Tékozló Homár

Egy kóla miatt a vacsora elveszett

Bacchus étterem

2007.04.05. 09:51 | jackyll | 6 komment

Imre minõségi abszurdba csöppent, amikor a Bacchus étteremben szóvá merte tenni, hogy a pohár kóláját két kisüvegben hozták ki. Mi lett volna, ha szól a piszkos villa miatt?

Múlt hét szombat délutánján, egy visegrádi kirándulást követõen, párommal beültünk a – mint késõb utána néztem, elvileg(!) jó hírû – szigetmonostori Bacchus étterembe. Egy felszolgáló hölgy kedvesen fogadott minket, helyet foglaltunk, és rendeltünk kétszer 3 deci kólát. Kisvártatva jött a másik felszolgáló hölgy, és "odakent" asztalunkra összesen 4 darab kétdecis, üveges kólát, majd elment. Párommal egymásra néztünk, hogy ez most hogy? (Levettük, hogy itt üvegesben adják, csak ezt mindig elõre szokták jelezni, hogy az ügyfél dönthessen.) Így amikor a hölgy ismét arra járt, jeleztünk.
Ekkor lépett színre az Étteremtulajdonos Fõnök Úr (ÉFÚ), aki pincérként az ételrendeléseket is felvette. Akkor ért az asztalunkhoz, amikor éppen a hölgyet szerettük volna megkérdezni. Innentõl a lefolytatott párbeszédet igyekszem pontosan közölni:

 

ÉFÚ: - Van valamilyen probléma? Én: - Háát semmi különös, csak mi 3 deci kólát rendeltünk és kaptunk 4 üveggel… ÉFÚ: - Mi így szoktuk! 10 perc múlva úgyis rendelnek egy másikat. De semmi gond, akkor a másik két üveget visszavisszük (fintorgás). Minek egy jó hangulatot ezzel elrontani ?!! Én: - Ööö… nem kell, maradhatnak, csak az ilyesmit elõre szokták jelezni… ÉFÚ: - Mondja, érdemes emiatt elrontani egy jó hangulatot?!! Én: - Jóó..nem probléma, maradjanak az üvegek.... ÉFÚ: - Ha nem probléma, akkor minek szól ezért?! Így van? Most elrontotta a hangulatot, így van ?!! Én: - Nem egészen ... de mindegy, szeretnénk rendelni. Erre ÉFÚ leereszkedõen megveregette (!) a vállam: - Tudja mit Uram? Majd máskor!

És ezzel tovasétált.

Párommal a döbbenettõl zsibbadtan ültünk. Mivel õ látta, ahogy az arcom színt vált, és idõ kérdése, hogy valami csúnyát fogok tenni, jó taktikai érzékkel szólt, hogy inkább menjünk. Így otthagytunk két kis üveg kóláért 700 Ft-ot és távoztunk. Befejezésként nem akarom itt most különbözõ jelzõkkel illetni a szigetmonostori Bacchus éttermet, csak annyit javaslok mindenkinek, hogy nagy ívben kerülje el. Fõleg, ha nem szereti az üveges kólát.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jude (törölt) 2007.08.06. 12:58:34

Egyrész első, másrészt pedig ha ez igaz, akkor a döbbenet az a legkevesebb amit mondhatok.
Már olvastam ezt régen, de szerencsére újra rátaláltam, így megóvom magam attól, hogy oda beüljek valamikor a jövőben.

bizonytalan  2007.08.06. 13:50:32

Mondja, érdemes emiatt elrontani egy jó hangulatot?!!

Sajni · magnolia.blog.hu 2008.05.18. 21:11:37

ettől a falutól jót ne várjatok :))

megyaszai 2008.11.28. 15:14:07

Vagy négyszer jártam már ebben az étteremben, és soha nem volt gond, sőt, kifejezetten szívélyes volt a kiszolgálás. A kaja is mindig isteni volt. Különösen Márton nap környékén szeretek betévedni.

Amúgy ez egy családi vállalkozásban működő étterem, nekem mindig az az érzésem, mintha a családi házikonyhába tévedtem volna be egy szíves vendéglátásra. Talán ők maguk is így érzik, ezért az érzékenység a panaszra???

____ 2009.03.25. 16:58:20

Minek egy jó hangulatot ezzel elrontani...

feriúr 2010.08.06. 10:12:39

Ez a sztori nekem erősen sántít! Régi törzsvendége vagyok eme helynek,és igen jól ismervén a idősebbik Főnők urat,mint a Fiát,itt valaminek el kellet hangazani ahhoz az érintett részéről,hogy ez idáig fajuljon!
Ebben 100%-ig biztos vagyok!
Részemről ennyi
süti beállítások módosítása