Tékozló Homár

Megtaláltuk a világ legdrágább online könyváruházát, ami magyar

könyváruház/árképzés

2006.11.29. 00:22 | szily | Szólj hozzá!

Most sem akarjuk elhinni, hogy jól látjuk, amire G.L. kolléga hívta föl a figyelmünket. Létezik egy online könyváruház, ami azzal hirdeti magát, hogy itt a könyvek „sokkal olcsóbbak, mint bármelyik könyvesboltban”, közben az igazság az, hogy a könyvek sok száz forinttal drágábbak nemhogy a többi online konkurens árainál, de a bolti árnál is. Ez akkora kamu, hogy erre egy kiszes miniszterelnök is csak elsírná magát irigységében. Csak azt nem értjük, hogy kinek áll ez érdekében?

Íme a lényegretörõ feljelentõ levél:

Rendkívüli ajánlat! Csak neked! Nálunk mindent drágábban vásárolhatsz! Olvasom a konyvaruhaz.hasznoslink.hu oldalon, hogy "Tudtad, hogy a konyvaruhaz.hasznoslink.hu oldalon a könyvek sokkal olcsóbbak, mint bármelyik könyvesboltban?... " Olcsóbban vásárolni persze jó, ha meg már a pénzrõl van szó, akkor nézzük meg pl. A pénz könnyelmû természete címû könyvet (by Jaksity György): az elõzõ cégnél 3669 forint, a könyvre nyomott ár - amin a boltokban vehetjük - viszont csak 2900 forint, a kiadó honlapján pedig 2465 forint. Azaz a "sokkal olcsóbb mint bármelyik könyvesboltban" azt jelenti, hogy másfélszer annyi, mint a kiadónál. L.

Nem akartam elhinni, lecsekkoltam pár tételt a címlapról. Leslie L. Lawrence-tõl Az ördög fekete kalapja díszkötésben bolti áron 1995 forint, a bookline-nál 1696, itt 2525, vagyis 49 százalékkal drágább. Az Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai John Perkinstõl boltban 2850, a fokuszonline-nál 2708, itt 3606. Az Ikar kiadó festészeti lexikonja boltban 13990 HUF, itt 17488. A Loft címû album itt 5048, boltban 3990, a bookline-nál 3393 forint.

Ez tehát az egész világ elsõ olyan online könyvesboltja, ahol a kötetek többe kerülnek – nem is kevéssel- mint a rezsivel és munkabérekkel sújtott offline áruházakban. Vajon mire bazíroznak? A gyagyákra? Azokra, akik csak ezt az egy weboldalt ismerik? Ha valaki többet tud nálunk, írja már meg, mert ennek így még csalásként se látszik túl sok értelme.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása