Tékozló Homár

Kocsmaterror Angliában

2006.10.20. 11:30 | jackyll | Szólj hozzá!

A magyar vendéglátás messzeföldön rettegett, ugyanakkor az angolok sem restek, ha a külföldiek lehúzásáról van szó, derül ki M.Ozzy kalandjából. A váratlan fordulat inkább az, hogy elsõ látásra semmilyen felügyeleti szerv nem hajlandó foglalkozni az ilyen ügyekkel:

Tudjuk, hogy a külföldiek (többek közt a BBC) a magyar vendéglátást elõszeretettek szidják (gyakran nem alaptalanul), de lehet, hogy elõször a saját házuk táján kéne körbe nézni. Nemrégiben (szept.3-án) Warminsterben, ahol idestova 2 éve élünk párommal elmentünk egy United Services Club nevû mulatozó helyre, mert egy barátunk ránkcsörgött, hogy õ ott van és szivesen venné, ha mi is lenéznénk. Gondoltuk úgyis épp kezdünk kiszáradni, mit árthat néhány sör... El is mentünk, ki is kértünk két pint sört, aztán amikor elfogyott még kettõt. A söröket rögtön pultnál fizettük. Mikozben az elsõ sörömet fogyasztottam odajött egy fiatal suttyó, olyan kb. 16-18 éves srác. És azt mondta, hogy fizessünk be 2 font belépõt fejenként, mert nem vagyunk klubtagok.

Erre a barátaink, akik klubtagok mondták, hogy az õ vendégeik vagyunk és a tagok behozhatnak egy vendéget per fõ. Miközben a második kört ittuk megint megjelent ez az agymentes gyerek és közölte, hogy a klubszabályzat szerint nem lehet vendéget behozni ingyen, de most már egy nõ személyében támogatást is hozott magával. Mondtam neki, hogy semmi gond, akkor mi elmegyünk máshova inni, ahol szivesen látnak minket. Elindultam az ajtó felé, mire a srác visszarántott a galléromnál fogva, bevágta elõttem az ajtót és közölte, hogy addig sehova, amíg nem fizettünk. Ekkor odajött egy pultos, akit már régrõl ismertem és közénk állt, mert ismerve engem sejtette, hogy ez nem lesz sima menet.

Ekkor már hangosan üvöltöttem, az összes klubtag engem nézett. Kérdeztem, hogy hova van az kiírva, hogy belépõ van. És ha van belépõ, miért nem az ajtónál szedik belépéskor, miért kilépéskor szedik? egyébként meg mi az, hogy a szabadságjogomban korlátozva nem engednek ki a terembõl? A srác továbbra is makacskodott, a támogató nõ meg leszerelte a páromat, aki szintén kezdett agresszív lenni. Közben azt is mondtam, hogy ha úgy gondolja, hogy tartozunk neki hívja ki a rendõrséget. Természetesen ezt mintha meg se hallotta volna. Közben a barátainknak inukba szállt a bátorságuk a rendõrség említse után és kifizették a 2-2 fontot helyettünk. Ekkor durrant el az agyamban az utolsó buborék és kértem valami vásárlók könyve szerûséget, de nekik olyanjuk nem volt. Akkor megkérdeztem a felügyeleti szerv nevét és címét, természetesen azzal se tudtak szolgálni, de amikor ezt kérdeztem a srác csak megfordult elindult vissza a pulthoz, közben hangosan azt mondta, hogy "f.ckin' foreigners". A nõ továbbra is vitatkozott a párommal, de emiatt nem aggódtam, ügyes lány, meg tudja védeni magát. Szóval aztán barátaink unszolására visszaültünk, megittuk az italunk utána hazamentünk. Ezután kerestem egy Wiltshire-megyei fogyasztóvédelmi szervet az interneten. Mmegírtam nekik a sztorit illetve a következõ kifogásaimat: - Belépõt belépéskor kell szedni, nem távozáskor - Ha belépõ van ki kéne írni, vagy közölni érkezéskor - Nem mutatták meg a klubszabályzatot, amire hivatkoztak - Erõszakot alkalmaztak ellenem, pedig mi semmi aggressziót nem mutattunk, amíg be nem vágta elõttem az ajtót - Az intézkedõk semmilyen módon nem azonosították magukat - A szabadságjogomban korlátoztak, ezt hívhatjuk túlzássak emberrablásnak is akár (bár jogból nem vagyok erõs, lehet, hogy tévedek) - Diszkrimáltak A fogyasztóvédelem válasza az volt, hogy õk csak akkor tudnak eljárni, ha a mértékegységek nem helyes megállapításával van gondom. Tehát ha a pintes korsómban nem egy pint volt kimérve. Na köszi. Aztán még javasolták, hogy a klub bizottságának az elnökéhez forduljak a panaszommal. Ja, ok, tehát a klub saját értelmezése szerint vizsgálja ki az ügyet? Valószínûleg nem fogják magukat hibásnak találni, ha jól sejtem. Egyébként a az említett elnök nevét és elérhetõségét azóta se sikerült megtudni. Tehát Angliában szórakozók vigyázzatok, itt bármit megtehetnek veletek, a felügyeleti szerv nem foglalkozik vele, ha mégis, akkor nem tudom melyik felügyeleti szerv. Ha valaki tudja írja már meg légyszi. Homár! Nincs véltetlen egy angol ráktestvéred? Szívesen elküldeném nekik is a sztorit. Megígérem, hogy legközelebb nem fõzök seafood lasagne-t. A sósvíz legyen veled!

Sajnos csak ámerikai mutációról tudunk, ángliusról nem.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása