Tékozló Homár

Mindent bírt a Huawei búvártok, csak a búvárkodást nem

2020.03.10. 11:00 | Homár Rezső | komment

vizallotok.jpg

András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az, amire sajnos András sem számított: a telefon úgy beázott, hogy menthetetlenné vált. Aki szorgalmasan olvassa a Homárt és a szakértői véleményeket, már mondja is: számla, bevizsgálás, fogyasztóvédelem, satöbbi. Igen ám, de van itt egy nagy csavar: András a gyári tokot Ázsiában vásárolta. És a Huawei máris nem tehet semmit.

A történetem 2019.januárjában kezdődik. Egy új telefont vásároltam. Hosszas nézelődést követően a Huawei mate 20 pro készülékre esett a választásom. Nem pusztán a technikai tudása győzött meg, hanem a számos kiegészítő hozzá. A készüléket meg is vásároltam. Biztosítást nem kötöttem rá.(1997 óta használok mobiltelefont és még soha meg sem karcoltam, nem hogy törtem volna.)  Ez mint kiderül, lehet hiba volt. Tehát mint mondtam, a készüléket azért is választottam, mert számos kiegészítőt lehet hozzá kapni. Mint pl. a Huawei speciális gyári "búvártokját", kimondottan snorkelinghez. Szóval ez nem valami után gyártott tok. Gyári Huawei fejlesztés snorkelinghez.

Egy héttel később már Ázsiában voltam. Odamentem telelni és a tokot az első híradástechnikai boltban meg is tudtam vásárolni. Csodás fotókat csináltam vele szabad tüdős merüléssel és snorkeling közben is a korallok élővilágáról.

Idén nem Ázsiába, hanem a Karib térségbe mentem pihenni, ahol az első napon már mentem is a vízbe, hogy az otthon maradt rokonoknak (Idős szülők) küldhessem a képeket a bámulatos tengeri élővilágról. De valami nem stimmelt, mert az első képek homályosak, életlenek lettek. Meguntam a próbálkozást és kivittem a telefont. A tokban egy kevés víz volt és a kijelző nem akart rendesen működni. Kivettem, megtöröltem és visszavittem a légkondicionált szobába. A készülék kijelzője pár óra múlva már csak zölden vibrált. Nem is próbálkoztam vele többet, hagytam és éveztem a szabadságom.

Hazaérve felkerestem az üzletet, ahol a készüléket vásároltam, ahonnan a Huawei Experience Storeba irányítottak. Ott megnézték a telefont és szóban nagyon udvariasan, de határozottan arról tájékoztattak, hogy beázás és látszik, hogy tengervíz okozta. Én ezt el is ismertem. Akkor erre nem vonatkozik a garancia, és továbbá arról tájékoztattak, hogy a készülék gazdaságosan javíthatatlan, jobb ha másikat veszek. Én érveket hoztam fel, hogy azért a beázás egy gyári Huawei tengervíz álló tokban történt, emiatt azért én némi méltányosságot elvárnék. Közölték velem, hogy ezt a gyári tokot itthon és tudomásuk szerint Európában nem forgalmazzák, így még csak bevizsgálni sincs lehetőség, hogy a gyári vízálló Huawei  tok okozta e a garanciális Huawei telefon beázását.

Mivel az udvariasságban és a jó modorban hiszek, így megköszöntem az információt és elköszöntem.

Másnap meg vettem egy Huawei p 30 pro készüléket. Azért mert ez illik a Huawei okos órám, mérlegem, hangfalam, fülhallgatóm, tabletem mellé. (Igen nehezen viselem a változást.)

Összegezve: egy Magyarországon vásárolt garanciális Huawei telefon beázott egy Ázsiában vásárolt gyári búvár tokban, a Karib térségben, de a Holland Alkotmányos Monarchia területén.

A problémám nem is anyagi jellegű, hanem inkább erkölcsi. Nem tartom követendő példának, ha egy "világcég" így kezeli  az ügyfeleket a mai gazdasági környezetben. Azt hiszem ha nem jut el a panaszom a megfelelő  körökbe, akkor nem csak a saját de az érdekeltségi körömbe tartozók Huawei eszközei is hamarosan le fognak cserélődni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2020.03.10. 13:52:37

@ekat: tudod olyan ez kínában, mint a Gucci. van a hivatalos gyár, ahol legyártják eredetiben és viszik a puccos boltokba horror árért, aztán a 3. műszakban ugyan ez megy csak kicsit silányabb minőségben kicsit kevesebb anyaggal és odafigyeléssel, mégis ugyan azon matricával csak éppen a török feketepiacra gyártva, amiből persze mindenhova jut a világon töredék áron. És hogy tisztában legyél vele kínában a kínai termékeket is simán hamisítják, azaz lehet hogy a teló huawei de a tok már a 3. műszakban készült eredeti márkajellel.

Lesből Támadó Szárítókötél 2020.03.10. 14:00:36

"A problémám nem is anyagi jellegű, hanem inkább erkölcsi. Nem tartom követendő példának, ha egy "világcég" így kezeli az ügyfeleket a mai gazdasági környezetben. Azt hiszem ha nem jut el a panaszom a megfelelő körökbe, akkor nem csak a saját de az érdekeltségi körömbe tartozók Huawei eszközei is hamarosan le fognak cserélődni."

VS

"Másnap meg vettem egy Huawei p 30 pro készüléket. Azért mert ez illik a Huawei okos órám, mérlegem, hangfalam, fülhallgatóm, tabletem mellé. (Igen nehezen viselem a változást.)"

Francokat fogsz te lecserélni posztoló, hiszen azonnal tudomásul vetted, hogy lenyomták a pélót a torkodon, és szaladtál egy ugyanattól a gyártótól származó telefont venni. Te vagy az élő példa, miért lehet bármit megcsinálni az ügyféllel: a rugalmatlanságod, a márkához való ragaszkodásod miatt a gyártó bármennyire beléd törölheti a lábát, te elfogadod azt.

juhaszvik 2020.03.10. 14:15:13

Ó, egek, ez a poszt...

Valaminek a jogszerűségét nem az erkölcs határozza meg, az erkölcsöt pedig nem a felháborodás, és legyen bármekkora beképzelt majom is a posztoló, ezt be kellene tudnia látni.

"Holland Alkotmányos Monarchia"

A szó, amit keresel, az a Holland Királyság. Nyilván attól, hogy valaki sokat utazik, még nem jelenti, hogy bármit is megtud közben a világról. Van ilyen...

juhaszvik 2020.03.10. 14:35:13

Másodszor is elolvasva arra jutottam, hogy ez egy KAMUPOSZT. Csak az agyunk húzására találta ki valaki, mert olyan nincs, hogy bárki is ekkora (magamat idézve) beképzelt majom legyen. Mármint maga a kategória létezik, és tartoznak is bele emberek, de nyilván ők sem írnának le ilyeneket.
Nem ez az első ilyen eset, amiből látszik, hogy nem életszerű a szöveg, nyilván megint sokáig maradt fenn egy haveri társaság, és unalmukban összehozták ezt.

Terézágyú 2020.03.10. 14:37:43

@juhaszvik1:

"olyan nincs, hogy bárki is ekkora (magamat idézve) beképzelt majom legyen"

Hámmáhonnelenne!!!

GatyaPityu 2020.03.10. 14:44:20

Nekem ebből a történetből az jön le, hogy a poster igen jól van eleresztve anyagilag.

Zoltán Petőfi 2020.03.10. 14:48:15

@borso: azert ezt nem itt fognam meg. Mert ha az azsiai bazarba vette occon akkor igazad van. De ha bement a Huawei boltba es ott vett emint gyari tartozek akkor en jogosnak erzem a nyugjet. Jogilag lehet csavargatni de ha feltetelezzuk hogy egy H telo egy H tokkal meghott es minden a feltetelezes szerint volt akkor azert a H anyukajat.

Andrzei Andrzei 2020.03.10. 14:55:25

Már a kínait is hamisítják? Egyébként meg kedves posztoló, rajtad a hüvely már megkereste a magáét, úgyhogy nyugodtan átállíthatod a rokonságot almára. :)

2020.03.10. 15:05:48

@Terézágyú:
Én sem dobnám ki, de ahol egyszer úgy érzem, inkorrekt módon bántak velem, onnan többet nem vásárlok. Nyilván ezt nem tehetem meg ezt olyan területen, ahol az adott cég monopóliumban van, vagy csak néhány szereplős a piac, és mindegyik vissza is él ezzel, de telefon és más műszaki cikk terén ez nincsen így.

Mert egyébként egy adott márka hozzáadott értékének egyik fele a szolgáltatás minősége.

2020.03.10. 15:09:26

@Zoltán Petőfi:
Azért, mert elégedetlen a Huawei ügyfélkezelésével, aztán vesz egy új Huawei telefont. Ha kicsit is tudatos vásárló lenne, nem tenne ilyet. Edéhez sem megyek vissza újra nyaralni, miután legutóbb tajparaszt volt. Az olyan vásárlóval, mint a posztoló, a gyártó bármit megtehet, ha sok ilyen van, akkor basznak az ügyfélközpontúságra.

zdanee 2020.03.10. 16:04:04

Előre szólok: a gyárilag vízálló telefonok (pl Samsung S / Note széria, LG, iPhone) vízállóságát a ragasztás adja. Az itt használt ragasztó kb 1 év alatt elveszíti a vízállóságát. Kívülről nem fogod látni, nem enged el a ragasztó, nem esik le a képernyő, de nem lesz vízálló. Tudom, hogy itt nem erről volt szó, de ha te most magadban rötyögsz, hogy "hö-hö, az én telefonomra nem kell tok, hogy vízálló legyen", jusson eszedbe!

ebella2 2020.03.10. 16:17:59

@Zabalint: Teljesen igazad van. Annyi lehetőség van szinte minden árúban, szolgáltatásban, hogy, ha rosszat tapasztalsz, nyugodtan cserélhetsz. Defőleg, ha még drága is amit vettél.

KaTe 2020.03.10. 16:36:59

Mielőtt túl késő lenne:
"Természetesen nálunk, ahol a búvárkodás egy szűk réteg hobbija, kedvtelése, mindenki búvár, aki "búvárszemüveggel és békatalppal" megy a vízbe. De angol nyelvterületen azért sokkal jobban megkülönböztetik a dolgokat: van scuba diving, azaz légzőkészülékes búvárkodás, van freediving, azaz szabadtüdőzés, és van snorkeling, a felszíni úszás búvármaszkkal, légzőcsővel (ez a snorkel, erről kapta a nevét) és uszonnyal. Utóbbit szoktuk sznorkelezésnek is nevezni, vagy rövidítve sznorizásnak. Persze, tengerben van a palackkal búvárkodó és a felszínen nézelődő is, de nyilván nem kell magyarázzam, a két tevékenység között meglehetősen nagy a különbség."

FDToth 2020.03.10. 16:40:03

Sztem ne az itthoni kepviselettel intezze, jobban jar ha inkabb a ‘koupontnak’ ir...

SZIGMA 2020.03.10. 17:25:56

Van egy olyan érzésem, hogy a "vadász, vadász" után a "búvár, búvár" lesz a következő szállóige.

juhaszvik 2020.03.10. 17:47:11

- Mit mond a búvár, ha meglát egy homárt a vízben?
- Bluggy.

(elnézést...)

user friendly 2020.03.10. 19:35:11

@KaTe: nem tudom honnan ollóztad, de a sznorkeling nem csak felszíni úszás, lehet azzal (szoktak is) merülni. ez is szabadtüdős merülés, csak légzőcsővel.

Reactor 2020.03.10. 20:26:02

Annyi pénzből már vehetett volna egy egyszerhasználatos vízalatti fényképezőt is. Ami garantáltan bírni fogja a víz alatti fotózást, mert arra készült. A Huawei meg a többi ilyen made in china ipari hulladékok pedig nem.
Ám meg a snorkelingezésnek van rendes magyarmegfelelője is: búvárkodás. Ez a "helyettesítsünk mindent angol szóval" abszolute nem a nyelvtudást jelzi, épp ellenkezőleg: azok beszélnek így, akiknek a nyelvtudása amúgy abszolút nulla, de a világ felé eljátszhatják a nyelvzsenit.

ekat 2020.03.10. 20:31:29

@Reactor:
Semmilyen szinten nem vagyok érintett, de ha valamire nincs magyar szó, akkor nem látom be, miért ne lehetne idegent használni. Magyarul búvárkodás van, angolul meg sok fajtája, amit fel is sorolt valaki.
Amúgy a made in china-nak van rendes magyar megfelelője is: Kínában készült.

Reactor 2020.03.10. 22:03:55

@ekat: A "búvárkodás" bőven elég lett volna. A magyar nyelv valóban nem tesz különbséget snorkeling és deep-diving között, mint ahogy a "destiny", "doom", "fate" szavakat is elintézi annyival a magyar, hogy "végzet". Cserébe más területen nekünk van több rokon értelmű szavunk. A cikkíró nyilván nem nehézbúvárkodni ment a telefonjával, úgyhogy igazából fölösleges volt itt angolra váltani.
A "made in China"-t azért szoktam így használni, mert végső soron mégis ez van szó szerint rányomtatva a termékekre.

user friendly 2020.03.11. 01:37:40

@Reactor: nem nehézbúvárkodni ment, de nem is könnyűbúvárkodni, hanem sznorkelingezni. ez egy másik műfaj. azért használjuk ezt az idegen szót, mert nincs magyar megfelelője. a búvárkodás egy általános és inkább összefoglaló kifejezés az összes merülési típusra.
a szükséges felszerelést is sznorkeling néven találod a sportáruházakban és nem azért mert pl a decathlon a nyelvtudását akarja ezzel fitogtatni. :)
a poszter "itt nyaraltam, ott nyaraltam" hencegése nekem különben nem szimpatikus, de speciel a sznorkelingezést nem felvágásból írta, ez ma már egy teljesen bevett, meghonosodott kifejezés.

ekat 2020.03.11. 07:11:00

@user friendly: Na most tőlem akár henceghet is, de az, hogy valaki elmondja, hogy hol nyaralt, az egy tény. Az Ázsiának még jelentősége is volt. És lehet, hogy neki természetes, és semmi hencegnivalót nem talál benne.
Ne vedd magadra, de az ilyen hozzászólásoknál mindig azt érzem, hogy a hozzászóló azért írja ezt, mert ő hencegne a dologgal, ha megtehetné. Azaz magából indul ki.

Im just here for the comments 2020.03.11. 07:16:21

Dehogy fogod lecserélni őket, most írtad, h máris vettél helyette a másikat.

Nancsibacsi 2020.03.11. 08:25:23

Snorkeling bazmeg, az...

SZIGMA 2020.03.11. 08:26:36

@Im just here for the comments:
Csak annyi időre vette, míg azon netezve megrendelte a legújabb Iphone-t, tengervízálló tokkal. Utána eldobta.

Nancsibacsi 2020.03.11. 08:30:18

Egyébként meg nem értem a posztert. Ahogy írja - pont lesz.rja a dolog anyagi részét, mert legfeljebb 1x 1 héten nem 20 ezresekkel töröl segget, hanem kivételesen WC papírral. Szóval tanácsot nem kér, a buktát elfogadta.
Az meg hogy az Európában nem forgalmazott cuccokkal nem foglalkozik az EU szervíz, az mégis kit lep meg? Ha őt igen, akkor elég nagy a baj.

Secnir 2020.03.11. 08:55:49

100 alatt a poszt tolót lehet már? nem a huawei volt a hibás, hanem az, aki egy év elteltével úgy használta a vízálló tokot, hogy nem ellenőrizte le azt, hogy kiszáradt-e egy év alatt a tömítés vagy sem.
a magyar huawei meg azt csinálta, amit kellett, mivel nem a tokot nyomta a kezükbe, worldwide garancialevéllel, hanem a beázott telefont (btw a tokra 1, azaz 1 év garancia van, nem véletlenül)...

Terézágyú 2020.03.11. 09:04:16

@user friendly:
"azért használjuk ezt az idegen szót, mert nincs magyar megfelelője."

Nem, azért használjuk az idegen szót, mert mi magyarok imádjuk az idegen szavakat. Olyankor is ezt használjuk, amikor VAN magyar megfelelője.

Egyébként ez nem mostani dolog, hanem már kétszáz éve is ez volt.

slideoSGR 2020.03.11. 09:09:40

@Reactor: a snorkelinghez szükséges kis szett zsugorcsomagjára is az van ráírva, hogy made for snorkeling. szó szerint :)

az hogy elmegyek biciklizni és elmegyek downhillezni, a magyarban ugyanúgy biciklizés, de ha azt írta volna, hogy szarrá törte a telefonját biciklizés közben, akkor senki nem gondol a downhill-re, és mindenki lehülyézi, mert szombat délutáni napos időben elesett a biciklivel az aszfaltos úton. na. csak emiatt kell pontosítani.
és nehogymár a posztoló legyen a farok, mert űz egy sportot, amit megnevez normálisan, és kizárólag csak te nem akarod megérteni.

BOAR 2020.03.11. 09:15:58

@Reactor: A snorkeling a búvárkodás egyik válfaja, a snorkelingre gyártott cuccok egy része nem alkalmas készülékes merülésre úgyhogy a megkülönböztetés mindenképp jogos.
Ha már a nyelvészkedéssel akarsz hülyét csinálni magadból, búvárkodás helyett inkább írj szabadtüdős merülést a snorkeling helyett.

Terézágyú 2020.03.11. 09:19:11

@BOAR:
Ja, ebben az országban nyelvészkedéssel lehet hülyét csinálni magadból.
Mármint ha valaki odafigyel az anyanyelvhasználatra.
Aki nem figyel oda (leszarja), az sosem csinál hülyét magából.

BOAR 2020.03.11. 09:27:05

@Terézágyú: Nem a nyelvészkedéssel csinál hülyét magából hanem azzal, hogy nincs tisztában a citált kifejezésekkel oszt mégis osztja az észt...

aefzuj 2020.03.11. 09:34:46

Jajj, te szegény. Majd lesz ma 10 szabad percem, szólj rám, hogy ne felejtselek el sajnálni. Huáveji....LOL

user friendly 2020.03.11. 10:15:36

@Terézágyú: konkrétan a sznorkeling szóról beszéltem, amit teljesen jogosan használ valaki, ha le akarja írni a tevékenységet, amit végez, mert nincs magyar megfelelője.
amiről te beszélsz az egy létező jelenség, de ebben az esetben irreleváns.

BOAR 2020.03.11. 10:35:11

@user friendly: Van magyar megfelelője, a "szabadtüdős merülés", még a szaktopicját is belinkeltem...
Aztán persze ezt is tovább lehet bontani irányzatokra.

user friendly 2020.03.11. 10:40:22

@ekat: tőlem is nyugodtan henceghet, nem zavar, csak számomra nem lesz tőle szimpatikus.
az is lehet, hogy igazad van, és nem hencegni akart, nekem abból, hogy a kétszer is megemlíti, hogy a karib tengeren ázott rommá a telefonja, aminek különben a garancia szempontjából semmi jelentősége nincs, nem ez jött le.

user friendly 2020.03.11. 10:54:35

@BOAR: én is leírtam már fentebb, hogy a sznorkeling egyfajta szabadtüdős merülés, de a szabadtüdős merülés ettől még nem automatikusan sznorkeling.
boncolgathatjuk még napokig, de semmi értelme, mert a lényeg még mindig az, hogy a sznorkeling szónak nincs magyar megfelelője.

Opportunista mikroba 2020.03.11. 11:15:18

@user friendly: "Nem szimpatikus a posztoló, mert megengedhet olyan kiadást magának, amit én nem, úgyhogy eleve negatívan fogok állni a problémájához."
Frusztrált hozzászóló: Karib-tenger említése = hencegés
Nem frusztrált hozzászóló: Karib-tenger említése = csak egy adat

Opportunista mikroba 2020.03.11. 11:25:02

@user friendly: Lehet, de akkor is csak egy adat. Ráadásul ha irreleváns, akkor még kevésbé van értelme rákoncentrálni. Sokan vagyunk, akik nem engedhetnek maguknak egy karibi utat (köztük én is), de attól még, hogy a posztoló megengedhet, még lehet igaza. Nem mondom, hogy feltétlenül van, de LEHET.

user friendly 2020.03.11. 11:30:04

@Opportunista mikroba: nem koncentráltam rá, annak kapcsán említettem, hogy valaki a nyelvtudással való felvágásnak értékelte a sznorkeling szót. erre írtam, hogy különben nekem is kicsit dicsekvés szaga van az itt nyaraltam-ott nyaraltam részletezésnek, de spec a sznorkeling szóval semmi baj nincs.
nem irigylem a posztertől a karib tengert, megnyugodhatsz és ezzel le is zárhatjuk a témát :)

Opportunista mikroba 2020.03.11. 11:32:37

@user friendly: Te, ha én eljutnék a Karib-tengerre, lehet, hogy én is dicsekednék :)
De tényleg lezárhatjuk :)

Opportunista mikroba 2020.03.11. 11:35:48

@user friendly: Egyébként vannak szavak, amiket jelentésvesztés vagy jelentéstorzulás nélkül tényleg nem lehet magyarítani. Ilyen pl. a már kinézetében is "megmagyarosodott" lájkolni, lájkolás szavak. Emlékszem, az elején még próbálták "tetszikelni"-nek fordítani, de hát nagyon hülyén hangzott.

Eastbay1 2020.03.11. 11:38:32

"Idős szülők" :D
Én azért egy éhező árvát, meg egy kidobott kutyát beleszőttem volna a történetbe.

KaTe 2020.03.11. 11:58:42

@Eastbay1: Érdekes meglátás. Vajon miért volt fontos kiemelni, hogy a szülők idősek. Fiatal szülőknek nem lehet képeket, videókat megosztani az élményekről? Vagy olyan demenciában szenvednek, hogy ha nem kapják meg a képeket x órán belül, akkor elfelejtik, hogy a csemetéjük épp merre nyaral?

biododírium 2020.03.11. 12:17:21

Egy hónapja gondolkodtam, hogy veszek egy ilyen tokot (itthon valóban nem forgalmazzák), de aztán arra jutottam, hogy ki a faszom akarja a telefonját snorkelezéshez használni. A jó "öreg" SJCam/GoPro féle cuccok tökéletesek erre továbbra is és egy új tok is olcsóbb azokhoz.

Eastbay1 2020.03.11. 12:45:50

@KaTe: Gondolom az van, hogy OP-nek esze ágában nem volt búvárkodni, dehát az IDŐS SZÜLŐK annyira, de annyira szetették volna látni Ázsia meg a Holland-Antillák tenger alatti élővilágát...
Olyan bociszemekkel könyörögtek neki, hogy nem volt szíve megfosztani őkey ettől.

slideoSGR 2020.03.11. 13:03:59

@Opportunista mikroba:
"Frusztrált hozzászóló: Karib-tenger említése = hencegés
Nem frusztrált hozzászóló: Karib-tenger említése = csak egy adat"
Köszönöm, ismét egy a vélemény.
Nem tudom felfogni, hogy ha valaki a Karib-tengerre megy, miért kell azonnal agyonverni kommentekben? A frusztrált niemandokat az égvilágon senki nem akadályozza attól, hogy tanuljanak normálisan, diplomázzanak le valamilyen gyilkológép szakon, aztán ronggyá keressék magukat és menjenek Karibolni. Sőt, még az se kell hozzá, hogy gennyesre tanulják magukat, csak jó ötletek, jókor jó helyen, és nem hétköznap délután hazamenekülve a 8 órás munkaidőből rögtön sört pattintani.
De neeeeem, valaki nem csak Széplak-alsóra utazik, onnantól fogva egy újgazdag köcsög, akinek nem lehet problémája a telefonjával, ami, mint már fentebb kiemeltem, HUAWEI!!!! Ha hencegésre hajlamos újgazdag idióta lenne, akkor bárki elhiheti, hogy nem hüvejjel nyomulna.
De nyilván itt a kommentszekcióban már évek óta nem a konstruktív megoldási javaslatok, hanem a frusztráció kiélése játszik...

Realm Grinder 2020.03.11. 13:11:01

Nekem csak az nem világos, hogy a posztoló most dicsekszik vagy panaszkodik? A helyében én visszamennék Ázsiába, megreklamálnám a tokot a vásárlás helyén. Összekötném a kellemest a hasznossal.

szekőcei 2020.03.11. 13:28:44

A magyarországi hüvely (=Huawei) support, az eléggé, hogy is mondjam, szuboptimális.

Kétszer futottam velük lukra, emiatt (sem) veszek semmit tőlük:
- Huawei Watch 2 Classic, istennek sem jön le a frissítés, hiába jelzi az óra, próbálom BT-n 4G-n, BT-n wifin, simán wifin. Semmi. Felhívom az üszit, egyből nekemtámad az üszis munkatárs miután megadtam a sorozatszámot, hogy ezt nem itthon vettem, biztosan valami kelet import, satöbbi. Mondom téves, mert német Amazonról - válasz: akkor viszont tutira (Amazon belül a Huawei boltjából). Kérte írjam meg levélben, szakértők majd válaszolnak. Hát, nagy hiba volt, mert egyrészt a "szakértő" még egy sima googel keresést sem csinált, azt se nagyon tudta miről van szó, másrészt olyan pocsék helyesírással, hogy csak na. Valamiért pár nappal később, mintha mi sem történt volna lejött a frissítés, magától.
-másik, asszony Honor 8-án megszűnt működni a mikrofon. Beküldtem a Blaha közelében lévő szervizpontra, ahonnan elhajtották, mert az Amazontól kapott számlán nem volt IMEI. Ezek szerint nekik nincsen semmiféle központi rendszerük ahol ezt meg lehetne nézni?! Szerencsére ez is megoldódott: Amazon support, küldtek egy újat, csak vissza kellett küldeni a rosszat.

Kimblee 2020.03.11. 13:58:50

a telefon nem búvárkodáshoz való, nekem van egy erre való gépem, amit használok

Reactor 2020.03.11. 15:07:18

@BOAR: Akkor tehát van magyar megfelelője? Köszönöm, ezt akartam hallani.
Kettőnk közül te csináltál itt hülyét magadból most. Jó nagyot méghozzá.

ptspts 2020.03.11. 15:45:53

Van olyan telefon, ami édesvízben néhány méterig tok nélkül is vízálló anélkül, hogy a felhasználó előkészületeket tenne, és fotózni is lehet vele a víz alatt?

Azért kérdezem, mert sok olyan posztot olvastam, amelyben egy vízállónak hirdetett telefon beázott, és a szerviz kimagyarázta, hogy miért a felhasználó a hibás. Az ilyenek ellen jó stratégia lenne olyan telefont venni, amit figyelmetlenségből nehéz eláztatni.

BOAR 2020.03.11. 16:19:55

@Reactor:
Igen, van magyar megfelelője.
Nem, nem az amit te írtál.
És ez azért nem szőrszálhasogatás mert más minősítésű felszerelés kell egyikhez illetve másikhoz és ez garancia szempontjából nem mindegy.
Szívesen.

2-More 2020.03.11. 17:11:39

A snorkeling v snorkelezes lehet egyfajta szabadtudos merules, de altalaban nem merul a user, csak lebeg egy buvarpipaval a pofajaban. Csak az faszul hangzik a meetingen, hogy buvarpipaltam a karib-szigeteken, ami igen, arcolas, mert a kutyat nem erdekli hogy a user hol aztatta be a telojat, egy 2 millios luxusuton vagy egy pohar vizben.
Mellesleg, azt ugyan honnan a banatbol kellene tudnia a boltban a szakinak, hogy a telo tokban volt epp mikor beazott vagy sem? Vagy akkor bemondasra csereljek?
Tipikus felkapaszkodott hulye, aki jol megmondta, de lepattant, de kulonben is fasz a poszter, poszterek, a zorban, a gyurcsany, jon a korona, a soros, mindenki is meghal, a tobbi csak megnyomorodik es kesobb hal meg. Zarhato.

2-More 2020.03.11. 17:11:39

A snorkeling v snorkelezes lehet egyfajta szabadtudos merules, de altalaban nem merul a user, csak lebeg egy buvarpipaval a pofajaban. Csak az faszul hangzik a meetingen, hogy buvarpipaltam a karib-szigeteken, ami igen, arcolas, mert a kutyat nem erdekli hogy a user hol aztatta be a telojat, egy 2 millios luxusuton vagy egy pohar vizben.
Mellesleg, azt ugyan honnan a banatbol kellene tudnia a boltban a szakinak, hogy a telo tokban volt epp mikor beazott vagy sem? Vagy akkor bemondasra csereljek?
Tipikus felkapaszkodott hulye, aki jol megmondta, de lepattant, de kulonben is fasz a poszter, poszterek, a zorban, a gyurcsany, jon a korona, a soros, mindenki is meghal, a tobbi csak megnyomorodik es kesobb hal meg. Zarhato.

Zuzer78 2020.03.11. 17:31:43

Én helyből elhajtanám a tokjával, mivel sanszos, hogy repedt volt vagy rosszul rakta össze.

user friendly 2020.03.11. 17:32:51

@Opportunista mikroba: hát igen. ugyanez érvényes a sznorkelingre is, amit, ha nagyon akarunk, le lehet fordítani légzőcsöves szabadtüdős merülésre, csak sokkal hülyébben hangzik, hogy voltam légzőcsővel szabadtüdősen merülni :) (a karib tengeren ofkorz :D)

ekat 2020.03.11. 17:52:15

@Reactor:
A hozzászólásod, ami szerint aki angolt használ magyar helyett, az igazából nem is tud angolul, mégis... izé... furcsává teszi, hogy ugyanabban a hozzászólásban made in China-zol. :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2020.03.11. 18:19:23

jóvan, haggyátokmáabba a sznorkelezést...

Én lubickolok, ha nem merülök mélyre. Tessék, szabadon használható jogdíj nélkül. ;)

Reactor 2020.03.11. 18:31:10

@ekat: Szoktam igen :) sőt, néha a Jupitert is "dzsupitör"-nek írom. Nálam ez sajnos szakmai ártalom :)
De igaz, hagyjuk a sznorkelezést. A cikk szempontjából mindegy is, hogy a cikkíró most mélymerült vagy szabadtüdősen búvárkodott, a vízálló tok ugyanakkora átrázás, mint a Gorilla Glass volt anno.

2-More 2020.03.11. 18:49:57

@Reactor: nem szuksegkeppen, leven a celeszkozok vagy a vizallo tarolodobozok gyartoi is megoldjak a dolgot (pl.a Peli-re mindent lehet mondani csak azt nem h parasztvakitas).
Az megint mas teszta h mr csuklobol-veszem-97-ota-a-csucstelokat-mint-a-fruttit betantorgott az elso dzsunkashopba es megvette a termeszetesen original Huawei kiegeszitot, gyanusan olcson.

Reactor 2020.03.11. 19:23:18

@2-More: Mondjuk aki tényleg csak úgy zsebbű' megveszi a csúcsteldzsót, mint a fruttit, annak egy új teldzsó nem tétel :D Inkább az jellemző, hogy megveszi a teldzsót, és szarik rá normális védőeszközt venni. Kb. az a szint, amikor a vérpistike megveszi 1 millióért a szuperszámítógépet, amiben csak a videókártya 600 ezer, mondván, ő az utolsó kis fűszálat is HD-minőségben akarja látni a "gétéá ötben", aztán tápegységnek meg vesz bele egy Incom vagy Codegány-típusú ipari selejtet, merthogy "az is öccá' vattot tud, mint az Enermaksz meg Korzár"...

KissAljas 2020.03.11. 19:52:23

A készülékkel beérkezett vízálló tokot be vizsgáltuk. A tok zsanér részén repedéseket találtunk és megállapítottuk, hogy a hátlapi kamera üveg szigetelése is hibás. Ezért már alacsony nyomás mellett is engedi a vizet. Mivel a vízálló tokot nem a Huawei Magyarország hozta forgalomba ezért a készülék garanciális javítását a gyártói utasítások értelmében nem tudjuk vállalni. Ügy lezárva. Így jártam.

2-More 2020.03.11. 19:56:02

@Reactor: 10bol 9 post ilyen, a nagy vallalkozo a fel-1millas cuccal vs a geci szerviz, sosincs backup, cseregep, karterites, ehenhalok, stb.
Veletlenul sem az van h erolkodik, mint mikor a tacsko epp kiszarja a barackmagot, hogy megvegye A termeket, mert attol lesz A valaki, jo esellyel csampas uton, kastas webshopbol, termeszetesen full satu is hozza, a cucc repul, uszik, maszik mint a navy SEALS, termeszetesen pont beszarik, pedig meg elotte soha meg semmi, es persze pont vele gecizik a szerviz. Ahova termeszetesen szemlesutve megy be, es ugy kezeli a szervizest mintha az lenne Windsor hercege.

2020.03.11. 22:16:44

@user friendly:
A poén az, hogy feleségem családjában ezt több évtizede űzték, később én is, de csak az elmúlt években hallottunk a kifejezést. Szimplán a strandolás része volt, alapnak tűnt, hogy az ember visz egy búvárszemüveget és egy csövet a tengerpartra.

2-More 2020.03.12. 07:51:04

@Zabalint: mer' ilyen komenista csokevenyek voltatok, azer'. A partudulo maganstrandjan, gondolom. Csempeszett nyugati szemuveggel. Igaz, akkor meg a random ingyenelo, 20 eves frissenvegzettek uzte szakmakra se volt jol hangzo, 3 angol szobol allo kifezes, es a senior street manager is csak siman idos utcasepro volt.

Opportunista mikroba 2020.03.12. 08:09:23

@Zabalint: Látod... csak csinálod, csinálod, oszt azt sem tudod, mit csinálsz...

user friendly 2020.03.12. 14:34:14

@Zabalint: én is így voltam ezzel jó 10 évvel ezelőttig, amikor egy külföldi ismerőssel való beszélgetés közben felmerült a téma és tök félreértettük egymást, mivel a sznorkeling szót nem ismertem, csak a búvárkodást (diving). akkor tudtam meg, hogy amit én csinálok, az a sznorkeling. addig én sem hallottam ezt a kifejezést, de ma már tök bevett dolog és a hozzá való cuccokat is évek óta ezen a néven árulják.

2020.03.12. 14:46:05

@user friendly:
Igazából legutóbb mikor hozzá való cuccokat vettünk, nem egészen így volt, mert amit kimondottan snorkelingre árultak, azok pipával egybeépített cuccok voltak, sokkal nagyobb szemüveg résszel, míg amit mi vettünk, ott a szemüveg és a pipa különálló, és szoktuk is külön használni a szemüveget ott, ahol érdemes mélyebbre menni, mint ameddig elérne a cső. Ezeket ma is sima strandcuccként árulják a legtöbb helyen, nem írják ki, hogy snorkeling. Először úgy hallottam a kifejezést, hogy egy nagyon fancy, mű nyaralásokra járó ismerős újságolta el (tipikus all inclusive 5 csillagos szálló, ahonnan ki sem mozdulnak, vagy max. szervezett programra), hogy snorkelingezett, illetve horvát tengerparton van ahol plakátokon hirdetik szervezett formában.

Péter 2 2020.03.13. 21:27:40

@Terézágyú: Okos akart lenni a posztoló. Hollandia királyság, monarchia, valóban, de nem ez a neve.

2020.03.14. 11:45:51

@Shanarey:

Sanyika, sanyika, megint bebizonyítottad a fosblogon, hogy egy párját ritkítóan nagy hazátlan, agyatlan büdösbunkó vagy. Te szegény szerencsétlen, csóró szarházi londoni migráncs.

Shanarey 2020.03.14. 13:09:45

@Quercus erdész:

Megbetegedtél, már megint, hogy ilyen sokáig tartott rám találni.
Te szegény, sebaj a korona vírus, majd téged talál meg, bár lehet hogy majd sírva távozik ha látja, hogy degeneráltabb vagy mint a Csernobil áldozataként mutálódott büdös borz.

Agyatlan vagyok? Nos térjünk vissza a témára két hét múlva. Ha még akkor is életben leszel, beszélhetünk, kinek miben volt igaza.

2020.03.14. 14:04:27

@Shanarey:

Egy szarházi, hazátlan genetikai hulladék vagy, egy tehetségtelen, csóró csöves, aki nem vitte semmire, mert akkora bunkó vagy, hogy Moszkváig föl lehetne törni az utat a fejeddel, és aki ezét gyűlöl mindent és mindenkit, de főleg az itthoni magyarokat, azokat aki vitték valamire. Gyűlölöd Magyarországot, mert az ország is vitte valamire.

Nem vagy más, mint anyád félrelépésének gyümölcse.

Shanarey 2020.03.14. 14:06:51

@Quercus erdész:

Beszélj még, kell a cucc a temetésed alkalmából összesereglett boldog emberek szórakoztatására.
Tudod van az a mappa külön neked, a neve: Szellemi nyomorék
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2020.03.14. 14:26:01

@Shanarey:

Majd nyomtasd ki a mappát takonygerincű, és tedd anyád feje alá a ravatalán.

Shanarey 2020.03.14. 14:26:50

@Quercus erdész:

Könyv lesz belőle és dedikálom a nejednek, és a gyerekeidnek :-)

2020.03.14. 14:35:29

@Shanarey:

A pakiknak, meg a román cigányoknak dedikáld sikerember, akikkel együtt gályázol Londonban az éjszakás műszakba.

Csóringer fasz.

Shanarey 2020.03.14. 14:38:16

@Quercus erdész:

Aggódsz ugye, mert lehet hogy meghívnak ebédre is :-)
Fanyűvőkém, hányszor mondjam el, hogy a sok faszesztől elhunyt agysejteid is megértsék, nem Londonban lakom.

2020.03.14. 14:43:49

@Shanarey:

Leszarom hazátlan, hogy hol van a kutyaól, ahol meghúzod magad.

Shanarey 2020.03.14. 14:48:38

@Quercus erdész:

Nem bírsz nyugodni fanyűvő? A benned lévő sötétségben egy egész repülőgép anyahajót el lehetne rejteni. Én már csak a fákat sajnálom hogy egy ekkora, vesztest kell maguk mellett látni nap mint nap. A csóringerségről csak annyit, ha elmesélném hogy állok, nem hinnéd el, Hinta pedig öngyilkos lenne.

2020.03.14. 14:53:31

@Shanarey:

Annyi pénzed sincs te szarházi, agyatlan, fogatlan patkány, hogy gyalog hazagyere. Ja, mesélni azt tudsz te büdösbunkó.

Shanarey 2020.03.14. 14:57:38

@Quercus erdész:

Minek gyalogolnék ha van repülő, az idén már voltam Magyarországon, s hogy mennyire nincs pénzem végül is volt olyan év amikor háromszor repültem haza, és volt amikor kétszer, tényleg szarul állhatok, hiszen Hévízre is csak két hétre megyek, nem pedig egy hónapra.

2020.03.14. 15:05:32

@Shanarey:

Ezért kellett kitántorogni Angliába te szerencsétlen hazátlan sikerember? Ezért? Bazd meg az anyád, ezt Magyarországon már egy bolti eladó is lazán megeheti.

Csóringer, tehetségtelen, fasz.

Shanarey 2020.03.14. 15:10:24

@Quercus erdész:

Savanyú a szőlő fanyűvőkém? Neked még Budapestre is útlevél kell, na meg orvosi igazolás. Én meg oda megyek ahová akarok.

2020.03.14. 15:18:57

@Shanarey:

Hát ha már ilyen szabadon mozoghatsz kopasz, fogatlan, agyatlan, hazátlan sikerember, akkor első körben talán elmehetnél a jóédesanyádba. Aztán ha jól érzed ott magad, akkor maradj is ott.

Shanarey 2020.03.14. 16:05:06

@Quercus erdész:

Én inkább világot látok, te meg csak irigykedhetsz, ahogy eddig is tetted, mert mi, akik leléptünk, és nem szaladtunk haza sírva, mint a cimborád, megtettük, amihez neked nem volt elég bátorságod. S maradsz aki voltál, egy átkozódó, irigy kerti törpe, az erdő mélyén.

2020.03.14. 17:29:37

@Shanarey:

Milyen világot látsz te degenerált agyatlan barom? Állandó éjszakás műszakban pakikkal, román cigányokkal gályázva, nappal dögölve? Erre kellene irigykednem te büdösbuzi?

2020.03.14. 17:46:04

@Shanarey:

Ja és még valamit te szarházi hazátlan patkány.

Miután különleges jogrend van hatályban, így én is nyitottam a fosblogos hulladék bandának egy mappát. Neked, a főhadnagy elvtársnak meg a többi hulladéknak, ide értve a gazdátokat is.

Mikor megtelik átadom az ügyészségnek.

Shanarey 2020.03.14. 17:58:45

@Quercus erdész:

Jujj de megijedtem :-) Ja mégsem. Veled sem az a baj hogy buta vagy, hanem az hogy reklámozod.
Nos kedves irigy fanyűvő, azért dolgozok éjszaka, mert nem szeretek korán kelni, és megtehetem hogy éjszaka dolgozok. Ellentétben a Hinta haveroddal, akinek ez nappal is macerás. Abból a pénzből, amit a munkámért kapok, szinte akárhová mehetek, az hogy neked Budapest is egy nagy utazás, az nem az én hibám. Nyiss mappát, akárhányat, nekem meg a régebbi munkáim okán van egy nagy marék ügyvédem, akiknek elég egy telefon, és szívesen segítenek. Nem te vagy az első aki effélével fenyeget, és még egynek sem sikerült nyerni ellenem, pedig volt egy ügyvéd is aki belém kötött, majd elsunnyogott, mikor látta, hogy nem nyerhet. Ennyit a mappádról, aztán meglátjuk, ki nevet a végén.

Shanarey 2020.03.14. 18:11:49

@Quercus erdész:

Mondhattad volna szebben kis lovag, de hát mint tudjuk, igen szutyok helyen szocializálódtál. Sebaj, ezért is lesz érdekes, ha tényleg beperelnél, mennyit fogok én ezen röhögni. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2020.03.14. 18:22:21

@Quercus erdész:
Az még érdekesebb lesz, hajrá.
:-))))))))))))))

Mr. Megnézzük · http://megneznem.wordpress.com/ 2020.03.16. 15:32:34

Az ilyen jellegű tokoknak mindig van egy kezelési és tárolási(!) útmutatója. Az a kis papír ami melléje van csomagolva nem csak töltelék meg önérdekű fagyilkolászás, hanem minden esetben egy a tok tartósságát és azáltal az eszköz funkcióinak biztosítását szolgáló előírás. A gumitömítés ugyanis idővel még akkor is elöregszik, deformálódik, zsugorodik és/vagy szétreped ha ápolod (ebből kifolyólag a víz meg befolyik ugyebár). Az, hogy veszel egy akármilyen profi gyári tokot még nem mentesít azon kötelezettség alól, hogy azt rendeltetésszerűen, a fent említett útmutató alapján használd. Gondolom a kelet-ázsiai búvárkodás után a tok ahogy volt a polcra került, aztán csodálkoztál azon hogy a tömítései megadták magukat. Kb. mintha vennél egy vadiúj sportkocsit de nem cserélnél benne olajat soha mert olyan kevésen csak nem múlik semmi...

Müge Szagos 2020.04.04. 05:17:59

Köcsög gazdag,van pénzed karb búvárkodásra amig mások éheznek, megérdemled, vegyél másikat vagy add a szegényeknek
süti beállítások módosítása