Tékozló Homár

Kiborítja a szurkolókat a közvetítés, ami vagy nem megy, vagy ócska

2020.01.13. 11:00 | Homár Rezső | 45 komment

mindigo.jpg

Aki követi az NB I-es kosárlabda meccseket, az biztosan tudja, hogy a közvetítéseket kizárólag a MindigoSport-ra előfizetve tudja megnézni. Nincs alternatíva, így az olvasónk szerint kizárólag automata kamerákkal felvett, kommentár nélküli közvetítéseken szurkolhatnak a szurkolók, ha éppen működik a rendszer. Ha viszont igen, akkor meg a minőséggel vannak gondok. 

Nem tudom hova fordulhatnék kosárlabdáért rajongó társammal együtt. Idei évtől kizárólag a MindigoSport nevezetű társaság közvetíthet Magyar NB1-es női és  férfi kosárlabda mérkőzéseket, 799 Ft/hó havi díjért. A közvetítés színvonala azonban enyhén szólva sem felel meg a legminimálisabb elvárásoknak, mar amennyiben működik. Automata kamerákat tesznek ki a mérkőzésekre, kommentár nélkül, élvezhetetlen gyenge minőségben közvetítenek, ráadásul az esetek több mint felében a közvetítés egyáltalán nem működik. A Mindigo a helyi szolgáltatókra keni a problémát, ugyanakkor évek óta a saját csapatom stábja probléma nélkül tud  kommentárral HD minőségben közvetíteni. 

Előfizettem (sajnos), de mar az első mérkőzés második félidejének felét nem tudtam nézni. A Mindigo úgy állítja be a problémát, hogy azzal van a gondunk, hogy fizetős lett a történet. Holott hajlandó vagyok fizetni, akar többet is, de ha mar fizetek, akkor működő szolgáltatást várok. Nem kell sok, “csak” működjön. Legyen kommentár és ne automata kamera. 2019-ben azt hiszem ez nem túl nagy elvárás. 

Hol lehetne hivatalosan panaszt tenni, nem megfelelően teljesített szolgáltatás miatt? Van e bármilyen hatóságnak jogköre, hogy ellenőrizze, illetve kötelezze a szolgáltatót, hogy amennyiben havi előfizetéses internetes szolgáltatást árul, akkor szolgáltasson is. Megbízhatóan. Tudom, hogy a megbízható kifejezés, túl általános, de ha 50%-ban nem működik valami, és amúgy is alapban elfogadhatatlan a minőség, akkor az a szolgáltatás már minden, csak nem megbízható, és ezért pénzt kérni kimeríti a lopás fogalmát. 

A problémám, hogy semmilyen más alternatív megoldás nem lehetséges, ha nézni szeretném a csapatom meccseit, csak és kizárólag Mindigo-n keresztül (lenne) lehetséges. 

Országos a felháborodás, sok fórumon megjelent mar ugyanez, de semmi érdemleges változás nem történt. Ki tud segíteni? 

Ha a hibás teljesítés, illetve a minőségi probléma bizonyítható, érdemes írásban is jelezni a problémát a megfelelő helyen.

Kedves Olvasó!

A szolgáltató honlapján található általános szerződési feltételeket áttekintettük:

- A weboldalon található műsorokat tartalom szolgáltató vállalkozások készítik, a honlapot működtető vállalkozás pedig az előfizetőkkel műsorterjesztési szolgáltatásra köt szerződést. A műsorok elkészítése és azok terjesztése egymástól elkülönül, az adott közvetítés minőségéért fennálló esetleges felelősség kérdését is ennek alapján lehet megítélni.

A vállalkozás az előfizetési szerződés megkötésével lineáris és lekérhető médiaszolgáltatások igénybevételére biztosít hozzáférést. E mellett a szolgáltató saját élő közvetítésének elérését is biztosítja, valamint egyes csatornák műsorainak 3-7 napig történő visszanézésének lehetőségét is.
Fentiek alapján tehát, ha a szolgáltató nem biztosítja a szerződésben meghatározott tartalmak elérését, akkor ezzel kapcsolatban felmerülhet a hibás teljesítés, amellyel összefüggésben a fogyasztó jogosult a törvényben meghatározott kellékszavatossági igények érvényesítésére, azaz kérheted a szerződésszerű teljesítést.

- Más a helyzet az egyes műsorok minőségével kapcsolatban, hiszen ezek egy részét nem a honlapot üzemeltető vállalkozás készíti, így itt a felelőssége csak ezen tartalmak elérhetővé tételéért áll fenn. Abban az esetben azonban, ha saját készítésű műsort közvetít a szolgáltató, akkor már annak minőségéért is felelősséggel tartozik. 

A szolgáltató felelősségét az általános szerződési feltételek VII.1. pontjával együtt lehet csak értelmezni, amelynek alapján "a szolgáltatás által nyújtott kép- és hangminőség egy névleges eredmény, amely egy adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetőségének, az azt támogató készülék meglétének/erőforrásának/ szoftverkörnyezetének, illetve az internetes hálózat aktuális leterheltségének függvénye. A szolgáltatás zavartalan működéséért, és minőségbeli megfelelőségéért az Antenna Hungária Zrt. nem vállal semmilyen felelősséget, ezzel kapcsolatosan az összes kárigényt kizárja."

Elképzelhető tehát olyan, a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatos panasz, amely nem a szolgáltatást biztosító technológia elérhetőségével, a készülék megfelelőségével, illetve a hálózat aktuális leterheltségével kapcsolatban merül fel.

Mindezek alapján azt javasoljuk, hogy panaszoddal elsősorban igazolható módon (írásban) a szolgáltatódhoz fordulj, amelyre a vállalkozás köteles legkésőbb 30 napon belül írásban választ adni. A panasz elutasítása esetében pedig ez esetben is választhatod a békéltető testület ingyenes eljárását,  illetve polgári peres eljárást is a céggel szemben.

Az általános szerződési feltételek alapján a szolgáltatásra nem alkalmazandóak az elektronikus hírközlési szabályok. Ezzel együtt is érdemes lehet a panasz elutasítása esetén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot megkeresni a levélben írtakkal kapcsolatos állásfoglalásuk beszerzése érdekében.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.13. 12:25:40

Havi 799-ért ennyi fér bele. Ezt ők is tudják. De azt is tudják, hogy ha többet kérnének és lenne ott 2 ember, a kamerát kezelni, meg kommentálni, azt az emberek nem fizetnék ki. És itt be is zárult az ördögi kör. Egyébként meg bármikor le lehet mondani, ha nem tetszik a szolgáltatás.

a fekete krindusz 2020.01.13. 13:27:51

le kell mondani, ha nem ér semmit.

Laredo 2020.01.13. 13:35:59

Kiskoromban haverommal azzal szórakoztattuk magunkat,hogy NHL-ezés közben amíg az egyikünk játszott,a másik kommentálta a meccset.

juhaszvik 2020.01.13. 14:01:38

Most kicsit mérges lettem: gondoltam megnézem ennek a mindigo-nak a honlapján mit írnak erről az előfizetésről, ám a témára kattintva számomra érthetetlen okból a sporthírekre vitt, ami elsőre fel sem tűnt és olvasgatni kezdtem, erre kapásból nem belefutottam a tegnap esti amerikai foci meccs "eredményébe", amit ma délután akartam megnézni? :(

juhaszvik 2020.01.13. 14:03:56

Szóval ezzel el is engedem az ügyet, a szolgáltató megfelelő zugába egy sünt, ha a posztoló is megérdemli, akkor neki is, nem érdekel... :(

Darth Revan 2020.01.13. 14:12:29

hat ez egy igazi magyaros vallalkozas.
szart ad es elvarja hogy lelkesen fizess.

ha senki sem fizet elo, akkor valtoztatnak esetleg.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.13. 15:01:46

@Darth Revan: hát azért szart ad, de legalább olcsón. Ha ennyire szar tényleg, nyavalygás helyett lemondom a fenébe, aztán viszont látás, buktam 800 forintot. Egy doboz cigi többe kerül. Kipróbáltam, nem jött be.

FDToth 2020.01.13. 15:41:41

@onlajnok: na jó, csak a pl nagy kosárfan vagy, és korábban közvetítették a magyar bajnoki meccseket más csatonákon, most meg már nem, és te nagyonnagyon szeretnéd, akkor lecvárod h ha van lehetpség, akkor normálisan teljesítsenek.
Kib***nak egy kb wevkamerát a sportcsarnokba, és le van tudva? hát sztem nomál kötülmények között hatósg/hiovatalk szólhantnk ennek a mindigsportvminek h ha már nyúj szolgáltatást azt normálsian tegye, vagy hangsúlpyzza h nem sportcsatonra az övék, hanme mint kb egy kültri webkamera a balatonnál

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.13. 15:49:40

@FDToth: sehol nem ígérik, hogy HD minőség lesz, más csomagoknál ez ki van emelve. Nem ígérik, hogy lesz kommentár, más csomagoknál ez ki van emelve. Az is külön ki van emelve, hogy nem tudnak minden meccset adni, csak ahol megfelelőek a technikai feltételek. Ezek után azon felháborodni, hogy nem HD és nincs kommentár, kicsit vicces. Azt nem tudom, hogy hány meccset adnak és előre lehet-e tudni, hogy melyiket nem.

Az automata kamerás dolog elhiszem, hogy bosszantó, azt még én is olvastam korábban, hogy előfordul, hogy lemarad akciókról, ha nagyobb az iram. De sehol nem írják, hogy ők sportcsatorna...

FDToth 2020.01.13. 16:26:28

@onlajnok: ezt én értem, de basszus 21. század! nekem már megsem forul a fejhembe h vmi nem full hd! meg reklmaozzák magukat ezerrel. GOnsolom ez is a minsdigtv-re épül, ahol 2-3 hd adású csatrin van, ezrét ez a minőség. de ha nem olvsod el a űszf-et akkor nem derül ki h kvázi semmit sem adnak apénzért.
én úgy gondolom h ez nem szolg,átatás, ez a 21 században abéka segge.

Nick-son 2020.01.13. 16:48:54

800 Ft nem olyan kevés szerintem egy vacak csatornáért. Abból kiindulva, hogy 6000 Ft az előfizetése itt nálunk 50 csatornának és nem ilyeneknek.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.13. 17:40:57

@FDToth: hát most ez nézőpont kérdése. Nem kell az ÁSZF-et átnyálazni, ott ahol a csomagokat tudod választani, ott van mind, én is onnan vettem a dolgokat. Valószínű a minőség azért olyan, amilyen, mert a helyi infrastruktúrára építenek, ami meg elég szegányes az ilyen sportcsarnokokban. Aztán mivel nincs helyszíni ember (megkockáztatom ezeket a cuccokat lerakják szezon elején, aztán ha nincs baj velük, nem mennek ki rájuk nézni), működnek, ahogy működnek. Ha neked ez nem megfelelő, lemondod, azért ez egy hónap alatt bőven ki tud derülni.

@Nick-son: ne hasonlítsd össze egy tv előfizetéssel. Azért is sok a 6k, ha azt nézed, hogy a csatornák 90%-t sose nézed. Egy tematikus dolog meg mindig drágább, hisz itt elvileg csak azért fizetsz, ami érdekel, nem azért, amit ők adnak. Elvileg megy a férfi és a női bajnokság minden meccse (ami ugye nem igaz), ami 13 kosármeccs/hét...800 forintért ez egyáltalán nem drága. Egy NBA League Pass 30 USD egy hónapra...ok nyilván enm egy kávéház, na de ez meg csak 3 USD.

FDToth 2020.01.13. 18:42:59

@onlajnok: ez is világos, de akkor sincs helye ilyen szolgáltatásnak. Médiatanács? Meg názd meg az appjuk értékelését, csak 1-es. és ugye ez az antenna hungária... én ilyenre engedélít tui nem adnék, szinvonaltana, semmilyen

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.13. 19:10:52

@FDToth: ez a szolgáltatás egyszerűen szar. Ez tény. De ezért még nem lehet elmarasztalni senkit, mondhatjuk, hogy a piac dönt. Bezárathatnak egy boltot, ahol kenyeret árulnak 100 forintért? Nem mérgező, meg benne van minden, egyszerűen csak borzasztó sós.

Itt amivel meg lehet fogni a dolgot, az az szerintem, hogy mennyi meccset nem adnak. Azt kicsit túlzónak gondolom azért, amit a posztoló ír, de ki tudja. Másrészről ebből a szempontból is le vannak védve valamennyire, hisz írják, hogy akkor adnak valamit, amennyiben a technikai feltételek rendelkezésre állnak a csarnokban.

Drago Brutic1 2020.01.13. 19:38:07

@onlajnok: Hogy lenne ez kevés?! Ez éppen a fele egy HBO GO előfizetésnek (és hasonlítsd össze a két kontentet!) Ennyi pénzért biztos nem egy élő webkamerát kéne bámulni. Ráadásul írta, hogy az esetek felénél nem is működik a közvetítés, vagyis teljesen indifferens a szolgáltatás ára.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.13. 19:46:24

@Drago Brutic1: továbbra se hasonlítsuk már egy streaming szolgáltatóhoz. Egy egy pay/view sport előfizetés. Azért nem egy élő webkamera ez a dolog se, az meg hogy mit ír egy dolog, kezeljük fenntartásokkal, gondolom neked sem ez az első posztod itt.

És ahogy fentebb írtam én is, a közvetítsék száma az amivel fogást lehet találni, mert sem "jó" minőséget (bár ugye ez is relatív), se kommentárt nem ígérnek, amit a poszter kifogásol. Az, hogy a mai kor technikája mit tesz lehetővé az egy dolog. Az nem jelenti azt, hogy akkor innentől az mindig és mindenkinek elérhető is lesz, bármilyen áron.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.13. 19:51:17

Egyébként csak viszonyításképp: pár éve (2 vagy 3) volt egy kísérlet, hogy közvetítsék a jégkorong bajnokság meccseit. Ugyanilyen előfizetéses alapon, ennél drágábban, ráadásul nem ilyen rugalmas volt a fizetés, hanem azt hiszem vagy napijegy volt, vagy féléves/éves előfizetés. Az profi volt, igaz csak egy kamerás, de operatőrrel, hozzáértő kommentátorral, jó kép és hangminőségben. Egy szezont élt meg a dolog, mert olyan ráfizetéses volt, hogy nem csinálták tovább. Pedig ott kevesebb volt a helyszín, a mérkőzés is (ha az itteni 2 bajnoksághoz mérem), de a minőségnek ára van, amit nem termeltek ki drágábban sem.

a fekete krindusz 2020.01.13. 20:07:34

van egy szolgáltatás, aminek van ára. Ha a szolgáltatás szar, akkor azt nem kell igénybe venni. De neeeeem bazmeg, a poszter szerint őt meglopták, alul meg a kommentelő az állam által kényszerítetné ki, hogy legyen kommentátor, meg HD. Atyaúristen :D

Poszter szerint országos a felháborodás, így nincs okunk aggódni, a piac fog dönteni. Ugye, poszter, eszedbe sem jut meghosszabbítani a szolgáltatást ?

sóhegy049 2020.01.13. 20:37:37

Nem értem ezt a posztot...
Ez egy állami szolgáltató, ami egy rakás szar, ugyanúgy, mint az M3 csatorna, ami úgy indult, hogy nem működött? :-) Azóta is varrják a ráncait felfelé és még mindig nem működik. De ez elmondható a fővárosi közüzemek "csodás" honlapjairól is.
Én meg úgy fizetek csak elő, hogy előtte megnézem mit veszek. ;-)
Nyilván a tartalom azért nem érhető el a 7 sportcsatorna egyikén sem, mert aranyárban lenne a társaságoknak?

Kánikula 2020.01.13. 21:11:20

@sóhegy049: állami? akkor mire az M4 sport? nem fér bele a magyar kosárbajnokik közvetítése legalább felvételről?
A múltkor magyarország-wales meccset adták felvételről. mikor is volt az vagy másfél éve?

Szerintem nem az a gond, hanem ott vannak a prémium foci bajnokságok az idősávban. nyilván egy Barca meccset többen néznek, mint egy magyar bajnoki kosár meccset.

csiri bá 2020.01.13. 22:24:43

"A problémám, hogy semmilyen más alternatív megoldás nem lehetséges, ha nézni szeretném a csapatom meccseit" - dehogynincs... oda kell menni, jegyet venni és élőben megnézni...

Ráhel a saját lábunkon áll 2020.01.13. 22:48:08

@csiri bá: Debrecenből Zalaegerszegre, hétköznap?

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2020.01.14. 07:54:56

Látjátok gyerekek? Így nélz ki a monopólium.
Papíron teljesíti a szerződést, a lehetséges legkisebb befektetéssel, csókolom.

ZZ 2020.01.14. 10:03:37

Az első előfizetők egyike voltam. Adtam egy pár hónapot az ügynek. Lemondtam... Akikkel eddig beszéltem, ők is.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2020.01.14. 11:15:49

@Ráhel a saját lábunkon áll: a mérkőzések igen jelentős hányada hétvégén van...másrészről ezt a távot egyszer kell megtenni egy évben. Sajnos be kell látni, hogy a kosárlabda még a kézilabdánál is "réteg sportabb" így a tv-nek egyszerűen nem éri meg kivonulni. A kézi és hoki klubok kezdenek rájönni, hogy megéri a saját kezükbe venni a sorsukat és tudnak jó minőségű közvetítést csinálni a saját mérkőzéseikről a Youtube-on, ingyen. A kosárklubok eddig még úgy néz ki nem jutottak el. esetleg nincs a saját kezükben a közvetítési jog?

2020.01.14. 14:08:30

Mennyé kosarazni b+, ne nézegesd :) Egyébként ha sportot néz az ember, akkor úgyis csak nézi, nem pedig sportol, ergo rohadtul mindegy, hogy mit néz, az végeredményben úgyis csak nézés. Szóval válasszon mást, amit rendesen közvetítenek, bármilyen sportközvetítésre lehet sörözni, szotyizni, meg szidni a bírót/játékost, szóval nem tökmindegy, hogy mit néz?

káposzta 2020.01.14. 14:57:35

M4-en szoktak kosármeccset adni, nyilván az nem vigasztalja a posztolót, ha nem a saját csapata meccseit adják :)

2020.01.14. 16:27:08

@onlajnok:
"Bezárathatnak egy boltot, ahol kenyeret árulnak 100 forintért? Nem mérgező, meg benne van minden, egyszerűen csak borzasztó sós."

Nagyon OFF, de egyébként igen, bezárhatnak. Ugyanis a sóra (a nemzeti sócsökkentő program keretében évről-évre kis mértékben csökkenő) határértékek vannak előírva kenyér és más péktermékek esetén. De ugyanígy elő van írva egyes élelmiszereknél pl. a foszfor tartalom, vagy gyógyszereknél a max. nikkel tartalom. Ha minőségről beszélük, két külön kategória a hatósági előírás, meg amit azon túl várnak el az emberek. Ezt azért is írom, mert egy másik cikknél felmerült, hogy mi a francot vár egy fogyasztó a nagyon olcsó cipőtől. Hát pl. azt, hogy ha a szavatossági időn belül rendeltetésszerű használat mellett tönkremegy, akkor ha javítható, javítsák, ha nem, akkor cseréljék, rohadtul mindegy, hogy 3 ezres vagy 100 ezres a cipő. És nyilván vannak ezen túl olyan elvárások a drágább cipőnél, mint mondjuk legyen divatos, vízálló, ne fülledjen be, kényelmes, stb., stb., ahol felmerülhet az, hogy mit vártál egy 3 ezres cipőtől.

Péter 2 2020.01.14. 18:44:43

Ez a MindiGo, ha jól tudom, az Antenna Hungária, állami cég, ugye? Akkor, kedves poszter, nekem nincs is több kérdésem.

Im just here for the comments 2020.01.15. 07:26:50

Semmit nem fogtok elérni, még akkor sem, ha írtok a szolgáltatónak, mindenki le fogja szarni. A kosárlabda nagyon keveseket érdekel, nem termelné ki a nézői szám (értsd az előfizetések száma) a rendes kötvetítéshez szükséges személyek fizetését. Ilyen ez a rétegsport, nekem mázlim van az amerikai focival, valahogy népszerű lett nálunk is, így van magyar közvetítés, nem is kevés, de a magyar bajnoki kosárlabda nem hiszem, hogy sokakat megmozgat. Marad a bosszankodás, amit egyébként megértek és sajnálom. Le kell mondani az előfizetést.

Toxic Waste 2020.01.15. 08:07:36

Nem biztos, hogy igazam van, nem vagyok otthon a hazai kosárlabda ügyeiben, de a korábbi viszonyokból és más sportágakból kiindulva valószínűleg a szövetség rendelkezik a közvetítési jogokkal (általában alapvető feltétel a bajnokságban való induláshoz, hogy ezeket a jogokat a klubok átruházzák a szövetségre), leginkább hozzájuk érdemes fordulni panasszal, ők tudnák kikényszeríteni, hogy ez a szolgáltatás normálisan működjön. Hogy ennek van-e realitása egy de facto állami céggel szemben, amikor valószínűleg az MKSz is kap közvetve-közvetlenül elég sok pénzt kap az államtól? Ne mondjuk, hogy nincs, de kell megfelelő hozzáállás a szövetség részéről: egy fontos ember, aki fontosnak érzi a témát, és meg tudja győzni az ő kormányközeli nagy emberüket, hogy "hasson oda" a cégre.

Kondom Keselyű 2020.01.15. 08:40:46

nem jo, le kell mondani. micsoda zsenialis erv!!! kivancsi vok, ugyanigy allna-e a kerdeshez a sok okostojas, ha naluk aram napi 10-15 oraban lenne, es nem lehetne egyszerre mosni meg fozni, mert a kettot nem birna el a halozat (a hazon kivul) ....

Phil Necro 2020.01.15. 09:02:40

@Im just here for the comments:
Ez oke, de vajon egy zsakfalu kitermel egy 20 milliard forintos stadiont ?

Phil Necro 2020.01.15. 09:36:58

@Im just here for the comments:
Ha nem latod az analogiat, akkor tulbecsultem a kognitiv kapacitasodat.

2020.01.15. 11:16:39

@Im just here for the comments:
Ezt mondjuk azért tartom furának, mert gyerekkoromban elég sok magyar kosárlabda közvetítés ment a TV-ben, férfi és női egyaránt. Bár lehet inkább csak a rájátszás, emlékszek egy Sopron-Pécs női döntőre, ha jól tudom 3 meccset kellett nyerni egyiknek, és 5 meccsen át harcoltak ezért, mind az 5 közvetítve volt.

2020.01.15. 11:21:19

@Phil Necro:
Én sem látom az analógiát. Attól, hogy szénné támogatják a focit, és mellesleg valamennyire a kosárlabdát is, még nem logikus, hogy az állam állja a közvetítések költségét, és ne a néző. Ugyanúgy nem indokolt, mint a stadion a faluban, amire szintén nincs piaci igény.

István Tamasi 2020.01.15. 11:27:31

Az NFL meccsek közvetítésére a sporttv a sok kitűnő kommentátor között alkalmaz egyet akinek az orgánuma egyszerűen fülsértő: orrhangú macskanyávogás.

Im just here for the comments 2020.01.15. 12:23:34

@Phil Necro: attól, hogy te párhuzamot akarsz húzni két jelenség között, még nem lesz közöm hozzá.

Im just here for the comments 2020.01.15. 12:25:51

@Zabalint: egy rájátszást még el tudok képzelni, hogy sokan néznek, pláne ha még izgalmas is. Mondjuk engem nem tudott soha megfogni a kosárlabda, de teljes empátiával tudok a hoppon maradt szurkolókra gondolni.

ptspts 2020.01.16. 11:45:16

Megértem a posztoló csalódottságot, hogy a régi, jó minőségű közvetítés már nem elérhető számára.

Végső soron a szövetség döntése, hogy milyen szerződéseket köt a közvetítésről. Dönthetne úgy is a szövegség, hogy a meccsek zártkörűek, vagy hogy csak élőben, a lelátóról nézhetőek. A szurkolóknak a szövetség döntéseihez kell alkalmazkodniuk.

A csalódott szurkolók jelen esetben annyit tehetnek, hogy lemondják a számukra értéktelen tévéelőfizetést, továbbá értesítik a szövetséget, hogy mire lenne igényük. Értesíteni lehet e-mailben és postai levélben is; azoknak a szurkolóknak, akiknek a jó minőségű tévés közvetítés szívügyük, mindkét formát javaslom, továbbá a kedvenc csapatuknak is mindkettőt.

A jó minőségű sportközvetítés elsősorban pénz kérdése: ha lenne pénz arra, hogy minden meccsre kimenjen egy operatőr és egy sportkommentátor, akkor szerintem jelentkező is lenne bőven erre a feladatra.

Arról, hogy az élsport és ezen belül az élsport tévés közvetítése mennyi állami támogatást kapjon, mindenki kialakíthatja a saját véleményét. Én annak örülnék, ha nem költenék az általam befizetett adót olyan célra, ami szerintem fölösleges (az össztársadalomra nézve), vagy aminek magánpénzből kéne működnie.

Szerintem egy olyan szolgáltásnak is lehet helye a piacon, amire a posztoló panaszkodik. De legyenek a lennedő előfizetők pontosan tájékoztatva, hogy mit kapnak. A legpontosabb tájékoztatás az lenne, ha a csomag oldalán lenne egy táblázat arról, hogy melyik csapat hány mérkőzését közvetítették az utóbbi 365 napban, mi volt a felbontás, volt-e kint operatőr, és volt-e kint sportkommentátor.

CCnick 2020.01.18. 12:13:17

@Kondom Keselyű: jaja a sportközvetítés pont annyira alapvető közműszolgáltatás mint az áram

Kondom Keselyű 2020.01.18. 12:16:41

@CCnick:
Ertem en, hogy focira ezermilliardok vannak, a szaros vizisportokra is szazmilliardok,a kosarlabadara pedig tizmilliok se.
Csak leszarom.

CCnick 2020.01.18. 20:12:27

@Kondom Keselyű: és mindez hogy állítja párhuzamba a kosárlabdaközvetítést az áramszolgáltatással?
süti beállítások módosítása