Tékozló Homár

Egy teszkós klasszikus popritmusban

Tesco/promóció

2007.01.12. 00:02 | szily | Szólj hozzá!

A dór és az ión oszloprendnél is régebbi hipermarketes trükk úgy adni árengedményt, hogy az induló ár direkt fel legyen tupírozva, így az engedmény nagyobbnak nézzen ki. Sokszor egyáltalán nem engednek semmit, csak tupíroznak. Gabriella most azokat figyelmezteti, akik az Újbuda Centerben vennének Videoton tévét. A trükkrõl a vonatkozó leleplezõ könyvben is vastagon esik szó, errõl Hogyan kell lopni a Tescóból? címmel a Homár írt kritikát az Indexen.

A TESCO által elkövetett "apró" ( szerintem szándékos) félrevezetésrõl irnék. Január 12.-én nyit az ÚJBUDA centerben egy új TESCO áruház. Ahogy az lenni szokott, mindenféle akciókkal próbálják csalogatni a népet, ami nem is lenne baj ha ezt korrektül csinálnák. Tekintettel arra,hogy éppen elromlott a TV-nk, körülnéztem, hogy hol, mi kapható. Az akciós újság hátulján (képpel) hirdetnek egy VIDEOTON C29S11 tipusú TV-t. Az ára 79,990Ft helyett: csak most, csak nekünk 39,990 Ft, ez 50% kedvezmény, irják nagy betûkkel! Itt van az elsõ "apró" tévedés, ugyanis ennek a tipusnak a kereskedelmi ára:52,000-tõl 60,000Ft-ig terjed!!! Ezen az áron 18(!) különbözõ weboldalon megvásárolható! Már itt megvezetik a jónépet. A másik "apró" hiba, hogy a kép ami az újságban található, nem a VIDEOTON C29S11 tipushoz tartozik, hanem a VIDEOTON csúcskategóriás (C32WS00 - AM) TV-jének a képe, ami értelemszerûen jobban néz ki mint az akciós darab.

Véleményem nincs, a történtekrõl, számomra (sajnos) ez már természetes.

Elsõ képünkön az olcsóbbik modell, utána a csúcsgép.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása