Tékozló Homár

Re: Szarrágás deluksz: a Wizzair sápot szed a rokkantaktól – A cáfolat

Wizzair vs. szenátornõ/botrány

2006.11.16. 00:57 | szily | Szólj hozzá!

Na most akkor a tolószékes belga szenátorasszony kamuzik vagy a Wizzair? Szerdán beposztoltuk azt az Indexes cikket, ami arról szól, hogy egy belga szenátornõ panaszt tett a magyar Wizzair légitársaság ellen, merthogy a cég 25 euró pótdíjat számít fel a kerekesszékes utasok segítéséért. Késõbb levelet kaptunk Kabai Dávidtól, a cég web maganerétõl, hogy közleményt adtak ki az ügyben.

A Wizzair a szövegben cáfolja, hogy pótdíjat szedne, visszautasít minden ilyen állítást és értetlenségének ad hangot. Eszerint a következõ lehetõségek vannak:

a.) Stéphanie Anseeuw szenátor hazudik. b.) Stéphanie Anseeuw nem tudja, mit beszél. c.) Stéphanie Anseeuw-tõl tényleg beszedtek 25 eurót, de ez csak a stewardess magánakciója volt. d.) A Wizzair hazudik.

Mivel aránylag könnyen ellenõrizhetõ ténynek tûnik, hogy szednek-e ilyen pótdíjat, csütörtök délutánig valószínûleg kiderül, ki nem mond igazat, vagy kit vezettek félre, úgyhogy a pálcikalábunkat rajta tartjuk az események ütõerén, és mindenrõl beszámolunk. Ja, és itt a Wizzair teljes nyilatkozata:

A Wizz Air visszautasítja a diszkriminációra utaló vádakat

Wizz Air sem üzletpolitikájában, sem gyakorlatában nem diszkriminál. A cég két és fél éves fennállása óta még soha nem fordult fogyatékkal élõ utasuk panasszal a légitársaság felé. A társaság határozottan visszautasítja a belga miniszter sajtóban megjelent azon állítását, hogy a Wizz Air tolószékes utasoktól díjat szed be a tolószék szállításáért. A vád alaptalan. A légitársaság az utasok mobilitásához szükséges tolószékeket ingyen szállítja, és az ehhez szükséges szolgáltatásokat, mint a speciális fedélzeti tolószéket, a személyes asszisztenciát és ambuliftet alanyi jogon biztosítja valamennyi tolószékes utasának. A légitársaság ezért áll értetlenül a miniszter durva támadása elõtt. A Wizz Air azonnal felvette a kapcsolatot a panaszt tévõ Anseeuw szenátor asszonnyal az ügy tisztázása érdekében, és kérte, hogy, tájékoztassa õket az állítólagos eset részleteirõl. Továbbá, a légitársaság felszólította a szenátort és a minisztert, hogy azonnal vonják vissza a diszkriminációra vonatkozó alaptalan vádakat.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása