Tékozló Homár

Laza benzinkutak 2. – Trükközés a Supershop-kártyával

pénztáros/pecsenyesütögetés

2006.10.30. 00:01 | szily | Szólj hozzá!

Népszerûnek bizonyult a benzinkút-pénztárosok trükkjeit kapirgáló poszt, folytatásnak íme egy olyan szenyóság, ami nem is igazán az, hiszen a vevõ nem jár rosszul vele. Morálisan persze helytelen, úgyhogy kérjük ne utánozzák!

Halihó,

a következõt figyeltem meg (BP, Fehérvári út és Kondorosi út sarka, OMV kút): a pénztáros fogta a kis supershop kártyáját, berakta a gépbe és jól elszámolta magának a vásárlásért elvileg nekem járó pontokat. Namost ugye nekem nincs supershop kártyám, de attól az még nem az övé... arról nem beszélve, hogy meg sem kérdezte, hogy van-e kártyám.

Amúgy pedig ha jól tévedek, az ilyen kártyákkal a vásárlás értékének 1%-a magasságában lehet összeszedni pontokat, ami mondjuk úgy számolva, hogy 8 órán keresztül öt percenként egy 10e huf-os várárlásnál megjátssza, az azt jelenti, hogy cca 9600 fabatka extra nettó bevétele van naponta. És szerintem még alulbecsültem az elõfordulási gyakoriságot és vásárlási értéket.

Üdv, ilab

Drága ilab,

a sztorihoz csak annyit, hogy az az egy százalék a hasonló fajta kártyáknál általában tényleg egy százalék, de a benzinkutaknál literenként 1 pont szokott lenni a jutalom, és mivel a benzin sajnos sokkal drágább, mint 100 forint literenként, itt inkább 0,25-0,3 százalékról van szó. És hogy nem csak a benzinkutakra jellemzõ ez a könyvelési trükk, álljon itt egy újabb sztori:

Régebben ugyanilyen "ingyen" Supershop pontok kerültek az egyik XI. kerületi Plusban is az eladók kártyájára, de a csúcs az egészben az volt, hogy amikor megkérdeztem, hogy a barátom vásárlása után járó pontokat az én kártyámra miért nem írják fel, akkor azt felelték, hogy nem engedi a rendszer. Ahha, persze. Hálistennek azóta az ominózus boltban a berendezést lecserélték, és a pénztárosok is mentek vele együtt.

P.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása