Tékozló Homár

Hoztam visszatérítést, meg nem is

2020.04.28. 11:00 | Homár Rezső | komment

bravofly-customer-service-phone-number-1280x720.png

Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon helyesen, közvetlenül felkeresték a Qatar-t, kiderült: már hetekkel hamarabb visszatérítették a teljes összeget, egyenesen az utazási irodának. A sztori 3 hete áll, mi is írtunk a Bravofly-nak, a válaszukkal frissítünk.

A következő történettel úgy érzem nem vagyok egyedül, ugyanis a mostani COVID szituáció általi járat törlések és visszatérítések mély vízében evezünk épp mi is. 

Még a vírus kirobbanása előtt vettük jegyünket Budapest Bangkok járatra április 6-16 időpontokra. Mivel csak adott időpontokban tudunk menni nyaralni ezért próbáltuk megkeresni a legjobb lehetőséget az utazásra. Skyscanneren a Bravofly oldalán árult jegyek a Qatar járatára voltak a legkedvezőbbek, amik még utazási időben is optimálisak voltak. Békeidőkben nem voltak igazán problémáink ezekkel az „utazási irodákkal” ezért is mertem megvenni a jegyeket.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása