Tékozló Homár

Mentegetõzik a Sztaki-szótár, hogy összeállt az Origóval

Sztaki/szótár

2006.10.06. 00:01 | szily | 1 komment

A Homár mindig is a Sztaki remek tartalmáról és fejhasogató viccelõdéseirõl híres angol-magyar online szótárát használta. Egy ideje nem jártunk arra, így most – ciki, nem ciki – jól meglepõdtünk, hogy origós dizájn alatt fut már az oldal. Nekünk vannak origós barátaink is (muhaha), úgyhogy nem ilyen szempontból volt vicces a dolog. Az igazi mulatságot a több flekken át folyó mentegetõzés jelentette, amit a sztakisok a szótár fõoldalán elhelyeztek.

Az érezhetõen zavarban lévõ szótárírók ugyanis Õõõõ, meg tudjuk magyarázni ... címmel ötféle stílusban vezetik elõ és magyarázzák azt, amit miért is kéne magyarázniuk: összeálltak a pénzes mogullal. Ki ne tenne így, ha eleget ajánlanak neki? Mi például három langusztafarokért simán rábólintanánk bármire, a nyilvános kelkáposztaevésen kívül. A sztaki szótárírói azonban nem olyanok, mint mi, hanem lányos zavarukban ötféleképpen ragozzák ugyanazt.

1.) Bulvárosan: „Mindez meglepõ fordulat azután, hogy a SZTAKI Szótár nemrég nagyobb melleket csináltatott magának és szûzességi fogadalmat tett, ám ennek ellenére késõbb többször együtt látták Jáksó Lászlóval is. (Részletek lapunk holnapi számában a "Jáksó László tokadonorja voltam" címû cikkben)”

2.) „Happy Világ Gazdaság”-osan: „Mint a SZTAKI Szótár illetékesei elmondták, a megálapodással annak a több éve tartó folyamatnak értek a végére, aminek célja a szótár stabil mûködésének és tervezett jelentõs fejlesztésének hátterének megteremtése volt.”

3.) Hoaxos stílusban: „És még az is igaz - ezt az FBI is megírta (www.fbi.ru) -, hogy a SZTAKI Szótár betûit ha visszafele olvassuk, akkor vagy az jön ki, hogy "Sátán, sátán, 911, Anettka", vagy az, hogy "Rátoszik a TSZ".

4.) Auchanosan: „Egyet fizet hányat kap akció! A megújult kinézetû SZTAKI Szótárhoz most minden eddiginél kedvezõbb URL-en keresztül juthat hozzá a http://szotar.sztaki.hu begépelésével.”

5.) és végül Szaki Szótárosan: „Kedves szótározó pajtások! Több mint 10 éve magányos dzsungelharcosként kaszabolunk szabadidõs macseténkkel a dotcom-boom áztatta portál õserdõk banner liánjainak képzavarai között, hogy megtaláljuk kedvelt szolgáltatásunk helyét (hülyét) és biztosítsuk fennmaradását.”

Hát erre varrjanak egyesekbõl és nullákból álló gombot!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása