Tékozló Homár

Nem adott képet a Mac Mini, pedig kellett volna neki

2020.03.30. 11:00 | Homár Rezső | 250 komment

via GIPHY

Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást.

wg9257_isty_1_1.png

2019 márciusában vásároltam egy 2018-as Mac Mini-t, közel félmillió volt. Van egy DVI-os LG monitorom ami DVI-HDMI kábellel kötöttem a géphez. Egy darabig jó volt, aztán egyszer csak kép helyett teljes sötétséget látok a monitoron. Ha a kábelt kihúztam és újra bedugtam, akkor következő ki és be bekapcsolásig volt kép átmenetileg, de a konvencionális gyógymódok hatástalanok voltak (PRAM reset and stuff...) Egy kábelcsere sem oldotta meg. Az Apple hivatalos doksija szerint a DVI-os monitorok adaptálhatóak a gép HDMI jére. 

Ráírtam az iStyle FB oldalára, ahol eddig rendes választ kaptam a stafftól, de azóta bedobták az unalmast és egy automatizált chatbotot állítottak be, ami bár megígérte nekem, hogy dob majd egy munkatársat, ez második próbálkozásra sem történt meg. 

Szóval viszem a gépet szervizbe *másodszor*, mert egyszer voltam már azzal, hogy hangokat ad a gép ami NEM ventilátor. Persze kiderült hogy normális, hiszen terhelés alatt szoktak a gépek coil whine szerű hangokat adni, és ez alól a félmilliós gépem sem kivétel sajnos, amiben egy 8. gen. hexa i5 ös dolgozik, és amit egy olyan cégtől vettem, amely a csendes gépeiről (volt) híres.

Ez akkor is jelentkezik amikor egyedül a Word van nyitva, vagy a Visual Studio-ban gépelek. 

Szóval elvittem megint, és most azt az üzenetet kapom, “HDMI porton nem ad képet” és hogy “szükséges eljárás: alaplacsere.” 

Alaposan átnéztem a gépet visszaadáskor karcokat keresve, mivel a leadási papírral együtt feltétlenül aláíratják hogy sérült a készülék, akkor is ha nem.

Akkor még nem volt baj, de a srác azt mondta, gondolom arra tekintettel hogy szombat volt, hogy keressem a szervizt hétköznap ha panaszom akad. Egyértelmű, nem? (Nem.)

A gép csak egy darabig volt működőképes, egy bizonyos ponton elkezdte csinálni a régi mániáját.

Bevásároltam adapterekből meg kábelekből, még az Apple márkást is kipróbáltam, meg egy másik DVI os montort is de az eredmény ugyanaz volt, tehát *nem lehet baj a monitorral vagy az adapterekkel*. 

Elmentem *harmadszorra* is a szervizbe, folytatva az utam afelé, hogy használatba vehessem a “plug and play” gépemet amit a hozzá nem értő emberek célcsoportjának tervez az Apple.

Ugyanaz a szöveg: “HDMI porton nem ad képet” és a kíséret mellé: “szükséges eljárás: alaplapcsere”.

Külön kértem tőlük, hogy frissítsék az oprendszert. hátha az a ludas, de ehelyett csak tettek egy megjegyzést, hogy:

“Most már figyeljek oda az adaptereimre, mert egy alaplap nem adja meg magát ilyen könnyen.” 

Visszaadáskor nem figyeltem a karcokat már, megbíztam bennük, és amúgy is már mondták, hogy majd kereshetem megint a szervizt ha panasz adódna esetleg.

Otthon előzetes megérzéseim miatt frissítettem az operációs rendszert, amitől azonnal elkezdte ugyanazt a szarságot.

Ekkor a neten keresve látom, hogy a Mojave utáni frissítés sorozat valójában rengeteg embernek okozott hasonló, vagy pont ugyanilyen problémákat.

Azt javasolták, vegyek egy HDMI-s monitort, mert az biztos működni fog vagy a HDMI, vagy a Thunderbolt porttal a frissítések közt. 

És egy új monitor valóban megoldotta az ezek alapján egyértelműen szoftveres problémát.

De mi ennek az olvasata?

Az, hogy az illetékes személyek (szervizesek) nem tudtak az egészről, vagyis nem voltak kompetensek megállapítani hogy a saját terméküknek igazából semmi baja hardverileg.

Ebből kifolyólag amennyiben nem lett volna még garanciális a gép, mind a két alaplapért kifizettettek volna velem többszázezres nagyságrendű összeget, hiszen a RAM on kívül minden hozzá van forrasztva. 

De végül is nincs baj, mi?

Pár nappal később látom, hogy a gépház asztroszürke borításán van egy nagyon kicsi fehér elváltozás, mert ott valami hegyes cucc átbökte. 3 szor voltam szervizben!

Ha az alján lenne akármi nem is baj, hiszen ott súrlódásnak lehet kitéve esetleg, de a tetején azért irritál, még ha ilyen kicsi is.

Mivel azt mondták, panasz esetén fordulhatok a szervizhez, elmentem, de azt kaptam, hogy bár szívesen kicserélné, ezt senki sem fogja kifizetni és ragaszkodni fognak az álláspontjukhoz, és hogy ha ragaszkodom egy alumíniumház cseréhez, akkor 57.000 forintért lehozzák nekem a csillagot az égről. 

Írtam az istyle szerviznek, hogy a körülményekre tekintettel nem hajlandóak-e egy monetáris kompromisszumra. 

Mit kaptam?

Először ugye a srác azt mondja, hogy ha panaszom van, keressem megint a szervizt.

Most éppen azt, hogy nem tudnak segíteni, hiszen nem szóltam ott rögtön átvételkor senkinek, hogy most azonnal csináljanak ezzel valamit, és hogy több mint egy hét telt el aközött, hogy átvettem a gépet és újra bemutattam nekik.

Ami persze nem teljesen igaz, mert direkt nem azt számította fel, hogy 5. nap már lefoglaltam az időpontot a szervizbe a panaszkodáshoz, hanem hogy valami 7+x edik nap múlvára kaptam az időpontot. 

Persze lehet vitatkozni, hogy amikor azt mondták, hogy keressem újra a szervizt hétköznap akkor éppen szombat volt, de ha ennyire komolyan veszik, hogy átvételkor miket mond az ügyfél, akkor *nem szabadott volna az átvételt a szervizzel összekeverni*. 

Csak meg akartam osztani ezt a kis történetet, mert különben nem ér annyit az egész hogy foglalkozzak ezzel a továbbiakban.

Szűrt kommentelők

Lalikám 2020.03.30. 11:03:59

Majdnem happy ügyfél poszt?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2020.03.30. 11:07:52

Jó, hogy nem már vevőbarát hozzáállást vár fél milláért! Hát hová vezetne ez?

Darth Revan 2020.03.30. 11:57:04

Ezert nem kell draga gep. ugyanolyan vacak emberek dolgoznak az apple-nel is mint barhol mashol

Szubrina 2020.03.30. 12:01:25

Egy ilyen gépnél egy ilyen felmerülő hibára alap lenne egyből a csere...meg ez az átbökött izé...megőrülök, h ha valamit a szervizből átveszek tüzetesen át kell nézni, hol barmoltak bele valamit, ennek rohadtul nem így kéne működnie...így is jártam az autóm szélvédőcseréjénél, vissza is mentem, de legalább elismerték, megcsinálták...meg azért bazz miért úgy adják át az autót, h egyessel van befékezve?
Milyen szokás ez, persze, h egyből lefulladtam, én üresbe teszem és kézifék...

Jake Peralta 2020.03.30. 12:24:52

@Szubrina: "meg azért bazz miért úgy adják át az autót, h egyessel van befékezve?"

Mert a szerelő nem tudja, hogy a szaros roncsodon a kézifék milyen állapotban van. Ráadásul pl télen nagy hidegben hajlamosak befagyni. Szóval ebben nincs semmi extra.

Az mondjuk furcsább hogy nem tudsz elindulni egy autóval, ha úgy kapod meg hogy egyesben van a váltó. Eleve a (az újabb kocsikon meg kivétel nélkül) kinyomott kuplunggal indítunk be kocsit.
Szóval a bénaságod nem a szerelő hibája.

Szubrina 2020.03.30. 12:29:47

@Jake Peralta: De szólhatott volna, zsír új az autóm, látszik is rajta és igen, kinyomom a kupungot, aztán járatom a motort abban a hitben, h üresben van. Szinte tudtam, h egy hozzád hasonló faszfej ide fogja írni, amennyiben a szerelő nincs tisztában a kézifék állapotával, bár átvátelkor láthatta, h üres+kézifék volt, ahogy parkolt, meg is kérdezheti, amennyiben van szája, illetve szólhat is, fel is hívhatja a figyelmemet, h egyesben hagyta+kézifék, de akkor nem állja meg a helyét az állításod, ha befagyhat, mi a gecinek húzza be?

Tehát indítok, kuplung kinyom, aztán láb levesz kupunkgról kézifék behúzva, járatom 1-2 percig, indulás előtt, de így meg lefullad a faszba, azaz árt a kocsinak a szerelők faszsága...

Szubrina 2020.03.30. 12:31:22

Jelzem ma éves (14 ezer km) nagyszervizen voltam, szóval, ha nincs tisztában a kézifék állapotával, akkor a világ legrosszabb szerelőjét fogtam ki:O

Jake Peralta 2020.03.30. 12:33:02

@Szubrina: "Tehát indítok, kuplung kinyom, aztán láb levesz kupunkgról kézifék behúzva, járatom 1-2 percig, indulás előtt, de így meg lefullad a faszba, "

Hidd el senki nem tehet arról hogy egy fogyatékos vagy. Elég hamar megtanítják, hogy ha nem akarsz járó motornál elindulni akkor a kuplung felengedése előtt ellenőrizni kell hogy sebességben van-e a kocsi.
Hiába csűröd csavarod nem neked való az autóvezetés.

Szubrina 2020.03.30. 12:40:12

@Jake Peralta: Ki a fasznak jut eszébe, h egyesbe tesznek egy zsír új autót, meg a kéziféket is behúzzák, persze a 20 évesemnél logikus volt, hisz máshogy meg se állt volna, tekintve, h szar volt a kézifék, amúgy ott típushiba is volt.

Én nem teszem, mert hosszútávon nem erre találták ki az egyest, hanem elinduláshoz, ha úgy lenne ahogy mondod, nem kéne kézifék a kocsikba.

Neked viszont az okoskodás nem való és messzemenő következtetést vonsz le egy ügyes sofőrről egy fasz szerelő miatt, gratulálok, agyhalott...

De tudod mit, csak magadat égeted...mert éppen erről beszéltem, h tüzetesen át kell nézni az ilyen hülye faszok után, amilyen te is lehetsz, mert sunyulnak, ha valami kárt okoztak azon, ami be lett adva a szervizbe, tisztesség már nincs a világon. Szélvédőcserénél a tükröt is elállították a faszba, életem első szélvédőcseréje, eszembe sem jutott, már épp kiálltam a parkolóból, amikor gyorsan állítanom kellett, ők napi 100*, ezt csinálják, nekik kéne felhívni a figyelmet az ilyenekre, én honna a faszomból tudjam mikre kell pontosan figyelnem...

Ne is válaszolj, mert csak köcsögösködni fogsz, te rosszindulatú féreg!

gdobo76 2020.03.30. 13:23:10

@Szubrina: ebből már úgy sem jössz ki jól, kár magyaráznod a bizonyítványod.
Mellesleg az én szerelőm igy szokta hagyni, de még sosem volt ezzel gondom, igaz nekem reflex, hogy megnézem üresben van-e, még akkor is ha előzőleg én álltam le vele, pedig sosem hagyom sebességben... Ez ugyanolyan mint ahogy reflexből nyúlok az öv után... Vannak ilyen dolgok, akinek ez nem alap, hát...

Szubrina 2020.03.30. 13:32:20

@gdobo76: Már hogy jönnék ki rosszul belőle, igazam van. Viszont mivel párszor már így jártam, csak rá fog állni nekem is a szemem...kialakul egyfajta reflex, méghozzá: "Faszfej ült a kocsidban, nézz rá a váltóra!"- üzenet.

qwertzu 2020.03.30. 13:46:13

@Szubrina: Általánosan elterjedt a kézifék + egyes használata, nekem is így tanították. Illetve induláskor első lépésként benyomjuk a kuplungot és csak utána adjuk rá a gyujtást.

Mr.paksimogyoró 2020.03.30. 13:50:05

@Szubrina: állítani kellett a tükrön :D Beszarok bazdmeg :D

qwertzu 2020.03.30. 13:52:11

@Mr.paksimogyoró: Az a másik. Nyilván elállítják a tükröket. Máshogy elég nehéz lenne ki-be állni a járgánnyal. Visszaállítani meg nyilván nem tudják.

spulni 2020.03.30. 13:59:51

@Jake Peralta: És ilyenek kijönnek az útra... Édes Istenem... Nem hiszem el. Vaze lecseszi a szerelőt mert sebességben hagyja... Ilyen nincs...

Szubrina 2020.03.30. 14:18:27

bizony, kinyomom a kuplungot, aztán felengedem motorjáratás 1-2 perc, mínuszban.
ki tanította úgy, h megállás egyes, kézifék???

Szubrina 2020.03.30. 14:19:29

@spulni: nem csesztem le, de jó ötlet, legközelebb szólok miatta...és ilyenek, mint ti bénáztok előttem.

Szubrina 2020.03.30. 14:20:54

@qwertzu: de szólni azért tudnak, nem? ülést, fűtést, esetleg, zeneválogatást saját kedvére, még is csak az ő autója, ja nem...az enyém

btprg 2020.03.30. 14:23:32

@Szubrina:
Kedvellek, de akkor sincs igazad szerintem. Ha nem vízszintes úton áll a kocsi, akkor meg végképp célszerű sebességbe rakni ÉS kéziféket behúzni, mert így minimalizáljuk a baj esélyét. De annak nagyon alapnak kell lennie, hogy indítás előtt ellenőrizzük hogy milyen sebességben van az autó.
Egyszer én is megszívtam, mert minden bajom volt, elgondolkoztam, és úgy indítottam (szokásos módon kuplung nélkül), egyesben, kézifék se volt behúzva. Aztán néztem, hogy az autó hirtelen mozgásba lendült :D Szerencsére máskor nem fordult elő.

qwertzu 2020.03.30. 14:27:32

@Szubrina: Az oktató így tanította. Szerintem szokjál hozzá, tippre minden szerviz így csinálja. Az az értelme, hogy ha hozzászoksz, akkor mindig így fogod csinálni, aztán egy szerencsétlen pillanatban nem gurul el az autód.

A tükör miatt felesleges szólni, mindig elállítják. Szokj hozzá. És a klímát is fogják basztatni. Azt is neked kell visszaállítani.

Először voltál szervízbe?

qwertzu 2020.03.30. 14:33:24

@Szubrina: Ja és igen, ha az ülést nem állították el, az csak véletlen. 192 cm vagyok, elég gyakran az is vissza kell raknom. A rádiót nem basztatják.

káposzta 2020.03.30. 14:42:39

Mikor tanulják meg az emberek, hogy ha vesznek egy Macet, akkor a gép mellé idióta szervizeseket, mocskos üzletpolitikát, és a fentiekhez hasonló elbaszott problémákat kaphatnak mellé. Ha valami sokba kerül, az nem jelenti azt, hogy hibátlan, hanem hogy hülyének nézik a vevőt. Lásd 20+ milliós audi, ami többet van a szerelőnél mint otthon.

Péter 2 2020.03.30. 14:47:33

@Szubrina: Vélhetően azért, mert minden normális ember egyesbe (rükvercbe) teszi a kocsit, és behúzza a kéziféket (automata váltó meg automata kézifék nyilván másik eset, ne keverjük ide). Vélhetően a szerelőd is.

Péter 2 2020.03.30. 14:50:12

Posztoló: Apple-től vettél, mégis, mit vártál?

Péter 2 2020.03.30. 14:54:49

@Szubrina: Én nem teszem, mert hosszútávon nem erre találták ki az egyest, hanem elinduláshoz, ha úgy lenne ahogy mondod, nem kéne kézifék a kocsikba.

Nagyon nem értesz ehhez, ami önmagában nem kötelező, de akkor nem kellene okoskodnod. Természetesen az alacsony fokozat (az egyes és a rükverc praktikusan egyforma, csak a forgásirány tér el) pontosan erre is van, kezdettől fogva, ötven éve is erre szolgált, ma is erre szolgál, nincs semmi eltérés, hogy új-e a kocsid vagy régi.

A kézifék (vagy rögzítőfék, ahol olyan van) sok minden egyéb okból is van a kocsiban, és ennek semmi, de abszolúte semmi köze nincs a sebességváltóhoz. A szerelőd, ahogy az előbb is írtam, még abba a cspatba tartozik, aki ért hozzá, veled ellentétben. Ne okoskodj, hanem ha az oktatód annak idején nem tanított meg, akkor most tanultál valami újat. Soha nem engedjük fe a kuplungot anélkül, hogy nem győződtünk meg arról, hogy a váltó üresben van. SOHA. Akkor sem, ha mi tettük abba megelőzőleg. Ennek alapvető készségnek kell lennie, olyasminek, amire soha nem figyelsz oda tudatosan, nem gondolod végig, csak automatikusan megteszed.

Nick-son 2020.03.30. 15:09:44

@Szubrina: A legtöbb autóban a kézifék nem csak rögzítőfék, hanem vészfék is az üzemi fék hibájának esetére. Ezért (is) van kézifék az autókban.

Szerintem egyáltalán nem hiba, ha a szerelő egyesbe hagyja a kocsit. Hiába látja, hogy te hogyan hagytad, meg gondolhatná, stb., csak neked egy autót kell pátyolgatnod, simogatnod, ő meg lehet naponta 10 -et kell leállítson, 20 munkanappal számolva 200 havonta, évente 2400 kocsi leparkolása (azaz ennél sokkal több, mert vizsgáztatás, próbakör, stb. lehet a többszöröse is) és ha ebből csak egyetlen egy elgurul és azzal ki tudja milyen kárt okoz - főleg ha a tied az az egy akkor olyan módon vered ki a hisztit ami nem hétköznapi, hogy mért nem rögzítették le normálisan és természetesen csakis az ő hibájuk és nem a tiéd.

user friendly 2020.03.30. 16:05:53

@Szubrina: nagyon gáz, hogy kurvára nem értesz hozzá, de nagy mellénnyel osztod az észt és még sértegetsz is embereket.

2020.03.30. 16:32:16

@Szubrina:
Én már jártam úgy, hogy télen behúztam, és befagyott. 2000-es évek eleji Skoda Fabia volt. Vannak kocsik, amiknél nem gond, de van amelyiknél meg lehet szívni, ha télen behúzod a kéziféket. Üresben meg ez esetben nem is hagyhatod.

Másrészt amúgy is célszerű sebességben hagyni a kézifék mellett is. Arra meg nem lehet számítani alapból sem, hogy a szerelő is épp ugyanúgy csinálja, mint te, felesleges ilyenen felbasznod az agyad. Ennyi erővel sírhatnál a tükörbeállítás miatt is...

cmx85s 2020.03.30. 16:40:28

öö, én tévedtem el, vagy ez egy autós poszt?
Az almás cuccoknak én sem vagyok barátja, nagyon durva felárat kérnek azért a nyomott kis logóért, de ha valakinek pont az kell (mert hűű, de nagyon kompatibilis saját magával!), akkor vegye azt, amúgy a posztolónak szemmel láthatóan az X-edik kiegészítő, monitor beszerzése sem okozott gondot, úh miért ne venne almát.
A kéziféket meg arra találták ki, h megtartsa az autót, parkoláskor is. Ha nem fog, tessék beállít(tat)ni. Max. nagy hidegben nem húzzuk be, mert akkor esetleg befagyhat, olyankor a váltó 1/R, attól függően, merre lejt az út.

qwertzu 2020.03.30. 16:45:47

@Zabalint: Sír a tükörbeállítás miatt is. :)

Club Sandwich 2020.03.30. 18:06:35

@Szubrina: Azt hittem hogy a posztolot mar lehettel fogok kezdeni ma, de ez... ez uberel mindent! Ahogy mar tobben megirtak: kuplungot ugy emelunk csak fel ha TUDJUK milyen fokozatban van a valto. Ha indulni akarok, akkor OSZTONBOL meggyozodok rola hogy egyesben / rukiben van; ha meg csak beinditottam az autot, akkor LAB AMUGY IS A FEKEN!, es csak akkor engedem ki a kuplungot ha meggyozodtem rola (OSZTONOSEN, anelkul hogy gondolkodni kene barmin is) hogy a valto uresben van. Ha ezeken a dolgokon gondolkodni kell, meg "azt hittem hogy..." akkor kedves neked max lakaskulcs valo a kezedbe, inditokulcs semmikepp. Hinni a templomban szoktak, en meg sajat magam utan is rutinbol ellenorzom a fenti dolgokat, nemhogy ha idegen ember utan hasznalok egy kocsit! Istenem ilyet hogy lehet nemhogy komolyan gondolni, de meg leiirni is... es meg kikeri maganak! eszemfaxom megall..

A posztolot meg szerintem lehet batran, szokasos almas tortenet, millioszor lattuk mar, hogy almaseknak csak a penz beszedesig tart a nagy ugyfelbaratsag, problemak annal a cegnel nincsenek, kovetkezeskeppen foglalkozni se kell veluk! Ha valami nem megy, venni kell ujabbat! Kesz!

Zuzer78 2020.03.30. 18:09:07

Felvágós gép mellé lehetett volna nem száz éves monitort használni. Vagy esetleg almásat

Szubrina 2020.03.30. 18:11:21

Itt mindenki hülye?

1. Szóval, alapvetően nem kell egyesben hagyni az autót, csak, ha nem jó a kézifék.
2.Ha nem jó, szerelőhöz de gyorsan!
3. Mindig kuplunggal indítok, de télen utána hagyom üresben, kézifék behúzva, 1-perc járatás, nem több.
4. Fél éve használom a kocsit, napi szinten, nemrég szélvédőcserére kiadtam az autót a kezemből. Engedtessék már meg nekem, h ne számítsak rá, h 14 ezer kilóméter megtétele után, h egyesben vár az autóm.
Ha még is, a szerelőnek nem ártott volna szólnia...
Igazam van, de most már oltogassátok a posztert, ah szoktátok, marhák!

blueby 2020.03.30. 18:31:38

@Szubrina: Finoman akartam véleményt formálni, de ez az " Itt mindenki hülye?" már nekem is sok. Aki itt égeti magát, és aki itt hülye, az bizony csak Te vagy. Ha nő vagy - akkor nyilván szőke - még csak hagyján, ha férfi vagy akkor nagy a baj. Írták többen, rutinból kéne jönnni, hogy mielőtt leszálsz a tengelykapcsolóról / lánykori nevén kuplung :) / meggyőződsz, hogy üresben vagy-e! Aztán, hiszed vagy nem, a többség bizony sebességben - egyes vagy rükverc - hagyja a parkoló kocsit. Sőt, sík úton, télen pláne, én és nagyon sokan még a kézi féket sem húzom be, csak sebességben hagyom. Olyan 1 millió km-t vezettem, huszon évekig PAV 1-es jogsival. Szóval nem gondolom, hogy hülye vagyok a vezetéshez.

Club Sandwich 2020.03.30. 18:39:40

@Szubrina: 1. Alapvetoen sebessegben kell hagyni az autot, KULONOSEN lejtos uton parkolas eseten. Olaszoknal elofordult regen nagyobb varosokban, hogy csak kezifeket hasznaltak, hogy arrebb tudjak egymast toszogatni a parkoloban... de mar ez is elmult :)
2. Ez igaz.
3. Ez se feltetlenul helyes, manapsag az a kornyezettudatos es egyidejuleg kimelo modi, hogy inditas utan indulas, DE mersekelt porgetessel, kimeletesen autozva a motor megmelegedeseeig.
4. Ezt mar irtuk joparan: a gepjarmu nem az a hely ahol hinni meg szamitani kell. Jo lenne ha sikerulne ezt az alapvetest mielobb magadeva tenni, mielott nagy baj lesz egy ilyen hiedelembol vagy nem szamitottam ra-bol...

qwertzu 2020.03.30. 18:47:18

@Szubrina:

"A Danubius Rádió közlekedési hírei:
- Figyelem! Az M7-esen autózók figyelmét szeretnénk felhívni, hogy legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben autózik Budapest felé.
Kovács épp az autópályán hallgatja a felhívást, majd felcsattan:
- Hogy-hogy egy? Mind!"

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2020.03.30. 18:47:42

Francnak kell ilyen túlárazott sz*kat venni K-Eu-ban. Itt az iStyle egyáltalán Apple szerviz, vagy csak partner? Mert ha utóbbi, akkor ne csodálkozz. Egy Lenovo kevesebbe kerül, és működik... igaz, nem alkalmas villogásra, de most munkára kell, vagy reprezentálni?
De hogy esetleg az Apple-nek szóltál volna? Mert ők tudnak a Stlye orrára koppntani.

"Azt javasolták, vegyek egy HDMI-s monitort, mert az biztos működni fog vagy a HDMI, vagy a Thunderbolt porttal a frissítések közt. "
Mondjuk azért, a DVI az a HDMI hang nélkül, de elektromosan kb. ugyanazok a jelek vannak rajta, szóval az a meglepő, hogy nem működik!

A coil whine-t azért remélem kibírod ép ésszel, irigylem a problémát :D

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2020.03.30. 18:50:01

@Szubrina: Mondjuk az alap lenne, hogy a szerviz értelmesen kommunikál még az ilyen félemberrel is, mint a postoló... de hát itthon ennek, kultúrája? Nem értem amúgy, hogy a prémiummárkák miért hagyják ezt, hiszen nekik lejáratás..

Club Sandwich 2020.03.30. 18:55:08

@Semmitnemérszakitiltással: Mert ez nekik nem piac, csak nyug... dehat elmondhatjak, hogy OTT is jelen vannak. Csakhat nem pont olyan minosegben, mint odahaza...

Bombaló 2020.03.30. 19:08:01

Hát bizony indítás előtt automatikusan a váltót üresbe teszem. S ehhez nem kell odanézni sem.
Bizony meglepetés lehet, de emelkedőn 1-es, lejtőn hátramenetbe kell tenni váltót parkoláskor. Sőt, az első kerekeket is a padka felé kell kormányozni.
Mennyi új infó mi?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2020.03.30. 19:36:58

Hagyjátok már, mindegy hányan mondjátok meg neki, hogy -olyan, amilyen-, letiltásig ismételgeti majd, hogy mindenki hülye.
Amúgy vannak olyan esetek, amit a többség hülyén csinál és a kivételek a jók, de ez nem az a helyzet. (pl. a többség - szemben a józan ésszel - orral áll be a parkolóhelyre és tolatva közelít a forgalom felé, mikor újra elindul, holott több dolog is ez ellen szól)

Szubrina 2020.03.30. 19:47:03

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Múltkor még itt örültél, h észrevettem, amit senki még a szakértő se.

Igazam van, ha be van húzva a kézifék, mi a gecinek az egyes és minek nyomjam a lábféket geci. Ez totál evidens, jó, h nrm ,5-ösben hagyta az a véglény.

Majd azért lejtőről indulásnál is egyessel fékezzetek, jahhh h nem lehet, faszom a szátokba, a kézifék nem driftre való, hanem megállásra.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2020.03.30. 20:38:49

@Szubrina: :)

@Bombaló: ++ . Én is megnézem, miben van, pedig nem szoktam sebességben hagyni.

@Club Sandwich: Ja, csak a piacról mesélnek másoknak is... De ha csak nyűg, akkor nem kell ott jelen lenni. Vagy ha a nyereség kell, akkor a prémiumságot is tessék fenntartani, mert előbb-utóbb megkopik.

Szubrina 2020.03.30. 20:44:39

@Semmitnemérszakitiltással: Nekem azt mondta az oktató, soha ne nézzek a váltóra hányasban van, a kezemmel érezzem

Szubrina 2020.03.30. 20:50:51

@Club Sandwich: Ok, mivel egyből a pályára megyek vagy gyorsforgalmi útra, nem árt picit alapjáraton járatni, de nem sokáig, mert akkor meg lecsapódik a pára blabla ez uncsi nekem...leszarom, h működik csak menjen

peter3374 2020.03.30. 21:19:50

@Szubrina: menjel uljel bele a vackod sebessegvaltojaba, mert a szokasosnal is idiotabb vagy.....

qwertzu 2020.03.30. 21:33:42

@Szubrina: El kéne engedned. Iparági standard, minden normális szervizben így fogod megkapni. Annyira rohadtul ez az általános, hogy az automata váltóban is van P fokozat, ami arra szolgál, hogy a kéziféktől függetlenül ne engedje elgurulni a járgányt. Azért használunk dupla biztosítást, hogy ha az egyik bekrepál, például pont akkor nyúlik meg a bowden annyira hogy elinduljon, akkor a másik megfogja.

De parancsolj, még a kresz oktató anyagok is tartalmazzák:
www.kresztanulasotthon.hu/index.php?section=tananyagvarakozas&oldal=4
"A jármű önmagától való elindulását meg kell akadályozni. Ennek módja pl. lejtőn a kézifék működtetése, a sebességváltó bekapcsolása, a kerekek kiékelése vagy a szegély irányába történő kormányozás."

Aztán hogy te nem így használod, az a te dolgod, de biztos vagyok benne, hogy ha valamiért balesetet okoz a járműved, akkor bizony meg leszel rángatva érte. Ami elromolhat az el is romlik. És a kézifék elromolhat.

4tay 2020.03.30. 21:38:16

@peter3374: :D :D :D
am figyeld meg, napi 80 km-t megy zárt pályán, ettől már olyan VinDiesel lett, hogy a rükverce bóvdenjét is megérzi a váltón!

zserzsenne 2020.03.30. 22:10:39

Szakadok ezen a Szubrinán :D:D:D:D:D És ilyeneknek adnak jogsit :(

btprg 2020.03.30. 22:14:06

@cmx85s:

"Max. nagy hidegben nem húzzuk be, mert akkor esetleg befagyhat, olyankor a váltó 1/R, attól függően, merre lejt az út."

Ez egy elég gyakori tévhit :) Egy normál autónál teljesen mindegy a parkolás stabilizálása céljából, hogy 1 vagy R, mert a motor ugyanolyan nehezen forog el akkora áttétellel mindkét irányba.

A kétütemű Wartburgnál például nem mindegy, mert az a szabadonfutó miatt (ha nincs zárva) 1-esben előre simán gurul, és R-ben is hátra.

Club Sandwich 2020.03.30. 22:37:40

@btprg: A Wartyogoban nem kapcsolhato a szabadonfuto? Azt hittem csak a Trabiban van allandoan jelen...

btprg 2020.03.30. 22:46:16

De, kapcsolható, erre céloztam a "ha nincs zárva" megjegyzéssel. Ha zárod (kikapcsolod), akkor már egyik irányba se gurul könnyen. Elég ritkán szoktam használni ezt a funkciót, ha 40 év alatt nem romlott el, akkor nem akarom hogy most történjen meg.

heidt 2020.03.30. 23:11:12

@Szubrina: A kesztyűtartódban lévő 32 centis, fekete vibrátorodon nem állították el a rezgésprogramot?

Szubrina 2020.03.30. 23:46:56

@heidt: Nem, azt kivettem, nehogy feldugják a seggedbe

Szubrina 2020.03.31. 01:57:03

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Én háttal szeretek parkolni, mert akkor könnyebb elindulni, tiszta sor...de nem mindig olyan egyszerű...

Im just here for the comments 2020.03.31. 05:39:48

Apple-je van, de Wordöt használ, de szeretem az ilyen embereket.
A hülye szervizek helyett mindenki jobban jár, ha először ráguglizik a problémára, hamarabb talál rá megoldást.

Taxomükke (UK) 2020.03.31. 08:30:16

@spulni: Ilyen az, amikor az ostobaság nagy pofával párosul.

spulni 2020.03.31. 09:26:55

@Taxomükke (UK): Én már kiszűrtem, mert elegem lett. Ennyire idióta egyszerűen nem létezhet... De azt is nyakon tosznám, aki az ilyen fogyatékosoknak jogsit ad...

Marcell Várszegi 2020.03.31. 10:43:57

Nem csak a cég termékei készülnek IT analfabétáknak: a cég alkalmazottai is azok. Bár normális szervizes képzést kellene kapniuk, egy csavarhúzókészlet használatánál több képzést -ami tele van az Apple szükségtelen bitfejeinek tömkelegével- nem kapnak. Az Apple évek óta a "Right-to-repair" legnagyobb ellenharcosa, nem csak itthon, hanem szerte a világban. Nyugaton sem kaptál volna jobb ellátást, ugyanúgy alaplapokat cseréltek volna nálad a "Genius"-ok. Mindez miért van így? Hogy garancia után ki tudják neked számlázni a 200e Ft-os nagyságrendű alaplapcserét. Ami a házat illeti, az alaplapot úgy lehet kicsúsztatni a gépből, hogy egy U alakban hajlított fémrudat dugnak be az alaplap erre kiképzett technikai nyílásaiba. Ezeknek a lyukaknak az átellenes oldalán, az alumínium ház teteje található. 99%, hogy az alulképzett Apple technikus eme folyamat során sértette meg, belülről a gépházat. Még ha cserélhető is fizikailag az alkatrész külön-külön ami meghibásodott, (tegyük fel tönkre ment volna az egyik RAM-od, ami foglalatos) az Apple akkor is alaplapot cserél, hiszen az alkatrészkatalógusukban egyetlen egység az alaplap minden egyes foglalatos alkatrésszel. (Lásd iMac Pro: hiába foglalatos a CPU, RAM, SSD, hálókártya, bármi meghibásodik ezekből, az egész alaplapot kell cserélni.) Aki pedig nem az Apple előírásai szerint jár el, és a vásárló érdekét veszi figyelembe, az elveszít az Apple Authorized Service Provider tanúsítványát.

Marcell Várszegi 2020.03.31. 10:48:36

konklúzió: aki ennek a vállalatnak adja a pénzét az ne számítson másra. Természetesen miután harmadik fél nyúlt az eszközhöz, az Apple támogatást elveszítetted. Lesz egy funkcionális géped, de ki tudja meddig, mert az Apple mindenféle fiszem-faszom indokkal képes megvonni a garanciát. Minden egyes termékükkel ez van. Kerüljétek az Apple-t, messziről.

Thule 2020.03.31. 11:20:52

Az az ember, aki a saját autójával képes úgy bárhonnan elindulni, hogy indulás előtt tudat alatti cselekvéssel nem ellenőrzi a váltó állapotát, illetve az az ember, aki akár egy 20%-os lejtőn is csupán kézifékkel parkol, az egy technikai analfabéta, mondhatnám idióta.

MINDIG sebességben hagyjuk az autót, minden parkolásnál (egy ésszerű kivétel van, amikor a kialakult rutin szerint kézzel tolják alrébb a kocsikat a lakótelepi SÍK parkolóban, mert annyira nincs hely és közmegegyezés alapján így folyik a parkolás).

Megállok az autóval, jár a motor, nyomom az üzemi féket. A motort leállítom, az üzemi féket még mindig nyomom, eközben sebességbe rakom az autót, ellentétesen az adott talajlejtéssel (tehát ha emelkedőn orral lefelé állok meg, akkor hátramenetebe kapcsolok, ha emelkedőn orral felfelé állok meg, akkor pedig előremenetbe kapcsolok), aztán lelépek az üzemi fékről, hagyom, hogy a sebességi fokozat megfogja az autót és csak EZUTÁN húzom be a kéziféket, mint egyfajta biztosítékot, amivel RÖGZÍTEM a járművet, ezért hívják hivatalosan rögzítőféknek.

Ez a normális közlekedési oktató által leadott tanagyag, amitől nyilván praktikai okoknál fogva el lehet térni de a fő értelmét, hogy a járművet előbb sebességben hagyással majd a kézifékkel rögzítjük, semmi sem írja felül.

Szubrinák és társaik a jogosítványukat adják le, a technikai vezetéshez nem értenek és ezt még hangosan hangoztatják is. Full idióta vagy, megérdemled a sorsod. Remélem legközelebb a szerelőd beleszarik a kocsidba, megérdemelnéd, ha már a becsületes és helyes munkát a tudatlanságodból kiindulva így véleményezed. A stílusod meg még az alpáritól is rosszabb, szégyellheted magad.

peter3374 2020.03.31. 11:46:49

Szegeny Szubrina.... mindenki ot bantja, ne uldozzetek mar el szegenyket.

DFTT 2020.03.31. 11:56:06

@spulni: Ez azért van, mert etetitek.
Sima figyelemhiányos munkanélküli troll, aki jól bevacsorázik kannásból és még éjjel kettőkor is itt eszi a fene. Dehogy nő, gondolom ellopta valami ismerőse fotóját, akit a fácsén kukkol.
Felesleges reagálni rá.

Szubrina 2020.03.31. 12:40:53

@Opportunista mikroba: blablablablablablabla...ja és még blablblablablabla...

Opportunista mikroba 2020.03.31. 12:41:42

@peter3374: Tudod, mit nem értek? Ha egy, legfeljebb két ember azt mondja, hogy nincs igazam, akkor még lehet, hogy tévednek. De amikor egymás után jönnek olyan emberek, akik szerint nincs igazam, és ezt TÉNYEKKEL támasztják alá, példákat hoznak stb., akkor csak elgondolkodom azon, hogy lehet, hogy nekik van igazuk...

Szubrina 2020.03.31. 12:43:53

@Thule: El se olvastam a faszságaidat...csak az elejét, az egészet le tudom zárni annyival, hogy nem lejtőn parkolt az autó, egy szimpla parkolóban, feltétlenül muszáj volt egyesbe tenni és a kéziféket is behúzni, de sztem amit elbaszott a szerelő, h nem rakott ékeket mind a négy kerék elé, az lett volna csak a biztos és aki nem így tesz az egy tökkelütött fasz:DDDD
Na szopjatok le buzikáim:D

Szubrina 2020.03.31. 12:46:42

@Opportunista mikroba: Elmondanám neked, h az átlagembereknek, amilyenek ti is vagytok, halvány lila gőze nincs egy csomó dologról, amiket én tudok, így már eleve nehéz tőletek bármit is elfogadni...

De mondjuk nézzük a fideszhívőket, hányan is vannak? Lehet mind a fityeszre szavaztatok és akkor nem vagytok idióták mind, dehogynem, attól, h sokan vagytok hülyék, miért fogadjam el, amit állíttotok.

Be tudom ugyanezt helyettesíteni a libsi férgekre is, azokkal is dunát lehet rekeszteni, nah tehát, ha mind a libsi gecikre szavaztatok, akkor, már megint sokan vagytok, de ettől még megvezetett hülyefaszok, tehát miért is hallgatnék rátok?

Te, te butageci, nem elég, h butageci vagy, mint a szar, de még hangoztatod is.

Szubrina 2020.03.31. 12:47:47

@peter3374: Petike nem tudom mit akarsz, de nem dugunk, akkor se:D

Opportunista mikroba 2020.03.31. 12:49:10

@Szubrina: Ha a munkaidő közepén van időd fórumozni, akkor annyira azért nem szakadsz bele a munkába...

Opportunista mikroba 2020.03.31. 12:52:25

@Szubrina: Az utolsó mondatot nem értem. Te nő vagy. Nőt hogy lehet leszopni?

Szubrina 2020.03.31. 12:52:52

@btprg: Örülök, h kedvelsz, adhatnál nekem is okot arra, h visszakedvelhesselek:DDD

2020.03.31. 12:56:02

@DFTT:
A mentálisan sérültet kihagytad, nem kicsi a baj nála.
Egyébként ezért szar ez a homár, nulla a moderáció és elvész a lényeg a sok terhelt agymenése között.
Itt is mi a töknek kellett ezt a vezetéstechnikai témát erőltetni nem tudom.
Egy modinak ki kellene szórni az összes offtopikot,kivágni a hangadókat aztán szevasz.
Ennél még a gyakorikérdések is jobb.
Át kellene rakni a zindexes lassú fosmotorról az egész témát valami élhető és moderált környezetbe, ez a dühöngő ebben a formában flesleges.
Még a napiszar módszere is jobb az amcsi szerverrel, legalább ki lehetne rakni minden posztot és nem csak a beküldöttek tizedét.
Itt meg elég lenne megtartani a Fácse kommentszekcióját, abból nem tudnak újat regelni kétpercenként ha ki vannak tiltva.
Egyből megtisztulna az egész.

Szubrina 2020.03.31. 12:58:22

@Opportunista mikroba: Persze, h nem érted, mert sötét vagy, nem mindegy nő vagyok-e? Ezt csak úgy mondja az ember, mint a kurva anyádat, de ettől anyád még nem kurva vagy tévedek? A szopjál le, felszólítást nem szó szerint kell érteni nyomikám...egyébként ha lenne egy kis szexuális kultúra benned, akkor tudhatnád, h nyalásnál a nő csiklóját is lehet szopogatni, nem pedig a nyelvedet pörgetve helikopterezni (rémálmomban ne jöjjön elő).

Arról nem is beszélve, h pár kommentel fentebb azt írták, lopott a képem és valójában faszi vagyok:DDD Akkor meg tényleg bukj rá a csigaházra kistesó!

Opportunista mikroba 2020.03.31. 13:07:21

@Szubrina: Neked van szexuális kultúrád?

Opportunista mikroba 2020.03.31. 13:12:02

@Szubrina: Én kin gyakorlod? Mivel egyedül élsz.

Szubrina 2020.03.31. 13:16:23

@Opportunista mikroba:

Jelentkezni szeretnél?

Nem mindegy az neked?

a fekete krindusz 2020.03.31. 13:25:20

@Szubrina: kúrós Iván szokta mondani, hogy nyaljon az, aki nem tud baszni.

zuulululu 2020.03.31. 13:34:42

@Szubrina: Figyelj kiscsaj, a vilag nem ugy mukodik ahogy a hisztid kivanja.
Szokd meg.

molyos1 2020.03.31. 13:37:17

@Szubrina: Most már abba lehetne hagyni....

Szubrina 2020.03.31. 13:37:34

@a fekete krindusz: Ebben lehet valami, de azért a nyalás az kihagyhatatlanul jó dolog...

Szubrina 2020.03.31. 13:39:07

@zuulululu: Ezzel nem tudok vitatkozni:)

Aréna 2020.03.31. 13:40:00

ezért nem kéne minden jöttmentnek jogsit adni akinek van fölösleges húszezer ftja

Kategórikus Imperatívusz 2020.03.31. 13:41:50

@Szubrina: sztem neked van igazad. A gépjárművezetés nem egy egzakt tudomány, és azt gondolom te csinálod jól. Ne hagyd magad, igenis válaszolj mindenkinek aki bántani akar.

Autót vezetni úgy kell, hogy benyomod a kuplungot, kiveszed üresbe, indítasz, aztán vissza a kuplungot, betesz sebességbe, aztán kézifék be, majd kuplung kinyom, sebességből kivesz és üresbe a váltót, majd kulcsot elfordít, autót leállít.

Kategórikus Imperatívusz 2020.03.31. 13:44:07

@Szubrina: sztem neked van igazad. A gépjárművezetés nem egy egzakt tudomány, és azt gondolom te csinálod jól. Ne hagyd magad, igenis válaszolj mindenkinek aki bántani akar.

Autót vezetni úgy kell, hogy benyomod a kuplungot, kiveszed üresbe, indítasz, aztán vissza a kuplungot, betesz sebességbe, aztán kézifék be, majd kuplung kinyom, sebességből kivesz és üresbe a váltót, majd kulcsot elfordít, autót leállít.

"Sok itt a nagyokos aki azt hiszi már tud is autót vezetni!" (Piercarlo Ghinzani miután kiesett Monzában)

Kategórikus Imperatívusz 2020.03.31. 13:45:15

Az előző két hozzászólásomat mostan nem egészítem ki még egy bekezdéssel, pedig egy csomó mondanivalóm van még.

CCnick 2020.03.31. 13:45:36

@Szubrina: Hülye vagy. Ezt csak úgy, az okokat a többiek már részletezték.

DFTT 2020.03.31. 13:48:18

@Derontulon: Elég lenne innen kivenni a blog.hu kommentelős részt, mert Facebookon nem mernek saját névvel így írni, a sokadregeket pedig már tavaly elkezdte kigyomlálni a Facebook. Sokszor már az sem elég, ha telefonszámmal erősíted meg a regisztrációt, személyi szkennelt másolatát is kérik onnan, ahonnan gyanús tevékenységet észlelnek.
Ez a gyanús tevékenység 99%-ban a kamuregek miatt van, netről lopott képekkel, vagy kép nélkül. Pont ez a jó a Facebookban, végre nem lehet korlátlan számú lopós profilt létrehozni és széttrollkodni a fórumokat.
Ha pedig valaki olyan stílusban kommentál, mint itt páran, akkor azt kénytelen a saját nevében tenni, ami után pedig felelősségre lehet vonni. Csak így lehet védekezni a trollkodás ellen.

octy 2020.03.31. 14:09:21

@Szubrina: neked nem tanították meg, hogy akkor ugrunk le a kuplungról, ha előtte a kis kezünkkel meggyőződtünk arról, hogy üresben van a váltó?
Ez alap mozdulat a tanfolyamon aminek rutinná kell válnia.

Szubrina 2020.03.31. 14:24:33

@Kategórikus Imperatívusz: Én csak azt tudom, h soha nem okoztam balesetet, és közelében sem voltam.

Viszont te (is) félreértettél...én nem rakom üresbe az autót, hanem üresben hagyom, kézifék behúzva, indulásnál, gyútást ráadom, kinyomom a kuplungot, aztán beindítom, télen még ücsörgök így picit, közben elolvasok néhány hülye kommentet esetleg aztán kuplunk kinyom egyes vagy rükverc, ez ugye parkolástól függő és elindulok...

Szubrina 2020.03.31. 14:27:42

@octy: De egy álló autó miért ne lenne üresben? Téged nem tanított meg az oktató, h álló autó, ne legyen elindulási sebességben, azaz egyesben?

Szubrina 2020.03.31. 14:30:27

@DFTT: Velem is ki lenne tolva, ha az igazi nevemmel kéne blogolnom (kommentelnem), mert eléggé intim dolgokat osztok meg a magánéletemből és az emberiség még nem készült fel rá, h egy nőt ne ítéljen el azért, ha pl. oly mértékben érdekli a szex, mint engem.

qwertzu 2020.03.31. 14:42:02

@Szubrina: Páran beírták a megfejtést: Azért nem lehet üresben, mert ha elromlik a kézifék bármilyen okból, akkor ne induljon el az autó. De, igen elromolhat bármikor. Mi több olyan is lehet, hogy amikor rögzíted még stabilan áll, aztán pár óra mulva meg elindul.

Azért.

Talán azért nem érted mert annyira egyszerű, és ezt csak az egyszerű emberek értik. :)

C00ler 2020.03.31. 14:52:45

@Szubrina: Nem kell nőnek kiadnod magad csak mert egy orosz társkeresőről nyúlt kép torzított mását használod. :D :D Nővel akkor kerültél utoljára szoros kapcsolatba amikor anyád kirakott a Heim Pálnál. :D Isten barma.

Szubrina 2020.03.31. 15:35:59

@C00ler: van poadcast is a nevemen hallgass bele, milyen férfias hangom van!

2020.03.31. 15:44:48

@DFTT:
Szoktam olyan oldalakon kommentelni, ahol van disqus/saját komment felület, és van Facebook is. Meglepő módon, annak ellenére, hogy anno mindenki azt jósolta, hogy ha nem anonim lesz a kommentelés, a trollkorszaknak vége, sokkal durvábbakat írnak saját nevüket vállalva a Facebook kommentelők, mint az anonim kommentelők. Meg disqus-on is sokszor a legdurvább személyeskedő stílust olyanok engedik meg maguknak, akik saját nevükkel, pl. Facebook-ból létrehozott profillal kommentelnek.

2020.03.31. 15:46:35

@Opportunista mikroba:
Egyébként nem azon kellene múlnia, hogy hány ember mond ellent neki, hanem azon, hogy mennyire logikusak az érveik, még akkor is, ha csak 1-2 ember mondana ellent, és sokkal több meg vele értene egyet. Tudnék olyan témákat mondani, amiben a többség tényszerűen valamilyen népszerű áltudományos véleménnyel rendelkezik, egyszerűen mert az vált közhellyé.

Sluck Ödön 2020.03.31. 15:54:57

@Thule: "sebességbe rakom az autót, ellentétesen az adott talajlejtéssel" Azt szeretném kérdezni, ennek mi az értelme? (hamár autós blog lettünk:) A hátramenet szokott lenni a legnagyobb áttétel, ezért az fogja a gépet a legjobban. Utána az 1. Az irány mindegy. Én simán 1-ben hagyom, de lejtőn nekifordítom a kereket a padkának, ha gurulni akar mégis fogja meg. Ha nagy a lejtő akkor hátra+rögzítőfék. (Egyszer nem húztam be, és reggelre szépen leügyködte magát a kocsi a garázsajtóig, szép nyugisan, ott meg megtámaszkodott:)

Szubrina 2020.03.31. 16:39:42

@Sluck Ödön: Lejtőről nem volt szó. Csak sima parkolásról vízszintes talajon.
Ha működik a kézifék, erre van kitalálva, ha nem akkor irány a szerelő.

2020.03.31. 16:40:05

@C00ler:
Mivel eléggé erős érzelmi kitörésekkel kommentel, nem hinném, hogy játszik, szerintem az, aminek mondja magát. Baromira nem troll, mert a trollok manipulatívak, hidegvérűek, ő nagyjából pont az ellenkezője.

DFTT 2020.03.31. 16:46:48

@Zabalint: Az lehet, de ha egy Facebook profilt kitiltanak, akkor azt messze nehezebb megkerülni, mint egy sima indexes tiltást. Ráadásul egy ilyen profilt nem csak a topikgazda tilthat, hanem a Facebook adminok is, ezt pedig meg is teszik gond nélkül, főleg akkor, ha az adott címről több profil jelentkezik ki-be.
Amit pedig nagyon sokan felejtenek el az az, hogy csak addig lehet személyeskedni, mocskolódni és fenyegetőzni egy Facebook profil mögé bújva, amíg valaki fel nem jelenti az illetőt miatta. Nem a semmiért ugrott a sokszorosára az ilyen becsületsértési ügyek száma.
Mégis jó a homárnak az ősi blog.hu, mert akkor nem kell vele dolgozni meg moderálgatni. A forum.index.hu részben is ezért vezették be az önmoderációt, olyan is.
Már rég kellett volna indítani egy rivális fogyasztóvédelmi oldalt, teljesen elkülönítve az Indextől.

morph on deer 2020.03.31. 17:25:56

@Marcell Várszegi:
“ Nyugaton sem kaptál volna jobb ellátást, ugyanúgy alaplapokat cseréltek volna nálad a "Genius"-ok.”

Ezzel kénytelen vagyok vitatkozni. Közel 30 éve van Mac-em, ennek a legnagyobb részét Nyugaton töltve, és soha nem tapasztaltam hasonlót sem, pedig nem egyszer 30-40 gép is volt a házban. (Kreatív/reklám/design stuff)
Személy szerint egyszer volt hardware problémám egy Mac Pro-val, pár héttel a garancia lejárta után, - egyébként ugyancsak a videoval, - de az Apple képviselő akivel csupán telefonon beszéltem, elismerte, hogy ez a probléma már létezett korábban is, és vihettem garanciálisan a szervizbe. (Az egyik video meghajtót cserélték.)

Én a MacMini esetében is a forgalmazóval vettem volna fel a kapcsolatot, mert ha valakinek, akkor neki lehetne befolyása a hozzáállásra, gondolom én. Bár nincs hazai szerviz-tapasztalatom, nem voltam rászorulva.
Viszont még van egy ugyanolyan működőképes Classic-om, mint fent a GIF-en, floppyval, a szögletes egérrel, billentyűzettel, ‘86-ból, és még soha nem romlott el.:)

Secnir 2020.03.31. 17:55:19

@Gleccsertetű:
nem jött még le? kb akkor kellett volna észrevenni, amikor panaszkodott az elállított tükörre...

Szubrina 2020.03.31. 17:56:34

A kételkedőknek a vezess.hu szakértője megadja a választ, ugye szimpla sík parkolóról volt szó:

"vezess.hu szakértőjét. Székely Gyula vezetéstechnikai szakértő ismertette a szabályokat és az ajánlásokat.

Sík területen parkolva ha a sofőr behúzta a kéziféket, már nem szükséges még sebességbe is tennie a váltót"

infostart.hu/eletmod/2019/05/13/uzenet-az-autosoknak-megoszto-kerdes-vitajanak-vegere-kerul-pont

Permetező 2020.03.31. 18:05:42

Max akkor vennék bármilyen apple gépet, ha valaki meg akarna erőszakolni. Proszter úgy tűnik tapasztalt etéren.

sóhegy049 2020.03.31. 19:04:10

@Szubrina:
"Tehát indítok, kuplung kinyom, aztán láb levesz kupunkgról kézifék behúzva, járatom 1-2 percig, indulás előtt, de így meg lefullad a faszba, azaz árt a kocsinak a szerelők faszsága..."
- Mi van??? :-)))))))))))))
Zúl vagyok az egymillán, vagy 4 kategóriában, de ezt a faszságot életemben nem hallottam, hogy indításkor kinyomjam a kuplungot, hagy fogja az is az indítómotort... :-)))))))))))
- beül
- rőgzítőfék ok?
- OK!
- kivesz üres
- indít...

peter3374 2020.03.31. 19:17:44

@Szubrina: elkeseritelek, nem is gondoltam ra, hogy kefeljunk, teljesen jol megvagyok a felesegemmel....

sóhegy049 2020.03.31. 19:59:07

@morph on deer:
" ‘86-ból, és még soha nem romlott el.:)"
Én a tápban már cserélnék kondikat!!!

Szubrina 2020.03.31. 20:13:30

@sóhegy049: Akkor egy másik kollégáddal beszéld ezt itt meg, mert más is írta, h ki kell nyomni indításnál. Én eleinte nem nyomtam ki, aztán utánaolvastam, h ki kell, azóta így indítom.

Szubrina 2020.03.31. 20:14:42

@peter3374: Mki kurva jól megvan a feleségével, azért basznak félre válás helyett. Engem mé keserítene el?? Leszarom.

Marcell Várszegi 2020.03.31. 21:09:21

@morph on deer: A régebbi Mac Pro-k ez alól kivételek, az meglehetősen PC szerű számítógép volt, és ott nyilván alkatrész szinten javítottak dolgokat, azonban ez nem mondható el egyetlenegy 2013 utáni számítógépükről sem.

Alapvető műszaki problémák vannak a számítógépeikkel sajnos. Ezt mint egy leendő mérnök mondom. Lehetne sorolni a félbehajtható iPhone 6-tól, a kiolvadó procikig a 2018-as MacBook Air-ben, a kamu ventillátorral, a porszemektől tönkremenő gombokon, a megtörő SATA kábeleken, illetve a megtörő kijelzőkábeleken át sokáig a sorozatos tevezési hibáikat, amik teljesen megengedhetetlenek.

A vállalat mentségére szóljon, hogy ha tervezési hibából ered a baj, általában szó nélkül cserélik a dolgokat. DE, itt sem javítás, hanem CSERE történik. (Lásd: ha a csodálatos butterfly billentyűzet tönkre megy, akkor a laptop egész felső házát kicserélik, akkuval, touchpaddal. Sosem javítanak semmit a hibás alkatrész szintjén kívül, maximum a kijelzőt, ez pedig, a már nem garanciális javításoknál aránytalan többletköltséget jelent a kedves vásárlónak.)

Szubrina 2020.03.31. 21:46:06

@sóhegy049:
"Indításkor a kuplung benyomását megszokni pont annyi megszokást igényel, mint megnézni, hogy üresben vane. A gyakorlati haszna az önindító terheléscsökkentése, mivel nem kell megforgatni a váltóban a fogaskerekeket. Főleg télen hasznos amikor a hideg váltóolaj besűrűsödik ezért nehéz a mozgatása.

Leállításnál semmi jelentősége nincs a dolognak, igazából fölösleges addig is nyomogatni."

Ezt most gyakorikérdésekből idéztem...

sóhegy049 2020.03.31. 22:24:03

@Szubrina:
Üresben is tekeri az összes fogaskereket, de nincs annyi ellenállása, mintha a kinyomócsapággyal taposod a kuplungszerkezet rugólamelláit! :-)
40 éve vezetek, B,C,D,E és C+E kategóriákban, nálam 200 e körül kibír egy kuplung. Na ez, ha taposgatod, Nálad nem így lesz...
Mechanikailag, ha kíméli is valaki a hajtásláncot, akkor először rögzítőfék, utána berak sebességbe, leálláskor. Indításkor kuplunggal kivesz üresbe, utána indít... Direkt írtam rögzítőféket, mert szgk-on túl más van, nem bowdenes "kézifék".

qwertzu 2020.03.31. 22:47:16

@Szubrina: Valóban sík területen nem szükséges. De mindenki, ejtsd és mond mindenki, megszokás alapján kezeli a gépjárművet. Senki se gondolja végig, hogy hopp, most nem sík terepen vagyok. Úgy hagyja, ahogy megszokta.

És ha a kéziféket szoktad meg, akkor kézifékesen hagyod ott lejtőn is.

És akkor ez lesz: www.origo.hu/itthon/20070103ketgyerekkel.html

Ha a kézifék + sebességet szoktad meg, akkor nem lesz ez.

peter3374 2020.03.31. 23:19:23

@Szubrina: miert gondolod hogy mindenki teged akar? Attol, hogy neked nincs normalis kapcsolatod, attol masnak meg lehet. Mindig a sajat nyomorodat vetited ki masokra. Nem masokban kene allandoan megtalalni a hulyet, hanem magadban a jot es ez alatt nem a benned levo vibratorra gondolok..... De remelem nem uldoznek el innen, mert szorakoztato vagy.....

heidt 2020.03.31. 23:20:58

@sóhegy049: Ezt az elméleted azért ne nagyon hirdesd!

Szubrina 2020.03.31. 23:26:51

@qwertzu: Érdekes, azért ha a szakember is mondja már nem hülyéz senki

heidt 2020.03.31. 23:26:57

"szubrina vagyok, 52 éves
Szeretem az alárendeltséget, és ha jutalmat kapok, mikor épp az kell és büntetést, amikor ezt érdemlem."
www.randibdsm.hu/view-profile,14550,szubrina-vagyok-52-%C3%A9ves.html

Szubrina 2020.03.31. 23:28:49

@heidt: a szubrina az egy általánosan használt kifejezés a szub nőkre...ez nem én vagyok, katt a nevemre és ott leszek én öregfiű

Szubrina 2020.03.31. 23:30:02

@qwertzu: Ha a kézifék nem műkszik, akkor irány a szerelő

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.01. 06:11:45

@Szubrina: évekvel ezelőtt voltál te itt porondon sokat, emléxem, még jóval a Nagy Helgásítás előtt, deviszont a Szily éra élső hányadában. Olyankorakkor, azt gondoltam 14 vagy, de az kemény, hogy még mindig. Azaz: vehetnéd magad annyiba, hogy elmozdulsz egy idegrángásos tini felcsattanásokban való kifejezéskultúrájából, mondjuk előrefele. Úgy az értékeid domborodnának ki, így meg csak a távolbakiáltó disznópásztorok járási versenyének virtuálkupáját teheted a Koloniál szekrénysor tetejére. Építőleg szövegeltem.
@DFTT: de nő, történelmileg is, de logikát tekintve is, hiszen mely más fajnál maradhatna ily gyermeki szinten a hév, Punicával rendelkezik, az engedményez minden más fejtletlenséget.

sóhegy049 2020.04.01. 06:32:31

@heidt:
Mármint?
Üresben nem forog a váltóban semmi, vagy, hogy feleslegesen tapossák sokan a kinyomócsapágy-szerkezet kombót? :-)
Gyere mesélj...
Akinek ez komplikált, vegyen automata váltós verdát. Városban már én is azt ütök.

DFTT 2020.04.01. 08:20:36

@aptijankót kedvelő Kompínó: Helytálló.
Lehet, hogy vaginával született, de attól még nem nő, csak egy alpári szutyok.
A legrosszabb az, hogy félszáz komment után még mindig itt ronthatja a levegőt, és nincs kitiltva.
Régebben a homárt is komolyabban vették a felhasználók és a cégek is. Persze akkor is csurig volt trollokkal, de az agymenésük elveszett a sokszor 3-500 hozzászólás között.
Volt naiv ügyfél, boldog ügyfél, rendszeres frissítések a cégek válaszaival. Igen, reagáltak a cégek, mert nagy visszhangja volt az oldalnak.
Ehhez képest ma már csak néhány troll dühöngője az egész. Az oldal indítói egyértelműen megunták a témát, azért sem raknak ki több sztorit és ezért szüntették be a moderációt is. A cégek is kiröhögik, mert így már súlytalan.
De tulajdonképpen meg is értem őket. 1121 oldalnyi fogyasztóvédelmi hadakozás után megcsömörlöttek. Idén április 11-én lesz a téma 15 éves, azért az nem semmi. Nagyon jól megfigyelhető, ahogy egy jelentéktelen blogból szép lassan a legnagyobb fogyasztóvédelmi fórummá nőtte ki magát, hogy aztán ismét jelentéktelenné váljon.
Ezen maximum egy vérfrissítés és a blog.hu kommentszekció megszüntetése változtathatna, meg egy olyan vezetőség, akik újult erővel tudnák vezetni az egész kócerájt. Jelen formában inkább hagyni kellene kimúlni.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.01. 09:01:35

@DFTT: hát jó nagy a pofája, szívesen meghallgatnám a gyerekkoráról, de még mindig jobbnak tartom, mint aki élből trampli, írni nem tud és úgy torz az egész lénye, olyan facebookosan-egyszerűsen, az igazán kellemetlen. Ő legalább nem proliőrült. Az idők során, ahogy lépdeltünk előrefele az evolúció nevű társasjátékban, minden csoportnak megvolt a maga vakmerője/szószólója, amit nem lépett meg a többi, nem mert kipróbálni vagy kimondani, azt az megtette. Elsőnek persze őt harapta ketté a cápa vagy hullott le a feje, úgyhogy tiltás helyett inkább igába érdemes hajtani ezeket az energiákat szerintem: ha újra indul a Mónika show, bevezetem pórázon, aztán kezdheti - legjobb érdekérvényesítő. Vagy makacs elárusítóegység jobb belátásra bírásában is hathatós segítséget nyújthat: zeng az egész épület, nem te strapálod magad, mégis a te érdekeidet mozdítja elő, legjobb.

"Nagyon jól megfigyelhető, ahogy egy jelentéktelen blogból szép lassan a legnagyobb fogyasztóvédelmi fórummá nőtte ki magát, hogy aztán ismét jelentéktelenné váljon."
Inverz főnix.:D Illetve ha feltételezzük, hogy egy alaptörvény szerinti, végtelen periodicitásban vagyunk, akkor annak egy taktusa csak. Én a Hildánál sokalltam be, kirakott, sokszor, persze sokakat, de idővel azon kapja magát az ember, hogy nem szükségképpen szórakoztatja a játék, mikor az ablakon kellene visszamászni sokadszorra is. De most itt vagyunk, áradik a napfoton, boldog planétafelhasználói ügyfél vagyok.

Serény Vélemény 2020.04.01. 09:47:08

@DFTT: Ugyan már, szerintem a művelt úri közönség röhögni jár ide. Azé' annál nagyobb kabaré, mint egy "legolcsóbb almás cucc szar pedig drága" topicban egy "alap-e, hogy indulásnál ellenőrzöm, hogy a sebváltó üresben legyen?" vitát lerendezni...

kéki béla 2020.04.01. 10:21:17

Mindig te vagy a hibás.

Szubrina 2020.04.01. 11:11:41

@aptijankót kedvelő Kompínó: Isten ments, h megrendítőleg hasson rád, de teljesen szarul gondolod. Én már a Helgásítás után jöttem ide, nem sokáig irogattam, mert nem igazán viseltem jól, h kétségbeesett, a rendszer rossz működése miatt, utolsó esélyként ide posztoló embereket, folyamat csak hülyéznek a butageci, egybites kommentelők, igazi egysíkú belterjes banda.

Az, h - kihangsúlyozom - SZERINTED gyermeki a stílusom, azt nagy ívben leszarom, nyilvánvaló, h nincs így, egyedi és szórakoztató vagyok, ja és olvasnak is (sk. blog).

Az meg, h betámadott a sok óberokos, én meg végül bemásoltam a vezetéstechnikai szakértő véleményét, aki szerint alapvető, h ne legyen egyesben megállásnál, tehát végig nekem volt igazam, az tényleg már a hab a tortán.

Szubrina 2020.04.01. 11:18:07

@DFTT: Ki ne találd má, h mindez miattam van, te férgek férge.
Miért tiltana ki, Rezső, amikor most is érdekesebb témát dobtam be, mint maga a poszt (bár én azt, akkor nem gondoltam) hisz alapvetéseket írtam, amivel úgy tűnik, kifejezetten sok ember nincs tisztában

Szubrina 2020.04.01. 11:24:10

@aptijankót kedvelő Kompínó: Te amúgy így ki a picsának képzeled magad, h komplett faszságokat fogalmazol meg, nálad ezerszer magasabb szinten lévő emberről?? Vagy ez a technikád, lerántani a sárba, h én is olyan alacsony szinten kommunikáljak, mint anyád ritka buta fia? Nem fog menni. Huppanj vissza az uncsi, semmitmondó életedbe és hagyd érvényesülni a fiatalokat nyuggergeci.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.01. 11:24:30

@Szubrina: ne akarjál ismerkedni, fittebb vagyok még annál. Nem a stílusod a gond, hanem az 5 éves igazságérzeted. Nekem tudod hányszor van igazam? Mindig, baszki. Nem sok semmit profitáltam még belőle. Felesleges erre gyúrni, majd rájössz.
Én régebbinek emlékeztelek, de legyen.
Meg hogy így óbégatsz, az a baj. De ha neked ez a hobbid..! Hát nyomasd a csapatást. Meg abba a tévhitben ne élj szerintem, hogy szórakoztató vagy. Persze igaz, de nem úgy, ahogy egy kifejlett, elvileg méltósággal bíró egyednél az elgondolható.

Na de ha a rendszer a rossz, akkor a szereplői áldozatok, nem? Vagy ők csinálják szarul és a rendszer a jó?
Nekem mindig csak Baszrina voltál.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.01. 11:34:24

@Szubrina: fantáziáljál akkor a vélt löttyedt testemről. Te tényleg addig pörögsz amíg le nem sokkolnak sokkolóval. De száguldj csak. Különben meglátszik, hogy hülye vagy: állást ajánlok itt neked, te meg beleharapsz a kezembe. Mért nem mentél extrém ügyvédnek? Azt kell tudni, hogy te annyira sikeres vagy, hogy nem írnál soha, semmilyen blogkomment areába, ha mégis, hát rövid úton nyüszítve vonulsz tova, mert nem bírod - ezt a gondolatomat azért nem érted, mert 1000x magasabb szinten vagy (most ez így beütött, az előbb még udvarias voltál), szóval ezért nem látod saját szemedben sem a vibrátort, mert mások extra alacsony szintje meggátol ebben téged - világos.

Szubrina 2020.04.01. 11:38:28

@aptijankót kedvelő Kompínó: Ez a fajta hozzáállás, a legszánalmasabb, h neked mindig igazad volt, pfff. Nárcisztikus személyiségzavar nem kicsit bekavar a képletbe. Persze, h minden nyugger trotyi fittnek képzeli magát, veled az élen, azé mennek ki most is azuccára, minden títás ellenére is. Ki nem szarja le, h te minek, milyennek tartasz engem? Ki a picsa fasz vagy te a nagy megmondó idióta? A faszt, csak egy éppen ebben a percben otthon okoskodó igazi rosszindulatú butageci.

A rendszer kezdetektől rossz volt és szándékosan tették azzá, főleg kis hazánkban, a bürokrácia a pokol első bugyra, ha olyan okos vagy ezt tudnod kéne, de hát ugye nem vagy.

kéki béla 2020.04.01. 11:40:06

@Szubrina: tipikus példánya vagy az "itt mindenkinszemből jön" kerténeknek. Kussoltál volna, jobb lett volna.

Szubrina 2020.04.01. 11:43:10

@aptijankót kedvelő Kompínó: Persze, h nehezen érthető, mert olyan alacsony szinten REZEGSZ (figyeled, miket tudok?), hogy magasabban lévő entitások számára (pölö én) valóban értelmetlennek látszik, INNEN FELÜLRŐL, az a hablaty, amit levágsz.

Egy biztos, villog a "támadni próbál má megint egy szokásos balfasz, kielégületlen, sikertelen, bugyuta emberizéféle" vészlámpa. Nem szívesen kommunikálok veled, de nem fogom itt hagyni lereagálatlanul ebek harmincadjára a fejemre olvasását egy ennyire ostoba embernek, hanem igen is visszaPOFÁZOK.

Szubrina 2020.04.01. 11:44:28

@kéki béKa: Pont ezt javasoltam volna én is neked és már nem először. Most is jobban jársz, ha elugrálsz, megcsókolni én tuti nem foglak, esetleg Kompínó.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.01. 11:46:40

@Szubrina: ja, nem vagyok. Ellenben te igen, mert értesz a falusi kerítéstámasztós politizáláshoz. Az igazaddal bőven leélhetsz egy életet magányosan és sikertelenül, de jól láthatóan ennek felismerése, így az előremutató célok kijelölése, értelmes értékrend kifejlődése sem, következett el még. Nem gond, csak faszért ekkora a hangerőd hozzá. Hozzádszólásaim gerincét kedvesség alkotta, de te harcolni jársz ide. Beléd nem éri meg nyitottságot fektetni. A temetéseden is csak te leszel ott. Alternatív földházzal kísérletezel majd, melynek a teteje rád szakad és egyből el is temetted magad. Ez lesz a vége, de amúgy sem jelent volna meg senki.

a fekete krindusz 2020.04.01. 11:51:04

@aptijankót kedvelő Kompínó: Isten éltessen még nagyon sokáig. Hiányoztál innen. Nekem legalábbis...

Szubrina 2020.04.01. 11:57:09

@aptijankót kedvelő Kompínó: Miért gondolja azt sok beképzelt, önhitt ember (veled az élen), h nekem, rajtam segíteni kéne bármennyit is. "A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve."
Azért mert nem vagyok ugyanolyan unalmas szarláda, mint az átlag, azért mert nem elég, h máshogy látom a világot, mint az unalmas átlagemberek, de még merem is ezt kimondani? (jahh, mindenki szembe jön, csak éppen én megyek a jó irányba)
Pont most fogalmazok egy posztot erről...alapvetően, egy kifejezetten kedves (szuper)érzékeny, szelíd nő vagyok, de ha betámadnak, akkor meg fogom védeni magam, méghozzá kemény amazonhoz illően (ezért fasziznak itt a seggfejek) még is milyen kedvesen és szelíden kéne lereagálnom, h nálam jóval butább emberek lehülyéznek(???)

Politizálni én? A politika a férfiak felnőttkori játéka, semmi jó nem származott még soha belőle és most is visznek a szarba minket, mint mindig...

Egy tőről fakadnak pl. Van az Ariel, meg van Persil, sokan meg vannak győződve róla, h az egyik vagy a másik a jó, de közben ugyan az a gyártó, csak valamiért az embereknek, kell valamiféle ellenségkép, h valami máshoz jobban tudjanak ragaszkodni (politikai pártok, egy tőről fakadnak, még ha úgy is néz ki, h szemben állnak). Ennyit a nagy poltizálásomról.

Szubrina 2020.04.01. 12:04:45

@kéki béla: Ezsembe jutott egy jó érv, az emberek 90%-a dohányzik, na ezek mind szembe jönnek velem tesó.:DDD Ja és jahhh én gondolom rosszul, ezt is, már megint, mint mindent, mindig:DDD
Remélem a korona megoldja a sok tüdőbajos helyzetét, de tényleg:)

csorsza 2020.04.01. 13:32:55

@Szubrina: Hiába kutyázol itt mindenkit, te mész szembe az autópályán a forgalommal... Teljesen bevett, régi szokás egyesben hagyni az autót leállításkor. Engedd el a témát, és jegyezd meg ezt a lehetőséget. Jól jöhet, pl. meredek lejtőn megálláskor.

Szubrina 2020.04.01. 13:42:25

@csorsza: Olvasd el a legelső kommentemet, mert jól láthatóan nem érted, h miért jutottunk el idáig...a sok hülyefasz betalált, holott tökre bevett szokás üresben és kézifékkel hagyni az autót, hiszen ez a normál működés. Vicces lenne, ha lejtős parkolóba szeretnék beállni és behúznám a kéziféket járó motornál, az autó meg hátragurulna a gecibe, ugyebár, amíg kiszállok és kinyitom a kaput addig sem hagyhatom egyesben kuplung kinyomása nélkül, hiszen akkor lefulladna...édesistenem ezt a sok szerencsétlen idiótát.
Mellesleg én úgy tanultam, h az egyes fokozat kizárólag elinduláshoz van kitalálva, tehát ha elindultál egyessel, akkor jöhet is a kettes. Életemben nem hallottam, h az egyesd SEBESSÉGFOKOZAT fékként funkcionálna, de ha még is, akkor féknek kéne nevezni nem?
Istenem...
és tényleg mindenki szembe jön, én meg megyek a jó irányba.

Opportunista mikroba 2020.04.01. 13:45:38

@qwertzu: Szerintem ez egy nagyon jó hozzászólás volt. A megszokás életveszélyes is lehet, és sok esetben elég, ha egyszer hibázol. Én pl. akkor is szét szoktam nézni, mielőtt átmegyek a zebrán, ha nekem zöld a lámpa, mert hiába veszem észre, hogy nekem zöld, ha csak egyetlenegy autó is nem veszi észre, hogy neki viszont piros... Persze ezt lehet túlóvatoskodásnak is tekinteni, de inkább ez, minthogy elcsapjanak.

Opportunista mikroba 2020.04.01. 13:49:31

@Szubrina: Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Senki nem tudja, mennyi ideje van hátra.

adott idő alatt a legtöbb japán kuttya 2020.04.01. 14:16:53

szabad még beleugatni? megállapodhatunk abban, hogy lehet kézifékkel is, meg sebességben is parkolni. Vannak érvek, meg ellenérvek mindkettőre. Egy ami viszont nem LEHET, hanem KELL, az az ellenőrzés. Pláne szerelő után. Egy pillanatig tart és a te érdeked szolgálja. LEHET, hogy hátrahúzta az ülést, tehát vissza KELL húzni, mert nem a lábad lett rövidebb. LEHET, hogy a tükröt is elállitotta, tehát be KELL állitani, mert nem az autód lett hosszabb. Meg KELL nézni a kéziféket is, mert LEHET, hogy a szerelő sebességben hagyta.

Sokkal rövidebb ideig tart a prevenció mint egy ennél jóval karcsúbb hozzászólás megirása.

qwertzu 2020.04.01. 14:34:10

@Szubrina: Sik terepen kb soha nem derül ki, hogy rosz a kézifék. Illetve van egy időpont amikor elromlik. Vagy egy határ.

Pl. 8%-os lejtőn még megfogja a járművet 10%os lejtőn már nem. Vagy üresen megfogja a járművet, de 2 gyerekkel és csomagokkal már nem. Stb...

És ha hozzászoksz, hogy mindig kézifékkel állsz meg, akkor a lejtőn is úgy fogsz megállni. És fingod se lesz róla, hogy jó-e a kézifék, mert soha nem próbáltad lejtőn. Vagy lehet hogy tegnap jó volt, de ma már nem. Vagy amikor megállsz jó, de 4 óra múlva hopp, elenged. És akkor ott a gebasz.

@Opportunista mikroba: Én tényleg próbálom személykedéstől mentesen logikusan megértetni vele. Ez a lejtőn elgurulás ráadásul tök gyakori eset, ritkán van belőle nagyobb baj, de a hegyvidékre kiránduló alföldieknél bizony előfordul.

" Persze ezt lehet túlóvatoskodásnak is tekinteni"

Két okból nem túlzott: Egyrészt konkrétan a kresz előirja a körülnézést, másrészt van 2 eset amikor nincs elsőbbséged gyalogként a zebrán zöldben elindulva sem. A megkülönböztett jelzéssel menő gépjárművekkel szemben, és rendőri irányítás esetén.

Opportunista mikroba 2020.04.01. 14:44:25

@qwertzu: És akkor még azt tenném hozzá, hogy volt olyan, hogy állok a járda szélén, a kocsi is áll. Int nekem kedvesen a sofőr, hogy gyere, gyere, menj át nyugodtan (neki, gondolom, piros volt), én mg mutatok a zebrához tartozó lámpára, hogy de hát piros! (Nyilván ez az a rövid biztonsági idő volt, amikor mindkettőnknek piros volt.) Na most ha én elindulok, és a másik sávból előtör egy autó, mert mondjuk akkor nekik már zöld lesz, akkor engem egy az egyben elkaszál. Inkább ezerszer nézzek körül fölöslegesen.

Szubrina 2020.04.01. 15:02:07

@qwertzu: Most már komolyan fogok írni egy posztot a férfiakról és az általuk kitalált szar szerkezetekről, amik bármikor elromolhatnak, ezért ne bízzunk bennük.
A gázt azt használhatom, vagy ne nagyon nyomjam be, nehogy az is elromoljon!

qwertzu 2020.04.01. 15:12:24

@Szubrina: Hidd el a nők által kitalált szerkezetek is elromlanak. Entrópia.

heidt 2020.04.01. 15:28:57

@Szubrina: A gázt használhatod. Süthetsz, főzhetsz, fűthetsz vele, de csak szimplán ki is nyithatod Zimmer Feri után szabadon.

heidt 2020.04.01. 15:35:09

@sóhegy049: A mai jobb autók többségét be sem lehet indítani a tengelykapcsoló kinyomása nélkül.

Yoss 2020.04.01. 20:11:10

@Szubrina: "Itt mindenki hülye?" Nem. Csak te. De te aztán nagyon.

Szubrina 2020.04.01. 20:44:11

@heidt: Nahh akkor ebben igazat adsz...

Szubrina 2020.04.01. 20:56:28

@Yoss: Mondod ezt te. Gratula!

CCnick 2020.04.01. 21:40:22

@Szubrina: mindenki ezt mondja, szóval bátran veregesd meg a vállad, elnyerted a Homár Leghülyébbje vándorserleget.

peter3374 2020.04.01. 22:40:46

Hagyjatok mar ezt az idota parkolunk-e sebessegben baromsagot...
Lassan kene egy admin aki rendet rak, egy darabig vicces az ilyen, de mar nem....
Szubpicsa egy erdekes jelenseg, szorakoztato ez a mindenki ellenem van, mindenki hulye, mindenki engem akar megkefelni hozzaallas, hozza a nekem van igazam, hiaba jon mindenki szembe az autopalyan, de amikor atmegy az egesz a nagyon primitiv alpari stilusba akkor mar nem.szorakoztato az egesz.

Szubrina 2020.04.01. 23:39:45

@CCnick: "mindenki ezt mondja" néhány vezetni nem tudó balfasz

Yoss 2020.04.02. 01:34:23

@Szubrina: Hát az van, hogy rajtad kívül MINDENKI ezt mondja. Szóval ne nekem gratulálj, hanem veregesd a saját vállad. Jó éjt :)

Szubrina 2020.04.02. 01:39:39

@Yoss: Ember, mindenki? Az emberiség? Nem csak néhány balfasz ezen az oldalon?
Én meg a vezetéstechnikai szakértő mást mondunk:DDD
Neked is jó éjt!:)

Szubrina 2020.04.02. 01:46:32

@peter3374: "szubpicsa"
"peti vagyok a mamám nagyon szeretem..."

DFTT 2020.04.02. 08:02:04

@peter3374: Moderáció nincs, arra hiába vársz.
Szegény nem tud mit kezdeni magával így 60 felé, mert a kutya nem olvassa a kis blogját, és senki nem akarja elverni a hájas testét.
Ez volt a nyűgje már 5 éve is.
blog.hu/user/1046636/tab/activity
www.randibdsm.hu/view-profile,14550,szubrina-vagyok-52-%C3%A9ves.html
Én sajnálom, szar lehet így megöregedni, nincs aki várja otthon és az egyetlen szórakozása éjjel kettőkor a homár. Remélem én közel a hatvanhoz nem itt tartok majd. Ez legyen példa másoknak is, hogy bárki idejuthat, ha nem tartja rendben az életét.
De gonosz is vagyok, mert az ő gondjaihoz képest egyből kisebbnek tűnnek a sajátjaim, és ez bitang jó érzés! Mindig van lejjebb.

nyikk 2020.04.02. 09:50:34

@Szubrina: Rosszul tetszik tudni, előbb kuplung, aztán indítózás, bármilyen korú kéziváltós verdánál. Ahol ezt nem így tanítják, ott valami hibádzik, vagy a júzer fogalmatlan-tanulatlan.

Szubrina 2020.04.02. 11:06:06

@nyikk: Mások írták, h nem kell kinyomni a kuplungot a kocsi beindításánál te analfabéta seggarc, mert tönkremegy a kuplung.
Én pont azt írtam, h ki kell nyomni, még ide is másoltam, h miért.
Hihetetlen hülyefaszok vtok ti férfiak, mindig csak a kötözködés, te buta geci féreg.

Szubrina 2020.04.02. 11:08:33

@DFTT: Te idióta ez nem én vagyok, a szubrina egy általános név, a szub nőkre...te nyomorult, én 38 vagyok a féreg kurva anyád, ezt már írtam, te butageci.

Szubrina 2020.04.02. 11:10:56

@DFTT: Pontosan, mindig van lejjebb, gondoltuk eddig, de most már mki tudja, h nálad nincs, mert olyan buta vagy, mint a szar. Az én blogom, az a nickemen van te nyomorék agyhalott.

2020.04.02. 11:38:50

@Szubrina: Persze véletlenül mindkettőnek ugyanaz a neve és mindkettő ugyanabban az aberrált témában okádja a hülyeségeit. :D

"Szubrina blog
Régebben a BDSM vágyaimról, ma már csak úgy szimplán a szexről, pasikról, csajokról, társkeresésről és az én kis életemről."

"Budapestet sokan Judapestenk hívják, okkal...
Félretettem a rossz gondolatokat a zsidó identitástól és két olyan faszival is ismerkedtem, akik tuti azok voltak...meg is jártam velük..."

"Figyelj, ezzel én is egyetértek, de amikor nem találok egy épkézláb hozzám minden szempontból illő pasast, akkor engem nem boldogít, h miért nem találom (tehát, h a libsi, a pornó, a zsidó hatalmak stb..) "

"Engem konkrétan a cigányellenes, buziellenes, transzexuálisellenes, hagyományos orvoslásellenes, zsidóellenes, holoizé ellenes, szexuális nézeteim miatt rendszeresen elmebetegnek titulálnak..."

Igazi főnyeremény vagy. :D:D:D
Mindezt a teljes neveddel is, nem semmi!

2020.04.02. 11:43:27

@aptijankót kedvelő Kompínó:
Igazából az sokkal szánalmasabb, hogy előadod a jófiút, mikor te is csak beszálltál a kollektív bullyingba.

a fekete krindusz 2020.04.02. 11:45:02

@peter3374: hülyézni lehet, észrevenni azt, hogy túltola az hogy csakéztis neki lesz igaza és övé lesz utolsó szó, az kiváló észrevétel, de szexuális beállítottság miatt valakit picsázni, az sok. Ő sem hívott még senki sem prűd lófasznak.

2020.04.02. 11:46:34

@Szubrina:
A szubrina az a domina ellentéte, tehát olyan nő, aki a szexben alá szereti rendelni magát? Ebben az értelemben használod?

Szubrina 2020.04.02. 11:55:03

@Derontulon: Miért kellett idemásolni, ha tetszik a blogom, gyere oda olvasgatni, egyébként ezek kommentek, innen-onnan kiollózva. Egyáltalán nem tartozik ide ez a téma, nagyon gáz vagy, h az én hátamon szeretnél magadnak népszerűséget szerezni.

A szub és a dom szó gondolom ismerős, sok szubrina hivatja magát szubrinának, ez egy általános név, nem csak ketten vagyunk így, hanem sokkal többen.

Ha beleolvasnál a blogomba valójában láthatnád, h azért nem lehetek az 58 éves butageci nyanya, mert ő szeretné megfűszerezni az életét a BDSM-mel, én meg erről litániákat írok, h a BDSM nem fűszer...

Leírtam már ezerszer, de leírom ezeregyedszerre is, ahogy a vezetéstechnikai SZAKÉRTŐ mondja, nem kell egyesbe rakni a kéziféket sík terepen, a parkolók az auótszervizek és szélvédőjavítók előtt nem egy kibaszott meredek hely, mert meg fogtok lepődni nem a Mont Everestre építik az ilyen cégeket. Tehát semmi nem indokolta, h a szerelő tönkrebassza a váltómat, azzal, h a kocsiban álló helyzetben egyesben hagyja, anélkül, h szólna nekem, ha már ennyire béna.

Szubrina 2020.04.02. 11:56:18

@Zabalint: Ebben az értelemben használtam (múltidő).
Miután nem találkoztam még nálam okosabb faszival, akinek be tudtam volna hódolni.

2020.04.02. 12:02:02

@Szubrina: "nem lehetek az 58 éves butageci nyanya"
A BDSM a többi szösszeneted tükrében tök érdektelen és ezért is másoltam ide. ;)
Ezt nem mosod le magadról és a kurucon jobban mutatnál ezzel a marhasággal.
A net nem felejt.

Szubrina 2020.04.02. 12:08:51

@Derontulon: Ez mekkora idiótaság már tőled, felőlem azt gondolsz, amit akarsz, de ez már a személyeskedés legalja, amikor valaki más korát másolod ide, érvként ellenem, ahelyett, h valódi érveker hoznál ide (ami egy teljesen általános nikc pl. Pixie-n).
Egyébként a kommentjeim egy olyan blog alatt vannak, ahol ezket a dolgokat hosszasan taglalják, azért mert te még nem ébredtél fel a MÁTRIXBÓL, azért sem én vagyok a felelős.

Szubrina 2020.04.02. 12:19:14

@Derontulon: Meg rasszista és homofób...ezeket a jelzőket aggatják az ember egészséges ösztöneire a neoliberálisok.
Majd rájössz, csak neked még sok idő, mire az agymosás elmúlik.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:09:53

@Szubrina: Na ezt a stílust nem értem. Mért nem lehetett volna azt írni, hogy az interneten simán előfordul, hogy két vagy több ember is ugyanazt a nicket választja, attól még nem vagytok azonosak? Vagy csak egyszerűen megírni a korod, ha már valaki ennyire kíváncsi rá? Mért kell, hogy mindig, minden hozzászólásodnál ömöljön a mocsok a szádból? Mire jó? Tényleg nem értem.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:14:49

@Szubrina: Egy kapcsolatban nem kell senkinek sem "behódolni". Egy kiegyensúlyozott kapcsolat két egyenrangú fél kapcsolata. Egy kapcsolatban nem szokás patikamérlegen figyelni, hogy ki milyen tulajdonságában több vagy kevesebb. Általában a hasonló a hasonlót vonzza, az "okos" ember az "okos" embert, de aztán nézegetni, hogy ki mennyire "okos", szerintem nem sok értelme van.

Szubrina 2020.04.02. 13:15:32

@Opportunista mikroba: Érdekes, h az ellen semmi kivetnivalód nincs, h érvek helyett egy vadidegen idióta picsa adatlapjával támadnak? Ugye?
Az már hogy is lehetne gáz és ha láttad volna, már másodszorra linkelgették ezt az adatlapot, amit azt se tudom honnan ástak elő, mert ha én beírom a gugliba, h szubrina, csak az én blogom és podcastomat dobja ki a kereső...
Hihetetlen igazságtalan vagy.
Teljesen természetes a reakcióm, alapvetően is egy nagyon szenvedélyes nő vagyok, de a másodperc törtrésze alatt basz fel, az efféle emberi butaság, amivel itt a kommentelők 90%-a újra és újra előrukkol.

Szubrina 2020.04.02. 13:17:45

@Zabalint: Kedves tőled, de én ezt nem élem meg virtuális bántalmazásként. Alapvetően itt nagyon buta emberek támadtak be engem, egyszerűen nem érnek fel a szintemre, az meg, h többen vannak:DDD
Kollektíve hülyék oszt jóvan.

Szubrina 2020.04.02. 13:25:59

@Opportunista mikroba: Ez nem vita tárgya, ez minden embernek saját vágyai és elképzelései vannak arról, h kire, mire vágyik. Ebbe végképp senkinek nincs joga beleszólni.
"Az ellentétek vonzzák egymást" Csak üres frázis mi?
Minden kapcsolatban van dominánsabb fél, csak sajnos manapság (de lehet régen is) a nők azok, én viszont egy ilyen szituációban nem tudok boldog lenni.

Ez végképp nem ide illő téma, nem tudom miért kell a fülénél fogva iderángatnotok a blogom témáját.
:O

Jól láthatóan nem tudsz erről semmit és másképp is gondolod...de ha megnézzük a válási statisztikákat, nyilvánvalóvá válik, h az elképzelésed, miszerint hű de egyenrangú mindenki egy párkapcsolatban megbukott.

Szubrina 2020.04.02. 13:27:40

-ez (átfogalmaztam, az meg bennemaradt)

Szubrina 2020.04.02. 13:28:40

@Derontulon: Oké egy 58 éves neonáci öregasszony vagyok. Most már nyugodt vagy?:D

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:30:12

@Szubrina: Én egy szót nem írtam a blogodról. Egyszer olvastam bele (onnan tudom a korodat), azt is szeretném elfelejteni.

Szubrina 2020.04.02. 13:32:09

@Opportunista mikroba: Akkor ne szólj hozzám! Köszi!

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:33:56

@Szubrina: Nem tudom a statisztikákat, én csak a magam példáját tudom hozni. Ameddig az ellentétemet kerestem, csak kudarcok értek, mert lehet, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de megmaradni már nem tudnak sokáig egymás mellett. Tudod, mint a viccben: Szép, szép a zsiráf, de otthonra nem kéne...
Amikor viszont megtaláltam az "olyan, mint én" férfit, akkor éreztem, hogy ez már jó lesz. Idén lesz a 20 éves házassági évfordulónk. (43 éves vagyok.) És még mindig nagyon jó vele.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:35:43

@Szubrina: Nem kifejezetten hozzád szólok, csupán a te hozzászólásodra reagálok. Nem teljesen ugyanaz. De már írtam egyébként korábban: semmi jogod nincs megmondani, hogy egy másik ember mit tehet, vagy mit ne. Ha nem tetszik, amit írok, egyszerűen ne reagálj rá. Ebből jobban érteni fogok.

Szubrina 2020.04.02. 13:38:27

@Opportunista mikroba: Ezt gondolod te, de ő vajon mit gondol erről. Hagyjuk is, biztos félrekefél, mint az összes többi. Majd lebukik egyszer, de sosem fogod ide beírni, mert ciki lesz.
Én nem az ellentétemet keresem, csak olyan férfit, aki becsületes és hűséges...még nem találkoztam eddig ilyennel és ez nem az én hibám, az egész társadalom egy beteg szar jelenleg a neoliberalizmus minden értéket tönkretett.

Bele se megyek, sokáig tévutakon jártam, h egy férfias férfira leljek pl. BDSM...
Hagyjuk is nem megyek bele, nem vagy érdemes arra, h meséljek neked itt magamról.

Szubrina 2020.04.02. 13:40:31

@Opportunista mikroba: Sajnos ha nem reagálom le, akkor azt fogják hinni azért teszem, mert nem tudok rá már mit írni, de én az örökkévalóságig tudok ellenérveket, cáfolatokat írni a faszságaitokra, kifogyhatatlan vagyok, mert ha egyszer igazam van, akkor igazam van.
Nekem aki vagyok Besenyő IV (igazam van) István.:DDD

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:49:51

@Szubrina: Szerinted minden férfi egyforma?

2020.04.02. 14:01:51

@Szubrina:
Hát nem úgy néz ki, konkrétan olyan dolgot nem engedsz el, amiben határozottan nincsen igazad. Nem azért, mert hogyan kell hagyni az autót, hanem azért, mert így és úgy is hagyhatják, erre bármikor számítani kell, és teljesen értelmetlen kiakadni rajta, ha valaki máshogy hagyta, mint te szoktad.

DFTT 2020.04.02. 14:02:21

@Opportunista mikroba: Inkább csak megtaláltad a boldogságot, amit ő az életében nem fog, mert nincs ember aki elviselné.
Nagyszerűen látszik minden irományából, keserű és nem kell senkinek.
Nem csoda, hogy szélsőséges is, azok szokták minden keserűségüket gyűlölet formájában levezetni olyanokon, akik rá se szolgáltak.
Na igen, így 60 felé már csak a koporsója színét választhatja meg, nem a társat aki kiáll mellette és szereti, aki várja otthon és aki biztonságot nyújt neki. Ezen az se változtatna, ha 40 alatt lenne, mert a keserűség az keserűség. Boldog, kiegyensúlyozott ember nem nyilvánul így meg sehol, ez mindig a boldogtalanság eredménye. Egyszerűen nárcisztikus, akinek csak saját maga számít és ezért nem is kell senkinek. A nárcizmus túl könnyen felismerhető, ezért nem marad mellette senki.
Viszont a nárcisztikus személyiségű ember nem hajlandó felismerni, hogy bármiben is téved, vagy bárki is jobb ember nála. Az egyszemélyes világában él. A beismerés a nárcisztikus embernek maga a halál, mert azzal azt is beismerné, hogy a személyisége torz és beteg.
Ha egy percre belegondolna, sírógörcsöt kapna a monitor előtt, mert ez óriási teher.
Amíg a többiek körülötte mennek a családjukhoz és tudnak mosolyogni, addig neki ennyi jutott.
Ez nem élet.

2020.04.02. 14:04:01

@Opportunista mikroba:
Közhelynek tartom az ellentétek vonzzák és a hasonlók vonzzák elvet is, a kompatibilitás számít, van olyan személyiség típus, amelyikből kettő hasonló kicsinálná egymást, meg van olyan két ellentétes is, illetve fordítva.

2020.04.02. 14:05:51

@Szubrina:
Statisztikailag a nagyon férfias férfiak nagyobb eséllyel kúrnak félre. A saját tapasztalataid pont ezért irrelevánsak ebben a tárgyban, hiszen olyat kerestél, aki megaláz, ők viszont azzal is megaláznak, hogy félrekúrnak. Jó eséllyel a hűséges típusú férfiakat meg nem veszed komolyan.

2020.04.02. 14:07:46

@DFTT:
Milyen az a torz személyiség? Én legjobban a "normális" emberektől tartok, mert ott biztosan van valami rejtett frusztráció, ami sokkal durvábban elő tud törni, mint az átlagos, valamilyen szempontból mindenképpen beteg emberekben, mint amilyen a többség.

2020.04.02. 14:13:29

@DFTT:
Egyébként ez nem nárcisztikus személyiségzavar. A nárcisztikusok kívülről nézve feltűnően normális emberek, minden szituációból úgy igyekeznek kijönni, hogy ők a jók, és ezt el is tudják hitetni a környezetükben a nem közvetlen közelükben lévőkkel. A párkapcsolatukban pedig a másik épp nem csak attól szenved, hogy őt kicsinálja a nárci, hanem hogy mindig úgy jön ki a dolog, hogy ő a szemét, és ezt a tágabb környezet is megerősíti.

Na most ehhez képest egy érzelmi dühkitöréses, nyíltan vélt felsőbbrendűségét hirdető, mindenkit fikázó, tévedését látszatbeismeréssel lezárni nem akaró kommentelő nagyon nem nárcisztikus. Ha az lenne, már valaki más lenne a kommentelők közül a céltábla, akibe ő rúgna bele a legaljasabb módon.

DFTT 2020.04.02. 14:21:37

@Zabalint: Pontosan az, amit most tapasztalsz.
Amikor valaki nem tudja elfogadni azt, hogy másoknak is lehet igaza és ő téved.
Csak ő tudja jól a vezetéstechnikai részt, mindenki más hülye.
Minden férfi ostoba, csak ő a normális.
Mindenki a mátrixban él, csak ő ébredt fel.
A torz személyiség torz gondolkodásmódot szül, aminek ez az eredménye.
Sokféle mentális betegség van, de a nárcisztikus személyiségzavar a legkönnyebben felismerhető, mert azt nem lehet rejteni. Ő meg van győződve az igazáról és ebben a hitében nem lehet megingatni. Ha ennek valaki ellentmond, akkor kényszeresen reagálnia kell.
Nem tudja magában tartani a véleményét, ezért kommentál annyit és annyi helyen.
Alvászavaros, ezért van fent még éjjel is, mert nem hagyta nyugodni valaki kommentje és reagálnia kellett. Fizikai tüneteket produkál, ha nem az övé lehet az utolsó szó, mert azt gondolja, hogy akkor a másik gondolatai győznek.
Nem kell hozzá pszichológus végzettség, hogy ezt felismerjük.

DFTT 2020.04.02. 14:23:10

@Zabalint: Az inkább a pszichopátiás, aki próbálja magát jó színben feltüntetni, hogy másokat manipuláljon. De elismerem, hogy a kettő között árnyalt a határvonal.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 14:31:28

@Zabalint: A vonz és a jó vele nem ugyanaz szerintem. Az embert nagyon sok minden vonzza, az ismeretlen, a különös, néha még a meglehetősen extrém dolgok is, de egy idő után magától "visszalép". A kompatibilitás jó szó. Mint a yin meg a yang. De ezek egymás kiegészítői, nem ellentétek.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 14:36:11

@Zabalint: Szerintem mindenkiben van frusztráció. Mindenkiben van valami, amit el akar fojtani, nem akar rá gondolni, vagy egyszerűen csak kellemetlen, amivel nem szeret foglalkozni. A probléma ott kezdődik, hogy valaki ezt le tudja-e intelligensen kezelni vagy nem.

2020.04.02. 15:13:38

@DFTT:
Tévedsz, a nárcisztikus személyiségzavart rejtik el legkönnyebben. Akinek nárcisztikus személyiségzavara van, azt jellemzően a külvilág nagylelkű, áldozatkész, jó embernek látja, míg a párja, közvetlen családtagja vagy munkatársa, aki szenved tőle, gecinek néz ki a külvilág szemszögéből, mert mit ugat, nem elég hálás azért, amit a nárcisztikus adott neki. Már amikor már felébredt az illető, mert sokáig magában keresi a hibát.

Amiről írsz, az nagyon nem nárcizmus, hanem egy fajta maximalizmus (nem tudja elengedni) kombinálva magatartászavarral és személyiség sérülésből fakadó frusztrációval (innen jön a minden férfi geci).

2020.04.02. 15:16:48

@DFTT:
A nárcisztikusok gyakran pszichopaták is egyben. A pszichopata része az az, hogy nem érez empátiát, nincsenek igazán érzései, csak tudatosan tanulja őket, hogy felhasználhassa manipulálásra. Nem minden nárcisztikus pszichopata, de az összes nárcisztikus a lehetőségeihez képest igyekszik magát jófiúnak feltűntetni, nem mindegyiknek sikerül, de az ritka, hogy valamelyikből a fröcsögő, érzelmi kitöréses szitkozódást hozd ki, ami Szubrinából hamar előjön.

2020.04.02. 15:19:12

@Opportunista mikroba:
Én csak azt akartam mondani, hogy az egymás kiegészítői lehetnek hasonlóak és ellentétesek is. Nem párkapcsolati, de szex példa, a szado és a mazo jók egymással a szexben, de két szado nem, míg más típusú szexuális érdeklődéssel meg lehet, hogy épp kettő nagyon hasonló embernek jó együtt.

2020.04.02. 15:20:41

@Opportunista mikroba:
A legtöbben nem kezelik intelligensen, szimplán csak elfojtják. Ez semmivel nem jobb, mint akiből folyton előjön, még nagyobb problémákat is okozhat.

DFTT 2020.04.02. 15:33:32

@Zabalint: Teljesen máshogy tanultam még a Kernberg-féle könyvből, de itt is más a jellemzés:
www.mayoclinic.org/diseases-conditions/narcissistic-personality-disorder/symptoms-causes/syc-20366662

Stimmel is rá szinte minden:

A tökéletes társat keresi, amit persze sose talál meg - pipa
Elvárja, hogy mindenki neki akarjon megfelelni - pipa
Elvárja másoktól, hogy kérdés nélkül elfogadják a véleményét - pipa
Fontosnak gondolja magát, akiért küzdeni kell - pipa
Többnek hiszi magát másoknál és azt gondolja, hogy mások úgysem érnek fel hozzá - pipa
Kisajátítja a fórumot és lenéz mindenkit, aki nem ért vele egyet - pipa
Nem hajlandó megérteni mások nézőpontját - pipa
Arrogáns, nagyképű viselkedés - pipa
Elvárja azt, hogy mások elfogadják a vérlázító stílusát - pipa
Arról fantáziál, hogy ő többre hivatott és felvilágosult (azaz felébredt, ahogy ő mondja) - pipa
Dühös lesz, ha nem fogadják el mások a szövegét - pipa
A vitapartnerének ócsárolásával próbálja magát jobb színben feltüntetni - pipa
Nem képes fékezni az indulatait - pipa
Kényszeresen reagálnia kell minden írásra, mert sebezhetőnek érzi magát - pipa

Ez annyira tankönyvi nárcisztikus személyiségzavar, hogy ihaj.

kéki béla 2020.04.02. 15:35:55

@Szubrina: bugris román kurva, téged már a disqusról js kiutáltak a hülyeséged miatt.

Szubrina 2020.04.02. 16:31:11

@Zabalint: Hát ez az, ha mindkét módon lehet hagyni miért támadtak rám ezren, h én vagyok a hülye, miközben a szakértő is ezt mondja, írhatták volna, h igazam van, de egyből hülyéztek, miközben miért jutna eszemben, h nem üresben van kézifékkel, ha én mindig úgy hagyom?

Szubrina 2020.04.02. 16:34:12

@DFTT: Te egy szerencsétlen, agyhalott senki vagy, ne akarj már diagnosztizálni és olyan dolgokat rámsütni, ami nem igaz. Eleve az én véleményemet támadták be,mert nem tudták elfogadni, holott a szakértő is velem ért egyet.

Szubrina 2020.04.02. 16:35:52

@Zabalint: Pontosan és azt se felejtsük el, h a pszihopata és a nárcisztikus egyedek is szinte kivétel nélkül férfiak.

Szubrina 2020.04.02. 16:37:41

@Zabalint: Ami én vagyok, az inkább durván kritikus személyiség, másokkal és önmagammal szemben is, ami a szuperérzékenységemmel függ össze...

heidt 2020.04.02. 17:29:40

@Szubrina: "... SZAKÉRTŐ mondja, nem kell egyesbe rakni a kéziféket sík terepen, ..."
Ennyit a hozzáértésedről!

A böffeneteidről pedig csak ennyi: Le style c'est l'homme

peter3374 2020.04.02. 17:34:19

@Szubrina: nem neked kezeletlen betegseged van, amit magadtol ugysem fogsz felismerni. El kene menned szakemberhez, mert ez magadtol nem fogod megoldani. Persze tudom erre most valami durva szidas es karomkodas lesz a valasz, engem amugy is gyulolsz mert ferfi vagyok es amugy is kizarolag neked lehet igazad....

Szubrina 2020.04.02. 17:47:51

@Zabalint: Ez nem igaz, ronda pasik éppenúgy megcsalják.
Nem akarom, h megalázzon, nehéz megfogalmazni mi is az amit keresek, de úgy érzem, h amit én keresek arra létezne számomra partner, számtalan bejegyzésben írok erről, ahol próbálom megfogalmazni, de érzéseket pontosan leírni nagyon nehéz. Írok arról is, h miért ábrándultam ki a BDSM-ből. Amit az emberek teljesen elprolisítanak...hányinger.

Egyébként, sosem értettem, h egy szadistának mi az élvezet abban, ha elver egy mazochistát, aki élvezi a verést, te ebben nem látsz logikai gixert?

P1sty 2020.04.02. 19:07:02

Aki bármilyen mac cuccot vesz, sikeres ember nem lehet.
(Pontosabban lehet, mert valamiféle csoda folytán nyilván úszkál az ablakon kidobható pénzben, ugyanakkor mégse, mert márka meg "imidzs" alapján vesz 4-5-szörösen túlárazott dolgokat, tehátegy debil balfácán)

Szubrina 2020.04.02. 19:15:21

@Cathie83: Itt mki troll rajtam kívül, nézd csak meg, hozzászóltam a bejegyzéshez, majd támadások tucatjait kaptam a sok lúzertől, én pedig végig megvédtem az igazamat, plusz alátámasztottam szakértői véleménnyel.
A troll az céltalanul provokál. Itt viszont én voltsm folyamatosan provokálni. Ha ennyire nehéz számodra a helyzetfelismerés, inkább kussolj!

P1sty 2020.04.02. 19:22:09

@qwertzu: hát nem tudom, én 5 éve tanultam vezetni, de nekem azt tanították, hogy leálításnál üresbe teszem és kézifék. Mellesleg ez a "berohad a kézifèk" meg "befagy a kézifék" ez kb 30 évvvel ezelőtti dolog lehet, nekem még minusz 15 fokba se fagyott be, meg 3 hónap állás után se "rohadt be" a kézifék....
Ja, és a kresz sze rint is parkolás esetén a kézifék használata kötelező, mivelhogy erre találták ki. Ha pedig a kézifék nincs megfelelő állapotban, a kocsi nem kaphat műszakit, mivelhogy a vizsga során a legfőbb ellenőrizendő dolgok közöttvan a fékek, így a kézifék állapota is. Azaz ha van műszaki, a kézifék kifogástalan állapotban kel, hogy legyen, így semmi sem indokolja a be nem húzását semmilyen körülmények között.
Ja, és az üreset is parkolás esetére találták ki, minthogy a kresz szerint haladás közben sebességben KELL lennie a járműnek (kuplungolni lehet, de üresben nem gurulhatsz).

P1sty 2020.04.02. 19:28:14

Ja és ha jól emlékszek, vizsgán a parkolásnál a kézifék be nem húzása azonnali bukást eredményező hiba.

P1sty 2020.04.02. 19:48:15

@Thule: hát nem tudom te hova valósi vagy. Én eléggé hegyvidéki vagyok, de csak a legjegesebb körülmények között teszem kézifékbe ÉS teszem egyesbe vagy rükvercbe, és az utóbbi akkor is csak extra óvintézkedés. Ha minusz 20 felett van és nincs 2 centis jégpáncél, akkor igen, 20%os emelkedőn is csak kézifék, mivel mindig van érvényes műszaki az autómon (nem a "megógyuk okosba' szervíztől), ezért a kézifék mindig MŰKÖDÖKÉPES állapotban van. (Azaz megfoja a kocsit emelkedőn IS).

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.02. 19:55:04

@Zabalint: magadból indulsz ki? Hülyeséget ne beszéljél. Kikérem magamnak a kollektivitást. Egyénileg írtam meg neki kedveskedéseim, melyek tényleg építőek-érdeklődőek, ha látod amit látni illene. Ha meg nem, ne tégy belém képzeletet, köszi.

Baszrina igazi művészlélek, elveszett és beteg, ahogy kell, nemmegtalálva még önmagát, csak a POFÁZÁS.exe fut, mert otthon megtanították, hogy az élet taposómalma nem kispálya, hát sikerült túl jól félreértelmezni a tanítást. Ezt láthatjuk most itt. Ha megleli önmagát - annál fogva párját és érzelmi otthonát - lenyugszik. Addig itt pörög. Lehetne sikeres is a metódus, de pont maga ellen dolgozik ezzel. Mindenki elkönyvelte hülyének, egyedül én érdeklődtem mi is ez. Némileg álkérdésekkel, mert nem először látom, viszont akárhányadszorra is ugyanazt látni. Ez meg szomorú, mert fejlődésre érdemes. Vagy nem, de abban neki is szerepe van akkor.
Egy őrjöngő plazma energiáját hozza e hasábokra, tartalom nulla, disznópásztor fíling 100%. Mi egyéb kellhet még. Kiaknázatlan mélytartalmak, csiszolatlan stílus. Biztos 22 éves, azokat szállják meg ilyen démonok. Némelyik kinövi, a többi nem, mert kevesebbet engedhet meg magának a szaporodó ráncok miatt, kevesebb kan áll sorban csiklószopogatásra. Egyébként tévesen sokszor a szexuális kellőségen mérik le, hogy milyen sikeresek (az egó, ugye). Keresi magát ez a lény, csak túl hangosan. Desok karaktert pazaroltam most erre, biztos velem sincs valami rendben és bárkivel sem, aki hozzá szól.

peter3374 2020.04.02. 21:53:20

Magyarorszagon az emberek onerzetesek es sertesnek veszik vagy megalazonak ha szakemberhez fordulnak... Pedig egy objektiv szakember hatalmasat tud segiteni, de inkabb szenvednek magukban evekeig.... A parok is, amikor nagynehezen elmennek terapiara mar altalaban keso.... Ha valakinek gondjai vannak magaval akkor nem szegyen segitseget kerni, amikor minden ferfi szemet, senki sem jo hozza, az emberek ellene vannak, akkor ideje szakemberrel beszelgetni, persze a sok onjelolt coach, elborult ezoterikus elmebeteg, josno csak ront a dolgon, de azokhoz meno elmenni pszichologushoz meg szegyen.....

peter3374 2020.04.02. 21:58:18

Az is jo kezdet, ha valaki kiirja magabol, de ott nincs ertelmes valaszreakcio, a trollok meg csak rontanak a dolgon, persze lehet menekulni a szexualis vegletekbe is, de az csak olyanoknak segit akik rendben vannak lelkileg....

Szubrina 2020.04.03. 00:29:55

@P1sty: Köszönöm! Erről papolok napok óta, én 14 éve tettem le a jogsit, de én is így emlékszem.
Amikor a szar mercimben állandóan kiakadt a bovden, akkor öcsém javasolta, h tegyem egyesbe és úgy álljak meg vele. Műszakin már nem ment volna át.
Vettem egy zsír új kocsit, teljesen jó benne a kézifék, most voltam éves szervizen, teljesen rendben találta a szerelő.

Hogy őszinte legyek itt megdőlnek az érvek, mármint, a szerelő és a szélvédőcserés balfasz is egyesben hagyta nekem. Miért tették ezt, egyesek azt írták, mert a szar régi autókhoz vannak szokva. Cseszd meg, akkor miért nem javasolják a tulajnak a kézifék javítását?

Egyébként én nem kérek a szerelőktől rózsát, meg szivecskéket, csak annyit, h úgy adják át az autómat, ahogy azt én is átadtam, ha pl. üresben, kézifékkel, akkor úgy.
Erre beszállok és indítanék, abban a hitben, h üresben van (kézifék ekkor még behúzva) erre leveszem a lábam a kuplungról, h becsatoljam az övem, belőjem a dzsípieszt és lefullad a kocsi, miért, miért, mert egyesben hagyták.

Ha már nem tudják úgy átadni, ahogy átadtam, akkor szólhatnának is, mutatom:
- Hölgyem bocsásson, meg de a tükröt, az ülést elállítottam, a váltót meg üres helyett sebességben hagytam.
- Köszönöm, viszlát! (egy zsák pénzt fizetek a szervizért, ez a legkevesebb SZERINTEM)

A VEZETÉSTECHNIAKI SZAKÉRTŐTŐL IS IDÉZTEM, aki szintén nem javasolja a sebességben hagyást megálláskor.

Mindenki lehülyézett, h megszokott a sebességben hagyás és én vagyok a hülye...aztán már az is baj, h gyújtás után, mielőtt beindítanám a motort kinyomom a kuplungot, nekem így tanították.

Persze, h dühösen reagáltam, amikor folyamatosan hülyéztek, közben végig igazam volt.

Szubrina 2020.04.03. 00:32:48

@P1sty: Én is "dombon" lakok, de azt már meg se mertem említeni nekik, mert a sík terepért is olyan trolltámadás ért.

Szubrina 2020.04.03. 00:53:22

@aptijankót kedvelő Kompínó:
Ha nem lennél ilyen idiótán elfogult VELEM SZEMBEN ( a már korábban kialakított tévképzeteiddel) akkor látnád, h egy teljesen normális kommentet írtam, amit tucatnyian betaláltak és hülyéztek, úgy, h nem is volt igazuk. (szakértői vélemény)

Nem azt írták, hmmm, te így csinálod, de nézd el a szerelőnek, mert ő régi (csak okosba' műszakin átmenő autókhoz van szokva) ezért tette egyesbe a ZSÍR ÚJ autódat, amit te üres/kézifék hagytál, ahogy azt tanítják. hanem konkrétan betámadtak.

Mi a legjobb védekezés? A támadás, igen, igen.

Azt írták hülye vagyok, h a saját autómba úgy szállok be, amit mindig üresben hagyok, h nem ellenőrzöm, h milyen sebességfokozatban van. (???)
Nah hát csezzegh, ha áll az a kurva autó milyen sebességfokozatban lehet vajh? Kizárólag üresben, azután teszem egyesbe, ha el akarok indulni.

De ment itt a támadás, nem szép módon, hát visszapofáztam, tudom, nem tehetem, mert nő vagyok és az okos (butageci) férfiaknak aztán egy nő ne mondja meg a tutit.

Mellesleg imádok vezetni, főleg az autópályán, beismerem parkolni utálok, főleg oldalra vagy oldalról hátra betolatni, de megállni csak tudok. Sőt, már a városban vezetést is egyre jobban viselem, bár oda tényleg nem ártana egy automata váltó, meg folyamatos zöldhullám (aki városban vezet az tudja, miről beszélek)

El sem hiszem, h valaha féltem a pályára menni, most meg a napom fénypontja a munkahelyre-jövés menés, egyszerűen imádom, pedig a legforgalmasabb, legszarabb minőségű.

Sőt azon gondolkodom, ha túl leszünk a koronán, elmegyek pályára versenyautózni.
Az M0-son sok kanyar van, tök jó beledőlni a kanyarokba a kis járgánnyal és fék helyett a gázt nyomni (amikor nincs ott épp más)...

Nem érdekel most már, ha beszólogat valaki.

Én egy őszinte nő vagyok és akkor is mindig felvállalom, ha bántást kapok a véleményemért, a végsőkig kitartok az igazam mellett.
Már megszoktam, h mindig mindenki ellenem van, mert másképp gondolkodom sok mindenről, mint az átlag ezért különleges vagyok...

Írták már rám, h depressziós vagyok, borderline-os, bipoláris, nárcisztikus...őszinte leszek skacok, senki sem normális, ha elolvasod ezeknek a betegségeknek a leírását, egy-két mondatban sztem magatokra fogtok ismerni.
Ki dönti el mi a normális és mikortól nem normális valaki?
A lélek, az nem egzakt tudomány. Minden ember más.
Ha szomorú vagy, akkor már depressziós?
Ha néha szomorú, néha vidám, akkor meg mániákus depressziós?
Tiszta gáz de tényleg.

Én ilyen vagyok, nyilván nem vagyok tökéletes, mindenkinek vannak hibái, hát nekem is, de ettől még a sebesség vs. kézifékes sztoriban igazam volt, ezt elvitatni nem lehet.

Te meg Kompínó, ha annyira segíteni szerettél volna, kár volt olyan bántóan hozzám szólni, meg hát ugye a baszrina kifejezés is elég degradáló, de ha annyira jóindulatú lettél volna, írhattál volna privibe is.
Viszont én nem érzem, h szükségem lenne segítségre, egyben igazad van, ha megtalálom a másik felem, megnyugszom, lenyugszom, viszont magamat már rég megtaláltam.
Az emberek többsége nem ismeri magát, én már hosszú évek óta tudom ki vagyok, mire vagyok képes és kire van szükségem és, h annak az illetőnek mit tudok nyújtani.

38 éves vagyok, de sokkal fiatalosabb a stílusom, élőben is (!) és a kinézetem is, ráncaim még abszolút nincsenek, a jó genetikának és a nem leterhelt családi életnek köszönhetően (hiszen se férjem, se gyerekem egyelőre).

Szubrina 2020.04.03. 01:32:39

@peter3374: Ha egy párnak terapeutára van szüksége, azoknak szét kell mennie. Ha szétnézel ebben a blogban megláthatod, h itt tényleg mindenki ellenem van és így nehéz lenne mást tapasztalni, mint, h mindenki ellenem van, ez nem betegség, hanem realista szemléletnek hívják. A valóság érzékelése, úgy, ahogy az éppen megtörténik.
Ha szükségem lenne orvosra biztos elmennék, de nincs, olvasd el, amit itt fent írtam a fiúknak, mert pont erről is szó esett, h minden ember más és nincs pszichológus, aki meg tudná határozni, h ki az aki még normális és ki az, aki már nem...100%-osan.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 09:47:03

Ó, domb, hát nem te vagy az a SINOSZ tag? Elfeledtem már a másik nicked. Falu és domb.., plusz valami polgármester lánya vagy vagy ilyesmi - jellegzetes attribútumok.
Nem írok privibe, mert ambivalens jelenség vagy és privátban inkább a taszítás kerül előtérbe.
Alapvetően egy örvény, ami vagy, így nem gondolom, hogy egy sztenderd hangú megközelítésre ne POFÁZÁS.exe-t kapna az ember. Tehát ne várd el. Több ilyen van, aki annyira befeszült az életharcokba már, hogy extrém az alapjárati reakciója, de elfelejti magán ezt meglátni, viszont az elvárásai meg emberi közeledésekről szólnak. Na hát ez így több, mint disszonáns. S persze a másik/mindenki van okolva. Ez a kommunikációs probléma gyökere.
A fiatalost azt elhiszem, a mindent elsöprő főmotívum az elég fiatalos, ja. Csak nem a jó értelemben. 38-hoz nem pofázás illik. Van egy vonal, amit figyelmedbe ajánlanék: elegancia. Sokkal elegánsabb a lét, mint nélküle. Ki gondolta volna. Eredő érzék sem árt hozzá, de némileg tanulható is. Nőknél kiváltképp nem hátrány, ha van belőle. Soxor nagyobbat szól, mint bármilyen felerősített pofázás.
A nárcizmus nem így néz ki, a bipolaritás talán. Mindegy is, ez már tökre off.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 09:48:51

@peter3374: jól nyomod a gondolatot, egyetértek velük, de a szakembert se gondoljuk túl. Sok a kókler, alkalmatlan.

DFTT 2020.04.03. 09:53:00

És a nárcisztikus személyiség legfőbb ismérve: megmagyarázza, hogy voltaképpen te vagy a hülye és csak azért viselkedik így, mert őt mindenki bántja. Eltorzítja a beszélgetés menetét, hogy az ember elbizonytalanodjon és másokban azt a hitet keltse, hogy ő az áldozat.
Mint amikor a kisgyerek megveri a másikat az óvodában, majd ő maga kezd el sírni, hogy szimpátiát generáljon másokban és a valódi áldozatot állítsa be rossznak.
Krokodilkönny-módszer.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 10:07:12

@DFTT: van igazságod. Ebben az egyénben mégsem ezt látom (fő gondnak). Közelről ismerem a nárcizmust és bár része amit írsz, összetettebb. De valamit csak tud, vele foglalkozunk.:D Amit persze saját, szakértői egónk fűt.
És nagy mellei voltak és az egyik, Telekomnál dolgozó őstag csöcsikének becézte mindig. Tuti ő az.
süti beállítások módosítása