Tékozló Homár

A Jet szerint a Skodák tankja nagyobb (frissítve)

2007.02.22. 09:34 | jackyll | Szólj hozzá!

Úgy látszik az autósok szórakoztatása soha nem ér véget. Tamás egy Jet kúton szúrta ki ezt a sajátos figyelmeztetést, ami szerint akár 50%-al is nagyobb lehet ezen a kúton a benzintankja, mint máshol:

A napokban megálltam a kecskeméti Jet kúton és az alábbi papír fogadott a kútra ragasztva. Sajnos csak telefonnal sikerült lefényképezni, a kutasok szóvá is tették, hogy mit fényképezgetek. Többször is tankoltam már itt és sokszor szóvá is tettem, hogy fura de ezen a kúton mindig több megy bele, mint a tank. Egy Skoda Fabia Kombim van, de más kutakon pl Törekvés, MOL, OMV még sosem sikerült a fél tankra még 38 litert rátankolni.

Tehát cirka 60l tankom van a Jet szerint, a szervizkönyvben levõ 45 literrel szemben. Érdekes, de nem hiszem, hogy a Porsche csoportnál ennyire nagyot tévednének gyártáskor.

Mellékelek egy számlát is.

update már meg is jött a megfejtés Lajostól:

ha tankolás közben kiakasztod a pisztollyal a levegõztetõszelepet, valóban "megnõ" a tank mérete. Egy 2001-es Fabia Combinál pl. a 45 lietes tankba 58 liter fér. Tudom, évekig jártam eggyel...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása