Tékozló Homár

Saját magával nem bír a MÁV Biztosító

2007.09.07. 15:39 | jackyll | 94 komment

A Homárnak eddig egy meglepően gyors lefolyású pozitív kalandja volt csak a MÁV Biztosítóval, de Szücsi példája a korábban dokumentált rémhíreket erősíti. Most végre kiderül, mi történik akkor, ha mávosba ütközik mávos. Fejetlenség, káosz, havonta egy, a témához nem kapcsolódó hivatalos papír bekérése:

Állandó olvasótok vagyok, de nem hittem, hogy egyszer írásra is vetemedek. Most viszont kiverte nálam a biztosítékot a MÁV Általános Biztosító Egyesület nem éppen "emberi" káreseményhez való hozzáállása. Jól tudom, hogy aki ennek a biztosítónak a tagja az nem lehet sikeres ember, azt is hogy ez egy ősi … cég, de az alacsony díjai nekem bizony jó érvnek tűntek a szerződés megkötésekor. Addig nem is volt semmi baj, ameddig a saját bőrömön nem tapasztaltam, hogy mi van akkor ha belémkoccol egy szintén MÁV-os autóstárs. Szeretném kérni a kedves Homáristákat, hogy segítsenek ötleteket adni a következő történetet hogyan lehetne mihamarabb lezárni.

Történt egyszer 2 hónappal ezelőtt hogy sikeresen beletolattak az autóm elejébe. Betétlap kitölt, biztosítónak jelez! Pár nap után jött a kárszakértő és felmérte a kárt. Ezután elvittem az autót egy javítóműhelybe, ahol megvizsgálták és a szakétő által feljegyzett hibákon kívül mást nem találtak, ezért elfogadtam a biztosító által ajánlott kárrendezési összeget és kértem annak utalását a megadott számlaszámomra.

Ekkor szintén javítóműhelybe, ahol nekiláttak a hibák kijavításának. Mivel pénz a javítás végére sem érkezett, annak összegét készpénzben kellett kifizetnem.

Ez a "váratlan" kiadás a "minigazdaságomat" súlyosan érintette, de bíztam a jövőben. Hiába. Hetente hívtam az általában elérhetetlen ügyfélszolgálatukat, akik sajnos csak a "sajnos ezt nem tudom megmondani, hívjon a jövő héten" mondattal segítették az előrejutást. 1 hónapja azt az információt kaptam, hogy az ügyet továbbították a kárszakértőnek lezárásra, és kérnek a károkozótól is egy elismerő nyilatkozatot!!! TESSÉK?? A betétlapon rajta van, hogy az okozott kárt elismeri akkor meg miért? Erre a válasz az volt, hogy mindenhol így szokták (Ja, mindenhol a MÁV-nál.), és hívjam fel én a károkozót hogy küldje gyorsabban vissza a nyilatkozatot!! TESSÉK2?? Telnek a hetek, a türelmem véges. A mai napon ismét egy próbát tettem. Ügyem egy centit nem mozdult előre (már meg sem lepődtem), de most éppen az autóm törzskönyvét kérik fénymásolva beküldeni! TESSÉK3?? Mi közük van hozzá??

Lehet, hogy rosszul tudom, de más biztosítóknál ez egy alap esemény és nem kellenek a megoldáshoz hosszú telefonálgatások, emilek, faxok, hónapok!

Saját biztosítót kellene alapítanom. Mekkora ötlet!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

., (törölt) 2007.09.07. 15:48:08

Sikeres embereknek saját biztosítójuk van!))

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.09.07. 15:49:15

máv máv-ossal, überszívás :DDD

Baxunyog 2007.09.07. 15:51:23

Gyerekek!!!
Banknak, biztosítónak NEM TELEFONÁLNI!!!
Soha!!
Nekelljentöbbetleirni!!!!
Egyébként a PSZÁF-el mindig jó fenygetőzni.Attól félnek

Nite · http://animecomment.blog.hu 2007.09.07. 15:52:31

ez bizony a tipikus esete annak amikor visszanyal a fagyi.. ;)

ZePY 2007.09.07. 15:53:35

A károkozói nyilatkozat minden biztosítónál szükséges, ugyanis a károkozó ezzel ismeri el ténylegesen, hogy Ő okozta a kárt. E nélkül te simán benyújthatnál egy kárigényt bárki nevében (persze csak ha tudod az adatait, de azt meg nem nagy dolog megszerezni, ugye).
A törzskönyv meg amiatt kell (szintén rutin eljárás MINDEN biztosítónál), hogy az autó a tiéd, és nem esetleg egy bankos járgány, ahol a bank megszabhatja hogy neki vagy neked utaljanak, és hogy hol javíttasd meg a sérülést.

Az idő húzása már más kérdés, de hidd el, z első két dologgal nem MÁV-os szórakozásba futottál bele, ezek a szükésges dolgok minden biztosítónak kellenek.

Sütemény1975 2007.09.07. 15:56:59

első?
a MÁV biztosítóval nekem voltak rossz tapasztalataim. soha többé nem akarok velük foglalkozni.

B.Evetke 2007.09.07. 16:02:47

Szasz, én Allianz-ossal ütköztem, tök korrekt volt a biztosító, két héten (!!) belül megkaptam a zsetont, szóval le a kalappal előttük. De lehet, hogy csak ők ilyen fürgék? Pedig ott is volt happening, 4-en koccantunk, én voltam a hármaska, és négyeske nem ismerte el, hogy ő indította el a dominót, de a biztosítós néni azt mondta, a többiek véleménye túl egybehangzó, ők állják az összes kárt, négyeske terhére. Na, hát ilyen is van!

Daved · http://buxevo.com/hu 2007.09.07. 16:15:16

egészségügyi biztosításról szól, de ajánlom a következő filme: SICKO

dr_BatzAMEG 2007.09.07. 16:26:06

Menj be személyesen és csapj az asztalukra egy bacc papuccsal, határozott fellépés kell nem telefonálgatás. 3 éve én is ezt tettem másnap a fiókigazgató!!! hívott, hogy lovét utalták és elnézésemet kérik a hosszas ügyintézésért stb. bla bla bla....

John_Doe 2007.09.07. 16:27:46

Nekedtolatott egy mozdony, vagy mi?

2007.09.07. 16:30:54

Ja, addig jó volt az olcsó díj amíg másokat szívattál a mávos kötelezővel. Ebből élnek, hogy vannak akik nagy ívben leszarják mi lesz mással, ha összetörik az autóját, és még ügyesnek is képzelik magukat, hogy alacsony díjért más szív helyettük.

Pakito 2007.09.07. 16:31:36

Ajtót letépni, ügyintézőt baccpapuccsal elverni Palkovicsné laptopjáról a bank rendszerébe betörni, pénz saját számlára utalni.....

ja és aki a MÁVnál köt biztosdítást az nem lehet sikeres ember....

John_Doe 2007.09.07. 16:36:16

A MÁV biztosító kb. arra jó, hogy ne büntessen meg a rendőr, mert nincs köteleződ. Spóroltál negyedévente párszáz forintot mi? Most küzdj a pénzedért!
Méghogy MÁV biztosító!!!

vernarancs 2007.09.07. 17:10:06

Minden biztosito egy osi roman ceg. A bankok elott az elso helyen szerepel a tolvajok rangsoraban. Bezzeg ha te nem fizetnel egy heten belul felmondanak a kotelezodet es feljelentenenek a rendorsegen.

Vishnu 2007.09.07. 17:16:33

Felesleges az agresszió, mert szerintem az a hülye, aki azért megy "jobb" biztosítóhoz, hogy a majdani károsultjának könnyebb legyen a kárrendezés... :) Sajnos nem választhaja meg senki, hogy kivel koccanjon... NO COMMENT! Hajrá MÁV! Én fizettem, a többi nem az én dolgom.

Randomerrorgenerator 2007.09.07. 17:23:04

Hi.
Én úgy sürgettem meg a fizetést, hogy bevittem a munkahelyemről egy igazolást, hogy olyan korán szoktam reggel kezdeni, hogy esélyem sincs tömegközlekedéssel beérni a dolgozóba, igaz, hogy akkor a csodás Volánbusz zrt-nél voltam autóbuszvezető és gyakran enyém volt az első járat Fótról, közben pedig Csillaghegyen laktam. Azután feltettem a kérdést, hogy autót béreljek, vagy taxizzak reggel és este Fót-Csillaghegy viszonylatban, mert amelyik nekik a szimpatikusabb arról hozok számlát, amit ki kell majd fizetniük, ha jót akarnak maguknak. A végeredmény az lett, hogy megegyeztünk egy fix összegben (30E HUF öt évvel ezelőtt), ha hét napon belül fizetnek, ha pedig nem akkor plusz tízezer naponta. Ezt a verziót egyébként a biztosító ajánlotta, bár a mai napig nem értem, hogy ez miért volt vonzóbb nekik a számláknál.
A negyedik napon a számlámra volt utalva a pénz.

borovi 2007.09.07. 17:32:22

nem, vishnu, nem azért. én azért mentem az all...-hoz, mert ha egy hülye mávos belém jön, ahogy jött is, akkor a biztosítóm megelőlegezi a javítás költségeit, és 2 nap múlva megint az autómban ülhetek, nem nekem kell az ilyen alibi biztosítókból kiverni a pénzt, megteszi helyettem a nem sokkal drágább biztosítóm...

szvsz 2007.09.07. 17:33:38

Hö. Én azt mondom amit borovi.

szvsz 2007.09.07. 17:34:58

Meg azért is, hogy ne kelljen nekik könyörögni szeptemberben, hogy küldjék már el az első negyedéves igazolást...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.09.07. 17:37:07

Nem bír magával a hannibál (és hannibalizálja a homárt is:):
href.hu/x/3gat

lizard 2007.09.07. 17:37:21

Nekem menet közben volt kisebb koccanásom, hiába lett csinálva betétlap a biztosító azt nem fogadja el... Vagy külön nyilatkozat kell a károkozótól hogy ő csinálta a bajt vagy.... öö legjobb minden kis vacakért is rendőrt hívni, nekem utóbbi volt. Ment a rendőrségi jelentés a biztosítónak aztán mindenki heppi volt. Max az nem aki csinálta a bajt, de ő meg nem érdekel... :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.07. 18:10:36

Te kis butus! Hát te még tényleg azt hiszed, hogy a bankok, biztosítók azért vannak, hogy neked jobb és könnyebb legyen az életed? Hát ez pont fordítva van. Te vagy azért, hogy a bankosoknak és biztósítósoknak jobb és könnyebb (és szórakoztatóbb) legyen az élete.

Egyébként meg járjál inkább biciklivel.

bobolysza 2007.09.07. 18:24:50

Ami a biztosítónak megéri, az az ügyfélnek nem. Ami az ügyfélnek megérné, olyant a biztosító nem szolgáltat.

Bambano 2007.09.07. 18:35:14

1. Törzskönyv kizárólag adásvételhez kell. Minden másra elegendő a forgalmi. A bankos autónál a forgalmiban a bank a tulajdonos és a lizingelő az üzembentartó, tehát ennek igazolására sem kell törzskönyv.

2. Nem értem, milyen pénzekről beszéltek, eddig amikor biztosítós dolgom volt, szóltam a márkaszerviznek, küldtek trélert, az bevitte a márkaszervizbe, adott számlát, minden mást a szerviz intézett. A végén kaptam egy rendberakott autót és befizettem az önrészt (ha olyan volt) a márkaszerviz kasszájába. Az igaz, hogyha nézem a biztosítási díjak listáját, az élmezőnybe tartozót fizetem, de legalább van autóm.

SumQuiSum 2007.09.07. 19:14:37

"...A bankos autónál a forgalmiban a bank a tulajdonos és a lizingelő az üzembentartó, tehát ennek igazolására sem kell törzskönyv."

Nem így van. Ha sima hitelre veszed az autót, akkor a forgalmiban nem utal semmi a bankra, csak a törzskönyv van náluk, illetve ahogy már fentebb írták, van beleszólásuk a kárrendezésbe.
Nekem pár hónapja jött egy görény MÁVos, le is lécelt, csak véletlenül ismerték a helyszínen, odaadták a számát megkerestük és long story short, adott utólag betétlapot :)
Maga a biztosító korrekt volt, július elseje koccanással 15-én landolt a számlámon a zsé.
Ugyanakkor én is egy olyan kretén vagyok, aki azért választotta a legolcsóbb ajánlatot adó Zrt. működési formájú biztosítót, hogy ha már olyan répa leszek, h valakinek nekimegyek, emiatt külön ne szívjon. Havi kb 500 ft-t megér a lelkiismeretem...

Angéla 2007.09.07. 19:16:22

Hmmm, alacsony dijak jó érvek a szerződés megkötéséhez? Hát hol adnak jót olcsón, Te kis butus?:)

Viszont ha már gáz van, akkor a telefonálgatás a lehető legrosszabb megoldás, a szó elszáll... pláne telefonban.
Csak van valami ügyfélszolgálatuk? Oda bemenni, ügyintézőnél először kedvesen érdeklődni, aztán emeltebb hangon vezetőt kérni, és fenyegetőzni mindennel ami csak eszedbe jut, PSZÁF-el mindenképp.

SumQuiSum 2007.09.07. 19:16:57

Jav. az előzőhöz: elnéztem a dátumot az elseje és a 16-a között eltelt plusz egy hónap :/
Még jó, hogy szépülnek az emlékek :D

stichus 2007.09.07. 19:25:12

hát hiába, no. évente 10ezret meg lehet spórolni a máv biztosítóval

EÖ (törölt) 2007.09.07. 20:03:24

aki már a felvezető szövegben ősi román szokásra hivatkozik az nem lehet sikeres ember..
más:
a felvezető szövegben nem sikeres embernek titulálni magunkat ősi román szokás

ezt Palkovicsné Anna is tudja.

renugard 2007.09.07. 20:09:45

Olcsó húsnak híg a leve.
Csakis a személyes asztalapra való erélyes kézmozdulat sokszoros ismétlése az ügyféltérben a megoldás. Ja, ne felejts el magaddal vinni egy (oda)baccpapucsot.

gazsi 2007.09.07. 20:20:54

Ne gondoljátok, hogy csak nálunk van így.Osztrák,˝˝elitbiztosító˝(Uniqa)ún.belső futára voltam néhány évig Bécsben,kör e-mailekben járt a legnagyobb szopatások története.Jókat kacarásztak rajta az évvégi bulikon,hogy tudták lehúzni a jobbágyarcú delikvenseket.Ezek lennénk mi,én,ti akiket csodás reklámokkal andalítanak,szinte már úgy éreztetve,hogy mi érdemeltük ki őket.

owlaha 2007.09.07. 20:47:35

Ne felejtsd el az értékcsökkenést sem. A kárrendezés alkalmával erről mélyen hallgatnak a biztosítók, csak külön folyamodvány ellenében térítik meg.

XRB 2007.09.07. 21:12:17

Volt hasonló esetem az OTP-Garanciával (elérhetetlen ügyfszolg, több hetes tökölés, nem teljesült ígéretek, no money). 4-5 hét után, ráunva a dologra, legyűjtöttem az összes bp-i kirendeltségük és ügyfélszolálatuk email címét és mindenhová elküldtem az esetleírást (a bénaságukét) + megírtam, hogy megírom azindexhomárnak (nem vicc :). Másnap jött egy hívás, 4 nap múlva meg a pénz. Én is meglepődtem, de működött.

leaping cat 2007.09.07. 23:02:45

Maga a rendszer rossz. Én fizessek azért, hogy másnak jó legyen? Már mér?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.08. 00:26:32

tavay majusban delutan jott belem egy csajszi 3 ora korul
telefonalam a biztositomnak/ ja a kislany rogton elismerte O a hibas/ 1 oran belul elvittek a kocsimkat
2 ora mulva megkaptam a cserekocsit
az ellenfel biztositoja masnap reggel csngetett, elmondta,, hogy totalkarra vettek, ennyi a konyvszerinti erteke/nem volt sok, de tobb mint amennyiert vettem 3 evvel korabban/ felajanlott egy kisebb osszegu "fajdalomdijat/ aztan a penzt utaltak a szamlamra, es meg 3 napig hasznalhattam a cserekocit, amig veszek magamnak masikat/
a sietsegnek persze az volt az oka, ha ugyvedhez megyek 2-szer ennyire lehuzhattam volna oket,/ilyen nyakfajas, olyan psziches problema stb./ de nem volt kedvem szorakozni meg nem volt egy draga kocsi

speirs 2007.09.08. 00:34:41

Az a helyzet, hogy a szopott fasz rosszabbik felén helyezkedsz el. Azért megy az átlag paraszt (mint én) a mávhoz, mert fele annyiba kerül, mint a többi (biztositás.hu kalkulátor). Én se lennék annak a helyében, akinek esetleg majd egyszer kárt okozok, de ajnos nem a másik fél érdeke mozgat a kötelező megkötésekor. Ez van, ősi román szokás...

Kifordított kacagány 2007.09.08. 06:28:19

mélységesen megvetem azokat az embereket akik amellett, hogy valakinek kárt okoznak, még igyekeznek is belerugni kettőt. csak azt nem értem, hogy itt és mindenhol máshol miért sírnak ugyanezek, mikor őket éri sérelem. én is úgy választok biztosítót, hogy megnézem melyik az amelyiknél kevesebbet kell fizetnem, de szóba sem jöhet olyan társaság amelyikkel nem voltak kellemes tapasztalataim. ezek bizony nem mindig a legolcsóbb népek szoktak lenni. viszont úgy gondolom ennyit megér a dolog. ősi román szokás valakibe belerongyolni, majd taszítani még rajta egyet az agyvérzés felé, ahelyett, hogy segítő kezet nyújtanánk neki.

hagyma: ez így ebben a formában vagy nem igaz, vagy már nagyon régen történhetett, vagy valami egyéb kurva drága biztosításod is van a biztosítódnál.

nora30 2007.09.08. 07:53:55

Nekem két autóeladás után volt gondom a MÁV-val.
Tudom, hogy nem lehet sikeres ember, aki MÁV-os, de két, elég öreg, évente kb. 10-szer használt autóra úgy gondoltam, elég a legolcsóbb biztosítás.
Eladás után kellett velük küzdeni, hogy az időarányosan fennmaradt kötelező összegét visszautalják. ( kb. 5000,- )
Először a férjem üvöltözött valakivel, miután két hónapja képtelenek voltak utalni, érdekes módon egy héten belül itt volt a pénz.
Másodszor én intéztem, és egy hölgy nagyon udvariasan azt ajánlotta, hogy írjak egy e-mailt a panasz@abe.hu-ra.
Megírtam, és itt volt a pénz pár nap múlva.

A többi autónk természetesen nem MÁV-os, és tényleg működik rendesen a fizetés....

Turmion Kätilöt 2007.09.08. 09:43:31

Szerintem a MÁV "márkavév" a szolgáltatásokban hasonlóan hangzik mint az élelmiszerek közt a tesco-gazdaságos.

rosszpcjatekok.blog.hu/
Új és nagyon jó videó.
rosszpcj.miniville.fr/env
rosszpcj.miniville.fr/sec
rosszpcj.miniville.fr/tra
A városka is szépen bővül.

Bit Rot 2007.09.08. 10:22:54

A MAV és az "elit" kötelező biztosító között a díjeltérés nem 500 Ft, hanem sokszor évi 20-30 Ezer Forint!

Azért ez már nem mindegy!

jesszumpepi (törölt) 2007.09.08. 11:22:04

Kifordított kacagány 2007.09.08. 06:28:19


hagyma régi homározó,és Amerikában él 30 éve.Néha nem árt tudni,hogy más országokban mi hogyan működik.

Artie 2007.09.08. 11:30:53

Levél a PSZÁF-nek (ugyfelszolgalat@pszaf.hu), és két nap alatt rend lesz. CC a MÁV-nak.

John_Doe 2007.09.08. 11:42:57

Há nem tudom, de nekem a MÁV és a K&H között kb. 300 FT volt a különbség negyedévente, úgyhogy K&H. Mellesleg voltam Uniqa-s is, de ott valahogy minden évben többet kellet fizetnem, hiába ment felfelé a bónuszom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.08. 11:48:32

jesszum
es foleg azert irtam, hogy mi a megoldas
ha olyan a torvenyi hatter, hogy szet tudnak perelni egy biztositot, akkor azert jobban igyekeznek
ettol persze itt is szemetek, es igyekeznek atcseszni, az ugyvedek jelentos hanyada kizarolag kozlekedesi balesetekkel foglalkozik es penzt sem kernek elore, csak a majdan kisajtolt love x szazalekat
de az enyem egy jelentektelen eset volt,par ezer dollaros ugy, szemelyi serules nelkul
ettol meg tenyleg kaptam rogton cserkocsit es lezajlott 3-4 nap alatt minden, ebbe mar az "uj" kocsi megvasarlasat is beleertem
tudom nem vagyok sikeres ember, hogy hajnal 6-kor homarozok, de ma reggelre megyek melozni es felneztem

JDG 2007.09.08. 12:00:16

Helyszín: Anglia
Biztosító: Tesco
Sofőr: Hülye ribanc kölcsönkapta a kocsit (biztosítva volt)

Esemény: Kb. 100 méterre a munkahelytől, beláthatatlan úton teherautót előzött, elvesztette uralmát a kocsi felett, telefonpóznának ütközött. Baromarcú kiszállt a kocsiból, és bement dolgozni, mint ha mi sem történt volna, semmi bejelentés, vagy ilyesmi, otthagyta az út szélén. Délutánra elvitték a kocsit a rendőrök.

Biztosítónak jelentettük. Levél jött a rendőrségtől, hogy fizessünk napi 500 font tárolási díjat, már nem emlékszem hány napig volt ott. Biztosító kifizette. Kocsi totálkáros lett, kaptunk érte 400 fontot (nem is ért többet). Levél jött a telefontársaságtól, hogy fizessünk valami 1400 fontot a villanyoszlopért (máig nem értem, hogy egy villanyoszlop felállításánál mit csinál 3 mérnök fejenként 50 fontos órabérrel, plussz vagy 5 munkás). Biztosító rendezte.

Az egész ügy alatt max. kétszer kellett telefonálnom, és továbbítottam 2 levelet a biztosítónak, szó nélkül fizettek, pedig semmi jegyzőkönyv nem volt.

Kisgenyó 2007.09.08. 12:58:05

nekem is volt kötelezőm MÁV-nál. online alkuszcégen keresztül kötöttem. a csekkek sose jöttek meg a biztosítótól, így mindig az alkusztól kellett kérnem egy kézzel kitöltöttet postán. év végén felmondtam. közölték nem fizettem semmit. mondom de igen. itt vannak a befizetett csekkek. ajaj. hát kiderült hogy tulajdonképpen nem is volt szerződésem. az amúgy én szerződés számom egy velem azonos vezetéknevű de másik nemű alanyhoz tartozott, aki Bp másik felén lakik mint én. kiderült az is hogy a csekkek azért nem érkeztek meg hozzám, mert ehhez a másik embörhöz postázták, az én frsz-al, ő persze nem értette miért kapja mert nincs is kocsija. az én nevemmel pedig nem is volt biztosítás ergó egész évben abban a hiszemben jártam a kocsival hogy van érvényes biztosításom. szóval ott helyben a csekkek alapján (még jó hogy nálam voltak) kreáltak egy szerződést (mert ugye ha nincs szerződés, nincs mit felmondani), amit 2 perccel később fel is mondtam.
mindezt személyesen intéztem, máskülönben nem ment volna. elnézést persze nem kaptam.
szóval érdemes megnézni hogy egyáltalán van-e érvényes szerződésed.
amúgy hiába vezetek baccban, sikeres embernek érzem magam mert amióta jogsim van nem volt balesetem, úgyhogy én nagy bajban lennék hogy hogy kell egy betétlapot kitölteni. :D

BobChemistry 2007.09.08. 13:55:01

hello

ez sajnos minden biztosítónál így van
Májusban sikeresen elütött Szegeden egy autós, miközben ény a kerékpárúton haladtam. Nem adta meg az elsőbbséget:-(
A felelőséget elismerte ott a helyszínen is, a rendőrségi vizsgálat is megállapította, hogy Ő volt a hunyó. Ezt követően kitöltöttünk egy nyilatkozatot, leírtuk a pontos következményeket, majd ezzel a papírral besétáltam a biztosítójához . Másnap felkeresett a kárszakértő, feljegyezte a kárt, majd közölte hogykb. 1 hét múlva megkapom az összeget.
Ezt követően eltelt két hét. Nem kaptam semmit. Bementem a biztosítóhoz, hogy akkor most mi van. Erre közölték, hogy postán küldenek a fickónak ISMÉT egy nyilatkozatot, melyben ISMÉT ell kell ismerni, hogy Ő volt a felelős. Mondom fasza. Felhívom az ipsét, aki közli, hogy még nem kapott semmit, de most Görögországban van (!!!) és csak 1 hét múlva jön haza.
Emiatt csak a baleset után 5 héttel kaptam meg a kártérítést a biciklimre, a szemüvegemre, és az órámra.
Szomorú de ez van.

BobChemistry 2007.09.08. 13:56:31

hol lehet módosítani? tele van hibával amit írtam...

Fanyuvo 2007.09.08. 15:26:31

Sehol. Az írás megmarad...

tuby smith · http://tuba-honlap.blog.hu/ 2007.09.08. 15:26:45

BobChemistry 2007.09.08. 13:56:31

Sehol, aki módosít sikeres ember nem lesz :)

A MÁV meg mindíg késik, kivéve ha egy perccel az indulási idő után érkezel az állomásra.

Kifordított kacagány 2007.09.08. 17:15:12

JohnZero: ez egy marhaság, nemtom ki hitette el veled.
egyébként a sertéstáp és az emberi fogyasztásra alkalmas étel között is van hasonló nagyságrendű árkülönbség mint amit felvázoltál, gondolom mégsem sertéstápon élsz, vagy tévednék?


jesszumpepi: így már érthető. már kezdtem komolyan megijedni, hogy mióta tegnap lefeküdtem aludni, az éjjel ripsz-ropsz eltelt itt 200 év:)

biohazard 2007.09.08. 18:24:06

Na ja, másokkal akartál kiszúrni a szar, senkinek sem fiztő biztosítóval, és Te szívtad meg. Szerintem minden rendben.

stichus 2007.09.08. 20:34:25

ha én egyedi ajánlattal fele annyit fizetek az aegonnál, mint a mávnál kellene egyébként, akkor sikeres ember vagyok?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.08. 23:28:29

nem vagy sikeres, csak anyosod ott dolgozik

stichus 2007.09.09. 08:12:18

nem anyós, csak egy ismerős a regionális üzletágigazgató

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.09. 17:18:31

tudtam en, hogy van valami stikli az ugyben
szoval egon a haverod
van akinek meg a kalauz
/ezt regen meg is enekeltek/

stichus 2007.09.09. 17:46:39

a kapcsolati tőke mindennél többet ér

Kifordított kacagány 2007.09.09. 19:20:48

stichus: és ha balesetet okozol, akkor az ismerős, vagy a biztosító fizet?;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.09.09. 19:46:03

ez vitathatalan
az amerikaiak kizarolag ezert golfoznak

stichus 2007.09.09. 19:49:02

rendes biztosítás. olyan mint pl. a flottakedvezmény. csak itt hála az ismerősnek flotta nélkül is megy

EÖ (törölt) 2007.09.09. 21:04:55

így igaz, a sikeres embereknek angol teszkós biztosításuk van!
Elmesélem, hogy jártam:
volt egy ősi román autóm, amit kölcsönkért Anna, salynos nem vigyázott eléggé és a hondások eltarhálták tőle a benzint, leállósávon leállt, persze belement egy IFA, leszakadt az ajtaja, a tetőcsomagtartóban volt egy spéci összecsukható ravatal, amit még a sogornőm hozott Dublinból, dec. 24-én, az is összetört. Az Ifás olyan ideges lett, hogy a baccpapucsát becsomagolta egy papírba, és beküldte vele a szélvédőt, persze pont a Palkovicsnétól nyert laptopot zúzta össze az az állat.
szerencsére a biztosító (angol teszkó) mindent kifizetett.

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.09. 21:38:18

hát, én nézegettem annak idején (jó, ez nem tavaly volt, hanem már vagy három éve), és ott a topscore brand-ek meg a noname gecik között nem havi 500 volt a különbség... havi öccázért én is azt mondtam volna, hogy nem szopatom halálba azt, akinek kárt okozok, de pl. a posta-máv tengely meg a generali, allianz, stb. között a negyedéves díban 10.000 közeli különbségek voltak. ami még havi vetületben sem 500 forintos kategória.

egyébként hasznosak itt a tanácsok. Van valami formanyomtatvány szerű mintája ennek a károkozási elismervénynek? Mert én akkor ebből két kitültetlen példányt az autómban fogok hordani :)

totgabi 2007.09.10. 08:17:45

Én is pont így jártam.
Ne fognak fizetni (vagy csak hónapo-évek múlva talán)!!!!
Én 3 hónap után meguntam és szóltam egy ügyvédnek, aki elég keményen elkezdett fenyegetőzni jogi úton a MÁV-al.
3 héten belül jött a pénz....

SzigMa 2007.09.10. 09:05:08

Ez az a biztosító, amelyik a metrókapaszkodókon úgy reklámozza magát, hogy kretének és csórók képeit rakja ki és aláírja, hogy hozzánk még ők is jöhetnek?! Ha másért nem, hát már a reklámjuk miatt gyanút kellett volna fogni, hogy sikeres ember nem megy oda...

Majmász Gedeon 2007.09.10. 09:32:23

Kedves levélíró!
Azt javaslom, hogy legközelebb a tagmondatok közé tegyél vesszőt, ha levelet írsz. Még akkor is, ha az 'és' kötőszó van a két tagmondat között.

Amúgy nekem az Allianz-nál van a kötelezőm és a kaszkóm is. Akkor én most sikeres ember vagyok?
Tavaly évvégén mentem át az Union-tól, akik ingyen repülőjeggyel próbáltak maradásra bírni. Megnéztem, 999 Ft körüli áron volt repülőjegy, persze a reptéri illetéket már nem állták, úgyhogy otthagytam őket a 'csába. Ja, nem a repülőjegy miatt, hanem mert 94 rugó lett volna náluk, az Allianz-nál meg 46.

parasztjoepa 2007.09.10. 10:41:10

én eddig kb egy milla kötelezőt perkáltam be és csak 800 ezer kárt okoztam. nem éri meg.

viszont most havi 5-öt perlálok a mávnak, szóval egy enyhe, de frontális ütközés megtérülése kb 8 év lenne (kamat nélkül, anyjukba).

Nagyvakond 2007.09.10. 10:53:51

Nem tudom, mi a teendő, de biztos (egész biztos), hogy csak személyesen intézkednék, semmi levél meg telefon.
Úgy mindenki eleve vesztes helyzetben van, egyenlőtlen a küzdelem, így mindenki legyőzhető.

Akár munkaidőben is vagy szabadidőben, de csak személyeen papuccsalverés és ajtóletépés nélkül, normálisan, de határozottan.

efhábé 2007.09.10. 15:51:46

Nekem évi kb. 4000 forint különbséget hozott ki a máv és a következő, normális biztosító között a biztositas.hu, de a mávnál kellett volna éves tagdíjat is perkálni mellé, valami 2000 forintot. Az a 2000 forint annyira nem tétel az évi 90 rugó mellett, hogy nem éri meg miatta az esetleges szenvedő felet még ezzel is szivatni, ha már voltam olyan béna, hogy megtörtem őt.

Taktikai Reset 2007.09.10. 18:50:41

Felebaráti szeretetből nem fogok _jóval_ drágább biztosítást kötni.

A MÁV-val eddig semmi bajom nem volt, sőt, meglepően rugalmas az ügyfélszolgálatuk.

Persze ha másik MÁV-os sorstárs jönne belém, lehet én is anyáznék rájuk.

swoosh 2007.09.10. 19:03:31

csak jelezném, hogy a tesco-s biztosítást a Generali féle kötelező.
Visszatérve az igazi "problémára": ha azonos biztosítónál van a két részvevő és ezen kívül még tolatásos esetről van szó, akkor minden cég ellenőrzi. Sajnos sokszor eljátszák az emberek, hogy megfordítják az esetet, tehát inkább ő csúszott valakibe.... Én pontosan így szívtam a Groupamával és egy kicsit utána néztem.

swoosh 2007.09.10. 19:04:42

amúgy az wiw-n is van máv ábe, szerintem ott segítenek, mert kevesen ismerik még. csak egy tipp, több embertől hallottam már

Gecc 2007.09.11. 08:07:45

Bar nem olvastam vegig, a hozzaszolasokat az elejen lattam, hogy valaki azt mondta a nyilatkozat is es a torzskonyv is szokvanyos dolog hogy elkeri a biztosito. Ez biztos nem igaz, ugyanis amikor az ember biztositast kot, azt autora koti, igy az osszes adat bent kell legyen a rendszerukben. Max csak akkor kerhetnek a torzskonyvet, amikor megkotod a biztositast. A nyilatkozatrol meg csak annyit, hogy a karesemeny leirasara valo papir (kek-sarga cucc) az, ami bizonyitja a karesemenyt, azon rajta vannak az alairasok, igy nem hiszem, hogy barminemu + nyilatkozatra szukseg van a kar okozojatol.
Nekem Alianzos a kocsi, nekemjottek, a biztosito egyaltalan nem kert semmit. Leszemleztek, vittem szervizelni, a szerviz es a biztosito egymas kozt elinteztek.
Csak egy tanacs mindenkinek... nem hiszem, hogy evi 10-15 ezer megtakaritasert megeri egy olyan biztositot valasztani, amivel allanodan csak baja lehet, es amivel masoknak is csak bajt okoz. En nagyon remelem, ha koccanok meg valaha az eletben, akkor a masik fel nem egy postas vagy MAV-os lesz, mert azonnal felkotom magam. :-I

Maya101 2007.09.11. 10:46:18

Én is annak a gondolatnak vagyok a támogatója, hogy "jót olcsón"?!?!?
Lehet hogy magadban és a vezetésedben TE biztos vagy, de nagyon sok ember közlekedik az utakon akik jóformán vették a jogsit és nem megszerezték...:o(((
Én biztosan nagyobb biztosítóval kötnék szerződést, megéri azt a pár forint különbséget...

Kozika · http://www.k-1.hu 2007.09.11. 10:57:06

Mávnál 8800 Ft negyedévente, allianznál 24.000.... tényleg elhanyagolható a különbség. váltottam is.

p@rasztpicsa 2007.09.11. 11:30:13

Kozika · kutyabaj.blog.hu 2007.09.11. 10:57:06

nekem máv 15/név, allianc viszont majdnem dupláz.

pedig mennék hozzájuk, meg én is látom, hogy tényleg kibaszás ez mindenki mással, de havi 4-5 ropi különbséget még egy felebaráti szittya magyar is megérez, nemhogy én... persze itt rögtön meg is jegyzem, hogy nem vagyok valami sikeres ember.

parapali 2007.09.11. 12:58:05

a kék sárgán nem kell semmit elismerni csak aláírni(szerintem)
azért kell külön kérni az okozotól egy nyilatkozatot mert a kéksárga az csak arra szolgál hogy a felek a helyszinen rögzitik hogy mi történt!!
ha nem jól írom dobjatok rám követ:-):-)

efhábé 2007.09.11. 15:42:18

Hát azért a Mávon és Allianzon kívül még van jópár szereplője a piacnak. mondom, nekem konkrétan évi 4 rugó volt a különbség úgy, hogy a máv még tagdíjat is akart kérni, évi 2000 forintot.

swoosh 2007.09.11. 17:21:18

mi van akkor, ha a biztosító nem hiszi el, hogy a kék-sárgán valóban a tulaj írta alá? azt kell ellenőrizni.
törzskönyv mindig kell, mert ha lízinges a kocsi (és itthon majdnem mindegyik), akkor nem utalnak a lízingelőnek, hanem a banknak.

AnalfaBela 2007.09.11. 22:43:03

17 éves vagyok ,hímnemű és vidéki nagyvárosi.(és sajnos nincs se kölköm és még a nyugdíj is messze van) Egy alfa 75 2.0Td szeretnék venni. A biztositas.hu-s kalkulációk:
MÁV 18.615 Ft 74.460 Ft
KÖBE 36.956 Ft 147.825 Ft
Aegon 39.969 Ft 159.876 Ft
.
.
.
.
UNIQA 92.696 Ft 370.784 Ft

Namostakkor miről is beszéltek ,hogy havi 500Ft-al drágább a jobb biztosító??? Ez pont a duplája baszki. Vagy csak az én korosztályom van így megsarcolva??? Éves szinten többe kerül mindent kifizetni az autóra mint annak a saját értéke??? Innentől azthiszem nemkérdés milyen biztosítóhoz fogok szegődni.

Szundi00 2007.09.11. 23:30:26

Az Aegonnál van biztosításom, ennél a biztosítónál a következőképp működött a dolog: egyszer nekikoccantam egy másik autónak, kitöltöttük a betétlapot, bejelentettem a biztosítónál hogy ez és ez történt, megkaptuk a kárszakértő telefonszámát, amit másnap felhívott a másik fél. A kárszakértő megvizsgálta az autót, készült pár fotó, majd az autót elvitték a márkaszervízbe, ahol azonnal nekiálltak a javításnak. Az autó elkészült, a pénzt a biztosító egyenesen a márkaszervíznek utalta, készpénzben semmit nem kellett fizetni. Nem sokkal ezután én kaptam egy papírt, amiben közölték, hogy mikor, kinek, milyen jogcímen, és mennyit fizettek ki, mindezt egy áttekinthető táblázatban. Így kell működnie egy normális biztosítónak, úgyhogy itt van a Cascom is. Csak ajánlani tudom az Aegont, a MÁV meg monnyon le.

Kifordított kacagány 2007.09.12. 15:47:02

AnalfaBela: egy autó fenntartásához normális kötelezőbiztosítás is tartozik. aki nem tudja fizetni, az ne autózzon. ha meg autózol, az felelősséggel is jár.
gondolom gázolajat akarsz majd tankolni az autódba, ami bizony drága. belehugyozni a tankba olcsóbb lenne.
persze mindez nem számít, mert megteheted, mint ahogy megteszi ez a biztosítónak csúfolt valami is, hogy nem fizet, és majd megteszi az is aki neked tesz keresztbe, hogy jöhess ide sírni a homárra

Csako 2007.11.01. 09:43:04

Tudjátok mit?Én a MÁV biztosítónál vagyok,és sikeres embernek érzem magam!Már ne is haragudjon senki,de nem hinném,hogy bárki direkt beleütközik valakibe.Nekem ugyanúgy károm lesz mint a másik félnek,hacsak nem vonattal megyek neki!Nekem is meg lesz a magam baja!A mai világban senki sem foglalkozik a másik bajával!

szil69 2007.11.03. 19:53:36

nekem idén, március 8.-án volt egy káresetem. aznap elfaxoltam a bejelentőt, ez "elveszett". ez még kétszer fordult elő, a 21. században...
nem sorolom, pontosan 7 hónapra fizettek ki. az autó értéke a káresetkor 500 ezer forint volt. a biztosító levonta ebből a roncs értékét (30 ezer HUF) és ennyit fizetett ki. hogy mennyit? egyszerű a képlet: 500ezer - 30ezer= x ezer forint. x a mávéknál 500 ezer forint. nem fellebbeztem... idióták.
ja, csak egy kis szösszenet. mikor legutoljára voltam náluk (mert hogy ők hívjanak, vagy hogy te elérd őket tfonon az lehetetlen), az ügyintéző nő eltűnt 47 percre. aszongya le kellett kérnie a bm-ből, hogy kivontam a roncsot a forgalomból. mondom, itt a papír, múltkor bemutattam, még pecsét is van rajta, hogy a kettes ablaknál levő kishölgy átvette. a válasz: "ja, kettes ablak, akkor nem mondok semmit!" basszus, ezek ilyen véleménnyel vannakl a saját kollegáikról!
tanulság: sose kerülj a kettes ablaknál levő sértődött p.csához!

BSz 2007.11.06. 13:46:51

Akinek nem inge... Ironiát meg vagy érti valaki, vagy nem. Szóval (erős idegzetűeknek, én előre szóltam):

Kedves Magyar Szánalmas Trógerek! Hát nem értitek? Titeket: "Engem nem érdekel!" Engem meg az nem érdekel, hogy a lányotokat megerőszakolja-e egy idegbeteg állat, miután kirabolta a fiatokat egy elhagyott buszmegállóban. Csak az én kicsikéimnek ne legyen baja, az a fontos! A többi dögölhet felőlem!

Hát nem értitek, hogy egy társadalom nem működhet így? Aki részt vesz a lopásban az tolvaj. Aki a gyengébb áromlás irányába megy a pillanatnyi anyagi haszonért, holott tudja, hogy ezzel kárt okoz embertársainak, az cinkos. Nem azért kell szeretnünk egymást, mert Jézus azt tanította! Hanem mert jobb egy olyan társadalomban élni, ahol kevesebb a rablás, a gyilkosság és a nemi erőszak. vagy épp a szívás a papírokkal.

De a legszörnyúbb nem az, hogy vannak cinkosok, hanem az, hogy az állam (PSzÁF) megtűr egy kvázi törvény sértő és morálromboló magatartást!

Márpedig, ha az állam nem szabályoz kellőképpen, akkor az embereknek kellene (vagy a piacot, vagy az államot).

Aki meg csak a maga érdekeivel törődik és nem akar társadalomban élni az húzzon innen. Bár a cinkos többséget végignézve, lehet, hogy nekem kéne mennem...

Aviszontlátásra!

ui: aki nem hisz nekem gondolkozzon el azon, hogy egy kisgyerektől elvenne-e egy nyalókát csak azért, mert épp édességre vágyik. Aki meg elvenné az gondolkozzon el azon mit csinálna azzal a fasszal, aki elvette a gyerekétől.

BSz 2007.11.06. 13:54:46

"Én a MÁV biztosítónál vagyok,és sikeres embernek érzem magam."
Anyagilag a tolvaj is lehet sikeres. Erkölcsileg nem. Ha valaha szádra veszed azt a közhelyet, hogy "a hülye magyarok bezzeg", akkor ez jusson eszedbe.

"A mai világban senki sem foglalkozik a másik bajával!"

A sok civil szervezet meg kamuból van. Meg az egyházak. Rendben van, hogy sok köztük a hülye, meg mindegyik a saját akaratát akarja érvényesítani, de amit írtál csak szimplán nem igaz. Sőt vannak profitorientált cégek is, akik mások bajával foglalkoznak. Egy jó társadalomban működik a más bajával való foglalkozás, vagy össztársadalmi, vagy üzleti érdekből.

zoli145 2007.12.08. 19:39:35

Sziasztok!
Nekem évi 50 000 forinttal kevesebb a MÁV-nál,így őket választottam!Miért fizessek majdnem 20 ezret,amikor itt 10 alatt megúszom!!Azért nem mindegy.....

zoli145 2007.12.08. 19:45:00

Bsz!
Én fizetek jóval kevesebbet,te meg fizess kétszer annyit és érezd jól magad...:)
Kb 8 éve vezetek,eddig soha senkinek nem menntem neki!Eddig fizettem negyedévenként 18-20 ezret,most meg fizetek kb 7 ezret!
Innentől kezdve nem érdekel semmi,be van fizetve és kész...biztos vannak olyanok,akiknek nem számít a pénz,de sajnos nekem igen!!!

cooperügynök · http://vilagmegvaltogondolatok.hu 2007.12.30. 06:38:08

lejárt topic de engedjétek meg hogy belep*zzak: 4éve megkötöttem a klub kötelezöt (gyakorlatilag az unionnal) mert az jó volt meg olcsó meg igazából az egyetlen számomra megfizethetö neves biztositó, alkusszal meg noname-el nem akartam vacakolni, többek közt 'erkölcsi' megfontolásokból... 3éve kijött a levél, hogy akkor ugye nem baj, hogy jan1-el majdnem duplájára emelik a biztositásom? mávnál kötöttem ki... most megnéztem, és meglepve tapasztaltam, hogy megint majdnem ugynannyi lenne. majd biztos vacakolok azzal, hogy visszamegyek meg évente ide-oda???

aki meg veri a mellét hogy milyen frankó biztosítónak fizet, és sikeresnek érzi magát, annak elárulnám, hogy az ö pénzükbél él még mindig (jó)pár megélhetési karambolista szerény országunkban... mert olyat még nem hallottam, hogy mávos betétlappal nekiállt volna valaki biztosítózni. akkor most ki támogat kit ? ;)

na tsókolom!

felperes 2008.02.06. 16:26:35

az ilyen ügyekkel kapcsolatban blogot indítottam:

mavabe.blog.hu

Mostindítom a pert, valóságshownak szánom.

binary2 2008.08.14. 10:13:47

Engem a belső sávból a külsőből kilökött egy index nélküli cigus família szakadt fordjukkal, otp garanciás volt, 111 ezer ft kár, a javítás után nem sokkal nálam volt a pénz, korrekt, gyors ügyintézés!

Szerintem korrekt megoldás csak ismert, esetleg nemzetközi biztosítóhoz menni, nem az ilyen fis-fosokat támogatni, azok olcsósága miatt!!!
süti beállítások módosítása