Tékozló Homár

Jól megitattak a túró mesterei

McCarter a.s./Crio Activ

2005.06.08. 12:39 | szily | 1 komment

Úgy tûnik, ez egy lelkesedõs nap, de nem jövünk zavarba.

A szlovák élelmiszeripar lassan felzárkózik a kínai és az izraeli mellé a házi toplistánkon, ezúttal egy rostosüdítõ-családdal bizonyítottak a szürke panelházak és a túró mesterei. Véletlenül tettük a kosárba a Super Sarok éjjel-nappaliban a Crio Activ feketeribizli-csipkebogyó kombót, de olyan meggyõzõ volt, hogy másnap már tudatosan próbáltuk ki a grapefruit-lime-citrom mixet, aztán csak sóhajtoztunk, mint az egyszeri vakond a fizetési szalag láttán. A Crio italok ugyanis baromi jók, extrém meleg idõben különösen.

Most ugyan csúnya fagyok vannak, a kedd éjszakai harcsázáson majdnem odavesztünk, de ha egyszer végre látszatja is lesz az üvegházhatásnak, újra lehet próbálkozni a Crióval.

A ribizlis verzió hozza a kötelezõt, igényesen büdöskés, jó savanyú, ugyanakkor édes, a nehezen definiálható, marha kellemes ízhatást pedig a csipkebogyónak tulajdonítottam, teljesen önkényesen. (A gyümölcstartalom 36 százalék. Ez talán kevésnek tûnik, de a túl tömény ribizlilé már ihatatlan savanyú izé.)

A klasszis dobás ugyanakkor a citrusmix. A zöldcitrom eleve felpezsdíti, a grapefruittól jó fanyar, de az übertrick a menta hozzáadása. A magyarság teljesen érthetetlen módon negligálja ezt a csodafûszert, ami egyformán (mármint azon belül egészen eltérõen) megy hússal, salátával és üdítõvel. A citromlé hatását az egekbe emeli, a frissítõ hatás több minbt meggyõzõ és a gyerekek is rábuktak. Ebben 50 százalékos a gyümölcstartalom.

És még egy bónuszajándék, csak homárolvasóknak: a legmelegebb nyári napon töltsön meg egy poharat harmadáig tört jéggel, töltse föl tejjel, majd löttyintse fel mentaszörppel (kábé ötödannyival, mint amennyi tejet csorgatott.) Jó hûsölést!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása