Tékozló Homár

Véletlenszerűen lassít a UPC

2007.05.31. 14:36 | jackyll | 2 komment

Természetesen nem feledkezett meg a Homár a UPC fájlcserelassításáról sem, csak a téma technikai jellegét övező misztikus köd megnehezíti a jelenség visszafejtését. IT Expert olvasónknak üzenjük, aki szerint ez fizikailag lehetetlen, hogy a szolgáltató ügyfélszolgálata több felhasználóval közölte (lsd. alant), hogy létezik a forgalomlassítás. Saját méréseink szerint ez fájlcserénél napközben 100k/s sebességet jelent, ami éjjel felkúszhat 300-ra. A jelek szerint annyira mégsem tudja az UPC, mit csinál az "előfizetők védelme érdekében", hiszen nem csak a fájlcserét blokkolják, hanem mint azt Maki tapasztalta, az online játékokat is:

Elismertek, hogy valami varazsprogramot telepitettek, ami automatikusan tiltogat es engedelyez portokat. Ez nalam ugy bukott ki, hogy egyszeruen nem mukodtek a jatekok, a nagy eszukkel a jatekportokat is irtottak, hiszen nem szokvanyos (http, ftp...) porton volt adatforgalom. Elso telefonhivas: tagadtak, ok nem tiltanak semmit. masodik telefon: azt mondtak, hogy veletlenszeruen tiltogatnak, es nemtudjak megmondani, mit tiltottak le (jo vicc). azt tanacsoltak irjak kozpontnak levelet, a kozpontos visszairt, hogy nemerti mirol van szo, de hogy ok automatikusan tiltogatnak portokat, es szerintuk ez igy helyes, es irjam meg a jatekok portjait.. muhahaha.... jelentem, az osszes portot kerem, koszonom. Mivel aznap ideges voltam, felhivtam meg 1-2x az ugyfelszolgalatot, ahol azzal a mesevel alltak elo, hogy bovitenek, es ezert korlatoznak (hogy ez hogy jott ossze, azt nemtom, most bovitunk vagy korlatozunk?), de hogy a level teljesen masrol szol az biztos, ime alant:

Az enyhen idegbeteg levelem imigyen nezett ki (hosszu hetvege, en meg nemtudtam lovoldozni se, en azon vezetem le az idegessegem):

Korulbelul 2-3 napja nem tudok jatszani egyik halozati jatekkal sem, mivel onok onkenyesen letiltanak bizonyos portokat, emiatt a master serverektol nem kapom meg a serverek listajat. Nagyon szep, hogy ennyire igyekeznek vedeni a felhasznalokat, de ez nem mehet a hasznalhatosag rovasara. Csak ket jatek, amin vizsgalodhatnak: americans army, tremulous. Mindketto ingyenesen letoltheto jatek, es mindkettot szeretnem HASZNALNI. Az egyik jatek elerhetosege: www.tremulous.net

Nem azert fizetek 5Mbit/s-es internetet, hogy onok kenyuk kedvuk szerint osszevissza tiltsanak le szolgaltatasokat, az internethez tartozik a jatek, a file cserelo, a zenehallgatas az online TV is, semmi joguk korlatozni, holmi mokas le nem fektetett szabalyokra hivatkozva, raadasul ugy, hogy a felhasznalot nem is ertesitik. Jovoheten mi lesz? Megmondjak melyik weboldalt latogathatom majd? Internetre fizettem elo, nem csak az egyik reszere!

no erre kaptam elotte egy nagyon "bolcs" valaszt, hatha valaki rohogni is akar:

Műszaki kollégáink ellenőrizték az Ön által említett hibát, és a tesztgépeken - köztük a chello-s hálózatra kötött tesztgépen is - a probléma nem jelentkezett, a www.tremulous.net oldal elérhető volt. Ha a probléma még mindig fent áll, akkor ezt valamilyen beállítási paraméter okozhatja, abban az esetben ha nem találja a hiba forrását kérjük hívja a lent említett ügyfélszolgálati telefonszámot.

Aztan irtam meg egy levelet, de azt most nem talalom, viszont itt a valasz, megjegyzem az is hasonloan kedves volt, mint a fenti:

A hálózathasználati irányelveknek megfelelően mindent megteszünk a hálózatunk és a hálózatunkhoz csatlakozó előfizetőink védelme érdekében. Ebbe szükség esetén beletartozhat egyes portoknak az átmeneti tiltása is. A ténylegesen érintett portok folyamatosan változhatnak az általános hálózati tevékenységektől és az ebből következő veszélyektől függően. Az Ön által említett néhány online játék által használt portok nem tartoznak ezen portok közé. Ahhoz, hogy pontosabbat tudjunk Önnek mondani a hibával kapcsolatban, kérjük, hogy e-mailben írja meg melyik játékok, milyen IP-cím/Portszám kombinációval nem működnek, így tudunk érdemben segíteni. Megértését és együttműködését köszönjük.

Szegeny UPC-nel meg mindig nemertik, hogy a jatekok barmely porton futhatnak a server letrehozoja hatarozza meg, es a master serverrol kapja meg a jatekos, hogy mi a cim es a port, ugyhogy draga UPC, nemtudom megmondani melyik porton van eppen a jatek.. mondjuk azt, hogy az osszes portra szuksegem van, koszi.

Annyit azert megjegyeznek, hogy a helyzet javult, a jatekok mostmar tobbnyire mukodnek, csak neha tunnek el a serverek, de ha tudom, hogy ilyet jatszanak, 100%, hogy nem fizettem volna elo. Ha ezt a korlatozast elnezzuk nekik, mivel letoltogetni nem szoktam, a korlatozas nem zavar ha nem tapos bele a jatekokba, akkor az internetszolgaltatasuk kifogastalanul mukodik (no meg miota bekotottek, zavarja a TV-t, csak hogy ne legyen nekunk annyira jo). Remelem idovel azert eszreveszik magukat.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrMaffia 2007.07.06. 07:38:54

ismerős, hála nekik battlefield 2 zni nem tudtam, meg sok mást se...
süti beállítások módosítása