Tékozló Homár

Andy Vajna's '56 vs lakosság

2006.03.20. 00:09 | jackyll | Szólj hozzá!

Az alábbi történet metszete korunk rákfenéjének. Borzadjon, hogyan állítják falhoz az ötvenhatosok mûbõrkabátos szellemei korunk hõsét aka Naiv Ügyfelet! Sikongasson, ahogy a hollywoodi karvalytõke véres cafatokat csipeget ennen honfitársai hátszínébõl! Sötét tónusok, rekedt narráció, szemfájdító kontrasztok!

Biztos érdekelheti az olvasókat, mit tehetnek meg manapság az emberekkel a filmes vállalatok és az önkormányzatok. Történt ugyanis a minap, hogy munkából hazafelé, mint rendesen le szerettem volna parkolni a házunk elõtt a II. kerületben a Frankel Leó u.ban, mire egy zord biztonsági õr, ki javában kordonozott, udvariasan felszólított, hogy az elkövetkezõ napokban ne álljak a házunk elõtt mert itt egy 1956-os filmet fognak forgatni. Erre feltettem a kérdést, hogy ugyan miért ne? Erre még mindig udvariasan válaszolt, hogy ha itt maradok, elszállítják az autómat.

Mint öntudatos állampolgár feltettem a kérdést, hogy: 1. hova parkoljak 2. milyen alapon fogják elszállítani? 3. ki fogja elszállítani és hova? Erre egy vállvonás volt a válasz.

Agy elrobban, öntudatos állampolgár telefonál az általa (is) megválasztott önkormányzatnak. Helyzetet felvázolva, ügyintézõ Micike a problémát megérti, de segíteni nem tud. Arra a felvetésre, hogy a súlyadót és az éves parkolási díjat is ide fizetjük és talán tehetne értünk vmit az önkormányzat, válasz: az a helyzet, hogy az '56-os témájú filmek készítésénél, még közterület foglalási díjat sem kérhetnek. (Ehhez tudni kell még azt is hogy nem csak egy utcát foglaltak le Andy Vajna filmesei, hanem egy teljes háztömbhöz tartozó út szakaszt és a Bem teret is (ca. 100-120 autó szokott ezen a szakaszon parkolni))!

Tisztelt II. kerületi Önkormányzat! Ezúton szeretném magukkal közölni, hogy idén választások lesznek! Tisztelt Andy Vajna! Nálunk fejletlenebb demokráciákban sem lehet egy egyszerû "bocsi" cédulával az emberek türelmét és jóindulatát kiérdemelni!

Tisztelettel: Yogi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása