Tékozló Homár

Az egészségügy nem üzlet

2007.02.05. 12:22 | jackyll | Szólj hozzá!

A reformoknak és a költségcsökkentéseknek/racionalizálásnak is megvan az ára, ahogy Magdolna tapasztalta szokásos gyógyszerei feliratásánál:

Elmenten háziorvosomhoz az évek óta szedett 3-féle gyógyszerem havi adagját feliratni (57 éves vagyok). Az orvos nagyon kedvesen közölte, hogy 2 tablettával "nincs baj", de a harmadik helyett a gép olcsóbbat ajánl. Mivel elég sokat kísérleteztünk, hogy a nekem hatásos kombinációt megtaláljuk, természetesen kértem a régi gyógyszeremet a gép által ajánlott olcsóbb helyett. Az orvos egyetértett, a nõvér kinyomtatott egy nyilatkozatot, melyben elismerem - tudomásul veszem-ragaszkodom, blablabla..... Aláírtam és végül megkérdeztem, tulajdonképpen mennyivel olcsóbb a másik, ajánlott gyógyszer? Az orvos felém fordította a képernyõt és mutatta: 29.- Ft-tal!

Kedves Molnár miniszter úr! Nem kellene egy ésszerû, pl. 300.- Ft-os ár-tûréshatárt bevezetni, hogy a papír-nyomtatás-munkaidõ-idegnyugtató költség ne legyen nagyobb az un. megtakarításnál?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása