Tékozló Homár

Megszûnik az aprópénz

2006.08.01. 12:07 | jackyll | 2 komment

Küszöbön a forradalom. A Homár egyik õsellensége, a nadrágzsebeket megnyomorító csilingelõ aprópénz hamarosan végérvényesen funkcióját veszti és eltûnik a föld színérõl! Ha mások is csatlakoznak a bátor szabadcsapatokhoz, akik megtagadják az értéktelen, idegesítõ színesfémhulladék pénzként kezelését, nemsokára egy szebb világra ébredünk! Prod jelentése szerint a mozgalom végre elõbújt az egészségtelenül dohos katakombákból, hogy mérlegre tegye a józan logikát és napról napra több helyen állítja maga mellé a lakosságot:

Eddig azt hittem, hogy még érvényes fizetõeszköz a magyar forint. Most csalatkoznom kellett. Az ÖMV fóti benzinkútjánál tankoltam. Eddigi tapasztalataim miatt kizárólag kártyával fizetek, de a céges kártyára mégsem vehettem újságot, ezért elkövettem azt a hibát, hogy 395 forintért vettem egyet. Megdöbbenésémre csak egy százast kaptam vissza az 500 forintosból.

Kérdésemre, hogy vajon kiment-e a divatból az aprópénz, a következõ választ kaptam: - Igen, kiment! 10 forint alatt nem adunk vissza! Kiváncsian várom, hogy mikor emelik a tétet? :-) Mikor lesz a legkisebb címlet náluk az ezer forintos.
Ugyanez érvényes fizetésnél is, sarki kisboltunkban pl simán maradhatunk "adósok" néhány forinttal, senki sem fog sírni utána. Szorítsuk vissza az aprópénzt! Halál az 1, 2, 5 forintosra!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eppur si muove 2007.09.21. 11:31:03

Nos, kutasaink csak megelőzték az MNB-t
Vagy esetleg prekogok voltak. Vagy sima időutazók...

www.klikkbank.hu/befektetes/20070921-bucsut-inthetunk-az-1-es-2-forintos.html

Niti 2007.11.10. 14:57:47

Amikor ti 6007 Ft-ért tankoltok, odaadjátok a 7 Ft-ot is? Ha igen, sajnos a kisebb csoprtba tartoztok. Valóban nem szép, de ez kell kompenzációra.
Én 5 Ft-ot azért már visszaadnék, de ez alatt nem szokás, ez tény. Pro és kontra is.
Egy (nem szolis, nem szőke) shopos lány
süti beállítások módosítása