Tékozló Homár

Újabb próbaper a parkolócégek ellen

2008.06.17. 13:54 | jackyll | 115 komment
ElColmo írta a Homárnak, hogy egy újabb próbaperrel kóstolja be kedvenc parkolótársaságainkat, ami talán segítségére lehet másoknak is később:
A 40.P. 874.07/2008 ügyszámon egy peres eljárás van folyamatban a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a BÖP Kft ellen. Ez egy ún. próbaper, arra irányul, hogy bizonyítást nyerjen, a parkoló társaságok elmulasztották kötelességüket, amikor nem készítettek az elmúlt kb. 10 év alatt Általános Szerződési Feltételeket, amely mint szolgáltatók, törvényi kötelességük lett volna. Ez minden parkolási perben hivatkozási alap lehet, ahol pedig a BÖP Kft a felperes, ott - bírótól/bíróságtól függően - az eljárás felfüggesztésének is okaként szolgálhat.
Ennek hiánya komoly gond, ugyanis az ÁSZF hiányában a fogyasztó (aka: parkoló) nem tud(hat)ja, milyen feltételekkel veszi igénybe a szolgáltatást (vagy adott esetben hogyan élhet jogorvoslattal).
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.17. 15:08:04

Bocs! Livennek szól az előbbi! Elnéztem kinek a kommentjére anyázok :D

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.17. 15:09:50

ColT:
Rá se...
Bé kell szólni mindenkinek, az a bissztos!!!!

Zahal 2008.06.17. 15:11:02

Van egy megoldás:
TNT TNT TNT
a parkolótársaságokat megcélozva.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.17. 15:13:31

Jaja, biztos ő is centrumos :D
Mindenki Centrumos!
Aki nem az Intrumos!
Vagy sünt szarik!!!

Én meg már az utcára se merek kimenni mert követnek a parkolóőrök! Pedig itt nincs is Centrum! Biztos paranoiás vagyok. Vagy nem.

avogadro00 2008.06.17. 15:14:34

mért nem az önkörmányzatok alkalmazzák a szociális segélyt kapokat közmunkában, mint parkolóőr? ők járnák az utcákat és néznék a kocsikat és kész. Legyen 50 Huf/óra és max 5 óra parkolás.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.17. 15:15:23

Mindenki gyanús! Az a leggyanúsabb, aki nem gyanús, vagy hogyapicsábavanezmárakkor!? Na menjünk a Centrumba! Oszt pógári engedetlenkeggyünk! :DD

Én lennék terrorista! 2008.06.17. 15:15:25

ÁSZF tükörben FZSÁ: Fondorlatos Zsidó Áttelepülés, kivásárolnak minket. Nem tudtam kihagyni, olyan kézenfekvő, mert ilyeneket sehol máshol nem látni, csak nálunk, és Európában itt vannak a legtöbben :-(
Menjünk robbantani, más nem segít :-(

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.17. 15:16:45

avogadro00:
Vagy a legközelebbi krimókat nézegetnék!! :)

dosszié 2008.06.17. 15:24:15

HE!! A parkolóöröket (vagy tudja faszom hogy hívják őket - (amelyikek büntetnek) nem lehet e feljelenteni azért mert az országúton össze-vissza gyalogol???
A múltkor az egyik ismerősömet begbaszta a rendőr mert nem a zebrán ment át....

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.17. 15:35:17

ÁSzF = Állatok Szőrös F@szát... És ha azt kifüggesztenék, akkor lenne igazi próbaper. :)

Szerintem itt senki nem a parkolócégnek drukkol. Hajrá :DDD

vernarancs 2008.06.17. 15:39:47

De milyen perrol beszelunk? Nekem volt nehany elmaradasom a BOP fele es siman lefolytatta a targyalast a Pest Kozponti Birosag es a BOP reszere dontott. Be sem hivtak meg csak nem is ertesitettek, hogy peres eljarasra tereltek az ugyet. Kikuldtek egy fizetesi meghagyast amin a zaradek nincs lepecsetelve (ide irtak, hogy jogeros es vegrehajthato). Csekket sem kuldtek. Akkor mi tokomet akarnak?

malar 2008.06.17. 15:41:56

"A múltkor az egyik ismerősömet begbaszta a rendőr mert nem a zebrán ment át...."

Ezen már sokat filóztam. Mert ugye én, mint gyalogos, soha nem tanultam kresz-t, oké, hogy a szülők megtanítják a kölöknek, hogy ne üttesse el magát, de ebből nem vizsgáztatja aztán őket senki.

Rám is vijjantott már rám rendőr, amikor nem a zebrán mentem át, vagy éppen piros volt a gyalogosátkelő (közel s távol nem volt autó az én utamon) és mégis mire föl tette? A gyalogos nem jármű, a gyalogos gyalogos. A kresz szabályai nem azért vannak, hogy a gyalogosok közlekedését irányítsák, hanem azért, hogy azokat (részben) védjék. Ha van egy zebra, azt nem azért rakták, mert az a kötelező útvonal a gyalogosnak, hanem azért, hogy legyen egy pont a 2x3 sávon, ahol van esélye a gyalogosnak a saját és mások testi éppségének veszélyeztetése nélkül átkelni.

Nem mintha kicsiny hazánkban a zebra bárkit megvédene, de mind1.

Egyszóval jah.. meg akarna büntetni a rendőr amiért nem a zebrán megyek át, nos max akkor nem kötözködnék, ha ezt autók között lavírozva, a forgalmat veszélyeztetve tenném. (Márpedig igazi gyalogos ilyet csak elvétve csinál, ellenkező esetben az illető rövid úton gépesítetté válik, vagy ami rosszabb, kiejtik a versenyből)

Ami a parkoló cégeket illeti. Aláírom, hogy vannak akiket ott is megpróbálnak lehúzni és ok nélkül büntetni. Az is biztos, hogy a parkolóőrök szemét módon hajtanak rá a pár percekre is a büntikért.

Ez sajnos, amíg emberek végzik ezt a munkát, nem fog változni. A szitu az, hogy ha valaki nem ad okot rá, hogy megbüntessék, azt sanszosan nem fogják, de ha mégis, akkor jó eséllyel indul, hogy kimagyarázza magát.

Nagyon sokan azonban azért ürölnek ezeknek a pereknek, mert b**znak fizetni a parkolásért és ebben látják a lehetőségét annak, hogy elkerüljék az amúgy jogos büntetést.

Eszébe jutott már embereknek, hogy az irreális parkolási díjak sok esetben azért vannak, hogy az emberek ne menjenek autóval a városnak arra a részére, csak ha muszály? Nem.. persze, hogy nem.

Na mind1. Részemről remélem, hogy nem tudnak ilyen mondvacsinált f*szsággal belekötni a cégekbe. Nem azért, mert sajnálom őket, nem is azért, mert nem érdemelnék meg amúgy, pusztán azért, hogy a sok bliccelő "kihanemén johnny d*ckhead" ne tudjon kibújni a bírság alól.

Azok pedig akiket ok nélkül bírságolnak.. nos őket sajnálom. A rendszer áldozatai vagytok.

staropramen 2008.06.17. 15:42:29

mi az , hogy próbaper?Úgy tudom , hogy magyarországon egy bírósági döntés semmire sem kötelezi a másik bíróságot, mindenki hallott más hasonló ügyekben ellentétes bírói ítéletekről, és ugyancsak ismertek az első,és másodfokú ítéletek közötti ordító eltérések.Esmételten kérdem akkor miért is a próbaper azon kívül ,hogy néhány ügyvéd anyagi helyzete javulhasson?

Bit Rot 2008.06.17. 15:44:00

@vernarancs:
"De milyen perrol beszelunk? Nekem volt nehany elmaradasom a BOP fele es siman lefolytatta a targyalast a Pest Kozponti Birosag es a BOP reszere dontott. Be sem hivtak meg csak nem is ertesitettek, hogy peres eljarasra tereltek az ugyet."

Ez azért eléggé gyanús. Először fizetési meghagyás, ha ellentmondasz akkor per, ha nem, akkor végrehajtás.

"Kikuldtek egy fizetesi meghagyast amin a zaradek nincs lepecsetelve"

Most akkor csak fizetési meghagyást kaptál vagy tényleg volt tárgyalás?

HorvaiJ 2008.06.17. 15:45:17

Orbanisztán szánalmas kis hülyéi!
A világon mindenütt fizetni kell a parkolásért, csak éppen másutt többet mint itt. Talán azt is Demszky találta ki? Csak ebben posztkádárista gödörben hiszik az emberek, hogy minden ingyen jár. Vagy talán a 300 forintos vizitdíj miatt nem jutottatok hozzá az elmegyógyszereitekhez?
Fel kéne már nőni végre.

bonasera 2008.06.17. 15:48:48

A parkolódíj eredeti célja volt:
- csökkenjen a belvárosba autózók száma
- csökkenjen a dugó, szmog
- legyen bevétele az önkorinak ebből is (egyfaja adó)

Ami lett:
- köcsög jogászok és balfasz ügyvédek (elnézést, nem mind az, de ezek igen!!!) kitalálták a BÜNTETŐ céget. Merthogy ma a parkoló társaság energiáinak kb. 90%-t az teszi ki, hogy megtatalája a módját a BÜNTETÉSNEK meg annak, hogy hogyan lehet a reklamálókat elkussoltatni. Az eredeti szép célok sehol nincsenek!!! Igaza van aki írta: a pénzünkért semmilyen szolgáltatást nem kapunk:
- nem épülnek parkolók a zónahatárokon
- nem kapsz még egy rohadt buszjegyet sem a parkolásért vagy egy biciklit egy órára
- egy rohadt vonalat nem festenek fel, hogy hol állhatsz meg és hol nem
- nem takarítják a havat
- nem vigyáznak a kocsira
- nincs info, hogy hol van szabad hely
- sorolhatnám

Parkoljál és ha rossz helyen állsz, nincs nálad apró, 2 percet késel BÜNTETNEK, ha meg pofázol legyen nálad vazelin, mert úgyis nekik van igazuk.

Mondjuk én befizettem a 4 évvel ezelőtti szarságra a pénzt, de ráírtam a csekkre, hogy "Kapjátok be, köcsögök". Azóta nem csesztetnek.

Kösz, hogy kibosszankodhattam magam: T

Szumi 2008.06.17. 15:50:50

Te, Horvai!
Te vagy kommunista ( mert ugye e mást jelent, mint valójában) Fizeünk adót, ne keveset. Fizetünk egészségügyi járulékot, EHO-t, mifaszt. Van nekem 3000 forintom is vizitdja, meg pénze akár műtétekre is_ sohase legyen rá szükség - de akor ne fizessük ún. betegbiztosítást! Te vagy a szánalmas barom.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.17. 15:51:11

HorvaiJ:
1. "A világon mindenütt fizetni kell a parkolásért" - Há1 ez így ebben a formában nem igaz!
2. "minden ingyen jár" - Fizetünk nem keveset az utakért, pl. tök legálisan lehúznak a benzinárba beépített adóval, teljesítményadó stb.
3. "300 forintos vizitdíj " - Asszem eléggé qrva sok pénzt húznak le a fizetésekből TBre meg miazmásra, oldják meg abból a problémáikat!
4. Nőjjél fel!!!! GYÖKÉR!!!!!

drukkker 2008.06.17. 15:55:58

A parkolo órák, illetve annak titulált jegykiadó gépek szerintem törvényellenesen üzemelnek. Ugyanis nem adnak nyugtát, számlát, vagy bármilyen bizonylatot, és szerintem úgynevezett fekete doboz sincs bennük. Pedig ahol pénzforgalom van, ott ellenbizonylatnak is lennie kell. A parkoló cédula nem bizonylat. Az csak az ott tartózkodás idejét igazolja. De nem szerepel rajta mennyi pénz lett a szolgáltatásért fizetve. Vagyis ha így van, márpedig miért ne lenn így, annyit lopnak a pénzekből amennyit csak akarnak. Erre mondaná Kohn bácsi: ÜGYES !

Lui_78 2008.06.17. 16:06:01

Ha leparkolok, és lszedem a rendszámot, megbüntethetnek ezért?

cubalibre 2008.06.17. 16:09:18

HORVAI J védelmében:
A parkolóautomatákat - ha nem vettétek volna észre - általában a legforgalmasabb helyen állítják fel, s célja az, hogy bizonyos helyeken elkerüljék a zsúfoltságot, ami természetesen parkolóóra ellenére is van. De tegyük fel, mi lenne, ha nem lenne, ismerve az összes magyar köcsögöt, ott taposnák egymást agyon az autóikkal. Én a belvárosban lakom, s míg nem volt fizetős a parkoló, akkor sokszor utcákkal odébb tudtam megállni. Mikor parkolóóra lett, érezhetően kevesebb lett ott a kocsi. Tény, hogy a zsúfoltság oka az, amit Nyugaton már rég megcsináltak: a nagy metrómegállóknál óriási parkolók vannak (ingyen), ahol ott lehet hagyni az autókat. Így meg boldog-boldogtalan kénytelen bemenni a városba. És emelkedhet az égig a benzin ára: reggelente Bp. agglomerációjából kilométeres kocsisorok özönlenek, láss csodát, mindegyikben 1 (egy) ember. Mert kiköltözött a nyugalomba :))), hogy mindennap 1-1 órát kocsikázzon ki-be, meg anyázzon ha nincs parkoló, azért meg főleg, ha megbüntetik. Igenis a parkolás nem jár alanyi jogon. Én bedobom a pénzt, vagy megveszem a parkolóbérletet, ha meg megbüntetnek, kifizetem. Én még emlékszem, gyerekkoromban még sátorgarázsokat is építettek az utcára, mert a sok paraszt úgy gondolta, hogy az ott neki jár.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2008.06.17. 16:11:22

Drukker:

-"Ugyanis nem adnak nyugtát" : de, adnak, a nyugta minden kötelező eleme rajta van a bizonylaton
- "nem adnak ... számlát" : nem kötelező (l. hétvégi bevásárlás)
- "nem adnak ... bármilyen bizonylatot" : ott a nyugta.
- " szerintem úgynevezett fekete doboz sincs bennük " : ezek nem szoktak lezuhanni :)
- "ahol pénzforgalom van, ott ellenbizonylatnak is lennie kell" : ott a nyugta; pénz ellenében kapod.
- "A parkoló cédula nem bizonylat" : de, mert nyugta is egyben.
- "Az csak az ott tartózkodás idejét igazolja." : nem csak.
- "nem szerepel rajta mennyi pénz lett ... fizetve." : de igen.
- "annyit lopnak a pénzekből amennyit csak akarnak." : no, ez igaz; elég lett volna ezt az egy mondatot kommentként küldened!
- " ... Kohn bácsi...": mivel itt nagyon sok és könnyű pénzről van szó, biztos lehetsz benne, hogy ő csinálja; saját magát meg minek dícsérgesse?

U.I.: ezen kívül még mihez értesz?

cubalibre 2008.06.17. 16:11:47

Drukker te meg hülye vagy, waze nem is láttál még parkolójegyet. Igenis bizonylat, mert van neki sorszáma is te tulok.

Lui_78 2008.06.17. 16:11:58

cuba,

Csak tudod amikor politikusokhoz közel álló cégek szedik be azt a pénzt ami mehetne az önkormányzatoknak, akkor kicsit azért lehet furcsán nézni nem?

liven 2008.06.17. 16:12:20

Lehet, hogy tényleg hülye vagyok, de az alapja az egésznek, hogy valamikor nem jó helyen parkoltunk, ill. nem fizettünk. Vagy nem?
Tudjátok mennyi sört tudnék venni abból a pénzből, amit büntetésként befizettem?

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2008.06.17. 16:13:39

bonasera,

a legfontosabbat, a KUTYASZAR-t kihagytad. Budapest egyszer úgyis a kib. igénytelen kutyatartók által otthagyott matériába fog belefulladni. (Napi 6t, ha jól emlékszem). És ezt valahogy senki nem akaródzik feltakarítani, egy-egy kiadósabb záport leszámítva. A napon porlik, ezt a port lélegezzük a dízelporral vegyítve, ...brrr. A parkolócég esetleg a parkolóhelyek tisztántartása címszó alatt felvehetné a takarítást is az ÁSzF-be - többek között. Értem én, hogy a cél a parkolóhelyek biztosítása, de ha már egyszer "biznissztcsapunk", akkor a másik oldal is villantson valamit..

marand22 2008.06.17. 16:14:40

Lui_78 (az OFFpásztor:
"Ha leparkolok, és leszedem a rendszámot, megbüntethetnek ezért?"

Meg ám !!! (ld. Kondorosi nyilatkozatok: utazni fognak rá a rendőrök)

bonasera:
"A parkolódíj eredeti célja volt:
- csökkenjen a belvárosba autózók száma
- csökkenjen a dugó, szmog
- legyen bevétele az önkorinak ebből is (egyfajta adó)."

Úgy bizony, ami Budapesten folyik parkolási díjak beszedése címén, magáncégek által történő adószedés !!!
ALKOTMÁNYELLENES SZLOVÁKIÁBAN.

dosszié 2008.06.17. 16:15:07

Lui_78 (az OFFpásztor) :

Elvileg nem büntethetnek meg ha nincs rajta rendszám. Ha nincs rajta rendszám az azt jelenti hogy ki van vonva a forgalomból. + Hova küldenék a csekket??
Ha azt se tudnák kié a kocsi

boldiii 2008.06.17. 16:16:52

Ha egy környéken több parkolóóra van, és különböző díjakkal működnek, akkor nekem melyik automatából kell, vagy szabad parkolójegyet vennem?
Le van írva valahol? Lehet, de én még nem találkoztam vele.
Erre lenne jó az ASZF.
Ha nem működik a parkolóóra, akkor parkolhatok ingyen?
Erre is jó lehet az ASZF.

Szóval igaza van annak, hogy az nem volt kérdéses eddig, hogy fizetni kell, de sok olyan per lehet, amiben igenis, lényeges kérdés lenne, hogy mi van az ASZF-ben, mik a társaság jogai, kit és hogy büntethet, stb.

Lui_78 2008.06.17. 16:17:13

dosszié,

Valami buktató kell, hogy legyen, hiszen akkor mindenki ezt csinálná...

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2008.06.17. 16:17:56

Érdekes dolog ez a parkolósdi Budapesten. Az meg persze még érdekesebb, hogy kormánypárt és ellenzék szépen megülnek egymás mellett a vezetőségben. Azt, hogy fizetni kell a parkolásért, önmagában támogatom, ahogyan a vizitdíjat is, mert minden, amit ingyen fogyaszthatunk, pazarláshoz vezet. Tessék szépen kerékpárra ülni meg tömegközlekedni (aki meg összefirkálja a buszokat, metrókat, annak letörni a kezét) és nem környezetszennyezni kettesben a belvárosban. Vágjátok mekkor a légszennyezettség a belvárosban? Katasztrófa. Az egy másik kérdés, hogy a gyakorlatban mire fordítják a parkolásból beszedett díjakat és eleve hogyan szedik be. Mert ha mondjuk kerékpárutakat építenének, vagy utakat javítanának belőle, akkor talán nagyobb lenne az elfogadottsága. Mondjuk a parkolóőrök lesznek az elsők, akiket a kitörő forradalom falhoz állít. Utánuk jönnek majd a Műemlékvédelmisek.

Lui_78 2008.06.17. 16:21:07

Alkibiadész,

Egy nyomorult rohadt körgyűrűt képtelenek megcsinálni:) Addig muszáj átmenni Bp-en akkor is ha csak egyedül vagy...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.06.17. 16:22:35

staropramen 2008.06.17. 15:42:29
Ott van az igazság megírva. A magyar jog nem precedens jog.

Tudtátok, hogy a 4. kerületben is lesz fizetős parkolóövezet?

Walter Melone (törölt) 2008.06.17. 16:24:36

A Magyar törvények értelmében pl a 20000Ft-os bankjegy törvényes fizetőeszköz, melyet minden szolgáltató, kereskedő...stb KÖTELES ELFOGADNI. A parkoló autómaták nem fogadják el a papírpénzt. Tehát a parkolótársaságok folyamatos jogsértést követnek el fennállásuk óta.


Egyébként meg, purhabot az autómatákba!

fiukapresszobol · http://fiukapresszobol.blog.hu 2008.06.17. 16:25:03

Nálunk még körforgalom sincs, nemhogy körgyűrű! Viszont nagyjából oda parkolunk a traktorral, - kivéve a polgármester háza előtt a gyep - ahova akarunk.

Kitapossuk a parlagfüvet az egész faluba', közhasznúan.

Ölelünk mindenkit!

Fiúk a presszóból

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.17. 16:28:17

Cubalibre, HorvaiJ, malar:
Ti mind hülyék / naivak vagytok? Máshol azért van a parkolódíj hogy ne legyen zsúfoltság, de ott vannak max. időhatárok is! Itt addig dobálhatod az aprót amíg akarod!
Lehúzás hallod.
De még OK is lenne hogy drága a parkolás. Ha nem az lenne a véga hogy a valaki kft-jéből a valaki nyaralójába vándorol a lóvé!

Ti tényleg ezeknek a seggeknek dolgoztok, vagy mi, másképp nem tudom elképzelni hogy enniyre be lehessen valakit etetni.

bonasera 2008.06.17. 16:34:34

marand22

kösz a kutyaszart :) és milyen igazad van,

Azzal is egyetértessz, hogy ha mindenki otthon hagyná az autóját - amit ugye elvileg szeretnének - és BKV - zna, nagy szarban lenne a parkoló társaság? Tehát ezt nem akarhatják, vagyis megint igazam van, hogy BÜNTETŐ társaság.

cubalibre:

szép, amit írsz, de nem lehet, hogy egyszerűen azért van zsúfoltság mert nincs a zónahatáron parkoló? több autó úgysem férne el, ha nem lenne díj. Én optimista vagyok és szerintem általában nem hülye a magyar: ha lenne normális parkoló (ahogy írtad, mint máshol), biztos nagyon sokan otthagynák a kocsit, a szennyezés meg a dugó elkerülése érdekében.

Egyébként nagyon becsülöm az igazság-érzeteteket - kár, hogy szart se érünk el vele :(

Bit Rot 2008.06.17. 16:39:51

@Attila64:
- "nem adnak ... számlát" : nem kötelező (l. hétvégi bevásárlás)

2008 január óta tudtommal kötelező minden cég-cég közötti ügyletre a számla, a nyugta nem elég!

PPPPPP 2008.06.17. 16:39:53

Sziasztok!

Még annyi, hogy azt ki van írva parkolóórára, hogy x forint/óra, de az még a kisbetűs részben sem, hogy ha büntetnek, akkor hogyan tehetik ezt meg. Ezt az infót a csomag sem tartalmazza, amit múltkor kaptam a szélvédőre.

Konkrétan az maradt ki belőle, hogy jelenleg valamilyen fővárosi rendeletre alapozva óránként kiróhatják a bírságot (tehát a normális óradíjat + ennek 10-szeresét pótdíjként)/óra.

Ezt legalább a csomagban tudatosíthatnák a hibázó autóssal (ha már úgyis a helyszínen nyomtatják), hogy a játékszabályok tiszták legyenek.
Persze ez a legkevésbé sem érdekük...

Én egy szombati munkanapot szívtam be, amikor nekük szabit adtak...:(

Sok sikert a perhez!

porthosz 2008.06.17. 16:43:33

Ha parkolás után leveszed a rendszámot és berakod a csomagtartóba akkor bekaphatja mind a parkólótársaság mind a rendőrség.

Ugyanis a parkolótársaság nem tud mit kezdeni vele rendszám nélkül, a rendőrség meg ezért megbüntethet, csakhogy megnézem én azt a yardot aki ott dekol több órán át egy rendszám nélküli kocsinál és várja a tulajt. Arról nem beszélve hogy esetleg fogja magát a tulaj és megvárja ami elmegy a yard.

Rendszám nélkül csak közlekedni necces, mert akkor megfoghat a police, de parkolni egyáltalá nem. Max macerás állandóa nrendszámot fel-le tenni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.17. 16:45:21

Tényleg, cubalibre. Reégebben volt parkoló a házatok közelében. Több lett az autó, nem volt hely. Bevezették a parkolódíjat. Most van hely?
Mert én úgy vettem észre hogy Pécs belvárosában a parkolódíj ellenére ugyanúgy nem lehet parkolni mint mikor ingyen volt...

Csak mellé még megbasszák az embert néha jogtalanul is.
Tényleg hasznos dolog.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.06.17. 16:52:09

bonasera 2008.06.17. 16:34:34

Az maradt ki, hogy a kb. 250 Ft díj kb. 30%-át kapja az önkormányzat.
De:
2000 Ft-ot a parkolós cég admin költségei
3-4000 ft-ot ügyvédi költségekre
x ezer Ft-ot ismeretlen helyekre
+ a kamatai

mennek a büntetős cégeknek.

Az is kimaradt, (amiben érintett vagyok) hogy hiába adtad el 7-8 évvel az autódat valakinek a büntetendő parkolás előtt: biztos ami biztos az összes elérhető tulajt zaklatják, hogy 2-3-4x hajtsák be a "tartozást".

SzőkeNő Szarvas 2008.06.17. 16:52:48

Hmm... kerékbilincset kaptam. A jobb első kerekem kilógott a nem láthatóan jelölt- értsd. nem felfestett- parkolózónából.Érvényes parkolójegyem volt, a hiba, amit elkövettem az az, hogy menet közben a szemmértékem csalt 26 centit. Ezt azért tudom ilyen pontosan, mert a közterületes coltoskkal (!!) lemérte a zebra és a kerék távolságát, 26 centit belógtam a zebra és a parkoló autó között- a KRESZ előírás szerint tartandó- 5 méterbe.

Megbüntettek.

14.400FT. /12.000+ÁFA/ Ami nem a szabálysértés ára, az plussz 2-3000, hanem a bilincs szerelés ára. Beszedő és végrehajtó a Centrum Zrt.

Kértem számlát. Kiröhögtek. Nem kaptam.

Ha veszek kiflit, 65 Ft-ért és a boltos nem ad számlát, megbünteti az Apeh úgy, mint állat.

A Centrum nem köteles számlát adni? Vagy rá nem vonatkoznak a magyar törvények? Vagy most akkor hogy is van ez??

Valjan 2008.06.17. 17:00:09

Van alternativa!Elni kell vele....
Ne vegyen senkisem jegyet a parkolo automatabol,de tenyleg senki ne vegyen...csak 1 hetig kellene igy csinalni es televagni a balos-jobbos-akarmilyen sajtot,hogy eleg volt ebbol szemet rablasbol..
Ennyi a megoldokulcs.
Egyszeru es valoban hatasos.

2008.06.17. 17:07:34

Most itten hiába hőbörögtök. Rendszerváltás kellett, kapitalizmus kellett, megkaptátok. Szoptok, mert a f@sz rossz oldalára kerültetek. Meg én is persze. Lehet megpróbálni átkerülni a másik végére, esetleg rendszervisszaváltani. Egyik se lesz könnyű.

SzőkeNő Szarvas 2008.06.17. 17:15:20

Chicken. Igen, 2000 Ft a szabálysértési bírság. De a bilincset a Centrum teszi fel és veszi le, a 14.400 Ft az ő kasszájukba megy. A papíron, amit a csekk mellé adnak, ez a gyönyörű szöveg is szerepel. Nem én álmodtam meg.

A csekken, amit be kell fizetned ahhoz, hogy leszedjék a bilincset, szintén a Centrum parkoló Zrt szerepel. Nyomtatva. Tehát nem én adakoztam nekik szőkeségem okán.

A közterületes pasas, aki különben egész normális volt a fajtájához képest, dühöngött is, hogy ők ebből gyakorlatilag semmit sem látnak, holott a Centrumnak osztania kellene.. állítólag..

4nick8 2008.06.17. 17:17:30

Népszavazást kell kezdeményezni. -Akar Ön parkolódíjat fizetni?-

Boo 2008.06.17. 17:18:54

Horvai és egyéb társainak.

Ha nem a pénzbeszedés lenne a cél, hanem mondjuk az volna a cél, hogy az autók ne álljanak egész nap egy helyen -pl: más is intézhessen ügyet a hivatalban - akkor kitennének olyan nagy kék táblát amin "P" van alatta meg órában megadott időtaromány. Csak hát tudjátok ebből nem szakadna pénz a kasszába. Szóval aki azt állítja, hogy utcai parkolóban etikus díjat szedni, az menjen patikusnak és keverjen magának mérget.

Porthos: a rendőr azért nem büntet, mert rendszám nélkül állsz (ehhez jogsi sem kell XD), csak ha elindulsz. Viszont ha egyáltalán nincs jegyed bilincset kaphat, vagy elvihetik. A megoldás: vedd meg a legkisebb tartamú jegyet, rendszám a csomagtartóba és csáá. Max pótdíjat kapsz a nem azonosítható kocsidra, az meg kit érdekel!

DaveSlim 2008.06.17. 17:21:14

De tényleg ez a legdurvább:
csak akkor kell fizetni, ha van szolgáltatást. Nem létező szolgáltatásért nem fizetünk!
És a parkolótársaságok mit szolgáltatnak???? Jah... eladják a közterületet vazze?
Vigyáznak a kocsira? Biztosítanak szabad parkolóhelyet? Értesítenek, ha feltörik a kocsid?
MI A SZOLGÁLTATÁS?! Az, hogy megállhatsz a kocsiddal?
Lassan az lesz, hogy az utcán minden gyalogosnak folyamatosan haladnia kell, mert ha megáll, feltartja a tovább sétálókat és majd megy oda a kalauz vagy mi és megbünteti....

malar 2008.06.17. 17:22:02

ColT
"Ti mind hülyék / naivak vagytok? Máshol azért van a parkolódíj hogy ne legyen zsúfoltság, de ott vannak max. időhatárok is! Itt addig dobálhatod az aprót amíg akarod!"

Szerintem meg ha csak a hülyézésre futja, akkor menj és sipákolj másutt.

Banánisztánban élünk, ami itt történik, azon meglepődni nem kell. Amit írtam azért írtam, mert sok itt hőbörgő ember miután befejezte a hőbörgését elmegy a kocsijával és leparkol tilosban, vagy megy bliccelni a BKVn.

A szabályok csak annyit érnek, amennyire betartják őket. Amíg az átlagember nem válik kulturáltabbá, amíg nem a bliccelés, a kötelesség kikerülése lesz a "minta" viselkedés, addig nem kell meglepődni azon ami van. Épp csak azt kapjuk a szolgáltatóktól, amit ők kapnak tőlünk.

Amilyen az adjonisten ugye.

Szóval aki szerint rendben van az, hogy a jogászok a törvényi kiskapukkal legalizálják a sok műrokkant gengszter és vállalkozó parkolási tartozásának eltörlését, az menjen és "sz*rjon sünt".

Attila64 · www.sagaontour.ca 2008.06.17. 17:22:17

John42,

valóban, 2 cég között igen. Itt a jegyautomatánál nem derül ki, hogy egy cég az igénybevevő, ezt az igényét az ügyfélszolgálaton jelezheti. Ezután 2 hete van a számlakiállításra. Egy kicsit még bonyolultabb (tudod, Fuckistan...), most csak zippelve.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.17. 17:30:55

A műrokkantakról egy büdös szót sem írtam. Arról sem hogy a kiskapuk jók-e vagy rosszak. Én meg nem parkolok tilosban mert nem vagyok hülye. Aki tilosban és jegy nélkül parkol, azt nem is tagadtam hogy meg kéne vágni (a BKV-n bliccelőket sem).

Viszont akit érvényes jeggyel BKV-n avagy parkolóban büntetnek meg, annak jogosan megy fel az agyvize, és nekem is, mert velem is megeshet!

"Ha valaki nem ad okot rá, azt nem büntetik meg" -de igen, sajnos!

És veled is, akárhogy is véded a Zentrumot.
Sipákolni meg nem sipákoltam. Hőbörögni talán, de lehet hogy volt miért.

Bit Rot 2008.06.17. 17:41:53

@Attila64:
Ez így van. De pl. a büntetés az más, hiszen amikor lekérik az autó tulajdonosát (rendszám alapján), és kiderül, hogy cég, akkor is b*sznak számlát küldeni. Pedig ott egyértelmű, hogy cég-cég közötti ügyről van szó.

Bit Rot 2008.06.17. 17:43:22

@SzőkeNő Szarvas:
"14.400FT. /12.000+ÁFA"
"Kértem számlát. Kiröhögtek. Nem kaptam."

Rájuk nem vonatkozik a törvény.

"A Centrum nem köteles számlát adni? Vagy rá nem vonatkoznak a magyar törvények? Vagy most akkor hogy is van ez??"

A Centrum köteles, de nem ad. (Vagy sokszor nem ad.)

Így kevesebb munka nekik. Te pedig mehetsz panaszra az APEH-hez, de hiába.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2008.06.17. 17:53:29

John42,

huh, részben igazad van. De,

- büntetésről (pótdíjról) nem lehet számla, mert áfa körön kívüli gazd.esemény
- a parkolási díjról lehet számla; a "szolgáltatást" nem az autó veszi igénybe (bár az cégtulajdonban van), hanem a vezető. A vezető meg magánszemély, akinek elég a nyugta: tessék, megkapta. Ha esetleg a vezető a cég megbízásából állt le és parkolt (mondjuk ügyintéz) és a park. díjat a cégtől szeretné megkapni (azaz a cég a tényleges igénybevevő), akkor a nyugta ellenében Micikétől felveszi a pénztárban, majd a cég nevében eljáró ügyintéző (aki lehet akár a gj. vezető is)felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal...

Én szóltam, hogy bonyolult lesz...

SzőkeNő Szarvas 2008.06.17. 18:04:32

Attila64.

Nos, nyugtát sem adnak. Befizeted a postán a csekket, lefaxolod, telefonálsz, vársz... 2-3 óra múlva jön egy behajtó külsejű, 6 IQ-s pacák, leszereli a bilincset és viszlát...

Egy igazolószelvényed van, hogy kifizettél x forintot... de ezzel a Centrum nem számol el.

Koordinátor (törölt) · urbanlegend.blog.hu 2008.06.17. 18:44:19

Közterületen jármű tárolása: az adott önkormányzat rendeletében szabályozza, van amelyik engedi, van, amelyik nem.

By the way: ugye közterületről van szó, ami önkormányzati tözsvagyon, amit nem lehet csak úgy bérbe adni vagy elidegeníteni! E témában indult eljárásról tud vki vmit? (koncessziós szerződések hiánya)

fantomböske 2008.06.17. 18:45:10

A parkolótársaságok mintájára, kitaláltam a következő szolgáltatót:
"utcanév társaság".
Csak megfelelő díj kifizetése ellenében tudhatod meg, milyen utcában vagy. Bedobod a huszast, de válthatsz kártyát is, sőt, emeltdíjas SMS-ben is tudakozódhatsz a közterület nevéről, ahol vagy. Mégis milyen, hogy csak úgy, ingyen elolvashatja bárki, milyen utcában/téren/közben van? Nonszensz.

minimalista 2008.06.17. 18:46:47

Csak azt nem ertem hogy az onkormanyzatok illetekesei ellen miert nem inditanak hutlen kezeles alapos gyanujaval pert?
-Azért,kedves elvtárs,mert az önkormányzatok illetékesei-politikai hovatartozástól függetlenül-hatalmas pénzeket nyúlnak le már évek óta ezen parkolótársaságokon keresztül és mint ahogy az nálunk már szokva vagyon,felelősségre vonásuk valakiknek(az állam és a közigazgatás más fertályain "tevékenykedő" pajtásaiknak) nem áll érdekében.Lényeges tényeket elhallgató,konkrétumokat ködösítő szerződések,titkosítás ezerrel.Hajrá Magyarország!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2008.06.17. 18:48:31

Szőkenő,

mondom, hogy bonyolult...

Nyugtát nem adhatnak, mert csekken fizetted be. Számlát pedig a büntetésről (pótdíjról) nem lehet adni. A kerékbilincsleszerelésiszolgáltatásról kéne adniuk nyugtát vagy számlát. Ha nem adnak, törvényt sértenek. Hogy milyen törvénysértő emberek vannak?! Hihetetlen! Javaslatom: baccpapucs vagy forradalom...

Gyulimali 2008.06.17. 18:53:45

minket egyszer 2003-ban megbüntettek (jogosan) bedobáltam a pénzt a kék szoborba, cetlit eltettem, aztán egy idő múlva be is mutattam neki.
Aztán 2 hónap múlva még egyszer. Van tőlük egy nullás igazolásom, idén jan.31-el. Ennek ellenére a zee kapital levelezget, fenyeget minket, valami 2400HUF bünti, meg a járulékos költségek, valami 3800 HUF miatt.
Kb. 2 órai telefonálgatással kiderítettem, hogy:
1., Igaz, hogy bemutattam, de a droid 2003 okt. 09 helyett, 19.-ét vitt be a rendszerbe.
2., A második droid ezt nem vette észre.
3., A nullás igazolás ló*aszt se ér, mert csak azt jelenti, hogy nem tartozol _NEKIK_ (centrum), azaz, amit már eladtak behajtó cégnek, azügyben tökre feleslegesen lobogtatod a papírt a bíróságon.
4., A legutolsó fenyegető levél tök üres volt, semmit nem tartalmazott azzal kapcsolatban, hogy MI ALAPJÁN kívánják a pénzt behajtani. Ez az első 1 órás telefonálgatás után derült ki.
5., Ellenben volt benne egy kedves levél, ami szerint "SZERINTÜK" be kellene fizetnem a büntit, annak ellenére, hogy mostanában sorra vesztik el a pereket.
6., A zee fenyegető levelén egy olyan telefonszám van megadva, amit nem vesznek fel, csak zenél. Ügyes...
7., A bizonyítékomat elküldtem mindkét félnek (persze faxon, meg emailban scannelve).
8., Egy hónap múlva kiderült, hogy egyikük sem találja...
9., Megint elküldtem nekik (értem, no, túl türelmes vagyok). Ekkor azt gondoltam, hogy végre lezárul az ügy.
10., Tévedtem. Végül az derült ki, hogy a centrum nem foglalkozik a dologgal, mert már eladták. A zee meg "majd" egyeztet a centrummal, és majd értesítenek. Erre mondtam nekik, hogy a centrum frankón lepattintott és, ha egyeztetni akarnak, akkor újból azt fogja mondani a centrum, hogy jogos a bünti. Pedig nem az.
11., Akkor lett végleg elegem. Most várom a fizetési meghagyást.

autós 2008.06.17. 18:57:05

Nyilt korrupció van a cégnél és Rusznák nem tesz semmit:

bopkft.12gbfree.com

autós 2008.06.17. 18:58:48

Figyelem Rusznák igazgató!!!!

A cégénél súlyos korrupciós esemény történik!!!!!
Ha visszatekint az elmúlt egy havi parkolóellenőri napi munkabeosztásra érdekes dolgot tapasztalna.
Ugyanazok az ellenőrők járnak ugyanazokon a munkaterületeken nap mint nap….
Mi az oka az,hogy a kedves ellenőrzési csoportvezető helyettese T. Sándor késziti a napi munkabeosztást,és
némi anyagi ellenszolgáltatás fejébe,a “zsirosabb” munkaterületekre a saját neki zsebre fizető embereit teszi.
A nagy terület összevonások,ha négy munkaterületet két ellenőr visz akkor azt úgy írja meg,hogy az ő zsebrefizető embere visz
három munka területet,a nemfizető ember visz egyet!!!!Érdekes munka megosztás nem!!!
Az sem lehet a mentségére kifogás,hogy ezek az ő emberei,akik átlagon felül sok büntetést állitanak ki,azért vannak a legjobb területeken,mert akkor kérdem én
egy olyan ellenőr aki nem rég jőtt a céghez a munkája is csak erősen átlagos akkor miért van a “legjobb” munkaterületeken nap mint nap.
Az ő emberei miért nem mennek a köztudottan utált kőrúti munkaterületekre???
A válasz egyszerű T. Sándor a munkabeosztást zsebre, pénzért csinálja aki nem fizet mehet a körutakra és soha nem mehet a legjobb helyekre azokat már ő eladta másnak előre.
Aki fizet neki zsebre az megkapja nap mint nap a legjobb munkaterületeket.
Jelenleg négy,öt emberrel dolgozik területenként napi leadó 1-2 ezer forintért ami napi szinten 8000-10000,az az heti 40000-60000 forintot jelent számára.
Ja és ezért éri meg neki,hogy a területösszevonásra az ő emberei kerűljenek mert akkor aznap dupla,tripla pénzt fizetnek érte.

Felháboritó,hogy már a cégénél vezető helyettesi szinten van a korrupció,ez nagyon súlyos bűncselekmény ugye tudja vezetőbeosztásban szervezett korrupció stb.
Állitólag már maga is tud erről az eseményről miért nem tesz semmit…..
Az nem megoldás,hogy ezentúl nem T. Sándor irja a napi munka beosztást mert már eddig is már többszázezer forintot zsebre vágott…
Itt most a cégénél tőrténő súlyos szervezett büncselekmény jutott a tudomására!!!!!!

autós 2008.06.17. 19:02:02

FIGYELEM!

Mi ér meg Rusznáknak még T.Sándor????
Lassan arrafelé kezd haladni a dolog,hogy az olyan ellenőrők is, akik tisztességesek és nem korruptak -mivel féltik állásukat, nyugdíj előtt állnak - nem éri meg kockáztatniuk, azok is korrupcióra lesznek kényszerítve, mert a napi leadó pénzüket meg kell keresniük, ugyanis T.Sándor követeli tőlük a jussát.
Egyszerűen morbid! Dolgozol becsülettel egy munkahelyen, a főnököd korrupcióra kényszerít, és azzal zsarol, hogy vagy neki zsebre kell tejelsz, amennyiben nem, akkor kirúgat!!! NONSZENSZ.
Most ahogy a fenti hozzászólásomben is írtam: négy emberrel dolgozik - egyenlőre. Négy “pitbullja van”!!!!! Mellékesen az egyik közülök – nyíltan - kábítószer fogyasztó. Többször előfordult, hogy munkahelyén bódultan, drog hatása alatt jelent meg, de olyan is volt, hogy tök részegen tántorgott be dolgozni és az egyik területi ellenőr zavarta haza. A másik embere 3 hónapja van a cégnél (a fent említett drogos nagy haverja). Kinézete alapján 15 év sitt, s most ő a király a trágyadombon! Nyíltan fenyegeti a többieket, olyan mint egy zárkafőnök! Hisz van gyakorlata…
Az ö feladatuk hosszútávon – ami rövid távon, azaz nap mint nap gyakorlatilag már igen jól beváltan működik - , hogy T.Sándor terve szerint és parancsnoksága alatt a többi ellenőrtől összegyűjtik a napi
„TS-féle zsebpénzt”, miközben a tisztlet és az Igazgató Úr által nagyrabecsült – most már csak volt ellenőrzési vezetőből lecsúszott vezetőhelyettes „Quasimodo”-cska teljesen tiszta marad! Majd ha baj lesz, kibújik minden „vád” – vagy nevezzük inkább ténynek! – alól, s másokat dob oda áldozatként, ahogy szokta. Régi jól bevált megtévesztő hadművelet! De veszik és (meg)eszik!

AMI MÉG A LEGSZEBB ÉS AMIT RUSZNÁK NEM TUD T.SÁNDOR FIDESZ SZIPATIZÁNS,ÉS FIDESZ ÉS FIX FIDESZ SZAVAZÓ!!!!!!POLITIKAI VITÁTKAT FOLYTATOTT RÉGEBBEN A CÉGNÉL EGY MSZP SZIMPATIZÁNSAL,A FIDESZT VÉDVE FOGGAL KÖRÖMMEL.MORBID,HOGY PONT AZ IGAZGATÓ PÁRTJA ELLEN FOG SZAVAZNI A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSOKON……CSERÉBE A RUSZNÁK BABUSGATJA ÉS VÉDI ŐT,ÉS ELHISZ MINDEN HAZUGSÁGÁT!!!!!!!!

A PARKOLÓ ELLENŐRŐK NAGY TÖBBSÉGE BECSÜLETES VAN EGY KIS SZÜK CSOPORT AKI,EGYÜTTMÜKÖDIK T.SÁNDORRAL ÉS NEKI FIZETNEK ZSEBRE,HOGY
JÓ MUNKABEOSZTÁST KAPJANAK!!!!!!!

Aki becsületes az is legyen becstelen korrupt mert ha nem T.Sándor kirúgatja őket?????
T.Sándor módszere egyszerű aki nem tetszik neki ,nem akar neki zsebre fizetni,vagy veszélyes az „üzletére” azt bemoszerolja a Rusznáknál valami hazug dumával és kész..
Utána ki lehet rúgatni bármilyen idokkal ………..
De vigyázat a fagyi visszanyalhat jelenleg két munkaügyi per van folyamatban a cég ellen és a következő kettő most indul!!!!!!

Miért nem tesz senki semmit nyíltan korrupció van a cégnél egy vezető visszaél a beosztásával,olyan szemét gusztustalan módon zsarolja ki
az emberekből a pénzt,hogy az már minden jó izlést felülmúl.
A háttérből irányítva manipulál mindent és mindenkit!!!!!

Emberek tegyetek valamit amíg nem késő ha T.Sándor megbukik az egész céget tönkreteheti a korrupciós ügyeivel!!!!!!

RUSZNÁK IGAZGATÓ TEGYEN VALAMIT AMIG NEM KÉSŐ,NE HAGGYA TÖNKRETENNI A CÉGÉT EGY ILYEN EMBER MIATT,A MAGA ÁLLÁSA IS RÁMEHET ENNYIT ÉR MAGÁNAK T.SÁNDOR.
GONDOLJON A CÉG TÖBBI BECSÜLETES DOLGOZÓJÁRA IS,AKIKNEK SZINTÉN VESZÉLYBE KERÜL AZ ÁLLÁSUK T.SÁNDOR KORRIPCIÓJA MIATT HA KIPATTAN AZ ÜGY.

TÖBBI BÖP DOLGOZÓ TI RENDES EMBEREK VAGYTOK NE ENGEDJÉTK,HOGY EGY ILYEN KORRUPT ÖNZÖ,PRIMITÍV EMBER A KORRUPCIÓJÁVAL TÖNKRE TEGYE A CÉGET ÉS VESZÉLYEZTESSE AZ ÁLLÁSOTOKAT.TEGYETEK VALAMIT…
.HA LEBUKIK ÉS KIDERÜL EZ AZ ÜGY RÁSZÁLL AZ ÜGYRE A RENDŐRSÉG,A SAJTÓ,A MÉDIA KICSINÁLJÁK A CÉGET ÉS A TI MUNKAHELYETEK IS ODA.

VICCES MIKÖZBEN EZEN SOROKAT OLVASSÁTOK A 4 PITBULL T.SÁNDORNAK GYÜJTI ZSEBRE A PÉNZT……ÉS EZ IGY MEGY TOVÁBB ÉS TOVÁBB??????????

Gyulimali 2008.06.17. 19:09:04

Kedves Autós!

Ennek a cégnek tökmindegy, hogy mit csinál. Jelen pillanatban kukában a helye.
Egy olyan országban, ahol a kormány által szervezett, több halálos áldozatot követelő aug 20-ai ünnepség felelős(ei)nek kiderítésére a MeH vezetőjét bízzák meg, ott szerinted ki lesz az az ember, aki ezt az ügyet ki fogja vizsgálni, ha egyáltalán?
És szerinted milyen eredménnyel zárul majd a vizsgálat?

autós 2008.06.17. 19:09:45

Rusznák egy kripta-kommunista dobálja ide-oda a pártja.Mindent szétbasz de nem baj jó elvtárs.Az irányitási modszerei a RÁKOSI rendszert idézik.

A BÖP KFT ellen eddig három munkaügyi per van folyamatban!!!!!Eddig!!!!

A TAXISOK már egyszer jól elverték majd az autósok is elverik jól reméljük,és akkor abbahagyja a szemétkedéseit....

RUSZNÁK egy rohadt-szemét büdös kommunista párt által ejtöernyöztetett bukott bunkó politikus.Az ilyeneket húzták fel elsőnek a lámpavasra 1956-ban ő is azt érdemelné!!!!!


HALÁL RUSZNÁK IMRÉRE.

BéLóg 2008.06.17. 19:30:00

A parkolással a legnagyobb gond, hogy a pénz (évi kb. 4 milliárd, csak a Centrumnál) magáncég zsebébe vándorol.

Mivel ezt mindenki tudja, valamint legalább egyszer már minden budapesti autós beleesett valamilyen mesterségesen generált csalásba (pl. az ellenőr az övezeten _áthaladó_ autó rendszámát üti be mint büntetést, aztán bizonyítsd be hopgy ugyan ott voltál DE nem parkoltál, ésatöbbi, ésatöbbi) így aztán írhat bárki bármit a becsületes parkolásról, aki csak teheti, magasról szarik rá.

rattan 2008.06.17. 20:03:13

Három hónapja leparkoltam egy parkolóóránál. Két unatkozó parkolóőr az autóm mellet ült egy kerítésen. Végignézték, ahogyan egy órára megváltom a parkolójegyet, berakom az ablakba a szélvédő elé, majd miután elmentem, tíz perccel később lefotózták az autót / mit? hiszen ott volt a jegy?!/, és két hónappal később feljelentettek parkolási díj meg nem fizetése miatt! Szerencsére a parkolójegy megvan, reklamáltam, türelmet kértek. Közben megjött az emelt összegű ügyvédi felszólítás is. Kérték az eredeti parkolójegyet - Anyátok! - majd néhány napja szűkszavúan közölték, hogy a büntetéstől eltekintenek /!/.
No és mi van a csaló parkolóőrökkel, a visszaélési lehetőséggel, stb.? Nyilvánvalóan arra játszanak, hogy aki sokszor parkol, nem őrzi meg a jegyeit.
Figyelem! Igenis őrizzük meg, mert így járhatunk! Nem az a buli, hogy 200-400 Ft-ért parkolunk óránként, hanem a többezres büntetés!

cshb 2008.06.17. 20:50:36

Attila64 · www.sagaontour.ca 2008.06.17. 16:11:22

Az a bizonylat, amit a jegyautomata ad, az nem nyugta. A nyugtának ugyanis van néhány formai szabálya. Pl. rá kell legyen írva, hogy "Nyugta".
www.apeh.hu/adoinfo/penztargep/kozl_2006.html?pagenum=2 -> 1.15.1

A fekete doboz pedig az az egység a pénztárgépben, ami a napi forgalmakat rögzíti egy törölhetetlen tárolóban, hogy az APEH ellenőrizhesse, hogybefizetted-e az adót.

malar 2008.06.17. 20:54:13

ColT:
"A műrokkantakról egy büdös szót sem írtam."

Valóban, ahogy gyakorlatilag semmi másról sem, ami miatt érdemes lett volna kiemelten valakinek a hozzászólására reagálnod. Csak személyeskedtél, ami az én olvasatomban nem több mint értelmetlen sipákolás.

Az, hogy embereket igazságtalanul megbüntethetnek egy sajnálatos mellékterméket a jelenlegi rendszernek. Mint azt mondottam, ezen nem tudsz változtatni, míg maguk az emberek meg nem változnak.

El nem törölheted a szabályokat, még ha azok rosszak, akkor sem, mert szabályok nélkül csak a káosz és az anarchia marad.

Secnir 2008.06.17. 21:24:48

hülyék vagytok, ha fizettek bármelyik fizetési meghagyásra is.
ennyi:
KRESZ:
56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza - haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű
a) kormányszerkezete,
b) üzemi fékberendezése,
c) összes féklámpája,
d) irányjelző berendezése, kivéve ha kézzel megfelelő irányjelzés adható,
e) bal oldali első vagy hátsó helyzetjelző lámpája, kivéve, ha a jármű kivilágítása nem szükséges vagy az elromlott lámpa a távolsági fényszórót és a hátsó helyzetjelző ködlámpát kivéve más lámpával helyettesíthető.
(2) Az (1) bekezdésben említett hiba elhárításáig a járművel - a (3) bekezdésben említett esetet kivéve - közlekedni nem szabad.

Tisztelt Bíró úr, nem parkoltam, csak tönkrement a helyzetjelzőm, és kényszerűségből félreálltam az első adandó alkalommal, mivel nem óhajtottam megsérteni a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletet. Hogyan? Természetesen elsétáltam az első üzletbe, megvettem az izzókat, visszamentem, kicseréltem, és továbhajtottam. Igen láttam a zacskót a szélvédőn, azt hittem valami reklámújság.
Neeem, nem kaptam semmilyen levelet a CPkft-től. Neeeem, sosem voltam kapcsolatban velük, sosem kötöttünk szerződést, nem tudom, milyen tartozásom volna feléjük, köszönöm.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.17. 21:29:27

@Secnir : Nagyon nagy duma :D

@Malar : Ja, annyira naivak voltatok mg annyira védtétek ezt a genny bandát hogy azon nagyon felhúztam magam.

Secnir 2008.06.17. 21:39:02

mert ugye:
17. § (1) A tájékoztatást adó jelzőtáblák a következők:
[...]
e) „Várakozóhely” (110. ábra); a tábla a járművek kijelölt várakozóhelyét jelzi, [...] Ahol a várakozást ellenőrző óra van, kiegészítő tábla (113. ábra) jelezheti azt az időszakot is, amelyben a várakozást ellenőrző óra (parkométer) vagy jegykiadó automata működtetése kötelező


ámde

ezt követnie KELL egy 112/e. ábrán jelenlévő táblának, amely „Várakozási övezet (zóna) vége” tábla, ha zónaként volt megjelölve, egyébként pedig a táblától az első utcasarokig él a parkolási tábla.
nem mellesleg a Parkoló tábla, illetve óra mögött kell lennie a
18. § (1) Az útburkolati jelek:
[...]
j) várakozóhely (155-156. ábra); az egy gépkocsi várakozására szolgáló helyet jelöli meg;

felfestett rajzoknak. Ha nincs, akkor nem tud mire hivatkozni, hogy én hol álltam meg. szvsz egy gyengébb képességű ügyvéd kis KRESZ ismerettel simán le tudná zúzni az érvelésüket...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.17. 21:40:03

majd valaki irja mar meg mennyi a tarifa, mer' lsta vagyok utananezni
itt a fedett orzott parkolo 8-12 orara 10 dollar, a sima nyitott mezei egesz napra $3, de ejszakara nem lehet ott hagyni
ezek maszek cegek
az ut szelen pakoloorak vannak 1 dollar 1 ora hetvegen es este 6 utan ingyen van, de ez termeszetesen a varosnak meg, nics maszek ceg
buntetes itt is van, nem tudom mennyi mer meg nem buntettek
rendszam nelkuli kocsit elvisznek izibe

Briguszka 2008.06.17. 21:44:02

Hagyma , hát elhagytál?

a parkolás nálunk 1 óra kéccáz huf, fedett parkolóház

Hurvinyek 2008.06.17. 21:49:53

A legeggyszerübb, ha nem vetél jegyet, akkor koccra parkolsz az elötted állóra.Na úgy fényképezzen rendszámot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.17. 21:51:23

es egesz nap?
jajj brigusz dehogyis, de majd megint nekem esnek, hogy matyizok, vagy mi
hazaugrottam megnezi a meccset, oszt megyek vissza
kocsim a parkoloban

Hurvinyek 2008.06.17. 22:02:36

A következő tipp.
Jegyet megváltani, nem feltenni a szélvédőre, megvárni a büntetést, nem reagálni, megvárni a kintlévőség kezelő felszólítását, nem reagálni, megvárni az ügyvédi felszólításokat, nem reagálni, megvárni a peresítést, nem reagálni, megvárni az elsőfoku ítéletet, megfellebezni vmi szar kis indokkal, s amásodfoku tárgyalásra elmenni, röhögve bemutatni a jól megörzött jegyet s megnyerni a pert.
Így a felperes fizet minden költséget (még a te ügyvédedet is).
Szép "kis" összeg lesz.
Ha ezt jópáran eljátszanák akkor az összes nyereségüket perköltségre költhetik.

Hurvinyek 2008.06.17. 22:06:08

Mivan mindeki meccset néz?

mozesapo 2008.06.17. 23:59:26

És azzal mi van, ha túlfizetek? Bedobok 2 órára valót, de 1 óra alatt végzek a dolgommal? Jogosulatlan haszonszerzés. Ezzel kéne pert indítani ellenük. Adja vissza az automata a pénzem, ha már nem veszem igénybe az ún. "szolgáltatást"
Különben is szarjanak SÜNT.

Heti 2-3 db. Tóth..... ügyvédi iroda levelet kapok, rögtön landol a kukában cafatokra tépve. Az egész ügyvédi társadalom ezeken a köcsögökön röhög.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.18. 00:44:32

az a jatt
vagy azert is maraggy meg egy orat igyal meg egy sort vagy ilyesmi

Deflektor 2008.06.18. 07:27:24

Írtátok, hogy ez egy szolgáltató cég. Tehát szolgáltat valamit, azaz a pénzemért kapok valamit. Ez pont fordítva működik. Ha NEM veszem igénybe a szolgáltatást akkor kapok. Csekket. A saját hazámba, a saját utamon, a súlyadó és útalap befizetése után még fizessek azért, mert használom a saját tulajdonom. A saját tulajdonomat értékesítik újra. Elég nagy pofátlanság, de ha már idáig jutottunk ugyan egy ÁSZF-et igazán csinálhatnának, hogy tuda a paraszt mire számíthat.

Szumi 2008.06.18. 07:35:15

Kies Münchenben rendszám nélküli parkoló autót gyenge markológéppel teszik platós autóra, oszt viszik.........

Szumi 2008.06.18. 07:36:55

Mozesapo: 1: Töltsd ki a megvásárolt idődet
2: Vissza is mehecc, ha akarsz
3: Hány felé tudod hasítani a szőrszálat?

EÖ (törölt) 2008.06.18. 08:06:36

aki ravasz, az leveszi a rencámot
aki még ravaszabb, az szlovák rencámot használ
de aki a legravaszabb, az leveszi a szlovák rencámot!
Dupla fricska a Centrumnak!!!

Szumi 2008.06.18. 09:33:55

Hát még aki fel sem tesz mondjuk líbiai rendszámot, az mily ravasz!

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.06.18. 10:09:38

Azt hiszem, az a biztos, ha mindig mindenhol parkolojegyet vestznk, akz is, kinek nincs kocsija, akkor talan el lehet kerulni a buntetest.

Havasi sün · http://havasisun.blog.hu/ 2008.06.18. 17:05:01

Túlbuzgó útonálló, avagy lopni a legalitás címere alatt a legjobb:

TS elvtárs utcai pízbeszedői annyira sztahanovisták, hogy az Andrássy úton a 2 (!) órányi legális dekkolásnak megfelelő jegyem mellé 15 (!) perc múlva rárakták a Mikulásukat, mert ugye az egész lényege a rendszámvadászat - lévén a verda német táblával ellátva - tehár a hülye "külföldi" ugysem tudja mi az, csak a TS elvtárs embere szerez egy újabb pirospontot, meg jutalékot...

Azt már mondanom sem kell, hogy a Miki pont a jegy fölött terpeszkedett, nehogy az a fényképen láccon!

Namármost jöhet a felszólítás nyugodtan az angol behajtócégtől, mert abból is csak kukatöltelék lesz, de azért a kurvaannyát az ilyen rohadék útonállóknak! Ménem verik meg minden nap őket? Úgy is csalnak.... így legalább tudnák mi jár érte

Mihu 2008.06.18. 18:06:41

Azt észrevettétek már, hogyha pont 18:00 óráig akarnátok parkolni azt nem lehet. A minap dobálom befele az aprót 17:58-nál tartok bedobok egy tizest az elvileg plusz két perc, átcsusznék a következő napra erre a köcsög kiírja hogy minimum 30 ft kell a parkolásra bedobom neki a harminc forintot parkolhatok másnap reggel 08:11 -ig.
Ez is egy kis plussz bevétel

hejesirasbalynok 2008.06.18. 20:48:59

ja, és 17:59-kor meg kirajzanak büntetni

Deflektor 2008.06.18. 20:49:58

Matekozzunk. Bp lakossága kb 2.000.000 fő. Megpróbálok alá számolni kicsit, ha tévedek javítsatok ki.Tételezzük fel, hogy a felének van kocsija. Mindenki parkoljon csak 1 órát naponta, mondjuk 200 forintért. Azaz 1.000.000fő x 200Ft = 200millió Ft Ez beszorozva egy hónap munkanapjainak számával (legyen 20) annyi mint 4.000.000.000 Ft/Hó Ezt az összeget mondjátok ki hangosan, majd gyorsan mérj egy vérnyomást.

hejesirasbalynok 2008.06.19. 11:28:10

deflektor te paraszt!
és a vidékiek nem parkolnak pesten? má megint csak a pestiek számítanak? :)))

xi00 2008.06.20. 11:20:12

emberek, olvastam a zindexen, hogy akkor mostantól a bíróságok már el se fogadják a keresetleveleket

ez esetben kijelenthetjük, hogy tóth b gábor bevette a méteres kékerest, vagy ez csak olyan hírlapi kacsa?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.20. 17:41:38

Szumi
ez kies amerikiban is igy van
ha nincs rendszamod, akkoraz nem kocsi hanem kozteruleten elhelyezett szemet
es el is viszik
de marha gyorsan
lejart rendszam detto
floridaban a hazad elotti parkolobol is elviszik ha nincs rendszam, vagy lejart, nemhogy utcarol

Deflektor 2008.06.22. 17:45:22

hejesirasbalynok !

Az számolásba beleférnek az olyan kultúrbajnokok is mint te!
süti beállítások módosítása