Tékozló Homár

Magánportások országa - A SportMax visszanyal

2008.12.03. 08:10 | szily | 107 komment


Aki élt a kommunizmus alatt, nyilván senkit sem gyűlölt jobban a portásoknál, akik "állami" fülkéjükből tenyérbemászóbb fennhéjázással néztek a rendőröknél is. A rendszerváltáskor naiv voltam, például egész komolyan azt képzeltem, hogy első lépésként le fogják rombolni a Jászai Mari téri Fehér Házat, nagyjából egyszerre a portásmentalitással. Persze nem így történt. Legfrisebb példánk főszereplője a frissen átadott XII. kerületi Sportmax csarnok, ami a főváros egyik legnagyobb rendszerváltás után épült sportlétesítménye. A rokonszenves üzemeltető megtiltotta, hogy a szülők az uszoda lelátójáról nézhessék az edzésen résztvevő kisgyerekeiket. Az ok? Egyrészt csak, portás vagyok, mit indokoljak, másrészt hátha ezért is lehet pénzt szedni. Ezúton is gratulálunk a sportkommunizmus fáklyavivőinek. Tenyérbemászó pimaszság hajtás után.

 



Nem hittem volna, hogy Homárilag valaha is klaviatúrát ragadok, most megteszem. A sztori Helyszíne a MOM mellett nemrég nyílt SportMax nevezetű  ojjektum. Azt mondják magukról, hogy céljuk nem más, mint hogy  „...a XII kerületben megnyíló sportkomplexumok működtetésével elősegítsék a sportkedvelő közönség magas színvonalú kiszolgálását.”  Ez a honlapjukon van. Nyomkodhatták erősen a bullshit generátort... Mindegy.

Történt, hogy az asszony tegnap úszni vitte ide a lányunkat. Mondta, h próbáljuk ki... A Komjádi történetesen messze van, a kicsi pedig tanuljon meg rendesen úszni . Ám legyen. Szóval rohantam tegnap, ahogy tudtam, hogy hosszú idő után  én is láthassam végre a kis csajt, hogy mennyit fejlődött. A létesítménybe lépve mentem volna az uszodához, aztán mikor kiderült, hova kell menjek, hát egy nagyobb csoportosulást láttam (mint kiderül) az uszoda lelátóját tőlünk elzáró üvegajtó  előtt. Az ott álldogálók az úszni tanuló / edzésen levő gyermekek szülei voltak. S nagyon dühösek voltak . Tudniillik az uszoda üzemeltetője nem tette lehetővé, hogy a gyermekeiket megnézhessék. 

Ezt több mindennel lehetne okolni (mondhatnám, hogy hírek szerint vérbajos transzvesztiták fosták tele az egész lelátót, de ez a híresztelés, bár megérdemelnék, nem lenne etikus), de ami kiváltképpen zavart minket, az az információ hiánya volt. Sehol semmi falragasz, akármi. nem szerettem, ha mattolnak az első  lépésben, le is mentem a recepciójukhoz. itt jött a mindennek a teteje: egy  széles mosolyú frissen zselézett gipsztigris próbálta a frontot tartani, hogy asszongya:

-          Miért nem nézhetjük meg a gyerekeinket?

-          Nem lehet bemenni az uszodába. Elvonja a gyermekek figyelmét.

-          De nem a medencéhez. Hanem a lelátóra. Az miért van lezárva?  Mások szerint legutóbb nyitva volt.

-          Igen, de a tulajdonos azt mondta, hogy le kell zárni.

-          De megint megnyitják majd?

-          Igen.... de az pénzbe fog kerülni.

-          ????

-          ......

-          Akkor most azért van zárva, mert még nem tudják, hogy mennyibe fog kerülni?

 

Zavart mosoly volt a válasz, meg egy elharapott nem tudom. Szóval nem ő volt az emberünk, de egy biztos: a lányunkat az öltözőben zsilipelték, s mivel az volt benne, hogy ott lesz apa és anya is, végigsírta az egész órát. Ez persze csak érzelmi motívum, nem kell érdekelje az  üzemeltetőt az ”elkényeztetett kiscsaj picsákolása”  - az viszont talán már érdekli, hogy edzés után az első mondata az volt a kiscsajnak: „Apa, én nem akarok többet idejönni”.

A posztot megírván az jutott eszembe, h a sportmaxosok megfontolhatják,  árusítsanak-e a recepción mindenféle tuti dolgot, mondjuk sportrobis vitalájzert, répaleves biohajpántot, napelemes fitnesszlépcsőt, tudomén.

üdv mindenkinek,

egggyüttműködő partner

ps: A poszthoz készült képek készítésekor mondtam az ott levőknek, hogy akinek nincs kedve a képen szerepelni, húzódjon félre. A másik dolog, h a képen látszik: a lelátón voltak emberek, tehát sem fertőzésveszély, sem statikai szempont, csúszásveszély, akármi nem indokolt...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helianthus 2008.12.03. 08:38:31

Igazság szerint én is Atalával értek egyet, ha már különórára járatom a gyereket, akkor ott legyen külön, tanuljon meg beilleszkedni, találja fel magát, stb.. Ha meg szeretném nézni, követni, akkor megtanítom úszni én magam.

helianthus 2008.12.03. 08:39:48

Jól van elolvastam én a posztot, értem, hogy majd bemehetnek pénzért, és ez azért felér egy sünsz@-sal, csak én ezen a másik vonalon indultam el.

É2I 2008.12.03. 08:39:51

@Sokorai_Atala 2008.12.03. 08:28:19

Gyakorlatilag a posztíró is ezt mondta; ha tájékoztatják, akkor nincs baj.
A gyerek akkor nem várja, hogy a lelátóról anya, apa megnézze, milyen ügyes is. stb

Gumidomino 2008.12.03. 08:44:40

Az én szüleimnek eszükbe se jutott hogy nézzék a kézilabda edzéseket. Meccset igen de edzést? Minek? Zavart volna.
De lehet hogy önállóbb voltam. Vagy nagyobb. Na mindegy. Azért nyilván - mert ez mégiscsak a homár - szarjon sünt meg nőjön be az orra luka.
De ezt most nem meggyőződésből...

Máskülönben én már kimeresztettem a szemem de lelátót se látok. Vizet még csak-csak. de hol a lelátó?

helianthus 2008.12.03. 08:48:27

Gumidomino 2008.12.03. 08:44:40
Domino, a saját szemedet nem javítod meg? [kék nyúl!!!!]
Ott van a lelátó nem látod, emberek integetnek meg söröznek rajta, lengetik a zászlót és kiabálnak, hogy hüje bíró!!!!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.03. 08:51:37

Panaszt lehet tenni a Sportmaxnál, de csatolni kell a kinyomtatott uszodát portással együtt!

DonCiccio 2008.12.03. 09:01:11

Elfoglalt manager apuka felháborodott, mert éppen amikor ő kegyeskedett volna ráérni pici lánya készségfejlődését megtekinteni, zárva volt a lelátó.
Az edzés az zártkörű tevékenység okostóni! Majd ha lesz nyíltnap átteszed az igen fontos meetingjeidet más napra és bemehetsz megnézni.
Nem amikor neked kényed-kedved telik benne, nem. Akkor amikor itt lesz az ideje.
Nem is értem, miért csodálkozunk, hogy xarban a haza.
Mindenki tele van jogokkal de az alkalmazkodás, önállóságra nevelés és legfőképpen kötelesség nulla!
Posztíró és Homár! Ma ti szarjatok sünt!!!

DonCiccio 2008.12.03. 09:02:23

Bocsi a vesszők hiányáért, de baromira zabos lettem. Sok pökhendi marha...

Rejtélyes 2008.12.03. 09:02:41

Én kinyomtatnám az uszodát, de a lézernyomtatóból csak véres és nagyon lapos cafatok jönnének ki, ha a portást és a tulajdonos is odakerül... :D

lvnte (törölt) · http://lvnte.blogspot.com 2008.12.03. 09:11:25

én se nyitnám ki a lelátót, atala megírta, hogy miért.

9 évig jártam úszni gyerekkoromban, és szülőket akkor sem engedték a medence közelébe. és túléltem. :P

+ gondolom nem kevés munka lenne nap mint nap a sáros cipős szülők után fölöslegesen takarítani az egész lelátót.

Szakyster 2008.12.03. 09:13:37

Tényleg vérbajos transzvesztiták fosták tele az egész lelátót?

staropramen 2008.12.03. 09:17:44

a portást nem kell cseszegetni,ő csak azt teszi amit mondanak neki.
A posztolóról + csak annyit , hogy ilyenekből lesznek a jégmamák, meg jégpapák, akik egész sportpályafutásuk alatt a gyerekeiket kísérgetik, egy pillanatra sem engedve el őket.Még nyilatkoznak is a gyerek nevében.Nem volt olyan régen emlékezhettek rá mikor Kovács Ági anyukája valami ostoba ügy miatt majdnem megakasztotta a lánya pályafutását. Őt biztos nem zárták ki az edzésekről.A szülő maradjon az ilyentől távol, a versenyen + ordítson az első sorokból.
Vagy vegyen a kölykének egy uszodát és akkor megy be mikor akar.

jusztIacika 2008.12.03. 09:21:11

Kis sün úszás oktatás van e ott?

@nális coitus 2008.12.03. 09:21:36

A posztolót megértem, mert szeretné látni a gyerekét, ahogy úszkál, de gondoljon bele: az uszodában meleg és pára van, csak izzadna, ha bemenne, bevinné az utca mocskát, amit szegény uszodai alkalmazottak takarítanának fel, ráadásul minek oda az a sok seggfej szülő??? Inkább csináltass otthonra egy beltéri medencét, oda talán beengednek!

2008.12.03. 09:21:54

Amikor én edzésekre jártam (6 évesen), a szüleimnek eszükbe sem jutott volna, hogy utánam jöjjenek (mondjuk ők nem is értek rá délutánonként).
Itt a Pesten csak a Kispesti uszihoz volt szerencsém hosszabb ideig, ott sem dívott efféle úri passzió...
Nem értem, mi a probléma, miért probléma ez?!

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2008.12.03. 09:29:04

Miért nem nézhetjük meg a gyerekeinket?

- Nem lehet bemenni az uszodába. Elvonja a gyermekek figyelmét.

- De nem a medencéhez. Hanem a lelátóra. Az miért van lezárva? _Mások_szerint_legutóbb_nyitva_volt._

Utolsó mondat. Teccenek érteni? Vagy legyen falragasz, hogy nov. 32-től kezdve nem lehet bemenni (ha régen lehetett), vagy engedjenek be mindenkit, ahogy eddig.

Sokorai_Atala 2008.12.03. 09:30:11

Egyébként pedig fel sem kéne merülni egy szülőben, hogy ha arra jár bemegy, hiszen pl az iskolába sem megy be, ha ráér megnézni a gyermek fejlődését. A többi uszodában is kell venni jegyet, mivel beléptetőrendszer van, nincs nyitva a lelátó sehol.
És nem vagyok Sportmax alkalmazott:)

jusztIacika 2008.12.03. 09:31:03

Én megértem az aggódó szülőt!

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2008.12.03. 09:31:04

Többször is tanítottak úszni, úgy is, hogy nem volt ott szülő (ovis és iskolás kötelező oktatások), meg úgy is, hogy volt (strand, nyár, tanfolyam). Egyszer sem sikerült. A strandon konkrétan tényleg állandóan csak csápoltam anyumnak. A többin meg szimplán féltem, hogy nem volt ott.

13 évesen aztán megtanultam magam.

DonCiccio 2008.12.03. 09:42:47

Kix barátom!


Köszönöm. Rég röhögtem ilyen jót.

2008.12.03. 09:47:58

Egy dolog, hogy hányan tanultunk úgy úszni, hogy nem volt ott szülő.
Egy másik, hogy ha úgy hirdetnek meg valamit, hogy AKÁR nézheti is a szülő, akkor nézhesse.
Egyébként a budafoki uszodában a dolog úgy van megoldva, hogy a tanmedencék fentről egy ÜVEG MÖGÜL nézhetőek, így apuci és kislánya ugyan láthatják egymást, de apuci nem marházhatja le az edzőt és vica versa.
Amúgy, a fiam a Kondorosi úti usziban tanult, és -bár amúgy nem jártam megnézni, egyszer előbb értem oda, és bementem. Tanulságos volt: épp "szabadfoglalkozás" volt, ami azt jelenti, hogy a gyerekek, felügyelet nélkül(!!!!) fogócskáztak(!!!) a medencék körül (ugye, nem kicsit csúszik a medencék környéke), és az egyik épp esett egy akkorát, hogy felhasadt a szája. Én voltam, aki elsőnek odáért (még mielőtt: nem az én gyerekem, aki azért esett, mert épp meglátott, hanem valaki a csoportból, de másik osztályból)
Plusz, akkor láttam meg, hogy a tanmedence tkp. a felnőttek bütykeinek áztatására is szolgál, akik az oktatás végét alig-alig kivárva tódulnak be lelkesen a gyerekmedencébe, ami talán némileg melegebb vizű lehet, mint a sima úszómedanszié...
Innentől a gyerek nem járt ide úszni.

köpőcsésze 2008.12.03. 09:53:48

A Nyéki Imrében is csengetnek a szülők, ha a lelátóra akarnak ülni. Igaz, ott az előtérből is rálátni a medencére.

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.12.03. 09:57:08

Mondjuk az alap szerintem egy ilyen helyen, hogy utcai cuccba nem megy be az ember. Ahol eddig jártam (nem budapesti), ott nem lehetett nagyon mozgolódni normál ruhában, cipővel a nézőtéren sem. Gondolom egy olyan helyen, ahol meccs, vagy bármi más közönséget vonzó sportesemény van, utána rendesen takarítanak is.
Mondjuk csinálhattak volna tényleg kényelmesebb megoldást a nézőknek.

www.jateklinkgyujtemeny.hu

Gumidomino 2008.12.03. 10:05:05

helianthus
igazad van. a fenekére néztem a kék nyúlnak és most már látom.
az a vérbajos travesztinek kinéző néző elég rossz állapotban van. szerintem f*sni fog.

Sokorai_Atala 2008.12.03. 10:09:18

Az honnan derül ki, hogy úgy volt hirdetve, hogy nézhetik bármikor a lelátóról a gyereket?

Santesor 2008.12.03. 10:12:00

Ahol az én lányom tanul úszni, ott lehet nézelődni.
Négy évesen eszem ágában sincs egyedül hagyni. Van, hogy a tanmedence közelében vagyok, volt úgy, hogy felmentem a lelátóra beszélgetni más szülőkkel.
Ez az én véleményem, és olyan helyre hordom a gyereket, ahol ezt megtehetem.
Nem csilli-villi szupermegasportojjektum, hanem a jó öreg Kondorosi.

Santesor 2008.12.03. 10:13:22

Papucsban nyomulnak a kíváncsi szülők a fenti létesítményben. (Kondorosi)

2008.12.03. 10:15:16

@ DonCiccio 2008.12.03. 09:01:11
Na ezért tart itt ez az ország, mert ilyen ez a nép !

balinti.betyar · http://www.torokbalint.blog.hu 2008.12.03. 10:15:48

Nem tudom miért kell nézni a gyereket úszás közben? Szurkol neki? Az én gyerekeim úgy járnak, hogy sosem nézem őket. De egyik edzésükön sem (foci, tánc, úszás) Ha meg emiatt tényleg nem akar többet menni, akkor tényleg elkényeztetett kiscsaj. Nézzen tv-t.

elwood 2008.12.03. 10:16:55

Bakker, valakit nem engednek be, hogy megnézze a manócskát pancsikolás közben erre mik vannak hírben:

-első lépésként le fogják rombolni a Jászai Mari téri Fehér Házat
-sportkommunizmus fáklyavivőinek
-sportrobis vitalájzert, répaleves biohajpántot, napelemes fitnesszlépcsőt, tudomén

nincs ez kicsit túllihegve ?

helianthus 2008.12.03. 10:18:50

Domino ;D

Alamuszi, strandra jártok esetleg? Voltam olyan helyen, ahol határozottan ki volt írva, hogy felnőtt ne menjen a medencébe, (kb 20 centis víz volt benne, a szélén tudtak ücsörögni az aggódók, de tudom, hogy ilyenkor előjön a tigris, ami megmagyarázza, hogy abba is bele lehet fulladni) és egész családok hasaltak a vízben (jól szituált családok, nem réti négerek).
Ez a bütyök témáról jutott eszembe. Hozzáteszem, hogy a családunkban előforduló fiatalkorúak (fiúk és lányok is) kb azóta nem hajlandók a gyermekmedencében lenni, mióta beszélni tudnak, ők kizárólag a felnőtt medencében hajlandóak létezni, meg is tanultak úszni rendesen, és ott figyelve is van rájuk.

jusztIacika 2008.12.03. 10:21:40

A Ráckevei strandon ingyen lehet megnézni a gyereket úszás közben!

hiszti 2008.12.03. 10:23:21

A "kedves "uszodában fázott a gyerekem a vízben és megpróbált az egész óra alatt vízmentes maradni, én nagy kabátban nézhettem, amint didereg.(nem tanult meg úszni és utálta a vizet is)
Pár évvel később az "undok uszodában" ,ahonnan csak az edző ordítása hallatszott ki, és én rettegve álltam az uszoda oldalánál, nem fázott a vízben, élvezte. Megtanult mellen ,háton, gyorsan úszni, és még 5-6 pillangót is rá tud verni a feszített víztükörre. Szóval vigyenek a szülők újságot mittudomén, és foglalják el magukat az edzés alatt. Majd ,ha meghívják őket akkor párás tekintettel, dagadó keblekkel figyeljék a gyerek teljesítményét.

schokobanane (törölt) 2008.12.03. 10:29:20

Mivan, ma szülői nap van?

Az meg nem lehet, hogy a kiscsaj azért nem akar többet odamenni, mert az úszóedző segglyukban matatva igyekszik őket először fenntartani a vízen? Annyi hülyeség van a világban, miért ne történhetne idehaza is valami zaftos ügy?
--
Mindent összevetve egyetértek az általános véleménnyel; szülő ne csápoljon a medencénél, mer a gyerek az életbe' nem tanul meg úszni. Nekem is csak 14 évesen sikerült egy bányatóban (akkor is csak azért, mert elvesztettem a talajt a lábam alól, és kénytelen voltam kapálózni).

helianthus 2008.12.03. 10:31:08

az úszóedző segglyukban matatva igyekszik őket először fenntartani a vízen?
Banán az a gyermekurulógus, nem az úszóeddző!

staropramen 2008.12.03. 10:31:53

@elwood
de túl van és nem is kicsit.lassan jön a rendszerváltó poszt ,teli pol. áthallásokkal,arról, hogy a nagybani piacon egy zsák hagymában (bocs hagyma) 2db méreten aluli volt. mert ez FONTOS

Sokorai_Atala 2008.12.03. 10:33:36

Mikor az én gyermekeim 1. osztályosok voltak, még kötelező volt az úszásoktatás (nem tudom most, hogyan van) és az újpesti uszodába hordták őket 0 órában.
Nem lehetett bemenni megnézni.
Utálták nagyon. Fáztak állandóan.
Mesélték Éva néni, ordibált velük.
Kitűnően megtanultak úszni, hála Éva néni ordibálásának. Köszönöm:)

Pepin bácsi 2008.12.03. 10:36:35

Örülj, hogy nem engedtek be.
Lelocsolt volna a sok kis klambó, akiket együtt tanítanak úszni a hódokkal.

labi 2008.12.03. 10:38:22

Szűlők csak ne nézegessék az edzéseket. Még ha kultúráltan is tudnak viselkedi (nem kiabálnak be nem szólnak bele) akkor is teljesen máshogy viselkedik a csemete.
Rendezni kell egy-két nyílt napot ahol a szülő megnézheti milyen szépen úszkál a gyermeke, de az nem rendes edzés lesz, hanem egy bemutató.

A szülő menjen inkább szépen a kávégép mellé, olvasson könyvet, vagy flörtöljön a másik gyermek különböző nemű szülőjével, vagy amit csak akar, de ne bambulja a gyereket, mert az sok esetben tönkreteszi az edzést, főleg ha a gyerek nagyon produkálni akarja magát anyucinak/apucinak.

schokobanane (törölt) 2008.12.03. 10:38:26

helianthus, haggyámá. Asszem, az osztrák Fritzlről is az tartották a szomszédai/ismerősei, hogy példás családapa... Biztos a legtöbb úszóedző is példás úszóedző, bár ez most tényleg nem tartozik ide, csak mellékszál.

Gumidomino 2008.12.03. 10:44:01

az ahol meleg van az uszodában az a szauna. a víz meg a levegő azért hűvösebb hogy mozogjanak és ne feküdjenek a vízben a népek.
szóval ha fáztam hát én elkezdtem úszni.
lehet így is.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.12.03. 10:45:30

ez a gyereknézés már kóros.

hétvégén szalagavató ünnepségen voltam, a fotósok bevonultak középre fotózni, így pont azt nem lehetett látni mikor feltűzik a diákoknak a szalagot.

éppen ezért lehet gratulálni az összes anyukának, és apukának aki a felbérelt fotós/videós hátát nézte élőben, és a szalagtűzést majd csak otthon fotóról fogja látni.


egyébként itt úgy látom üvegajtó van, szóval lehetett látni a gyerekeket. csak nem a lelátóról. (egyébként nincs kedve a posztírónak matekóra közben nézni a gyerekét? vagy technika esetleg)

elwood 2008.12.03. 10:45:41

mennyi ráérő lúzer nézeget be az ablakon. Nekem a csemetét elviszik az oviból, oszt nem nézi senki. Mondjuk ő sem tanult meg úszni de legalább szokja vizet.
(Úgyis kevernek hozzá valamit mostanában, nehezebben forr fel.)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2008.12.03. 10:46:55

Az fel sem merül, hogy a saját gyereket ti magatok tanítsátok meg úszni?

Vagy biciklizni tanulni is a helyi kerékpár-szakosztályba adtátok be a kölköt, fára mászni meg a sziklamászó-egyesület tanította?

Mondókázni magyartanár járt hozzá, énekelni a helyi dalárda nótafája tanította? A tejet anyuci cicijéből, vagy a helyi TSZ-elnök vitte neki a tápszert?

De most komolyan...

2008.12.03. 10:54:08

helianthus, nem, nem járunk, de nem a bütyök miatt. Ahogy itt sem az volt az indok, hogy dobtuk a Kondorosit (ez csak egy hangulati elem arra nézve, hogy SENKI nem felügyelte a tanmedencét, hanem ott bárki bármit csinálhatott), hanem az, hogy felügyelet nélkül hagyták a gyereket az úszás utolsó 15 percére...

Egyébként, meg nem az a kérdés, hogy van-e igény arra, hogy a szülő alkalmilag v. állandóan nézhesse a csemetéjét edzésen, tanfolyamon (bár a kettő között tennék különbséget: egy edzés másról szól, mint egy tanfolyam, ahol nem feltétlen a szigornak kell uralkodnia, hanem megszerettetni vmt a gyerekkel)
Igény van, hiszen itt is, meg a már említett ezer másikon is BIZTOSÍTJÁK a lehetőséget. (ezért tök felesleges kategórikusan kijelenteni, hogy "szerintem ne nézze a szülő, és pont"

A kérdés az, hogy, ha úgy meghirdetik meg, hogy nézheti (mert így tudják eladni a tanfolyamot, sőt, az egész uszodát is annak a tudatában építették meg -lsd. budafoki-, hogy a szülők NÉZIK a gyerekeiket), a szülő meg ennek tudatában választja az x tanfolyamot a gyerekének, akkor miért is nem lehet mégsem nézni a gyereket.

Persze, kell, hogy legyen kultúrája a nézésnek (nem ugatunk be, sőt, igyekszünk észrevétlenek maradni), sőt, szerintem sem kellene mindig minden foglalkozást végigülnie a szülőnek, de ez az ő szíve joga, úgy neveli félre a gyerekét, ahogy akarja...
A lényeg, hogy ha úgy vesz meg valamit, hogy ez van a csomagban, akkor legyen is benne.

schokobanane (törölt) 2008.12.03. 10:55:06

Lesből támadó: Azért én elhiszem, hogy városlakóknak nehezen megy a panelban/bárházban magánúszómedencét kialakíttatniuk. Vagy a fürdőkádra gondoltál?
Azt is elhiszem, hogy mindenféle készségek elsajátításához rendszeres órák kellenek (itt a rendszerességen van a hangsúly), márpedig sok szülő örül, ha este normális időben esik haza (az ezután következő egyéb feladatokról ne is beszéljünk).

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2008.12.03. 11:02:36

Egész életemben panelban laktam, nyáron apám tanított úszni a strandon.

Volt egy könyv a rávezető gyakorlatokkal, én magam is szívesen olvastam (6-7 évesen, mikor tanultam az úszást).

A pancsolástól a mell-gyors-hátúszásig minden benne volt, tán még a fejesugrás is.

Nem kell saját úszómedence...

Sokorai_Atala 2008.12.03. 11:06:36

Los Alamuszi, tehát a Sport Maxos tanfolyam úgy volt meghirdetve, hogy nézheti a szülő állandóan?
Mert ha igen, ezért reklamálhat valóban az aki ezért fizetett be oda.
De nekem a fenti cikkből nem derül ki ez világosan, hogy a szórólapon, rekámba, honlapon ez rajta volt-e így.

schokobanane (törölt) 2008.12.03. 11:09:10

Lesből támadó: Akkor szerencsés voltál, és boldog gyermekkorod lehetett.

a rekettyés 2008.12.03. 11:19:22

Sportolás uri passzio... sörözni kell attol az ember alakja is hamarabb változik...

gecofeco 2008.12.03. 11:35:29

Ez igy van a kaszásdűlői uszodában is :-(

Gumidomino 2008.12.03. 11:36:36

"elwood 2008.12.03. 10:45:41
mennyi ráérő lúzer nézeget be az ablakon. Nekem a csemetét elviszik az oviból, oszt nem nézi senki. Mondjuk ő sem tanult meg úszni de legalább szokja vizet.
(Úgyis kevernek hozzá valamit mostanában, nehezebben forr fel.)"

igen. ezt már én is észrevettem. szerintem belepipilnek a gyerekek úszás közben és azért.

Miss Marple 2008.12.03. 11:36:49

A másik XII. kerületi uszodában (Városmajor u.) sem lehet bemenni a medence mellé a lelátóra. (Ki is van írva, hogy "Belépni akkor is tilos, ha az ajtó nyitva van!") És bizony azzal értek én is egyet, hogy ne tessenek a gyereket hesszelni edzés közben, mert teljesen másképp reagál mindenre, ha a szülő pillantását a hátában érzi.
Ha az edző tapló a gyerekkel, akkor is az lesz, ha az anyuka konkrétan mellette áll, és akkor nem kell odavinni a gyereket úszni. Ha meg normális, akkor nem kell a szoros emberfogás, nem?
Ha a gyerek még olyan önállótlan, hogy képtelen eltölteni a szülő közelsége nélkül egy órát, akkor nem kell még úszni vinni. Ha meg képes, akkor azért sem kell ott lihegni mögötte, mert olyankor általában úgy érzik, hogy visszapofázhatnak az edzőnek, hiszen a testőr ott áll mögötte, majd az odaüt.

A városmajori uszodában még az öltöztető szülőnek is kell külön perkálnia ún. kísérőjegyet (100/alk.), szerintem az is rendben van - nem kell tömeget képezni az amúgy is kicsi öltözőben.

mirna 2008.12.03. 11:53:09

Hácc, kicsit mellbevágó ez a tötrénet. Tisztázta volna az uszoda a feltételeket, de ha nem, apuci most megtudta, és figyelhet üveg mögül.

Mire való ez a sok feltételezéseken nyugvó hőbörgés? Gagyásak vagytok, népek.

Felség 2008.12.03. 12:26:26

Az én fiam az ovival jár a D. T. Úszóiskolába a Hajós Alfrédba. Ha 1 évben kb. egyszer el akarok menni megnézni, akkor perkálhatok ha jól emlékszem 300 Ft-ot. Egyébként szerintem sem jó, ha a szülők ott ülnek minden edzésen vagy foglalkozáson, és bámulják a gyereküket, mert a gyerek sem úgy viselkedik és az edző, foglalkozást vezető is feszélyezettebb. Pont erre találták ki a bemutató órákat.
A tornán, ahova járunk nem lehet bemenni, pedig van lelátó, egy tanévben 3szor van bemutató, amikor mindenki megnézheti, milyen ügyes az ő gyereke.
Iskolaelőkészítőn viszont megengedik, hogy a szülők bent üljenek a teremben. Nem csak néha megnézik a gyereket, hanem minden órán ott ülnek. Van, aki az éppen ordító babakocsis gyerekével üli végig az órát. Miért nem lehet a folyosón várakozni?

s.o.v.i.e.t 2008.12.03. 12:44:09

a ráckevei strandon mi a helyzet?
szülő-szülő! foglalkozni kell a gyerekkel! vagy hisztis nebáncsvirág lesz belőle..

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2008.12.03. 12:54:00

Érdekesek egyébként az úszóedzések, amiket hébe-hóba láttam. Bennünket bevittek a vízbe, egyenként segítettek, bátorítottak, mutatták, stb.
Aztán negyedikben felmentést kaptam (mandulaműtét miatt), akkor néztem a hivatalos edzőt, aki a nem kötelező foglalkozást (a keményen perkálóst) tartotta azoknak a gyerekeknek, akiket befizettek a szüleik.
ÉN EDZŐT SOHA, DE SOHA NEM LÁTTAM MÉG A VÍZBEN. Mindig kint van, a levegőbe mutogat, dirigál és ordibál.
Hihetetlen, mi? És ha azt mondom, hogy nálunk alig tanult meg valaki úszni, ordítós kollégánál viszont minden csöppség igen? Fejesugrással?

Ha nagy leszek és lesz gyerekem, babaúszásra szeretném majd hordani, mert remélem, hogy így kiölöm belőle azt a félelmet, ami bennem van és talán majd örököl.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.03. 12:55:29

A ráckevei strandra egyáltalán nem mehet be gyerek. Azok, akik a szülőt kísérik, a parkolóban egy platós ifáról nézhetik, hogy úszkálnak a felnőttek odabenn.
Azokat a kancsal manócskákat, akik nem látnak el odáig, meg is vizsgálja a kék nyúl. Van is erről egy vers, asszem...

elwood 2008.12.03. 13:08:09

A szentgotthárdi borhotel úszómedencéjében elég hideg a víz, ezért dolce gabbana papucsban nem javasolt a belépés, csak hódprém sapkában.

Amelyik szülő nem látja jól a hidegtől elkékült gyerekét, (kék nyúlnak látja) és ettől stroch-os lesz, pszichiáteri segítséget kaphat, bár a doki éppen külföldön bontja Tescot.

ave 2008.12.03. 14:00:20

Szerintem ez tok egyertelmu, edzesen nincs helye nezonek.
Biztos vannak olyan napok, amikor be lehet menni, hogy mindenki lathassa megis hogyan megy egy edzes, de hogy mindig ott nezegesse valaki, amig masok dolgoznak, hat nem is ertem ezen hogy lehet kiakadni.

Bolee 2008.12.03. 14:13:13

soha sehol semmilyen edzés nem szokott szülői műsor lenni

facsipesz 2008.12.03. 14:52:57

Emlékszünk még, milyen kellemes kis korrupciós ügyletek mentén valósult meg ez a szuper hely??...

Na most ez köszön vissza: sok lett kenődella, vissza kell szerezni, hát ha máshogy nem, hát így.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.03. 15:09:40

Tudom má' mé' kellett a Fittelina a kis Apróságoknak! Áfa nékűl ócsóbbér nézheti apuci őköt.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.12.03. 16:06:19

A lelátó marihuizé termesztésére való! Hülyeség lenne oda mindenféle szülőket be/kiengedni!

Ezért tart itt ez az ország/Miért nem tépted le az ajtójukat...

egggyüttműködő partner 2008.12.03. 16:11:49

Köszönöm a kommenteket, talán illetékes is olvassa a posztot, s változik valami.
2 dolgot szeretnék utólag megjegyezni:
1., Részemről nem arról szólt a poszt, helyes-e, vagy sem, ha a szülők nézik a gyermeküket hogy azok hogyan tanulnak úszni.
2., Valaki jött a manágeres apucis görénykedésével. A "kár hogy letedd" szinten túl csak annyit: a poszt nem arról szólt, hogy jó apa vagyok-e, vagy sem. Azt majd a lányunk eldönti. S a témában az ő véleménye érdekel.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2008.12.03. 16:47:15

Felmerül több kérdés:

1. Mennyi idős a kislány? (Szerintem nem 16 évesen hiányoztak neki a szülei.)

2. "Eggyütműködő partner" azt írta, a leányzó ELŐSZÖR vett részt ott edzésen. Akkor miért ne lehetne megnézni???

3. Vajon a jövő évi felnőtt világbajnokságra készültek-e a gyerekek, hogy ennyire hatalmas a szigor?

4. A rosszindulatú hozzászólók vajon tudnak-e információkat analizálni és szintetizálni? És ha igen, miért nem?

Előre is köszönöm a kimerítő válaszokat.

Geitenbeffer_ 2008.12.03. 16:51:30

Bástya elvtársat meg kellett védeni a sprickoló tömegektől.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.03. 16:54:09

namost qrwara tevedtek ha azt hiszitek, hogy nem dugtam uszodaban, de
en mndig egyutt mentem a fiammal, mer meg en is aktivan polztam mikort tanult uszni
de abbahagyta mert 40 fok melegben is vacogott az egri nyitottban
igy aztan nem lett egy phelps de meg egy cseh se
en meg kioregedtem, mennyen a turo uszodaba
majd az unokammal esetleg, de ha oda nem engednek be vele akkor mashova megyunk
nem tul bonyolult

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2008.12.03. 17:05:15

eggyüttműködő,

na, erről van itt szó..
6 évesen nyilván többezer métert úsznak le, erőteljes kartempókkal, amihez igencsak koncentrálni kell, tehát a szülők nyilván csak árthatnak, rombolják ezt a phelps-i teljesítményt.
Elvégre: A HATÉVES GYEREK KICSINYÍTETT FELNŐTT, MINEK NEKI A SZÜLŐI BIZTONSÁG? Abüdöskölke, ahelyett, hogy adózna az ovis kakaóból, beszolgáltatva annak 70%-át... Szégyen.
Szerezze meg a jogsit, menjen egyedül, kocsival az uszodába, a spártai-tajgetoszi mindenit ennek az elkényeztetett világnak! Méghogy szülő az uszodába!!!??? NO WAY!

Még egy kérdés:
Ha majd FIZETŐS LESZ A BELÉPÉS, AKKOR MAJD NEM "VONJA EL A GYEREKEK FIGYELMÉT"? Furcsa egy pszichológia....

Random666 2008.12.03. 18:42:38

Én megnéztem a honlapjukat, ezt írják:

"Kérjük a kedves szülőket, hogy az oktatás ideje alatt a medencetéren kívül szíveskedjenek tartózkodni. Bemutató órákat decemberben, márciusban és júniusban tartunk, amiknek pontos időpontjáról tájékoztatni fogjuk Önöket."

AsgardV 2008.12.03. 18:43:33

"láthassam végre a kis csajt, hogy mennyit fejlődött"

"a lányunkat az öltözőben zsilipelték"

Ez most szuloi panasz, vagy egy kodolt pedo uzenet? :o

AsgardV 2008.12.03. 18:50:13

A fizetost biztosan csak a portas talalta ki, hogy legyen penze hodra.

Ábelesz-kobelesz 2008.12.03. 20:11:27

Uszodában:
- Uram, azonnal hagyja abba! Tilos a medencébe vizelni!!!
-De hát mások is belevizelnek!
-Jó, de nem a startkőről!

Lehet, hogy ezért nem engedtek be senkit?

Ábelesz-kobelesz 2008.12.03. 20:20:13

"namost qrwara tevedtek ha azt hiszitek, hogy nem dugtam uszodaban, de
en mndig egyutt mentem a fiammal"

Vagy ezért? Szegény gyerek...:)

egggyüttműködő partner 2008.12.03. 20:23:26

Random,
nézd a sok balgát, le is kaptam őket: egyik sem olvasta a honlapot. Ráadásul nem is mobilneteznek a birkái. Csak hőbörögnek, hogy legutóbb lehetett...
Örüljünk, h nem csaptak minket torkon.

Megdobbent 2008.12.03. 20:23:27

Na ez mar az EDE jelenseg begyuruzese. Gyerek erjen oda idoben, mert a tulaj EDEvel bogracsozik, egyaltalan, legyen mar fegyelmezett a huje szuloje, ha mar egyszer a penzet oda akarja adni. Ez igy van rendjen. Fizess, kussolj, hunyaszkodj.

Welcome to Hungary, the country of dreams.

Random666 2008.12.03. 20:45:00

egggyüttműködő partner 2008.12.03. 20:23:26

Egyszerű tényközlés volt, nem volt benne semmi elmarasztaló.

hbe 2008.12.03. 23:48:45

Semmi keresnivalója ott a szülőnek. Én sem engedném be edzésre. Nézze meg majd meccsen, versenyen, vagy menjenek el együtt uszodába, strandra, és ott.
A magukat a gyerekükben megvalósítani akaró szülők miatt elég gáz bármilyen utánpótlás edzőnek lenni manapság. összeverekszenek, áskálódnak, nyomják a gyereket, stb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.04. 00:17:52

kocsogdudaoszto
az uj zajlott, hogy meg a gyerek edzett en az uszocsajjal a kabinban...
es nem 6 eves volt
nahat

schokobanane (törölt) 2008.12.04. 00:32:15

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2008.12.03. 16:47:15

Szerintem nincs szó rosszindulatról. A legtöbben csak csodálkoztak, miért nem bírja az apuka elengedni a lánya kezét legalább addig, amíg az megtanul úszni.
Apuka pedig olvassa el egy uszoda honlapját figyelmesen, ha már anyukával együtt oda szándékoznak/szándékoztak járatni a lányukat. Ha a kézelengedés probléma, akkor válasszanak másik uszodát.
Pluszban nem értem, mennyit "fejlődhet" (apuka szerint, aki ezt akarta ellenőrizni) a gyerek egyetlen úszóleckén. Nem vagyok úszómester, de biztos nem pillangózza végig a medencét. Ha hatéves, akkor ráadásul, gondolom, kezdő csoportról van szó, vagyis akármennyit fejlődhetett (ha korábban volt már vízben), sokban nem maradhat el attól a csoporttársától, akin életében először volt fürdőruha.
Nem mellesleg pszichológiai szempontból pont az első edzésen nem kéne részt vennie a szülőnek. Mint sok minden másnál, itt is az első benyomás számít. A gyerek a második edzésen a szülőket hiányolva kedvetlen lesz, vagy szorongani fog, emiatt nem tud figyelni, és magában arra a következtetésre fog jutni, hogy apuci/anyuci nélkül nem is vicces ez a vizes móka. Főleg, ha közben egy úszóedző ordibál a fülébe. Ha viszont tudja, hogy a szülők egyáltalán nem lesznek jelen az edzéseken, elfogadja tényként, és kizárja mint mentőövet (képletes értelemben).
Szóval szülő lehetőleg ne járkáljon edzésekre. Szerintem a szülő számára is nagyobb öröm, ha csak egy idő után látja, mennyit fejlődött a gyerek, vagyis amikor már tényleg van teljesítmény, amit maga is le tud mérni.

Kémütyüm 2008.12.04. 02:24:29

volt egyszer egy uszoda
odajárt a Marika
manócskája oviba,
utána meg usziba

nem mehet be apuka
zabos lett a Marika
Manócska meg picsogja
soha többé usziba nem szeretnék járni

Kémütyüm 2008.12.04. 02:25:36

mert begyullad a szemem

helianthus 2008.12.04. 08:45:37

schokobanane 2008.12.04. 00:32:15
Hogy ne csak mindig piszkáljalak, ezt olyan gyönyörűen megfogalmaztad, ráadásul éjjel, hogy le a kalappal.
Miután elolvastam rájöttem, hogy én is ilyen okokból nem tartom helyesnek a szűlő jelenlétét, pl. úszóedzésen, csak én sose tudtam volna ezt ilyen világos, értelmes mondatokban megfogalmazni.
Gyanú: Nem vagy Te cicológus? :)

., (törölt) 2008.12.04. 10:18:51

Megvan a megoldás! Ha nézni akarod a kölköt, akkor 5 ezer, ha nem nézed, akkor 3000. Ajtónál leskelődés 4000. Ha sír a gyerek, akkor 10, mert a sós könnyek beszennyezték az uszoda vizét.
Bejáratnál búcsuzkodás 2 rongy.

scubadiver 2008.12.04. 11:25:50

Dolgoztam egy tanuszoda programban neves edzőket, szakembereket bevonva. A kérésük az volt, hogy a szülők egy olyan üvegen keresztül nézhessék az edzéseket, amelyen csak belátni lehet, az uszodából ki nem. Indok: a szülő ne vonja el a gyerek figyelmét. Igazuk van!
Aztán a te dolgod, hogy a lányodról ilyeneket írsz:”elkényeztetett kiscsaj picsákolása”, kis csaj...
Az én lányommal kapcsolatban soha nem kerülnének ilyen szavak. Még ha más mondta is!!!

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2008.12.04. 11:40:55

A mi portásunk a suliban anno (1988) bicskával vágta a körmét. Mint más a kenyeret! Azé az durva volt....

moon 2008.12.04. 11:43:07

Mi megkérdeztük, hogy kisgyereket lehet-e vinni a Sportmaxba. Válasz: 2 éves kor alatt ingyenes, de nem javasolják az úszópelenkát, mert csak szobatiszta gyerekeket fogadnak. Haha.

schokobanane (törölt) 2008.12.04. 11:43:45

helianthus, ha tényleg érdekel: csak olyan autodidakta-amatőrféle, tudod :D De esetemben ez sokkal többet ér, mint annak a sok dilidokinak az álkompetenciája, akikkel volt szerencsém találkozni az évek során.
Na meg az évek és a rutin, ahogy mondani szokás ;)
Persze, a tapasztalat tényleg nem elhanyagolható tényező. Én például a mai napig szorongok az utcán, a forgalomban, még gyalog is, mer a hülyeapám gyerekkoromban, valahányszor a húgommal bicajozni indultunk (vidéken nőttem fel), folyton ilyeneket szajkózott: "Vigyázzatok az úton!", "Ha átmentek az úton, először mindig jól nézzetek körül!", "Először mindg balra, aztán jobbra, aztán megint balra, és csak akkor induljatok neki!", "Egymást mindig megvárni, figyeljetek egymásra!" "Egymás mögött menjetek, ne egymás mellett, és mindig húzódjatok le, ha autó jön!", "Figyeljetek a lámpára, és az autókra!" És aztán amikor kifogyott a tanácsokból, elölről az egész lemez: "Vigyázzatok az úton!", "Nézzetek mindig jól körül, először balra, aztán jobbra, azt..." Hát elhiheted, hogy tíz éven át hallgatva ezt az unalmas számot sok minden rögzül a gyerekben, és mi a vége? Felnőttként hiába szeretne, nem mer biciklizni a budapesti forgalomban, mert fél, hogy elütik. Köszi szépen, apuka, ezt jól megcsináltad.
Ezt meg csak azért írom le, mert az úszás ugyanilyen volt. A szülői felvigyázás plusz néhány lecke után az úszóedző kereken kijelentette, hogy a büdös életben nem tanulok meg úszni. Meg valami víziszonyról is motyogott. Irtó nagy élmény volt, amikor 14 éves koromban hirtelen nem találtam a tóban a talajt, mire rémülten evickélni kezdtem, és csodálkozva láttam, hogy fennmaradok a vízen. Persze nem volt a legtökéletesebb mutatvány, de életmentőnek kiváló. Utána elkezdtem a mellúszást gyakorolni magamtól, és ma már vígan fejest is ugrok, ha kell.
Szóval a hülye, aggódó szülőktől mentsen meg minden kölköt az ég, nekem ez a tapasztalatom.
Örülök, hogy így elbeszélgettünk, most már megyek, hogy bevegyem a bogyóimat.

helianthus 2008.12.04. 12:57:43

Részemről a megtiszteltetés és vigyázz! ne vegyél be túl sok bogyót egyszerre!!!
;)

Acmee 2008.12.05. 07:44:36

schokobanane:

Tökéletesen igazad van! (Az egykéktől előre kérek bocsánatot, nem az ő hibájuk... a szüleiké) Meg lehet nézni (testvérpár egyik tagjaként "szegény") egykéket! A szülők általában a széltől is óvják, nem engedik a gyereknek, h játsszon, stb.

Minket anno kiengedtek a tóra korizni, a közeli városba biciklizni, motorozni, stb., pedig "hűdeveszélyes felelőtlenség" a 30cm vastag jégen korizni, a vidéki kisvárosban biciklizni, 1-2-szer perecelni egyet a kismotorral... Hülyeség!!

Nekünk is el lett mondva mindig, h "zsilip közelébe nem menni, mert ott vékony a jég", "úton körbenézni", "vigyázzatok magatokra", de közel sem volt ez kötelező program, inkább csak utánunk szóltak.

De mindezek előtt Apukám megtanított arra, h hogyan vizsgáljam a jeget, h elbír-e, megtanított rendesen biciklizni, és egy füves placcon rendesen motorozni! Ennyi... Az átadott tudással már valamennyivel nyugodtabb lehetett, h nem az egyik hülye havertól fogom hibásan megtanulni a dolgokat, és a saját vesztemet okozni...

Visszatérve: Sajnos elég közeli körben is van egy-egy ember, aki még a buszozástól is félti a leendő gyerekét!! ELŐRE... még meg sincs a gyermek (még "tervben" sem), de már megy az aggódás... hát előre sajnálom a gyerkőcöt...

haragoshi 2008.12.05. 16:57:57

kicsit betorzult itt sok kommentelő, agyilag.

Kérdem én, mif_szért ne mehetne már be apuka megnézni kicsi lányát az úszásoktatáson?
Ki akarja azt neki megtiltani, főokos internetes távolról arctalan bemondós nagyokos?
Ezt akarja apuka? Ezt akarja gyerekecske?

Rámondjuk, hogy sikeres ember nem lehet?
Elkényeztetett lesz a gyerek?
Arcoskodunk, okoskodunk, gyereket közelről láttunk-e már?

buboréka 2008.12.06. 19:20:57

Kedves Apuka!
Ajánlom figyelmébe a másik XII. kerületi uszodát a Városmajor utcában. Itt működik egy - szerintem - nagyon jó úszóiskola már évek óta. Gyerek és szülő központú, rugalmas és nagyon családias. Az oktatás szinvonalas, kedvesek határozottak mind az oktatók, mind a vezető maga. Amennyiben érdekli bővebb felvilágosítást tudok adni.
üdvözlettel: bubo réka

Mille38 2008.12.07. 18:15:29

Apuka, anyuka miért nem úszik, ha már úgyis ott van? Mi is járunk a gyerekeimmel úszni, ők tanfolyamra, én a szabad sávokon küzdök addig az életemért. A legjobban az idegesít, hogy a szülők nagy többsége ott ül a lelátón, mint a verebek, traccsolnak és bámulnak. Na nem a gyereküket, mert azt úgyse látják a medence túlsó felén (a szabadsávok vannak a lelátó előtt ;). Persze ha már a 100 Ft-os látogatójegyet megfizették, üljenek ott, de engem akkor is zavar, hogy műsorszám lettem.
(Az úszóedzők egyébként itt legalább nagyon jók, végre szívesen járnak a gyerekeim.)

ChloeOBrian 2008.12.08. 12:37:11

A létesítményben nem ez az egyetlen furcsaság. A múlt héten elmentünk 3 éves kislányommal, gondoltuk megnézzük és úszkálunk egyet.
Kettőnknek összesen 34oo Ft volt a belépő, de gondoltam megéri, mert olvastam, hogy 3 szuper medence, szauna, minden van, egy kellemes délutánra számítottam.
A recepciós szó nélkül beengedett, nem szólt semmit arról, hogy esetleg nincs nyitva minden medence.

Mikor bementünk kiderült, hogy csak a nagymedence két sávjában lehet úszni, mert a gyerekmedence oktatás miatt zárva. 4 azaz négy darab gyerek tanult éppen úszni a kb 2o méter hosszú medencében.

A bugyborékolós élménymedencébe a lányom nem nagyon szeret belemenni (fél a nála 2x nagyobb vízesés csobogótól) így maradt a faltól falig úszkálás a nem túl meleg (úszni jó) medencében.

Én megértem, hogy a szervezett csoportos sport az első, de akkor esetleg szólhatnának, hogy ne fizessek 34oo forintot az élményúszkálásért.

Mogyoró007 2008.12.17. 10:07:15

Konklúzió: senkinek nem lehet a kedvére tenni. Mindig talál vki vmi kifogást, még a legszínvonalasabb szolgáltatásban is. A fent szereplô vélemények brutálisan ellentmondásosak. Ismét egy vihar egy kanál vízben....

!JBL 2010.08.02. 04:00:49

Teljesen véletlen akadtam rá erre a posztra és nézem, hogy már majdnem 2 éve beállt, de magam is meglepődtem és kellemeset csalódtam, mivel azt hittem, hogy menni fog az oltás hogy mit képzel magáról az uszoda meg stb. Ennek ellenére a legtöbb kommentelő hasonló észjárású mint én, ugyanis valahogy nekem se tetszik ez az "elkényeztetettség" . Engem se nézett anyám amikor jártam annó oktatásra, nem is tudott volna, hiszen dolgozott. Valahol persze meg kell érteni a szülőket is mert ha egyszer netán olyanjuk van, hogy megnéznék, mit is művel a csemetéjük egy ilyen oktatás alkalmával, akkor miért ne tegyék ezt.
Az viszont valahogy csak felnyomja bennem a pumpát, amikor némely szülő minden oktatáson kivétel nélkül ott van és figyeli amint az ő kis drága szeme-fénye hogy lubickol, persze azt se látja hogy mit művel és hogy melyik kobak is az ő gyermekéjé. Ha ennyire meg a seggnyalás akkor vegye meg neki az uszodát vagy építsen neki otthonra egy medencét!
süti beállítások módosítása