővel,... -> Gondoltam, megpróbálom egy kis fehérítővel,...
billetyűzetett ragadtam -> billetyűzetet ragadtam
...úgysincs terve a továbbiakban a Bref használat az életemben. -> ? (értelmetlen tagmondat)
Ha igen vigyek vizet és mossam le. -> Ha igen, vigyek vizet és mossam le.
WC ülőkét -> WC-ülőkét
Azt szerentém megtudni, hogy rendben van-e, egy ilyen elvárás? -> Azt szeretném megtudni, hogy rendben van-e egy ilyen elvárás.

ui.: Rezső! Nem lehetne ezeket az ostoba animált gif-eket hanyagolni?

Vercsi V 2020.01.10. 13:32:55

@a fekete krindusz: odaírtam mi az elv :-) hogy bármit megtehetnek, árulhatnak olyat ami nem tökéletesen működik de semmi baj mert oda lett írva - és ez nem fair. Szerintem.

Terézágyú 2020.01.10. 13:47:05

@ekat:
"Legközelebb majd a mosóporba rak festéket a Henkel, hogy szivárványszínű mosóport árulhasson és hirdethessen, és ráírja, hogy megfogja a ruhát. Mert akkor ez máris oké."

Én egy szóval se mondtam, hogy ez oké lenne.

Én csak annyit írtam, hogy inkább keresett egy henkeles címet és megírt egy e-mailt a pószter, minthogy megnézze a csomagolást - úgyhogy most a válaszlevélből tudta meg, hogy rajta van a csomagoláson a válasz a kérdésére. És akkor felháborodhatott volna (az elküldött levél nélkül is) hogy "mire föl színezi el a tárgyakat a vécéöblítő".

Gukker 2020.01.10. 13:48:01

@Majmász Gedeon:
"billetyűzetett ragadtam -> billetyűzetet ragadtam" -> billentyűzetet ragadtam

Terézágyú 2020.01.10. 13:51:34

@Egri2:
"Használati utasítás: aki amellett érvel, hogy a posztoló miért nem olvasta el a használati utasítást, megkérdezném az illetőt, hogy ő tényleg, minden vásárláskor, minden termék címkéjét végigböngészi? Azt is, amit már 15. alkalommal vásárol? Mert ugye a használati utasítás akár változhat is...kúvva sok ideje lehet az illetőnek."

Te hiába is olvasnád el, mert funkcionális analfabéta vagy.
Leírom neked harmadszor is: nem azt mondtam, hogy el kell olvasnia mindent, hanem azt, hogy MIUTÁN gyanús dolgokat produkált a szer, utána kellett volna elolvasnia.
És akkor megspórolta volna, hogy henkeles címet keres, és levelet ír a cégnek, és megvárja a választ stb.
Dehát "kúvva sok ideje lehet" - ahogy te írtad.

KaTe 2020.01.10. 14:00:22

Azért nincs az annyira eldugva. Ott szerepel a "Biztonsági figyelmeztetés" fejezet első bekezdésében. Azt meg mégis csak érdemes legalább egyszer elolvasni, különösen ha valakinek gyerekei vannak (a 2 külön wécéből feltételezem). Persze azért a Henkel is sáros, mert azt ugye "elfelejtették" hozzátenni, hogy miért is kell azonnal eltávolítani? pl. Mert szétmarhatja/elszínezheti az érintkező felületet? Biztos sok ember vásárolná ezt a terméket, ha ez a megjegyzés is szerepelne a használati útmutatóban... Én biztosan nem.

Péter 2 2020.01.10. 14:03:24

@Egri2: De, jók. Pont a golyók, évek óta használom (nem a rózsaszínt, mert ugyan a színe abszolúte nem érdekel, és fütyülnék rá, ha lenne miatta egy-két pötty a fedél alján, hanem mert másiknak jobban tetszik az illata), és valóban sokat segít a tisztántartásban. A környezetszennyezési érv kicsit felemás, ugyanis ha nem használsz ilyesmit, cserében viszont sokkal gyakrabban és alaposabban kell pucolni a vécét, így pont ugyanott vagy a szennyezésben.

havrilla 2020.01.10. 14:04:52

Szerintem az ENSz-hez kellene fordulni. Biztos, hogy az iraki kérdést leveszik a napirendről és ezt fogják tárgyalni.
Hogy mennyi elmebeteg van, akik ilyen semmi problémát kiabálják világgá a Himalájáról.
Tényleg ennyi egy barom tűrőkélpesége és probléma megoldási gyakorlata? Mit csinálnának ezek egy háborúban vagy katasztrófában?

havrilla 2020.01.10. 14:06:08

@havrilla:
bocs, de helyesen tűrőképessége

Péter 2 2020.01.10. 14:12:33

@borso: És azért te is nagyjából tisztában vagy vele, hogy miért ekkora a betűméret. Mert egyre több mindent kötelező feltünteni, ugyanakkor a termék mérete adott, nem lehet ötször annyit ráírni, mint amennyi ráfér. És akkor már ott van, hogy több nyelv, és nem, józan ésszel nem lehet elvárni, hogy minden egyes országba csak a saját nyelvén szállítsanak, ennek olyan logisztikai vonzatai lennének, amit nem nagyon akarnál megfizetni.

Péter 2 2020.01.10. 14:21:31

@Reactor: Töredéke lesz tőle az a lerakódó szennyeződés (húgykő, vízkő, stb) a vécé felületein, különös tekintettel a perem alatti, nehezen tisztítható részekre. Ha néha nem figyelek oda, és nem cserélem időben az elfogyás után, körülbelül egy hét alatt elkezdenek megjelenni ezek a lerakódások. Természetesen az is tisztítható, de idő, energia, és messze nem utolsósorban tisztítószer: vélhetően még jóval több is, mint amit ezzel a megelőzéssel juttatsz ugyanúgy a szennyvízhálózatba.

Baluci 2020.01.10. 14:21:54

@Laredo: Ez kurva jó! :))))))))))))))))))))))

juhaszvik 2020.01.10. 14:22:18

Nyilvánvaló, hogy senkinek sincs olyan wc-öblítőre szüksége, amelyik megfogja az ülőkét. Gondolom a gyártó sem akart ilyet gyártani, de erre a gyártás során valamikor fény derült. A cég nem akarta benyelni veszteségként, szívjanak a vásárlók vele, ők mossák kezeiket, hiszen ott van leírva.
Jogilag veszett fejsze nyele, mindenki másnak tanulság.

gyéef 2020.01.10. 14:33:07

a posztolót sunáznám

Egri2 2020.01.10. 14:33:30

Terézágyú: én nem minősítettelek, te miért teszed? Általánosságban érveltem. Arra gondoltam, hogy a "miért nem olvasta el a használati utasítást" azért nem állja meg a helyét, mert minden vásárláskor minden egyes termék címkéjét végigböngészni szimplán nem életszerű. Szóval, nem támadtalak, no offense.

Péter 2: lehetséges. Csak a saját tapasztalataimat írtam le, nekem nem nagyon jöttek be ezek, de nyilván lehetséges, hogy másnak igen.

titánlakat 2020.01.10. 14:33:51

Ezért kell az árkádban szarni

Reactor 2020.01.10. 14:38:38

@Péter 2: Ehhez fölösleges sok pénzé' golyócskákat meg belógatos vackokat venni (amik ugye műanyagból vannak, tehát nagyobb az ökológiai lábnyomuk, mint egy öblítésnek). Eddig ezt mindig megoldottam egy adag domesztosszal, az még a fajanszra tapadt kulát is leszedi, ha a fonottkalács kicsit krémesebbre sikerül.

Péter 2 2020.01.10. 14:47:45

@Reactor: a Domestosban pont ugyanilyen anyagok vannak. Ez tehát nem érv.

Nick-son 2020.01.10. 14:48:37

Igazából nem törpül el ez a probléma a globális felmelegedés mellet. Sőt. Épp az ilyenek okozzák. Teljesen szükségtelen termékek legyártása, csomagolása, szállítása, aztán igazából azt se tudjuk mi van benne, mindegy szép a színe, megvesszük aztán megy a lefolyóba, onnan meg a manapság már csak szennyvízelvezetőknek használt folyókba. Ez a dolgoknak a rendje módja. Aztán csodálkozunk, hogy hazavágtuk a természetet meg olyan furcsa az időjárás.

a fekete krindusz 2020.01.10. 14:56:34

@Vercsi V: mondd csak, te érvelnél az apróbetűs részlettel, ha az adott esetben a te javadat szolgálja ?

egyinges 2020.01.10. 15:05:44

Alapvető probléma ezekkel a WC be lógatott vackokkal, hogy a kulának teljesen mindegy, hogy milyen finom illatos, fertőtlenített vízben szánkázik le a nirvanaba, de a szennyviztisztitónak nem mindegy, ugyanis ezek a csoda fertőtlenítő anyagok kinyírják a baktériumok nagy részét, amivel a tisztítás folyik és pl Budapesten a baktérium törzsek pótlása kb 200-300 millió huf költséget jelent havonta.

Darth Revan 2020.01.10. 15:25:21

Mondjuk ha elszinezi a WC-t, akkor sarga alapon nagyvoros betukkel hivnam fel erre a vasarlok figyelmet. az lenne vasarlobarat

Navarone 2020.01.10. 15:50:20

Borzasztó. Igaza van. Hisz így már rendeltetését vesztette az ülőke.
Egyébként pedig lecsukod, lehúzod, felnyitod, letörlöd.

Fairy Girl 2020.01.10. 16:03:11

Te édes jó atyaúristen! MILYEN HELYESÍRÁS EZ? XD

Reactor 2020.01.10. 16:26:05

@Péter 2: Ez stimm, csak épp ötször annyit kapsz feleakkora összegért.

Attilajukkaja 2020.01.10. 16:44:57

Ez a poszt nekem nem egy hisztis háziasszony "horrorisztikus" panaszáról vagy helyesírási hibákról szól, hanem - ahogy többen is megjegyezték - a fogyasztóvédelemről.
Egy vásárló nem volt elégedett egy termékkel és az ahhoz fűzött tájékoztatással. Ezt jelezte a gyártó/forgalmazó cégnek is, de nem kapott rá kielégítő választ.
Azok közül, akik gúnyolódnak a problémáján, tényleg nem járt még senki hasonlóan semmilyen vásárlása során sem?

Attilajukkaja 2020.01.10. 16:51:46

@egyinges:
" a kulának teljesen mindegy, hogy milyen finom illatos, fertőtlenített vízben szánkázik le a nirvanaba"
:o)))))
Nekem viszont nem mindegy, hogy a szarszag milyen "illatosítóval" marad meg a WC-ben. Én nem használok semmilyen illatosítót a WC-ben, mert a vaníliával vagy hortenziával kombinált bűz számomra elég gyomorforgató, és éppen úgy nem oszlik el, mint a sima szarszag.

"ezek a csoda fertőtlenítő anyagok kinyírják a baktériumok nagy részét, amivel a tisztítás folyik és pl Budapesten a baktérium törzsek pótlása kb 200-300 millió huf költséget jelent havonta."
Tényleg? Ilyen hatékonyan ölik a bacikat?

zuulululu 2020.01.10. 17:14:39

Az ilyen hulyeket meg USA-ban is elhajtjak: nemhogy a jozan esz nem mukodik, de meg le is irjak neki (ne tedd a macskat a mikroba), es ugysem...

Reactor 2020.01.10. 18:06:09

@Attilajukkaja: Hát igen, ha nagyon szagos a kaksi, akkor a szellőztetésen kívül más egyéb nem segít. A mindenféle illatosított vackok meg szprék ideig-óráig elnyomják a matéria szagát, hosszútávon viszont nem válnak be (amellett pedig méregdrágák). Mint említettem, én sima domesztoszt használok, púpolás után pedig szellőztetek 2-3 percet. Ennyi bőségesen elegendő ahhoz, hogy ne legyen takarítatlan húgyszaga az illemhelynek.

Girhes 2020.01.10. 18:15:07

@Terézágyú: vannak olyan vevőtájékoztatók, amelyeket még szemüveggel sem lehet elolvasni. Sajnos az én táskámban nem alapfelszerelés a nagyító, a tiedben igen?

dr. Trebitsch 2020.01.10. 18:38:07

Vegyük úgy, hogy ez a cikk nem a szarról, hanem a fogyasztóvédelemről szól. A kettő persze ugyanaz, mióta megszüntették a Fogyasztóvédelmi Felügyeletet, azóta a fogyasztóvédelem=szar. Az új helyeken, (ha egyáltalán megtalálod, hova fordulhatsz) a fő problémájuk, hogy elutasítsanak (nem ők az illetékesek, ne hozzájuk, hanem békéltető szervezethez fordulj stb.,) magyarán szarnak a panaszokra, mert van más dolguk is. Nem javasolom mindenkinek, hogy azt tegye, amit én... de azt hiszem, sok bosszúságtól kíméli meg magát az, aki mégis ezt teszi. Ha a panaszomra a cég, szolgáltató, stb. nem reagál, a terméket nagy ívben kidobom, és az adott cég termékéből soha többet nem veszek, és erre azért felhívom mindenki figyelmét, akinek tudom. Ha nagyon komoly az érték, akkor a Bíróság esetleg segít. De a fogyasztóvédelemmel foglalkozó szerveket el lehet felejteni.

enipeni 2020.01.10. 18:51:02

ket wc uloke nehany potty miatt???? a gyarto tajekoztatott, max szerintem egy uveg borra vagy ilyesmire vagy jogosult, az is csak azert hogy el ne veszitsenek mint vevot. azt sem ertem hogy eszrevehetetlenek/alig eszrevehtoek azok a pottyok hogy nem tunt fel egy jo darabig? mert akkor nem tunik egy nagy problemanak.

.

enipeni 2020.01.10. 18:58:46

ja amugy hogy ne csak ekezzek: ajanlom a korommlakk lemosot es/vagy a feher radirozos szivacsot a dm-bol.

reunalla 2020.01.10. 19:12:59

@Kelpo: pont írni akartam, hogy én kék színűt veszek általában (vagy amelyik akciós)...úgyhogy most megyek nagyítóval megnézem, hogy befogta-e a kék ülőkét (valami tengeri motívum akar lenni, ha jól rémlik 6 éve vettem a lidliben mert -30% os címke volt rajta)

horex · http://horex.uw.hu/ 2020.01.10. 19:56:39

Anno a wc-m ablaka a lichthofra nyilott, tökéletes szellőzés volt
Most hogy családi ház, ilyen lehetőség nincs , vettem én is a csoda szagositókat. Normális szarszagot egyik se tolja túl. Most készült egy cső a padlásra, majd kerül hozzá elszivó ventilátor

A poszttolónak csak annyit, örüljön hogy nem a wc papir hagyott nyomot ott ahol használja, úgy mint a szagositó golyócska :)

user friendly 2020.01.10. 20:21:22

Rá volt írva, nem? Az nem érv, hogy nem olvasod el az apróbetűs szöveget. Oké, senki sem olvassa el, de attól még nem érv.
Egyébként, ha lecsukod a tetőt és utána húzod le, hogy veszed észre és tisztítod le az esetleges féknyomokat? Engem az jobban zavarna, mint a rózsaszín pöttyök, de nem vagyunk egyformák. :)

vizsla_barat 2020.01.10. 21:13:13

@borso: fejlettebb orszagban nem egy "talcara" szarsz hanem bele a vizbe. Tudom,tudom,visszacsapodas meg ugye magyar ember szereti a szarat analizalgatni, ezt mar Fabry is megenekelte,de szoval nalunk nincs ilyen problema...

horex · http://horex.uw.hu/ 2020.01.10. 21:25:06

@vizsla_barat: ,tudom,visszacsapodas meg ugye magyar ember szereti a szarat analizalgatni"
Majd ha véletlenül véres lesz az alsód és az orovos azt mondja adjál székletmintát
ami pozitiv ereménnyel jár, és pár polipod sikeresen kiszedtek belőled, utána te is megbecsülöd a saját szarvizsgálatot és a nem pottyantós wc-t

zsoci 2020.01.10. 22:12:57

Es miert kell lecsukni a wc uloket? Sose ertettem ezt a hisztit.

zsoci 2020.01.10. 22:14:32

@vizsla_barat: ez nem orszag fuggo. Ketfele fajansz tipus van. A magas es a mely medences. En is ruhelem a melymedences, csobbanost. Semmire se jo, csak kenyelmetlen.

FDToth 2020.01.10. 22:22:56

Ez olyan h hasznal az ember ilyen wc oblito cuccokat, tok jo illtat lesz meg szin. Na most latok egy promozott cuccot, veszem es kiorobalom. Ki a jo isten gondolna arra h ez tonkreteszi a uloket? Nem is jutna eszembe elolvasni a hasznlatit. Mert ha igen ki az aki ilyet venne? Ez olyan mintha a szelvedomosokra ra lenne irva h elszinezi az uveget. Nonszensz tobbet art mint hasznlatY
Sztem ezt igy - marmint wc oblitot - nem is lehetne kereskedelmi forgalomba hozni. Ha a piszter akarja sztem kicsit feljebb vigye a panaszat ;)

user friendly 2020.01.10. 22:23:31

@zsoci: a csobbanósnál még vissza is csapódik a víz az ember seggére. baromi higiénikus. megspórolható vele a bidé :)

enrikokaruszo 2020.01.10. 23:10:00

tényleg ez életed problémája?

enrikokaruszo 2020.01.10. 23:13:31

@vizsla_barat: tapasztalatlan vagy, örülj neki, de ne hirdesd

Mad Marx 2020.01.11. 07:19:41

Én speciel utálom a bref wc golyókat, kibaszottul rossz ízük van, ráadásul ezt a csomagoláson sem tüntetik föl, pedig még a minisztériumba is írtam már emiatt.

n3spr3ss0 2020.01.11. 07:48:59

@Terézágyú: Ilyen választ az ír, akinél állandóan vastagon szaros a wc.

Im just here for the comments 2020.01.11. 08:33:50

Elképzelem, milyen lehet ezzel a nővel napi szinten együttélni... Részvétem a közeli hozzátartozóknak!

enrikokaruszo 2020.01.11. 08:38:54

@Im just here for the comments: az ilyen nem érti, hiszen mindent megtesz, (pl a wc is illatos és higiénikus)

Angorsky 2020.01.11. 09:04:09

Mennyi tipikus paraszt magyar próbált megint egy rakás sz.r káromlást véghez vinni...Ezért tartunk itt,ha tényleg érdekel a téma írj hozzá normálisan,de ne egyből a nagy oktatás,megmondás,okoskodás.
Igaza van és annak is aki az ablakmosó példát hozta fel,a legjobb!

CCnick 2020.01.11. 09:15:49

Szóval lecsukjuk a wc tetejét , hogy ne menjen mindenfele a szaros víz mert ANNYRA higiénikusak vagyunk, hogy csak na, aztán ezt a tetőt hagyjuk szarosvizesen jó sokáig ha nem rózsaszín.

CCnick 2020.01.11. 09:17:18

@Angorsky: ha a szar helyett sz.rt írsz te máris nem vagy tipikusmagyarparaszt.

CCnick 2020.01.11. 09:28:46

@Péter 2: "és valóban sokat segít a tisztántartásban."

Ez a golyó lekaparja a fajansz oldalára ragadt szart?

"A környezetszennyezési érv kicsit felemás, ugyanis ha nem használsz ilyesmit, cserében viszont sokkal gyakrabban és alaposabban kell pucolni a vécét, így pont ugyanott vagy a szennyezésben"

Egyrészt nem "mi szarunk a perem alá", ahogy a klasszikus mondja, másrészt a wc-kefe minden vegyszer nélkül csodákra képes harmadrészt nem értem a dolog fizikáját, ott van a golyósor a perem szintje alatt egy 12centis szakaszon, hogy a francba tisztitja körbe a perem alatti részt? A kioldott okoswctisztítómanók visszamásznak körbe a perem alá hangosan kikacagva a fizikát?

Engem valszeg átbasztak a boltban amikor vettem ilyen vackot de az rohadtul nem csinált semmi igazán hasznosat (a habos színes vizet nem teszem a "hasznos" dobozba), cserébe nehezebb volt a wckefével rendesen kitakarítani

CCnick 2020.01.11. 09:34:24

@Attilajukkaja: irigyellek ha a családtagjaid mindig olyan szagút szarnak amit egy ilyen nemigazánvanillata golyó semlegesít.

Mondjuk mi szellőztetőventilátort használunk, nem erőszebb szaggal akarjuk felülirni a szarszagot.

fifibá55 2020.01.11. 09:34:39

Hát nem is tudom, a párom a vécédeszkát öt-hat évenként kicseréli, a régit elégessük, mert a belső oldalán sok lárva szok begubózni. A probléma inkább az, hogy a vécézéshez használt újságpapír kevés, mert a párom most újság helyett valami tablettát vagy mit bököd meg olvas, próbáltam azzal is törölni, csak nagyon kemény. Meg aztán a szippantósok se örülnek, amikor eldugítja a csövüket.

CCnick 2020.01.11. 09:42:22

@vizsla_barat: "fejlettebb orszagban"

ezek szerint hazánk fejlettebb ország mert itt is több alsóöblítéses kagylót adnak el mint tálcásat.

enrikokaruszo 2020.01.11. 11:00:36

- na, kipróbáltad az új wckefét?
- ja, de asszem maradok a papírnál

BiG74 Bodri 2020.01.11. 11:31:48

Kedves posztoló!
Teljesen rendben van a dolog. Önnek vannak elvárásai, a henkel meg legyártott valamit, ami ezekkel nem találkozik. A gyártó a leírtak szerint tájékoztatta önt, csak ön annyira bízott bennük, hogy nem olvasta el.
Ez független attól, hogy ön hogyan és mint végzi a dolgát. A gyógyszereknek is van mellékhatása, és azok is piszkosul kis betűmérettel vannak szedve.

Spiritual 2020.01.11. 11:59:29

@vizsla_barat: Hát gutaütést is kaptam itt a fejlett Angliában, hogy visszafröccsenős "balkán wc-ben" kell végeznem a dolgomat. Hihetetlenül gusztustalan. Ki kell tömni papírral, ha nem akarsz alámosást és néhány kéretlen fertőzést. Nesze neked környezetvédelem, most háromszor annyi papírt használok, mint amennyit egyébként. Valahogy ez pont olyan, mint a víztakarékos mosógép. Egy idő után a többszörösét költöd ekcéma elleni kenőcsre.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2020.01.11. 18:31:11

Post tolót lehet mán'? Mert ez már a BMW felnis magasság.
Szóval irigylem a gondjait.
De ha eleget vár, akkor lehet egy belül rózsaszín budiülőkéje!

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2020.01.11. 18:39:58

@Fairy Girl: Ez még egysz jó ahhoz képest, amit az emberek produkálni szoktak a neten... :D Irigyellek, hogy ez neked felháborító :D

Attilajukkaja 2020.01.11. 19:08:42

@CCnick:
"irigyellek ha a családtagjaid mindig olyan szagút szarnak amit egy ilyen nemigazánvanillata golyó semlegesít."
Te valakivel nagyon összetévesztesz engem, én ugyanis azt írtam, hogy NEM használok semmilyen illatú golyót sem! :o))))))))

"Mondjuk mi szellőztetőventilátort használunk, nem erőszebb szaggal akarjuk felülirni a szarszagot."
Egészségetekre. Nálunk is van szellőző a WC-ben (kinél nincs?), a többit lásd fentebb.

magánügy 2020.01.11. 19:59:01

@CCnick: Nem erre gondolt a költő. Az amerikai tiusú WC-csészére, ami töltve van vízzel, és a széklet ebbe a vízbe csusszan és merül bele, így a szaghatás a O-hoz konvergál. Aztán az öblítés indításakor a víz+szilárd tartalom együtt tűnik tova. Tehát se szag, se féknyom, csak tisztaság és bódottá!

Leooo 2020.01.11. 22:09:48

@user friendly: És még hogy élveznéd az USA klotyóit, ahol alapból félmagasan áll benne a víz, s abba helyezed be a termékedet. Van is egy "szakkifejezés" a biztosan bekövetkező altáji csobbanós élményre: Poszeidon csókja... ;-P

Reactor 2020.01.12. 02:02:50

@A veréb az madár: Jaja. Ráadásul még a végén visszamászik valahogy a kakesz, aztán lesz nemulass :D
A jueszéjben tényleg dívik a vízzel félig elöntött vécécsésze, ott aztán nagyokat lehet csobbantani, kb. mintha tengeri csatásat játszanál. A visszafröcskölés persze emiatt jelentősebb is, mint minálunk.

gergo1000/2 2020.01.12. 12:16:59

szerintem tök igaza van a posztolónak. a kommentelők egy része meg hozza a szokásos színvonalát, csak azt nem értem minek olvastok homárt, ha mindig a fogyasztó a hülye.
Posztolónak: persze igazad van, persze ez senkit nem érdekel, és úgyse történik semmi. de azért köszi a posztot, mert így legalább tudom, hogy mit ne vegyek.

EgySimaEgyfordított 2 2020.01.12. 16:48:31

Hát ez igazán borzasztó s egyben felháborító, hogy mára WC golyócskákban se bízhat az ember !!!

CCnick 2020.01.12. 19:45:49

@Attilajukkaja: jogos, ezt félreértettem.

CCnick 2020.01.12. 20:00:59

@magánügy: az ejropai mélyöblítéses budinál is a vízbe pottyan kulabácsi, ettől még bödös van tőle. Nyilván azért nem visszatérő humorforrás a trá amcsi vigjátékokban a budibeli szarszag mert az ö seggmosós megoldásuk ezt tökéletesen kiküszöböli.

CCnick 2020.01.12. 20:04:08

@gergo1000/2: a posztoló panaszkodik, hogy a termék pont úgy működik ahogy a csomagolásán szerepel.

persze, hogy igaza van.

aefzuj 2020.01.13. 00:00:41

Rá volt írva a csomagolásra ez a veszélyforrás? Rá. Elolvasta a tésasszony? Nem. Akkor ki az imbecil?
Az a baj a kevésbé differenciált gondolkodásúakkal, hogy kevésbé differenciált a gondolkodásuk. Meg hogy reprodukcióra is képesek. Amúgy nem zavarnak sok vizet.

aefzuj 2020.01.13. 00:08:00

@gergo1000/2: Azért olvasunk homárt, mert szeretjük látni, hogy az emberek nagyobb része lényegesen hülyébb nálunk, ráadásul ezzel tisztában sincsenek és nem átalkodnak világgá kürtölni ezen tényt.
Az egész kereskedelmi médiamocsár erről szól.

Namármost, aki hasznos tippeket és tapasztalatokat gyűjteni jár ide, az gondolkozzon el a saját intellektuális pozícióján.
Mert ugye az sem teljesen százas, akinek egy másik félkegyelmű empirikus tapasztalatai szüksegeltetnek ahhoz, hogy ő maga ne jusson hasonló sorsra.

zuulululu 2020.01.13. 09:31:56

Ennyi benat :D
Mikor kipottyantod, rogton lehuzod magad alatt a WC-t.
Utana mire feltapaszkodsz, megtorlod magad, stb, huzhatod ujra, feltolti magat a tartaly.
Nincs tobbe szarszag sehol. Es nem kell mindenfele kemikaliakat/merget/stb engedni igy minden lehuzas utan a budiba.

Attilajukkaja 2020.01.13. 09:48:51

@CCnick:
"ezt félreértettem"
Semmi gond. :o)

killerkaller 2020.01.13. 13:36:55

Terméket átnevezni hello kitty színezőre.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2020.01.13. 15:09:24

Az haggyán' ho megfogja a budifedőt. Faterom szokása, hogy a kitolt első hullám után vízbe fojtja a gyűlöletes szagú excrementumot, majd várakozón üldögél a támadás második hullámára.
Na, most akkor neki annyi az aljnövényzetének, ha ilyen rózsaszín bref van betárazva???

Attilajukkaja 2020.01.13. 16:21:45

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
"akkor neki annyi az aljnövényzetének, ha ilyen rózsaszín bref van betárazva?"
Akkor kiderül róla, hogy igaz magyar ember, aki az Ősturultól származik, mert Matolcsy szerint az ilyenek fenek piros pöttyökkel (mongolfolttal) van ellátva. :o)))

Nagy Péter 2020.01.13. 18:40:14

Igazából ez egy sima ügy. Megvette, nem olvasta el, pórul járt.
Most kiírta ide, emiatt majd mások már óvatosabban vásárolnak ettől a gyártótól. Ha emiatt nem vesznek majd belőle annyit, akkor legközelebb a gyártó olyan terméket állít elő, ami nem színezi el, vagy majd jobban felünteti az ilyen infókat. Esetleg egy konkurens gyártó majd azzal hírdeti a termékét, hogy az nem színezi el a WC-det.
Én ha ilyet gyártanék, biztosan hírdetném ezzel is.

Head Honcho 2020.01.13. 20:05:44

Ezt a szóösszetételt ehelyütt a repkedős-utazgatós hasfájásokra szoktam alkalmazni, de akkor most ide is: first world problems...

btprg 2020.01.13. 23:08:48

Ez egy idióta. Ennek a "Color Aktiv"-nak pont az a lényege, hogy színes lesz tőle a víz meg minden. Én is pont azért szeretem, mert legalább látszik hogy történik valami. Van színtelen változat is, ha valakinek nem tetszik.
Az ilyen emberek miatt jöttek létre a "macskát nem lehet benne szárítani" használati utasítások, mert mindig van valami balfasz, aki máson akarja leverni a saját hülyeségének kárát.

btprg 2020.01.13. 23:27:32

@vizsla_barat:
Nem unod még itt nagy pofával hirdetni a baromságaidat? De büszke vagy magadra, hogy valahol külföldön mosogatsz...

Péter 2 2020.01.14. 18:53:19

@CCnick: A vécékagyló formai kialakítása folytán van vízáramlás a perem alatti részeken is. Ha abba belekerül egy ilyen anyag, akkor az el tudja végezni a dolgát.

Igen, ahogy írtam, azt a tisztítást el lehet végezni más eszközökkel is. Ahhoz is kell tisztítószer, idő, energia, ez meg (az ártöbbletért cserébe) folyamatosan elvégzi ennek a takarításnak egy részét (nem mindent, nyilvánvalóan). Mindenki eldöntheti, hogy melyik utat választja, de egész egyszerűen nem igaz, hogy ez a megoldás nem működne, és csak átverés lenne.

vizsla_barat 2020.01.14. 19:53:04

@btprg: nekem legalabb van mit elmosogatni.

Balfredo Alfredo 2020.01.19. 15:09:51

Az egész helyzet - sajnos - messze önmagán túlmutat.

Az állítólagos verseny hevében a gyártók újabb meg újabb termékekkel akarnak előjönni, minél előbb és minél olcsóbban.
Ez a minél előbb és minél olcsóbban oda vezet, hogy nincs idő rendesen kifejleszteni és megvizsgálni a terméket.
Ebből adódóan a termék mellékhatásokkal teljes, például a sampon hajhullást vagy kopaszodást okozhat.
A gyártók jogszabályilag kötelezettek, hogy a termékre/csomagolására mindenféle tájékoztatást felírjanak a termék eredetéről, használatáról, hatásairól. E tájékoztatás már alapból helyigényes. Így csak kis betűkkel fér el, szabadszemmel gyakorlatilag olvashatatlan. Ezzel a tövény betűje teljesül, de a szellleme aligha.
Egyazon terméket többnyire több országban is forgalmaznak, így a felírat több nyelven készül és még kisebb betűkkel.
A mellékhatások miatti reklamációkat elhárító szöveg szintén a termékre kerül, szintén több nyelven és még kisebb betűkkel.
A gyártók ilyen hozzáállása abszurd módon értelmezi át a jogászok által előszeretettel használt "adott helyzetben elvárható magatartás" fogalmát.
Ha az adott helyzetben elvárható módon akarsz eljárni, akkor nagyítót kell magaddal hordani, hogy egyáltalán el tudd olvasni a terméken lévő tájékoztatót.
Hogy a tájékoztatót ne csak elolvasni tudd, de megérteni is, az idegen szavak kéziszótárát is célszerű magaddal vinni.
Mivel a gyártók a változtatás jogát fenntartják, még a megszokott gyártó megszokott termékének minden egyes vásárlásakor is el kell olvasd a tájékoztatót, mivel simán történhettek a legutóbbi vásárlás óta olyan módosítások, amik a terméket számodra használhatatlanná teszik.
Fogyasztóvédelem olyannyira nincs, hogy a nevükben ezt a fogalmat hordozó állami szerveket megszüntették. Az nem érv, hogy beolvasztották másik állami szervbe, mivel ettől ugyanúgy nincs dedikált állami szervezet.
A fogyasztóvédelmi témájú téve műsorok (Panaszkönyv, Tévé ügyvédje) eléggé furcsa körülmények között megszüntek.
A fogyasztóvédelmi témájú honlapok, mint a Panaszfal, szintén megszüntek.
Fogyasztóvédelemre maradtak az olyasféle fórumok, mint ez. A póruljárt ügyfél felteszi a kérdést, az internet közössége meg válaszol. Egy konkrét problémára a válasz - udvarias stílusban leírva - vagy az lehet, hogy nincs mit tenni és az ügyben elvesztegetett összeget tekintse tanulópénznek, vagy az lehet, hogy az adott helyzetben mit lehet még tenni: fizetési meghagyás, polgári per vagy hasonló. Ha megnézzük, a hozzászólások 90%-a pont nem ilyen: vagy posztolót hülyézik le, vagy nyelvtannáciskodnak, vagy épp a hibázó céget védik. Ez persze lehet véletlen is, de ugyanúgy lehet egy antifogyasztóvédelmi lobbi tevékenységének eredménye is.

Attilajukkaja 2020.01.20. 12:30:26

@Balfredo Alfredo:
Örülök a korrekt hozzászólásodnak!!!!

A termódinamika második főtt étele 2021.01.30. 05:29:22

mi a jó fenének amúgy ilyen szarokat vásárolni? semmit nem ér, cserébe jó drága, szennyezi a környezetet a bomlásterméke - a műanyag kapásból el se bomlik - és tönkre is teszi a vécéülőkét...
kb. mint az illatosított vécépapír....de azzal legalább ki lehet törölni, ezzel még azt se lehet
ja persze, fogyasztói társadalom van, megfelelő mennyiségű reklámmal a szart is meg lehet itt etetni az emberekkel ha csokitortának adjuk el és elég habot nyomunk a tetejébe..
süti beállítások módosítása