Tékozló Homár

Rokkantaknál is bepróbálkozik az Intrum Justitia

Intrum Justitia/behajtás

2007.01.12. 00:07 | szily | komment

Van-e utáltabb foglalkozás az adóbehajtóénál? Talán a Centrum Parkoló Kft vagy az Intrum Justitia alkalmazottjának lenni. Nevezett cégek mindent meg is tesznek azért, hogy ne csússzanak le a toplista élérõl. Mai sztorinkból kiderül, hogy a rokonszenves behajtó cég olyan parkolási engedéllyel rendelkezõ mozgássérültnél is próbálkozott pár tízezer forint erejéig, akinek a nevében korábban ügyvéd írta meg, hogy mi az ábra.

 

Többször volt már szó a különbözõ parkolási anomáliákról, így tudom, némileg lerágott csont – mégis, én ma jutottam el addig a pontig, hogy toll helyett e-mailt ragadjak.

 

Kaptam ugyanis ma egy felszólítást, bizonyos Intrum Justitia Zrt-tõl. A levélben tájékoztatnak, hogy 2006.12.21-vel átvették a Centrum Parkoló Kft kintlévõségeit – én pedig szerepelek a nyilvántartásukban, legyek szíves fizetni. Sokat és gyorsan.

A story persze nem itt kezdõdik, hanem jóval korábban. Kb. ott, hogy bevezették Pesten a fizetõs parkolást, illetve a mozgássérülteknek ingyenes parkolást biztosító igazolványokat. Azok közé tartozom, akik valóban jogosultak eme kedvezményre. Magam tolókocsis vagyok, vezetni nem tudok, anyám szokott lenni a sofõr. Ritka becsületes állatfajhoz tartozik, nem használja a kártyát, ha nem engem visz.

A hosszú évek során volt szerencsém a különbözõ színû zacskóba bujtatott büntetõcetlikhez. A belvárosba jártam iskolába, ott rendszeresen fogadott meglepi. Anyám szépen bebattyogott az igazolvánnyal az ügyfélszolgálatra - látszólag készségesen törölték is a büntetést, hisz nem volt jogos. Évekkel késõbb jött az elsõ felszólítás, pótdíjfizetés és hasonlók. Hogy válaszoltunk írásban, vagy telefonon, vagy személyesen netán, erre õszintén szólva már nem emlékszem.

Aztán már ügyvédi iroda küldött felszólítást, magasabb összegrõl. Erre már ügyvéd ismerõs írt hivatalos levelet, részletezve az elõzményeket. Ha õk így, én is így. Erre a levélre azóta sem reagáltak, a hallgatásukat naív módon tévedésük elismerésének vettem.

A mai napon azonban befutott a csatolt dokumentumkupac.

Az egész történet legviccesebb része tán az, hogy a büntetések 99%-a arra a helyre szól, amit a Meosz közremûködésével anno tizenöt éve azért épp ide festett fel a közterületfentartó, mert ebben a házban lakom. A kivétel az, amikor azért parkoltam máshol, mert erre a helyre beállt más.

Természetesen ismét szóltam az ügyvédnek, õ is ír, még mindig becsületes emberke módjára én is jelentkezem náluk, 8 napon belül – de fizetni egy fillért nem vagyok hajlandó, azt hiszem, érthetõ okokból.

De lehet, hogy a becsületességrõl is le kéne szokni.

Üdv, TT

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása