Tékozló Homár

Szolgálati közlemény hol a Homár ügyben

2020.05.19. 17:03 | Homár Hilda | 866 komment

screenshot_2020-05-19_at_16_51_16.png

Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a Homárban, ezért próbálunk valami megoldást találni a megmaradására. Reméljük, sikerül. De az átmeneti időszakban sajnos csak rendszertelenebbül fogunk tudni posztolni.

Mondhatnánk, hogy That's all, folks! De még hátha nem. Legyen csuriban a ti kezetek is.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Opportunista mikroba 2021.01.13. 20:31:29

Ma is volt egy érdekes esetem. A boltban egy férfi szerencsétlenkedik a hűtött rész tolóajtajával, elhúzza, de az magától ugrik. Odamegyek, megfogom az ajtót. Mondja a férfi, hogy mindjárt megy. Mondom, nem sürgetem, csak segítek tartani az ajtót.. Azt mondja, azt nézi, hogy mi lehet itt a logika, merthogy... No, kiderült, hogy lehet X terméket venni egyesével meg 4-es csomagolásban is. És milyen érdekes, ha 4 szóló terméket veszel, az olcsóbb, mintha az egybe 4-es csomagolást veszed. Pedig elvileg fordítva szokott lenni. Csodálkozott. Én is.

ekat 2021.01.14. 21:41:51

@Opportunista mikroba:
Hát csak elvileg, mert elég sokszor láttam már fordítva. (Amire konkrétan emlékszem, az az hogy a NIVEA Q10 testápolóból a kisebb jobban jön ki mililiterre, mint a nagyobb.)
Lehet, hogy pont arra alapoz a kereskedelem, hogy az emberek úgyis nagyobbat gondolják anyagilag kedvezőbbnek, és nem számolnak / néznek utána.

Opportunista mikroba 2021.01.15. 10:12:02

@ekat: Számomra úgy lenne logikus, hogy egy bolt "értékeli", ha egyszerre sokat veszek, hiszen ha 4-et veszek, az nekik több bevétel, mintha csak egyet. És meg is mutatják az ehhez vezető utat azzal, hogy a 4-et már eleve egybecsomagolják. De lehet, hogy valahol hibázik a logikám :)

Snagal 2021.01.18. 12:24:16

@ekat: Nem szívesen védem a hazai videójátékos "sufni" boltokat mert a legtöbb sajnos rászolgál a feltételezéseidre, de az ilyen esetek nem feltétlenül áfacsalást vagy tisztességtelen magatartást rejtenek.
Az ilyen "kiadások" (ahol a vonalkód helyén a Not to be sold separately szöveg van) általában valamilyen promócióban használt verziók (össze van csomagolva kontrollerrel vagy géppel) - ezt sokszor már a disztribútor is így adja oda a kiskernek (pl. rajta ragadt az akció végén, vagy hiány van az adott címből stb) hogy "szétbontja" a csomagot (pl a konzol mellől kiveszik a játékot) és külön értékesítik a szoftvert meg a gépet.
Vagy a kisker maga is "dönthet" így, egyeztetve a gyártó hazai képviselőjével (- ha korrekt akar lenni).
Maga a szoftver ilyenkor ugyanaz a teljesértékű termék mint amin vonalkód van.
Külön számlát pedig szoftverekhez nem adnak, a pénztárgép nyugtáját szokták kiadni, és a "gondod" van a termékkel az nekik elég a beazonosításhoz. (online pénztárgépek miatt ha adott ilyen nyugtát akkor sokat mér nem trükközhetnek ezzel, lesz mögötte valamilyen számla a rendszerükben, csak ha nem kérsz áfás számlát nem állítanak ki névre szólóan).
Szerintem ezekkel semmi gáz nincs, még ajándékként sem - az már régen rossz ha valakinek számít, hogy az adott ajándékot "teljes" áron vetted-e vagy leértékelve stb. Simán vehetted volna egy másik cuccal együtt pl. ha több ismerős is van akiknek ilyesmit ajándékoznál és az egyikőjük mondjuk a bundleben lévő kontrollert kapja a másik meg a szoftvert. Nem látom ezen miért kéne az ajándékozottnak megsértődnie, ha olyasmit kap aminek egyébként örülne :)
De ha nem veszik vissza én elfogadom, nekem nem gáz ha ilyen felirattal kapok ajándékot ^_^
(ps: egy ideje nem updateletem magam kereskedelmi szabályokból de ha indoklás nélküli elállás mellé indoklást is mellékelsz akkor a kereskedő szerintem elutasíthatja az indokodtól függően, ellenben ha az indoklás nélküli elállás jogával élsz akkor nem tud mit tenni, mert az meg ugye kötelessége. de ez már csak mellékes, főleg ha a kereskedő nem tudja a szabályt :D )

Snagal 2021.01.18. 12:27:01

@Mitkeresekénittmegint: ahhoz a beszélgetéshez pont volt szerencsém... jesszus.
Nem gondoltam, hogy valakinek ez hiányozhat :)

Xezs7 2021.01.18. 14:48:37

@ekat: Teljesen egyenértékű.

Xezs7 2021.01.18. 14:51:30

@Opportunista mikroba: Én azt veszem észre, hogy egyre több ilyen "trükk" van. Szerintem a gyártók úgy okoskodnak, hogy az emberek már megszokták, hogy a több az mindig olcsóbb egységárra vetítve, és automatikusan a többet veszik. Na most ha ebbe kicsit beletrükköznek, akkor több a bevétel.

Xezs7 2021.01.18. 15:16:54

@ekat: Még annyit akartam erről mondani, hogy fogd fel úgy, hogy nem az a lényeg, hogy a terméket te mennyiért szerzed meg, mert az ajándék sokszor nem is feltétlenül ezért értékes valakinek, hanem azért, mert vetted a fáradságot hogy utánajársz a dolognak és megszerzed neki. Ezt meg úgysem lehet pénzben kifejezni.

Mitkeresekénittmegint 2021.01.18. 15:52:12

@Snagal: olyan cuki többször is elolvastam , végig *perverz ikonok*

ekat 2021.01.18. 21:25:37

@Snagal:
Nem is akartam rajta velük vitatkozni, azzal álltam el, hogy a netes vásárlás 14 napos elállássával, csak elmondtam, hogy miért is. :)
Na most én tudom, hogy hülye vagyok, még a saját anyám is azt mondja, (persze nem erre,) hogy túl becsületes vagyok, de én se nem ajándékozok el, se nem teszek pénzzé soha semmit, amit ingyen, vagy ajándékba kaptam. Nincs hozzá pofám, ha érted, mire gondolok. Vagy elajándékozom, vagy kidobom.
Másrészt, vagy éppen ezzel összefüggően, furcsállanám, ha valakitől olyan ajándékot (tárgyat) kapok, amire egy forintot nem költött, márpedig ez a felirat azt sugallja.
Van a tág családunkon belül egy (kétszer hétjegyűen kereső) házaspár, aki hírhedt arról, hogy rendszeresen ajándékokat ajándékoz tovább.... szerintem nagyon ciki. Nem baj, ha nem akarnak ilyesmire költeni, de akkor egyszerűen ne adjanak semmit....

ekat 2021.01.18. 21:27:06

@Xezs7: Végül az Alza-ban leértékelve csak 2.000-rel többért kaptam rendes példányt.

ekat 2021.01.18. 21:28:17

@Xezs7: Akkor adnék igazat, ha rendes példány nem lenne itthon beszerezhető... de az. :)

ekat 2021.01.18. 21:31:56

@ekat: Kiegészítés a Snagal-nak írthoz: az ingyen kapott dolgot ajándékozom el, az ajándékba kapottat pont hogy nem. Azt egy évre félrerakom kegyeletből, aztán kuka. :)
Úgyhogy pl. ajándékoztam már el velem egy Pilates-re járó csajnak Elextrolux-tól nyert merülőmixer-készletet, és dobtam már ki krokodilbőr táskát. :D

Mitkeresekénittmegint 2021.01.19. 08:17:31

@Snagal: amúgy én leveleztem Igivel évekkel ezelőtt, bírtam a spirituszt benne , teljesen korrekt volt a csaj. Érdekes volt látni valaki hogy épít fel egy személyiséget teljesen más irányba , dehát még fiatal, reméljük változik. Nincs erre sem garancia mondjuk. Kellékszavatosság talán. Hamár Homár.

Xezs7 2021.01.19. 11:19:42

@ekat: Látod, más szemében meg a leértékelt áru nem számít ajándéknak, mert micsoda dolog már, hogy te azon spórolsz, hogy valakinek örömet szerezz. Azért mondom, hogy el kell felejteni azt, hogy mi mennyibe került. Egy a lényeg: örömet okoz-e a dolog az ajándékozottnak, vagy sem.

Xezs7 2021.01.19. 11:21:12

@Mitkeresekénittmegint: Igi az Igazságos lenne, aki valami ügyvédtanonc vagy micsoda volt? Neki nem voltak nagyon gáz kommentjei, vagy igen? Ritkán járok már erre, korábban nagyon sokszor, úgyhogy csak nagyon nyomokban rémlik a csaj.

Opportunista mikroba 2021.01.19. 12:42:13

@Xezs7: Szerintem az is fontos, hogy valaki azért ad egy bizonyos dolgot, mert tudja, hogy azzal örömet fog nekem szerezni (mert ismer, és el is gondolkodott azon, hogy vajon minek örülnék őszintén), vagy csak találomra adott valamit, hogy ne mondhassák, hogy nem adott semmit. Az első esetben nekem pl. teljesen mindegy, hogy új, használt, leértékelt, kikukázott :))

Xezs7 2021.01.20. 10:08:02

@Opportunista mikroba: Pontosan. Ha pl egy anyának rajzol a gyereke valamit, legyen az akármilyen ronda és hitvány rajz, az anya szeme könnybe lábad és jobban értékeli mint a legújabb Gucci táskát. Nem az a lényeg, hogy mennyibe került, ezt el kell felejteni. Ez csak ilyen kapitalista izé amit az emberek fejébe ültettek a sok hülye reklámmal.

Snagal 2021.01.20. 10:09:09

@ekat:
"furcsállanám, ha valakitől olyan ajándékot (tárgyat) kapok, amire egy forintot nem költött, márpedig ez a felirat azt sugallja"
Ez "külsősként" tényleg tűnhet ilyen infónak, de valójában ez azt jelenti ami rá is van írva: nem eladható külön csak "csomagban". De itt ez nem azt jelenti, hogy ingyen van csak olcsóbb több terméket együtt venni mint az kerülne külön :)

De nem akarlak erről meggyőzni (főleg, hogy már meg is oldottad a dolgot), csak dolgoztam ilyen termékekkel, sokan félreértették a vonalkód helyén lévő feliratot.

De ha ettől jobban érzed magad, nem azok voltak a legtöbb homlokráncolást okozó vásárlók akik erre rákérdeztek vagy emiatt elálltak a vásárlástól. Volt siheder koromban olyan vevővel aki ugyanabból a szoftverból megnézte az összes készleten lévő példányt, hogy melyiken "szebb" a gyári fólia... és ezt úgy kell elképzelni, hogy tényleg percekig a szeméhez 10centire tartva forgat egy dvd tokot és elemzi mind a 6 oldalát, hogy a celofán szépen van -e rajta hajtogatva, majd 3-4 közül kiválasztja a legszebbet - jelentsen ez bármit is :D

Az ajándékozási elvekben én is @Opportunista mikroba -val értek egyet. Azt tartom jó ajándéknak, aminek örülök és szerettem volna venni én is magamnak - ebből tudom, hogy oda figyel rám az aki megajándékozott. Hogy ez mennyibe kerül mellékes - pl ha szeretnék egy kütyüt, de nincs rá pénzem, az ismerős meg pont a "kütyügyárban" dolgozik és előállítási költségen megszerzi nekem és azt kapom ajándékba nem fogom számon kérni tőle, hogy ugye a boltban vette meg, nem ám csak úgy elhozta dolgozói kedvezménnyel :) Ellenben ha kapok 300ezerért egy iphon-t miközben egyértelmű, hogy androidos vagyok akkor rendkívül csalódott leszek a negyedmilliós+ ajándékkal.

Snagal 2021.01.20. 10:10:14

@Xezs7: bezzeg ha anyának egy Gucci táskára rajozolna a gyerek... az az igazi tuti ajándék :D

Snagal 2021.01.20. 10:13:12

@ekat: "Úgyhogy pl. ajándékoztam már el velem egy Pilates-re járó csajnak Elextrolux-tól nyert merülőmixer-készletet, és dobtam már ki krokodilbőr táskát. :D "

erre 2 dolgot tudok mondani:

1) wtf is merülőmixer???
2) pilátesre kéne járni ha ott ilyen ajándékok pörögnek :)
Ha a szűk családot nem számítom én csak szaloncukrot kaptam ajándékba idén - viszont nem ajándékoztam tovább :D

Opportunista mikroba 2021.01.20. 10:23:48

@Xezs7: Én az utóbbi időben viszonylag sok "használt" dolgot vettem ajándékba, azért, mert amit kinéztem, és tudom, hogy imádná, egyszerűen ma már nem gyártják... Így megvettem használtam a MarketPlace-en, és szépen kicsinosítottam. Pl. így vettem régi, retró klasszikus orosz "keljfeljancsi" babát, és imádta a megajándékozott. Persze először újat próbáltam venni, de ilyet már nem gyártanak sajnos... Persze nem hajtok arra, hogy használt legyen, de tény, hogy tök sok jó dolgot ma már nem gyártanak...
De épp most van ellenpéldám is: magánember kínálta használtan 1600-ért, míg vadonatúj állapotban meg tudtam venni cégtől 990-ért.

Mitkeresekénittmegint 2021.01.20. 11:16:36

@Xezs7: Igi egy egyéniség volt-még itt is-de traktorral járt..:)) sza kétlem hogy ügyvédbojtár lett volna olyan itt talán az ősidőkben volt!?:)

Fakanál69 2021.01.21. 07:52:17

Többen jeleztük az oldalnak h ebből baj lesz ,mégse törölték.Azért nem semmi h szerintük az erős vényköteles gyógyszerek árulása okés...

Xezs7 2021.01.21. 15:10:25

@Mitkeresekénittmegint: Lehet hogy keverem egy másik csajjal. Nagyon régi időkből rémlik valaki aki ügyvédbojtár volt.

Xezs7 2021.01.21. 15:13:44

@Fakanál69: Nem lehet mindenkit megmenteni a saját hülyeségétől, és nem is kell. Ha valaki ilyen gyógyszerre vágyik orvosi felügyelet nélkül, hát hadd csinálja. Megjegyzem amit te ott látsz azon a képen, csak a jéghegy csúcsa. Személyes kapcsolatokban ennél sokkal durvább dolgok mennek. Pl rendszeres az, hogy a romon levő félhalott alkoholista kiíratja a gyógyszert TB támogatással, majd eladja valakinek, a pénzből meg piát vesz. És ezt mi fizetjük az adónkból.

Opportunista mikroba 2021.01.21. 16:22:39

@Xezs7: Olyan, mint a drog. Aki akarja, megszerzi... És különösebben bele se kell menni illegális vásárlásba. Szabadkai ismerősöm meséltem, hogy Szerbiában pl. a Xanax nem vényköteles. Kimész, megveszed, behozod. Teljesen legálisan :(

Opportunista mikroba 2021.01.21. 18:01:34

@Fakanál69: A stílusától eltekintve alapvetően igaza van abban, hogy az alkohol ugyanolyan veszélyes, mégis legális, és abban is, hogy rövid ideig szedve nem okoz gondot még a Xanax sem. Csak épp azt nem írja, pedig valószínűleg ő is tudja, hogy a benzodiazepinre pont olyan gyorsan rá lehet szokni, mint az alkoholra, és legalább akkora, ha nem nagyobb függőséget tud kialakítani. Ráadásul, aki kvázi "normális", csak van egy rossz periódusa, az orvoshoz fordul, aki fel is írja neki, amíg szükséges. Aki ilyen illegálisan szerzi be, az már komoly függő, esetleg már olyan mértékben függő, vagy olyan dózisban szedi, amit orvos már nem ír fel neki.

Fakanál69 2021.01.22. 06:29:45

A poén az volt h jeleztük neki h azért altatókat meg nyugtatókat postázgatni gyakorin keresztül egy kicsit visszás,de még neki állt feljebb.A lényeg az volt h az oldal egyértelműen tiltja az ilyen dolgokat ,mégsem reagált semmit...

Opportunista mikroba 2021.01.22. 10:20:10

@Fakanál69: Az ilyen embernek nem érdemes a lelkiismeretére vagy bármi hasonlóra alapozni, mert ő megnyugtatja magát azzal, hogy az alkohol is veszélyes, mégis legális. Az már komolyabb gond, ha maga az üzemeltető hagyja ezt.

ekat 2021.01.22. 14:31:24

@Xezs7:
Nem értek egyet, és ilyenről még nem is hallottam soha. Egyrészt lehet engedménnyel 'többet' venni ugyanannyi a dologra szánt pénzért, nem feltétlenül azt jelenti, hogy kevesebbet költ valaki. Másrészt senki nem tudja valamiről, hogy leértékelt áru-e vagy nem, ellenben a kétoldalt rányomott NEM ÁRULHATÓ KÜLÖN felirat eléggé árulkodó. :)
A férjem örült volna neki így is úgy is, és nyilván hitt is volna nekem, ha elmondom a sztorit, de egyszerűen ez nem az én szintem. (És ezt most nem bárkihez képest vagy nagyzolásként mondtam, csak tényként.)

ekat 2021.01.22. 14:38:29

@Xezs7:
Azzal, amit mikrobának írtál, abszolút egyetértek. Nekem életem egyik kedvenc ajándéka a nagybátyámtól kapott mosogatóhot való evőeszköztartó volt, amit rácsavarozott egy aljra, mert egyszer panaszkodtam neki, hogy ezek a vackok mindig felborulnak. :)
De az esetem számomra nem erről szól, hanem arról, hogy nem óhajtok résztvenni semmilyen formában seftelésben, hogy régi szóval éljek. És igen, az ember nem ajándékoz ilyet; de mivel ez esetben a szerelmetes férjemről volt szó, amúgy simán megtehettem volna. De én ilyet se neki, se másnak nem ajándékoznék, akkor sem, ha csak a külső borításon lett volna az a duma, és leszedhettem volna róla.
Hamburgban se mentem a Billstrasse-ra soha kamionról (uszályról) leesett dolgokat venni. :)

ekat 2021.01.22. 14:44:27

@Snagal:
Tudom, hogy mit jelent a not to sold separately, de ebben az esetben a PS4-eshez adtak pluszban filmet, a férjeméhez is volt valamilyen. Anélkül is ugyanannyiba került volna.
Elég sok Clinique-csomagot veszek, és volt már, hogy gondolkoztam a szétszedésén és úgy elajándékozásán, de pont a felirat miatt tettem le róla. Pedig tényleg pénzembe került.

ekat 2021.01.22. 14:46:54

@Opportunista mikroba:
Én is vettem már a férjemnek vele egyidős, 1961-es rádiót a Vaterán. :) Gyönyörűre meg is csinálta, és persze meg is javította.

Opportunista mikroba 2021.01.22. 16:09:34

@ekat: Nyilván az, hogy "olcsóbban vettem", nem mindegy, hogy mit takar. Én mostanában azért kaptam rá a MarketPlace-re, mert egy csomószor van, hogy valaki szinte teljesen újat árul (mittudomén, megnézte, egyszer hordta, egyszer használta, ajándékba kapta, de nem tetszik neki stb.), ugyanakkor a bolti árhoz képest ezrek (néha tízezrek) a különbség. Vagy pedig feltúrta a padlást, miből lehetne egy kis pénzt csinálni - na itt meg fantasztikus kincsekre lehet néha bukkanni. Egy idő után az embernek egyébként már "orra van" ahhoz, hogy hol kamuzik az eladó, és hol őszinte. De pl. ételt, pl. csokit csak boltban vásároltat adok ajándékba.

Xezs7 2021.01.22. 19:04:06

@Opportunista mikroba: Mindig vicces mikor egy kisebbség megmagyarázza a többségnek hogy miért hülye (gondolok itt a feltöltő kommentjére). Ez a mindenki azt vesz be amit akar szöveg meg azért szar, mert utána TB-re gyógyítják az illetőt az én pénzemből meg ne rohangáljon az utcán tépett hajjal késsel a kezében. Mellesleg a sok alkoholistát sem gyógyítanám TB-ből. Az ilyenek azt felejtik el sokszor, hogy az alkohol alapvetően egy ízélményt ad (na nem a kommersz körte) tehát kulináris élvezet, míg a gyógyszer meg a drogok csupán a kábulást segítik elő. Nem mindenki azért iszik hogy kábuljon, hanem mert szereti annak a piának az ízét. Ha rajtam múlna, a kommerszeket én simán betiltanám, mert azoknak semmilyen kulináris élvezeti értékük nincsen.

Xezs7 2021.01.22. 19:06:58

@Opportunista mikroba: Az ilyen ösztönlény, nincs neki lelkiismerete. Azt is teljesen letojja, ha az ügyfelei belehalnak a dózisba, lesz neki másik. Csak azért vagdalkozik hogy ne tűnjön akkora tuskónak. Sima mezei díler, nincs mit szépíteni ezen. Viszont ahogy írtam, az embereket nem lehet maguktól megmenteni. Ha van olyan hülye, aki orvosi ellenőrzés nélkül szed ilyen szarságokat, hát hadd tegye, majd kipusztul.

Xezs7 2021.01.22. 19:08:30

@ekat: "senki nem tudja valamiről, hogy leértékelt áru-e vagy nem" Tehát ha nem tudom nem fáj?

ekat 2021.01.26. 22:12:40

@Xezs7:
Mint már mondtam, abszolút nem látom be, mi a probléma a leértékelt áruval, mondjuk kb. tízezret szánok valakire, és így abból 12.000 értéket tudok venni. És nyilván nem a minősége miatt, hanem akcióban leértékelt áruról van szó. Ez ha tudom, se fáj, se nekem, se másnak, miért fájna?

ekat 2021.01.26. 22:14:49

@Opportunista mikroba:
Arrafele nem jártam még, igazából csak akkor nézek valamiből használtat, ha nem találok belőle (megfelelő) újat. :)

ekat 2021.01.26. 22:20:29

@Xezs7:
Most gondolkoztam, tudod az én alapvető problémám az egész eredeti felvetésemmel az, hogy szabályszerűen irtózom a csalás / nyerészkedés / seftelés / ügyeskedés / okosban-megoldás minden formájától. Nem tehetek róla, így kódoltak. :) Nem is leszek gazdag soha. :)
A leértékelt dolog viszont sehogy nem jön ehhez az egészhez.

Xezs7 2021.01.29. 10:59:46

@ekat: Így már értem. A seftelést én is utálom, sőt maga ez a szó, hogy "ügyeskedés" nálam már kapásból kiveri a biztosítékot. De mint mondottam, nekem a te konkrét eseted még beleférne, viszont elfogadom, hogy neked meg nem.

Mitkeresekénittmegint 2021.02.02. 11:57:25

@Club Sandwich: én is álltam peronon pár órát mer' kaptam levelet itteni nicktől akit addig nagyon kedveltem /pedig mindenki cikizte! / több hónap felszívódás után,...hogy találkozzunk..annó hat éve kb.. csakhát nem olvastam már mailt feladtam pont előtte....oszt oké este kilenckor ott topogtam , senki nem volt otthon. később megismételtem mert nyitva volt a fürdőszobaablak ebből gondoltam mégsem ment el más országba..Párszor megismételtem random a mutatványt egyszer mákom volt a szomszéd néni költözködött, érdekeseket mesélt többek közt azt is hogy voltak tanúzni a rendőrségen. Ki hinné!!!? :(..mire megkérdeztem miért: "jobb ha nem tudja!! " jaaa a keresztrejtvény hiányzó betűi itt kerültek helyére. Ja meg mesélt a hétvégi balatoni barátnőről is ami megmagyarázza miért nem volt ott a homártalin! hétvégente és egyéb összeröffenéseken sem.. Érdekes dolgok ezek valóban. Hálistennek azóta boldogan élünk egy -itteni cimborám szerint- BruceDillisre "kiköpötten hasonlító" személlyel és kétéves tündérszép kislányunkkal úgyhogy mindenki bekaphatja a befanámat :D :D

Mitkeresekénittmegint 2021.02.02. 12:17:28

@Fakanál69: azoknak hiába. Én is egyszer, vallásgyalázás ment húsvétkor. De olyan szinten hogy pffff. Szerintem az összes kérdést az unatkozó adminok válaszolják meg első körben amúgy :P rég nem olvasom. Azt sem.

Mitkeresekénittmegint 2021.02.02. 13:17:26

@Xezs7: óhh mi forralt borozunk, a nagyfiam továbbítja nekem mindig a borokat , utálja, söröznek néha /nagykorú már pár éve!!/ nincs jobb esténként egy forró khmm fűszeres bögre kiforralt! Bruce szerinte istenkáromlás kiforralni az alkoholt belőle de ő jobb ha nem szól mert annó a partiőrség is kereste, ouzo és vízibicikli nem fér össze XDD az Árpád-híd oldalán található graffitik a Duna felett erősen! is az ő művei, részben. Hajlamos képregényhősre inni magát vagy mi a f.sz. aztán a Momentumnak kezd írogatni. Ajjj.

Mitkeresekénittmegint 2021.02.04. 15:01:41

@Club Sandwich: de gyorsnak teccett lenni újév óta, nocsak. ; Más is érintésvédelmi blognak olvassa belépéskor a homárt??:))))

maga_egy_állat 2021.02.07. 10:47:29

@Mitkeresekénittmegint: Szevasz Manyecs! Gyermek? Gratulálok! Milyen volt újrakezdeni? Már fogysztóvédelmi szempontból? :)))
Százezredes?

Mitkeresekénittmegint 2021.02.10. 13:19:16

@maga_egy_állat: kérlek ne offoljunk !!! ..xd Ez kb úgy hangzott hogy "milyen volt d..ni évek után" de kösssszépen.Te az A betűs vagy aki élőben Z betűs ugye..

Xezs7 2021.02.11. 12:24:12

@Mitkeresekénittmegint: Ezek az interneten szövődő barátságok többször nem sikerülnek, mint ahányszor igen. Nem is értem, miért gondoltad hogy ebből bármi jó kisülhet. Interneten mindenki azt hazudik magáról, amit csak akar. Háry Jánosok tömkelege.

Opportunista mikroba 2021.02.13. 14:15:18

@Xezs7: Ezzel nem értek egyet. Igen, az interneten valóban mindenki azt hazudik magáról, amit akar. A kérdés nem is az, hogy ez igaz-e (mert igaz), hanem az, hogy meg lehet-e különböztetni a hazudósokat a nem hazudósoktól. Sok-sok-sok év netezés után azt mondom: egyértelműen igen. Én sok barátot szereztem a net segítségével (meg a férjem is...). Számomra a net egy lehetőség.

ekat 2021.02.13. 18:28:49

@Opportunista mikroba:
Én férjet is így szereztem. :) (Nem párkeresőn, hanem az Index fórumán, egy 2005-ös topictalálkozón láttuk egymást először.)
Biztos van, aki hazudozik, de én is jópár embert ismertem még a férjemen kívül is, és egyikük sem hazudozott semmiről. Szerintem aki normális ember, az a neten is normális ember.

Opportunista mikroba 2021.02.14. 15:56:59

@ekat: Úgy fogalmaznék: aki megtehetné, hogy teljesen másnak mutatkozik, mint ami a valóság, mégsem teszi ezt, azzal nagyon nagy baj nem lehet. Pl. itt, a Homáron is simán tudnék mondani embert, akivel abszolút találkoznék élőben is, és tudom, hogy nem érne nagy meglepetés, mert olyan lenne, mint ahogy ide ír.

Opportunista mikroba 2021.02.14. 16:02:13

@ekat: Nekem anno egy fórumos találkozón mondták, hogy "pont olyan hülye vagy élőben, mint a fórumon". Ennél szebb dicséret nincs :))

Mitkeresekénittmegint 2021.02.15. 10:05:37

@Xezs7: Üdv. a csapatban.:) A jó tanács olyan mint a kórházi hányótál: mindig későn érkezik.

CsakBob 2021.02.20. 15:28:02

Ezek szerint nem jott ossze.

Mitkeresekénittmegint 2021.02.21. 17:36:20

Igen. Még megvan a vesém és élek....Mi a rákért..homárért kapcsolja ki a T.Szolgáltató a telószámom- "kérésemre" minden értesítés nélkül 16 év után?? Ráadásul csak a lottózóban tudtam feltölteni :O nem tudtam belépni a külkerbankba. Nem azért mert orrba b@szott az ajtó hanem mert nem kaptam sms-t sem...
Ott is csak férfiak dolgozhatnak..

Mitkeresekénittmegint 2021.02.22. 10:52:54

@Xezs7: mivel húsz évig voltam házas, akkor még neTT sem volt a pórnépnek, nem tudhatom hogy megy ez manapság.. a mostanival viszont 40+ éve laktunk egymással szemben száz méterre sem , a judóedzéseiket néztem végig 12 évesen a miénk után..:))@maga_egy_állat: amúgy nem tudok lehajolni már meg 80 centis ruhákat hordott mikor járni kezdett, így négykézláb közlekedtem utána mint egy kézműves juhászkutya kb. nem tudok 90 fokos szögben járni na! Szerintem előtte sem tudtam dacára hogy még mindig bringával járok most is..; tűzszerész-gyerek ill.akcióhős: a kockákat nem átlépte hanem lassan , a fotel hátuljához tapadva , oldalazva lépegetett!! Honnan látta??? :)) Ennyire senki nem részeg soha otthon. Na haladjunk tovább...

Opportunista mikroba 2021.03.01. 08:41:51

Helló, homárok, hogy ityeg? Mindenki elhallgatott. Itt a szép március.

Mitkeresekénittmegint 2021.03.01. 09:55:07

@Opportunista mikroba: gyön a Húsvét: Hilda ül a fűben, és körülötte a nyúllá vált nickek ugrálnak: egyesek szőrmekalap, mások kesztyűsbáb formájában kitágult ánusszal ezt vizionálom...más nem lehet.

Tehetséges ugandai buzi 2021.03.01. 23:55:44

@Mitkeresekénittmegint: Ugyammá', néha még engem is ideesz a fene, bár én sem tudom, miért... Romantikázás? Régi szép idők? Who knows...

Mitkeresekénittmegint 2021.03.02. 10:35:23

Húúhh. XXXDDD láttátok a nyilatkozatot? Lehet kommentelni??

Mitkeresekénittmegint 2021.03.02. 10:36:41

@Tehetséges ugandai buzi: 2016-os poszt ecséééééém :)))))))) No.

Opportunista mikroba 2021.03.02. 18:36:18

@Mitkeresekénittmegint: Az a nyilatkozat akkor most mi az? Értem, mi áll benne, de most akkor ez itt így hogy?

Navarone 2021.03.03. 13:44:35

Na mi van már, Homár?

Az Index ugyanúgy megy tovább, a kamusztori kipukkadt, mi lesz a bloggal?

Xezs7 2021.03.04. 19:55:10

Fú de gáz az a nyilatkozat :) A Homár becsicskult.

Lorrh 2021.03.05. 08:05:56

@Xezs7: miért? A fehérarany az nem ezüst, jogos! A fehérorosz sem maláj. A fehérmájú sem izotóptemető.

Tehetséges ugandai buzi 2021.03.05. 13:21:28

@Mitkeresekénittmegint: Kerestem az eredeti, 2016-os posztot, de nem leltem nyomát. Tán úgy, ahogy van törölték, hogy puszta létével se sértse senki vélt, vagy valós jó hírnevét...

Tehetséges ugandai buzi 2021.03.05. 13:25:32

@Mitkeresekénittmegint: Hát ez van, olybá tűnik, hogy a hazai bíróságok malmai ilyen öt éves átfutási idővel őrölnek meg egy jó hírnévhez fűződő helyreigazítási kérelmet.

Club Sandwich 2021.03.09. 22:27:13

Most akkor az lett, hogy a gyuru megiscsak feherarany volt, es a posztolo probalt ugyeskedni, vagy pediglen a susogosmackos vallalkozso birta jobban a procedura finanszirozasat?

Mitkeresekénittmegint 2021.03.12. 09:32:48

@Tehetséges ugandai buzi: én sem!! Igazából Hilda "itt szerveződjék a buli, ha kérhetném" posztján röhögtem kb az is akkori , ja nem..2014 október..

Mitkeresekénittmegint 2021.03.12. 09:44:46

@Opportunista mikroba: Én nem tudom!:) Utálom az aranyat a jeggyűrűmet is a fogorvos fúrta le egyszer mert kosárlabdáztunk és az akkori párom ellőtte az ujjam ,olyan átlövése volt fél pályán át ízületBE tört bele a csont.. ..húsz percig fúrták közben forrósodott persze jó mulatság volt próbálták hűteni a dokinő frankón jól szórakozott na AZ igazi arany volt!!....a BSE-ben játszottam jó pár évet ifiben..az első hogy mindent! leveszel fülbevaló, gyűrű pláne!!!.....én az ezüstöt imádom!! alpakkát. Amúgy nagyapám szobrász 89 éves volt minap ő bronzzal gyárt... Múltkor egy liba aranykoronát ! is hirdetett a fészen valami hirdetésben a vastag bikacsökök /fukszok/ mellett, gondoltam húzd le magaddal együtt a budin! ! :)
@Club Sandwich: ott sem voltam, ugye ; fehérszaranyért mindenki Törökbe' jár, fúúú de utálom az aranyat.. fogalmam sincs ezt most a blog-hu járassa vagy mi ? Az a legrosszabb mikor zuhanyzás után a fürdőszobaszőnyeget vizesen hagyják , olyankor felbődülnek a fürdőszobában te meg nem érted mi van. Érted. Vagy nem. Mind1. Aranyos sztori. Reméljük valami értelmes poszt is lesz már!

Mitkeresekénittmegint 2021.03.12. 09:59:40

bringazas.hu/hirek/budapest/marcius-13tol-minden-hetvegen-a-kerekparosoke-a-pesti-also-rakpart/?fbclid=IwAR0GQ-8avSJwoGT8xtlOHgKPeinqdlGpfrpcTtgMyw9ugGPpC6cx_nDk2Ak
én nem ajánlom a görkorizást, három éve akkorát estem arrafelé hogy szerintem elrepedt egy bordám. Álló helyzetben. A parkolóban. :))))) Minden hétvége akkor ez most már szombaton is így lesz?? Elkezdődik a Lánchíd felújítása keddtől,yeahh!

Mitkeresekénittmegint 2021.03.12. 15:17:58

@Mitkeresekénittmegint: Na. A Sanya lefújta a nyíltrakpartot /rend lesz ugye/..

killerkaller 2021.03.14. 22:38:22

Négy és féléves sztori sikeresen lezárult. Húbammeg, ez nem semmi.............
Hiába az Árkádhatás működik......

AtiSnatch 2021.03.25. 11:00:35

Ez még megvan? Ja, nincs. :D

Fakanál69 2021.04.01. 13:38:31

Ezt az oldalt is a kovid áldozatai közé sorolja ceci néni,vagy simán az alapbetegségébe halt bele,esetleg a felcsúti mutáns az oka?

Club Sandwich 2021.04.03. 01:30:13

@_atpijkamo_: @gdobo76: Egy eve ilyenkor meg naponta jottek a jobbnal-jobb posztok... regiszepidok, ilyesmi.

Mitkeresekénittmegint 2021.04.07. 13:39:56

@Club Sandwich: Csak a szádban olvad nem a kezedben höhhhööö. @_atpijkamo_: Ne bőgj.

Mitkeresekénittmegint 2021.04.08. 09:31:34

@Club Sandwich: parancsolj, emlékeim szerint itt-is-voltam a kézműves étcsokinyúllal..
mondjuk szar volt a felvágott akkor nyáron de akkor sem érdemli meg XD bpiautosok.hu/video-oriasi-tuz-tombol-szentendren-kigyulladt-a-hev-megallonal-levo-spar/?fbclid=IwAR3B3OTJWOoxrQ0FU4hBm-TDmLRoSdiMoWGyyd9YyuW8W_EgAQ75dKaNcnQ

SH4RK 2021.04.22. 10:05:38

Nem divat a fogyi védelem.

Club Sandwich 2021.04.28. 16:06:43

No, az utolso valodi Homar-poszt pont ma 1 eves :) Hepiborthdej :)

Club Sandwich 2021.05.19. 13:27:08

Ez a poszt is egyeves lett, eljen sokaaaa :)

SH4RK 2021.05.19. 23:12:10

Meghalt a homár, éljen soká az igazságtalanság.

Opportunista mikroba 2021.05.27. 17:23:17

Ha meghalt a homár, meg lehet enni?

Mitkeresekénittmegint 2021.06.02. 14:47:07

@Opportunista mikroba: Én nem tenném :))) Most azon röhögök hogy a Szubrina nick azt írta egy poszt alá..."a mikrofont állvánnyal együtt vettem meg" hogy én miért nem vagyok meglepődve..@AtiSnatch: azt a sz.r fosbukk csopi megvan még ahonnan kitiltottatok-miután előtte három héttel kiléptem, sebaj lol ikszdé ikszdé - ahol a bitagyú az exe farkának méretét emlegette??? Húhh anyám. Oda kellett volna valami véd. Gátvéd. Hátvéd, érted, hátvéd hadd szóljon xddd

Mitkeresekénittmegint 2021.06.02. 14:48:36

@Club Sandwich: Te ne hari, te mit szoktál szívni?? :))) elhomározott? Egy éve nem volt poszt? Durva. Kb olyan durva mint egy elázott fürdőszoba-szőnyeg. :P

Mitkeresekénittmegint 2021.06.02. 14:53:21

@Club Sandwich: Na és? Én legalább megtanultam a falon mászni a magasföldszintre, ha én levelezni akarok valakivel FOGOK is ..ott legalább célba ért a levél. Igaz más olvasta jót röhögött a Zérókomponista névnél XDDDD /ikszdé/

Club Sandwich 2021.06.04. 23:44:12

@Opportunista mikroba: Azt csak akkor szokas, ha te magad gyilkoltad meg ;)
süti beállítások módosítása