Úgy tûnik, ez egy lelkesedõs nap, de nem jövünk zavarba.
A szlovák élelmiszeripar lassan felzárkózik a kínai és az izraeli mellé a házi toplistánkon, ezúttal egy rostosüdítõ-családdal bizonyítottak a szürke panelházak és a túró mesterei. Véletlenül tettük a kosárba a Super Sarok éjjel-nappaliban a Crio Activ feketeribizli-csipkebogyó kombót, de olyan meggyõzõ volt, hogy másnap már tudatosan próbáltuk ki a grapefruit-lime-citrom mixet, aztán csak sóhajtoztunk, mint az egyszeri vakond a fizetési szalag láttán. A Crio italok ugyanis baromi jók, extrém meleg idõben különösen.
Most ugyan csúnya fagyok vannak, a kedd éjszakai harcsázáson majdnem odavesztünk, de ha egyszer végre látszatja is lesz az üvegházhatásnak, újra lehet próbálkozni a Crióval.
A ribizlis verzió hozza a kötelezõt, igényesen büdöskés, jó savanyú, ugyanakkor édes, a nehezen definiálható, marha kellemes ízhatást pedig a csipkebogyónak tulajdonítottam, teljesen önkényesen. (A gyümölcstartalom 36 százalék. Ez talán kevésnek tûnik, de a túl tömény ribizlilé már ihatatlan savanyú izé.)
A klasszis dobás ugyanakkor a citrusmix. A zöldcitrom eleve felpezsdíti, a grapefruittól jó fanyar, de az übertrick a menta hozzáadása. A magyarság teljesen érthetetlen módon negligálja ezt a csodafûszert, ami egyformán (mármint azon belül egészen eltérõen) megy hússal, salátával és üdítõvel. A citromlé hatását az egekbe emeli, a frissítõ hatás több minbt meggyõzõ és a gyerekek is rábuktak. Ebben 50 százalékos a gyümölcstartalom.
És még egy bónuszajándék, csak homárolvasóknak: a legmelegebb nyári napon töltsön meg egy poharat harmadáig tört jéggel, töltse föl tejjel, majd löttyintse fel mentaszörppel (kábé ötödannyival, mint amennyi tejet csorgatott.) Jó hûsölést!
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.02.25. 15:28:02