Tékozló Homár

Õrizze meg parkolójegyét 5 évig

2006.02.23. 08:49 | jackyll | Szólj hozzá!

Ugye mindenki atombiztos széfben õrzi a bomlásveszélyt elkerülendõ két példányban fénymásolva összes számláját és jegyét az örökkévalóságig? Péter nem készült ennyire, ezért eléggé megcsapta, hogy a Centrum káefté a múlt ködébõl állt elõ egy követeléssel:

Tegnapelõtt (2006/02/21) kaptam a Centrum Parkoló Kft.-tõl egy felszólító levelet, hogy 2001/07/27-én 16:53-kor az akkor tulajdonomban lévõ autóval a Dohány utcában parkolójegy nélkül várakoztam. Fizessek be 5855 Ft-ot, vagy mutassam be az akkorra, oda érvényes parkolójegyemet. Amennyiben nem teszek eleget ennek, úgy adó formájában behajthatják.

Erre felhívtam õket, hogy ne vicceljenek már az adott eset 4 és fél éve volt már mibõl gondolják, hogy megõriztem a parkolójegyet, ha tényleg álltam ott (régen volt, már nem emlékszem); illetve azt is megkérdeztem, hogy van-e fényképük, vagy egyéb bizonyítékuk, amivel igazolni tudják, hogy én tényleg ott álltam parkolójegy nélkül. Itt jött egy számomra meglepõ lépés!

Nincs fényképük, mert azt a Bíróság nem fogadja el bizonyítéknak, csak az õ "zárt rendszerükben" rögzített adatok a bizonyíték erejûek. Ebbõl nekem úgy tûnik, hogy ha egy parkoló ellenõrnek olyan kedve van, akkor beírhatja a rendszámodat az õ "zárt rendszerükbe" és onnantól te parkolási vétséget követtél el - ha tetszik, ha nem - ehhez nem is muszáj ott parkolnod. Ha például bekerültél a "zárt rendszerbe", de akkor éppen nem is jártál arra és ezért nincs is parkolójegyed, onnantól téged jogosan bírságolhatnak!

Ez kész vicc! Szerintetek mit tegyek?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása