Tékozló Homár

Hormonkezelt paradicsom a Tescoban?

2007.04.25. 00:01 | jackyll | Szólj hozzá!

Véletlenül sem pánikkeltõ címmel nyomja a Homár KLaci felfedezését a felmatricázott paradicsomról, amiken a rémisztõ hormon szó látható. Várható-e, hogy eljövendõ unokái szörnyû zöld monstrumokká mutálódnak vagy inkább a telepatikus képességeik fognak fejlõdni, ha már fogyasztott ilyen zöldséget? Megfejtés hajtás után:

Igazi naív ügyfélként bementem ma a közelünkben található kis-közepes Tescoba, ahol megláttam a messzirõl jól kinézõ paradicsomot, és csak az árát néztem meg, majd fogtam egy fürtöt és a kosaramba emeltem. Az egyiken-másikon rajta lévõ matrica csak otthon tûnt fel. A felirat sajnos nem nagyon olvasható a képeken: Hormonsuzdur.
Én török eredetet gyanítottam a paradicsomnak - mert ugye a származási országot sem néztem meg - bár láttam már ugyanebben a boltban olyan (pont) paradicsomot, ami egyik nap marokkói volt rákövetkezõ nap pedig már spanyol, szóval rákerestem a szóra, de nem találtam sehol, hogy mit jelenthet a bíztatónak nem nevezhetõ Hormonsuzdur, kis méhével a közepén. Méhéknek készítették? Méh-ellenes paradicsom? Mézízû? Megegyem, vagy adjam a tengerimalacnak? :)

Idõt, pénzt és ínhüvelyt nem kímélve a Homár kollégái visszafejtették a matrica titkát (thx Magdi): a szó törökül van és annyit jelent "hormon nélküli". Bolgár testvéreink már 2004-ben gondolkodóba estek, "hogy néz ki ez a zöldség hormonokkal? Miért tesznek hormonokat a paradicsomba? Eltávolíthatók-e, ha már beletették? Miért ilyen finomak ezek a paradicsomok?" A Homár a szuperolcsó parasztvakításra teszi a voksát, hiszen ennél olcsóbb eszközzel kóstolás elõtt nemigen lehet kitûnni a paradicsomok közül.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása