Tékozló Homár

Emailben küldözgeti az OTP a titkos adatokat

2007.05.17. 13:22 | jackyll | Szólj hozzá!

Zoltán egy érdekes felfedezést tett, milyen komoly adatvédelmi megoldásokkal mûködik az OTP virtuális számla/kártya funkciója. Abszurdnak tûnik, de a jelek szerint lehetséges, hogy a szuperbiztos rendszer egy sima emailben igazolja vissza az összes titkosítva felvitt adatot:

A minap elhatároztam, hogy fõ a biztonság azért még a PayPal-nak sem adnám meg a bankkártya adataimat, élni fogok a lehetõséggel és az OTP weblapján keresztül létrehozok egy úgynevezett virtuális számlát amihez egy virtuális kártya tartozik és a tranzakciók elõtt pár percel elég az adott összeget ráutalni így az éles számlámat nem érheti kár. A számla létrehozás meglepõen profi feületen titkosított csatornán történik, minden személyes adatot a gatya méretig elkérnek, de kódolt a forgalom. Persze azért akadozik a rendszer ahogy kell, de ha befagy a refress után tudja mi az amit még jól vett át és jó helyen a folytatás. Mondom le a kalappal a fejlesztõk elõtt. node persze E banking. Miután bejezetem az adatmegadást büszke voltam magamra, E-ügyintézés kódoltan! Nah ekkor jött a hátas!
Kaptam egy plain text email-t az OTP-tõl, "Ön a következõ adatokat adta meg...." és felsorolták minden egyes számomat, adatomat amit olyan titkosan kértek be, hogy ember nem kódolja ki hónapok alatt, majd elküldik úgy az interneten, hogy egy lammer sniffer szájába tolják. Azt nem árt tudni, hogy egy Telebank ügyintézéshez elég bemondani ezeket az infokat, hogy azt higgyék Te vagy akijé a számla. Remélem sok milliót költöttek fejlesztésre, de azthiszem ez picit aggályos adatvédelmi szempontból is.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása